www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Νέος διάπλους τουρκικής φρεγάτας εντός των εθνικών χωρικών υδάτων


Σε νέα προκλητική ενέργεια προέβη το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό στο Αιγαίο, εισερχόμενη απόψε στα εθνικά χωρικά ύδατα.

Συγκεκριμένα, η τουρκική φρεγάτα Bartin, αποπλέοντας από λιμένα Σμύρνης, κινήθηκε με νότια πορεία μεταξύ Χίου και τουρκικών παραλίων.

Στη συνέχεια έπλευσε νοτίως Χίου και ακολούθησε δυτική πορεία πλέοντας σε διεθνή ύδατα. Στις 20:30 εισήλθε εντός των Εθνικών Χωρικών Υδάτων, μεταξύ

Μείωση εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 10% από το καλοκαίρι


Τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 10% σε πρώτη φάση, από το καλοκαίρι του 2011 εξήγγειλε από το βήμα του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης.

Πρόκειται για την ήδη γνωστή εξαγγελία για μείωση των εισφορών, η οποία θα κυμαίνεται από 10% το 2011 έως 25% το 2013 για όσες επιχειρήσεις είναι συνεπείς στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις και ενταχθούν στο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής ωραρίου εργασίας.

Ο κ. Κουτρουμάνης απαντώντας στις αιτιάσεις του προέδρου του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλου, ότι οι ασφαλιστικές εισφορές στην Ελλάδα είναι από τις υψηλότερες στην Ε.Ε. και παράλληλα ότι οι διοικήσεις των Ταμείων επιλέγονται κυρίως με κομματικά κριτήρια, παραδέχτηκε ότι πράγματι οι εισφορές είναι υψηλές εξ αιτίας της μεγάλης εισφοροδιαφυγής που υπάρχει. Τόνισε, όμως, ότι με το νέο νομοσχέδιο για το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας που θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο τις επόμενες ημέρες αλλά και άλλα νομοθετήματα και παρεμβάσεις της κυβέρνησης το πρόβλημα θα αμβλυνθεί αισθητά και θα

΄Ερευνα της αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα


Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε διαμέρισμα στην οδό Σαπφούς 182 στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, πρόκειται για διαμέρισμα που χρησιμοποιούσαν κάποιοι από τους έξι συλληφθέντες στο Χολαργό και το Βόλο για την υπόθεση

Δήμος Αθηναίων: Λήγει την Τρίτη η προθεσμία για το ειδικό σήμα στάθμευσης


Λήγει αύριο Τρίτη 15 Μαρτίου η προθεσμία για τη χορήγηση του σήματος για τις ειδικές θέσεις στάθμευσης από τη Διεύθυνση Ελεγχόμενης Στάθμευσης του Δήμου Αθηναίων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος, από την Τετάρτη 16 Μαρτίου οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας θα επιβάλλουν τα προβλεπόμενα από το Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας διοικητικά πρόστιμα, σύμφωνα με τις υπ’αριθμ. 2775/29-08-2005 και 1927/07-09-2009 Πράξεις Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων.

Υπενθυμίζεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή του ως άνω ειδικού σήματος είναι η προσκόμιση, εκ μέρους των ενδιαφερομένων, επικυρωμένου αντιγράφου της σχετικής άδειας, που έχει στην κατοχή του ο αιτών και η οποία πρέπει να είναι σε ισχύ, ανεξάρτητα από τον φορέα εκδόσεώς της (Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αθηναίων ή Τροχαία Αθηνών). Όσον αφορά στις ειδικές θέσεις για συγκεκριμένα οχήματα ατόμων με αναπηρίες και σε περίπτωση κωλύματος

Επεισοδιακή η αποχώρηση των μεταναστών από το μέγαρο Υπατία


Να αυτοπυρποληθούν απείλησαν δύο εκ των μεταναστών που φιλοξενούνταν στο μέγαρο Υπατία, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αποχώρησής τους από το μέγαρο και της μεταφοράς τους στο λιμάνι για να οδηγηθούν με το πλοίο της γραμμής στην Κρήτη.

Καθώς αποχωρούσαν, δύο εκ των μεταναστών διαμαρτυρήθηκαν υποστηρίζοντας ότι δεν ικανοποιήθηκε το αίτημά τους για παραμονή στη χώρα, περιλούστηκαν με κηροζίνη και

Στον «αέρα» το www.inlaw.gr


Στον «αέρα» βρίσκεται πλέον η ηλεκτρονική διεύθυνση www.inlaw.gr, το νέο ανανεωμένο site για Δικηγόρους, Λογιστές, Στελέχη Επιχειρήσεων κλπ.

Οι συνδρομητές του Inlaw.gr μπορούν μέσα από το περιεχόμενο του site να αποκτήσουν την πιο σύγχρονη μηχανή αναζήτησης για δικαστικές αποφάσεις, νομοθεσία και αρθρογραφία. Παράλληλα μπορούν να ζητούν υποδείγματα αγωγών, αιτήσεων, εξωδίκων, συμβάσεων κ.ά.

Ακόμη και αν μια δικαστική απόφαση δεν υπάρχει στην Τράπεζα Νομικής Τεκμηρίωσης οι συνδρομητές μπορούν να αποστείλουν αίτημα ζητώντας κείμενα δικαστικών αποφάσεων και, εφόσον

Παράταση υποβολής δηλώσεων για νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα


Παρατείνεται μέχρι τη 12η Απριλίου αντί την 10η Μαρτίου 2011 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2011 για τα υπόχρεα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της παραγράφου 2 του άρθρου 101 του ν.2238/1994, προς διευκόλυνση των φορολογουμένων, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο

Βρέθηκε φάρμακο για τον ερυθηματώδη λύκο!

Ένα ενέσιμο αντίσωμα έγινε την Τετάρτη το πρώτο φάρμακο κατά του ερυθηματώδους λύκου που εγκρίνεται από την αμερικανική FDA εδώ και 56 χρόνια. Δυστυχώς, όμως, δεν πρόκειται για θαυματουργή θεραπεία: βοηθά μόλις έναν στους 11 ασθενείς αυτής της αινιγματικής, αυτοάνοσης ασθένειας.

Το μονοκλωνικό αντίσωμα belimumab, γνωστό με την εμπορική ονομασία Benlysta, μετριάζει τις εξάρσεις της ασθένειας και τη φλεγμονή των μυών, και σε μικρότερο βαθμό μπορεί να αποτρέψει τις οργανικές βλάβες.

Ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος - η συχνότερη μορφή της ασθένειας - εμφανίζεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα αρχίζει να επιτίθεται στα κύτταρα του ίδιου του ασθενούς. Σε ορισμένους προκαλεί μόνο εξανθήματα και πόνους στις αρθρώσεις, ενώ σε άλλους οδηγεί σε θανατηφόρες οργανικές βλάβες.

Το belimubam, σχεδιασμένο να χορηγείται ενδοφλέβια κάθε 28 ημέρες, αναστέλλει τη δράση μιας πρωτεΐνης (BLyS) που σχετίζεται με την παθολογική διέγερση των β - λεμφοκυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος.

Στην Φάση ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών, το αντίσωμα βοήθησε το 35% των εθελοντών της μελέτης, όχι όμως όσους έπασχαν από την πιο επικίνδυνη μορφή της νόσου. Η FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και

Πιστωτικές κάρτες που «μιλούν»

Μια νέα γενιά διαδραστικών πιστωτικών καρτών που «μιλούν» ανέπτυξαν οι ειδικοί της εταιρείας Dynamics Inc., με στόχο τη διαρκή ενημέρωση των χρηστών ως προς το υπόλοιπό του λογαριασμού τους - και όχι μόνο.

Οι νέες κάρτες, οι οποίες εκ πρώτης όψεως δεν διαφέρουν από τις παλιές, αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αμερικανική αγορά εντός του έτους. Το μυστικό τους κρύβεται σε υπέρλεπτους μικροεπεξεργαστές, οι οποίοι λειτουργούν με μπαταρίες διάρκειας τριών ετών.

Συγκεκριμένα, ο τραπεζικός κολοσσός Citibank δημιούργησε μια πιστωτική κάρτα δεύτερης γενιάς (2G), όπως την ονομάζει, η οποία στο πίσω μέρος διαθέτει μια προγραμματιζόμενη μαγνητική λωρίδα καθώς και πλήκτρα στο μπροστινό τα οποία επιτρέπουν στον κάτοχο της να επιλέξει μεταξύ της

Νέα ινσουλίνη για τους διαβητικούς

Ισως σύντομα οι καθημερινές ενέσεις αποτελέσουν παρελθόν για τους διαβητικούς. Αυτό υπόσχεται μια νέα ινσουλίνη με δράση μακράς διαρκείας που ονομάζεται degludec. Όπως έδειξε μια νέα μελέτη η ενέσιμη αυτή ινσουλίνη που χορηγείται μόλις τρεις φορές την εβδομάδα είναι εξίσου αποτελεσματική με τις καθημερινές ενέσεις για τους ασθενείς με διαβήτη τύπου 2.

Σήμερα ένας στους τρεις ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 χρειάζεται να λαμβάνει ενέσεις της ορμόνης τουλάχιστον μια φορά την ημέρα. Ωστόσο δεν είναι λίγοι οι ασθενείς που δεν συμμορφώνονται με αυτό το «βαρύ» πρόγραμμα.

Ειδικοί της Κλινικής Mayo στο Ρότσεστερ των ΗΠΑ αναφέρουν με δημοσίευσή τους στην ιατρική επιθεώρηση «The Lancet» ότι είναι πιθανό πολλοί από αυτούς τους ασθενείς να παραμείνουν πιστοί στη θεραπεία τους εάν μειωθεί ο αριθμός των ενέσεων στον οποίον υποβάλλονται μέσα στην εβδομάδα. Οι ειδικοί σημειώνουν ότι «η χορήγηση δόσεων ινσουλίνης τρεις φορές την εβδομάδα μπορεί να προκαλέσει λιγότερα προβλήματα στην καθημερινότητα των ασθενών».

Η νέα δοκιμή που διήρκεσε 16 εβδομάδες περιελάμβανε 245 άτομα με διαβήτη τύπου 2 τα οποία δεν είχαν λάβει προηγουμένως ινσουλίνη. Στη δοκιμή συμμετείχαν συνολικά 28 κέντρα από τέσσερις χώρες. Τα δύο τρίτα των ασθενών έλαβαν την ινσουλίνη degludec μια φορά την ημέρα ή τρεις φορές

Γερνάμε όπως οι πίθηκοι

Το μοτίβο της γήρανσης των ανθρώπων δεν διαφέρει και πολύ από εκείνο των υπολοίπων πρωτευόντων ειδών όπως οι χιμπαντζήδες και οι μπαμπουίνοι, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Ερευνητική ομάδα από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αϊόβα με επικεφαλής τη δρα Αν Μπρονικόφσκι μελέτησε στοιχεία που κάλυπταν δεκαετίες και αφορούσαν το μοτίβο γήρανσης των στενών «συγγενών» μας. Τα στοιχεία αυτά συγκρίθηκαν με στατιστικές σχετικά με τη γήρανση και το προσδόκιμο ζωής των σύγχρονων Αμερικανών. Ως γήρανση ορίστηκε ο αυξημένος κίνδυνος θανάτου από φυσικά αίτια με την πάροδο του χρόνου.

Ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν πως με δεδομένο ότι ο άνθρωπος έχει μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής σε σύγκριση με άλλα πρωτεύοντα θηλαστικά, γερνά και διαφορετικά από αυτά. Ωστόσο η νέα μελέτη απέδειξε το αντίθετο.

Το βασικό μοτίβο που εντόπισαν οι ειδικοί τόσο στον άνθρωπο όσο και στα «εξαδέλφια» του είναι ο σχετικά υψηλός κίνδυνος θανάτου σε βρεφική ηλικία, ο χαμηλός κίνδυνος θανάτου στα νεανικά χρόνια και η σημαντική αύξηση του κινδύνου θανάτου σε μεγαλύτερη ηλικία. Επιπλέον τόσο στους

Έρχονται οι «αιώνιες» μπαταρίες

Μια «αιώνια» μπαταρία με τη βοήθεια της νανοτεχνολογίας δημιούργησαν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου του Ιλινόι, στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες αντικατέστησαν τα μεταλλικά καλώδια μπαταρίας κινητού τηλεφώνου με νανοσωλήνες, παρατείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής της κατά 100 φορές.

«Πιστεύω ότι όλοι όσοι ταλαιπωρούνται με τη συχνή φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών, θα ήθελαν μια μπαταρία για το κινητό τους τηλέφωνο ή το λάπτοπ τους που να διαρκεί εβδομάδες ή ακόμη και μήνες» αναφέρει ο ερευνητής Έρικ Ποπ από το Ινστιτούτο Προηγμένων Επιστημών και Τεχνολογίας Μπέκμαν.

Όπως υποστηρίζει ο Ποπ, η ανακάλυψη της ομάδας του θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια νέα γενιά έξυπνων κινητών εξοπλισμένων με «αιώνιες» μπαταρίες. Ή ακόμη, σε συσκευές οι οποίες θα λειτουργούν συσσωρεύοντας θερμική ή ηλιακή ενέργεια και δεν θα εξαρτώνται πλέον από μπαταρίες.

Σύμφωνα με την επιθεώρηση «Science», οι νανομπαταρίες θα μπορούσαν να φορτίσουν πολύ

«Καλλικράτης» και στα σχολεία, με οξύτατες αντιδράσεις


Την πολυαναμενόμενη λίστα με τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που καταργούνται ή συγχωνεύονται έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας. Βάσει αυτής, από τη νέα σχολική χρονιά 2011-2012, συνενώνονται 1.933 σχολεία και προκύπτουν 877 σε σύνολο 16.000 σχολικών μονάδων. Την έντονη αντίδρασή τους εξέφρασαν η ΟΛΜΕ, το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ.

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από 1.523 σχολικές μονάδες θα προκύψουν 672, εκ των οποίων οι 169 αφορούν Μονοθέσια, Διθέσια και Τριθέσια, οι 98 ήταν ήδη σε αναστολή λειτουργίας και οι 18 δεν είχαν μαθητές. Ειδικότερα από τις συνενώσεις θα προκύψουν 120 νέα 6/θέσια και 61 νέα 12/θέσια σχολεία.

Όσον αφορά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, 410 σχολικές μονάδες μειώνονται σε 205. Σύμφωνα με το υπουργείο σε αυτές το 30% των Γυμνασίων είχαν μαθητικό δυναμικό μικρότερο από 35 μαθητές, ενώ πάνω από το 50% των Γενικών Λυκείων που συνενώνονται είναι λυκειακές τάξεις.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις συγχωνεύσεων-καταργήσεων είναι:

  • -Μικρά Δημοτικά Σχολεία στα χωριά όπου ένας ή δύο δάσκαλοι αναλαμβάνουν και τις 6 τάξεις.
  • -Στα αστικά κέντρα αντίστοιχα, η συνένωση Δημοτικών Σχολείων που συστεγάζονται ή

Κομισιόν: Ο φράχτης στον Εβρο δεν επαρκεί


Η κατασκευή φράκτη δεν επαρκεί από μόνη της για να λυθεί το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, σημείωσε η αρμόδια Επίτροπος Σεσίλια Μάλστρομ, ζητώντας μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για τη μεταρρύθμιση των συστημάτων ασύλου και διαχείρισης της μετανάστευσης στην Ελλάδα.

Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ. Παπανικολάου, η Ευρωπαία αξιωματούχος ανέφερε πως είναι πολύ πιθανόν η μεταναστευτική πίεση να βρει παρακαμπτήριες οδούς κατά μήκος των εξωτερικών χερσαίων συνόρων ή των θαλάσσιων συνόρων της Ελλάδας ή άλλων κρατών μελών.

Στην απάντηση της Επιτροπής σημειώνεται ότι η Ελλάδα υπέβαλε, ως μέρος του ετήσιου προγράμματός της (2011) για το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων, αίτηση χρηματοδότησης για την κατασκευή του φράκτη στο πλαίσιο ευρύτερου σχεδίου για τη βελτίωση της διαχείρισης των συνόρων. Το προταθέν ετήσιο πρόγραμμα αυτή τη στιγμή εξετάζεται από την Επιτροπή. Ωστόσο αυτό που πραγματικά απαιτείται, όπως υπογραμμίζει η Ευρ. Επιτροπή, είναι μια ολοκληρωμένη προσέγγιση

«Πράσινο νησί» ο Αϊ Στράτης


Το σύνολο των ενεργειακών του αναγκών από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας θα καλύπτει στο μέλλον ο Αϊ Στράτης, στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος μετατροπής του σε «πράσινο νησί».
Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εξέδωσε σήμερα την πρόσκληση χρηματοδότησης των σχετικών έργων προς το δήμο Αγίου Ευστρατίου, ο προϋπολογισμός των οποίων διαμορφώνεται σε 8,9 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει:


1.Έργα Ανανεώσιμων Πηγών και αποθήκευσης ενέργειας: Εγκατάσταση στο νησί ανεμογεννητριών ισχύος 500 κιλοβάτ και φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 100 κιλοβάτ, σε συνδυασμό με μονάδες αποθήκευσης της περίσσειας ενέργειας που παράγεται σε συσσωρευτές, και σε μορφή υδρογόνου.


2.Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και κάλυψη θερμικών και ψυκτικών φορτίων με χρήση Γεωθερμικών Αντλιών Θερμότητας σε δημόσια κτήρια.


3.Αυτόνομες σταθερές εφαρμογές παροχής ενέργειας βασισμένες σε φωτοβολταϊκά και κυψέλες καυσίμου σε κτηνοτροφικές μονάδες του νησιού, οι οποίες δεν έχουν σήμερα πρόσβαση στο

Σύσταση σε ΕΕΤ για την αυθαίρετη έκδοση πιστωτικών καρτών


Σύσταση προς την Ελληνική Ένωση Τραπεζών να υποδείξει άμεσα στα μέλη της να μην προβαίνουν σε έκδοση πιστωτικών καρτών αυθαιρέτως επ’ ονόματι καταναλωτών, οι οποίοι δεν έχουν προηγουμένως αιτηθεί τη χορήγησή τους, απηύθυνε ο Συνήγορος του Καταναλωτή, Ευάγγελος Ζερβέας, έπειτα από καταγγελίες πολιτών.

Παράλληλα, ο Συνήγορος του Καταναλωτή συστήνει στους καταναλωτές να ζητούν από τους υπαίτιους πιστωτικούς φορείς την άμεση άρση της προσβολής της οικονομικής και συμβατικής τους ελευθερίας εξαιτίας της αυθαίρετης έκδοσης πιστωτικών καρτών στο όνομά τους και, επιπλέον, να απαιτούν τον άμεσο αντιλογισμό εγγραφής χρέωσης ετήσιων συνδρομών που συνδέονται με τέτοιες αυθαιρέτως εκδοθείσες πιστωτικές κάρτες.


Επισημαίνεται ότι οι καταναλωτές μπορούν να ζητούν, δια της δικαστικής οδού, την καταβολή

Aπεβίωσε ο Παναγιώτης Μινέττας


Απεβίωσε χθες το βράδυ σε ηλικία 78 ετών ο Παναγιώτης Μινέττας, ιδρυτής της ασφαλιστικής εταιρείας «Ευρωπαϊκή Ένωσης Ασφάλειαι Μινέττα».

Η κηδεία του θα γίνει αύριο στη 1 μ.μ. από το Πρώτο Νεκροταφείο.

Ο Παναγιώτης Μινέττας γεννήθηκε στον Πειραιά. Ξεκίνησε την πορεία του στον κλάδο των ασφαλειών το 1955. Διετέλεσε εκπρόσωπος και Γενικός Πράκτορας της Αγγλικής Ασφαλιστικής εταιρείας LICENCE AND GENERAL μέχρι το 1973, έτος κατά το οποίο ίδρυσε την Ευρωπαϊκή Ένωση- ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ.

Διετέλεσε πρόεδρος της Ενώσεως Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος, ενώ είχε τιμηθεί με μετάλλιο του

Απέχουν αύριο από δημοπρασίες οι εργολήπτες δημοσίων έργων


Με πανελλαδική αποχή από τις δημοπρασίες αύριο και συγκέντρωση στις 10.30 στο ΤΕΕ στην Αθήνα, οι εργολήπτες Δημοσίων Έργων κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις τους για τα «τεράστια προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο και τον έχουν φέρει στο χείλος της καταστροφής».

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΠΕΣΕΔΕ, η αποχή από τις δημοπρασίες και η συγκέντρωση στηρίζονται από το σύνολο των εργοληπτικών οργανώσεων. Στην κινητοποίηση μετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία των μηχανικών δημοσίων υπαλλήλων, με τρίωρη στάση εργασίας (από την αρχή του ωραρίου).

Τα βασικά αιτήματα του κλάδου είναι:


- ΄Aμεση εξόφληση εκτελεσμένων έργων από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

- Ενεργοποίηση - αύξηση των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων (ΠΔΕ, ΕΣΠΑ, ΘΗΣΕΑΣ κ.λπ.) για έργα απαραίτητα και αναγκαία κυρίως για την ανάπτυξη της Περιφέρειας, έργα που θα τονώσουν τις

Αποζημιώσεις από ΔΕΗ για βλάβες εξαιτίας διακοπών ρεύματος


Αποζημιώσεις στους καταναλωτές για βλάβες στις ηλεκτρικές τους συσκευές εξαιτίας των τελευταίων διακοπών ρεύματος, συμφώνησε να καταβάλει η ΔΕΗ ύστερα από παρεμβάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και του Συνηγόρου του Καταναλωτή.

Το ύψος της αποζημίωσης δεν έχει καθοριστεί ακόμη, αλλά σύμφωνα με τη ΡΑΕ θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 500 ευρώ ανά συμβάν και καταναλωτή, ενώ η ΔΕΗ έχει προτείνει 300 ευρώ για τις μονοφασικές και 400 ευρώ για τις τριφασικές παροχές.

Σύμφωνα με την αλληλογραφία ΔΕΗ - ΡΑΕ οι αποζημιώσεις σε περίπτωση τυχαίας διακοπής θα καταβάλλονται με τις εξής προϋποθέσεις:

α) Ο καταναλωτής θα ενημερώνει τη ΔΕΗ για το συμβάν, εντός τεσσάρων ημερών και θα υποβάλει σχετική αίτηση

β) Η ΔΕΗ θα διερευνήσει τις αιτίες της βλάβης και θα παράσχει κάθε σχετικό στοιχείο στον καταναλωτή.

γ) Ο καταναλωτής θα θέσει επί δύο ημέρες, εφόσον του ζητηθούν, τις συσκευές ή τον εξοπλισμό που έχει υποστεί βλάβη στη διάθεση της ΔΕΗ προς έλεγχο, πριν την επισκευή τους.

δ) Ο καταναλωτής θα υποβάλει στη ΔΕΗ, όταν του ζητηθεί, παραστατικό ηλεκτρολογικού συνεργείου,

Οδηγίες για καταβολή - δήλωση φόρου μισθωτών υπηρεσιών


Οδηγίες για την υποβολή των δηλώσεων φόρου μισθωτών υπηρεσιών, από τις επιχειρήσεις, αλλά και για την καταβολή του φόρου φέτος δίνει το υπουργείο Οικονομικών με εγκύκλιό του.

Τρόπος υποβολής της Προσωρινής Δήλωσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών και Απόδοσης του φόρου


1. Οι αρχικές εμπρόθεσμες και εκπρόθεσμες προσωρινές δηλώσεις απόδοσης φόρου μισθωτών υπηρεσιών διαχειριστικής χρήσης 2010 και 2011, υποβάλλονται και ο φόρος αποδίδεται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, στο δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) www.gsis.gr

2. Οι υπόχρεοι, εφόσον είναι νέοι χρήστες εγγράφονται στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες TaxisNet σύμφωνα με όσα ορίζονται με την με αριθμό ΠΟΛ.1178/ 7.12.2010, ΑΔΑ41ΦΜΗ-ΤΛ(ΦΕΚΒ΄/9.12.10) Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών. Η διαδικασία αυτή δεν απαιτείται για τους ήδη πιστοποιημένους χρήστες σε οποιαδήποτε εφαρμογή. Σε περίπτωση απενεργοποίησης από την

Έξι συλλήψεις για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα


Εξι άτομα, πέντε άνδρες και μία γυναίκα, που κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα, συνελήφθησαν στο πλαίσιο κοινής αστυνομικής επιχείρησης της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, σε διαμερίσματα στο Χολαργό και τη Νέα Ιωνία Βόλου.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε τις πρωινές ώρες στο διαμέρισμα επί της οδού Ελλησπόντου 53 στη Νέα Ιωνία Βόλου συνελήφθησαν πέντε άτομα και συγκεκριμένα τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται τρεις άνδρες που, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. καταζητούνταν με εντάλματα σύλληψης, για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσίες των Πυρήνων της Φωτιάς». Πρόκειται για τους: Νικολόπουλο Γεώργιο του Παναγιώτη, που γεννήθηκε το 1986 στο Μαρούσι, Ntamiano Bolano του Ptolemeo, που γεννήθηκε το 1987 στο Τεπελένι Αλβανίας και

Γιάφκα στο Βόλο


Διαμέρισμα με καλάσνικοφ και εκρηκτικά εντόπισαν τα ξημερώματα της Δευτέρας άνδρες της αστυνομίας και κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής στη Ν. Ιωνία του Βόλου.

Μέχρι αυτή την ώρα αστυνομικοί βρίσκονται στο

Πανελλαδική κινητοποίηση κατά των διοδίων στις 27 Μαρτίου


Πανελλαδική κινητοποίηση στις 27 Μαρτίου, ατομικές και συλλογικές δράσεις, όπως και επέκταση του Κινήματος και σε άλλους τομείς της ελληνικής κοινωνίας, αποφάσισαν στα Τρίκαλα μέλη όλων των κινημάτων «Δεν πληρώνω».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε το μέλος του Κινήματος και δικηγόρος κ. Χρήστος Σταμόπουλος, στις 27 Μαρτίου αποφασίστηκε πανελλαδική κινητοποίηση από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα, όπου θα ανοίξουν όλα τα διόδια της χώρας.

Επίσης αποφασίστηκε να εκδοθεί ψήφισμα που θα τονίζεται ότι συνεχίζεται ο αγώνας για κατάργηση των διοδίων, όπως και ότι δεν θα καταβάλλεται σε καθημερινή βάση το αντίτιμο στα διόδια. Επίσης, προβλέπονται συλλογικές δράσεις κυρίως στα κεντρικά διόδια, όπως ενημερωτικές ημερίδες, ενώ αποφασίστηκε τέλος, σύμφωνα με τον κ. Σταμόπουλο,

Νέες στάσεις εργασίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς την Πέμπτη


Ακινητοποιημένα αναμένεται να μείνουν την Πέμπτη τα μέσα μεταφοράς- εκτός από τα λεωφορεία-  καθώς οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις αντιδρώντας στο νόμο για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως σήμερα γνωστά, στην απεργία έχουν συμφωνήσει να συμμετάσχουν τα συνδικάτα των εργαζόμενων σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, πλην των

Έκρηξη στο κέλυφος και 2ου αντιδραστήρα


Νέα έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί, αυτή τη φορά στον αντιδραστήρα 3 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα. Χθες έκρηξη είχε σημειωθεί στον αντιδραστήρα 1 του πυρηνικού εργοστασίου. Επίσης σήμερα εντοπίστηκαν τα πτώματα 2.000 αγνοουμένων στην περιοχή Μιγιάκι στην βορειοανατολική ακτή της Ιαπωνίας ενώ οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων, από τον σεισμό των 9 Ρίχτερ και το καταστροφικό τσουνάμι που έπληξε τη χώρα την Παρασκευή, μπορεί να φτάσει και τις 10.000.

Η ραδιενέργεια στις εγκαταστάσεις του Φουκουσίμα Νο1 μετράται στα 882 μικροσίβερτ την ώρα, ενώ για μικρό χρονικό διάστημα η ανώτερη τιμή είχε φθάσει στα 1.204 μικροσίβερτ/ώρα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιουκίο Εντάνο.Η Ιαπωνία έχει θέσει ως ωριαίο όριο

Ο καιρός στις 14.03.2011


Αραιές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα κατά περιόδους πιο πυκνές και τοπικές ομίχλες το πρωί στα ηπειρωτικά περιμένουμε τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 17 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από 7 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 5 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 20 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα και από 6 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και στα ανοιχτά ισχυροί.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει