www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Φεύγει η Coca - Cola από την Ελλάδα;

Μεγάλη δυσαρέσκεια εκφράζει η διοίκηση για τα φορολογικά μέτρα. Ενδεχόμενη αποχώρηση αφήνει στην ανεργία 2.500 εργαζόμενους στις οκτώ μονάδες ανά την Ελλάδα.


Ετοιμάζεται να τα “μαζεψει” από την Ελλάδα ο κολοσσός της COCA COLA 3E καθώς η διοίκηση εκφράζει μεγάλη δυσαρέσκεια για τα οικονομικά μέτρα – τα φορολογικά – που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση εν μέσω κρίσης.

Σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα”, αν η σκέψη του ιδιοκτήτη Γ. Δαυίδ πραγματοποιηθεί και οι δραστηριότητες μεταφερθούν σε άλλες αγορές, θα μείνουν άνεργοι 2.500 εργαζόμενοι που αυτή τη στιμή δουλεύουν σε επτά εργοστάσια της εταιρείας ανά την Ελλάδα.

Κύκλοι της εταιρειάς δηλώνουν στην εφημερίδα, ότι “δεν είναι στα σχέδια να πούμε πως φεύγουμε σε μερικούς μήνες, όμως δεν μπορούμε να παραβλέπουμε τη διαρκή πίεση των μετόχων μας – μία πίεση που έχει να κάνει με τις απώλειες που

Ελλάδα – Πουέρτο Ρίκο 83 - 80

Χωρίς Netbooks το 2010 οι μαθητές της Α' γυμνασίου

Nα μην περιμένουν φέτος οι μαθητές της Α Γυμνασίου δωρεάν φορητό υπολογιστή μιας και το υπουργείο αποφάσισε ότι είναι ένα περιττό έξοδο!!


"Χρησιμοποιούνται μόνο για να παίζουν τα παιδιά", ανέφερε κυνικά η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Και συνέχισε λέγοντας, «Λυπούμαι που το λέω, αλλά προβλήματα περιπλοκότητας του λογισμικού (!!) αποτρέπουν και εκείνους ακόμη τους μαθητές που έχουν τους φορητούς υπολογιστές να τους

Απαγορεύτηκε από δικαστήριο, η κυκλοφορία της συσκευής που “σπάει” το Playstation 3

Δικαστική εντολή θέλει όλα τα καταστήματα που έχουν στη διάθεση τους το νέο USB Psjailbreak να το αποσύρουν.


Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας έδωσε εντολή σε δύο ηλεκτρονικά καταστήματα να σταματήσουν την πώληση, την εισαγωγή και τη διανομή της USB συσκευής PSJailbreak.

Επίσης σύμφωνα με την εντολή του Δικαστηρίου, τα καταστήματα θα πρέπει να δώσουν μερικές από τις συσκευές στη Sony για να γίνει η απαραίτητη ανάλυση έτσι ώστε να βρει λύση να αποτρέπει τη λειτουργία της συσκευής.

Μετά την εντολή του δικαστηρίου και τα δύο ηλεκτρονικά καταστήματα έχουν βάλει στο site τους οτι η συσκευή δεν υπάρχει (no stock) όμως δεν την έχουν διαγράψει ακόμα από τον κατάλογό αφού

Φορoλογικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις

Φορολογικά κίνητρα για τις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά και ειδικό «πακέτο» για τις μικρομεσαίες, επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στο πλαίσιο των «ενέσεων» ρευστότητας που σχεδιάζονται για την «τόνωση» της πραγματικής οικονομίας και την προσέλκυση επενδύσεων.


Το εν λόγω θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, υπό την προεδρία του υπουργού, Γ. Παπακωνσταντίνου, και με τη συμμετοχή των γενικών και ειδικών γραμματέων αλλά και ανώτατων υπηρεσιακών παραγόντων, ενώ αναζητήθηκαν εκ νέου οι εναλλακτικές «πηγές» εσόδων που θα αποτρέψουν νέες αυξήσεις φόρων, αλλά κυρίως θα περιορίσουν το «πακέτο» των προϊόντων που θα μεταταγούν από το χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 11% στον υψηλό 23%.

Όπως γράφει η Ναυτεμπορική, το οικονομικό επιτελείο, εν όψει και της κατάρτισης του «μίνι» φορολογικού νομοσχεδίου το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το Σεπτέμβριο, σχεδιάζει να κινηθεί προς δύο κατευθύνσεις όσον αφορά τα κίνητρα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων:

* πρώτον, εξετάζεται η μείωση του φορολογικού συντελεστή 40% που επιβάλλεται σήμερα στα διανεμόμενα κέρδη. Συγκεκριμένα στις σκέψεις των επιτελών του υπουργείου Οικονομικών είναι όπως περιοριστεί η φορολόγηση των διανεμόμενων κερδών, ακόμη και στα επίπεδα των αδιανέμητων, ενώ στη συνέχεια τα μερίσματα που θα δίδονται θα προστίθενται στα άλλα εισοδήματα των φυσικών

Οι αντικειμενικές εξισώνονται με τις αγοραίες τιμές

Τέλος στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων- τουλάχιστον όπως το γνωρίζουμε ως σήμερα - σχεδιάζει να βάλει το υπουργείο Οικονομικών τους επόμενους μήνες, καθώς στόχος είναι οι τιμές της Εφορίας να διαμορφώνονται από την 1η Ιανουαρίου 2011 μέσω ενός ειδικού αλγόριθμου και να ανέρχονται στα επίπεδα των αγοραίων αξιών. Σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών και παρουσιάζει σήμερα κατ΄ αποκλειστικότητα «Το Βήμα», το σύστημα των αντικειμενικών αξιών καταργείται και αντικαθίσταται με το σύστημα «στατιστικών αγοραίων αξιών ακινήτων».

Με το νέο σύστημα οι νέες τιμές ζώνης θα κυμαίνονται στα 2/3 των πραγματικών τιμών και με τους διάφορους αυξητικούς συντελεστές (παλαιότητα, όροφος, εμβαδόν ακινήτων, πρόσοψη κτλ.) η τελική στατιστική αγοραία αξία του ακινήτου θα προσεγγίζει την πραγματική. Παράλληλα, σχεδιάζεται νέο έντυπο Ε9, το οποίο προς το παρόν... δεν πρόκειται να κληθούν οι φορολογούμενοι να το συντάξουν από μηδενική βάση, αλλά να ισχύσει από το 2011 και μετά για όσους παρουσιάζουν μεταβολή στην περιουσιακή ή στην οικογενειακή τους κατάσταση. Επίσης, επανασχεδιάζονται όλα τα έντυπα υπολογισμού των αντικειμενικών αξιών και περιορίζονται από 15 που είναι σήμερα σε μόλις πέντε.

Η αναπροσαρμογή

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα νέο σύστημα, το οποίο για πρώτη φορά στην τελική του μορφή θα διαμορφώνει αξίες που δεν θα απέχουν σημαντικά από τις αξίες όπου πραγματοποιούνται σήμερα οι αγοραπωλησίες- μεταβιβάσεις των ακινήτων. Η αναπροσαρμογή στις τιμές ζώνης θα γίνει βάσει

«Θέλω να φύγω από την Ελλάδα »

ΚΥΜΑ μετανάστευσης του νέου επιστημονικού προσωπικού που υπάρχει στη χώρα απειλεί να δημιουργήσει η παρατεταμένη ύφεση στην αγορά και οι ολοένα λιγότερες ευκαιρίες για μόνιμη και ασφαλή εργασία που προσφέρουν οι ελληνικές επιχειρήσεις.Το συμπέρασμα-σοκ που προκύπτει από τη μεγάλη έρευνα της Κάπα Research την οποία παρουσιάζει σήμερα «Το Βήμα» είναι ότι επτά στους δέκα Ελληνες οι οποίοι είτε έχουν ολοκληρώσει είτε ολοκληρώνουν τις σπουδές τους θα εγκατέλειπαν ευχαρίστως την Ελλάδα για μια δουλειά στο εξωτερικό, ενώ οι μισοί από αυτούς έχουν ήδη προβεί και στις σχετικές ενέργειες. Η πανελλαδική δημοσκόπηση διενεργήθηκε με την υποστήριξη του in.gr. σε δείγμα 5.442 νέων από 22 ως 35 ετών,τελειόφοιτους ή απόφοιτους ΑΕΙ και ΤΕΙ,εκ των οποίων η συντριπτική πλειονότητα είτε αναζητεί δουλειά

είτε εργάζεται αλλά με μη ικανοποιητικούς όρους. Στις απαντήσεις που δόθηκαν απεικονίζονται ανάγλυφα η αγωνία τους για το μέλλον και η απογοήτευσή τους για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά. Εκφράζεται επίσης η έλλειψη εμπιστοσύνης στα κόμματα και στο κράτος, ενώ τονίζουν ότι η εκτεταμένη διαφθορά που επικρατεί και η έλλειψη κανόνων αξιοκρατίας τους οδηγούν στην απόφαση να αναζητήσουν την τύχη τους εκτός των συνόρων της χώρας.

Το πιο εντυπωσιακό συμπέρασμα της έρευνας της Κάπα Research είναι ότι η μεγάλη πλειονότητα των νέων με πτυχίο στην Ελλάδα δηλώνει πρόθυμη να εγκαταλείψει τη χώρα για να βρει μια σταθερή και καλά αμειβόμενη εργασία. Από το σύνολο των ερωτηθέντων, το 73,6% δηλώνει ότι θα έφευγε από την

Καθυστέρηση στην ενημέρωση λόγω μίνι διακοπών

Στραγγίζουν τους συνήθεις υπόπτους

Η ΚΟΛΑΣΗ φόρων της Ευρώπης εντοπίζεται γεωγραφικά στην Ελλάδα. Μετά και την ενεργοποίηση των μέτρων που επέβαλε η τρόικα με το μνημόνιο, η χώρα μας φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης σχεδόν στο σύνολο των βασικών φόρων.


Εχουμε τον τρίτο υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ, τον τρίτο υψηλότερο φόρο στη βενζίνη, τον τρίτο υψηλότερο συντελεστή για τον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών και ένα από τα χειρότερα ποσοστά φορολόγησης των επιχειρήσεων και από τις υψηλότερες ονομαστικές φορολογικές επιβαρύνσεις όσων... δηλώνουν τα εισοδήματά τους, δηλαδή μισθωτών και συνταξιούχων.

Η φορολογική επέλαση έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις καθώς, εκτός του ότι επιτείνει την ύφεση και εντείνει τις αδικίες, τελικώς δεν οδηγεί καν στην αναμενόμενη αύξηση των εσόδων. Κι αυτό γιατί:

* Μειώνεται η κατανάλωση σε αγαθά που αποδίδουν πολλά φορολογικά έσοδα (π.χ. πωλήσεις νέων Ι.Χ., καύσιμα, τσιγάρα κ.λπ.).

* Δημιουργούνται ισχυρότερα κίνητρα για φοροδιαφυγή. Οι επιχειρήσεις αποφεύγουν να προχωρήσουν στη διανομή κερδών (μερισμάτων) ή εκμεταλλεύονται τα «παράθυρα» της νομοθεσίας, με αποτέλεσμα

Τρομακτική αύξηση στις «νόμιμες υποκλοπές»!

Ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ έχει πάρει «φωτιά». Οι λεγόμενες «νόμιμες συνακροάσεις», δηλαδή οι υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων σε πραγματικό χρόνο από τον υπερ-υπολογιστή της Κατεχάκη, αλλά και η άρση του απορρήτου των δεδομένων στις τηλεπικοινωνίες χιλιάδων πολιτών μέσω των στοιχείων κίνησης και θέσης που κρατούν οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, γίνονται πλέον καθημερινή αστυνομική πρακτική.


Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι σε πολλές από τις περιπτώσεις των τηλεφωνικών αυτών παρακολουθήσεων δεν τηρούνται, όπως διαπιστώνει η ΑΔΑΕ, οι στοιχειώδεις κανόνες της τυπικής νομιμότητας!

Οπως προκύπτει από στοιχεία της ετήσιας έκθεσης της Αρχής για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), μόνο τον τελευταίο χρόνο (2009) υπερτριπλασιάσθηκαν οι νέες εισαγγελικές διατάξεις που επέτρεψαν την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για αγνωστους λόγους «εθνικής

«Για να ξεπεράσουμε το μνημόνιο πρέπει να το εφαρμόσουμε»

«Με το ασφαλιστικό έκανα το καθήκον μου απέναντι στη χώρα και τους πολίτες. Οποιος κάνει το καθήκον του, αργά η γρήγορα δικαιώνεται». Ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος διαβεβαιώνει ότι ούτε το υπουργείο Εργασίας ούτε η κυβέρνηση συνολικά πρόκειται να πάρει νέα μέτρα περιορισμού του εισοδήματος των πολιτών.


**Τονίζει ότι τα περισσότερα επικουρικά ταμεία είναι σε καλή κατάσταση και επιτίθεται σ' όσους υποδαυλίζουν το θυμό της κοινωνίας αποκαλώντας τους λαϊκιστές και δημαγωγούς και αναρωτιέται: «Αραγε δεν φοβούνται την πτώχευση της χώρας;». Για τον κ. Λοβέρδο μόνο μία περίπτωση υπάρχει να ξεπεράσει η Ελλάδα το μνημόνιο: «να το εφαρμόσει με σαφή και απαρέγκλιτο τρόπο».

* Δεν θα υπάρξει νέο μέτρο από το υπουργείο Εργασίας διαβεβαιώσατε προ ημερών. Γιατί όμως να σας πιστέψουμε; Και στο παρελθόν η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ότι δεν θα πάρει σκληρά μέτρα, αλλά τα πήρε. Κι αν δεν πιάσετε τους στόχους που έχετε θέσει; Η σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες έχει κλονιστεί. Εκτός αν εννοείτε ότι με σας στο υπουργείο δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα...

- Προφανώς και δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα τόσο από το υπουργείο Εργασίας όσο και από την κυβέρνηση συνολικά. Στο υπουργείο Εργασίας ολοκληρώνουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές καθώς και τα μέτρα περιστολής της δαπάνης, ενώ είμαστε σε καλό δρόμο ως προς την αύξηση των εσόδων από τη μείωση της εισφοροδιαφυγής και τη μείωση της σπατάλης της φαρμακευτικής δαπάνης. Τα ίδια ισχύουν

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο δεύτερος πιλότος

Στη 1.15 σήμερα έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή, ο σμηναγός Σήφης Αναστασάκης, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, ύστερα από τη σύγκρουση και πτώση των δύο F16 νοτίως της νήσου Χρυσή στη θαλάσσια περιοχή της Ιεράπετρας, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης.


Ο Σήφης Αναστασάκης έφερε σοβαρά κατάγματα στη λεκάνη.

Ωστόσο, εξ αιτίας των τριών ανακοπών που είχε υποστεί κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στο νοσοκομείο, είχαν προκληθεί ανεπανόρθωτες βλάβες στην εγκεφαλική του λειτουργία.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα Κυριακή 29 Αυγούστου και ώρα 17:30 στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού στη Γέργερη Ηρακλείου Κρήτης.

Ο 36χρόνος πιλότος, ο οποίος καταγόταν από την Γέργερη Ηρακλείου, ήταν παντρεμένος και είχε ένα