www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

50.000 απολύσεις στο Δημόσιο


Εως 50.000 απολύσεις από το Δημόσιο προβλέπει το Μνημόνιο ΙΙ. Μάλιστα είναι το σημείο το οποίο, μαζί με τις μαζικές και τυφλές ιδιωτικοποιήσεις-εκποιήσεις, συγκεντρώνει και τη συμφωνία της Ν.Δ. η οποία λανσάρισε εξάλλου και τον (νεοφιλελεύθερο) νεολογισμό της «εργασιακής εφεδρείας».

Στόχος της τρόικας είναι η μείωση των μισθοδοτούμενων από το Δημόσιο κατά περίπου 170.000 άτομα, έτσι ώστε στο τέλος της περιόδου (2015) οι δημόσιοι υπάλληλοι να μειωθούν κάτω από 600.000 άτομα. Η εν λόγω δέσμευση δεν έχει ακόμη κοινοποιηθεί στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και αφορά άλλους 50.000 υπαλλήλους, πέραν των περίπου 120.000 συνταξιοδοτήσεων με τα... κίνητρα που θεσπίστηκαν πέρυσι για πρόωρη έξοδο από το Δημόσιο (σύνταξη με ανήλικο στους άνδρες, επέκταση του δικαιώματος συνταξιοδότησης και στους δύο τρίτεκνους συζύγους, μειωμένη σύνταξη των ανδρών στο 56ο -φέτος-, απειλές για το ύψος του

΄Εκλεισε η πώληση του 10% του ΟΤΕ


Την απόκτηση ποσοστού 10% του ΟΤΕ από το Δημόσιο επιβεβαίωσε η Deutsche Telekom, η οποία όμως δεν κάνει καμία αναφορά για το υπόλοιπο 6% που παραμένει υπό τον έλεγχο της ελληνική πλευράς. 

Πλέον απομένει η τυπικού χαρακτήρα μεταβίβαση των μετοχών, προκειμένου να διαπιστωθεί και το ακριβές τίμημα που θα καταβάλει στο Δημόσιο η γερμανική εταιρεία.

Οπως επιβεβαίωσε η γερμανική εταιρεία, το Δημόσιο την ενημέρωσε πως θα ασκήσει τα δικαιώματα που απορρέουν από τη μεταξύ τους συμφωνία του 2008, βάσει της οποίας η DT αποκτά επιπλέον 10% του ελληνικού οργανισμού καταβάλλοντας τίμημα που υπολογίζεται στο επίπεδο των 400 εκατ. ευρώ.

Πρόθεση της ελληνικής πλευράς, στο πλαίσιο και του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, είναι να διαθέσει και τις υπόλοιπες μετοχές του ΟΤΕ που κατέχει. Το Δημόσιο μένει πια με 6% του ΟΤΕ, ενώ

Παραπέμπεται ο Άκης για δωροδοκία και «ξέπλυμα χρήματος»


Παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη ο Άκης Τσοχατζόπουλος για δύο αδικήματα, της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σύμφωνα με όσα κατέθεσαν τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής για τα υποβρύχια. Παράλληλα, πρότειναν τη δέσμευση περιουσιακών του στοιχείων.

Συγκεκριμένα, εισηγούνται την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του πρώην υπουργού Άμυνας για το κακούργημα της παθητικής δωροδοκίας, κατά το χρονικό διάστημα από 1/11/1999 έως 27/9/2010. Σύμφωνα με τους βουλευτές φέρεται να έλαβε ποσό τουλάχιστον 7.723.373 δολαρίων, "λαμβάνοντας για τον εαυτό του παράνομα περιουσιακά ωφελήματα".

Επίσης, εισηγούνται την άσκηση ποινικής δίωξης για φυσική αυτουργία σε μία πράξη και ηθική αυτουργία σε όλες τις λοιπές επιμέρους πράξεις, για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κατά την περίοδο 17/11/1999 έως 16/4/2010.

Παράλληλα, ζητούν από τον πρόεδρο της Βουλής τη διαβίβαση του πορίσματος στον υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να δοθεί εντολή από το Νομικό Συμβούλιο του κράτους για να παραστεί

Γιώργος Παπανδρέου: Kρίσιμες οι επόμενες ημέρες


Κρίσιμες χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, σημειώνοντας ότι η διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας για το νέο πακέτο βοήθειας δεν έχει ολοκληρωθεί.

Στη διάρκεια της μαραθώνιας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ο κ. Παπανδρέου επέμεινε στην ανάγκη της ευρύτερης δυνατής συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων του Κοινοβουλίου, κάνοντας λόγο για ιστορικές αποφάσεις και ιστορική στάση όλων.

Αναφέρθηκε μάλιστα και στην κοινουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η στάση μας και οι αποφάσεις μας, τόσο ως κυβέρνηση όσο και στην Κ.Ο. αυτές τις μέρες έχουν ιστορική σημασία».

Εμφανίστηκα παράλληλα πρόθυμος να εξετάσει το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος με στόχο την ευρύτερη δυνατή συναίνεση. Ζήτησε μάλιστα από τον Υπουργό Εσωτερικών να φέρει τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις που επιτρέπουν να εφαρμοστεί όταν χρειαστεί αυτή τη δημοκρατική πρόβλεψη

΄Εκκληση ΕΕ στην ΠΓΔΜ για σχέσεις καλής γειτονίας


Να διασφαλίσει τις σχέσεις καλής γειτονίας ζήτησε η Ευρωπαϊκή ένωση από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής στην ΠΓΔΜ.

«Υπογραμμίζουμε πόσο σημαντικό είναι η κυβέρνηση να λάβει μέτρα για να διασφαλίσει τις σχέσεις καλής γειτονίας» αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον και ο επίτροπος αρμόδιος για τη

E.coli: Αρνητικά τα πρώτα αποτελέσματα στις γερμανικές φύτρες


Αρνητικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων σε γερμανικές φύτρες, φασολιών και άλλες, που καταναλώνονται σε σαλάτες, οι οποίες κατονομάστηκαν χθες ως ύποπτες για την επιδημία με το βακτήριο E.coli.

Από τα 40 δείγματα που έχουν ληφθεί, τα 23 είναι αρνητικά, ενώ οι εξετάσεις συνεχίζονται.

Την Κυριακή ανακοινώθηκε πως ένα αγρόκτημα στη βόρεια Γερμανία μπορεί να είναι η πηγή της μόλυνσης, που έχει προκαλέσει το θάνατο 22 ανθρώπων, 21

«Οχι» Πλημμελειοδικείου στη διακοπή κράτησης του Σ. Ξηρού για λόγους υγείας


Απέρριψε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Περαιά, με ψήφους δύο κατά και μία υπέρ, το αίτημα του Σάββα Ξηρού να διακοπεί για πέντε μήνες η κράτησή του στις φυλακές, προκειμένου να νοσηλευθεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Ο Σάββας Ξηρός συνελήφθη το καλοκαίρι του 2002 στο λιμάνι του Πειραιά, βαρύτατα τραυματισμένος από έκρηξη βόμβας και από τότε εκτίει ποινή κάθειρξης στις φυλακές Κορυδαλλού για συμμετοχή στην οργάνωση «17 Νοέμβρη».

Στην κατάθεσή του σήμερα ανέφερε ότι κάθε φορά πηγαίνει για ένα πρόβλημα στο νοσοκομείο χωρίς να μπορεί η κατάσταση του να αντιμετωπιστεί σφαιρικά, ενώ υποστήριξε ότι ο εσωτερικός κανονισμός της φυλακής τις περισσότερες φορές βάζει φραγμούς στην όλη διαδικασία».

Ανέφερε επίσης ότι πέραν των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει στα μάτια και στα αυτιά, έχει οιδήματα και στα πόδια και μέχρι σήμερα οι γιατροί δεν έχουν καταφέρει να διαγνώσουν τι τα προκαλεί.

Η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί η αίτηση του Σάββα Ξηρού.

Τόνισε ότι τη συγκεκριμένη στιγμή δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις, καθώς μπορεί να έχει γίνει ο έλεγχος του φακέλου του κρατουμένου αλλά το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ δεν έχει ξεκαθαρίσει πότε θα

Ολιγόωρες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κορίνθου - Πατρών


Ολιγόωρες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τη νύχτα θα τεθούν σε ισχύ στην Εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών, ανακοίνωσε η Κοινοπραξία Ολυμπία οδός.

Συγκεκριμένα:

- Την Τρίτη 07/06/2011 από τις 22:00 μέχρι τις 06:00 το πρωί της επόμενης μέρας, το ρεύμα κυκλοφορίας προς την Πάτρα θα εκτρέπεται στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών, μεταξύ του Κόμβου Ανατολικού Αιγίου (Χ.Θ. 172+500) και του Κόμβου

Δισεκατομμύρια δαπανούν οι Ευρωπαίοι στη φροντιστηριακή εκπαίδευση


Τις τεράστιες διαστάσεις που έχει πάρει η φροντιστηριακή εκπαίδευση στις ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και τις επιπτώσεις που έχει αυτή για την κοινωνική ισότητα επισημαίνει πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο «Η πρόκληση της σκιώδους εκπαίδευσης».

Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται στη συντριπτική πλειονότητα των ευρωπαϊκών κρατών, καθώς οι γονείς βάζουν ολοένα περισσότερα χρήματα στην άκρη προκειμένου να εξασφαλίσουν ενισχυτική εκπαίδευση για τα παιδιά τους, πέραν αυτής που προσφέρεται στο δημόσιο σχολείο. Μόνο στη Γαλλία και τη Γερμανία, οι οικογένειες δαπανούν περισσότερα από 3 δισ. ευρώ ετησίως για τα δίδακτρα των φροντιστηρίων.

Εκτός από τα τεράστια ποσά που δαπανώνται στη «σκιώδη εκπαίδευση», η έκθεση της ΕΕ επισημαίνει ότι η τάση αυτή διευρύνει τις ανισότητες στην Ευρώπη, καθώς τα παιδιά των πιο ευκατάστατων οικογενειών έχουν πρόσβαση σε περισσότερα ιδιαίτερα μαθήματα, γεγονός που έχει σοβαρές

Ανάκληση της απόφασης για τη δεύτερη ξένη γλώσσα ζητεί η ΟΛΜΕ


Αμεση ανάκληση της υπουργικής απόφασης για την επιλογή δεύτερης ξένης γλώσσας στα Γυμνάσια το σχολικό έτος 2011-12, ζητεί η ΟΛΜΕ.

Σύμφωνα με απόφαση της υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου, η μία δεύτερη ξένη γλώσσα θα επιλέγεται μεταξύ της Γαλλικής ή της Γερμανικής ή της Ιταλικής ή της Ισπανικής .

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ υποστηρίζει ότι «η αντιπαιδαγωγική αυτή απόφαση σε συνδυασμό με τις εξαγγελίες για το ''Νέο Λύκειο'' θα οδηγήσει σε σοβαρή υποβάθμιση τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών και σε εργασιακή ανασφάλεια χιλιάδες εκπαιδευτικούς».

Εξάλλου, με άλλη ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ,

Σπείρα αλλοδαπών προμήθευε λαθρομετανάστες με πλαστά έγγραφα


Εργαστήριο έκδοσης πλαστών εγγράφων και διαβατηρίων τα οποία προμήθευαν σε παράνομους μετανάστες, είχαν στήσει τρεις αλλοδαποί που συνελήφθησαν την Κυριακή στο Νέο Κόσμο.

Οι συλληφθέντες, με καταγωγή από τη Συρία, το Ιράκ και την Παλαιστίνης, είχαν συγκροτήσει σπείρα που κατάρτιζε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία στη συνέχεια διέθεταν έναντι αμοιβής σε αλλοδαπούς, με σκοπό είτε

Κτηματολόγιο ΑΕ: Εισήγηση για ομαδικές διορθώσεις σε κτηματογραφημένες περιοχές


Την εισαγωγή διαδικασίας «ομαδικών» ή «εκτεταμένων» διορθώσεων μέσω νομοθετικής ρύθμισης εισηγείται για τις κτηματογραφημένες περιοχές η Κτηματολόγιο ΑΕ στην κυβέρνηση, για τις περιπτώσεις που αναφέρονται ή διαπιστώνονται εκτεταμένες αστοχίες της απεικόνισης των ακινήτων στα κτηματολογικά διαγράμματα.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Κτηματολόγιο ΑΕ, Απόστολου Αρβανίτη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή με αφορμή ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Σπύρου Γαληνού για τις κακοτεχνίες του Κτηματολογίου στόχος της ρύθμισης είναι η διόρθωση να ολοκληρώνεται ταχύτερα από τους φορείς του Κτηματολογίου, μέσα από διαδικασίες ευρύτερης συναίνεσης και αποδοχής.

Σύμφωνα με τον κ. Αρβανίτη, με την προτεινόμενη τροποποίηση, λαμβάνεται μέριμνα για τον τρόπο διενέργειας των συναλλαγών στις περιοχές κατά το διάστημα που θα διενεργείται η ομαδική διόρθωση, «δεδομένου ότι θα απαιτείται αρκετός χρόνος για την ολοκλήρωσή της και αυτό δεν θα

Σε προσωρινή αργία από σήμερα ο Παν. Ψωμιάδης


Την απόφαση με την οποία τίθεται σε αργία ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης υπέγραψε το μεσημέρι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Θύμιος Σώκος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ψωμιάδης με απόφαση του Εφετείου είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός χρόνου, με τριετή αναστολή για παράβαση

΄Ενας στους 10 εξωπλανήτες έχει φεγγάρι


Περίπου ένας στους δέκα βραχώδεις πλανήτες σε άλλα ηλιακά συστήματα μπορεί να διαθέτει ένα φεγγάρι τόσο μεγάλο όσο η Σελήνη. Αυτό δείχνουν νέοι υπολογισμοί των επιστημόνων, που φαίνεται να αναθεωρούν τη μέχρι τώρα κυρίαρχη αντίληψη ότι η Σελήνη είναι δυσανάλογα μεγάλη δορυφόρος σε σχέση με τον πλανήτη της, συνεπώς πρέπει να αποτελεί σπάνια περίπτωση στο σύμπαν.

Οι προσομοιώσεις σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που έκαναν Ελβετοί και Αμερικανοί ερευνητές, για το σχηματισμό πλανητών και δορυφόρων μετά από συγκρούσεις, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι δορυφόροι τόσο μεγάλοι σε σχέση με τον «μητρικό» πλανήτη καθόλου δεν σπανίζουν τελικά στο σύμπαν.

Η διαπίστωση αυτή μπορεί να βοηθήσει και στον εντοπισμό εξωπλανητών που είναι φιλόξενοι για τη ζωή. Η ύπαρξη μεγάλων φεγγαριών είναι πιθανό να προκαλέσει σύγχυση στην αναζήτηση άλλων πλανητών, για αυτό η επίγνωση ότι υπάρχουν συχνά τέτοιοι μεγάλοι δορυφόροι μπορεί να κάνει πιο ακριβείς τις αστρονομικές μετρήσεις για τους ίδιους τους εξωπλανήτες.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Θεωρητικής Φυσικής του πανεπιστημίου της Ζυρίχης και του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας και του Διαστήματος του πανεπιστημίου του Κολοράντο, με επικεφαλής τους Σεμπάστιαν Έλσερ και Ριούτζα Μορισίμα, αντίστοιχα, εκτιμούν ότι υπάρχουν μια στις 12 πιθανότητες, μέσα από τις συγκρούσεις ουρανίων σωμάτων, να γεννηθεί ένα πλανητικό

Το φως στην υπηρεσία καταπολέμησης του καρκίνου


Μια νέου τύπου φαρμακευτική θεραπεία, που χρησιμοποιεί το φως για να «σημαδέψει» με μεγαλύτερη ακρίβεια τα καρκινικά κύτταρα, αναπτύσσεται από Βρετανούς επιστήμονες. Η νέα μέθοδος επιτρέπει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην θεραπεία των όγκων και λιγότερες παρενέργειες, καθώς πλήττονται λιγότερο τα υγιή κύτταρα.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Χουλ, με επικεφαλής τον δρ. Ρος δημιούργησαν ένα φάρμακο, «πακέτο» με χημικά μόρια ευαίσθητα στο φως, τα οποία κατευθύνονται γύρω από τα καρκινικά κύτταρα. Όταν λάμψει το φως μέσω του όγκου τότε τα μόρια ενεργοποιούνται και σκοτώνουν τον όγκο.

Το φάρμακο και τα φωτοευαίσθητα μόρια βρίσκονται «πακεταρισμένα» σε ένα νανο-σωματίδιο. Σταδιακά πολλά τέτοια νανοσωματίδια καλύπτουν τον κενό χώρο ανάμεσα στα καρκινικά κύτταρα

Κατάληψη των γραφείων του ΙΚΑ από μέλη της κίνησης ατόμων με αναπηρία


Σε κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΙΚΑ προχώρησαν σήμερα το πρωί περίπου 100 άτομα, μέλη της κίνησης ατόμων με αναπηρία, και εμποδίζουν τους υπαλλήλους του Ιδρύματος να μπουν στο κτίριο.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για την αυστηροποίηση των κριτηρίων παροχής βοηθημάτων όπως είναι τα ορθοπεδικά και ορθωτικά είδη, τα τεχνητά μέλη, και είδη όπως αερόστρωμα, μαξιλάρι κατακλίσεων,

«Παγίδεψαν» την αντιύλη για χρόνο ρεκόρ


Οι επιστήμονες είχαν ως τώρα ρίξει φευγαλέες ματιές στην αντιύλη, αυτή τη φορά όμως κατάφεραν να παγιδέψουν και να αποθηκεύσουν σε μια μαγνητική «παγίδα» αντι-άτομα υδρογόνου για 16 ολόκληρα λεπτά, χρονικό διάστημα ρεκόρ. Το επίτευγμα ανοίγει το δρόμο για να ριχτεί επιτέλους φως στα μυστήρια της αντιύλης.

Τα σωματίδια της ύλης και τα αντι-σωματίδια της αντιύλης είναι ταυτόσημα, εκτός από το γεγονός ότι έχουν αντίθετα ηλεκτρικά φορτία, για αυτό αλληλοεξουδετερώνονται, όποτε συγκρούονται, δημιουργώντας ακτινοβολία και ενέργεια.

Αν π.χ. ένα κιλό ύλης «συναντηθεί» με ένα κιλό αντιύλης, τότε θα δημιουργηθεί μια τεράστια έκρηξη ισοδύναμης ισχύος 43 μεγατόνων ΤΝΤ, περίπου 3.000 φορές πιο ισχυρή από την ατομική βόμβα που κατέστρεψε την Χιροσίμα. Για αυτό το λόγο, άλλωστε, στην επιστημονική φαντασία αφθονούν τα όπλα αντιύλης.

Τη στιγμή του αρχικού «Μπιγκ Μπανγκ» του σύμπαντος, πριν από περίπου 14 δισεκατομμύρια χρόνια, εκτιμάται ότι οι δύο μορφές της ύλης υπήρχαν σε οριακά ίσες ποσότητες. Αν αυτή η

Λ. Κατσέλη: Σημαντικά οφέλη από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση


Για εντυπωσιακά αποτελέσματα από τους τέσσερις πρώτους μήνες εφαρμογής της νέας τιμολόγησης των φαρμάκων, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και τους μηχανογραφικούς ελέγχους έκανε λόγο η Λούκα Κατσέλη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «τα Νέα».

Όπως αναφέρει, από τον έλεγχο της ιατροφαρμακευτικής δαπάνης, τα τέσσερα μεγάλα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας ΙΚΑ ,ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΟΠΑ∆ έχουν εξοικονομήσει το πρώτο τετράμηνο του έτους 433 εκατ. ευρώ.


Αναφερόμενη στο μειωμένο μισθολόγιο για νεοπροσλαμβανόμενους έως 24 ετών, η υπουργός Εργασίας τονίζει ότι «δίνεται μια σημαντική ευκαιρία» για την ένταξη στην αγορά εργασίας χιλιάδων νέων που σήμερα είναι άνεργοι. «Θα έχουν», συμπληρώνει, «πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και

Μειώθηκε η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από ΕΚΤ


Πτώση 1,3% σημείωσε η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στα τέλη Απριλίου, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, τα δάνεια σε ευρώ προς τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα ζώνης ευρώ σχετιζόμενα με πράξεις νομισματικής πολιτικής διαμορφώθηκαν στα 86,8 δισ. ευρώ τον Απρίλιο έναντι 87,9 δισ. ευρώ το Μάρτιο.

Οι ελληνικές τράπεζες έχασαν την πρόσβασή τους στη διατραπεζική αγορά πέρυσι λόγω της κρίσης χρέους στη χώρα και στηρίζονται κατά βάση στην ΕΚΤ για την χρηματοδότησή τους.

Πέρυσι, η χρηματοδότησή τους από την ΕΚΤ σχεδόν διπλασιάστηκε και διαμορφώθηκε στα 97,67

«Η Μεγάλη Αντιστροφή»: Τα δέντρα αντεπιτίθενται;


Ξεχάστε την αποψίλωση. Από τον Αμαζόνιο ως την Ινδονησία, τα δάση πυκνώνουν, βοηθώντας πολλές χώρες να αντισταθμίσουν τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν σε νέα έκθεσή τους με το χαρακτηριστικό τίτλο «Η Μεγάλη Αντιστροφή» ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι και το Πανεπιστήμιο Ροκφέλερ της Νέας Υόρκης.

Οι επιστήμονες κατέγραψαν την τάση αυτή στα δάση των 45 από τις 68 χώρες που μελέτησαν και τα οποία αντιπροσωπεύουν το 72% των δασικών εκτάσεων παγκοσμίως. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία ήταν αφιερωμένη στα δάση, κάλεσαν όσους εμπλέκονται στις προσπάθειες υπολογισμού της αξίας των δασών (στο πλαίσιο των προσπαθειών ανάσχεσης της υπερθέρμανσης) να λάβουν περισσότερο υπόψη τους το μέγεθος των δένδρων παρά την περιοχή που αυτά καλύπτουν.

Όπως αναφέρουν στην έκθεσή τους, τα νέα δεδομένα που καταδεικνύουν ότι τα δάση πυκνώνουν και αποτελούνται από ολοένα και μεγαλύτερα δέντρα, θα μπορούσαν να διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στο σχεδιασμό μιας στρατηγικής για τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. «Η μεγαλύτερη πυκνότητα σημαίνει ότι τα δάση παγκοσμίως κατακρατούν περισσότερο άνθρακα», λένε μεταξύ άλλων για τη μελέτη τους, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στη γνωστή δικτυακή

24ωρη απεργία των εργαζομένων στο Τ.Τ.


Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αντιδρώντας στην πώληση ποσοστού που κατέχει το Δημόσιο στο Τ.Τ.

Οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 12.00 έξω από τα κτήρια της κεντρικής

Χωρίς ζωντανές εκπομπές τα ιδιωτικά κανάλια λόγω απεργίας της ΕΤΙΤΑ


Από τις 5 το πρωί της Δευτέρας τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας δεν μεταδίδουν ζωντανές εκπομπές λόγω 24ωρης απεργίας της Ενωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής, η οποία λήγει στις 5 το πρωί της Τρίτης 7 Ιουνίου.

Αιτήματα της ΕΤΙΤΑ, η υπογραφή ΣΣΕ, η απόσυρση των μηνύσεων και αγωγών κατά των συνδικαλιστών τεχνικών και η

Αυξάνεται η φορολογία και μειώνονται οι μισθοί


Από τον Ιούλιο, θα γίνουν αισθητά τα νέα μέτρα που περιέχει το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο, με αρχή την αύξηση της παρακράτησης για τους μισθωτούς και (πρόωρα) συνταξιούχους, τις περικοπές μισθών στο Δημόσιο, με το νέο μισθολόγιο, και την κλιμάκωση της επιβολής των αυξήσεων στην έμμεση φορολογία, από τα τσιγάρα, μέχρι και την εξίσωση της φορολογίας των πετρελαίων θέρμανσης και κίνησης.

Τα μέτρα παρουσιάζονται, σήμερα, στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο από τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ενώ, την Τετάρτη, θα συζητηθούν και στο επίσημο Υπουργικό Συμβούλιο, για να λάβουν, στη συνέχεια, το δρόμο προς τη Βουλή.

Το συνολικό τους κόστος ανέρχεται σε 6,4 δισ. ευρώ, για το 2011, αυξάνοντας τη φορολογία των ακινήτων, εισοδήματος και των φόρων κατανάλωσης, εν μέσω πυκνών αντιδράσεων, που αναγκάζουν το υπουργείο Οικονομικών να διαρρέει εναλλακτικά σενάρια, προκειμένου να δοκιμάσει τις αντοχές και τις αντιδράσεις. Τα μέτρα θα λάβουν την τελική τους μορφή με «εφαρμοστικό» νόμο, που θα

Δικαστικοί υπάλληλοι: Τρίωρες στάσεις εργασίας έως την Παρασκευή


Εβδομάδα κινητοποιήσεων θα είναι η τρέχουσα για τους δικαστικούς υπαλλήλους, που ξεκινούν από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή (6 έως 10 Ιουνίου) τρίωρες στάσεις εργασίας, αντιδρώντας στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι στάσεις εργασίας θα ξεκινούν συγκεκριμένα στις 12 μ.μ. και θα διαρκούν έως τη λήξη του ωραρίου (3 μ.μ.). Παράλληλα, την Τετάρτη 8 Ιουνίου αποφασίστηκε παναττική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1 μ.μ. στο Πρωτοδικείο Αθηνών (πρώην

Γερμανικές φύτρες ύποπτες για το E.coli


Φύτρες που καλλιεργούνται στη βόρεια Γερμανία και καταναλώνονται σε σαλάτες ίσως να είναι η πηγή της μόλυνσης που προκάλεσε την επιδημία με το βακτήριο E.coli, που μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει το θάνατο 22 ανθρώπων, σύμφωνα με Γερμανούς αξιωματούχους.

Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Γεωργίας της Κάτω Σαξονίας Γκερτ Λίντεμαν, υπάρχουν ενδείξεις ότι υπεύθυνο για τη μόλυνση είναι αγρόκτημα στο νότιο Αμβούργο, το οποίο και έκλεισε προσωρινά.
Πάντως, ο υπουργός επισήμανε ότι αύριο Δευτέρα θα προκύψουν τα οριστικά αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων σε σπόρους του αγροκτήματος, ενώ συνέστησε στους Γερμανούς να μην καταναλώνουν αυτές τις φύτρες.

Νωρίτερα, το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Ασθενειών ανακοίνωσε νέα κρούσματα της νόσου που προκαλείται από το βακτήριο E.coli, καθώς και πως οι νεκροί έχουν φτάσει τους 22, 21 από τους οποίους στη Γερμανία.

Συνολικά στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχουν καταγραφεί 1.605 περιπτώσεις μόλυνσης από το βακτηρίδιο E.coli 0104 (EHEC), ενώ ακόμη 658 άνθρωποι παρουσιάζουν το Ουραιμικό Αιμολυτικό

Χωρίς μετρό σήμερα, από το πρωί ως τις 4 το απόγευμα


Σε κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα Δευτέρα 6 Ιουνίου οι εργαζόμενοι στο μετρό, δηλώνοντας αντίθετοι με τα νέα οικονομικά μέτρα και τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους τα σωματεία των εργαζομένων ανακοίνωσαν ότι θα ακινητοποιήσουν τους συρμούς του μετρό από την έναρξη της πρωινής βάρδιας μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Από την ώρα αυτή και μετά το μετρό θα λειτουργήσει κανονικά προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι επιθυμούν να

Δυναμική κινητοποίηση των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα

Για 12η ημέρα, στις 6 το απόγευμα της Κυριακής, οι αγανακτισμένοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος για να διαμαρτυρηθούν για την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης.

Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι στη 2η Πανευρωπαϊκή Κινητοποίηση, οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν κατα πολύ τα 100.000 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί την προηγούμενη Κυριακή, ενώ γίνεται λόγος για την μεγαλύτερη συγκέντρωση

Ο καιρός στις 06.06.2011


Ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας περιμένουμε στη χώρα μας τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011 ενώ τις θερμές ώρες της ημέρας μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 30 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 15 έως 33, στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 16 έως 32 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 18 έως 31 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στις Κυκλάδες και το Ικάριο ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 32 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό θα πνέουν ασθενείς και στο Νότιο Ευβοϊκό βόρειοι