www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

΄Εκλεισε η πώληση του 10% του ΟΤΕ


Την απόκτηση ποσοστού 10% του ΟΤΕ από το Δημόσιο επιβεβαίωσε η Deutsche Telekom, η οποία όμως δεν κάνει καμία αναφορά για το υπόλοιπο 6% που παραμένει υπό τον έλεγχο της ελληνική πλευράς. 

Πλέον απομένει η τυπικού χαρακτήρα μεταβίβαση των μετοχών, προκειμένου να διαπιστωθεί και το ακριβές τίμημα που θα καταβάλει στο Δημόσιο η γερμανική εταιρεία.

Οπως επιβεβαίωσε η γερμανική εταιρεία, το Δημόσιο την ενημέρωσε πως θα ασκήσει τα δικαιώματα που απορρέουν από τη μεταξύ τους συμφωνία του 2008, βάσει της οποίας η DT αποκτά επιπλέον 10% του ελληνικού οργανισμού καταβάλλοντας τίμημα που υπολογίζεται στο επίπεδο των 400 εκατ. ευρώ.

Πρόθεση της ελληνικής πλευράς, στο πλαίσιο και του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, είναι να διαθέσει και τις υπόλοιπες μετοχές του ΟΤΕ που κατέχει. Το Δημόσιο μένει πια με 6% του ΟΤΕ, ενώ
διαθέτει επίσης τα δικαιώματα ψήφου για επιπλέον 4% του οργανισμού, το οποίο σήμερα βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο του ΙΚΑ. Η συμφωνία μεταξύ Δημοσίου και DT (που ανεβάζει στο 40% τη συμμετοχή της στον ΟΤΕ) λήγει στις 31.12.2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: