www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Ξαφνική δήλωση στήριξης από Ρωσία: "Η Ελλάδα είναι βασικός οικονομικός μας εταίρος"!

Ξαφνική επίσημη δήλωση στήριξης από την Ρωσία στην Ελλάδα και την ελληνική οικονομία είχαμε πριν από λίγο. Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Μόσχα, η δήλωση στήριξης δεν είναι παρά μόνο η "κορυφή του παγόβουνου" σε μία σειρά ενεργειών που έχει αποφασίσει η ρωσική κυβέρνηση για να στηρίξει την Ελλάδα στην αρνητική οικονομική διεθνή συγκυρία. Η δήλωση που έγινε πριν από λίγο από τον επίσημο εκρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αντρέϊ Νεστερένκο είναι κάτι παραπάνω από "θερμή" και σίγουρα δεν είναι συνηθισμένο γεγονός, ειδικά από την Ρωσία. Σημείο-κλειδί της δήλωσης είναι η φράση: "Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει, όχι μόνο παραδοσιακά, φιλική προς την Ρωσία χώρα, αλλά και βασικός διεθνής εταίρος της, μεταξύ άλλων και στον εμπορικό-οικονομικό τομέα".


Η δήλωση έχει να κάνει με την "ευχή" που εκφράστηκε ατύπως μεν, αλλά με τον ιδιαίτερα πειστικό τρόπο που έχει η κεντρική εξουσία στην Ρωσία, προς τις ρωσικές τράπεζες "Να προτιμήσουν τα ελληνικά κρατικά ομόλογα", ενώ θεωρείται και προειδοποίηση προς τους κύκλους που θέλουν να πιέσουν κερδοσκοπικά την Ελλάδα. Να σημειώσουμε ότι η Μόσχα τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στα ελληνικά κρατικά ομόλογα και δεν θέλει να δει την επένδυσή της στην ελληνική οικονομία να κινδυνεύει...

Iδού ολόκληρη η δήλωση:

"Η Ρωσία ελπίζει ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας θα κατορθώσει να επιλύσει τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, την οποία θεωρεί σημαντικό διεθνή εταίρο της. Όντως, η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι εύκολη αλλά αυτή η χώρα είναι και παραμένει, όχι μόνο παραδοσιακά, φιλική προς τη Ρωσία, αλλά και βασικός διεθνής εταίρος της, μεταξύ άλλων, και στον εμπορικό - οικονομικό τομέα. Τις συνέπειες της οξείας χρηματο-πιστωτικής κρίσης, που έχει ενσκήψει παγκοσμίως, τις υφίστανται όλες οι χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Ευχόμαστε ειλικρινά στους φίλους και εταίρους μας ταχύτατη επίλυση των προβλημάτων τους και ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας θα τα καταφέρει».

Σίγουρα η δήλωση εκπλήσσει και έρχεται την κατάλληλη στιγμή για την ελληνική κυβέρνηση που αναζητά ερείσματα διεθνώς. Οπωσδήποτε σχετίζεται και με το επικείμενο ταξίδι στη Μόσχα του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου στις 29-31/03/10, όπου η Μόσχα αναμένει να σφραγιστεί η υλοποίηση της διακρατικής συμφωνίας που υπάρχει για τα ΤΟΜΑ BMP-3HEL, όσο και με την χθεσινοβραδυνή κατάθεση του νομοσχεδίου στην Βουλή για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

Πηγή:defencenet

Σημερινές παραβιάσεις εναερίου χώρου

Δυο σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, προχώρησαν και ήμερα σε αριθμό παραβάσεων και παραβιάσεων.

Συνολικά 8 αεροσκάφη προχώρησαν σε δυο παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών και τέσσερεις παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ). Από τα 8 αεροσκάφη τα 4 ήταν οπλισμένα.

Η δραστηριότητα εκδηλώθηκε σε βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.

Πηγή:defencenet

Φορολογία ακινήτων

Αντικατάσταση ΕΤΑΚ από προοδευτικό φόρο στην ακίνητη περιουσία.


Το Ειδικό Τέλος Ακινήτου Περιουσίας καταργείται.

Επιβάλλεται ετήσιος φόρος κατοχής μεγάλης ακίνητης περιουσίας σε ατομικό επίπεδο με την πιο κάτω κλίμακα:



Αξία ακίνητης περιουσίας                                            Φορολογικός συντελεστής

Έως 400.000                                                                                    0%

400.001 – 500.000                                                                            0,1%

500.001 – 600.000                                                                            0,3%

601.000 – 700.000                                                                            0,6%

701.000 – 800.000                                                                            0,9%

800.001 και άνω                                                                                1%

Για ακίνητες περιουσίες άνω των 5.000.000 ευρώ θα ισχύει για τρία χρόνια ο συντελεστής 2%.


Μεταβιβάσεις και δωρεές

Η ισχύουσα φορολογία μεταβίβασης ακινήτων εφαρμόζεται και κατά τη μεταβίβαση μετοχών ή εταιρικών μεριδίων εταιρειών κατοχής και εκμετάλλευσης ακινήτων.

Επιβάλλεται φόρος 5% για τις δωρεές ακινήτων και 10% για τις δωρεές μετρητών προς ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και λοιπά πρόσωπα που έως σήμερα ήταν απαλλασσόμενα.

Φορολόγηση εξωχώριων εταιριών ακινήτων (offshore)

Αυξάνεται ο συντελεστής φορολόγησης ακινήτων στην ιδιοκτησία εξωχώριων εταιρειών από 3% σε 15% ετησίως και καταργείται κάθε εξαίρεση από την υποχρέωση καταβολής φόρου. Ταυτόχρονα προσφέρεται προθεσμία για μεταβίβαση του ακινήτου σε φυσικό πρόσωπο με ευνοϊκούς όρους. Τα κτηματολογικά γραφεία ή υποθηκοφυλακεία υποχρεούνται εντός έξι μηνών να ενημερώσουν την ΓΓΠΣ για όλα τα ακίνητα αρμοδιότητάς τους που αποτελούν ιδιοκτησία εξωχώριων εταιρειών. Υποχρεούνται επίσης να κοινοποιούν στη ΓΓΠΣ κάθε νέα τέτοια εγγραφή ή άλλη μεταβολή στα αρχεία τους. Παράλληλα ενεργοποιείται η Υπηρεσία Έρευνας & Ελέγχου Τιμών (ΥΠ.Ε.Ε.Τ.) για την συλλογή πληροφοριών για τις εταιρείες που βρίσκονται εγκατεστημένες σε προνομιακά φορολογικά καθεστώτα και εφαρμόζεται ενδελεχής έλεγχος εταιριών στις οποίες μέτοχος είναι εξωχώρια εταιρία.

Φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας

Η ακίνητη περιουσία της εκκλησίας φορολογείται όπως και των άλλων ΝΠΔΔ κοινωφελούς σκοπού. Φορολογούνται με συντελεστή 20% τα έσοδα από την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας της εκκλησίας και των ιερών μονών και φορολογούνται με συντελεστή 5% οι δωρεές ακινήτων και με 10% οι δωρεές μετρητών.

Πηγή: estateview

Κατάργηση του συντελεστή δόμησης μελετά το Υπουργείο Περιβάλλοντος

Σειρά αλλαγών στην πολεοδομική νομοθεσία (που υπερβαίνει τις τριάντα πέντε χιλιάδες σελίδες και εμπεριέχει ουκ ολίγες αλληλοαναιρούμενες διατάξεις), μελετά το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ενώ, εκτός απροόπτου, αμέσως μετά το Πάσχα, αναμένεται να ανακοινωθεί και η διαδικασία τακτοποίησης των κλειστών ημιϋπαίθριων και των αυθαίρετων αλλαγών χρήσης υπόγειων χώρων.


Μεταξύ άλλων, μελετάται:

- κατάργηση του συντελεστή δόμησης και αντικατάστασή του από ένα ιδεατό στερεό (όγκο), εντός του οποίου ο μηχανικός θα σχεδιάζει το κτίριο,

- αλλαγή του τρόπου έκδοσης των οικοδομικών αδειών και,

- δημιουργία ειδικού Σώματος Ορκωτών Μηχανικών, που θα ελέγχουν την οικοδομή και θα πιστοποιούν την εφαρμογή της οικοδομικής άδειας.

Οι μελετώμενες αλλαγές στον τρόπο έκδοσης των οικοδομικών αδειών, που περιλαμβάνονται σε σχετικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που επεξεργάζονται οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, αφορούν σε:

- υποχρεωτικό προέλεγχο του φακέλου, με την κατάθεση τοπογραφικού και διαγράμματος κάλυψης,

- στην αυθημερόν έκδοση της άδειας για τα μικρά κτίρια, όσα δηλαδή έχουν ύψος έως 7,5 μέτρα, ενώ,

- για τα ειδικά κτίρια (όσα, δηλαδή, δεν προορίζονται για κατοικία, αλλά έχουν χρήση για την οποία απαιτείται άδεια λειτουργίας), εξετάζεται το ενδεχόμενο, η οικοδομική άδεια να εκδίδεται από τον φορέα που αδειοδοτεί την λειτουργία τους.

Σε ότι αφορά τους κλειστούς ημιϋπαίθριους και τις αυθαίρετες αλλαγές χρήσης υπόγειων χώρων, η διαδικασία τακτοποίησης θα κινείται στην λογική της καταβολής ενός «πράσινου τέλους», τα έσοδα από το οποίο θα διατίθενται αποκλειστικώς και μόνον για έργα περιβάλλοντος σε υποβαθμισμένες περιοχές.

Πηγή:kathimerini

Ιοί απειλούν το Facebook

Προσοχή στα e-mail που λαμβάνετε μέσω Facebook γιατί κρύβουν ιούς....


Χάκερς έχουν βάλει στο μάτι τα εκατομμύρια των χρηστών του Facebook, με μια νέα απάτη μέσω e-mail, που προσπαθεί να υποκλέψει passwords, σύμφωνα με την εταιρία McAfee, η οποία αναπτύσσει το ομώνυμο λογισμικό anti-virus.

Ήδη αρκετοί χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου έχουν λάβει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία προσποιούνται ότι προέρχονται από το Facebook και τους ενημερώνουν ότι δήθεν ο κωδικός πρόσβασης τους έχει ρυθμιστεί ξανά, γι’ αυτό οι χρήστες καλούνται να κάνουν «κλικ» σε ένα σύνδεσμο για να τον αποκτήσουν και πάλι.

Όμως το συνημμένο αρχείο στο e-mail αν το ανοίξει ο χρήστης δεν είναι παρά ένα πρόγραμμα υποκλοπής κωδικών, που εγκαθίσταται στον υπολογιστή του ανυποψίαστου και μπορεί να υποκλέψει οποιοδήποτε άλλο password π.χ. για τραπεζικές συναλλαγές, που δεν σχετίζεται καν με το Facebook.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της McAfee, «η απειλή είναι εν δυνάμει πολύ επικίνδυνη λαμβανομένου υπόψη ότι υπάρχουν πάνω από 350 εκατ. χρήστες του Facebook που θα μπορούσαν να πέσουν θύματα της απάτης».

Το ηλεκτρονικό μήνυμα, απάτη φέρει ως θέμα την φράση «Facebook Password Reset Confirmation! Customer Support». Η McAfee συμβουλεύει τους χρήστες να διαγράψουν αμέσως το μήνυμα και να μην ανοίξουν το συνημμένο αρχείο.

Εκπρόσωπος του Facebook αρνήθηκε να σχολιάσει τη νέα απειλή, αλλά το δίκτυο ενημέρωσε τα μέλη του να έχουν το νου τους και να διαγράψουν το μήνυμα.

Η McAfee εκτιμά ότι οι χάκερ στέλνουν δεκάδες εκατομμύρια μηνύματα «σπαμ» από την Τρίτη που ξεκίνησε η «καμπάνια» τους και ο Ντέιβ Μάρκους, διευθυντής ερευνών για το κακόβουλο λογισμικό, εκτίμησε ότι θα καταφέρουν τελικά να «μολύνουν» εκατομμύρια υπολογιστές σε όλο τον κόσμο.

Όπως είπε, ακόμα κι ένα 10% ποσοστό επιτυχίας, στην περίπτωση των 400 εκατ. χρηστών του Facebook, ισοδυναμεί με 40 εκατ. χρήστες-θύματα.

Πηγή: newsit & http://kryfokamari.blogspot.com/search?updated-max=2010-03-17T16%3A02%3A00%2B02%3A00&max-results=10

Αίτημα Ολυμπιακού για τρεις εισαγγελείς στο ντέρμπι

Παρουσία τριών εισαγγελέων ζήτησε ο Ολυμπιακός να διεξαχθεί το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή στο «Σπύρος Λούης».


Οι «ερυθρόλευκοι» , σύμφωνα με το έγγραφο που έστειλαν στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Αθηνών, αιτήθηκαν να υπάρχει ένας εισαγγελέας που θα συνοδεύσει την αποστολή του συλλόγου από το Ρέντη στο ΟΑΚΑ, έναν για τη σύσκεψη των μέτρων και έναν στα αποδυτήρια, στους διαδρόμους και στη φυσούνα στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Επίσης, ο Ολυμπιακός αιτήθηκε εγγράφως από τον Παναθηναίκό την φιλοξενία 20 ανθρώπων της ομάδας σε μπουθ, αφού στο «Σπύρος Λούης» προτίθενται να βρεθούν οι Γιάννης Χρυσικόπουλος, Δημήτρης Θεοδωρίδης, Γιάννης Χρυσικόπουλος, Γιάννης Μώραλης και ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Πηγή:naftemporiki

Η Google TV και η επανάσταση στην τηλεόραση του μέλλοντος

O Aμερικανικός κολοσσός του διαδικτύου Google σε συνεργασία με τις Sony, Intel και Logitech εδώ και αρκετούς μήνες αναπτύσσουν μια νέας κατηγορία τηλεοράσεων που θα συνδέονται στο διαδίκτυο και θα επιτρέπουν στους θεατές να έχουν αυξημένες δυνατότητες για την αξιοποίηση εφαρμογών.


Το πρότζεκτ φέρει το όνομα "Google TV" και βασίζεται στο λογισμικό Android της Google, το οποίο ήδη τρέχει σε πολλά έξυπνα κινητά τηλέφωνα, ενώ θα χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή Αtom της Intel.

Η New York Times με χθεσινό τους δημοσίευμα διέρρευσαν πληροφορίες για το Google TV  επικαλούμενο πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν την εξέλιξη του σχεδίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Sony, Intel και Logitech, σκοπεύουν να διευκολύνουν τους θεατές στο να χρησιμοποιούν εφαρμογές όπως το Twitter, το Facebook και τα άλλα κοινωνικά δίκτυα στον τηλεοπτικό δέκτη τους. Επίσης σχεδιάζουν να πείσουν εταιρίες λογισμικού να αναπτύξουν νέες εφαρμογές ειδικά για τη Google TV.

Η νέα τεχνολογία θα επιτρέπει στους χρήστες, μέσω νέου interface-περιβάλλον, να κάνουν αναζητήσεις στο ίντερνετ από την οθόνη της τηλεόρασής τους. Θα επιτρέπει ακόμα να παίζουν παιχνίδια, να βλέπουν βίντεο από το YouTube, να παρακολουθούν ζωντανά αγώνες.

Η γνωστή για τη δραστηριότητά της στο χώρο των χειριστηρίων πολλαπλών συσκευών Logitech φέρεται να εμπλέκεται για την ανάπτυξη περιφερειακών συσκευών, όπως ένα τηλεχειριστήριο με μικροσκοπικό πληκτρολόγιο.

Η Sony, ελπίζει να αποκτήσει πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της, κατασκευάζοντας τις πρώτες τηλεοράσεις που θα λειτουργούν με το συγκεκριμένο λογισμικό.

Για την Intel, η προσπάθεια αυτή αντιπροσωπεύει την αύξηση του αγοραστικού της κοινού. Ήδη ο επεξεργαστής Atom χρησιμοποιείται σε φορητούς υπολογιστές και η intel σχεδιάζει να τον ενσωματώσει και στην τηλεόραση.
Η Google έχει εδώ και καιρό αρχίσει να δοκιμάζει τη νέα τεχνολογία με τη Dish Network, που παρέχει δορυφορικά τηλεοπτικά προγράμματα.

Καμία από τις εταιρίες δεν θέλησε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα.


Πηγή:news247

Βουτιά στην αρχαία Αθήνα

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ Η ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Είναι η μεγαλύτερη σωζόμενη αρχαία γειτονιά της Αθήνας. Επί 13 αιώνες (από τον 5ο αι. π.Χ. έως τον 8ο αι. μ.Χ.) στους δρόμους, τα σπίτια, τα λουτρά και τα εργαστήριά της χτυπούσε η καρδιά της πόλης. Και τώρα η ανασκαφή που βρίσκεται κάτω από το Νέο Μουσείο Ακρόπολης ετοιμάζεται για να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες, που μέχρι τώρα αρκούνται να την κοιτάζουν από ψηλά, κάτω από το γυάλινο δάπεδο. Και με τη λειτουργία του επιτόπιου μουσείου θα ολοκληρωθεί το εκθεσιακό πρόγραμμα του μουσείου. «Πρόκειται για ένα τεράστιο έκθεμα που επιτρέπει στο μουσείο να συνδυάζει μαζί με τις υψηλές στιγμές της Αθήνας και στιγμές της καθημερινότητας, όπως αποδεικνύεται από χιλιάδες ευρήματα», λέει ο πρόεδρος του Νέου Μουσείου Ακρόπολης, καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής .


Ωστόσο χρειάζεται ένας χρόνος υπομονής για τους επισκέπτες του μουσείου (που θα ξεπεράσουν τα 2 εκατομμύρια μέχρι τα πρώτα γενέθλιά του, στις 20 Ιουνίου), αν και σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό η 4.000 τ.μ. ανασκαφή έπρεπε να ανοίξει νωρίτερα. «Θέλει τον χρόνο της» είναι η απάντηση του κ. Παντερμαλή στα «ΝΕΑ», ο οποίος τονίζει ωστόσο πως το μουσείο κατάφερε να ανοίξει σε χρόνο ρεκόρ. Αφού συντηρηθούν τα ευρήματα και οργανωθούν διαδρομές, οι επισκέπτες θα περπατούν στην αρχαία αθηναϊκή γειτονιά και σε κάθε βήμα θα βρίσκονται σε διαφορετική εποχή. Τη μια στιγμή θα στέκονται σε ένα σπίτι του 5ου αι. π.Χ. με τον ανδρώνα του και θα περνούν δίπλα σε μια δημόσια κρήνη του 4ου αι. π.Χ. και πιο κάτω θα βλέπουν λουτρά και αποχωρητήρια (2ο-5 αι. μ.Χ.), κτίρια με πλακόστρωτες αυλές, δρόμους και πηγάδια, όπως εξήγησε η ανασκαφέας του χώρου, αρχαιολόγος Σταματία Ελευθεράτου. Ενδιαμέσως δε, θα τοποθετηθούν προθήκες με χαρακτηριστικά από τα χιλιάδες ευρήματα που έχουν έρθει στο φως.

Χρειάστηκαν οκτώ χρόνια ανασκαφών για να αποκαλυφθεί η γειτονιά που αναπτυσσόταν στις πλευρές δύο ανηφορικών δρόμων κάτω από τον Ιερό Βράχο. Και 109 μηνυτήριες αναφορές έγιναν από τους περιοίκους για καταστροφή αρχαιοτήτων στο οικόπεδο των 8.700 τ.μ., εκ των οποίων 4.000 τ.μ. αρχαιοτήτων είχαν ήδη καταστραφεί από προηγούμενες χρήσεις και 500 τ.μ. απομακρύνθηκαν για να κατασκευαστούν τα υπόγεια του μουσείου. Για τη θεμελίωση του κτιρίου διαλύθηκαν μόλις 6,13 τ.μ. από τα αρχαία κατάλοιπα.

Εικόνα όμως θα αποκτήσουν οι επισκέπτες και για τις αρχαιότητες που χάθηκαν στα έργα του Μετρό. Πάνω στη σχάρα εξαερισμού και στον χλοοτάπητα που καλύπτει την ταράτσα του σταθμού με πλέγμα και χρώμα θα υποδηλώνονται ο δρόμος, τμήμα λουτρού και κτιρίου, μέρος των οποίων σώζονται στην ανασκαφή.

Την εφαρμογή της μελέτης-που υπογράφουν οι Μιχάλης Χατζηγιάννης, πολιτικός μηχανικός, και Βασίλης Λαμπρόπουλος, καθηγητής συντήρησης Αρχαιοτήτων στο ΤΕΙ Αθήνας- χρηματοδοτεί ο Οργανισμός Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης.

Πηγή:tanea

Τουρκικά F-16 κατά ελικοπτέρου του Λ.Σ. - Eγκλωβίστηκαν από μαχητικά της Π.Α. και εγκατέλειψαν!

Aπειλή κατάρριψης από τουρκικά μαχητικά σημειώθηκε κατά ελικοπτέρου του Λιμενικού τύπου AS365 Dauphin 2 που επιχειρεί στο πλαίσιο της FRONTEX λίγο μετά μετά τις 08:00 το πρωί. Τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν 330 μέτρα επάνω από το ελικόπτερα σε απόσταση 1 ν.μ., όταν αυτό είχε φτάσει στο Φαρμακονήσι μετά από περιπολία και με μετωπική κατεύθυνση κατά του ελικοπτέρου. Ευτυχώς δύο ελληνικά F-16, τα οποία περιπολούσαν στην περιοχή (έχουμε σημειώσει αρκετές φορές ότι η Πολεμική Αεροπορία, πάντα έχει μαχητικά στην περιοχή που περιπολούν τα μέσα της FRONTEX σε περίπτωση που οι Τούρκοι θελήσουν να κάνουν πράξη τις απειλές που εκτοξεύουν από τα ραντάρ της Datca και της Σμύρνης) επενέβησαν "σαν από μηχανής Θεός" και εκδίωξαν τα τουρκικά.


Τα ελληνικά μαχητικά είχαν ενημερωθεί από τα επίγεια ραντάρ για την κίνηση των τουρκικών μαχητικών από την ώρα που είχαν σηκωθεί από το αεροδρομιό τους τα τουρκικά αεροσκάφη και με πλήρη ισχύ προσέγγισαν και αυτά στο σημείο που κατευθύνονταν τα τουρκικά μαχητικά.

Έτσι όταν τα τουρκικά έφτασαν σε απόσταση ενός μιλίου από το ελικόπτερο του Λιμενικού οπλίζοντας τα βλήματά τους τα ελληνικά μαχητικά τους είχαν πάρει την "ώρα 6", τα εγκλώβισαν για βολή Fox1 Fox2 με αποτέλεσμα τα τουρκικά μαχητικά να αντιληφθούν τον κίνδυνο (τα RWR των τουρκικών μαχητικών πρέπει να είχαν πάρει "φωτιά" ανιχνεύοντας τον εγκλωβισμό από τα ραντάρ ων ελληνικών και την ψύξη στις κεφαλές των κεφαλών των ελληνικών βλημάτων αέρος-αέρος) και να εγκαταλείψουν την περιοχή. Χωρίς να επιχειρήσουν να εμπλακούν σε αερομαχία, την οποία έτσι αλλιώς την είχαν χαμένη...

"Ήταν μία θαυμάσια επιχείρηση που εκτελέστηκε άριστα", δήλωσε στο defencenet.gr ανώτερος αξιωματικός του ΑΤΑ στη Λάρισα σχολιάζοντας τον εντοπισμό και την αναχαίτιση των τουρκικών μαχητικών.

Η όλη σκηνή κράτησε από τις 08:02 μέχρι τις 08:04. Είχαν προηγηθεί απειλητικές τουρκικές εκπομπές που ενημέρωναν το πλήρωμα του ελικοπτέρου ότι θα αναχαιτιστεί γιατί πετάει εντός του τουρκικού εναέριου χώρου!

Είναι η δεύτερη φορά που τουρκικά μαχητικά στέλνονται κατά ελικοπτέρου που επιχειρεί στο πλαίσιο της FRONTEX

Πηγή:defencenet

Έκρηξη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στην οδό Σωκράτους 48 στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, αλλά το χρονικό διάστημα μέχρι την έκρηξη ήταν πολύ μικρό.

Στο σημείο πήγαν αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν τραυματίες.

Επικίνδυνη για τους 40ρηδες είναι η έντονη γυμναστική


Οι υπερβολές στην άθληση εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία

ΡΩΜΗ Oταν ο άγγλος ποιητής Γουίλιαμ Μπλέικ έγραφε πριν από 200 χρόνια για την οδύνη στην οποία οδηγεί «ο δρόμος της υπερβολής», δεν είχε ασφαλώς στον νου του την έντονη γυμναστική. Να όμως που η επιστήμη τον επιβεβαιώνει. Σύμφωνα με νέα ιατρική έρευνα, όσοι άνδρες άνω των 40 ετών το παρακάνουν στην έντονη γυμναστική βάζουν την υγεία τους σε μεγάλο κίνδυνο.

Η έρευνα, υπό την καθοδήγηση του ιταλού φυσικοθεραπευτή Ντανιέλε Πιερομπόν, έδειξε ότι η υπερβολική γυμναστική των ανδρών που έχουν πατήσει τα 40 εγκυμονεί κινδύνους, όπως υπερκόπωση, σοβαρούς τραυματισμούς ή ακόμη και μόνιμες βλάβες στο μυοσκελετικό τους σύστημα.

«Το 30% , 40% των ασθενών μου που είναι άνω των 45 ετώναντιμετωπίζουν εξαιτίας της έντονης σωματικής άσκησηςμια δέσμη προβλημάτων, όπως κακώσεις μηνίσκου, ρήξη συνδέσμων, δισκοπάθειες και φλεγμονές της ωμοπλάτης», λέει ο κ. Πιερομπόν.

Σύμφωνα με τον αθλητίατρο Κλάουντιο Γκαλότσι, αυτό το μεγάλο ποσοστό οφείλεται στο γεγονός ότι «πολλοί μεσήλικοι σήμερα δεν είναι μαθημένοι να αθλούνται από μικρή ηλικία και ξεκινούν να γυμνάζονται λίγο μετά τα 40 τους χρόνια».

Η μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει μια ανάλογη που διενεργήθηκε στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο ετήσιο Συνέδριο της Ακτινολογικής Εταιρείας της Βόρειας Αμερικής, πολλοί άνδρες μεταξύ 45-55 ετών υποφέρουν από έντονους πόνους στο μυοσκελετικό τους σύστημα.

Υπεύθυνα για τους πόνους αυτούς ήταν το τρέξιμο και τα άλματα, ασκήσεις που προκάλεσαν βλάβες στους χόνδρους και στους συνδέσμους των μεσήλικων αθλουμένων.

Οι έρευνες έδειξαν ότι η καταπόνηση που παρουσιάστηκε στα άτομα αυτά ήταν πολύ μεγαλύτερη από άλλα, εξίσου απαιτητικά για το μυοσκελετικό σύστημα, αθλήματα, όπως η ποδηλασία και το κολύμπι.

Τα αποτελέσματα της αμερικανικής έρευνας προκάλεσαν πλήθος αντιδράσεων στον χώρο της αθλητιατρικής. Κάποιοι γιατροί είπαν ότι θα μπορούσε να «σαμποτάρει» την επιθυμία ενός μεσήλικου άνδρα να ασκηθεί σωματικά.

Το αντίθετο, λένε επιστήμονες όπως ο δρ Γκαλότσι. Σκοπός τέτοιων ερευνών είναι να αποκαλύψουν κάθε πιθανό κίνδυνο που μπορεί να κρύβει η υπερβολική σωματική άσκηση για έναν μεσήλικο.

Τέλος, συμβουλεύουν όσους άνδρες κάποιας ηλικίας αποφασίζουν να ξεκινήσουν ένα εντατικό πρόγραμμα άσκησης, να αποφύγουν το τρέξιμο που καταπονεί τους ασθενείς χόνδρους και να επιλέξουν αθλήματα λιγότερο «επώδυνα» για τον ανθρώπινο σκελετό, όπως η ήπια ποδηλασία και το κολύμπι.

΄Οχι βεβαίως ότι και οι νεότεροι σε ηλικία αθλούμενοι άνδρες δεν διατρέχουν κινδύνους από την υπερβολική σωματική καταπόνηση. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην αθλητιατρική επιθεώρηση «Ιnternational Journal of Sports Μedicine», οι άνδρες που γυμνάζονται υπερβολικά εμφανίζουν προβλήματα υγείας ανεξαρτήτως ηλικίας.

Οι ερευνητές λένε ότι η ιδανική άσκηση για όσους δεν θέλουν να καταπονούνται είναι 100 βήματα το λεπτό επί μισή ώρα την ημέρα.

Το περπάτημα κάνει καλό

ΡΩΜΗ Στοιχεία δείχνουν ότι η ήπια φυσική δραστηριότητα, όπως το περπάτημα, είναι εξίσου καλή, αν όχι καλύτερη από τις πιο έντονες ασκήσεις για τον έλεγχο ορισμένων δεικτών της καρδιολογικής υγείας.

Η βελτίωση των επιπέδων της καρδιοπροστατευτικής «καλής» (ΗDL) χοληστερόλης φάνηκε να εξαρτάται από το πόσο γυμνάζονταν οι εθελοντές και όχι από το πόσο έντονα. Και το καλύτερο όλων: τα οφέλη ίσχυαν ακόμη και όταν οι εθελοντές έκαναν πολυήμερο «διάλειμμα» από την προπόνηση.

Πηγή: tovima