www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ντ. Μπακογιάννη: Ασυγχώρητη η ολιγωρία έναντι των τουρκικών προκλήσεων


Η Τουρκία προχωρά ταυτοχρόνως σε αμφισβήτηση χωρικών υδάτων, υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου, υπογραμμίζει η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, καλώντας την κυβέρνηση να θέσει άμεσα και επιτακτικά το ζήτημα στο ανώτατο δυνατό επίπεδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στο ΝΑΤΟ και να μην αρκείται σε τυπικές ανακοινώσεις.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η κ. Μπακογιάννη, η ανυποληψία στην οποία έχουν περιπέσει στους οργανισμούς αυτούς τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση, απλώνει τώρα τους κινδύνους από το πεδίο της οικονομίας σε εκείνο της ίδιας της εθνικής ασφάλειας της χώρας. Αλλά εδώ, τονίζει, δεν συγχωρείται η παραμικρή καθυστέρηση ή ολιγωρία.

Παράλληλα η πρώην υπουργός Εξωτερικών κάνει λόγο και για απόπειρα εκφοβισμού από την Αγκυρα, καθώς ήδη υπάρχουν πληροφορίες για έξοδο πολεμικών πλοίων με κατεύθυνση νότια και
νοτιοανατολικά του Καστελλόριζου.

Όσο για την τουρκική απειλή οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας με τα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη, η κ. Μπακογιάννη σημειώνει πως πρόκειται για οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας με ένα ανύπαρκτο κατά το διεθνές δίκαιο και σύμφωνα με αλλεπάλληλες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, κράτος, το οποίο αναγνωρίζεται μόνον από την Αγκυρα.

Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει η κ. Μπακογιάννη, «η Δημοκρατική Συμμαχία θα φέρει το θέμα, το συντομότερο, στην Ομάδα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου στην οποία ανήκει. Ελπίζουμε πως η παρέμβασή μας θα είναι αποτελεσματική, όπως εκείνη που δύο φορές αναλάβαμε για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας και για τη στροφή του προγράμματος στήριξης προς αναπτυξιακή κατεύθυνση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: