www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Καταγγελίες για Κτηματολόγιο: Καραδοκούν απατεώνες!


Σωρεία καταγγελιών για τον τρόπο με τον οποίο προχωρεί η κατάρτιση του Κτηματολογίου, για το «μπλοκάρισμα» πολλών διαδικασιών, καθώς και για γεωχωρικά και νομικά λάθη και ελλείψεις, που ταλαιπωρούν πολλούς πολίτες κυρίως σε νησιά, έκανε χθες η Ένωση Άμισθων Υποθηκοφυλάκων Ελλάδος, κρούοντας των κώδωνα του κινδύνου για περιουσίες που μπορεί να χαθούν, καθώς καραδοκούν απατεώνες.


Ο πρόεδρος της Ένωσης, Χρ. Χριστόπουλος, επιφυλάχθηκε να φέρει το όλο ζήτημα ενώπιον των εισαγγελικών αρχών αλλά και στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παραβίαση (για δεύτερη φορά) των όρων και της φύσης του έργου που χρηματοδότησε η Ε.Ε. μέσω της «Κοινωνίας της Πληροφορίας».

Οι άμισθοι υποθηκοφύλακες, με την παρουσία εκπροσώπων όλου του νομικού κόσμου (δικηγόρων, συμβολαιογράφων, δικαστικών επιμελητών, αλλά και δικαστών) τόνισαν ότι ακολουθείται εσφαλμένη πρακτική, αφού θα έπρεπε πρώτα να συνταχθεί ο «χάρτης» των ακινήτων

Δωρεάν τρόφιμα από το Δήμο Πειραιά


Δωρεάν τρόφιμα για τους ανήμπορους, τους οικονομικά ευάλωτους και τους φτωχούς δημότες του προσφέρει ο Δήμος Πειραιά, την Παρασκευή και το Σάββατο, σε ειδική εκδήλωση στην πλατεία Κοραή.

Η διοργάνωση γίνεται ύστερα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά ( Κ.Ο.Δ.Ε.Π) και θα υλοποιηθεί με την ευγενική χορηγία της DPG Digital Media.

Θα διανεμηθούν τρόφιμα, είδη ρουχισμού και άλλα είδη πρώτης ανάγκης από το Δήμο Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος καλεί στην Πλατεία Κοραή, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις-Εθελοντές-Δημότες-Εμπόρους-Επιχειρήσεις-Σούπερ Μάρκετ, να συμμετάσχουν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα όπως ζυμαρικά, κονσέρβες, όσπρια, ρύζι, ζάχαρη, αλεύρι, λάδι, γάλα μακράς διαρκείας, γάλα εβαπορέ, μπισκότα και μαρμελάδες είδη

Διαψεύδει η ΕΛΑΣ τα περί τρομοκρατικού χτυπήματος


Σε διάψευση του δημοσιεύματος για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα με στόχο την καρδιά του πολιτικού συστήματος προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

«Σχετικά με το περιεχόμενο δημοσιεύματος σημερινής ημερήσιας εφημερίδας, που αφορά πληροφορίες επικείμενης τρομοκρατικής επίθεσης σε στόχους υψηλού ενδιαφέροντος, ανακοινώνεται ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα Έθνος, έχει σημάνει συναγερμός σε κυβέρνηση και ΕΛ.ΑΣ.

Διάψευση από το Ωνάσειο

Κατηγορηματική ήταν η απάντηση του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου σε δημοσιεύματα και αναρτήσεις ιστοσελίδων, στα οποία εμφανίζονται οι γονείς των παιδιών τα οποία παραπέμπονται από το νοσοκομείο «Αγία Σοφία» στο Ωνάσειο, να επιβαρύνονται οικονομικά για τη νοσηλεία των παιδιών τους εκεί.


Από το Ωνάσειο εκδόθηκε ανακοίνωση, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε πως «οι καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στα παιδιά αυτά γίνονται με χρέωση κρατικού τιμολογίου».

Σχολιάζοντας το ζήτημα, ο διοικητής της Α’ ΥΠΕ Α. Μουσιώνης τόνισε ότι το τμήμα «είχε μετατραπεί σε κέντρο

Έτοιμες για τη δραχμή οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες συναλλαγματικών ισοτιμιών

Σενάρια όχι μόνο για διάσπαση της Ευρωζώνης, αλλά ακόμα και για διάλυσή της διαρρέουν τις τελευταίες μέρες καθώς οι εταιρίες Thomson Reuters Corporation και ICAP PLC προετοιμάζουν ηλεκτρονικές πλατφόρμες συναλλαγματικών ισοτιμιών για τη διαπραγμάτευση νομισμάτων εκτός του ευρώ.


Εδώ και μέρες τα σχετικά ρεπορτάζ εμφανίζουν τις διαχειρίστριες εταιρείες των μεγαλύτερων ηλεκτρονικών πλατφορμών συναλλαγών σε νομίσματα είτε να είναι ήδη έτοιμες, είτε να προετοιμάζουν τα συστήματά τους ώστε να μπορούν ανά πάσα στιγμή να προσφέρουν υπηρεσίες συναλλαγών και εντολών στα «παλαιά», εθνικά νομίσματα των χωρών μελών της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα τα επονομαζόμενα «Currency-dealing systems» της Thomson Reuters Corp. και της μεγάλης ανταγωνίστριάς της ICAP PLC με το σύστημα Electronic Broking System (EBS), είναι ήδη έτοιμα να «υιοθετήσουν» όλες τις πιθανές νομισματικές αλλαγές στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της Thomson Reuters η εταιρεία είναι έτοιμη να προσφέρει

Σκάνδαλο στη ΔΕΗ! Mισθοί διευθυντών πάνω από 9.000 το μήνα!


Τεράστιο θέμα με τους μισθούς διευθυντών της ΔΕΗ που ξεπερνούν τις 9.000 ευρώ μηνιαίως έφερε στην επιφάνεια ο Μανώλης Μπεντενιώτης.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με ερώτησή του στη Βουλή προς τον αρμόδιο υπουργό αναφέρει μισθούς που ξεπερνούν αυτόν του Προέδρου της Δημοκρατίας, για γραμματείς, οδηγούς και βοηθητικούς υπαλλήλους που εισπράττουν 2.259 ευρώ, ακόμη και επαναπρόσληψη συνταξιούχου διευθυντή που εκτός από την σύνταξή του, λάμβανε και ετήσιο μισθό που άγγιζε τις 120.000 ευρώ ετησίως!

Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Μπεντενιώτης.


Προς Τον Κύριο Υπουργό Περιβάλλοντος,
Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Θέμα: Παράνομες και αλόγιστες σπατάλες στη λειτουργία της ΔΕΗ



1. Η διοίκηση της ΔΕΗ επιτρέπει παράνομες και αλόγιστες δαπάνες που φθάνουν μέχρι τα όρια της λεηλασίας όταν τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος την τελευταία περίοδο κινούνται σε αυξήσεις άνω του 30% για τα νοικοκυριά και η μεσοσταθμική αύξηση θα κινηθεί σε ποσοστά 18-

Στις 10 Ιανουαρίου η δίκη των συνδικαλιστών της ΔΕΗ

Για τις 10 Ιανουαρίου αναβλήθηκε η δίκη του πρόεδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκου Φωτόπουλου, εννέα ακόμα συνδικαλιστών της επιχείρησης και πέντε πολιτών, οι οποίοι συνελήφθησαν ύστερα από επιχείρηση της αστυνομίας την περασμένη εβδομάδα με την κατηγορία της κατάληψης στο κτίριο της ΔΕΗ στο Χολαργό.

Για την υπόθεση είχε προηγηθεί μήνυση εκ μέρους της διοίκησης της ΔΕΗ που κατήγγειλε την τέλεση του συγκεκριμένου αδικήματος και ζητούσε την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Αμέσως η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου έδωσε παραγγελία στον συνάδελφό της, εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση να εποπτεύσει της προκαταρκτικής εξέτασης αναθέτοντας τη διενέργειά της στην αστυνομία.

Οι κατηγορούμενοι τελικά συνελήφθησαν στο πλαίσιο της εφαρμογής αυτόφωρης διαδικασίας και ασκήθηκε εναντίον τους ποινική δίωξη για παρεμπόδιση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, ενώ

Κανονικά αύριο μετρό και τραμ

Στις αυριανές απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν αύριο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με εξαίρεση το μετρό και το τραμ που θα κινηθούν κανονικά.

Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις

Συλλήψεις για πλαστά χαρτονομίσματα αξίας 100.200 ευρώ!

Δύο Έλληνες ηλικίας 48 και 53 ετών αντίστοιχα συνελήφθησαν από τη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος γιατί βρέθηκαν στην κατοχή τους 2.004 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ συνολικής αξίας 100.200 ευρώ.

Από έρευνα που έγινε στα σπίτια τους βρέθηκαν εκτυπωτικά μηχανήματα για πλαστά χαρτονομίσματα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σφραγίδες

Αυλαία για 4 εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης

Ύστερα από εννιά χρόνια συνεχούς παρουσίας η Μπήλιω Τσουκαλά αποχαιρετά την κρατική τηλεόραση. Η δημοσιογράφος ενημερώθηκε λίγη ώρα πριν βγει στον αέρα ότι η σύμβασή της, που λήγει σήμερα, δεν ανανεώνεται.


Από σήμερα ρολά κατεβάζει και το «Μένουμε Ελλάδα» καθώς λήγουν οι συμβάσεις του Γιώργου Αμυρά και

Αποτεφρωτήριο νεκρών στο Μαρκόπουλο


Με ομόφωνη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαρκοπούλου ενέκρινε τη δημιουργία (χωροθέτηση, κατασκευή και λειτουργία) Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών και Οστών, πλησίον του υφιστάμενου Κοιμητήριου και σε χώρο που ανήκει στο Δήμο.


Η κατασκευή του Αποτεφρωτηρίου έρχεται να καλύψει μια σημαντική ανάγκη της σύγχρονης Ελληνικής κοινωνίας, καθώς πολλοί συμπολίτες μας (ανεξαρτήτως θρησκευτικού προσανατολισμού), που επιθυμούν να υλοποιήσουν την προθανάτια επιθυμία (για καύση) εκδημούντων συγγενικών προσώπων τους, αναγκάζονται δυστυχώς σήμερα να απευθυνθούν

Σταματάει η παραγωγή στην ΑΓΕΤ, λόγω μείωσης των παραγγελιών τσιμέντου...


Εκτός λειτουργίας για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο ο φούρνος Κ1 παραγωγής τσιμέντου στην ΑΓΕΤ στο Βόλο. Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της μείωσης των παραγγελιών κρίθηκε απαραίτητο το «νέο πάγωμα» της παραγωγής στην μεγαλοτσιμεντοβιομηχανία του Βόλου μέχρι το τέλος του χρόνου.

Οι μονάδες παραγωγής θα μείνουν ανενεργές μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, ενώ όλο αυτό το διάστημα...
θα γίνονται συντηρήσεις οι οποίες σε άλλη φάση θα γίνονταν αρχές της νέας χρονιάς. Σημειώνεται ότι μέχρι πρότινος και ειδικότερα τα τρία τελευταία χρόνια κυρίως τον Αύγουστο και για ένα 20ήμερο εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης, είχε κριθεί απαραίτητο να αναστέλλεται η λειτουργία μονάδων. Στην παρούσα ωστόσο φάση κρίθηκε απαραίτητο να τεθεί εκτός λειτουργίας και πάλι ο Κ1 προκειμένου όπως τονίζεται να γίνουν τώρα οι συντηρήσεις.

Το προσωπικό του εργοστασίου βρίσκεται κανονικά στις θέσεις του, ενώ το σωματείο φέρεται να έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι από τις αρχές του 2012 το εργοστάσιο «Όλυμπος» του Βόλου αναμένεται να λειτουργήσει σε πλήρη διάταξη προκειμένου να φέρει εις πέρας συγκεκριμένες

Τι συμβαίνει με την Carrefour στην Ελλάδα;

Προς μείωση του ποσοστού συμμετοχής στην κοινοπραξία Carrefour - Μαρινόπουλος σκέφτεται να προχωρήσει η διοίκηση του γαλλικού ομίλου, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, την ώρα που έντονες είναι οι φήμες που κάνουν λόγο για... αποχώρησή της Carrefour από την Ελλάδα. 


Σημειώνεται ότι στο μετοχικό κεφάλαιο της Carrefour-Μαρινόπουλος η Αφοι Μαρινόπουλοι συμμετέχουν με ποσοστό 50%, η Carrefour Nederland B.V. με 27,02%, η Carrefour S.A. με 21,43% και η Southmed Investments Ltd με 1,548%.

Η πρόθεση αυτή του κορυφαίου γαλλικού ομίλου αντανακλά το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι άλλοτε μεγάλοι παίκτες του λιανεμπορίου, τα σούπερ μάρκετ, οι οποίοι αν και ρίχνονται στον πόλεμο των προσφορών και των τιμών που έχει ξεσπάσει στο χώρο, ωστόσο εξακολουθούν να καταγράφουν ζημιές. Στην περίπτωση της εν λόγω κοινοπραξίας, η Carrefour -

Οι «κεφαλιές» προκαλούν βλάβη στον εγκέφαλο


Οι συχνές κεφαλιές στο ποδόσφαιρο μπορούν να οδηγήσουν σε εγκεφαλική βλάβη, προειδοποιούν οι γιατροί.

Εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν 32 ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, αποκάλυψαν βλάβες στον εγκέφαλο παρόμοιες με εκείνες που παρατηρούνται σε ασθενείς με διάσειση.

Φαίνεται να υπάρχει ένα ασφαλές όριο των 1.000 και κάτω κεφαλιών ανά έτος, κάτω από το οποίο είναι πιθανότερο να παρουσιαστεί βλάβη. Ωστόσο οι επιστήμονες εκτιμούν ότι χρειάζονται περαιτέρω έρευνες για να επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο.

Η «κεφαλιά» εκτιμάται ότι ήταν η αιτία θανάτου του Άγγλου ποδοσφαιριστή Τζεφ Άστλ.
Ο 59χρονος διεθνής, που πέθανε το 2002, κατέρρευσε ξαφνικά στο σπίτι της κόρης του και τελικά έχασε τη μάχη με το θάνατο στο νοσοκομείο, που διακομίστηκε.

Η ιατροδικαστική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εκφυλιστική εγκεφαλική ασθένεια από την οποία πέθανε, προκλήθηκε κατά πάσα πιθανότητα από το επαναλαμβανόμενο σκοράρισμα με κεφαλιές.

Παρόλο που οι μπάλες που χρησιμοποιούνται σήμερα στο ποδόσφαιρο είναι πολύ ελαφρύτερες από εκείνα που χρησιμοποιούνταν στη δεκαετία του 1960, εξακολουθούν να χτυπούν σαν δυνατή

Κίνηση 136 - Δελτίο Τύπου


 Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28.11.11, η δημόσια παρουσίαση της πρότασης της «Κίνησης 136» για την εξαγορά, από συνεταιρισμούς πολιτών, του 40% και του management της Ε.Υ.Α.Θ., που πωλείται από το Δημόσιο.

Όπως αναφέρθηκε στην εισήγηση, ύστερα από δεκαετίες ιδιωτικοποίησης της ύδρευσης, οι πόλεις στην Ευρώπη και σ’ όλο τον κόσμο εγκαταλείπουν την ιδιωτική διαχείριση: Βρυξέλλες, Βερολίνο, Μόναχο, Στουτγάρδη, Παρίσι, Γκρενόμπλ, Μπορντώ, Τουλούζ, Μονπελιέ, Μασσαλία, Λιλ, Βρέστη,

Χειρόφρενο στα μέσα μαζικής μεταφοράς την Πέμπτη 01.12.2011


Στην 24ωρη γενική απεργία της Πέμπτης 1ης Δεκεμβρίου, που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, θα συμμετάσχουν και οι υπάλληλοι των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, όπως ανακοινώθηκε.

Ακινητοποιημένοι όλο το 24ωρο θα παραμείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού, ενώ ακυρώσεις αναμένονται και στα τελευταία βραδινά δρομολόγια τρένων της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου.

Οι υπάλληλοι στα αστικά (μπλε) λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 το πρωί και από τις 9.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, στις 5:00 το πρωί της Παρασκευής. Με άλλα λόγια, τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν μόνο για δώδεκα ώρες, από τις 9.00 το πρωί ως της 9.00 το βράδυ.

Τα Τρόλεϊ, θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8.00 το πρωί και από τις 22.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Κατά συνέπεια, τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν

Τριήμερη απεργία στην «Ελευθεροτυπία»


Τη διεξαγωγή τριήμερης απεργίας στην «Ελευθεροτυπία», από τις 6 το πρωί. της Πέμπτης 1 Δεκεμβρίου έως τις 6 το πρωί της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου, αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων, της ΕΣΠΗΤ, της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος και της Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών.

Αίτημα των εργαζομένων είναι η άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, καθώς παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Αύγουστο. Είχε προηγηθεί σχετική απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στη «Χ.Κ. Τεγόπουλος» και στη «Φωτοεκδοτική», στις 24 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι αύριο απεργούν οι εργαζόμενοι σε όλα τα ΜΜΕ, συμμετέχοντας στην πανεργατική απεργία, που αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η ανακοίνωση των ενώσεων για την απεργία στην «Ε»:

EΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
EΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Δικαιώθηκε 55χρονη Αθηναία για το χαράτσι

Η πρώτη απόφαση δικαστηρίου Αττικής που δικαιώνει μία 55χρονη γυναίκα η οποία προσέφυγε για το χαράτσι της ΔΕΗ εκδόθηκε από το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου.


Το δικαστήριο με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε απαγορεύει, τουλάχιστον μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2012 που θα συζητηθεί η αίτηση των ασφαλιστικών

Economist: Ποιος μαχαίρωσε την Ευρωζώνη;


Ως φονιά του ευρώ παρουσιάζει ο Economistτην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σε εκτενές άρθρο του για την κρίση στην Ευρωζώνη.

«Είναι επικίνδυνο να κυκλοφορείς μόνος μέσα στη νύχτα σε μία κακόφημη γειτονιά. Είναι επικίνδυνο να έχεις υψηλά χρέη σε ένα σύστημα σταθερών ισοτιμιών, όπως είναι η Ευρωζώνη. Όμως, επειδή το θύμα ζούσε επικίνδυνα, δεν δικαιολογείται ο δράστης, δηλαδή η ΕΚΤ, να το ..μαχαιρώσει», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Economist.

Το βρετανικό περιοδικό εντοπίζει τις αιτίες της σημερινής κρίσης χρέους του ευρώ στο ό, τι τα υπερχρεωμένα κράτη, δεν έχουν πλεονάσματα και δεν μπορούν να ασκήσουν νομισματική πολιτική

Θαλάσσια ρύπανση στη Σαλαμίνα

Περιστατικό σημαντικής θαλάσσιας ρύπανσης εντόπισε η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας στην περιοχή «ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ», πλησίον της ακτής, από μαύρα και ιριδίζοντα πετρελαιοειδή, έκτασης περίπου 550 τ.μ.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε για διενέργεια ελέγχου και αυτοψίας, πλωτό περιπολικό και ελήφθησαν, από μικτό κλιμάκιο, δείγματα, προκειμένου να αποσταλούν στο

Συναγερμός για τρομοκρατικό χτύπημα

Συναγερμός έχει σημάνει σε κυβέρνηση και ΕΛ.ΑΣ. από πληροφορίες για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα. Οι πληροφορίες που έχουν φτάσει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αξιολογούνται ως σοβαρές και ήδη σε επιφυλακή βρίσκονται οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετούν σε κυβερνητικά στελέχη και άλλα πρόσωπα που θα μπορούσαν να βρεθούν στο «στόχαστρο» των επίδοξων τρομοκρατών.

Σε επαγρύπνηση έχουν ήδη τεθεί οι δυνάμεις ασφαλείας γύρω από τα τρία κόμματα της κυβέρνησης συνεργασίας, αλλά και πρόσωπα της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», οι «κοριοί» των αρμόδιων υπηρεσιών «έπιασαν» ύποπτους διαλόγους και κωδικοποιημένα μηνύματα που περιγράφουν την πρόθεση για επικείμενο χτύπημα στην Αθήνα. Τα στοιχεία διασταυρώθηκαν από τους ειδικούς και εκτιμήθηκε πως πρόκειται για «αξιόπιστα και πολύ σοβαρά δεδομένα που χρήζουν περαιτέρω ανάλυσης και

«Το ΄Αστρο των Χριστουγέννων» στο Πλανητάριο


«Το 'Αστρο των Χριστουγέννων» είναι ο τίτλος της εντυπωσιακής παράστασης για όλη την οικογένεια, με την οποία το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου υποδέχεται, από το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, τη φετινή εορταστική περίοδο.

«Το 'Αστρο των Χριστουγέννων» αποτελεί μία επίκαιρη παράσταση του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Θεματικά πρόκειται για το γνώριμο και αγαπημένο χριστουγεννιάτικο θέμα, το οποίο όμως στον θόλο του Ευγενιδείου Πλανηταρίου αποκτά μια επιστημονική και εκπαιδευτική διάσταση.

Η παράσταση αναλαμβάνει να διερευνήσει, με την συμμετοχή του θεατή, μερικά από τα πιο δημοφιλή ερωτήματα και να δώσει μια εικόνα στην αναζήτηση κάθε παιδικής ψυχής σχετικά με το ξεχωριστό εκείνο κοσμικό φαινόμενο που οδήγησε τους τρεις Μάγους στον νεογέννητο Χριστό. Τι

24ωρη απεργία στα ΜΜΕ


Εικοσιτετράωρη απεργία από τις 6 π.μ. της Τετάρτης, 30 Νοεμβρίου 2011, έως τις 6 π.μ. της Πέμπτης, 1 Δεκεμβρίου 2011, κήρυξαν τα συνεργαζόμενα σωματεία των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου.

Την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί και τετράρωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ.

Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται

Ο καιρός στις 30.11.2011


Αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και νότια, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στο Νότιο Αιγαίο και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, περιμένουμε την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 17 στη Δυτική Ελλάδα, από 0 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 16 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 6 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και από 9 έως 18 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές και στην Κρήτη.

Μέτριοι μέχρι ισχυροί άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο, ενώ πρόσκαιρα στα νοτιοδυτικά πελάγη η έντασή τους θα φτάσει και τα 7 μποφόρ. Ασθενείς μέχρι μέτριοι βορειοανατολικοί