www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Μείωση εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 10% από το καλοκαίρι


Τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 10% σε πρώτη φάση, από το καλοκαίρι του 2011 εξήγγειλε από το βήμα του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης.

Πρόκειται για την ήδη γνωστή εξαγγελία για μείωση των εισφορών, η οποία θα κυμαίνεται από 10% το 2011 έως 25% το 2013 για όσες επιχειρήσεις είναι συνεπείς στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις και ενταχθούν στο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής ωραρίου εργασίας.

Ο κ. Κουτρουμάνης απαντώντας στις αιτιάσεις του προέδρου του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλου, ότι οι ασφαλιστικές εισφορές στην Ελλάδα είναι από τις υψηλότερες στην Ε.Ε. και παράλληλα ότι οι διοικήσεις των Ταμείων επιλέγονται κυρίως με κομματικά κριτήρια, παραδέχτηκε ότι πράγματι οι εισφορές είναι υψηλές εξ αιτίας της μεγάλης εισφοροδιαφυγής που υπάρχει. Τόνισε, όμως, ότι με το νέο νομοσχέδιο για το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας που θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο τις επόμενες ημέρες αλλά και άλλα νομοθετήματα και παρεμβάσεις της κυβέρνησης το πρόβλημα θα αμβλυνθεί αισθητά και θα
υπάρξει η δυνατότητα μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος, από την πλευρά του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι σημερινές συνθήκες ύφεσης υπονομεύουν, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, την υγεία και τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και η επακόλουθη εκτόξευση της ανεργίας από τις αρχές του 2010 μέχρι σήμερα, σημαίνει αντίστοιχες απώλειες για τα έσοδα του ΙΚΑ από εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων, κάτι που ισχύει και για τον ΟΑΕΕ όπως ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: