www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

«Παράνομη και επικίνδυνη η ανατίναξη κτιρίου»

Επίθεση στον δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη εξαπέλυσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, με αφορμή την ανακοίνωση του δήμου για την ανατίναξη κτιρίου στη συμβολή των οδών Βερανζέρου - Μενάνδρου και Ξούθου στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή.

Ο κ. Καμίνης κάνει λόγο για επικίνδυνο «σόου» ενώ υποστηρίζει ότι ο πολίτης που κατήγγειλε ότι απειλήθηκε περνώντας κάτω από το κτίριο, τυγχάνει ιδιοκτήτης ακινήτου στην περιοχή του οποίου η αξία αναβαθμίζεται.

Η ανακοίνωση του κ. Καμίνη:

«Το σόου που ετοίμασε ο κ. Κακλαμάνης δεν είναι μόνο παράνομο αλλά και επικίνδυνο. Είναι παράνομο διότι ο νόμος απαγορεύει τη χρήση εκρηκτικών εντός κατοικημένων περιοχών. Είναι παράνομο διότι οι αρμόδιες επιτροπές της Νομαρχίας έκριναν πως δεν συντρέχει κίνδυνος από την

Καρότο, λάχανο, μπρόκολο κατά καρκίνου

Η μελέτη, υπό τη Ντέμπορα Μπογκς του Κέντρου Επιδημιολογίας του πανεπιστημίου της Βοστώνης, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό επιδημιολογίας«American Journal of Epidemiology», σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, βρήκε ότι, αντίθετα με τα λαχανικά, τα φρούτα δεν φαίνεται να έχουν παρόμοιο προστατευτικό αποτέλεσμα.


Προηγούμενες έρευνες για τη σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και στον

Απορίες

-Γιατί οι εγχειρήσεις της καρδιάς λέγονται μπάϊ πας;

-Διότι άμα δεν πετύχει τότε bye. Πας....


-Τι είναι μαύρο και σε ακολουθεί παντού;

-Το μαύρο σου το χάλι....


-Τι είναι αυτό που αρχίζει από Π, έχει μήκος 16cm και αρέσει πολύ στις γυναίκες;

-Το πεντακοσάευρο!...




-Τι κοινό έχουν μια χελώνα που έχει ένα ρολόι δεμένο στην πλάτη με μια παρθένα;


-Και οι δυο δεν βλέπουν την ώρα!


-Τι διαφορά έχει το "ΑΧ!" από το "Ωχ!";

-Λάθος τρύπα!                                                                                           συνεχίζεται ------->>

Χαράτσι και στα στριφτά τσιγάρα εξετάζει η κυβέρνηση

Tην αύξηση της φορολογίας στον λεπτοκομμένο καπνό ο οποίος χρησιμοποιείται στα στριφτά τσιγάρα προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς σε ομιλία του στην Βουλή. Όπως τόνισε πολλοί καταναλωτές έχουν κόψει τα τσιγάρα και έχουν στραφεί στον καπνό με αποτέλεσμα να μην εισπράττει τους φόρους η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, από τα στοιχεία δεν προκύπτει στροφή των καταναλωτών από τα ακριβά στα φτηνά τσιγάρα καθώς η κατανάλωση τους αυξήθηκε 0,5% στο δεκάμηνο του 2010. Παρόλα αυτά οι ποσότητες λεπτοκομμένου καπνού που φορολογήθηκαν έχουν αυξηθεί κατά 35%, κάτι που ο Δ. Κουσελάς ερμηνεύει ως "σημαντική στροφή των καταναλωτών σε αυτό ειδικά το προϊόν, που και μετά τη φορολογία είναι σημαντικά φθηνότερο με προφανείς συνέπειες και για τα φορολογικά μας

Φθορά σε κυβέρνηση και πρωθυπουργό αποτυπώνει δημοσκόπηση

Φθορά της κυβέρνησης αποτυπώνουν τα στοιχεία δημοσκόπησης της GPO που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Ως αρνητικό κρίνει το έργο του πρωθυπουργού το 58,9% των πολιτών έναντι ποσοστού 39,8% που έχουν αντίθετη, δηλαδή θετική γνώμη. Για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρνητική γνώμη έχει το 60,8% των ερωτηθέντων ενώ θετικά εκφράζεται για τον Αντώνη Σαμαρά ποσοστό 37,1%. Το κυβερνητικό έργο χαρακτηρίζει ως θετικό το 32% των ερωτηθέντων ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τη Ν.Δ. είναι 28,8%.

Όσον αφορά στην ερώτηση για το κατά πόσον η κυβέρνηση έχει σχέδιο ή ασκεί πολιτική με βάση το μνημόνιο, το 16,7% πιστεύει στην ύπαρξη σχεδίου ενώ το 77,5% "βλέπει" να ακολουθούνται οι

Ξεκίνησε η Σύνοδος των πρυτάνεων στο Ρέθυμνο

Οι αλλαγές που σχεδιάζει να προωθήσει το υπουργείο Παιδείας για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ βρίσκονται στο επίκεντρο της 65ης συνόδου των πρυτάνεων που ξεκίνησε στο Ρέθυμνο. Την ίδια στιγμή διογκώνεται το κύμα διαμαρτυρίας στα Πανεπιστήμια.


Οι πρυτάνεις θα συζητήσουν για τις χρηματοδοτικές δυνατότητες των Πανεπιστημίων, τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα Πανεπιστήμια σε θέματα Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών και αιτήματα του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών καθώς και τις περικοπές χρηματοδότησης.

Στις εργασίες της Συνόδου αναμένεται να συμμετάσχει αύριο το απόγευμα και η υπουργός Παιδείας και δια Βίου Μάθησης Αννα Διαμαντοπούλου.

Την ίδια στιγμή φοιτητές από το Πανεπιστήμιο και τις σχολές των ΤΕΙ Κρήτης μαζί με καθηγητές και φοιτητές από άλλες πανεπιστημιακές σχολές της χώρας διοργανώνουν τη δική τους "Αντισύνοδο", σε

Θα αποθηκεύουν τον νου μας σε σκληρό δίσκο

Ακούγεται βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά να που ένας από τους πλέον αξιόπιστους «γκουρού» της μελλοντολογίας, ο Ρέι Κούρτσβαϊλ, βεβαιώνει ότι μέσα στα επόμενα 20 χρόνια θα είμαστε σε θέση να κάνουμε «backup», δηλαδή να αποθηκεύσουμε σε ψηφιακή μορφή, ολόκληρο το περιεχόμενο του εγκεφάλου μας μαζί με τις αναμνήσεις!

Ο Κούρτσβαϊλ δεν είναι τυχαίος «προφήτης». Ο διάσημος αμερικανός μελλοντολόγος και εφευρέτης είναι ο άνθρωπος που το μακρινό 1980 είχε προβλέψει επίσης ότι στα μέσα της δεκαετίας του ΄90 κάθε άνθρωπος θα έχει τον προσωπικό του υπολογιστήκαι ας τον αποκαλούσαν «τρελό». Ο κορυφαίος επιστήμονας, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πατέρες της τεχνολογίας φωνητικής αναγνώρισης στους υπολογιστές, προέβλεψε κατά τη διάρκεια συμποσίου πριν από λίγες ημέρες στη Βιέννη της Αυστρίας ότι σε λίγα χρόνια θα είναι έτοιμα τα λεγόμενα «αντίγραφα ασφαλείας» του

Την πληρωμή των εργαζομένων στα ΚΕΠ δρομολογεί το υπουργείο Εσωτερικών

Ενίσχυση 415.985 ευρώ σε ΟΤΑ της χώρας αποφάσισε να στείλει το υπουργείο Εσωτερικών για να πληρωθεί το προσωπικό των ΚΕΠ σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.


Όπως αναφέρεται το ποσό αυτό χορηγείται αποκλειστικά για

Αρνητική πρόταση στο ΣτΕ για τις φορολογικές εκρεμμότητες του Τόλη Βοσκόπουλου

Την απόρριψη των επτά αιτήσεων του τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλου, με τις οποίες ζητά να ακυρωθούν οι ισάριθμες αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, αναμένεται να προτείνει ο σύμβουλος Επικρατείας Ιωάννης Γράβαρης την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου κατά τη συζήτηση στο ΣτΕ.

Βάσει των επτά αποφάσεων του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών ο Τόλης Βοσκόπουλος υποχρεούται να πληρώσει στην Εφορία το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για πρόστιμα τα οποία επιβλήθηκαν στον τραγουδιστή λόγω μη έκδοσης δελτίων παροχής υπηρεσιών για αμοιβές που ελάμβανε από νυκτερινά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, μη έκδοσης δελτίων παροχής υπηρεσιών από δικαιώματα δισκογραφικών εταιρειών, λόγω απόκρυψης εισοδημάτων από ακίνητα, κ.λπ., ύστερα από φορολογικούς

Επίθεση με πέτρες και γιαούρτια δέχθηκε ο Αλέκος Αλαβάνος

Επίθεση με πέτρες και γιαούρτια δέχτηκε από ομάδα περίπου 30 ατόμων ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Αλέκος Αλαβάνος, κατά την επίσκεψη του στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού "Ελεύθερη Αττική" είχε προγραμματίσει για σήμερα επίσκεψη στις περιοχές από την πλατεία Βικτωρίας μέχρι την πλατεία Αμερικής. Κατά την άφιξή του στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, ομάδα 30 ατόμων που βρισκόταν στο χώρο μπροστά από την εκκλησία, φώναξαν συνθήματα εναντίον του ενώ πέταξαν πέτρες, γιαούρτια και ξύλα.


Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, άτομα που μετείχαν στα επεισόδια, πέταξαν στον χώρο φυλλάδια της "Χρυσής Αυγής". Από τη ρίψη των αντικειμένων, προκλήθηκαν μικροτραυματισμοί υποψηφίων

Τα κριτήρια για το επίδομα στους συνταξιούχους

Τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος στους συνταξιούχους, που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Το ποσό της ενίσχυσης συναρτάται προς το ατομικό και οικογενειακό ετήσιο εισόδημα, ισχύει μόνο για όσους είναι άνω των 60 ετών και έχει καταμεριστεί σε τρεις κλίμακες.


Συγκεκριμένα, το βοήθημα διαμορφώνεται:

Για συνταξιούχο με ατομικό ετήσιο εισόδημα μέχρι 7.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, το ποσό ανέρχεται στα 300 ευρώ.

Για συνταξιούχο με ατομικό ετήσιο εισόδημα από 7.000 μέχρι 8.500 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 14.500 ευρώ, το ποσό ανέρχεται στα 200 ευρώ.

Για συνταξιούχο με ατομικό εισόδημα από 8.500 μέχρι 10.500 ευρώκαι οικογενειακό μέχρι 16.500 ευρώ, το ποσό ανέρχεται στα 100 ευρώ.

Το επίδοµα θα δοθεί ως ξεχωριστό ποσό στους χαµηλοσυνταξιούχους στο διάστηµα από 22 έως και 31 Δεκεµβρίου και δεν θα είναι ενσωµατωµένο στη σύνταξη.

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα καταβληθεί στο τέλος Δεκεμβρίου, ταυτόχρονα με την καταβολή της σύνταξης από κάθε ταμείο (πλην του ΟΓΑ) και το Δημόσιο για συνταξιούχους ηλικίας 60 ετών

«Χειρόφρενο» μίας εβδομάδας στα τρένα

Ματαιώσεις δρομολογίων στον ΟΣΕ, στον Προαστιακό και στο Μετρό (από Δ. Πλακεντίας έως αεροδρόμιο) ανακοίνωσε για την επόμενη εβδομάδα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εξαιτίας των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.


Οι κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί για ολόκληρη την εβδομάδα, από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή, πλην της Πέμπτης 28ης Οκτωβρίου.

Τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του Μετρό προς το

Απαγορεύτηκε μερικώς ο απόπλους από Πειραιά

Μερική απαγόρευση απόπλου, επιβλήθηκε από το μεσημέρι για ορισμένα πλοία, κατόπιν αναγγελίας θυελλωδών ανέμων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.


Οι επιβάτες πριν αναχωρήσουν για τον προορισμό τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία, σύμφωνα το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας.

Έκτακτο δελτίο εξέδωσε και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, με το οποίο ενημερώνει πως, τις επόμενες ώρες αναμένεται να επικρατήσουν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στο βορειοδυτικό

Κατεδαφίζεται κτίριο την Κυριακή στην Ομόνοια

Κατεδάφιση με ελεγχόμενη έκρηξη θα γίνει την Κυριακή το πρωί στην Ομόνοια, στη συμβολή των οδών Βερανζέρου - Μενάνδρου και Ξούθου.


Πρόκειται για το κτίριο του πρώην ΝΑΤ το οποίο θα κατεδαφιστεί για να διαμορφωθεί μια

Ευκολίες πληρωμής για τα δάνεια μέσω ΤΕΜΠΜΕ ζητούν οι βιοτέχνες

Διευκολύνσεις αποπληρωμής στα δάνεια που έχουν συνάψει από το ΤΕΜΠΜΕ ζητούν οι βιοτέχνες της Αθήνας από τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μ. Χρυσοχοίδη.


Οι διευκολύνσεις αφορούν στα δάνεια με εγγύηση ΤΕΜΠΜΕ Α' και Β' φάσης. Όπως υποστηρίζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, χρειάζεται επιμήκυνση του χρόνου εξυπηρέτησης κατά τρία έτη ή παροχή περιόδου χάριτος,

Υπ. Υγείας: Μέχρι το τέλος του έτους η αποπληρωμή των νοσοκομειακών χρεών

Οι προμηθευτές των ελληνικών νοσοκομείων θα αποπληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους, για να μην υπάρχουν εκκρεμείς οφειλές στην αρχή του 2011, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου υγείας Νίκος Πολύζος σε συνέντευξη του στο Ρόιτερς.

Πρόκειται για τα χρέη προς τους προμηθευτές από το

Πάρκο 140 στρεμμάτων υπόσχεται η κυβέρνηση στο Βοτανικό

Νομοθετική ρύθμιση για τη διπλή ανάπλαση του Βοτανικού η οποία θα κατατεθεί μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου στη Βουλή, προανήγγειλε σήμερα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Θάνος Μωραΐτης.

Μεταξύ άλλων αυτά που θα προβλέπονται στη ρύθμιση θα είναι η δημιουργία πάρκου 21 στρεμμάτων στη Λεωφόρο και μητροπολιτικό πάρκο 140 στρεμμάτων στο Βοτανικό,

Γ. Παπανδρέου: Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την υφαλοκρηπίδα

Συνομιλίες εφ' όλης της ύλης είχε ο Γιώργος Παπανδρέου, με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της συνόδου για την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο. Ο πρωθυπουργός δήλωσε μετά το πέρας των συζητήσεων ότι μπήκαν στο τραπέζι όλα τα θέματα, διμερή, περιφερειακά και ευρωπαϊκά. Σχολιάζοντας δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου περί συμφωνίας για την υφαλοκρηπίδα μέχρι το τέλος του έτους, διευκρίνισε ότι δεν έχει τεθεί χρονοδιάγραμμα.

"Ο διάλογος γίνεται προσεκτικά και βήμα-βήμα", υπογράμμισε ο Γ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι οι διερευνητικές επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές γίνονται σε "θετικό πνεύμα". Κάνοντας έμμεση αναφορά σε όσα έχουν γραφτεί το τελευταίο διάστημα περί μυστικών διαπραγματεύσεων, είπε ότι η Ελλάδα διεξάγει τις επαφές στο πλαίσιο των αρχών του διεθνούς δικαίου και της προστασίας των

Καταγγέλουν την ποινικοποίηση των μαθητικών καταλήψεων

Την ποινικοποίηση των καταλήψεων και τις ποινικές διώξεις σε βάρος ανήλικων μαθητών καταγγέλλουν οι πέντε Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), που ζητούν την κατάργηση του σχετικού νόμου.


Εκπρόσωποι των Α', Β',Γ',Δ'και Ε' ΕΛΜΕ επισκέφτηκαν το μεσημέρι τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελο Μπακέλα και του επέδωσαν σχετική έγγραφη καταγγελία:

Εκφράζουμε την έντονη αντίθεση στην προσπάθεια της Εισαγγελίας να αναθέσει στους εκπαιδευτικούς καθήκοντα αστυνόμευσης των μαθητών - μαθητριών τους, πράγμα που, εκτός των άλλων, αναιρεί τον παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό του ρόλο. Θεωρούμε ότι οι μαθητικές καταλήψεις

Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης ζητά η ΓΣΕΕ

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, επανέλαβε το αίτημα της συνδικαλιστικής οργάνωσης για την επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης, με αφορμή τη χορήγηση εκτάκτου επιδόματος στους χαμηλοσυνταξιούχους.


"Η εισοδηματική ενίσχυση όλων όσοι σηκώνουν τα βάρη της κρίσης όπως των χαμηλοσυνταξιουχων πρέπει και επιβάλλεται να βρίσκεται στις απόλυτες προτεραιότητες της κυβέρνησης. Τα βάρη όμως που έχουν

Πρόσληψη αναπληρωτών ειδικής αγωγής

Την πρόσληψη 230 αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2010-2011 ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.


Οι πίνακες των ονομάτων είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του υπουργείου http://www.minedu.gov.gr/

Οι εκπαιδευτικοί που προσλαμβάνονται για να καλύψουν λειτουργικά κενά της Ειδικής Αγωγής οφείλουν να

Αλλαγές λόγω εκλογών στο πρόγραμμα της Σούπερ Λίγκας

Τροποποιήθηκε το πρόγραμμα της 9ης και 10ης αγωνιστικής λόγω των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Η Σούπερ Λίγκα αποφάσισε όπως να μην διεξαχθούν αγώνες τις δύο Κυριακές των εκλογών και τα ματς να γίνουν Σάββατο και Δευτέρα.
Αναλυτικά το νέο πρόγραμμα της 9ης και 10ης αγωνιστικής έχει ως εξής:


9η αγωνιστική

Σάββατο 6 Νοεμβρίου

Αστέρας Τρίπολης-Πανσερραϊκός (17:15, Νova)

Ξάνθη-Ηρακλής (17:15, NET)

Ολυμπιακός-Πανιώνιος (19:30, NET)

Μικρότερο κίνδυνο χρεοκοπίας μέσα στο 2011 βλέπουν για την Ελλάδα οι αγορές

Σε χαμηλό έτους, έχει πέσει για πρώτη φορά το κόστος ασφάλισης στο ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας (ασφάλιστρο κινδύνου) για ένα έτος, σε σύγκριση με τα ασφάλιστρα για περισσότερα έτη μεταδίδει το Bloomberg κάτι που δείχνει ότι ο κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας μετατοπίζεται από βραχυπρόθεσμο ορίζοντα σε μεσοπρόθεσμο.

Πρακτικά τα παραπάνω αντανακλούν την εκτίμηση των αγορών ότι εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει αυτό δεν θα γίνει σε βάθος έτους αλλά αργότερα.


Για του λόγου το αληθές, αναφέρει ότι τα ασφάλιστρα κινδύνου για ένα έτος αποτιμώνται σε 565 μονάδες βάσεις, 61 μονάδες χαμηλότερα από τα ασφάλιστρα κινδύνου σε δεκαετή βάση.

Μάλιστα, το δημοσίευμα του Bloomberg, σχολιάζει το γεγονός ως απόδειξη ότι τα μέτρα που έχει

Κόπηκαν βασικά φάρμακα, καταγγέλουν καρκινοπαθείς

Από τη τσέπη τους καλούνται πλέον να πληρώσουν οι καρκινοπαθείς φάρμακα που μέχρι τώρα τους χορηγούνταν δωρεάν, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Καρκινοπαθών Ελλάδας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι αυτό αφορά φάρμακα τα οποία μπορεί να μην έχουν ένδειξη για μία συγκεκριμένη μορφή καρκίνου, αλλά παρ’ όλα αυτά έχει αποδειχτεί ότι έχουν θεραπευτικά αποτελέσματα και για άλλο είδος καρκίνου, ακόμη και χωρίς το είδος αυτό να περιλαμβάνεται στις ενδείξεις. Τα ασφαλιστικά ταμεία κάλυπταν μέχρι σήμερα τη δαπάνη για τα φάρμακα αυτά, αλλά

΄Εντεκα ώρες χωρίς νερό αύριο η Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Πολύωρη διακοπή νερού θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, λόγω εργασιών αποκατάστασης διαρροής αγωγού στην οδό Τσιγγιρίδου 29, ανακοίνωσε η Εταιρία Υδρευσης και Αποχέτευσης (ΕΥΑΘ).


Οι εργασίες οι οποίες, σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, κρίνονται απαραίτητες, θα ξεκινήσουν στις 8 το πρωί και θα διαρκέσουν έως τις 7 το βράδυ.

Οι οδοί που θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα στην ομαλή υδροδότηση είναι οι εξής: Βουλγαροκτόνου, Τσιγγιρίδου, Πόντου, Θεραπείων, Χαλδίας,

Επίθεση της Ν.Δ στην κυβέρνηση για το λιανικό εμπόριο

Νέα κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης πυροδότησε η επερώτηση των βουλευτών της Ν.Δ σχετικά με τα προβλήματα των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου.


Οι βουλευτές της Ν.Δ. κατηγόρησαν την κυβέρνηση για ανηλεή πολιτική που πλήττει όλους τους πολίτες και οδηγεί τις επιχειρήσεις λιανικής σε αφανισμό. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τα προϊόντα καπνού. Απαντώντας, ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς, σημείωσε

Την Τετάρτη ολοκληρώνεται η συμφωνία για το Σκαραμαγκά

Παράταση τριών εργάσιμων ημερών στις διαδικασίες ολοκλήρωσης της σύμβασης για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ)και τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.


Όπως ανακοινώθηκε, η διαδικασία παρατείνεται έως την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, "λόγω γραφειοκρατικών δυσκολιών που προέκυψαν στην είσπραξη εκ μέρους των ΕΝΑΕ και της HDW

Πολιτικό ανέκδοτο

Σ ένα αυτοκινητόδρομο της Aθήνας, κάποιος οδηγός φτάνει σ' ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα και σταματάει. Κάποιος τον πλησιάζει και του χτυπά το τζάμι. Ο οδηγός ανοίγει το παράθυρο και ρωτάει:


- Τι συμβαίνει;

- Μια ομάδα από τρομοκράτες έπιασε όμηρο τον Γιώργο Παπανδρεου και ζητάει λύτρα 1 εκατομμύριο Ευρώ, αλλιώς λένε ότι θα τον καταβρέξουν με βενζίνη και θα του πετάξουν ένα αναμμένο σπίρτο...

Λοιπόν, καταλαβαίνετε ότι, μπροστά σ' αυτή την τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ζητούμε

Προσάραξη πυρηνικού υποβρυχίου στην Σκωτία

Ένα από τα πιο σύγχρονα και μεγαλύτερα πυρηνοκίνητα υποβρύχια του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού προσάραξε σήμερα στα ανοιχτά της Σκωτίας.

"Δεν πρόκειται για ένα πυρηνικό συμβάν. Δεν υπάρχουν τραυματισμοί στο προσωπικό και το υποβρύχιο είναι στεγανό", δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Άμυνας και πρόσθεσε ότι το υπουργείο "αποτιμά την κατάσταση".

Σύμφωνα με την ακτοφυλακή το υποβρύχιο, τύπου Astute-class, φαίνεται πως παρουσίασε το πρόβλημα στ' ανοικτά του νησιού Σκάι και ενημέρωσε για το συμβάν στις 07:20' ώρα Γκρίνουιτς (10:20' ώρα Ελλάδος). Στο σημείο έχει σπεύσει ένα ρυμουλκό ενώ πάνω από την περιοχή ίπταται ένα ελικόπτερο.

Το υποβρύχιο, το οποίο εκτιμάται ότι θα είναι επιχειρησιακά έτοιμο σε ένα περίπου χρόνο έπλεε

Μεγαλύτερη των προσδοκιών η αύξηση πωλήσεων 9μηνου της Nestle

H Nestle SA, η μεγαλύτερη βιομηχανία τροφίμων στον κόσμο, ανακοίνωσε μεγαλύτερη των προβλέψεων αύξηση πωλήσεων 9μηνου καθώς ο κατασκευαστής της σοκολάτας KitKat και της ζωοτροφής Purina αύξησε τις τιμές.


Τα έσοδα χωρίς τις εξαγορές, τις αποεπενδύσεις και τις νομισματικές μετατροπές, αυξήθηκαν 6,1% έναντι 5,6% που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι του Μπλούμπεργκ. Η εταιρία επανέλαβε πως προσδοκά οργανική ανάπτυξη 5% φέτος στα τρόφιμα-ποτά. Οι τιμές πρόσθεσαν 1,5 ποσοστιαίες μονάδες στην αύξηση αυτή, αντισταθμίζοντας τις ακριβότερες πρώτες ύλες.

Οι καταναλωτές είναι περισσότερο πρόθυμοι να δεχθούν υψηλότερες τιμές για προϊόντα όπως ο καφές, οι τροφές οικόσιτων ζώων και η σοκολάτα συγκριτικά με άλλα είδη τροφίμων, σύμφωνα με τον David Hayes, αναλυτή της Nomura στο Λονδίνο. "Συνεχίζουμε να βλέπουμε το χαρτοφυλάκιο της Nestle ως ένα από τα πιο ανθεκτικά ανάμεσα στα προϊόντα διατροφής, οικιακών ειδών και ειδών προσωπικής φροντίδας" δήλωσε ο αναλυτής πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Η ελβετική εταιρία πραγματοποιεί τις μισές πωλήσεις της μέσω καναλιών που κανονικά δεν κάνουν εκπτώσεις (βλ ειδικά μαγαζιά για οικόσιτα ζώα και άμεση διανομή σε αναδυόμενες αγορές), εκτιμά ο Marco Gulpers, αναλυτής της ING Wholesale Banking. Η Unilever και η Groupe Danone SA

Να µπουν τα ιατρεία του ΙΚΑ στο ΕΣΥ, ζητάει η τρόικα

ΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ των υπηρεσιών υγείας, µε την υπαγωγή των ιατρείων του ΙΚΑ στο ΕΣΥ, ζήτησε επίµονα η τρόικα κατά τις διαδοχικές επισκέψεις της στα υπουργεία Υγείας και Εργασίας. Το σχέδιο προβλέπει πως οι πόρτες των πολυϊατρείων και των θεραπευτηρίων του ΙΚΑ θα ανοίξουν για όλους τους ασθενείς ανεξάρτητα από το ασφαλιστικό ταµείο στο οποίο ανήκουν.


Είναι ενδεικτικό πως στη χτεσινή συνάντηση της τρόικας µε την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, όπως και την Τετάρτη στο υπουργείο Υγείας, οι εµπειρογνώµονες άσκησαν πιέσεις για την υπαγωγή όλων των υπηρεσιών υγείας σε ενιαίο φορέα (δηλαδή, το υπουργείο Υγείας).

Ηδη για την ερχόµενη Δευτέρα έχει προγραµµατιστεί η πρώτη συνάντηση της Επιτροπής Σύνδεσης (απαρτίζεται από την ηγεσία και στελέχη τον συναρµόδιων υπουργείων) για την ίδρυση της

Πλαφόν αποδοχών στα 5.856 ευρώ φέρνει η Ενιαία Αρχή Πληρωμών

Το κόψιμο επιδομάτων που χορηγούνται παράτυπα και κάθε είδους παράνομων αποδοχών, που δεν μπορεί να ξεπερνούν τα 5.856,08 ευρώ, φέρνει από τον Νοέμβριο η Ενιαία Αρχή Πληρωμών για περίπου 770.000 δημοσίους υπαλλήλους.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι της κεντρικής κυβέρνησης που απογράφηκαν το περασμένο καλοκαίρι, θα πληρώνονται μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών από τα τέλη Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, καθώς έχουν ήδη ενταχθεί 3.900 εκκαθαριστές -υπηρεσίες που αφορούν σε 323.000 αμειβόμενους- και απομένουν άλλοι 1.100 διαχειριστές.


Τον επόμενο μήνα ξεκινά και η απογραφή των περίπου 250.000 υπαλλήλων σε ΟΤΑ, ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ.

Οι υπάλληλοι των υπουργείων και των περίπου 13.500 φορέων που υπάγονται σ' αυτά, από τον

Η πιο μακριά γάτα του κόσμου

Η ράτσα Μέιν Κουν είναι γνωστή για το μεγάλο της μέγεθος, αλλά ο Στούι, από το Ρένο στη Νεβάδα των ΗΠΑ, παραείναι μεγάλος.


Το μήκος του από τη μύτη του έως το τέλος της ουράς του ξεπερνά τα 123 εκατοστά και ο Στούι, ο εν λόγω γάτος, είναι ο νέος κάτοχος του ρεκόρ Γκίνες για την πιο μακριά γάτα του κόσμου.

Οι ιδιοκτήτες του, Ρόμπιν Χέντρικσον και Έρικ Μπράντσνες αποφάσισαν να στείλουν τον Στούι στα Γκίνες καθώς όποιος τον έβλεπε έμενε κατάπληκτος από το

Άγνωστα στους Αμερικανούς η ελληνική φέτα, κρασί και λάδι

«Ελληνική φέτα» από το Ουισκόνσιν, άγνοια για το ελληνικό κρασί και ανεκµετάλλευτες ευκαιρίες στην αµερικανική αγορά για το ελληνικό ελαιόλαδο και τις ελιές καταγράφει έρευνα της Κairos Consumers για λογαριασµό του Πανελλήνιου Συνδέσµου Εξαγωγέων.


Η τεράστια αµερικανική αγορά µάλλον κρύβει χαµένες ευκαιρίες για τους έλληνες εξαγωγείς, ενώ αποδεικνύεται ότι οι προσπάθειες από την πλευρά των επιχειρήσεων στο µέλλον πρέπει να είναι στοχευµένες.

Η έρευνα επικεντρώθηκε σε τέσσερα ελληνικά προϊόντα: τη φέτα, το κρασί, τις ελιές και το ελαιόλαδο. Σύµφωνα µε τα αποτελέσµατά της, υπάρχουν αµερικανικές εταιρείες που παράγουν φέτα και αποσπούν σηµαντικά µερίδια στη δυναµική αγορά του συγκεκριµένου προϊόντος,

«Πάνω από 60.000 επιχειρήσεις εντάχθηκαν στη ρύθμιση χρεών»

Περισσότερες από 60.000 επιχειρήσεις εντάχθηκαν στη ρύθμιση χρεών δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.


Προσδοκία όπως είπε είναι να μην υπάρχει φοροδιαφυγή.

Ο κ. Σπυρόπουλος είπε επίσης ότι οι οφειλές των ενεργών επιχειρήσεων αγγίζουν τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Ξεκαθάρισε ότι στις επιχειρήσεις που

Νέο "μέτωπο" στη διανομή

Ανοίγει και πάλι το "μέτωπο" του πετρελαίου θέρμανσης καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων καταγγέλλει καταστρατήγηση της συμφωνίας που είχε επιτευχθεί με το υπουργείο Οικονομικών για τις επιστροφές φόρων. Το ΔΣ της ΠΟΠΕΚ συνεδριάζει εκτάκτως την Κυριακή "για να αποφασίσει αν θα συνεχιστεί υπό αυτές τις συνθήκες τη διανομή πετρελαίου θέρμανσης".


Σε επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών η ΠΟΠΕΚ υποστηρίζει ότι μπλοκάρονται οι επιστροφές όχι μόνο σε πρατηριούχους με ληξιπρόθεσμα χρέη, αλλά και σε όσους έχουν κάνει ρύθμιση των χρεών τους. Αναφέρει συγκεκριμένη περίπτωση πρατηριούχου ο οποίος - σύμφωνα με τις καταγγελίες - δεν μπορεί να εισπράξει επιστροφές χιλιάδων ευρώ επειδή έχει υπόλοιπο 50 ευρώ

Αναβρασμός στα Πανεπιστήμια

Αναβρασμός επικρατεί στα Πανεπιστήμια. Αφορμή, η καθυστέρηση εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας να δώσει τις εξειδικευμένες κατευθύνσεις των αλλαγών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τη στιγμή μάλιστα που σήμερα αρχίζει στο Ρέθυμνο η Σύνοδος Πρυτάνεων, η οποία θεωρητικά έχει ως αντικείμενο συζήτησης ακριβώς τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.


Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ήδη διαμήνυσε ότι δεν πρόκειται να παραστεί στη Σύνοδο, ενώ η Σύγκλητος, σε απόφασή της, σημειώνει πως το ΕΜΠ "θεωρεί προσχηματικό το διάλογο που εξαγγέλλεται από την κυβέρνηση, επιφυλάσσεται για τη συμμετοχή του σε αυτόν και δεσμεύεται να επαναπροσδιορίσει τη στάση του το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα".

Αν και όλοι αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων, οι πρυτάνεις είναι αντίθετοι με τις

Κατάληψη στο κτίριο της «Αττικό Μετρό»

Κατάληψη στα γραφεία της Αττικό Μετρό στην Κηφισού 92 πραγματοποιούν από το πρωί της Παρασκευής εργαζόμενοι και συμβασιούχοι στο Μετρό.

Ζητούν την επαναπρόσληψη 280 συμβασιούχων. Δηλώνουν αντίθετοι με την αύξηση στα εισιτήρια και ζητούν καλύτερη λειτουργία του Μετρό.

Τονίζουν ότι οι συμβασιούχοι καλύπτουν όλες τις ειδικότητες,

Ζωή ξανά στη λίμνη Κάρλα

Ξαναγεννιέται η ζωή στη λίμνη Κάρλα, που γεμίζει και πάλι με νερό, ψάρια και ψαράδες.


Η λίμνη αποξηράνθηκε το 1962 με την κατασκευή σήραγγας που διοχέτευσε τα νερά στον Παγασητικό.

Σαράντα χρόνια αργότερα κρίθηκε ότι οι επιπτώσεις στο περιβάλλον από τη στράγγισή της επέβαλαν την

Στις 27 Οκτωβρίου η συναυλία των Scorpions στο ΣΕΦ

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η συναυλία των Scorpions στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Η συναυλία, που θα είναι και η τελευταία εμφάνιση του συγκροτήματος στη χώρα μας, επρόκειτο να δοθεί στις 6 Οκτωβρίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω προβλημάτων υγείας του τραγουδιστή Κλάους Μάινε.

Τα εισιτήρια που είχαν προπωληθεί για τις 6 Οκτωβρίου ισχύουν κανονικά για τη συναυλία της Τετάρτης.

Οι θρυλικοί «Σκορπιοί» έρχονται στην Αθήνα στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους «Get your Sting and Blackout».

Η περιοδεία, η τελευταία που θα κάνουν οι Scorpions, ανακοινώθηκε στις αρχές του χρόνου και στις

Η ορμόνη της μακροζωίας και του... πλούτου

Μια ορμόνη που παράγεται με φυσικό τρόπο από τον οργανισμό ίσως αποτελεί το ελιξίριο της ζωής, σύμφωνα με νέα μελέτη ειδικών του University College του Λονδίνου η οποία περιελάμβανε περισσότερα από 10.000 άτομα άνω των 50 ετών. Μάλιστα, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα της μελέτης, η ορμόνη DΗΕΑS, περί ης ο λόγος, εμφανίζεται σε υψηλότερα επίπεδα όσο πιο... πλούσιο είναι ένα άτομο.

Μελλοντικά ελπίζεται ότι ταμπλέτες, επιθέματα ή και ενέσεις θα προσφέρουν αύξηση των επιπέδων της DΗΕΑS στον οργανισμό. Ως τότε όμως το να ζει κάποιος μια όσο πιο υγιεινή και «γε μάτη» ζωή μπορεί αποτελεί το «κλειδί» αύξησης των επιπέδων της ορμόνης, όπως αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής σερ Μάικλ Μάρμοτ. Ο καθηγητής εξηγεί ότι τα υψηλά επίπεδα της ορμόνης φαίνεται να συνδέονται με τη φυσική άσκηση, την καλή διατροφή, καθώς και με το να έχει το άτομο ελεύθερο χρόνο, ενδιαφέροντα, φίλους και οικογένεια (όλα αυτά συνδέονται βέβαια και με μια άνετη οικονομικώς

Διαβητική «κληρονομιά» πατέρα σε κόρη

Οι πατεράδες που ακολουθούν διατροφή πλούσια σε λιπαρά είναι πιθανόν να κληροδοτούν στις κόρες τους διαβήτη, όπως έδειξε νέα μελέτη που διεξήχθη σε αρουραίους.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλλίας στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας μελέτησαν αρσενικούς αρουραίους, οι μισοί εκ των οποίων ακολουθούσαν διατροφή πλούσια σε λιπαρά ενώ οι υπόλοιποι φυσιολογική διατροφή. Τα πειραματόζωα της πρώτης ομάδας κατέληξαν παχύσαρκα και διαβητικά.

Ολα τα αρσενικά ζευγάρωσαν με υγιή θηλυκά φυσιολογικού βάρους. Μετά τη γέννηση των

Η Σελήνη «βολτάρει» στον ΄Ηλιο

Ο διαστημικός μετεωρολογικός σταθμός Solar Dynamics Οbservatory κατέγραψε εντυπωσιακές εικόνες της κίνησης της Σελήνης και ειδικά τη στιγμή που ο φυσικός μας δορυφόρος πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε ανάμεσα στον σταθμό και στον Ηλιο.

Οι εικόνες δείχνουν μια μερική έκλειψη Ηλίου και είναι οι πλέον κοντινές και εντυπωσιακές τού φαινομένου.

Το Solar Dynamics Οbservatory είναι ένας προηγμένος διαστημικός μετεωρολογικός σταθμός που παρατηρεί τον ΄Ηλιο στη μεγαλύτερη λεπτομέρεια που έχει παρατηρηθεί μέχρι σήμερα με σκοπό την κατανόηση των πολύπλοκων συνθηκών που επικρατούν εκεί.

Βασικός στόχος είναι να κατανοηθούν οι «καιρικές» συνθήκες του μητρικού μας άστρου ώστε να μπορέσουν οι επιστήμονες να προβλέπουν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια τον «διαστημικό

Η ανεργία ντύνει τους νέους στο χακί

Σε κατάσταση ετοιμότητας έχουν τεθεί οι στρατολογικές υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Αμυνας μετά τις εκτιμήσεις που δόθηκαν από τη Στρατολογία ότι στην επερχόμενη κατάταξη νεοσυλλέκτων του Νοεμβρίου αναμένεται να καταταγεί υπερδιπλάσιος αριθμός κληρωτών απ΄ όσους είχαν καταταγεί στην περασμένη ΕΣΣΟ του Αυγούστου! Οι εκτιμήσεις για τους νεοσυλλέκτους της ΕΣΣΟ Νοεμβρίου τούς ανεβάζουν σε περισσότερους από 15.000, αριθμός που, όταν επαληθευθεί, θα αποτελεί ρεκόρ της τελευταίας δεκαετίας, αν αναλογισθεί κανείς ότι στην προηγούμενη ΕΣΣΟ του Αυγούστου είχαν καταταγεί μόλις 7.500 κληρωτοί.

Η οικονομική κρίση, η ανεργία που πλήττει κυρίως τους νέους, η μη εξεύρεση πόρων από πολλούς αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ για σπουδές στο εξωτερικό και κάποιες πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει σε διάφορα blogs το καλοκαίρι, ότι ενδέχεται να αυξηθεί και πάλι η στρατιωτική θητεία στους 12

Πειρατική γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ εξήγγειλε η Τουρκία - Αναμένεται ελληνική αντίδραση

Η Τουρκία "τραβάει το σχοινί" στην Ανατολική Μεσόγειο και εξήγγειλε σήμερα την απόφασή της να προχωρήσει σε πειρατική γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ και εν συνεχεία εκμετάλλευσή των κοιτασμάτων που θα βρει. Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ενέργειας Taner Yildiz "Η Τουρκία θα ξεκινήσει την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων στη θαλάσσια περιοχή γύρω από την Κύπρο και μέσα στην αποκλειστική ζώνη της νήσου και εν συνεχεία αν μπορεί να εφοδιάζει αυτή με πετρέλαιο και φυσικό αέριο τον ελληνοκυπριακό τομέα"!


Ο Τούρκος υπουργός δεν χρειάστηκε καν να προσδιορίσει γεωγραφικά την περιοχή στην οποία αναφερόταν, αλλά είπε γενικά "γύρω από την Κύπρο" ως να αναφερόταν σε τουρκικό έδαφος! Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού μπορεί να έχουν και ως στόχο την αποτροπή της εμπλοκής της