www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Οι τουρκικές απειλές στη συνάντηση των υπ. Αμυνας Ελλάδας - Κύπρου


Η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στην ανατολική Μεσόγειο βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα στην Αθήνα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Μπεγλίτης με τον Κύπριο ομόλογό του Δημήτρη Ηλιάδη.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Δημήτρη Ηλιάδη στην Αθήνα, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως υπουργού Αμυνας. Στη συνάντηση με τον κ. Μπεγλίτη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αμυντική συνεργασία Κύπρου και Ελλάδας, και ευρύτερα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος στον τομέα της αρμοδιότητάς τους.

Ατυπο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών στην Κύπρο - Σε ετοιμότητα η Εθνική Φρουρά


Το θέμα των τουρκικών απειλών θα απασχολήσει και τη συνεδρίαση του άτυπου Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών στην Κύπρο, την οποία συγκάλεσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας εν όψει της

Εκλογές άμεσα ζητεί ο Γ. Δημαράς


Την άμεση διεξαγωγή εκλογών ζήτησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Αρματος Πολιτών Γιάννης Δημαράς, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ, καθώς όπως είπε, οι κάλπες αποτελούν «προϋπόθεση για να πορευθεί η χώρα ειρηνικά και δημοκρατικά».

Σύμφωνα με τον κ. Δημαρά, η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να λαμβάνει οικονομικά μέτρα «που είναι δυσβάσταχτα, γιατί δεν έχει την λαϊκή εντολή και είναι υπόλογη στον ελληνικό λαό». Όπως είπε, η κυβέρνηση παραπαίει και στην ουσία έχει καταργηθεί γιατί εκλέχθηκε με άλλο πρόγραμμα και εφαρμόζει άλλο.


Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα και ιδιαίτερα με το ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία εξ αρχής, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν φύγαμε εμείς από το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ έφυγε από μας καθώς η διαγραφή έπρεπε να κριθεί μόνο από το εθνικό

Ικανοποιητικά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του Κ. Στεφανόπουλου


Iκανοποιητικά εξελίσεται η κατάσταση της υγείας του τέως Πρόεδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό», λόγω ήπιου ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισόδίου που υπέστη.

Η ενημέρωση για την εξέλιξη της υγείας του τέως Προέδρου

Ντ. Μπακογιάννη: Ασυγχώρητη η ολιγωρία έναντι των τουρκικών προκλήσεων


Η Τουρκία προχωρά ταυτοχρόνως σε αμφισβήτηση χωρικών υδάτων, υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου, υπογραμμίζει η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, καλώντας την κυβέρνηση να θέσει άμεσα και επιτακτικά το ζήτημα στο ανώτατο δυνατό επίπεδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στο ΝΑΤΟ και να μην αρκείται σε τυπικές ανακοινώσεις.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η κ. Μπακογιάννη, η ανυποληψία στην οποία έχουν περιπέσει στους οργανισμούς αυτούς τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση, απλώνει τώρα τους κινδύνους από το πεδίο της οικονομίας σε εκείνο της ίδιας της εθνικής ασφάλειας της χώρας. Αλλά εδώ, τονίζει, δεν συγχωρείται η παραμικρή καθυστέρηση ή ολιγωρία.

Παράλληλα η πρώην υπουργός Εξωτερικών κάνει λόγο και για απόπειρα εκφοβισμού από την Αγκυρα, καθώς ήδη υπάρχουν πληροφορίες για έξοδο πολεμικών πλοίων με κατεύθυνση νότια και

Σύλληψη 37χρονης για υπόθαλψη του Μ. Ψωμιάδη


Στο αυτόφωρο με την κατηγορία της υπόθαλψης οδηγήθηκε σήμερα το πρωί 37χρονη πρώην μοντέλο, η οποία φέρεται να εμφανίστηκε ως ενοικιάστρια της βίλας στην Ανάβυσσο, όπου συνελήφθη χθες το απόγευμα ο Μάκης Ψωμιάδης, κατηγορούμενος για στημένα παιχνίδια.

Η γυναίκα που, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, νοίκιασε το σπίτι την περασμένη Κυριακή, μαζί με έναν 59χρονο, ο οποίος αναζητείται, συνελήφθη χθες και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη σήμερα.


Ο Μάκης Ψωμιάδης, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, όλο αυτό το διάστημα, από την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του, άλλαζε συνεχώς σπίτια, από το Παλαιό Φάληρο και τη Γλυφάδα

Τον Οκτώβριο η απόφαση για την επόμενη δόση


Τον Οκτώβριο θα ληφθεί η απόφαση για τη χορήγηση της επόμενης δόσης της διεθνούς βοήθειας στην Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως είναι κρίσιμη η πλήρης εφαρμογή του προγράμματος εξυγίανσης.

«Θα λάβουμε την απόφασή μας για την επόμενη δόση της βοήθειας τον Οκτώβριο, με βάση τα συμπεράσματα της τρόικας», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση της άτυπης συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Ο κ. Γιούνκερ χαιρέτισε τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση το περασμένο σαββατοκύριακο και τόνισε πως οι ευρωπαίοι εταίροι της αναγνωρίζουν τις προσπάθειες που καταβάλλει προκειμένου να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους.

Ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε επίσης ότι σημειώθηκε πρόοδος στο θέμα των εγγυήσεων που

Θεσσαλονίκη: Ιδρύεται εκπαιδευτικό αστρονομικό πάρκο


Σύμβαση για την ίδρυση και λειτουργία του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα (ΕΑΠΟ) υπογράφτηκε σήμερα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Τo νέο αστρονομικό πάρκο θα καλύψει την έλλειψη εκπαιδευτικών και ερευνητικών αστρονομικών υποδομών στη Μακεδονία και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Μεσογείου, καθώς και τις ανάγκες του ΑΠΘ σε υποδομές εκπαίδευσης των φοιτητών και έρευνας στην επιστήμη της αστρονομίας και αστροφυσικής.

Μέσω του εξοπλισμού, το ΕΑΠΟ θα επιτελεί εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο απευθυνόμενο στα

Απάντηση Π. Μπεγλίτη για το Ναυπηγείο Νεωρίου


Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας δεν μπορεί να σηκώσει στις πλάτες του τη βιωσιμότητα των αμυντικών βιομηχανιών και των ναυπηγείων, αλλά αναθέτει έργο στο πλαίσιο των προβλέψεων του νόμου και με σεβασμό στο κοινοτικό δίκαιο του ανταγωνισμού.

Αυτό δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα σχετικά με το Ναυπηγείο του Νεωρίου Σύρου.

«Στηρίζουμε τις αμυντικές βιομηχανίες και τα ναυπηγεία στο μέτρο του δυνατού, της οικονομικής συγκυρίας και πάνω από όλα των επιχειρησιακών αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων», επεσήμανε ο υπουργός, με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου αναπτυξιακής πολιτικής στα ναυπηγεία κάτι που, όπως είπε, καταδεικνύεται από διάφορα περιστατικά, ένα εκ των

Υπ. Παιδείας: Διευκρινίσεις για τα υφιστάμενα όργανα διοίκησης των Πανεπιστημίων


Διευκρινίσεις για τη θητεία και τη λειτουργία των υφισταμένων μονομελών ή συλλογικών οργάνων διοίκησης των Πανεπιστημίων δίνει το υπουργείο Παιδείας σε εγύκλιό του για τη μετάβαση στο νέο πλαίσιο λειτουργίας των σχολών και τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που προβλέπει ο νέος νόμος - πλαίσιο.

Συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο αναφέρονται τα εξής:

α. Η Σύγκλητος κάθε ιδρύματος εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά της, σύμφωνα με το ισχύον κατά τη δημοσίευση του ν. 4009/2011 θεσμικό πλαίσιο μέχρι την πρώτη συγκρότηση, του Συμβουλίου κάθε ιδρύματος, που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις 16 -1-2012.

Μετά την ανωτέρω ημερομηνία και την έκδοση της προβλεπόμενης στην παρ. 14 του άρθρου 8 του ιδίου νόμου διαπιστωτικής πράξης της Υπουργού Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η Σύγκλητος- διατηρώντας την υφιστάμενη κατά τη δημοσίευση του νέου νόμου σύνθεση- ασκεί τις προβλεπόμενες στην παρ. 20 του άρθρου 8 του ως άνω νόμου 4009/2011 αρμοδιότητες, καθώς και

Ν. Φωτόπουλος: Προτιμούμε να παρανομήσουμε


«Προτιμούμε να παρανομήσουμε και ας υποστούμε τις όποιες συνέπειες», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Ν. Φωτόπουλος, σημειώνοντας πως οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δεν θα κόψουν το ρεύμα «στον άνεργο, το μεροκαματιάρη...τον φτωχό συνάνθρωπό μας που δεν έχει μία στην τσέπη του» και δεν θα πληρώσει το τέλος ακινήτων.

Οι παραπάνω δηλώσεις του κ. Φωτόπουλου έγιναν μετά από τη συνάντηση που είχε το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «τέτοια σκληρά μέτρα μονάχα οικονομικοί δολοφόνοι και οικονομικοί τρομοκράτες μπορούν να πάρουν».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «το νέο χαράτσι ακίνητης περιουσίας, το οποίο περνάνε στη ΔΕΗ μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε φοροεισπράκτορες και τιμωρούς, είναι αντισυνταγματικό, γιατί αντίκειται στην αρχή της αναλογικότητας, σε μια βασική αρχή του Συντάγματος

Από 19 έως 25/9 τα μηχανογραφικά των υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις


Aπό 19 μέχρι και 25 Σεπτεμβρίου μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά μηχανογραφικό για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια σε ποσοστό 5% οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις.

Η πλατφόρμα θα είναι προσβάσιμη όλο το 24ωρο στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων www.minedu.gov.gr και οι υποψήφιοι μπορούν από οποιοδήποτε ηλεκτρονικό υπολογιστή με πρόσβαση στο διαδίκτυο να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο με τις προτιμήσεις σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν και να δηλώσουν όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την υποψηφιότητά τους.

Η εφαρμογή συνοδεύεται από οδηγίες τις οποίες οι υποψήφιοι οφείλουν να μελετήσουν προσεκτικά και να ακολουθήσουν πιστά τα προτεινόμενα βήματα για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις αποκλειόμενες παθήσεις που έχουν ορίσει οι σχολές ή τα τμήματα.

Οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν ότι:


Α. Μετά την ηλεκτρονική υποβολή και την εκτύπωση από το σύστημα του μηχανογραφικού δελτίου και της υπεύθυνης δήλωσης αποστέλλουν :

1) Υπογεγραμμένο αντίγραφο μηχανογραφικού δελτίου
2)Την υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 υπογεγραμμένη,
3 )Επικυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο του τίτλου απόλυσης.

«Οι έρευνες στην ΑΟΖ έβαλαν το Κυπριακό στην κρίση της Μ.Ανατολής»


Με τον καθορισμό των Αποκλειστικών Θαλάσσιων Ζωνών (ΑΟΖ) με τις χώρες της περιοχής η Κυπριακή Δημοκρατία εισήγαγε το Κυπριακό στην κρίση στη Μέση Ανατολή, τονίζει ο Κουντρέτ Οζερσάι, σύμβουλος του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντ. Έρογλου, διαμηνύοντας παράλληλα πως οι έρευνες στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας θα δυσκολέψουν την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό.

Όπως είπε ο κ. Οζερσάι σε δηλώσεις του μετά τη χθεσινή σύσκεψη στην Αγκυρα, τα βήματα των Ελληνοκυπρίων δεν θα μείνουν αναπάντητα και μετά τη σύσκεψη της Πέμπτης η τουρκοκυπριακή πλευρά μαζί με την Τουρκία έδειξαν την αποφασιστικότητά τους.

Ο σύμβουλος του Τουρκοκύπριου ηγέτη, σημείωσε πως ο κ. Έρογλου κάλεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τον Πρόεδρο Χριστόφια να αναβάλει αυτές τις εργασίες (γεώτρηση και εξόρυξη). «Η στάση της τουρκικής πλευράς είναι ξεκάθαρη. Εάν η ελληνοκυπριακή πλευρά αναστείλει αυτά τα βήματα, η τουρκική πλευρά μπορεί να αναβάλλει τα βήματα που συμφώνησε να κάνει» (σ.σ.κατά τη

Απεργία στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης


Σε απεργία διαρκείας προχωρούν από τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α.), ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την εργασιακή εφεδρεία και τη συγχώνευση του φορέα με δημόσιες υπηρεσίες, όπως «Η Κοινωνία της Πληροφορίας» και οι «Ψηφιακές Ενισχύσεις».

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, «η Η.ΔΙ.ΚΑ. δεν ανήκει στις προβληματικές ΔΕΚΟ, εφόσον δεν επιχορηγείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και δεν επιβαρύνει τα ελλείμματα της Γενικής

Στον Εισαγγελέα ο Μάκης Ψωμιάδης


Στον εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών οδηγήθηκε το πρωί ο Μάκης Ψωμιάδης που συνελήφθη χθες στο Σούνιο για την εμπλοκή του στην υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων, ενώ αύριο στις 10.30 αναμένεται να απολογηθεί.

Σε βάρος του εκκρεμούσαν επίσης δύο ερήμην καταδίκες από δικαστήρια της Αθήνας και της Καβάλας. Η πρώτη αφορά ποινή φυλάκισης για χρέη στο Δημόσιο και η δεύτερη τρίμηνη ποινή, η οποία του επιβλήθηκε για υγειονομικές παραβάσεις που διαπιστώθηκαν σε κατάστημα που διατηρούσε στην πόλη της Καβάλας. Και για τις δύο καταδίκες, ο Μάκης Ψωμιάδης άσκησε έφεση.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρώην ισχυρός άντρας της ΠΑΕ Καβάλα, είχε νοικιάσει το

Πρόστιμα 33,6 εκατ. ευρώ για μη συμμόρφωση με την κοινοτική νομοθεσία

Με πρόστιμα ύψους 33.615.136 ευρώ επιβαρύνθηκε η χώρα μας, από το 2000 μέχρι σήμερα, για μη συμμόρφωση με αποφάσεις του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ή για καθυστέρηση ενσωμάτωσης της Κοινοτικής Νομοθεσίας.


Σύμφωνα με στοιχεία που απέστειλε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, πρόκειται για την υπόθεση του Κουρουπητού, για τον οποίο η χώρα μας επιβαρύνθηκε μέχρι το τέλος του περασμένου Αυγούστου με πρόστιμο ύψους 4.720.000 ευρώ, των ηλεκτρονικών παιγνίων που η χώρα μας επιβαρύνθηκε μέχρι το τέλος Αυγούστου με πρόστιμο ύψους 25.895.136 ευρώ, της Ολυμπιακής με το πρόστιμο να ανέρχεται σε 2.000.000 ευρώ και του επαγγέλματος των οπτικών που το πρόστιμο ήταν 1.000.000 ευρώ.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον κ. Σαχινίδη, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, μετά από σχετική ερώτηση των βουλευτών του ΛΑΟΣ Κώστα

«Ασπίδα» κατά του εγκεφαλικού τα λευκόσαρκα φρούτα


Η διατροφή με πολλά φρούτα και λαχανικά που έχουν άσπρη «σάρκα» -όπως το μήλο, το αχλάδι, η μπανάνα, το κουνουπίδι και το αγγούρι- λειτουργεί προστατευτικά στην περίπτωση των εγκεφαλικών επεισοδίων, σύμφωνα με νέα ολλανδική έρευνα.

Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που συσχετίζει τα εγκεφαλικά με το χρώμα των φρούτων, το οποίο εξαρτάται από την παρουσία διαφόρων φυτοχημικών, όπως τα φλαβονοειδή και τα καροτενοειδή.


Οι ερευνητές, με επικεφαλής την διατροφολόγο Λίντα Ούντε Γκριπ του πανεπιστημίου Βαγκενίγκεν, παραδέχτηκαν ότι δεν γνωρίζουν ακριβώς την αιτία που τα συγκεκριμένα λευκόσαρκα φρούτα μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού μέχρι 52% και ανέφεραν ότι πρέπει να γίνουν περαιτέρω έρευνες πάνω στο

Στο... σκοτάδι όσοι δεν θα πληρώσουν το «χαράτσι»

Το ρεύμα θα κόβει η ΔΕΗ σε όσους αρνούνται να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων, ακόμα και αν καταβάλουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το ποσό που αντιστοιχεί στην κατανάλωση ρεύματος.

«Εμείς θα εφαρμόσουμε το νόμο. Δεν θα κάνουμε παραβάσεις», τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, προσθέτοντας ότι από τις αρχές Οκτωβρίου θα αρχίσουν οι πελάτες της ΔΕΗ να παραλαμβάνουν τους πρώτους «φουσκωμένους» λογαριασμούς.

Με βάση τον ισχύοντα Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, οι καταναλωτές έχουν 45 ημέρες προθεσμία για να εξοφλήσουν τους απλήρωτους λογαριασμούς και να μη βυθιστεί το νοικοκυριό τους στο σκοτάδι.

Στην πράξη η προθεσμία είναι μεγαλύτερη επειδή η ΔΕΗ ειδοποιεί τους πελάτες της που δεν έχουν

Καμπανάκι από την Άννα Διαμαντοπούλου προς τους φοιτητές

Να διαγραφούν από τη σχολή τους κινδυνεύουν όσοι δεν εγγραφούν για δύο συνεχόμενα εξάμηνα λόγω των καταλήψεων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Η υπουργός Παιδείας χτύπησε «καμπανάκι», τονίζοντας πως με το νέο νόμο υποχρεούνται σε εγγραφή όλοι οι φοιτητές και όχι μόνο οι πρωτοετείς.

Η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, παράλληλα, δήλωσε πως να διεξαχθούν για 13 εβδομάδες μαθήματα, ώστε να μπορέσουν οι φοιτητές να προσέλθουν στην εξεταστική, διαφορετικά δεν έχουν

Παρκόμετρα σε όλες τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης

Σε όλους τους δήμους της Θεσσαλονίκης θα επεκταθεί το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης, το οποίο σήμερα ισχύει μόνο για το κέντρο της πόλης.

Ο δήμος θα χωροθετήσει θέσεις στάθμευσης σε όλους τους δρόμους και θα δώσει κάρτες δωρεάν στάθμευσης σε όλους τους μόνιμους κατοίκους, ενώ οι επισκέπτες θα καταβάλλουν το σχετικό αντίτιμο για να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους.

«Σκοπεύουμε να επεκτείνουμε το μέτρο σε όλο τον δήμο», δήλωσε χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια παρουσίασης του προγράμματος που εκπόνησε ο δήμος συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα

Δικηγόροι και φορολογούμενοι ψάχνουν τη νομική ασπίδα

Σοβαρά ζητήματα συνταγματικότητας και νομιμότητας, σύμφωνα με νομικούς, εγείρει η επιβολή του Ειδικού Τέλους Ακίνητης Περιουσίας που θα κληθούν, μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων.


Ολες τις νομικές δυνατότητες που υπάρχουν για να το αντιμετωπίσει ο πολίτης, εξετάζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ενώ στην ίδια κατεύθυνση προσανατολίζεται και ο Σύλλογος Ελλήνων Φορολογουμένων.

* Σύμφωνα με τον Ευστάθιο Μπακάλη, δικηγόρο και φορολογικό σύμβουλο στον ΔΣΑ, κατ' αρχήν παρατηρείται μια «αγωνιώδης προσπάθεια να θεμελιωθεί ο "ανταποδοτικός" χαρακτήρας του προσχηματικώς καλούμενου "τέλους", ενώ παράλληλα δεν επιδεικνύεται ουδεμία μέριμνα για την πραγματική προστασία της ιδιοκτησίας».

Υπενθυμίζοντας ότι η ακίνητη περιουσία φορολογείται ήδη με την επιβολή αρκετών φόρων [Φόρος Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ), Φόρος Μεταβιβάσεως Ακινήτων (ΦΜΑ), Φόρος κληρονομιάς, δωρεάς ή γονικής παροχής κ.ά.], καταλήγει πως η «παραπάνω συνολική φορολογική επιβάρυνση, που αυξάνεται με την επιβολή του Ειδικού Τέλους Ακινήτων, δημιουργεί αφόρητη πίεση στην ακίνητη ιδιοκτησία και συρρικνώνει την αξία της. Η διαρκής σύνδεση φορολογικών βαρών με την ακίνητη

Στη Θεσσαλονίκη ο Αντ. Σαμαράς


Συνάντηση με εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλονίκης θα έχει σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στη συμπρωτεύουσα για την 76η Διεθνή Έκθεση.

Στις 6 το απόγευμα ο κ. Σαμαράς θα παραστεί σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ και στη συνέχεια θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους επιστημονικών φορέων.

Το Σάββατο στις 9.30π.μ. θα

Κατάληψη των γραφείων της Εγνατίας Οδού ΑΕ


Σε κατάληψη των γραφείων της Εγνατίας Οδού ΑΕ στο 6ο χλμ Θεσσαλονίκης -Θέρμης προχώρησαν στις 8 το πρωί εργαζόμενοι στην εταιρεία, διαμαρτυρόμενοι για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας.

Οπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου τους Δημήτρης Σημαιοφορίδης, η συνέχιση των κινητοποιήσεών τους είναι δεδομένη.

Στην εταιρεία εργάζονται σήμερα 242 άτομα και -όπως υποστηρίζει ο κ.

Παίζει με τη φωτιά στο Καστελόριζο η Τουρκία


Την ημέρα που το γεωτρύπανο «Ομηρος» έφθασε στο Οικόπεδο 12 στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), η Αγκυρα αποφάσισε να κλιμακώσει εντυπωσιακά τις προκλήσεις της. Η Τουρκία εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης ναυτική αγγελία (NAVTEX) για τη διεξαγωγή ερευνών νοτίως του Καστελορίζου, δείχνοντας ξεκάθαρα τις προθέσεις της. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση ότι προτίθεται να υπογράψει συμφωνία οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας με το ψευδοκράτος.

Οπως αναφέρεται στην τουρκική NAVTEX, το διάστημα από 15 Σεπτεμβρίου (δηλαδή την Πέμπτη) ως και 15 Νοεμβρίου, το νορβηγικό ερευνητικό πλοίο «Bergen Surveyor» (μαζί με συνοδευτικά σκάφη) θα διεξάγει έρευνες που σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείο Εξωτερικών περιλαμβάνει και περιοχή που «σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες του Δικαίου της Θάλασσας επικαλύπτει ελληνική

Ο καιρός στις 16.09.2011


Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα, τοπικές νεφώσεις κατά τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά ορεινά και πιθανότητα λίγων μεμονωμένων καταιγίδων στα βορειότερα ορεινά, περιμένουμε την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 32 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από 17 έως 35 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 19 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 30 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο στους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο και Βορειοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και κατά περιόδους τοπικά σχεδόν θυελλώδεις και στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Μέτριοι βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 33 βαθμούς στην πόλη και στα νότια και στους 29 βαθμούς στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι