www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Ο καιρός στις 15.05.2011

Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες σποραδικές καταιγίδες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, κυρίως σε ορεινές ηπειρωτικές περιοχές, περιμένουμε την Κυριακή 15 Μαΐου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 29 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα υπόλοιπα πελάγη από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι.

Λίγες αραιές νεφώσεις περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 28 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι σχεδόν

Πανελλήνιες: Δυσκολίες στα Μαθηματικά, κατανοητά τα θέματα σε Ιστορία και Φυσική


Ιδιαιτέρως δύσκολα χαρακτηρίζονται τα θέματα των μαθηματικών που επέλεξε η εξεταστική επιτροπή για τους υποψήφιους γενικής παιδείας των πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι υποψήφιοι διαμαρτύρονται επειδή δεν υπήρχε διαβαθμισμένη δυσκολία, αλλά λένε ότι όλα εξ αρχής τα ζητήματα περιείχαν δύσκολες ερωτήσεις, και απαιτήσεις πάνω από τις δυνατότητες των μαθητών. Την ίδια άποψη έχουν και πολλοί μαθηματικοί. Το κλίμα επέτεινε και ένα τυπογραφικό λάθος που ανάγκασε την εξεταστική επιτροπή να στείλει διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Μαθηματικής Εταιρείας Γ. Τυρλή, ένα 17χρονο παιδί δεν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει ικανοποιητικά στα μαθηματικά λόγω της μεγάλης δυσκολίας τους, αντίθετα η ανυπαρξία κλιμάκωσης απαιτήσεων των θεμάτων, καταστρέφει την αυτοπεποίθηση του παιδιού.

Ο καθηγητής Φυσικής Γ. Χατζητέγας όμως υποστηρίζει ότι η δυσκολία που μπορεί να έχουν τα θέματα των εξετάσεων, ενδεχομένως θα βοηθήσει στον εξορθολογισμό των βάσεων που τα τελευταία χρόνια είχαν ανέβει αρκετά.

Πηγές από την εξεταστική επιτροπή κάνουν λόγο για “τυπογραφικό λάθος” που διορθώθηκε άμεσα. Οι

Επίθεση στο ΑΤ Εξαρχείων με τρεις τραυματίες

Τρία άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά από την επίθεση άγνωστων εναντίον του αστυνομικού τμήματος Εξαρχείων στην οδό Καλλιδρομίου, νωρίς το Σάββατο το μεσημέρι.

Ομάδα περίπου 30 ατόμων εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ένα περιπολικό και δυο αυτοκίνητα.

Αποχωρώντας οι δράστες πέταξαν βόμβα μολότοφ και σε μοτοσικλέτα με δυο επιβαίνοντες που τους καταδίωξε, στη συμβολή Καλλιδρομίου και Χαρίλαου Τρικούπη, δίπλα στη λαϊκή αγορά.

Η μηχανή εξερράγη με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα, που διακομίστηκαν στο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή για τον 28ο Γύρο της Αθήνας

Κλειστό για τους οδηγούς θα είναι το πρωί της Κυριακής το κέντρο της Αθήνας, λόγω της διεξαγωγής του 28ου Γύρου της Αθήνας.

Ειδικότερα, από τις 8 το πρωί και έως το τέλος του αγώνα η Τροχαία θα διακόπτει σταδιακά την κυκλοφορία στους δρόμους των τριών διαδρομών του αγώνα και στους κάθετους δρόμους, μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

Οι τρεις διαδρομές είναι:

1η Διαδρομή (8,5 χλμ.): Παναθηναϊκό Στάδιο (Αφετηρία)- Βασ. Κωνσταντίνου – Βασ. Σοφίας (Hilton) – Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) – Πλ. Ομονοίας – Αγ. Κωνσταντίνου – Σωκράτους – Παναγή Τσαλδάρη (Πειραιώς) – Αγ. Ασωμάτων – Αποστόλου Παύλου – Διονυσίου Αρεοπαγίτου - Βασ.

Από τις 8 Ιουνίου θα λειτουργεί και πάλι κανονικά ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος

Μετά απο δυο και πλέον χρόνια έργων και ταλαιπωρίας, από την Τετάρτη 8 Ιουνίου, ομαλοποιείται το δίκτυο του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου.

Οι συρμοί θα εκτελούν δρομολόγια από τον Πειραιά έως την Κηφισιά, και το αντίστροφο, με μια μοναδική μετεπιβίβαση στην Ομόνοια.

Συγκεκριμένα, όσοι επιβάτες φθάνουν στην Ομόνοια και θέλουν να συνεχίσουν σε άλλο προορισμό της γραμμής, θα αποβιβάζονται στην κεντρική αποβάθρα

Με Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Ιστορία συνεχίζονται οι πανελλαδικές εξετάσεις

Με τα μαθήματα της Βιολογίας, της Φυσικής, των Μαθηματικών και Στοιχείων Στατιστικής και της Ιστορίας (όλα Γενικής Παιδείας) συνεχίζονται σήμερα, Σάββατο, οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι εξετάσεις ξεκίνησαν στις 8:30 το πρωί και θα διαρκέσουν τρεις ώρες. Η διάρκεια εξέτασης του κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Η ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος όπως κάθε χρόνο, θα μεταδώσει μετά τη λήξη των εξετάσεων τις

Καταπέλτης για τον Δρούτσα

Επιστολή-καταπέλτη, με την οποία κατηγορεί τον πρωθυπουργό και την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών ότι «επέλεξε την οδό των ανομολόγητων χειρισμών σε καίρια εθνικά θέματα από παραθεσμικούς μηχανισμούς, προφανώς όχι με το αζημίωτο», απέστειλε χθες ο πρόεδρος της Ενωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, πρέσβης Θ. Δασκαρόλλης. Αποτέλεσμα, «η χώρα να βιώνει άμεσα τις οδυνηρές και καταστροφικές συνέπειες της διπλωματικής και οικονομικής διαπραγματευτικής ανικανότητας των κυβερνώντων».


Η επιστολή απεστάλη στους συναδέλφους του εν όψει της τρίωρης στάσης και της συγκέντρωσης που πραγματοποιούν τη Δευτέρα 16 Μαΐου στο προαύλιο του υπουργείου Εξωτερικών στη 1 μ.μ., την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας θα δέχεται στο γραφείο του τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας.

Και η πρόθεση είναι οι στάσεις να επαναλαμβάνονται και οι διπλωμάτες να μπαίνουν στο κάδρο (τηλεοπτικό και όχι μόνο) κάθε φορά που ο υπουργός θα δέχεται στο γραφείο του κάποιον ξένο αξιωματούχο.

Στην επιστολή, επί της ουσίας, όπως τουλάχιστον ερμηνεύεται από διπλωματικούς κύκλους, ο πρέσβης στέλνει το μήνυμα ότι η διπλωματική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών διαλύεται «όχι λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά λόγω της συγκεκριμένης εξωτερικής πολιτικής "μη επιβάρυνσης" των σχέσεών μας με την Τουρκία. Χάριν της πολιτικής του κατευνασμού και της εκχώρησης

Ο καιρός στις 14.05.2011


Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις και νέα άνοδο της θερμοκρασίας, περιμένουμε το Σάββατο 14 Μαΐου 2011. Πάντως, κατά τις θερμές ώρες της ημέρας δεν αποκλείεται να βρέξει πρόσκαιρα στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 28 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα επικρατήσει βορειοδυτικό ρεύμα εντάσεων 5 με 6 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 27 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς.

Λίγες νεφώσεις κατά τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας, περιμένουμε το Σάββατο στη