www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Σύσταση σε ΕΕΤ για την αυθαίρετη έκδοση πιστωτικών καρτών


Σύσταση προς την Ελληνική Ένωση Τραπεζών να υποδείξει άμεσα στα μέλη της να μην προβαίνουν σε έκδοση πιστωτικών καρτών αυθαιρέτως επ’ ονόματι καταναλωτών, οι οποίοι δεν έχουν προηγουμένως αιτηθεί τη χορήγησή τους, απηύθυνε ο Συνήγορος του Καταναλωτή, Ευάγγελος Ζερβέας, έπειτα από καταγγελίες πολιτών.

Παράλληλα, ο Συνήγορος του Καταναλωτή συστήνει στους καταναλωτές να ζητούν από τους υπαίτιους πιστωτικούς φορείς την άμεση άρση της προσβολής της οικονομικής και συμβατικής τους ελευθερίας εξαιτίας της αυθαίρετης έκδοσης πιστωτικών καρτών στο όνομά τους και, επιπλέον, να απαιτούν τον άμεσο αντιλογισμό εγγραφής χρέωσης ετήσιων συνδρομών που συνδέονται με τέτοιες αυθαιρέτως εκδοθείσες πιστωτικές κάρτες.


Επισημαίνεται ότι οι καταναλωτές μπορούν να ζητούν, δια της δικαστικής οδού, την καταβολή
χρηματικής ικανοποίησης και για ηθική βλάβη, συμπληρωματικά προς τυχόν αποζημίωση που μπορούν να διεκδικήσουν σε περίπτωση που από την αυθαίρετη συμπεριφορά του εκδότη της πιστωτικής κάρτας τούς προκλήθηκε και περιουσιακή βλάβη.


Τέλος, ο Συνήγορος του Καταναλωτή πρότεινε στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων σε βάρος των υπαιτίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: