www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Απεργεί αύριο Πέμπτη ο Δήμος Αθηναίων

Στην αναστολή της λειτουργίας των υπηρεσιών του θα προχωρήσει την Πέμπτη ο Δήμος Αθηναίων

διαμαρτυρόμενος για την περικοπή της τακτικής επιχορήγησης του κράτους που αφορά στη μισθοδοσία των εργαζομένων στους Δήμους.

Την ίδια ημέρα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων και άλλων δήμων της Αττικής, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης ο Δήμος στέκεται αλληλέγγυος στον αγώνα των εργαζομένων της τοπικής αυτοδιοίκησης, στο δικαίωμα της δουλειάς και απέναντι στην όποια προσπάθεια απαξίωσης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι υπηρεσίες καθαριότητας θα λειτουργήσουν κανονικά.
newsit

Καλλικράτης: Σχόλια σχετικά με την Ένωση του Δήμου Ρέντη με το Δήμο της Νίκαιας

Διάβασα σήμερα στα Νέα ότι:

Με την συνάντηση με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της Α΄ και Β΄ Πειραιώς ολοκληρώθηκαν χθες οι επαφές του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση με στελέχη του κόμματος για τον «Καλλικράτη».


Το σχέδιο για τη διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία με στόχο οι ανακοινώσεις για τον νέο χάρτη, αλλά και τις αρμοδιότητες που θα αποκτήσουν οι νέοι δήμοι και οι αιρετές περιφέρειες να γίνουν το αργότερο μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Πειραιά, όπως προέκυψε και μετά τη συνάντηση με τους βουλευτές του κόμματος, εκτός από τη συνένωση Σαλαμίνας με τα Αμπελάκια, ο νέος χάρτης αναμένεται να προβλέπει και τη συνένωση των Δήμων Νίκαιας και Ρέντη, καθώς και εκείνη του Κερατσινίου με

Πράσινο πιστοποιητικό έχεις;

Από τον Απρίλη έρχονται “πράσινα” τέλη και στα σπίτια, ακόμη δεν έχει καθοριστεί το ύψος τους, όμως για το λεγόμενο “πράσινο πιστοποιητικό”που πρέπει από εδώ και πέρα να έχει κάθε κτίριο η συζήτηση ξεκινάει από το ένα ευρώ το τετραγωνικό.


Μίνιμουμ δηλαδή για ένα σπίτι 90 τετραγωνικών το κόστος θα είναι 90 ευρώ.

Το πιστοποιητικό θα έχει ισχύ το πολύ 10 χρόνια και θα γίνει απαραίτητο έγγραφο για αγορά ή μεταβίβαση ακινήτου.

Η Επιθεώρηση

Ειδικές ομάδες θα επιθεωρούν:

Πεντακόσια επικίνδυνα χημικά στο σώμα της γυναίκας

Πρόωρη εφηβεία σε ανήλικες και προβλήματα στην υγεία των ενήλικων γυναικών μπορούν να πυροδοτήσουν τα καθημερινά προϊόντα περιποίησης, όπως είναι το βερνίκι νυχιών, το σαμπουάν και το κραγιόν, αφού επηρεάζουν τις ορμόνες του σώματος.


Οι γυναίκες εφαρμόζουν καθημερινά στο πρόσωπο και το σώμα τους περισσότερες από 515 χημικές ουσίες μέσω των προϊόντων περιποίησης, πολλές από τις οποίες είναι ενδεχομένως επικίνδυνες, επισημαίνουν ειδικοί.

Σύμφωνα με μετρήσεις που έχουν γίνει, τα αρώματα περιέχουν από 250 έως 400 χημικά συστατικά. Το κραγιόν περιέχει κατά μέσον όρο 33 συστατικά, η κρέμα σώματος 32, η μάσκαρα 29 και το αγνότερο προϊόν, η κρέμα χεριών 11.

Η μελέτη εκπονήθηκε από την Ιαπωνική εταιρεία καλλυντικών Bionsen που παρασκευάζει αποσμητικά «χωρίς αλουμίνιο».

Προηγούμενη έρευνα είχε βρει ότι 1 στις 3 γυναίκες κάτω των 25 ετών εφαρμόζει τακτικά προϊόντα τα οποία προορίζονται για γυναίκες άνω των 40, εκθέτοντας τον εαυτό της σε περιττές βλάβες μέσω

Σεισμός 7,7 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Σεισμός 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ χτύπησε στα ανοικτά των ακτών της Ινδονησίας την Τετάρτη λίγο μετά τη μία, ώρα Ελλάδος, προκαλώντας δύο μικρά τσουνάμι, σύμφωνα με την Ινδονησιακή Μετεωρολογική και Γεωφυσική Υπηρεσία.


Δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς ενώ αναφέρθηκε διακοπή της ηλεκτροδότησης σε κάποιες περιοχές.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν ανοιχτά της Σουμάτρα. Είχε βάθος 19,3 μιλίων και η αρχική εκτίμηση για το μέγεθος του ήταν 7,8 Ρίχτερ.

Ο σεισμός, ο οποίος διήρκεσε τουλάχιστον τρία λεπτά, ανάγκασε τους κατοίκους των περιοχών κοντά στη Σουμάτρα να μετακινηθούν προς την ενδοχώρα, σε μεγαλύτερο υψόμετρο, για τον φόβο πρόκλησης τσουνάμι. Σύμφωνα πάντως με τους ειδικούς δεν αναμένεται να χτυπήσει τσουνάμι τη δυτική ακτή της Βόρειας Αμερικής.

Δύο τσουνάμι, στις περιοχές Banyak Island και Teluk Dalam, ήταν μικρά (μικρότερα από 35 cm) και όχι επικίνδυνα. Αρχικά εκδόθηκαν προειδοποιήσεις για τσουνάμι, ο οποίες άρθηκαν δύο ώρες αργότερα.

Υπενθυμίζεται ότι το 2004, σεισμός μεγέθος 9,1 Ρίχτερ έπληξε στα ανοικτά των ακτών της Σουμάτρα, προκαλώντας ένα τσουνάμι που σκότωσε περισσότερους από 200.000 ανθρώπους σε 14 χώρες. Το τσουνάμι εκείνο προκαλεσε ζημιές αξίας 10 δισ. δολαρίων και τα περισσότερα θύματα από οποιαδήποτε άλλο έχει καταγραφεί.
capital

Public: Γιατί εγκαταλείπουμε τη Βουλγαρία

«Παγώνουν» για τουλάχιστον τρία χρόνια τα σχέδια δραστηριοποίησης της Public στην Βουλγαρία. Η εταιρεία λόγω των αρνητικών συνθηκών που συνάντησε στη γειτονική αγορά αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία του πρώτου της καταστήματος στη χώρα και να επικεντρωθεί στις αγορές της Ελλάδας και της Κύπρου όπου η ανταπόκριση του concept είναι σαφώς μεγαλύτερη.


«Ήταν μια επιβεβλημένη απόφαση. Παρά τη μεγάλη προσέλευση καταναλωτών, το καλάθι αγορών παρέμενε άδειο. Πολύ απλά, ο κόσμος ερχόταν στο κατάστημα, αλλά δε ψώνιζε αφού λόγω της κρίσης οι καταναλωτικές δαπάνες στη Βουλγαρία έχουν υποστεί καθίζηση», αναφέρει στο Capital.gr ο Ρόμπυ Μπουρλάς, γενικός διευθυντής της εταιρείας.

Τους πέντε μήνες που παρέμεινε σε λειτουργία το κατάστημα στη Βάρνα, καθημερινά υποδεχόταν

Πέρασε με επιτυχία τις δοκιμές το πρώτο ηλιακό αεροπλάνο

Ένα αεροπλάνο που κινείται με ηλιακή ενέργεια απογειώθηκε σήμερα το πρωί από αεροδρόμιο της δυτικής Ελβετίας για την πρώτη μεγάλη δοκιμαστική πτήση του.


Η πτήση του αεροπλάνου, το οποίο ονομάστηκε Solar Impulse, πραγματοποιείται ενόψει των σχεδίων να χρησιμοποιηθεί ένα παρόμοιο αεροπλάνο που κινείται με ηλιακή ενέργεια για να πραγματοποιηθεί το 2012 μια πτήση γύρω από τον κόσμο.

"Θέλουμε να δείξουμε τι μπορεί να επιτευχθεί με ανανεώσιμη ενέργεια", δήλωσε ο Μπερτράν Πικάρ, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το πρόγραμμα αυτό, στο ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων ATS.

Το αεροπλάνο έχει άνοιγμα πτερύγων ίδιο με αυτό ενός Airbus A340, το βάρος ενός μέσου

Πυρά Ευρωκοινοβουλίου στην Κομισιόν για την Ελλάδα

Το Ευρωκοινοβούλιο εξαπέλυσε πυρά κατά της Κομισιόν για τη μη ικανοποιητική βοήθεια προς την Ελλάδα.


Την ανάγκη να γίνουν ορατά τα αποτελέσματα της δημοσιονομικής εξυγίανσης στην Ελλάδα, προκειμένου να αποκλιμακωθούν τα spreads των ελληνικών ομολόγων, επεσήμανε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, με θέμα τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της 25ης και 26ης Μαρτίου.

Ο κ. Βαν Ρόμπεϊ, αναγνωρίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται κάτω από σκληρές συνθήκες, τόνισε ότι είναι αναγκαίο να εφαρμοστούν τα “θαρραλέα μέτρα” που υιοθετήθηκαν. Απαντώντας στα

Έγκριση για αναδασώσεις στην Ανατολική Αττική

Με απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου Ανατολικής Αττικής εγκρίθηκε το πρόγραμμα αναδασώσεων του έτους 2010 για την περιοχή της Ανατολικής Αττικής, το οποίο υπεβλήθη από τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής.


Σύμφωνα με το πρόγραμμα που εισηγήθηκε η Διεύθυνση Αναδασώσεων, προβλέπονται για τις περιοχές για τις οποίες δεν είναι δυνατή η φυσική αναδάσωση τα εξής έργα:

- Αναδάσωση περίπου 8.000 στρεμμάτων στην περιοχή Καψάλα του Πεντελικού Όρους.

- Αναδάσωση περιοχών Βαρθάκη - Κοκκινάδεζα - Μπέη, εκτάσεως περίπου 2.600 στρεμμάτων του Δήμου Μαραθώνα.

- Αναδάσωση στη θέση Αδάμες εκτάσεως περίπου 700 στρεμμάτων.

- Αναδάσωση στη θέση Μερέντα του Δήμου Καλυβίων εκτάσεως περίπου 1.000 στρεμμάτων.

- Συντήρηση αναδασώσεων του όρους Πάρνηθα και της Πεντέλης.

- Συνέχιση λειτουργίας του δασικού φυτωρίου Αμυγδαλέζας για την παραγωγή ανάλογου φυτευτικού υλικού για την κάλυψη των αναγκών αναδασώσεων.
kathimerini

Το ΝΑΤΟ προσπάθησε να "γκριζάρει" το Αιγαίο - Με παρέμβαση Ε.Βενιζέλου πήραν πίσω την απόφασή τους

Mε παρέμβαση στο ΝΑΤΟ του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, ο διοικητής του CCAIR Σμύρνης ανακάλεσε το απαράδεκτο έγγραφο με ημερομηνία 29 Μαρτίου 2010 με το περιεχόμενο του οποίου αφαιρούνταν στο νέο σχεδιασμό του ΝΑΤΟ ο επιχειρησιακός έλεγχος του Αιγαίου από το στρατηγείο της Λάρισας (CAOC-4), αλλά το χειρότερο όλων, είναι ότι μετέτρεπαν σε «γκρίζα ζώνη» ολόκληρο το Αιγαίο «μέχρι να αποσαφηνιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της κάθε χώρας»! Η επιστολή αυτή εστάλη στο ΑΤΑ στη Λάρισα, αφού ο διοικητής του είναι και ταυτόχρονα διοικητής του CAOC-4. Mάλιστα ο Αμερικανός αξιωματούχος χαρακτήριζε το Αιγαίο ως «ουδέτερη»

Κοινό μέτωπο για την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιοτήτων

Μια συνάντηση διαφορετική από τις άλλες έχουν σήμερα στο Κάιρο οι 16 αξιωματούχοι των κρατών που διεκδικούν επιστροφή των αρχαιοτήτων τους που βρίσκονται διασκορπισμένες στα μουσεία του κόσμου.


Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία, που ανήκει στο Ανώτατο Συμβούλιο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των κρατών που εδώ και χρόνια βλέπουν τις αρχαιότητές τους να εκτίθενται στα μουσεία του κόσμου. Σκοπός της πρωτότυπης συγκέντρωσης είναι η προσπάθεια διεκδίκησης και επαναπατρισμού των θησαυρών του κόσμου στον τόπο δημιουργίας τους.

Ανάμεσα στους αξιωματούχους των 16 κρατών που λαμβάνουν μέρος στη σημαντική αυτή πρωτοβουλία, συναντάμε και αντιπροσωπείες από την Ελλάδα, την Κίνα και την Ιταλία, χώρες, που

Κόκκινος συναγερμός για τις καρδιές των γυναικών

Η καρδιαγγειακή νόσος αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου των γυναικών. Ο κίνδυνος εγκεφαλικού αυξάνει δραματικά μετά την ηλικία των 75 ετών. Με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής, που είναι μεγαλύτερο για τις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες, η αναλογία των ηλικιωμένων γυναικών με καρδιακή ανεπάρκεια αναμένεται να αυξηθεί στο μέλλον.


Οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων και όσοι σχεδιάζουν προγράμματα υγείας θα πρέπει να γνωρίζουν αυτές τις δημογραφικές λεπτομέρειες ώστε να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα πρόληψης.

Πρίν λίγες ακόμα δεκαετίες το ‘άρρεν φύλο’ συμπεριλαμβανόταν στους ‘προδιαθεσικούς παράγοντες’ της Στεφανιαίας νόσου. Τούτο οφειλόταν κυρίως στην παλιά διαπίστωση ότι σε όλες τις ομάδες ηλικιών η συχνότητα και η θνητότητα της νόσου ήταν μεγαλύτερη στους άνδρες συγκριτικά

Κηδεύτηκε το απόγευμα ο Τζανής Τζανετάκης

Κηδεύτηκε το απόγευμα στο δημοτικό Κοιμητήριο Κηφισιάς ο τέως πρωθυπουργός Τζαννής Τζαννετάκης, ο οποίος απεβίωσε προ ημερών.


Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέσθηκε στο ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Κεφαλάρι, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαου.

Στον επικήδειο που εκφώνησε ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο Τζαννής Τζαννετάκης ήταν πολιτικό σύμβολο για την παράταξη, για την Ελλάδα, για τη δημοκρατία. Είπε ακόμη ότι ο εκλιπών υπήρξε

Διαμαρτυρία της ΟΛΜΕ αύριο Πέμπτη στα Προπύλαια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνει αύριο Πέμπτη 08.04.2010 το απόγευμα στα Προπύλαια το ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης ΟΛΜΕ .

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της, η συγκέντρωση πραγματοποιείται προκειμένου να «ακυρωθούν τα μέτρα της κυβέρνησης εναντίον της περικοπής μισθών συντάξεων» και για να εκφρασθεί η αντίθεση των εκπαιδευτικών στο φορολογικό νομοσχέδιο, αλλά και στο πρόγραμμα σταθερότητας.

Πως να χάσετε τα περιττά κιλά μετά το Πάσχα

Οι έρευνες δείχνουν πως τουλάχιστον δύο με τρία κιλά βαρύτεροι είναι οι περισσότεροι από εμάς, μετά το Πάσχα.

Στο γεγονός αυτό συντελούν τόσο τα λουκούλλεια γεύματα σε ποιότητα και σε ποσότητα, όσο και η απουσία σωματικής άσκησης. Εάν λοιπόν δεν φροντίσουμε άμεσα να απαλλαχτούμε από το επιπλέον βάρος, το ποιο πιθανό είναι τα κιλά αυτά όχι μόνο να μας ακολουθούν όλο το έτος, αλλά και να αυξάνονται επιβαρύνοντας τόσο την υγεία όσο και την ψυχολογία μας.

Οι περισσότεροι έχουν στο μυαλό τους να κάνουν αποτοξίνωση ή κάποια από τις χημικές δίαιτες που έχουν από κάπου ακούσει. Όλες αυτές όμως οι επιπόλαιες προσπάθειες απώλειας βάρους δεν

Τι είσαι;

"Κάθεται μια αλογόμυγα στην πλάτη ενός λυκόσκυλου...         

- Τί είσαι εσύ ρωτάει απορημένη η αλογόμυγα ?

- Λυκόσκυλο απαντά εκείνος,

ο πατέρας μου ήταν λύκος και η μάνα μου σκύλος.

Εσύ ?

- Εγώ είμαι αλογόμυγα                    

- Α καλά...Οι δικοί σου το παραγαμήσανε !"