www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Φρουτοχυμοί ένοχοι για καρκίνο;


Συνηθίζετε να ξεκινάτε τη μέρα σας υγιεινά, με μια γερή δόση ενέργειας και βιταμινών από ένα ποτήρι χυμού φρούτων; Ισως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας. Αυτό τουλάχιστον συνιστά μια ομάδα ειδικών από την Αυστραλία, η οποία υποστηρίζει ότι η μεγάλη κατανάλωση φρουτοχυμών τελικά δεν κάνει και τόσο καλό στην υγεία μας αφού φαίνεται να συνδέεται με τον καρκίνο.

΄Ενοχη η ζάχαρη


Ο κύριος «ένοχος», σύμφωνα με τα ευρήματα, ειδικά στους επεξεργασμένους φρουτοχυμούς, είναι η μεγάλη συγκέντρωση ζάχαρης η οποία φαίνεται να τους μετατρέπει από θεραπευτική «ασπίδα» για τον οργανισμό σε παράγοντα ανάπτυξης ορισμένων καρκινικών όγκων.

Επί πλέον, όπως ανακάλυψαν οι αυστραλοί ερευνητές, μετά την επεξεργασία και τη συσκευασία τους, τα φρούτα που αποτελούν την πρώτη ύλη για την παρασκευή των χυμών χάνουν πολλά από τα αντικαρκινικά συστατικά τους.

Αλλοι ειδικοί ωστόσο μιλώντας σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, επισημαίνουν ότι η «ανατρεπτική» μελέτη είναι πολύ μικρή και τονίζουν ότι το ζήτημα χρειάζεται περισσότερη και λεπτομερέστερη

Αναβολή συνελεύσεων φοιτητών λόγω της απεργίας στα ΜΜΜ


Αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένες γενικές συνελεύσεις των φοιτητών σε ορισμένες σχολές, όπως στο Πολυτεχνείο και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, λόγω της απεργίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Υπό κατάληψη είναι σύμφωνα με τους φοιτητές 154 τμήματα και σχολές, ενώ ο κίνδυνος απώλειας της εξεταστικής και του εξαμήνου είναι μεγαλύτερος από ποτέ.

Εν τω μεταξύ πολλαπλασιάζεται και ο αριθμός των γυμνασίων και των

Ένταση στο Σύνταγμα

Ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, καθώς διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν το μπλόκο των αστυνομικών που έχει στηθεί στη Βασ. Σοφίας.

Οι αγανακτισμένοι γιουχάρουν τους αστυνομικούς ενώ εκτοξεύονται και από τις δύο πλευρές μπουκάλια. Διμοιρίες των ΜΑΤ προσπαθούν να προστατέψουν τους αστυνομικούς και να αποτρέψουν το πλήθος των διαδηλωτών, οι οποίοι φωνάζουν το

΄Εως το τέλος Οκτωβρίου η ψήφιση του ν/σ για τη βία στα γήπεδα

΄Εως το τέλος Οκτωβρίου πρόκειται να έχει ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για τη βία, το ντόπινγκ και τους "στημένους αγώνες", στο οποίο επενδύονται πολλές ελπίδες για την δραστική αντιμετώπιση καίριων προβλημάτων όχι μόνον του ποδοσφαίρου, αλλά του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα.

Η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή ολοκλήρωσε το έργο της, όσον αφορά στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να συζητηθεί εντός των ημερών στην Επιτροπή

«Βοήθεια στο Σπίτι»: Απεργία των εργαζομένων στις 30/9


Απεργούν στην Αττική στις 30 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι είναι απλήρωτοι από την 1η Ιανουαρίου, ζητούν την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας, τη δημιουργία Διεύθυνσης Κοινωνικών

Δημιούργησαν ζωντανή... αόρατη μελάνη από βακτήρια


Την αόρατη μελάνη του μέλλοντος πιστεύουν ότι επινόησαν ερευνητές από το αμερικανικό Πανεπιστήμιο Ταφτς: «ζωγράφισαν» κρυπτογραφημένα μοτίβα πάνω σε ειδικές μεμβράνες χρησιμοποιώντας βακτήρια γενετικά τροποποιημένα κατά τρόπο τέτοιο, που λάμπουν υπό ορισμένες συνθήκες.

Μια πιθανή εφαρμογή της ανακάλυψής τους είναι σε κωδικούς που δεν «σπάνε» ή ακόμη και σε απόρρητες επικοινωνίες, καθώς απλά μηνύματα θα μπορούσαν να μετατρέπονται σε... χαριτωμένες φωτεινές επιγραφές, οι οποίες όμως θα είναι ακατάληπτες για όσους δεν πρέπει να γνωρίζουν τι αντιπροσωπεύουν.

Γράφοντας στην επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences, οι ερευνητές εξηγούν ότι τροποποίησαν βακτήρια E. coli έτσι ώστε να λάμπουν σε επτά διαφορετικά χρώματα και τα χρησιμοποίησαν στο πλαίσιο ενός συστήματος κωδικοποίησης που περιλαβάνει το λατινικό αλφάβητο, τους αριθμούς 1-9 και κάποια βασικά σύμβολα. Όταν τα βακτήρια αυτά καλλιεργούνται,

Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς και ταξί την Τετάρτη


Μεγαλύτερη ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό αύριο Τετάρτη, καθώς ακινητοποιημένα θα μείνουν όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς όλο το 24ωρο, ενώ δεν θα κυκλοφορούν και ταξί. Ήδη σήμερα οι μετακινήσεις γίνονται μετ' εμποδίων, ενώ σημειώνονται και σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα, καθώς κανονικά εκτελούνται μόνο τα δρομολόγια του ηλεκτρικού, του τραμ και του προαστιακού.

Πιο αναλυτικά, οι εργαζόμενοι σε μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ έχουν κατέλθει σε 48ωρη απεργία, σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, ενώ στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν αύριο και τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς. Με δεδομένο πως και οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία για την Τετάρτη και την Πέμπτη, οι μετακινήσεις στο Λεκανοπέδιο θα είναι δυνατές μόνο για όσους διαθέτουν δικό τους όχημα.

Επιπλέον, νέα στάση εργασίας 11 π.μ. έως 5 μ.μ. για τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, εξήγγειλαν οι

Έφοδος της αστυνομίας σε βιοτεχνίες και εργοστάσια

Έλεγχοι σε έντεκα βιοτεχνίες, βιομηχανίες, εργοστάσια, εργαστήρια και αποθήκες τροφίμων πραγματοποιήθηκαν για τον εντοπισμό παράνομων αλλοδαπών που εργάζονται σε όλα τα παραπάνω.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων προσήχθησαν 8 άτομα ( 6 αλλοδαποί και 2 Έλληνες) και συνελήφθησαν 6 άτομα ( 4 αλλοδαποί και 2 Έλληνες).

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον

Υπηρεσία του ΟΤΕ για online ασφάλεια των επιχειρήσεων

Τη νέα υπηρεσία Business e-Secure παρουσιάζει ο ΟΤΕ για τις αυξημένες ανάγκες ασφάλειας των επιχειρήσεων. Πρόκειται για υπηρεσία, που παρέχει λύσεις για την αντιμετώπιση και μείωση των κινδύνων, κατά τη χρήση του διαδικτύου, τη μεταφορά δεδομένων και τη χρήση e-mail.

Ειδικότερα, η υπηρεσία προστατεύει υπολογιστικά συστήματα (workstations, fileservers και email servers), προσφέροντας Anti-virus και Anti-spy ware, Anti-spam, Firewall και Browsing protection.

Βασικό χαρακτηριστικό της υπηρεσίας Business e-Secure αποτελεί η δυνατότητα κεντρικής διαχείρισης από την ίδια την επιχείρηση. Μέσα από το portal Business e-Secure, ο εκπρόσωπος της επιχείρησης έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί την υπηρεσία εύκολα και γρήγορα, από όπου κι αν

«Κούρεμα» του εφάπαξ των δικαστών

Σε... κούρεμα του εφάπαξ των δικαστικών λειτουργών προχώρησε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Οι ανώτατοι δικαστές έκριναν ότι δεν είναι αντίθετο στο Σύνταγμα ,ούτε στην Ευρωπαϊκής Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το πλαφόν των 2.055 για τον υπολογισμό του εφάπαξ βοηθήματος των δικαστικών λειτουργών που συνταξιοδοτήθηκαν μετά την 30η Ιουνίου 2004.

Το όριο αυτό-πλαφόν στις αποδοχές των συναδέλφων τους έκριναν οι σύμβουλοι της Επικρατείας ότι συνιστά παραβίαση της συνταγματικής αρχής της ισότητας.

Και αυτό γιατί δεν «ενέχει αδικαιολόγητη δυσμενή διάκριση έναντι των ασφαλισμένων του επίμαχου Ταμείου οι οποίοι ανήκοντες στην αυτή κατηγορία και έχοντες τα ίδια χρόνια ασφάλισης, εξήλθαν της

Καταδίκες στους γονείς πέντε αγοριών για την υπόθεση του Άλεξ

Ποινές φυλάκισης τριών έως δώδεκα μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, σε βάρος των γονιών και κηδεμόνων των πέντε ανήλικων αγοριών που εμπλέκονταν στην υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου Άλεξ από τη Βέροια, το Φεβρουάριο του 2006.

Από το σύνολο των επτά κατηγορουμένων αθωώθηκε μόνο η μητέρα ενός εκ των ανηλίκων. Πέντε εκ των κατηγορουμένων κρίθηκαν ένοχοι για την πράξη της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων και καταδικάστηκαν ο καθένας σε ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών με αναστολή.

Επιπλέον, ο πατέρας ενός εκ των αγοριών καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών, με αναστολή, καθώς το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία του και τον έκρινε ένοχο για την πράξη της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων εξ αμελείας.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και η μητέρα του μικρού Άλεξ,

Παράνομη η σημερινή 24ωρη απεργία στο Μετρό


Παράνομη έκρινε το δικαστήριο τη σημερινή απεργία των εργαζομένων στο Μετρό, ύστερα από προσφυγή που έκανε η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. (Σταθερές Συγκοινωνίες).

Έπειτα από την απόφαση αυτή, η εταιρεία καλεί τους εργαζόμενους να προσέλθουν αμέσως στις θέσεις τους προκειμένου να λειτουργήσει το Μετρό.


Οι εργαζόμενοι πάντως υποστηρίζουν ότι δεν έχει φτάσει καμία απόφαση του δικαστηρίου στο Σωματείο και εκτιμούν, ότι ακόμη και να επιδοθεί η απόφαση είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν και να συγκεντρωθούν οι υπάλληλοι που απαιτούνται για την ασφαλή λειτουργία του Μετρό.

Σημειώνεται ότι η ΣΤΑ.ΣΥ. έχει καταθέσει και νέα προσφυγή στο δικαστήριο για την αυριανή 24ωρη

Κλειστά ενοποιημένα νοσήλια στο ΕΣΥ


Νέο σύστημα χρέωσης των ασφαλιστικών ταμείων θα εφαρμόζουν στο εξής τα νοσοκομεία. Πρόκειται για τα 700 κλειστά ενοποιημένα νοσήλεια, που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.


Πρόκειται πρακτικά για ισάριθμα πακέτα διαχείρισης του συνόλου των ασθενειών, τα οποία θα έχουν συγκεκριμένους κωδικούς και κόστος.


Για παράδειγμα, το ταμείο ενός ασθενή με έμφραγμα του μυοκαρδίου, ο οποίος χρειάζεται αγγειοπλαστική και πενθήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο, θα γνωρίζει εκ των προτέρων πόσο θα κοστίζει η νοσηλεία του.

Στο κλειστό ενοποιημένο νοσήλιο που θα αφορά στη συγκεκριμένη νοσηλεία θα περιλαμβάνονται οι εξετάσεις, το κόστος των παρεμβάσεων, όπως αγγειοπλαστική με στεντ, αλλά και η

Κινητή τηλεφωνία: Παράνομη η χρήση jammers, τονίζει η ΕΕΤΤ


Τη διάθεση και χρήση στην ελληνική αγορά jammers (ραδιοεξοπλισμού για την παρεμπόδιση της λειτουργίας των κινητών τηλεφώνων) εντόπισε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ έπειτα από αυτεπάγγελτους ελέγχους.

Όπως επισημαίνει η Επιτροπή, η χρήση των jammers είναι μη νόμιμη και επιφέρει διοικητικές και ποινικές κυρώσεις κατά των παραβατών (όπως ορίζει ο Ν. 3431/2006 και το ΠΔ 44/2002).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο (Οδηγία 99/5/ΕΚ για το ραδιοεξοπλισμό και τον τηλεπικοινωνιακό τερματικό εξοπλισμό), στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν επιτρέπεται η παρεμπόδιση στην

Σύλληψη για αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητας στην Αθηνών - Σουνίου


Αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητας στην παραλιακή Λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου διέκοψαν τη νύχτα που μας πέρασε άνδρες της Τροχαίας, βεβαιώνοντας σειρά παραβάσεων.

Επίσης, στην Λεωφόρο Ποσειδώνος στην Βάρκιζα συνελήφθη 29χρονος οδηγός μοτοσυκλέτας ο οποίος πραγματοποιούσε επικίνδυνους ελιγμούς. Ο συλληφθείς αναμένετο να οδηγηθεί στον εισαγγελέα

Αναδρομική η μείωση του αφορολόγητου


Αναδρομική ισχύ από 1ης/1/2011 θα έχουν όλα τα νέα φορολογικά μέτρα τα όποια όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών, θα έχουν ψηφιστεί πριν από το τέλος Οκτωβρίου. Στα 9.500 ευρώ το αφορολόγητο για συνταξιούχους άνω των 65 ετών και νέους κάτω των 30 ετών, μειώσεις φοροαπαλλαγών από τόκους στεγαστικών δανείων, ιατρικές δαπάνες, ασφάλιστρα ζωής, κτλ. Αλλάζει και το σύστημα συλλογής αποδείξεων από τους φορολογούμενους.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο μειωμένο αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ θα ισχύσει αναδρομικά από 1/1/2011 και από αυτό θα εξαιρούνται οι νέοι έως 30 ετών και οι συνταξιούχοι άνω των 65 ετών, με μόνο έσοδο τη σύνταξή τους. Για τις κατηγορίες αυτές το αφορολόγητο ορίζεται σε 9.000-9.500 ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε επίσης μειώσεις φοροαπαλλαγών από τόκους στεγαστικών δανείων, ιατρικές δαπάνες, ασφάλιστρα ζωής, κ.λπ., με το όφελος για το Δημόσιο να φθάνει στο 0,6% του ΑΕΠ.

Αναδρομικά θα ισχύσει και η αλλαγή του συστήματος αποδείξεων. Το ύψος του απαιτούμενου ποσού θα αυξηθεί ανάλογα με το εισόδημα που θα δηλωθεί, ενώ η συγκέντρωση των αποδείξεων

Κοινό μέτωπο εμπόρων - δικηγόρων κατά των φορολογικών μέτρων


Συνάντηση της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) με τη διοίκηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), προετοιμάζεται, ώστε να αποφασιστούν κοινές δράσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την φορολογική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε η ΕΣΕΕ, που επίσης προτρέπει τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους μέλη της να συνεργαστούν με τους τοπικούς Δικηγορικούς Συλλόγους για την ανάπτυξη ενός πλαισίου αντιμετώπισης και αντίδρασης απέναντι στο σύνολο των μέτρων που βυθίζουν την ελληνική οικονομία και κοινωνία στην ύφεση.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι πρόσφατα απέστειλε προς τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους υποδείγματα δηλώσεων επιφύλαξης «για όσα από τα μέλη της καταβάλλουν την έκτακτη εισφορά, το τέλος επιτηδεύματος και το ειδικό τέλος ακινήτων, γνωρίζοντας ότι, το λιγότερο, η υποβολή των δηλώσεων επιφύλαξης είναι, από μόνη της, μια

Προφυλακιστέος ο Μάκης Ψωμιάδης


Προφυλακιστέο για την υπόθεση «των στημένων» έκρινε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τον Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος είχε αφεθεί προσωρινά ελεύθερος μετά τη διαφωνία για το θέμα της προφυλάκισής του ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα.

Απολογούμενος πάντως στον ανακριτή, ο κ. Ψωμιάδης χαρακτήρισε τις κατηγορίες που του αποδίδονται

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Κρήτη

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στον θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Ινστιτούτου η δόνηση σημειώθηκε στις 15.08 και εντοπίζεται 189 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ηρακλείου, 153 χιλιόμετρα νότια των Χανίων και 118 χιλιόμετρα νότια του

Εκτός εφεδρείας οι τελωνειακοί - εφοριακοί

Συνάντηση με τους εφοριακούς και τελωνειακούς είχε νωρίτερα ο Ευ. Βενιζέλος ο οποίος δέχθηκε να συναντήσει αντιπροσωπεία τους καθώς παρέμεναν συγκεντρωμένοι από το πρωί έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών τους ανακοίνωσε ότι το νέο μισθολόγιο θα εφαρμοστεί από την 1η Νοέμβρη ενώ τα χαμόγελα επανήλαθν στα πρόσωπά τους όταν τους ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπαχθούν στο καθεστώς εφεδρείας ούτε θα γίνουν μετατάξεις στον κλάδο

Απεργούν οι δάσκαλοι 5 και 19 Οκτωβρίου

Συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, στις 5 και στις 19 Οκτωβρίου 2011, αποφάσισε το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ΔΟΕ.

Οι δάσκαλοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην εκπαίδευση «με τα χιλιάδες κενά, τις ελλείψεις βιβλίων, τις σχολικές επιτροπές χωρίς χρήματα για τις λειτουργικές τους δαπάνες».

Σε σχετική ανακοίνωσή τους, οι δάσκαλοι αναφέρονται «στις σχεδιασμένες απολύσεις 30.000 εργαζομένων στον ευρύτερο και το στενό δημόσιο τομέα, μέσα από τον αντεργατικό θεσμό της εργασιακής εφεδρείας».

Επίσης, διαμαρτύρονται για τη νέα οριζόντια αφαίμαξη των εισοδημάτων, ακόμα και για όσους ζουν κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας, όπως είναι οι άνεργοι.

Η ΔΟΕ υπογραμμίζει τη νέα δραματική μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων κατά (20%-40%), που θα οδηγήσει στη φτώχεια τους εργαζομένους και υπενθυμίζει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι

Ιδιωτικοποιήσεων συνέχεια ...


Εξαίρεση των ΑΕΙ από την εφεδρεία ζητούν οι πρυτάνεις


Εξαίρεση «του ευαίσθητου τομέα της Παιδείας» από την εργασιακή εφερδεία ζητούν οι πρυτάνεις με επιστολή τους προς την υπουργό Αννα Διαμαντοπούλου, προειδοποιώντας με διακοπή της λειτουργίας των Πανεπιστημίων, σε περίπτωση εφαρμογής αυτού του καθεστώτος.

Το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, στην επιστολή του τονίζει ιδιαίτερα ότι ήδη έχουν προκληθεί μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία των Ιδρυμάτων, εξ αιτίας των

Κινητοποιήσεις στην υγεία


Νέο γύρο κινητοποιήσεων στο χώρο της Υγείας έως και τις 20 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αντιδρώντας στην εργασιακή εφεδρεία, τις περικοπές μισθών και συντάξεων.

Η αυλαία των κινητοποιήσεων ανοίγει την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, με 4ωρη στάση εργασίας 11.00 -15:00 και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.

Στις 5 Οκτωβρίου η ΠΟΕΔΗΝ θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ ενώ για τις 13 Οκτωβρίου τα μέλη της Ομοσπονδίας αποφάσισαν 4ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 15:00 και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και για τις 19 Οκτωβρίου πανελλαδική πανεργατική

Συμμετοχή ΔΟΕ σε 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ


Τη συμμετοχή της στις 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ στις 5/10 για το δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ και στη γενική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 19/10 αποφάσισε η Διδασκαλική Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ).

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας, σε σχετική ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για την αναγκαιότητα συγκρότησης ενός πανεκπαιδευτικού-πανεργατικού μετώπου ως τη μόνη λύση και τονίζει ότι οι δυνάμεις της εργασίας χρειάζεται να συστρατευθούν περισσότερο από ποτέ.

Οι δάσκαλοι διαμαρτύρονται, μεταξύ άλλων για «την άσχημη κατάσταση στην εκπαίδευση, με τα χιλιάδες κενά, τις ελλείψεις βιβλίων και τις σχολικές επιτροπές χωρίς χρήματα για τις λειτουργικές

«Ναι» θα ψηφίσει για το τέλος ακινήτων ο Γ.Βούρος


Την πρόθεσή του να ψηφίσει τη διάταξη για το τέλος ακινήτων κατά την αποψινή ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, ξεκαθαρίζει με γραπτή του δήλωση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Βούρος, δίνοντας όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «άλλη μία ευκαιρία στην κυβέρνηση να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της.

«Ψηφίζω από καθαρό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πατρίδα μου. Δίνω μια ακόμη ευκαιρία στην κυβέρνηση να υλοποιήσει επιτέλους τις υποχρεώσεις που ανέλαβε αξιοποιώντας τις μέχρι τώρα ψήφους εμπιστοσύνης που της έχω προσφέρει. Ελπίζω από δω και πέρα, αυτή η

ΟΑΣΑ: Παράταση ισχύος φοιτητικών πάσο έως 23/10


Την παράταση της ισχύος των φοιτητικών πάσο (Δελτίων Ειδικού Εισιτηρίου) για τις αστικές συγκοινωνίες, μέχρι και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ.



Οπως επίσης διευκρινίζεται, οι πρωτοετείς φοιτητές θα μπορούν έως τις 23 Οκτωβρίου 2011, να κάνουν χρήση μειωμένου κομίστρου στα συγκοινωνιακά μέσα αρμοδιότητας

ΝΔ: Εκτός λειτουργίας το εκτυπωτικό κέντρο του ΥΠΟΙΚ στο ΚΕΠΥΟ


Την ώρα που η Ελλάδα και οι Έλληνες υποβάλλονται σε πρωτόγνωρες και επώδυνες θυσίες, η κυβέρνηση συνεχίζει να κινείται στη σφαίρα της αδράνειας και της ανικανότητας, τονίζει ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Ι. Βρούτσης, καθώς όπως υποστηρίζει, εδώ και δέκα μέρες, το εκτυπωτικό κέντρο του υπουργείου Οικονομικών στο ΚΕΠΥΟ έχει σταματήσει κάθε δραστηριότητα, λόγω έλλειψης μελανιού.

Με άλλα λόγια, εξηγεί ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, δεν πραγματοποιούνται οι από το νόμο προγραμματισμένες εκδόσεις πολυεκκαθαριστικών και εκκαθαρίσεων φορολογικών δηλώσεων, έχουν φρενάρει

Ασπίδα για τη γυναικεία κατάθλιψη ο καφές


Μειωμένο κίνδυνο κατάθλιψης αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που πίνουν δύο ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα.

Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον Μισέλ Λούκας, μελέτησαν επί μια δεκαετία σχεδόν 51.000 γυναίκες με μέση ηλικία 63 ετών και από αυτές, στην πορεία, περίπου 2.600 εμφάνισαν κατάθλιψη.

Συσχετίζοντας την κατανάλωση καφέ με την ψυχική διάθεση των ατόμων, βρήκαν ότι οι περισσότερες από όσες εκδήλωσαν καταθλιπτικά συμπτώματα, έπιναν από καθόλου έως πολύ λίγο καφέ.

Συγκριτικά με τις γυναίκες που έπιναν ένα φλιτζάνι καφέ ή λιγότερο την

Ντ. Μπακογιάννη: «Ναι» στην εργασιακή εφεδρεία με αξιοκρατικά κριτήρια


H Δημοκρατική Συμμαχία είναι υπέρ της εργασιακής εφεδρείας, αλλά με αξιοκρατικά και κοινωνικά κριτήρια, τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Ντόρα Μπακογιάννη κατά τη διάρκεια περιοδείας της τη Δευτέρα στο Αιγάλεω.

Την ώρα που υπάρχουν εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες με ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, δεν είναι δυνατόν να εξωθούνται στην εργασιακή εφεδρεία εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί το 2005, παρατήρησε ενδεικτικά.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας της στα εγκαίνια των τοπικών γραφείων του κόμματος, η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως η ΔΗΣΥ γεννήθηκε σε μία δύσκολη περίοδο για να είναι χρήσιμη, μακριά από λαϊκισμούς, και κατηγόρησε αφενός την κυβέρνηση ότι επί δύο χρόνια δεν έχει προχωρήσει σε

24ωρη απεργία των σιδηροδρομικών την Τετάρτη


Σε 24ωρη απεργία προχωρά αύριο Τετάρτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, αντιδρώντας στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας και στα μέτρα που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Η απεργία θα ισχύσει από απόψε τα μεσάνυχτα έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και αφορά όλο το προσωπικό που απασχολείται στον ΟΣΕ Α.Ε., την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., την

Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος


                                                                                                                                     




                                                                                                                            


                                 26 Σεπτεμβρίου 2011 



                  Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ
              

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

            Λόγω των προβλημάτων που θα προκύψουν στους συναλλασσομένους με τα Τελωνεία κατά τη διάρκεια της απεργίας  των τελωνειακών υπαλλήλων, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011 και  Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011 και από  ώρα 07.00, παρακαλούμε για την ενημέρωση του κοινού σας (τηλεοπτικού, αναγνωστικού κ.λ.π.), αφού η απεργία μας σε καμία περίπτωση δεν αποβλέπει στην ταλαιπωρία του.
       Έτσι, το προσωπικό ασφαλείας κατά τη διάρκεια της απεργίας, θα προβαίνει μόνο σε τελωνειακές εργασίες που έχουν σχέση με την εισαγωγή και εξαγωγή ευπαθών ζωτικής ή εθνικής

Σήμερα η ψηφοφορία για το ειδικό τέλος ακινήτων


Σήμερα το βράδυ αναμένεται να διεξαχθεί στη Βουλή η κρίσιμη ψηφοφορία επί του ειδικού τέλους στα ακίνητα, την ώρα που συνεχίζονται οι τριγμοί εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ αλλά και της κυβέρνησης.

Χθες πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος εξέφρασε την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, εκθειάζοντας την υψηλή αίσθηση καθήκοντος, όπως είπε, που έχουν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

«Τους αξίζουν συγχαρητήρια για τη στάση τους και για την στήριξη που παρέχουν μέχρι τώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα περί αντιπαράθεσης ανάμεσα στους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρη Ρέππα, και Υποδομών, Γιάννη Ραγκούση, για την προετοιμασία του νομοσχεδίου για το ενιαίο μισθολόγιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι δόθηκαν οι αναγκαίες εξηγήσεις και η κυβέρνηση θεωρεί πώς δεν υπάρχει κανένα θέμα.

«Υπάρχει συνέχεια στην κυβερνητική πολιτική», επισήμανε ο κ. Μόσιαλος και πρόσθεσε ότι οι

Παράταση κατάταξης νεοσυλλέκτων λόγω απεργίας στα ΜΜΜ

Διευκολύνσεις παρέχει ο στρατός στους νέους που άρχισαν (από χθες και μέχρι τις 29/9) να κατατάσσονται και αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω των απεργιών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Με την επίδειξη του σημειώματος κατάταξής τους και την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο τους, μπορούν να παρουσιαστούν σε οποιαδήποτε στρατιωτική ή αστυνομική αρχή για να δηλώσουν τους λόγους αδυναμίας και να παραταθεί η κατάταξή τους.

Στους στρατευσίμους που θα φτάσουν στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου από τη νησιωτική Ελλάδα, κατά το διάστημα από 27 έως 29 Σεπτεμβρίου 2011, θα

Χωρίς ζωντανό πρόγραμμα το Alter

Δεν είναι στο πόστο του σήμερα το πρωί ο Γιώργος Αυτιάς αφού οι τεχνικοί στο Alter προχώρησαν από χθες σε στάση εργασίας, η οποία ξεκίνησε στις 5:30 και θα λήξει στις 10 με αποτέλεσμα να μην μεταδίδεται ζωντανό πρόγραμμα.

Στάση εργασίας έκαναν και χθες το απόγευμα από τις 18:00-23:00, αφού παραμένουν απλήρωτοι εδώ και αρκετούς μήνες. Στις 6 το απόγευμα

Αρχίζουν απεργία εφοριακοί και τελωνειακοί

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από σήμερα οι εφοριακοί και οι τελωνειακοί αντιδρώντας στη μείωση των αποδοχών τους και στη συνεχιζόμενη επίθεση στους δημοσίους υπαλλήλους (εργασιακή εφεδρεία, απολύσεις, διάλυση υπηρεσιών).

Στις 11:00 προγραμματίζεται συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή και πορεία προς το υπουργείο

Διαμαρτυρία ένστολων στη Βουλή

Στις 6 σήμερα το απόγευμα δίνουν ραντεβού οι ένστολοι στη Βουλή προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις μειώσεις των μισθών τους, που για τους τρεις επόμενους μήνες θα κυμαίνονται, κατά μέσο όρο, από 350 έως 550 ευρώ.

Χθες το πρωί κρέμασαν πανό στο Λυκαβηττό στο οποίο αναγραφόταν « Η ΕΛ.ΑΣ. πενθεί. Ημέρα πληρωμής - Ημέρα πένθους». Το πανό αναρτήθηκε κάτω από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και περισσότεροι

Ξεκίνησε τις έρευνες το Πίρι Ρέις

Ένα τουρκικό πλοίο ξεκίνησε τις έρευνες για φυσικό αέριο κοντά στην Κύπρο, δήλωσε ο "πρωθυπουργός" του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους Ιρσέν Κιουτσιούκ, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα της Τουρκίας.

"Από τις 26 Σεπτεμβρίου το πλοίο Piri Reis ξεκίνησε τις γεωφυσικές έρευνες και τη συλλογή σεισμολογικών στοιχείων στην εγκεκριμένη ζώνη" μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, επικαλούμενο

Χωρίς μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ σήμερα

Κανονικά θα κυκλοφορήσουν σήμερα ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, ο προαστιακός και το τραμ ενώ ακινητοποιημένοι θα μείνουν για 24 ώρες οι συρμοί του μετρό και για 48 ώρες- σήμερα και αύριο- τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Εκτός από τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, πληροφορίες αναφέρουν πως αύριο Τετάρτη θα ακινητοποιηθούν όλα τα μέσα μεταφοράς- και ο ΟΣΕ-, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει

Εκδίκαση υποθέσεων οικογενειακού δικαίου στο Πολυμελές

Το Πρωτοδικείο Πειραιά γνωστοποίησε ότι την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011 οι υποθέσεις οικογενειακού δικαίου στο Πολυμελές (αποκτήματα, εκουσία, διετίες κ.λ.π.) θα εκδικαστούν ταυτόχρονα από δύο διαφορετικές συνθέσεις σε δύο διαφορετικές αίθουσες.

Για το λόγο αυτό παρακαλούνται όλοι οι Δικηγόροι (Πειραιά και Αθήνας), που έχουν παρόμοιες υποθέσεις, να βρίσκονται στο Πρωτοδικείο Πειραιά πριν από τις 9 π.μ., προκειμένου να πληροφορηθούν έγκαιρα τον

Ο καιρός στις 27.09.2011


Καλό καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με λίγες ασθενείς τοπικές βροχές στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά και θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, περιμένουμε την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 27 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 16 έως 25 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα και από 19 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη αλλά στο Ανατολικό Αιγαίο η μέγιστη θα φτάσει τους 28 βαθμούς.

Σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο. Μέτριοι έως ισχυροί βορείων διευθύνσεων άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Τοπικές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά του νομού περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 24 με 25 βαθμούς. Ισχυροί έως σχεδόν