www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Παράνομη η αυριανή στάση εργασίας σε μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε, με δικαστική απόφαση, η αυριανή στάση εργασίας από τις 11.00 π.μ. έως και τις 3.00 μ.μ. σε μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο Αθηνών.

Οι εργαζόμενοι και στα δυο μέσα μεταφοράς διεκδικούν να αρθεί άμεσα το μέτρο της πολιτικής

Νέα αναβολή στην μεταφορά των δικαστηρίων Πειραιά;

Στα πλαίσια της προχθεσινής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, ο Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και Πρόεδρος των Δικηγόρων της Ευρώπης, κ. Ευάγγελος Τσουρούλης , είχε την ευκαιρία να μιλήσει ανοιχτά για την πολυσυζητημένη  μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων Πειραιά.

«Μεταδόθηκε η συγκεκριμένη απόφαση στην Κυβέρνηση ενώ στην ουσία δεν υπήρχε» ήταν τα πρώτα λόγια του. Σύμφωνα με τον ίδιο οι δικηγόροι δεν επιθύμησαν την μεταφορά των Δικαστηρίων ούτε την επιθυμούν και αυτό φάνηκε από το αποτέλεσμα της

Πόσο επικίνδυνο είναι το ραδόνιο για την υγεία μας;

Τι είναι το ραδόνιο;
 
Το ραδόνιο είναι ένα ραδιενεργό αέριο. Είναι άοσμο, άγευστο και άχρωμο. Είναι ένα ευγενές αέριο και βρίσκεται σε όλον τον κόσμο σε διάφορες συγκεντρώσεις.
 
Το ραδόνιο, απελευθερώνεται από την ραδιενεργό διάσπαση του ουρανίου, που βρίσκεται στα πετρώματα και στο έδαφος. Όταν απελευθερωθεί, διαφεύγει από τους πόρους και τις ρωγμές των πετρωμάτων, και εισέρχεται στην ατμόσφαιρα. Άοσμο, αθέατο και χωρίς γεύση, καθώς είναι το ραδόνιο, δεν μπορεί να ανιχνευθεί από τις ανθρώπινες αισθήσεις.
 
Το πρόβλημα με το ραδόνιο, είναι γνωστό εδώ και πολλές δεκαετίες στο εξωτερικό. Στη χώρα μας πολύ πρόσφατα άρχισε ν' απασχολεί εντονότερα τους ειδικούς. 
Σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ είναι υποχρεωτική η μέτρηση του ραδονίου, πριν την έκδοση της οικοδομικής άδειας. Η Τσεχία διαθέτει ένα κρατικό δίκτυο 300.000 μετρητών ραδονίου.