www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Ιδιωτικοί υπάλληλοι: «Όχι» στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Κατηγορηματικά αντίθετη στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές και τις αργίες δηλώνει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ).

«Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, τυχόν λειτουργία των καταστημάτων έστω και λίγες Κυριακές το χρόνο, θα είναι καταστροφική για το Εμπόριο και τους εργαζόμενους. Θα αποτελέσει (όπως έχει δείξει και η εμπειρία άλλων χωρών) την ''κερκόπορτα'' για τη γενικευμένη και χωρίς όρους απορρύθμιση του ωραρίου των καταστημάτων σε όφελος των λίγων πολυεθνικών και των μεγάλων εμπορικών ομίλων και σε βάρος των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του εμπορίου που αποτελούν και τη συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου και της απασχόλησης», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Εκτιμά ακόμη ότι «η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων θα οδηγήσει σε κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων που δεν θα μπορούν να αντέξουν τον ανταγωνισμό των μεγάλων και θα διαμορφώσει ολιγοπωλιακές καταστάσεις στην αγορά με αύξηση των τιμών και του πληθωρισμού. Θα οδηγήσει, επίσης, σε ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων, με ενίσχυση και

Στήριξη Μέρκελ στη Λευκωσία για Κυπριακό

Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία να ανταποκριθεί στις πρωτοβουλίες της Κύπρου όσον αφορά στις συνομιλίες, έστειλε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγνκελα Μέρκελ, κατά την πρώτη της επίσκεψη στην Κύπρο.


Στις δηλώσεις που έκανε από τη Λευκωσία είπε στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, " δείξατε πραγματική διάθεση συμβιβασμού, πράγμα που δυστυχώς δεν έχει βρει ανταπόκριση από την άλλη πλευρά".

Η κύρια Μερκελ τόνισε ότι δεν θα παραλείψει να το επισημαίνει αυτό στην Άγκυρα.

Από την πλευρά του, στην εναρκτήρια τοποθέτησή του, ο πρόεδρος της Κύπρου ανέφερε ότι το μεγαλύτερο μέρος των κατ' ιδίαν συζητήσεων αναλώθηκε στο Κυπριακό, προσθέτοντας ότι η κ. Μέρκελ επέδειξε συγκινητικό ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην Κύπρο''. O πρόεδρος Χριστόφιας

Ο «εθισμός» στις οθόνες αυξάνει τις πιθανότητες καρδιακών νοσημάτων

Όσοι περνούν πολλές ώρες μπροστά στη τηλεόραση ή παίζουν βιντεοπαιχνίδια, εμφανίζουν αυξημένες πιθανότητες ανάπτυξης καρδιακών νοσημάτων ακόμη και αν γυμνάζονται, υποστηρίζει νέα επιστημονική έρευνα. Συγκεκριμένα ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής και πρόωρου θανάτου από οποιοδήποτε αίτια εκτοξεύεται για εκείνους που μένουν «κολλημένοι» σε μία οθόνη για περισσότερες από τέσσερις ώρες καθημερινά, ανεξαρτήτως της φυσικής τους κατάστασης.
«Η ανάλυσή μας υποδεικνύει ότι όσοι περνούν δύο ή περισσότερες ώρες μπροστά από μία οθόνη σε καθημερινή βάση, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες εμφάνισης καρδιακών επεισοδίων» εξήγησε ο δρ. Εμμανουήλ Σταματάκης του τμήματος Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας στο University College London. Πρόκειται για την πρώτη επιστημονική έρευνα που εξετάζει τη σύνδεση της παρακολούθησης τηλεόρασης με τα καρδιακά επεισόδια.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, τα άτομα που παρακολουθούν περισσότερες από τέσσερις ώρες τηλεόραση την ημέρα ή απασχολούνται σε καθιστική εργασία, εμφανίζουν 48% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα και 125% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν

Ανακαλύφθηκε τεράστια μαύρη τρύπα σε γειτονικό γαλαξία - νάνο

Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν μια πελώρια μαύρη τρύπα, που έχει μάζα περίπου ένα εκατομμύριο φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τον ήλιο μας, η οποία βρίσκεται στο κέντρο ενός σχετικά κοντινού γαλαξία-νάνου.
Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται μια τεράστια μαύρη τρύπα στο επίκεντρο ενός πολύ νέου σε ηλικία και μέγεθος γαλαξία, πράγμα που ενισχύει την άποψη ότι στο επιστημονικό ερώτημα «οι μαύρες τρύπες ή οι γαλαξίες δημιουργήθηκαν πρώτα;», η απάντηση μάλλον θα πρέπει να γέρνει υπέρ των μαύρων τρυπών, καθώς, όπως φαίνεται, είναι δυνατό να υπάρξει μια υπερμεγέθης μαύρη τρύπα, χωρίς προηγουμένως να έχει υπάρξει ένα πολύ μεγάλος γαλαξίας.

Η ανακοίνωση, που προκάλεσε έκπληξη στους επιστήμονες, έγινε στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Αστρονομικής Ένωσης, ενώ παρουσιάστηκε και στο περιοδικό «Nature», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το Physics World.

Η ανακάλυψη δείχνει ότι οι μαύρες τρύπες, από όπου δεν μπορεί να διαφύγει ούτε το φως λόγω της τρομακτικής βαρύτητάς τους, είναι τελικά δυνατό να δημιουργήθηκαν πριν το σχηματισμό των

Εξεταστική για τα νοσοκομεία ζητάει η Ντόρα

Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις υπερτιμολογήσεις στις προμήθειες των νοσοκομείων, αλλά και για τη σπατάλη στη χρήση φαρμάκων εισηγήθηκε η ανεξάρτητη βουλευτής και επικεφαλής της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», Ντόρα Μπακογιάννη.


Έκανε λόγο για ίσως για το μεγαλύτερο διαχρονικά σκάνδαλο, σημειώνοντας ότι οι ευθύνες δεν έχουν παραγραφεί. Πρότεινε η σχετική έρευνα να αφορά στην τελευταία δεκαετία.

Η Ντόρα Μπακογιάννη πρόσθεσε ότι ο αρμόδιος υπουργός επιβεβαίωσε ένα "αδίστακτο κερδοφόρο παιχνίδι ενός ευρύτατου κυκλώματος ανθρώπων με τη φαρμακευτική δαπάνη και ειδικότερα τα ιατρικά υλικά που αγοράζονταν σε τιμές όχι απλώς διπλάσιες, αλλά συχνά πολλαπλάσιες του πραγματικού τους κόστους".

"Ποιοι ήταν οι κατά τον κ. Λοβέρδο 'ενδιάμεσοι'; Πώς διασφάλιζαν την 'ομαδική τύφλωση' όλων όσοι είχαν ευθύνη για τις σχετικές αγορές και το πραγματικό κόστος των αγοραζομένων; Ποιοι

Αλλάζει ο τρόπος πληρωμής πολυτεκνικών επιδομάτων του ΟΓΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η απογραφή των δικαιούχων πολυτεκνικών επιδομάτων από τον ΟΓΑ, ενόψει των αλλαγών στον τρόπο πληρωμής του. Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του μήνα.


Οι δικαιούχοι θα λάβουν στο ταχυδρομείο απογραφικό δελτίο, το οποίο θα πρέπει να καταθέσουν σε κατάστημα τράπεζας ή ΕΛΤΑ ως τις 31 Ιανουαρίου.

Θα πρέπει να έχουν μαζί τους δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή διαβατήριο ή δελτίο ταυτότητας ομογενούς/αλλοδαπού πολιτικού φυγάδα, ή ειδικό δελτίο υπό ανοχή διαμονής αλλοδαπού που δεν έχει αναγνωρισθεί ως πρόσφυγας, κατά περίπτωση. Επίσης, θα πρέπει να προσκομίσουν το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ., έγγραφο πυο αναγράφει το ΑΜΚΑ τους και αν υπάρχει βιβλιάριο τράπεζας.

Αν δεν έχουν ΑΦΜ θα πρέπει να απευθυνθούν στην εφορία. Αν δεν έχουν έγγραφο για το ΑΜΚΑ θα πρέπει να απευθυνθούν σε ΚΕΠ ή στα Γραφεία ΑΜΚΑ των ασφαλιστικών φορέων.

Αν κάποιο από τα στοιχεία που αναγράφονται στο απογραφικό δελτίο είναι λάθος, θα πρέπει να το

Γ. Ραγκούσης: Οι χωματερές πρέπει να κλείσουν

Στον απόηχο της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας υπέρ της κατασκευής ΧΥΤΥ στην Κερατέα, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης δηλώνει στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ ότι οι χωματερές πρέπει να κλείσουν.


"Οι χωματερές πρέπει να κλείσουν, όχι τόσο για να μην επιβληθούν πρόστιμα, αλλά κυρίως για να προστατευθεί η δημόσια υγεία", δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Γ. Ραγκούσης.

Ο υπουργός επέκρινε τη δημοτική αρχή για μη τήρηση της συμφωνίας εφαρμογής των αποφάσεων των δικαστηρίων ενώ τόνισε ότι την ίδια ώρα που διαμαρτύρονται οι

Ελεγχόμενη πτώχευση για χώρες της ευρωζώνης θέλουν σύμβουλοι του Μπρούντερλε

Σχέδιο ελεγχόμενης πτώχευσης για χρεοκοπημένα κράτη της ευρωζώνης προτείνουν οι σύμβουλοι του Γερμανού υπ. Οικονομίας Ράινερ Μπρούντερλε (FDP). Το επιστημονικό συμβούλιο του φιλελεύθερου υπουργού θεωρεί ότι μία χώρα θα πρέπει να μπορεί να πτωχεύσει ακόμη και αν είναι μέλος της ευρωζώνης.


Σύμφωνα με αναφορές του γερμανικού τύπου (Spiege-online, Frankfurter Rundschau), οι σύμβουλοι του κ. Μπρούντερλε προτείνουν ένα σχέδιο ελεγχόμενης πτώχευσης με διπλό στόχο.

Πρώτο, να στείλει "ένα σημαντικό μήνυμα" στους ιδιώτες επενδυτές ώστε να λάβουν σοβαρά υπόψη το ρίσκο της στάσης πληρωμών ενός κράτους και, δεύτερο, να επηρεάσει θετικά τη δημοσιονομική

Παγκόσμιο συντονισμό για την υποδοχή των εξωγήινων, συνιστούν οι επιστήμονες

Όλο και πιθανή θεωρούν οι επιστήμοντες την ύπαρξη πολιτισμών σε άλλους πλανήτες, ωστόσο τίποτα δεν διασφαλίζει τις... αγαθές προθέσεις των εξωγήινων απέναντί μας! Γι’ αυτό το λόγο, έγκριτοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι κυβερνήσεις του πλανήτη μας, κάτω από τον συντονισμό του ΟΗΕ, πρέπει να οργανωθούν για την αντιμετώπιση μιας μη φιλικής συνάντησης!


Στο τελευταίο τεύχος, αφιερωμένο αποκλειστικά στους εξωγήινους, της επιστημονικής επιθεώρησης Philosophical Transactions της Ακαδημίας Επιστημών της Βρετανίας, οι επιστήμονες προτείνουν, μεταξύ άλλων, μια υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών να αναλάβει την ευθύνη για τις εξωγήινες υποθέσεις και να καταλήξει σ’ ένα ενιαίο σχέδιο απάντησης σε περίπτωσης επαφής με έναν εξωγήινο πολιτισμό.

Όπως αναφέρουν ο καθηγητής Τζον Ζαρνέκι του Ανοιχτού Πανεπιστημίου και ο δρ Μάρτιν Ντόμινικ του πανεπιστημίου του Σεν Άντριους, στο εισαγωγικό σημείωμά τους στο ειδικό τεύχος, το ερώτημα είναι αν η απάντηση στους εξωγήινους θα δοθεί με υπεύθυνο τρόπο και με τις κατάλληλες

Στέρεψε η αγορά από φάρμακα

«Ελλείψεις αφάνταστες. Ειδικά στα βασικά φάρμακα. Τα ράφια είναι άδεια από ασπιρίνη και οινόπνευμα μέχρι και viagra», λένε οι φαρμακοποιοί. Αποδίδουν δε τις ελλείψεις στην κερδοσκοπία των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών, υποστηρίζοντας ότι εξάγουν τα φάρμακα σε χώρες όπου έχουν υψηλότερες τιμές.


«Από τις γιορτές ξεκίνησαν οι μεγάλες ελλείψεις. Μου ζητάνε φάρμακα και τους διώχνω», απαντά ο φαρμακοποιός Κ. Μπαλάσκας στην οδό Κάρπου του Ν. Κόσμου, εκφράζοντας την αδυναμία του να εξυπηρετήσει τους πελάτες του φαρμακείου.

Δείχνει έναν ολόκληρο κατάλογο, στον οποίο σημειώνει τις καθημερινές ελλείψεις: «Με το ζόρι να βρω ένα madopar για Πάρκινσον. Δεν έχω το ψυχοφάρμακο sereqouel, imdur (καρδιολογικό), azathoprin (νευρολογικό), δεν υπάρχουν τρία σπρέι για το αναπνευστικό, αντικαταθλιπτικά (bespar),

Άνοδος του πληθωρισμού το μήνα Δεκέμβριο

Στο 5,2% αυξήθηκε ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο 2010, από 4,9% τον Νοέμβριο.

Σε μέσα επίπεδα ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε πέρσι στο 4,7% έναντι 1,2% που

Σε στάσεις εργασίας οι καθηγητές την Πέμπτη και την Παρασκευή

Στάσεις εργασίας έχει κηρύξει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης για τη διευκόλυνση συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις συγκεντρώσεις που προγραμματίζονται στις 13 και 14 Ιανουαρίου.

Την Πέμπτη έχουν κηρυχθεί δύο 3ωρες στάσεις εργασίας (11 - 2 μ.μ. και 2 - 5 μ.μ.) για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα στα Προπύλαια στις 12.30 μ.μ.

Την Παρασκευή θα επαναληφθούν οι δύο 2ωρες στάσεις εργασίας (12 - 2 μ.μ. και 2 - 4 μ.μ.) για τις παραστάσεις διαμαρτυρίας με αφορμή τις επιχειρούμενες συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολικών μονάδων στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

Τα νέα του αεροδρομίου στους κατόχους iPhone

Πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τις πτήσεις και τις υπηρεσίες του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος θα παρέχουν οι δύο ηλεκτρονικές υπηρεσίες «ATH Airport» και «19171-Υπηρεσία Ενημέρωσης Πτήσεων μέσω SMS».


Η εφαρμογή «ATH Airport» απευθύνεται στις συσκευές iPhone. Διατίθεται δωρεάν από το iTunes store και προσφέρει στον επιβάτη και στον επισκέπτη του αεροδρομίου τη δυνατότητα να λάβει σε πραγματικό χρόνο επικαιροποιημένες πληροφορίες για τις πτήσεις από/προς το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, για τις αεροπορικές εταιρείες, καθώς και την πρόσβαση, τους χώρους στάθμευσης και τα καταστήματα του αεροδρομίου.

Η υπηρεσία «19171 – Υπηρεσία Ενημέρωσης Πτήσεων μέσω SMS» προσφέρει στο χρήστη από οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας άμεση και έγκυρη ενημέρωση μέσω μηνυμάτων SMS στο κινητό

FT: Περί βεβαιότητας ελληνικής αναδιάρθρωσης, θανάτου και φόρων

Σε ρεπορτάζ με τίτλο «Τα δεινά της Ευρώπης επαναφέρουν την αναδιάρθρωση του χρέους στην ατζέντα», οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς χαρακτηρίζουν για μία ακόμα φορά «πολύ πιθανή» την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας.


Το δημοσίευμα αναφέρει ότι για ορισμένους αναλυτές η προοπτική της αναδιάρθρωσης του χρέους κάποιας χώρας της ευρωζώνης είναι «τόσο σίγουρη όσο ο θάνατος και οι φόροι». Το ερώτημα που τίθεται, σχολιάζει η εφημερίδα, είναι πού, πότε και πώς μπορεί να γίνει αυτή η αναδιάρθρωση, επισημαίνοντας ότι οι αγορές δίνουν υψηλά ποσοστά πιθανότητας που αγγίζουν τη βεβαιότητα στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους εντός των επόμενων πέντε ετών. Σημειώνεται ότι με βάση τις τιμές των ασφαλίστρων πιστωτικού κινδύνου, η Ελλάδα έχει πιθανότητες 60% να πτωχεύσει εντός της επόμενης πενταετίας, ποσοστό υψηλότερο από ασταθείς οικονομίες όπως η Βενεζουέλα και το Πακιστάν.

Οι αναλυτές πιστεύουν, συμπληρώνει η εφημερίδα, ότι η Ελλάδα παρά τη διάσωση των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ το Μάιο είναι πιθανό να γίνει η πρώτη χώρα της ευρωζώνης που θα

Με ηλεκτρονικό τρόπο θα αποστέλλονται πλέον οι προσκλήσεις από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στο πλαίσιο της προσπάθειας για μείωση της κατανάλωσης χαρτιού και με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος, πλέον θα αποστέλλει τις προσκλήσεις για τις εκδηλώσεις του ηλεκτρονικά.


Εφόσον επιθυμείτε να λαμβάνετε τις προσκλήσεις, συμπληρώστε τα

Ταλαιπωρία για όσους κινούνται στην Ομηρίδου Σκυλίτση στον Πειραιά

Με υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί που κινούνται στη λεωφόρο Ποσειδώνος τόσο με κατεύθυνση το λιμάνι του Πειραιά όσο και στο αντίθετο ρεύμα.


Η εκτέλεση έργων στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση στον Πειραιά έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό των λωρίδων κυκλοφορίας από τρεις σε μία, με αποτέλεσμα η κίνηση να διεξάγεται με χαμηλές ταχύτητες.

Οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις παρατηρούνται τόσο μετά τις

Απάντηση εργαζομένων του ΟΑΣΑ-ΕΘΕΛ στο Δημήτρη Ρέππα

Η κυβέρνηση είναι αυτή που χτυπά με τη γροθιά της την κοινωνία, και όχι οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς με τις κινητοποιήσεις τους, απάντησε ο πρόεδρος των εργαζομένων ΟΑΣΑ-ΕΘΕΛ Ν. Κουλουμπαρίτσης στον υπουργό Υποδομών Δημήτρη Ρέππα που είχε δηλώσει πως εκείνοι στρέφουν τη γροθιά τους κατά της κοινωνίας.


Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Κουλουμπαρίτσης είπε πως ποτέ μια κοινωνική ομάδα δεν είχε κάνει κινητοποίηση χωρίς να επιβαρύνει μια άλλη κοινωνικών ομάδα.

Ο κ. Κουλουμπαρίτσης ζήτησε συγγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία σημειώνοντας:

Φάρμακο εξαφανίζει τα περιττά κιλά

Το κυνήγι του «χρυσού» φαρμάκου το οποίο θα εξαφανίζει τα περιττά κιλά χωρίς να προκαλεί παρενέργειες έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια από διαφορετικές φαρμακευτικές εταιρείες. Ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις τα φάρμακα της απώλειας βάρους έχουν αποδειχθεί άχρηστα ή και επικίνδυνα. Ισως όμως τώρα «γεννήθηκε» το φάρμακο εκείνο που θα σημάνει τον «θάνατο» της παχυσαρκίας χωρίς να συνδέεται μάλιστα με κινδύνους, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι της παρασκευάστριας εταιρείας του, Ζafgen με έδρα στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης.

Οι ειδικοί της εταιρείας ανακοίνωσαν ότι η πρώτη κλινική δοκιμή ενός πειραματικού φαρμάκου που ανέπτυξαν ενάντια στην παχυσαρκία, του ΖGΝ-433, ήταν άκρως επιτυχημένη. Το φάρμακο χορηγήθηκε σε 24 παχύσαρκες γυναίκες επί έναν μήνα και εκείνες έχασαν ένα κιλό κατά μέσο όρο την εβδομάδα. Και όλα αυτά χωρίς να εμφανιστούν παρενέργειες, όπως αναμένεται να ανακοινώσουν οι υπεύθυνοι της Ζafgen την ερχόμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια συνεδρίου για την

Το τέλος του καπνίσματος στην Ελλάδα θα έρθει το 2231!

Σε περίπου μισόν αιώνα δεν θα υπάρχουν πλέον καπνιστές στις ανεπτυγμένες χώρες του πλανήτη, επισημαίνει μετά από έρευνα της η Citigroup.
Σύμφωνα με την χρηματοοικονομική εταιρία, το ποσοστό των ανθρώπων που συνεχίζουν να καπνίζουν σε δυτικά κράτη έχει αρχίσει να μειώνεται σταδιακά και αναμένεται μέσα στις επόμενες δεκαετίες να έχει φτάσει σε μηδενικό βαθμό.

Σύμφωνα με την μελέτη, το κάπνισμα θα έχει εξαφανιστεί στη Βρετανία το 2040, στην Ισπανία το 2056, στην Ιταλία το 2091, στον Καναδά το 2040, στην Αυστραλία το 2030, την Ισλανδία το 2033 και τις ΗΠΑ το 2046. Η έρευνα υποστηρίζει πως, επειδή είμαστε και πιο… μερακλίδικο έθνος καπνιστών, στην Ελλάδα το τέλος του καπνίσματος δεν αναμένεται να έρθει πριν το 2231!

«Αν η τάση αυτή συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς, τότε μέχρι το 2050 θα μιλάμε για το τέλος των καπνοβιομηχανιών και της αγοράς καπνού», υπογραμμίζει ο Ανταμ Σπίλμαν, αναλυτής σε θέματα

Αθόρυβος ο οδοντριακός τροχός

Τέλος στην επώδυνη διαδικασία του τροχού του οδοντιάτρου, έστω και με ηχητική απάτη, βάζει μια νέα, επαναστατική συσκευή που εξέλιξαν επιστήμονες και γιατροί από τη Βρετανία. Για την ακρίβεια, ο εκνευριστικός ήχος του τροχού, που για πολλούς από εμάς έχει ταυτιστεί με τον πόνο και συχνά οδηγεί σε «παβλοφικές» αντιδράσεις και αμέτρητα σάπια δόντια, θα συνεχίσει να ακούγεται στα οδοντιατρεία: απλά εμείς... δεν θα τον ακούμε!
Ειδικοί από τα πανεπιστήμια Κing΄s College του Λονδίνου και South Βank του Μπρουνέλ επινόησαν, ύστερα από σχεδόν μία δεκαετία ερευνών, μια συσκευή που μειώνει δραστικά τον φόβο του ήχου από τον τροχό στον ασθενή. Ο ασθενής εφοδιάζεται με μια μικρή ηλεκτρονική συσκευή, σαν τα γνωστά ΜΡ3 players αναπαραγωγής μουσικών αρχείων, το οποίο, μέσω ειδικής τεχνολογίας δειγματοληψίας (sampling) και απόρριψης συχνοτήτων, απομονώνει και αποκόπτει τον ενοχλητικό ήχο του τροχού, αφήνοντας να περάσει στα ακουστικά που έχει στα αφτιά του μόνον η φωνή του

«Χρειάζεται εξεταστική για τα εξοπλιστικά»

Την πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη μετά την αποχώρησή του από την Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών έδωσε ο Ευάγγελος Βασιλάκος έδωσε τη Δευτέρα το βράδυ στους Νέους Φακέλους της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.


Ο κ. Βασιλάκος σημείωσε ότι θα ήταν λάθος να διερευνηθούν μία ή δύο συμβάσεις εξοπλιστικών συστημάτων και οι υπόλοιπες να μείνουν ανεξερεύνητες και πρότεινε να γίνει μία εξεταστική επιτροπή, γιατί όλες οι συμβάσεις εξοπλιστικών συστημάτων από το 1996 και μετά έχουν προβλήματα.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι από το 1996 και το περιστατικό των Ιμίων και μετά οι εξοπλισμοί σε

Έκδοση εντόκων γραμματίων σήμερα

Σε έκδοση εντόκων γραμματίων προχωρεί σήμερα το ελληνικό δημόσιο με στόχο την άντληση 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το επιτόκιο αναμένεται να κυμανθεί από το 4,85% που ήταν κατά την προηγούμενη έκδοση έως και 5,5%, ποσοστό που αν επαληθευτεί θα είναι επικίνδυνα υψηλό.

Πρόκειται για την πρώτη μηνιαία έκδοση τίτλων από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους μετά τον Δεκέμβριο. Ως ημερομηνία διακανονισμού ορίστηκε η 14η Ιανουαρίου.

Στη δημοπρασία μπορούν να συμμετάσχουν μόνο οι βασικοί διαπραγματευτές ενώ δεν θα καταβληθεί προμήθεια.

Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας μπορούν να υποβληθούν μη ανταγωνιστικές προσφορές έως το 30% του δημοπρατούμενου ποσού, ενώ μέχρι τις 13 Ιανουαρίου μπορούν να υποβληθούν

Διακοπή νερού στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης

Χωρίς νερό θα μείνουν σήμερα οι κάτοικοι του Πανοράματος Θεσσαλονίκης αφού από τις 8:00-16:00 θα γίνουν εργασίες αντικατάστασης παλιών αγωγών της ΕΥΑΘ στην οδό Αναλήψεως.


Η υδροδότηση θα διακοπεί στις οδούς Αναλήψεως και Παπαδοπούλου και σε όλες τις

Ανοίγει ο δρόμος για την είσοδο ιδιωτών στα περιφερειακά αεροδρόμια

Κρατικές εταιρείες, για κάθε ένα ξεχωριστά, για ομάδες από αυτά ή και για το σύνολο των περιφερειακών αεροδρομίων, θα μπορούν να δημιουργούνται σύμφωνα με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Υποδομών.


Σε πρώτη φάση οι Ανώνυμες Εταιρείες Διαχείρισης Αεροδρομίου (ΑΕΔΑ) αναλαμβάνουν τη διαχείρισή των αεροδρομίων αλλά όπως αναφέρεται στο σχέδιο νόμου το καταστατικό τους "μπορεί να προβλέπει τη δυνατότητα συνεργασίας με οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, ανάθεσης σε τρίτα πρόσωπα της εκπόνησης μελετών, της εκτέλεσης έργων και της προμήθειας αγαθών και υπηρεσιών".

Ουσιαστικά πρόκειται για ιδιωτικές εταιρείες ελεγχόμενες από το Δημόσιο και με τον τρόπο αυτό ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την είσοδο των ιδιωτών στα περιφερειακά αεροδρόμια.

Σχετικά με τη στελέχωση των ΑΕΔΑ θα γίνεται με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ενώ μέχρι

Βραχώδη εξωπλανήτη ανακάλυψε η NASA

Τον πρώτο βραχώδη πλανήτη που βρίσκεται έξω από το ηλιακό σύστημα της Γης ανακάλυψε η Διαστημική Υπηρεσία των ΗΠΑ NASA.

Σύμφωνα με τη NASA ο Kepler-10b, που πήρε το όνομά του από το τηλεσκόπιο Κέπλερ, έχει μέγεθος παρόμοιο με αυτό της Γης, περιστρέφεται γύρω από ένα άστρο που μοιάζει με το δικό μας Ήλιο, στον αστερισμό του Κύκνου.

Πρόκειται για τον πρώτο από τους περίπου 500 πλανήτες που έχουν ανακαλυφθεί από το 1995 και είναι βραχώδης. Οι υπόλοιποι που εντόπισαν οι επιστήμονες είναι πλανήτες αερίων.

"Η ανακάλυψη του Κέπλερ 10β είναι ένα σημαντικό βήμα στην αναζήτηση ενός "δίδυμου" με τη Γη

Ν. Νανόπουλος: Περιμένουμε νέα υποβάθμιση

Περισσότεροι από 250.000 ιδιώτες και 50.000 επιχειρήσεις έχουν μπει σε προγράμματα ρύθμισης των δανείων τους, υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Ν. Νανόπουλος, μιλώντας σε δημοσιογράφους. Σύμφωνα με τον ίδιο μια νέα υποβάθμιση της Ελλάδας από οίκους αξιολόγησης είναι αναμενόμενη τονίζοντας πάντως πως το μεγαλύτερο σοκ έχει ήδη απορροφηθεί.

Τα προγράμματα αυτά διεκρινίζεται ότι είναι "ευκολίες πληρωμής" από τις τράπεζες και ο αριθμός των 300.000 δεν αφορά σε αιτήσεις για τη ρύθμιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank "βλέπει" ως πιθανές νέες υποβαθμίσεις από τους οίκους Fitch και Moody's, με μα από τις δύο και μέσα στον Γενάρη, υποστηρίζοντας όμως ότι το μεγαλύτερο σοκ

«Πράσινο» φως από το ΣτΕ στον ΧΥΤΑ της Κερατέας

Τη συνέχιση των έργων για την κατασκευή «Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων», σε έκταση 154 στρεμμάτων, στη θέση «Βραγόνι» της Κερατέας (Λαυρεωτική) αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας.


Στο ΣτΕ προσέφυγε ο δήμος Κερατέας, ζητώντας να αναιρεθεί η από 30.7.2009 υπουργική απόφαση με την οποία παρατάθηκε μέχρι 30.10 2013, η διάρκεια ισχύος των περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή εγκατάστασης αποβλήτων στην Κερατέα.

Στην προσφυγή του ο δήμος ανέφερε ότι η εφαρμογή της υπουργικής απόφασης θα επιφέρει ανεπανόρθωτη βλάβη στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της Κερατέας και στην υγεία των κατοίκων της περιοχής. Χαρακτήριζε δε αντισυνταγματική τη διάταξη του άρθρου 33 Ν. 3164/2003, με την οποία εγκρίθηκε η Β’ φάση σχεδιασμού της διαχείρισης αποβλήτων της περιφέρειας Αττικής, στην οποία στηρίχθηκε η αρχική έγκριση περιβαλλοντικών όρων και καθορίστηκαν ως κατάλληλες

¨Εκλεισε η ασφαλιστική VDV LEBEN

Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας για την ασφαλιστική εταιρία «VDV LEBEN INΤERNATIONAL Α.Ε.Α.Ζ.» αποφάσισε η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων (ΕΠΑΘ) της Τράπεζας της Ελλάδος.


Οι ασφαλισμένοι στην εταιρία θα πρέπει να επικοινωνούν με τον επόπτη ασφαλιστικής εκκαθάρισης, Γ. Χαλιώτη, καθημερινά, από ώρα 10.00 έως 14.00, στο τηλέφωνο 00 30 - 210 61 09 287.

Υπενθυμίζεται πως από τον Σεπτέμβριο του 2010 ήταν σε καθεστώς αναστολής νέων ασφαλιστικών

Ο καιρός στις 11.01.2011

Αραιές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα οι οποίες βαθμιαία στα δυτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες το βράδυ περιμένουμε την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011. Το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 6 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 4 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 15 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 8 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και από το βράδυ μέτριοι και στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι και τοπικά στο Βόρειο Ιόνιο ισχυροί.

Αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς. Οι άνεμοι