www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές ο Δ. Σιούφας


Δεν θα κατέβει υποψήφιος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, όπως

ΚΚΕ: «Όχι» στη δημιουργία «στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών»


Κάλεσμα στους πολίτες να εναντιωθούν στην δημιουργία «στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών» απηύθυνε το ΚΚΕ μετά τις σημερινές εξαγγελίες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

 Το Κομμουνιστικό Κόμμα κάνει λόγο για «ανελέητη επίθεση στα δικαιώματα ντόπιων και ξένων εργαζομένων», που, όπως επισημαίνει, «δεν στοχεύει στην ανακούφιση από τα εκρηκτικά

Επίσπευση νομοθετικών εκκρεμοτήτων εν όψει διάλυσης της Βουλής


Την πρόθεση της κυβέρνησης να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της προσεχούς εβδομάδας όλες οι νομοθετικές εκκρεμότητες, ώστε να διαλυθεί αμέσως μετά η Βουλή για την προκήρυξη εκλογών γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Βουλής στη Βάσω Παπανδρέου, όπως ανέφερε η ίδια.

 Η κ. Παπανδρέου, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, υπογράμμισε την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών συζήτησης όλων των νομοσχεδίων που εκκρεμούν, δεδομένου ότι την άλλη Παρασκευή, 6 Απριλίου θα πρέπει να έχουν

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τα ναρκωτικά γύρω από τη Νομική


Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για το θέμα της διακίνησης ναρκωτικών γύρω από τη Νομική Σχολή παρήγγειλε στην προϊσταμένη τού Πρωτοδικείου Αθηνών, Ελένη Ράικου, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες.

 Συγκεκριμένα, ο κ. Τέντες ζήτησε να διερευνηθούν τα όσα συμβαίνουν (διακίνηση, εμπορία και χρήση ναρκωτικών, παράνομο εμπόριο από αλλοδαπούς μικροπωλητές κ.λπ.), στον πεζόδρομο τής οδού Μασσαλίας, δίπλα στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Στις 14 Μαρτίου 2012, ο πρόεδρος τού Νομικού Τμήματος της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών τού Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Φορτσάκης,

Κόκκινη λάσπη τέλος στον Κορινθιακό


Η λύση σε ένα χρονίζον πρόβλημα – αυτό της εναπόθεσης κόκκινης λάσπης στον Κορινθιακό κόλπο- είναι γεγονός μετά από 45 χρόνια.

Η Αλουμίνιον ΑΕ επένδυσε στη δημιουργία των κατάλληλων εγκαταστάσεων ώστε η εναπόθεση των βλαβερών για το περιβάλλον υπολειμμάτων της κόκκινης λάσπης να διοχετεύεται σε έναν κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, χωρίς να επιβαρύνεται περιβαλλοντικά ο Κορινθιακός κόλπος.

 Η λύση δόθηκε όταν η Αλουμίνιον πέρασε σε ελληνικά χέρια, καθώς για περισσότερα από 40 χρόνια οι πρώην μέτοχοί της, Γαλλικές και Καναδικές πολυεθνικές με εμπειρία στα εργοστάσιο αλουμίνας, δεν είχαν καταφέρει να δώσουν

Οπλισμός βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Βάρκιζας


Τρία καλάσνικοφ με 12 γεμιστήρες, ένα πιστόλι makarov 9 mm, δύο πιστόλια beretta 7,65 mm, τρία πιστόλια browning 45 mm, τρεις ξιφολόγχες και τριακόσια περίπου φυσίγγια βρέθηκαν πριν από 10 μέρες σε θαλάσσια περιοχή της Βάρκιζας.

 Ο οπλισμός μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Eρευνών για εργαστηριακές εξετάσεις,

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε δημοτικά σχολεία


Στην πρόσληψη ως προσωρινών αναπληρωτών 18 εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων και 11 εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών, για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προχωρά το υπουργείο Παιδείας.

 Οι προσλαμβανόμενοι θα πρέπει να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για ανάληψη υπηρεσίας από την Τρίτη 27 έως και την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012, όπου και θα τοποθετηθούν προσωρινά

Παραιτήθηκε ο Γρ. Κασιδόκωστας


Ο κ. Γρηγόριος Κασιδόκωστας υπέβαλε την παραίτησή του από το αξίωμα του Δημάρχου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης στο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Ηλία Λιακόπουλο, ο οποίος και την έκανε αποδεκτή.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα κινηθούν οι διαδικασίες που ορίζει ο Νόμος για την εκλογή νέου Δημάρχου.

Η παραίτηση του Δημάρχου είναι μια πράξη ευθύνης απέναντι στους δημότες της Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης. Αντιλαμβανόμενος τα προβλήματα που δημιουργεί η απουσία του, επιταχύνει με την παραίτησή του, τη διαδικασία εκλογής νέου Δημάρχου, δήλωσε ο αναπληρωτής Δήμαρχος

Εγκ. Μπαγίς: Για τη Χάλκη αναμένουμε ταυτόχρονα βήματα από την Αθήνα

Το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη «κολλάει» στο γεγονός ότι δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα βήματα και από την πλευρά της Αθήνας, υποστήριξε ο αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης υπουργός της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Ομπάμα για το θέμα.


Όπως είπε, ο ίδιος δεν θεωρεί «απειλή» για την Τουρκία την επαναλειτουργία της Σχολής, ωστόσο εκτίμησε πως «θα ήταν χρήσιμο να γίνουν ταυτόχρονα βήματα».

 «Το θέμα αυτό περισσότερο από διμερές θέμα μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ, είναι θέμα που σχετίζεται με τη νομοθεσία μας», σημείωσε ο κ. Μπαγίας για να προσθέσει πως «αν και δεν εξαρτάται από τον όρο περί αμοιβαιότητας, θα έχουν μεγάλη σημασία τα ταυτόχρονα βήματα στα οποία θα προβεί η Ελλάδα».

 «Το γεγονός ότι οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, τόσο ο κ. Καραμανλής, όσο και ο κ. Παπανδρέου, δεν έχουν προβεί στα αναγκαία βήματα, παρότι έχουν δώσει επανειλημμένως υποσχέσεις στον

Διευκρινίσεις Μπαμπινιώτη για την τροπολογία πριν τη συνάντηση με ΟΙΕΛΕ

Διευκρινίσεις για την επίμαχη τροπολογία που έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας ΟΙΕΛΕ , έδωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις.


Η Ομοσπονδία έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 28 Μαρτίου, ενώ για την Παρασκευή στις 13.00 είναι προγραμματισμένη η συνάντηση των εκπροσώπων της με τον υπουργό Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτη.

 Σε σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός εξήγησε ότι «πρόκειται για το Νόμο 3848 που έχει ψηφιστεί το 2010 και ο οποίος παρουσίαζε προβλήματα στην εφαρμογή του, με αποτέλεσμα άλλα Υπηρεσιακά Συμβούλια να τηρούν το Νόμο και άλλα όχι, και ως εκ τούτου να υπάρχουν

Το «κούρεμα» στο αποθεματικό των ΤΕΙ φέρνει… κινητοποιήσεις


Οι πρόεδροι των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΤΕΙ), που συνεδρίασαν εκτάκτως, μετά το «κούρεμα» των αποθεματικών τους από την Τράπεζα της Ελλάδος, αποφάσισαν την αναστολή της λειτουργίας των ιδρυμάτων, πλην της εκπαιδευτικής διαδικασίας, την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή.

Σε ανακοίνωσή τους, οι πρόεδροι των ΤΕΙ επισημαίνουν ότι ζητούν να συναντηθούν άμεσα με τον υπουργό Παιδείας, να υπογραφεί ο προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2012 και να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση, από το αποθεματικό του υπουργείου Παιδείας, ώστε να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που θα ανακύψουν από το «κούρεμα».

Επίσης ζητούν να τους δοθεί η δυνατότητα πλήρους αξιοποίησης του ταμειακού υπολοίπου για να εξοφληθούν όλες οι δαπάνες του 2011 , ενώ θα κατατεθούν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου της

Στάση εργασίας αύριο στους Δήμους της Αττικής


Κλειστοί θα παραμείνουν αύριο, από τις 11.00 έως τις 15.00, οι δήμοι της Αττικής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συρρίκνωση των διαθέσιμων πόρων προς την αυτοδιοίκηση.

Οι δήμαρχοι διαμαρτύρονται για τη μη απόδοση 450 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του 2012 και τη μείωση κατά 15% της χρηματοδότησης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, καθώς η μείωση- όπως σημειώνουν- απειλεί τη βιωσιμότητα των δήμων. Στις 12, το μεσημέρι, οι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος. Το προεδρείο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Τ. Γιανίτση.

Όπως επισήμανε στη σημερινή ενημέρωση Τύπου ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ και δήμαρχος Αγ. Αναργύρων, Νίκος Σαράντης, η τοπική αυτοδιοίκηση έχει υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις από

Καταργούνται 104 κενές οργανικές θέσεις στο υπ. Εσωτερικών


Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση καταργούνται 104 κενές οργανικές θέσεις στο υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για μείωση των δομών του δημόσιου τομέα.

 Συγκεκριμένα η απόφαση του κ. Γιαννίτση αφορά «την ανά κατηγορία και κλάδο κατάργηση 104 κενών οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού των κλάδων, στους οποίους οι κενές θέσεις υπερβαίνουν το 60% των θέσεων που προβλέπονται

Πρόταση για αναγραφή στα αγροτικά προϊόντα και του κόστους παραγωγής


Την αναγραφή και του κόστους παραγωγής στην τελική τιμή λιανικής πώλησης των αγροτικών προϊόντων προτείνουν προτείνουν 12 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Με ερώτηση τους προς τους υπουργούς Ανταγωνιστικότητας και Αγροτικής Ανάπτυξης, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο για «τεράστια ψαλίδα που χωρίζει τις τιμές παραγωγού από τις τιμές λιανικής πώλησης» και

Για χρέη πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ συνελήφθησαν δύο ομογενείς


Για χρέη στο Δημόσιο που ξεπερνούν το 1,5 εκατ. ευρώ, συνελήφθησαν το πρωί στην Αθήνα, δύο ομογενείς, ηλικίας 31 και 39 ετών, διαχειριστές εταιρείας με εκτυπωτικές εργασίες.

 Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., σε βάρους τους έχουν βεβαιωθεί χρέη που ανέρχονται στο ποσό των 1.521.770,55 ευρώ.

 Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Οι κατηγορίες που τους

Προκαταρκτική για τους εναλλακτικούς παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνηθεί αν και άλλες εταιρείες - πλην των Energa και Hellas Power - δεν απέδωσαν νομίμως και εμπροθέσμως στο δημόσιο τα ποσά από την είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων στους λογαριασμούς ρεύματος διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης.


Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας ζητά να εξακριβωθεί αν και πόσες περιπτώσεις

Καταζητούμενος ο πρωταγωνιστής του επεισοδίου στο Μοσχάτο



Καταζητούμενος και παλιός γνώριμος της αστυνομίας είναι ο άνδρας που απειλούσε ότι θα ανατιναχτεί στα γραφεία γνωστής αλυσίδας παιχνιδιών στο Μοσχάτο. Όπως διαπιστώθηκε, υπήρξε στενός συνεργάτης των αδελφών Παλαιοκώστα και είναι γνωστός με το όνομα Κώστας Σαμαράς-Ζαρανίκας.

Το τελευταίο διάστημα ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και ήταν υποχρεωμένος να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές τον μήνα, χωρίς ωστόσο να τηρήσει τους όρους αυτούς. Επίσης, είχε

Προσχώρηση Λ. Κωνσταντινίδη στο ΛΑΟΣ


Την προσχώρηση του κ. Λευτέρη Κωνσταντινίδη στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης.

«Ο Λευτέρης Κωνσταντινίδης έχει καταγραφεί στη συνείδηση όλων των πολιτικών της μεταπολιτευτικής περιόδου ως ο πλέον ανιδιοτελής μαχητής της ζωής, εντός και εκτός του Κοινοβουλίου», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, καλωσορίζοντας τον κ. Κωνσταντινίδη στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Πρόσθεσε ότι γνωρίζει άριστα την οικονομική κατάσταση της χώρας, καθώς και ότι έχει ζήσει πολύ

Nέα μονάδα ημερήσιας νοσηλείας για καρκινοπαθείς στο «Παπανικολάου»


Σε μία νέα ανεξάρτητη μονάδα ημερήσιας νοσηλείας θα μπορούν να υποβάλλονται στις χημειοθεραπείες τους οι καρκινοπαθείς που μέχρι τώρα νοσηλεύονταν σε διάφορα τα τμήματα του νοσοκομείου "Παπανικολάου". Η μονάδα ημερήσιας νοσηλείας διαθέτει 20 κλίνες αλλά θα μπορεί να εξυπηρετεί μέχρι και 60 ασθενείς ημερησίως, ανάλογα με τη διάρκεια του χημειοθεραπευτικού σχήματος που ακολουθείται για τον καθένα.

Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο διοικητής του "Παπανικολάου", Γεώργιος Καλτσίδης, η μονάδα αυτή δημιουργήθηκε με ένα ελάχιστο

Μοσχάτο: Απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από τα γραφεία εταιρείας παιχνιδιών


Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 10 το πρωί στο κέντρο επιχειρήσεων της αστυνομίας όταν άγνωστος ο οποίος ισχυριζόταν ότι είναι ζωσμένος με εκρηκτικά απειλούσε ότι θα ανατιναχτεί στα γραφεία της γνωστής αλυσίδας παιχνιδιών JUMBO στο Μοσχάτο, στην οδό Κύπρου.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, περίοικοι ενημέρωσαν την αστυνομία ότι άγνωστο της περιοχής αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο έξω από τα γραφεία της εταιρείας και μέσα σε αυτό κοιμόταν

24ωρη απεργία του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων


Σε νέα απεργιακή κινητοποίηση προβαίνει την Τρίτη, 27 Μαρτίου, ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ), καθώς την εν λόγω ημέρα τίθεται στην Επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, που πλήττει - σύμφωνα με τον ΣΕΚΑ- άμεσα τα συμφέροντα του κλάδου και εν γένει του πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, ο ΣΕΚΑ καλεί τα μέλη του σε συγκέντρωση στις 11:30 έξω

Υπό αμφισβήτηση η καθιερωμένη θεωρία δημιουργίας της Σελήνης


Σε αμφισβήτηση τίθεται η επικρατούσα θεωρία για τη δημιουργία της Σελήνης.

 Εδώ και χρόνια οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η Σελήνη δημιουργήθηκε μετά από μία σφοδρή σύγκρουση ενός μεγάλου ουράνιου σώματος όσο ο Αρης πάνω στη Γη, πριν από περίπου 4,5 δισ. χρόνια.

Ωστόσο, από μια νέα χημική ανάλυση των σεληνιακών πετρωμάτων, όσον αφορά στην ποσότητα του τιτανίου, διαπιστώθηκε ότι είναι υπερβολικά όμοια με την αντίστοιχη των γήινων πετρωμάτων, κάτι που δεν δικαιολογείται αν το φεγγάρι είχε σχηματιστεί από δύο διαφορετικά σώματα, τη Γη και το άλλο που έπεσε πάνω της.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Σικάγο, με επικεφαλής την γεωχημικό Τζουντζούν Ντρανγκ του πανεπιστημίου του Σικάγο, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό γεωεπιστήμης

Μανώλης Γλέζος: Αιδώς Αργείοι


«Οι φετινές εκδηλώσεις προς τιμή της Επανάστασης του 1821 χαρακτηρίζονται από πρωτοτυπία, καταισχύνη και γελοιότητα», υπογραμμίζει σε δήλωσή του για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, ο Μανώλης Γλέζος.

 «Τουρκικό πολεμικό πλοίο παρήλασε ενώπιον της ελληνικής κυβέρνησης η οποία παρουσίαζε όπλα μυωπίας και της ελληνικής πολιτείας η οποία

Συντάξεις: «Ψαλίδι» επικουρικών αναδρομικά από Ιανουάριο


Αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2012 μειώνονται συντάξεις που καταβάλλονται από συγκεκριμένους φορείς επικουρικής ασφάλισης αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

 Οι λεπτομέρειες και οι σχετικές ρυθμίσεις αναγράφονται στο ΦΕΚ 40/29.2.2012, τεύχος Α', στο οποίο δημοσιεύτηκε ο νόμος 4051/2012 «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου Συνεννόησης του Ν. 4046/2012».

Ειδικότερα, με τις διατάξεις της παραγράφου 2 προβλέπεται ποσοστιαία μείωση, από 1-1-2012, στα ποσά των μηνιαίων επικουρικών συντάξεων που καταβάλλονται από:

 α) το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ),

 β) τους Τομείς του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ),

 γ) το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) και τους Τομείς αυτού

Γονίδιο μειώνει τις αντιστάσεις απέναντι στην γρίπη


Σε συγκεκριμένη γονιδιακή ποικιλομορφία φαίνεται ότι οφείλεται το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι αρρωσταίνουν πιο σοβαρά από τη γρίπη σε σχέση με άλλους.

 Οι ερευνητές από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον καθηγητή Πολ Κέλαμ του Ινστιτούτου Γενετικής Wellcome Trust Sanger, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό «Nature», ανακάλυψαν ότι η συγκεκριμένη μετάλλαξη του γονιδίου IFITM3 είναι πολύ πιο συχνή στους ανθρώπους που καταλήγουν στο νοσοκομείο λόγω γρίπης, από ό,τι στον υπόλοιπο πληθυσμό που περνάει τη γρίπη πιο ελαφρά.

Κανονικά το γονίδιο ελέγχει μια πρωτεΐνη που προστατεύει τα κύτταρα από τους ιούς, ωστόσο μια σπάνια μετάλλαξη του γονιδίου, η οποία μειώνει σημαντικά την παρουσία της εν λόγω πρωτεΐνης,

Αποσύρεται η διάταξη για τεκμήρια σε πατάρια, σοφίτες, υπόγεια

Αποσύρονται από το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας οι διατάξεις για τον τρόπο υπολογισμού και το ύψος του τεκμηρίου δαπάνης των υπόγειων χώρων, των παταριών και των σοφιτών, που τακτοποιήθηκαν με τις διατάξεις του ν.4014/2011, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών.


Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, οι εν λόγω διατάξεις θα αποτελέσουν αντικείμενο του φορολογικού διαλόγου που διενεργείται στο Υπουργείο Οικονομικών και ύλη του υπό κατάρτιση Εθνικού Φορολογικού Συστήματος.

Αποσύρονται επίσης οι διατάξεις που έχουν ενταχθεί στο ίδιο σχέδιο νόμου και αφορούν σε θέματα της Επιτροπής Ελέγχου Παιγνίων, προκειμένου να προηγηθεί δημόσια διαβούλευση με τους

Οι σταφίδες και η σόγια προστατεύουν από την υψηλή αρτηριακή πίεση


Η κατανάλωση σταφίδων και σόγιας φαίνεται να αποτρέπει την υψηλή αρτηριακή πίεση, σύμφωνα με δύο νέες αμερικανικές επιστημονικές έρευνες.

Οι μελέτες, που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο του αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας στο Σικάγο, δείχνουν ότι μία χούφτα σταφίδες τρεις φορές τη μέρα βοήθησε όσους έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση, να τη μειώσουν μετά από μερικές εβδομάδες.

Πρόκειται για την πρώτη κλινική δοκιμή που μέτρησε τα οφέλη των σταφίδων στην πίεση.

Σε σχέση με τα άτομα που έτρωγαν άλλα σνακ, όπως μπισκότα, όσοι έτρωγαν σταφίδες, εμφάνισαν σημαντική πτώση στην πίεση του αίματός τους, σε ορισμένες περιπτώσεις ρίχνοντας μέσα σε τρεις

Σύσκεψη για την παράνομη μετανάστευση


Σύσκεψη με τους Περιφερειάρχες για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος συγκαλεί στις 12 το μεσημέρι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Γιάννης Σγουρός, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, οι γενικοί γραμματείς Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδος, Στερεάς Ελλάδος,

Ο καιρός στις 26.03.2012


Καλό καιρό με τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές μετά το μεσημέρι κυρίως σε ηπειρωτικές περιοχές της Βόρειας, της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου, περιμένουμε την Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 ως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 8 ως 23 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 ως 23 στη Δυτική Ελλάδα, 13 ως 20 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Μέτριοι βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι