www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Ο καιρός στις 06.10.2010

Αυξημένη συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Δυτική Στερεά περιμένουμε την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 15 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 23 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 17 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Βορειοανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μπ. Στο Ιόνιο οι

Stop στις εξαγωγές 4 φαρμάκων

Πρόκειται για τα MADOPAR, CELLCEPT, TEGRETOL και SEROQUEL

Την άμεση απαγόρευση των εξαγωγών τεσσάρων σημαντικών και μοναδικών φαρμάκων, τα οποία διαπιστώθηκε ότι εξάγονται σε μεγάλο ποσοστό σε άλλες χώρες με αποτέλεσμα να υπάρχουν ελλείψεις στην εγχώρια αγορά, ανακοίνωσε ο ΕΟΦ.


Πρόκειται για τα σκευάσματα MADOPAR, CELLCEPT, TEGRETOL και SEROQUEL, τα οποία όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΟΦ πρέπει να είναι διαθέσιμα στους ασθενείς για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Παράλληλα ο ΕΟΦ προχωρεί στον έλεγχο της τήρησης της επάρκειας τόσο από τις εταιρείες όσο και από τις φαρμακαποθήκες και στην επιβολή ποινών σε περίπτωση που δεν καλύπτεται η επάρκεια και

«Πεταμένα λεφτά» τα ενεργειακά ποτά

Για τον μέσο γυμναζόμενο (προσοχή: όχι για όσους κάνουν πρωταθλητισμό) τα «ενεργειακά ποτά» που καταναλώνουν πολλοί ενθουσιώδεις λάτρεις της καλής φυσικής κατάστασης δεν έχουν την παραμικρή χρησιμότητα. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται οι ειδικοί μεγάλης αλυσίδας γυμναστηρίων στη Βρετανία. «Πρόκειται για πεταμένα λεφτά» σύμφωνα με τον γυμναστή Νικ Χάντσον, υπεύθυνο φυσικής αγωγής της εν λόγω επιχείρησης, ο οποίος τονίζει ότι «όσοι γυμνάζονται λιγότερο από δύο ώρες την ημέρα δεν έχουν να κερδίσουν τίποτε από την κατανάλωση τέτοιων ποτών. Μόνο επιπλέον θερμίδες παίρνουν».

Αντιθέτως, τα ενεργειακά ποτά είναι ευεργετικά για τους μαραθωνοδρόμους και άλλους πρωταθλητές. «Πολλοί τα καταναλώνουν πιστεύοντας πως θα τους δώσουν περισσότερη ενέργεια για να γυμναστούν σκληρότερα. Συχνά όμως η κατανάλωσή τους σημαίνει πως πρέπει να γυμναστείς σκληρότερα για να αποβάλεις τις θερμίδες που πήρες λόγω αυτών των ποτών» επισημαίνει ο κ. Χάντσον. Και τονίζει: «Τα ποτά αυτά είναι χρήσιμα μόνο για όσους γυμνάζονται πάνω από δύο ώρες».

Ο ίδιος πάντως υπογραμμίζει πως είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγεται η αφυδάτωση. «Από πλευράς γεύσης, αν κάποιος έχει συνηθίσει να μην πίνει νερό ή φυσικούς χυμούς όταν γυμνάζεται,

Αλλαγές σε πτήσεις την Πέμπτη, λόγω στάσης εργασίας

Σε τροποποιήσεις του προγράμματος πτήσεων της Πέμπτης, 7 Οκτωβρίου προχώρησε η Aegean, λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας -από τις 15:00 έως τις 19:00 το απόγευμα- ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και ΟΣΥΠΑ, που συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Έτσι, ματαιώνονται 15 σκέλη πτήσεων, που ήταν προγραμματισμένες για εκείνο το χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα από Αθήνα με επιστροφή για Χίο, Αλεξανδρούπολη, Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Χανιά.

Επίσης, ματαιώνονται οι πτήσεις A3 114 Αθήνα - Θεσσαλονίκη, Α3 661 Αθήνα - Ηράκλειο και Α3 319 Ηράκλειο - Αθήνα.

Παράλληλα, η Aegean αλλάζει την ώρα αναχώρησης σε 18 σκέλη πτήσεων του δικτύου εσωτερικού

Νέο πειραματικό εμβόλιο για τον καρκίνο του εγκεφάλου

Αμερικανοί επιστήμονες ανέπτυξαν ένα πειραματικό εμβόλιο το οποίο όπως ισχυρίζονται αυξάνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής των ασθενών που πάσχουν από την πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου του εγκεφάλου, το γλοιοβλάστωμα.

Φωτογραφία αρχείου

Η μελέτη, που ήταν μικρού εύρους (αφορούσε μόνο 35 ασθενείς), έδειξε ότι το εμβόλιο μπορεί να επεκτείνει από 15 σε 26 μήνες κατά μέσο όρο τον αναμενόμενο χρόνο επιβίωσης των ασθενών.

Το εμβόλιο -που συνοδεύει την παραδοσιακή αντικαρκινική θεραπεία και δεν την αντικαθιστά- "στοχεύει" ένα επιθετικό καρκινικό γονίδιο, το EGFRvIII, το οποίο τροφοδοτεί την ανάπτυξη του γλοιοβλαστώματος στο ένα τρίτο περίπου αυτών των περιστατικών καρκίνου.

Η ανακάλυψη, υπό τον Ντάρελ Μπίγκνερ, διευθυντή του Κέντρου Εγκεφαλικών Όγκων της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ντιουκ της Β.Καρολίνα, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Εταιρίας Κλινικής Ογκολογίας "Journal of Clinical Oncology", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Επίσης η έρευνα έδειξε ότι αυξήθηκε από 6,3 μήνες για όσους δεν είχαν πάρει το εμβόλιο, σε 14,2 μήνες για τους εμβολιασμένους ασθενείς, η περίοδος επιβίωσής τους χωρίς στο μεταξύ να υπάρξει επιδείνωση της νόσου. Όλοι οι συμμετέχοντες στα πειράματα, είχαν προηγουμένως κάνει

«Μπότοξ» για ιατρικούς σκοπούς

Ελπίδες ότι το «Μπότοξ» εκτός από την αντιμετώπιση των ρυτίδων μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες θεραπευτικές χρήσεις, όπως στο Πάρκινσον, την εγκεφαλική παράλυση και την χρόνια ημικρανία, δίνει μια νέα μέθοδος Βρετανών ερευνητών.

Οι ερευνητές του Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας του Συμβουλίου Ιατρικής Έρευνας της Βρετανίας, υπό τον Μπάζμπεκ Νταβλέτοφ, παρουσίασαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό PNAS της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ.

"Θα είναι πλέον δυνατό να παραχθούν φάρμακα με βάση το Μπότοξ με πιο ασφαλή και οικονομικό τρόπο", δήλωσε ο υπεύθυνος της έρευνας.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα τρόπο να διασπούν και να ανασυνδυάζουν τα μόρια της νευροτοξίνης Clostridium botulinum (κοινώς Botox), καταλήγοντας στη δημιουργία ενός νέου "εξελιγμένου" μορίου μιας ουσίας "τύπου Μπότοξ", η οποία είναι κατάλληλη για κλινική και θεραπευτική χρήση, χωρίς να έχει τις ανεπιθύμητες τοξικές παρενέργειες του κανονικού Μπότοξ.

Τα τελευταία χρόνια, το Μπότοξ χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο για θεραπευτικούς σκοπούς, καθώς οι γιατροί εκμεταλλεύονται την ικανότητά του να χαλαρώνει τους μυς και τα νεύρα, πράγμα που, για παράδειγμα, βοηθά να καταπολεμηθούν οι σπασμοί και το τρέμουλο σε ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από Πάρκινσον ή

Ψηφιακή παράσταση για τα μυστικά του Ηλίου

Στη... διπλή φύση του Ηλίου, την αγαθή με το ζωοποιό φως του και την εχθρική με τα νέφη της καυτής ιονισμένης ύλης, είναι αφιερωμένη η νέα ψηφιακή παράσταση του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου.


Στο πιο κοντινό μας άστρο, τον Ηλιο, είναι αφιερωμένη η νέα παράσταση του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, που ξεκινά να προβάλλεται με αφορμή και την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Διαστήματος

Η πρεμιέρα έγινε χθες και από αύριο η παράσταση, με τον τίτλο «Το άστρο της ημέρας», θα δώσει την ευκαιρία στους θεατές να παρακολουθήσουν από κοντά την προσπάθεια των αστρονόμων να αποκρυπτογραφήσουν τα μυστικά που κρύβει ο Ηλιος και να κατανοήσουν φαινόμενα, όπως η αέναη εμφάνιση και εξαφάνιση των ηλιακών κηλίδων, η ασταμάτητη ροή του ηλιακού ανέμου, οι τεράστιες εκροές ύλης από το στέμμα του, η παραγωγή ενέργειας στο εσωτερικό του κ.ά.

Στην τεράστια οθόνη-θόλο του Πλανηταρίου, που έχει έκταση 950 τ.μ. (όσο δυόμισι γήπεδα του μπάσκετ), συνδυάζονται όλες οι δημιουργικές και τεχνικές δυνατότητες, που παρέχουν σήμερα τα

Ανακαλύφθηκε νέα γλώσσα

Μία γλώσσα εντελώς άγνωστη έως σήμερα στον υπόλοιπο κόσμο μιλούν σε μία απόμακρη και απομονωμένη περιοχή της βορειοανατολικής Ινδίας.


Τη γλώσσα κόρο εντόπισαν γλωσσολόγοι που μετείχαν σε αποστολή του National Geographic. Τη μιλούν μόνο 800 άτομα, ελάχιστοι κάτω των είκοσι ετών. Ανήκει στην ίδια οικογένεια με τα θιβετιανά και τα βιρμανικά και δεν υπάρχει γραπτή μορφή της.

Σε όλο τον κόσμο έχουν καταγραφεί 6.909 γλώσσες,

Προφυλακιστέος ο διοικητής του Α.Τ. Κασσανδρείας για την υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν o διοικητής του αστυνομικού τμήματος Κασσανδρείας και άλλοι τρεις κατηγορούμενοι, μετά την απολογία τους στον ανακριτή για τη συμμετοχή τους στο κύκλωμα λαθρεμπορίας τσιγάρων της Χαλκιδικής.


Όλοι τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Τις προηγούμενες ημέρες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς

Μόνο για φοιτητές πλέον η λέσχη του ΑΠΘ

Mόνο με το πάσο θα γίνεται η σίτιση των φοιτητών στη Λέσχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, λόγω... κρίσης.


"Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, με πρωτοφανείς περικοπές της δημόσιας χρηματοδότησης και καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια ενίσχυσης της Φοιτητικής Λέσχης από πόρους του πανεπιστημίου, πρέπει να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της, καθώς και το δικαίωμα δωρεάν σίτισης για όλους τους φοιτητές, ανεξαρτήτως εισοδήματος", ανακοίνωσε σήμερα το ΑΠΘ.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις από κάποιες φοιτητικές νεολαίες, ενώ μέλη των ΕΑΑΚ πραγματοποίησαν διαμαρτυρία, για τον αποκλεισμό απόρων και ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων από τη σίτιση.

Στις δύο Λέσχες του πανεπιστημίου γίνεται καθημερινά έλεγχος και καταμέτρηση του αριθμού σιτιζόμενων, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί περίπου κατά το ήμισυ ο αριθμός των ατόμων που

Χρεωστικά τα εκκαθαριστικά για 110.000 φορολογούμενους

Φόρο 2.544 κατά μέσο όρο θα κληθούν να πληρώσουν 109.429 φορολογούμενοι με την ολοκλήρωση της 10ης εκκαθάρισης δηλώσεων φόρου εισοδήματος που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.


Οι 109.429 φορολογούμενοι που έχουν χρεωστικές δηλώσεις (26% του συνόλου) θα κληθούν να πληρώσουν 278.419.446 ευρώ. Ακόμη, 112.290 δηλώσεις ήταν πιστωτικές και θα εισπράξουν πίσω 83.713.796 ευρώ ενώ 190.868 δηλώσεις (46%) ήταν μηδενικές.

Στις δέκα πρώτες εκκαθαρίσεις, έχουν επεξεργαστεί 5.052.578 δηλώσεις εισοδήματος. Μία στις

Σταθμό στα Ιμαλάια έστησε η NASA

Ένα νέο σύστημα της NASA τέθηκε σήμερα σε λειτουργία στο Κατμαντού του Νεπάλ. Με δορυφορικές εικόνες θα ενημερώνονται στο εξής οι επιστήμονες για την κλιματική αλλαγή στα Ιμαλάια και τις συνέπειές τους στην περιοχή.


Το νέο σύστημα ονομάστηκε SERVIR και από σήμερα λειτουργεί σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο για την Προστασία των Βουνών (ICIMOD) στο Κατμαντού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι για τη βιοποικιλότητα της περιοχής. Μπορεί επίσης να λειτουργήσει προειδοποιητικά για τους κινδύνους από καταιγίδες, πυρκαγιές και πλημμύρες.

" Η περιοχή των Ιμαλαΐων στο σύνολό της θεωρείται κάτι σαν μαύρη τρύπα για τους επιστήμονες και ελπίζουμε να χρησιμοποιήσουμε το νέο σύστημα για να καλύψουμε την έλλειψη στοιχείων που

Διαψεύδει ο Alpha τα σενάρια πώλησης του σταθμού

«Φήμες» χαρακτηρίζουν οι υπεύθυνοι του Alpha τα όσα κυκλοφόρησαν εκ νέου στο Διαδίκτυο περί επικείμενης πώλησης του τηλεοπτικού σταθμού από το RTL Group.


Ο διευθυντής εταιρικής επικοινωνίας του RTL Group Oliver Herrgesell δήλωσε: «Οι φήμες είναι αναληθείς. Δεν υπάρχει αλλαγή στη στρατηγική του RTL όσον αφορά στον Alpha. Το RTL έχει έρθει στην Ελλάδα

Κάνει περικοπές και... επενδύσεις η Sprider

Άμυνα και επίθεση παίζει παράλληλα, η αλυσίδα καταστημάτων Sprider Stores, η δεύτερη μεγαλύτερη μετά τη Zara στην Ελλάδα, προκειμένου να παραμείνει βιώσιμη δίχως να αυξήσει το δανεισμό της.


Η διοίκηση προχωρεί σε αναδιάταξη δυνάμεων και ποντάρει πολλά στη νέα σειρά ειδών ένδυσης και αξεσουάρ σε συνεργασία με τον γνωστό τραγουδιστή, Σάκη Ρουβά (Sakis Private Collection).

Ως προς το σκέλος της άμυνας, η διοίκηση προσπαθεί να μειώσει τα μισθώματα των καταστημάτων που νοικιάζει. «Αν δεν μειώσουμε τις τιμές δεν μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και όλα θα τα πάρουν ξένοι», είπε ο Σάκης Χατζηιωάννου,

Εξεταστική για την Οικονομία από το 1996 έως το 2010 ζητά ο Γ. Καρατζαφέρης

Διεύρυνση του χρονικού πεδίου της Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, με επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, που κατέθεσε στη Βουλή.


Ο Γ. Καρατζαφέρης ζήτησε να υπάρξει διερεύνηση του ζητήματος από το 1996, όπως και ο Κ. Σημίτης, έως και τον Μάιο του 2010.

Οι προτάσεις νέων αρχιτεκτόνων για τη Θεσσαλονίκη

Σε ποια Θεσσαλονίκη θέλουμε να ζούμε; Πόσο ίδιοι και διαφορετικοί είμαστε; Τι συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις-λιμάνια; Πόσο εφικτό είναι η νύμφη του Θερμαϊκού να αποκτήσει σύγχρονες δομές ανάπτυξης;

Απάντηση στους παραπάνω προβληματισμούς προσπάθησαν να δώσουν επτά νέοι αρχιτέκτονες καταθέτοντας προτάσεις και ιδέες, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Πολιτιστική Εταιρία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος στον κινηματογράφο Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη.


Οι νέοι επιστήμονες που παρουσίασαν τα ευρήματα από την έρευνα που πραγματοποίησαν σε 5 ευρωπαικές πόλεις-λιμάνια

«Στόχος μας είναι χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη θεώρηση νέων ανθρώπων να δημιουργήσουμε

Κατασκοπευτικό δορυφόρο κατασκευάζει η Τουρκία

Τον πρώτο της δορυφόρο συλλογής πληροφοριών, τον Gokturk, θα θέσει η Τουρκία σε τροχιά το 2012, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε βουλευτές του κόμματός του.


Ο δορυφόρος Gokturk κατασκευάζεται από την τουρκική εταιρεία ηλεκτρονικών συστημάτων Aselsan σε συνεργασία με την Telespazio της Finmeccanica. Το κόστος του υπολογίζεται σε 250 εκατ. ευρώ.

Ο Gokturk θα μεταδίδει υψηλής ευκρίνειας εικόνες για την κίνηση αντικειμένων μικρότερων του ενός τετραγωνικού μέτρου. Σύμφωνα με τον Ερντογάν, ο δορυφόρος

Ξεκινάει την Παρασκευή η 24η INFOSYSTEM στη Θεσσαλονίκη

Από τις 8 μέχρι τις 10 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η 24η Έκθεση Πληροφορικής INFOSYSTEM στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθούν οι τηλεπικοινωνίες και η ψηφιακή τεχνολογία.


Στον ίδιο χώρο, στις 8 και 9 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί το 16ο συνέδριο Εφαρμογών Πληροφορικής, στο οποίο θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη συστημάτων πληροφορικής στην τοπική αυτοδιοίκηση, την υγεία, τον τουρισμό, την ενέργεια και το περιβάλλον, το τεχνικό

Χωρίς νερό αύριο το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Πολύωρη διακοπή νερού θα γίνει αύριο, από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Όπως ανακοίνωσε η Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθούν εργασίες για την αποκατάσταση διαρροής αγωγού, στη συμβολές των οδών Παπάφη με Νικαίας και Ηρακλείτου με Παπάφη.


Πρόβλημα ομαλής υδροδότησης θα αντιμετωπίσει, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΥΑΘ, η περιοχή που περικλείεται από τις

Η πρώτη δάδα των Special Olympics 2011 στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Την πρώτη δάδα των Special Olympics Αθήνα 2011 παρέλαβε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ως πρώτος εθελοντής των Αγώνων. Ο κ. Παπούλιας υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο την πρόεδρο των Special Olympics Hellas Γιάννα Δεσποτοπούλου, η οποία συνοδευόταν από τον υφυπουργό υγείας Χρήστο Αηδόνη.

Ο αθλητής της ποδηλασίας των Special Olympics Κώστας Τζουμέρκας προσέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την πρώτη δάδα. Ο κ. Παπούλιας συνεχάρη την κ. Δεσποτοπούλου για την προσπάθεια που έχει καταβάλει και εκείνη τον ενημέρωσε ότι ήδη

Επιφυλάχθηκε να απαντήσει η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων για την πολυκάρτα

Τον προβληματισμό του σχετικά με την ενδεχόμενη παραβίαση του απορρήτου των προσωπικών στοιχείων στις συναλλαγές του πολίτη από την εφαρμογή της «πολυκάρτας» φορολόγησης και αγορών εξέφρασε ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Χρήστος Γεραρής, μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.


Ερωτώμενος από τη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλη για τους κινδύνους που ενδέχεται να απειλήσουν τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, ο Χρ.Γεραρής απάντησε : "Συμμεριζόμαστε απολύτως τις ανησυχίες σας, αλλά γι' αυτή την κάρτα θα πρέπει να μας γίνει ερώτηση από το αρμόδιο υπουργείο ή να βγει σε διαβούλευση

Αλλάζει προσωρινά ο εκκαθαριστής της Ασπίς

Νέος προσωρινός εκκαθαριστής για τις εταιρείες «Ασπις Πρόνοια AΕΓΑ» και «Ασπις Πρόνοια ΑΕΑΖ».ορίζεται ο Χρήστος Μπάρκας, Ορκωτός Ελεγκτής - Λογιστής.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν μαζί του στα τηλέφωνα 210 6180620, 210 6180691 και 210 6180647 στην έδρα των Εταιρειών

Αναβλήθηκε για αύριο η δίκη Ψωμιάδη για παράβαση καθήκοντος

Αναβλήθηκε για αύριο, λόγω παρελεύσεως του ωραρίου, η δίκη του νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης για τη χαριστική μείωση προστίμου σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων. Ο πρατηριούχος είχε συλληφθεί για νοθεία.


Η υπόθεση είχε εκδικασθεί πρωτόδικα στις 13 Φεβρουαρίου. Τότε, το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης είχε καταδικάσει το νομάρχη σε δώδεκα μήνες με αναστολή, για παράβαση καθήκοντος.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρατηριούχος, φέρεται ότι πουλούσε πετρέλαιο θέρμανσης ως πετρέλαιο

Κάθε χρόνο και νέες αντικειμενικές αξίες στα ακίνητα

Με βάση την πορεία της κτηματαγοράς θα καθορίζονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, σύμφωνα με το νέο σύστημα που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών. Οι τιμές θα αναπροσαρμόζονται κάθε έτος -ακόμη και προς τα κάτω αν η αγορά ακολουθήσει πτωτική πορεία. Όσον αφορά στο ΦΠΑ, η κυβέρνηση διαπραγματεύεται μείωση του συντελεστή σε βασικά είδη, ενώ η τελική απόφαση για τις αλλαγές θα ανακοινωθεί το Νοέμβριο.


Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου ανέφερε ότι πρωταρχικός στόχος του νέου συστήματος είναι η σταδιακή διεύρυνσή του, ώστε να πιάσει όλες εκείνες τις περιοχές που σήμερα βρίσκονται εκτός. Η αρχή θα γίνει από τα ακίνητα στις τουριστικές περιοχές, τα οποία σήμερα καταβάλλουν χαμηλούς

Ε.Ε: Ταχύτερα θα αποδώσουν οι μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας

Οι μεταρρυθμίσεις που έχει πάρει η Ελλάδα στον τομέα της ανταγωνιστικότητας πιθανότατα θα αποδώσουν γρηγορότερα από ότι είχε προβλεφθεί αναφέρει η Ε.Ε. στην τριμηνιαία έκθεση της για την Ελλάδα.


Όπως αναφέρεται διακρίνει ενθαρρυντικά σημάδια στον τομέα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας καθώς όλο και περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις

«Παράθυρο» για αναβάθμιση της Ελλάδας ανοίγει η Moody's

Εντυπωσιασμένη από την προσπάθεια της Ελλάδας να βάλει σε τάξη τα δημοσιονομικά της δηλώνει η Moody's. Μάλιστα ο οίκος αξιολόγησης για πρώτη φορά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβάθμισης της αξιολόγησης της χώρας.

Έχουμε εντυπωσιαστεί από τις αναδιαρθρώσεις που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση” αναφέρει αναλυτής του οίκου σε

Παρούσα στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής δηλώνει η Εκκλησία της Ελλάδος

Την απόφαση της να συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας γνωστοποίησε η Εκκλησία της Ελλάδας.

Η σχετική απόφαση ελήφθη ομόφωνα από την ιεραρχία της Εκκλησίας, ύστερα από σχετική εισήγηση του προέδρου της υπηρεσίας Οικονομικών, μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου. Η χρηματοδότηση της συμμετοχής θα γίνει μέσω δανεισμού ενώ, όπως ανακοινώθηκε, η συμμετοχή θα γίνει "με σκοπό να διασφαλιστεί και να συνεχιστεί η

Λίστα και ηλεκτρονική συνταγογράφηση για την εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ

Στην καθιέρωση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία προχωρά το υπουργείο Εργασίας, ξεκινώντας από το Ταμείο των ελευθέρων επαγγελματιών. Προσδοκά ετήσια οφέλη 2 δισ. ευρώ από την εφαρμογή όλων των δρομολογημένων αλλαγών στο χώρο του φαρμάκου.


Όπως είπε η Λούκα Κατσέλη, το υπουργείο περιμένει μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 500 εκατ. ευρώ φέτος, εξαιτίας της λίστας φαρμάκων και των νέων τιμών, ενώ από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση προσδοκά εξοικονόμηση τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ κάθε χρόνο.

Κάνοντας αναφορά στη σπατάλη, η υπουργός Εργασίας ανέφερε πως έχουν εντοπιστεί 20 γιατροί στο ΙΚΑ που συνταγογραφούν φάρμακα αξίας έως και 195.000 ευρώ τον μήνα.

Σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης οι δαπάνες υγείας των Ταμείων το 2011 θα είναι κατά 10% χαμηλότερες σε σχέση με φέτος.

Επίσης, ανακοινώθηκε η ίδρυση δύο "κοινωνικών ΚΕΠ", στη Σταδίου και την Πειραιώς, τα οποία θα

Αντ. Σαμαράς: «Εφιαλτικός ο πρώτος χρόνος της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ»

Για αδράνεια και εξαπάτηση του εκλογικού σώματος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου "έταξε λαγούς με πετραχήλια" πριν από τις εκλογές, σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας πως στη συνέχεια οδήγησε τη χώρα σε κρίση δανεισμού και την παρέδωσε στους ξένους επενδυτές, ενώ ως παραδείγματα έφερε την περίπτωση της συμφωνίας με το Κατάρ και την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας.


"Με το ΠΑΣΟΚ παρέλυσε ο κρατικός μηχανισμός και κατέρρευσε ο κρατικός προϋπολογισμός με το έλλειμμα να αγγίζει σήμερα το 13,6% από το 9,6% όταν η κυβέρνηση Παπανδρέου παρέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας", σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

"Τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στην οικονομία υπήρξαν ανεπαρκή, ενώ διέσυρε τη χώρα στο εξωτερικό", πρόσθεσε, λέγοντας πως η κυβέρνηση "βγήκε διεθνώς και πυροβόλησε τα πόδια της" και σημείωσε πως "η Ισπανία και η Πορτογαλία δανείζονται με υψηλό επιτόκιο αλλά Μνημόνιο δεν υπέγραψαν".

Το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά, στήνει εξεταστικές επιτροπές παντού διότι μόνο έτσι μπορεί να κυβερνήσει. Επιπλέον, σημείωσε πως από αυτές τις εξεταστικές βγήκαν πρόσθετα

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Λοβέρδου στο νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι»

Το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Αγιοι Ανάργυροι», επισκέφτηκε απροειδοποίητα ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος.


Ο κ. Λοβέρδος περιηγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου και στη συνέχεια είχε συνάντηση με τον διοικητή, ο οποίος τον ενημέρωσε για την λειτουργία

ΙΟΒΕ: Επιδείνωση οικονομικού κλίματος σε Ελλάδα τον Σεπτέμβριο

Κάμψη συγκριτικά με τον Αύγουστο κατά 1,3 μονάδες εμφανίζει ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο και διαμορφώνεται στις 66,6 μονάδες επιστρέφοντας κοντά στα επίπεδα του Ιουλίου, σύμφωνα με το ΙΟΒΕ. Από τις αρχές του έτους, όμως, η κάμψη είναι μεγάλη και φθάνει τις 10 περίπου μονάδες, ενώ η κάμψη του Σεπτεμβρίου είναι η πρώτη το τελευταίο 5μηνο. Αντίθετα στην Ευρωζώνη ο ίδιος δείκτης βελτιώνεται κατά μία μονάδα αναρριχούμενος στις 103,2 μονάδες, δηλαδή 7 μονάδες πάνω από τις αρχές του έτους.


Από τους επιμέρους τομείς της ελληνικής οικονομίας, αναφέρεται στην έκθεση του ΙΟΒΕ, το κλίμα βελτιώνεται στις Υπηρεσίες, σταθεροποιείται στη Βιομηχανία, ενώ σημειώνει έντονη επιδείνωση στις Κατασκευές. Στο Λιανικό Εμπόριο, το οικονομικό κλίμα παραμένει εξαιρετικά δυσμενές ενώ σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα κινείται και η καταναλωτική εμπιστοσύνη, από τον Μάιο.

Οι επιχειρηματικές προσδοκίες παραμένουν επομένως, με μικρές διακυμάνσεις, σε πολύ χαμηλά επίπεδα τους τελευταίους επτά μήνες, με το Λιανικό Εμπόριο, τις Κατασκευές, αλλά και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών από την πλευρά της ζήτησης να έχουν υποστεί το ισχυρότερο

Συνάντηση Έβερτ - Καρατζαφέρη

Τις ανησυχίες και το ενδιαφέρον του Μιλτιάδη Εβερτ για την πορεία της Νέας Δημοκρατίας μετέφερε ο Γιώργος Καρατζαφέρης σε δηλώσεις του, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ, στο Πικέρμι.


Όπως δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, "ο Μιλιτιάδης Έβερτ ανησυχεί για την παράταξη και πιστεύει ότι ο μόνος δρόμος για την ενότητα της είναι ο διάλογος". Πρόσθεσε, δε, ότι έγινε αποδέκτης

Γ. Παπανδρέου: «Πράσινη ενέργεια και ελληνοκινεζικές σχέσεις κλειδιά για την ανάπτυξη»

Τη σύσταση ελληνοκινεζικού Ινστιτούτου για την ανάπτυξη και τη ναυτιλία ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην 8η Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε.-Ασίας που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.


Ο πρωθυπουργός δέχθηκε συγχαρητήρια από την καγκελάριο της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ για την πρόοδο της χώρας και την ανάπτυξη των ελληνοκινεζικών σχέσεων, ενώ κατά τη συνεδρίαση διατυπώθηκαν θετικά σχόλια για το ότι ο πρωθυπουργός της Κίνας Γουέν Τζιαμπάο επέλεξε την Ελλάδα ως πρώτο σταθμό της