www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ο Άρειος Πάγος ανοίγει τον δρόμο για τον συνδικαλισμό στις ένοπλες δυνάμεις


Ανοίγει ο δρόμος για τον συνδικαλισμό στις ένοπλες δυνάμεις με απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου. Οι ανώτατοι δικαστές με συντριπτική πλειοψηφία έκριναν ότι όσοι υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις μπορούν να συνδικαλίζονται υπό συγκεκριμένους όρους.

Συγκεκριμένα μπορούν να ιδρύσουν Ένωση Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά δεν μπορούν να ιδρύουν αμιγώς συνδικαλιστικά σωματεία, ούτε να απολαμβάνουν τα

Ουρανοξύστες στην Ελλάδα!


Ξεχάστε τις μονοκατοικίες με τους κήπους, γιατί η Ελλάδα θα αρχίσει να μετατρέπεται στην χώρα του… ουρανοξύστη!

Αυτό προβλέπει ο νέος Γενικός Οικοδομικός Κανονισμός που πριμοδοτεί καθ’ ύψος τα κτίρια με μικρότερη κάλυψη επί του οικοπέδου.

Ουσιαστικά ο νέος ΓΟΚ προσφέρει μεγαλύτερο συντελεστή δόμησης ως κίνητρο για την μείωση της κτιριακής κάλυψης επί εδάφους, την εξάλειψη του φαινομένου της κατάτμησης, την απόσυρση του ενεργοβόρου ή ακατάλληλου κτιρίου και την αύξηση των κοινόχρηστων χώρων στις πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Δεν θα προσμετρώνται πλέον οι ανοιχτοί όγκοι που ορίζονται από το εξωτερικό ανάγλυφο του κτιρίου, ενώ ο νέος νόμος θα επιτρέπει την χρήση νέων υλικών, νέων

Απεργούν την Παρασκευή οι οδοντίατροι

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν αύριο οι οδοντίατροι της χώρας, σύμφωνα με απόφαση της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, διαμαρτυρόμενοι «για την παράδοση άνευ όρων της

Σε επιτροπή της Βουλής παραπέμφθηκε η πρόταση για άρση απορρήτου των πολιτικών


Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής παραπέμφθηκε η τροπολογία των 90 βουλευτών, με την οποία προτεινόταν η άρση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των πολιτικών προσώπων κατά τις έρευνες των κρατικών οργάνων για την περιουσιακή τους κατάσταση και οικονομική τους.

Η τροπολογία δεν έγινε δεκτή στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για τη δίκαιη δίκη και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μ. Παπαϊωάννου, παρέπεμψε το θέμα

Κομοτηνή: Διαπραγματεύσεις για λήξη της ομηρίας στο εργαστάσιο της Helesi - Τι λένε οι συνάδελφοί του και τι λέει η εταιρεία


Από το μεσημέρι συνεχίζεται η ομηρία δύο εργαζομένων σε εργοστάσιο κατασκευής κάδων απορριμμάτων στην Κομοτηνή, από 50χρονο απολυμένο από την επιχείρηση, ο οποίος φέρει καραμπίνα. Οι διαπραγματευτές της αστυνομίας έχουν συνεχή επικοινωνία με τον 50χρονο, μέσω κινητού τηλεφώνου, προκειμένου να τον πείσουν να παραδοθεί και να απελευθερώσει τους δύο οδηγούς της εταιρίας. Βασικό αίτημά του είναι η επαναπρόσληψή του στην εταιρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος πάσχει από μελαγχολία, ενώ κατά τη διάρκεια των συνομιλιών ζήτησε να του φέρουν και τα χάπια που είχε στο σπίτι του.

Νωρίτερα, τραυμάτισε τον μεγαλομέτοχο της επιχείρησης στο στήθος και ένα Βούλγαρο εργάτη στο

΄Έληξε η κατάληψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών


Έληξε η κατάληψη που πραγματοποιούσαν τις δύο τελευταίες ημέρες μέλη της «Επιτροπής Αγώνα Δικηγόρων» (ανεπίσημο όργανο), στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ΔΣΑ .

Η απόφαση για κατάληψη αναθεωρήθηκε προκειμένου να μην παρεμποδίζεται η προσέλευση των δικηγόρων στο Σύλλογο για την υλοποίηση έκδοσης παραβόλων, παροχή βεβαιώσεων, μελέτη στη βιβλιοθήκη του Συλλόγου κ.λπ.

Βασικό αίτημα της «Επιτροπής Αγώνα Δικηγόρων» ήταν να οριστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου,

Αντ. Σαμαράς: Αμεση λήψη μέτρων για την ανάπτυξη


Αναπτυξιακές πρωτοβουλίες ώστε να περιορισθεί η ύφεση και να μειωθεί η ανεργία συζήτησε στο πλαίσιο των σημερινών του επαφών με Ευρωπαίους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς είχε κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Γιόζεφ Ντόλ, και την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ.

Όπως ανέφερε ο κ. Σαμαράς σε δηλώσεις του μετά τον κύκλο των συναντήσεών του, κατά τις συζητήσεις που είχε επανέλαβε την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ανάκαμψη της οικονομίας, καθώς, «χωρίς ανάκαμψη, ούτε οι

Αντίδραση της δημοτικής αρχής Θήρας για το κλειστό Ακρωτήρι


Κλειστός παραμένει ο αρχαιολογικός χώρος Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη, μετά την κατάρρευση, το Σεπτέμβριο του 2005, μέρους του νέου στεγάστρου του, παρά το γεγονός ότι -όπως αναφέρει ο δήμος Θήρας- οι εργασίες αποκατάστασής του έχουν ολοκληρωθεί από πέρυσι το φθινόπωρο.

«Σήμερα, περισσότερο από έξι χρόνια μετά και ενώ το έργο έχει ολοκληρωθεί από πέρυσι το φθινόπωρο, ο χώρος παραμένει κλειστός για το κοινό χωρίς να είναι ορατός ο χρόνος επαναλειτουργίας του», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Συμπληρώνεται ακόμη ότι «η κοινωνία της Σαντορίνης και οι χιλιάδες επισκέπτες της, όλα αυτά τα χρόνια, έδειξαν κατανόηση και ανοχή, καθώς είχαν την ελπίδα ότι το έργο θα ολοκληρωνόταν σύντομα και θα ήταν μια πρωτοποριακή κατασκευή αντάξια ενός τόσο

Νέοι κανόνες εμπιστευτικότητας από την Google


Η Google έθεσε σήμερα σε εφαρμογή νέους κανόνες εμπιστευτικότητας οι οποίοι της επιτρέπουν να ανασυντάσσει τις πληροφορίες που προέρχονται από χωριστές προηγουμένως υπηρεσίες του. Η ενέργεια αυτή ωστόσο έχει προκαλέσει επικρίσεις.

Πάντως ο όμιλος διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του. Οι χρήστες θα πρέπει να αποδεχθούν τη νέα χάρτα εμπιστευτικότητας για να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τους λογαριασμούς

Τα αγάλματά της υποδέχεται η Στοά του Αττάλου


Η Στοά του Αττάλου - η πιο γνωστή στοά της Αθήνας- είναι έτοιμη να υποδεχτεί τα αγάλματα, που θα συνθέσουν τα εκθέματα του 1ου ορόφου, ο οποίος δεν θα αργήσει να ανοίξει για το κοινό.

Με την έγκριση της μουσειογραφικής μελέτης από τα μέλη του Συμβουλίου Μουσείων, το συνολικό έργο της ανακαίνισης του πρώτου ορόφου της Στοάς του Αττάλου βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία.

Σ' αυτό περιλαμβάνονται καθαρισμοί με υδροβολή των σύγχρονων αρχιτεκτονικών στοιχείων του κτηρίου, αναδιάταξη των γλυπτών μικρής κλίμακας και των προπλασμάτων, καθαρισμός και

Στον υπουργό Δικαιοσύνης η αναφορά Μπακογιάννη για το «1 εκατομμύριο»


Στον υπουργό Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου, διαβίβασε σήμερα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες την αναφορά της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντ. Μπακογιάννη, με την οποία επιρρίπτει ευθύνες στον πρόεδρο της Αρχής καταπολέμησης ξεπλύματος μαύρου χρήματος, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Π. Νικολούδη, για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση εξαγωγής του ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο εξωτερικό.

Η αναφορά εστάλη στον κ. Παπαϊωάννου για να κρίνει εάν θα κινήσει ή όχι πειθαρχική διαδικασία. Ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι ο μόνος αρμόδιος, λόγω του βαθμού που κατέχει ο κ. Νικολούδης στην εισαγγελική ιεραρχία, να τον ελέγξει πειθαρχικά. Εχει τη δυνατότητα να ζητήσει την προκαταρκτική έρευνα ή να ασκήσει πειθαρχική δίωξη ή να μην προβεί

΄Εναρξη υποβολής αιτήσεων για χορήγηση άδειας Ελεγκτών Δόμησης


Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αίτησης για χορήγηση άδειας Ελεγκτών Δόμησης κατ' εφαρμογή του ν. 4030/2010 «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης, ελέγχου κατασκευών και λοιπές διατάξεις».


Το υπουργείο δρομολόγησε ενημερώνει ότι δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι εξής Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις:

α) «Καθορισμός κατηγοριών Ελεγκτών Δόμησης, εξεταστέας ύλης, φορέα και διαδικασίας διενέργειας εξετάσεων για την απόκτηση άδειας Ελεγκτή Δόμησης» (ΦΕΚ Β’ 252), στην οποία

Θεσσαλονίκη: Ανάρπαστες οι πατάτες σε τιμή παραγωγού


Πάνω από 55 τόνους πατάτας, ποσότητα πενταπλάσια σε σχέση με αυτή που είχε προϋπολογιστεί, παρήγγειλαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (ΑΠΘ) οι καταναλωτές στη Θεσσαλονίκη, σπεύδοντας να επωφεληθούν από την πρωτοβουλία της Γεωπονικής Σχολής να διαθέσει το προϊόν σε τιμή παραγωγού, ήτοι 0,25 ευρώ ανά κιλό ή 5 ευρώ τα 20 κιλά.

Η διάθεση πατάτας Νευροκοπίου και Ανω Βροντούς στις συγκεκριμένες προνομιακές τιμές θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή από τις 11.00 μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι, στο προαύλιο του κτηρίου διοίκησης του ΑΠΘ, ενώ θα συνεχιστεί μεθαύριο Σάββατο, με τη διάθεση άλλων 50 τόνων, μεταξύ

Μειώνεται κατά 22% το επίδομα ανεργίας


Κατά 22% μειώνονται, με υπουργική απόφαση, όλα τα επιδόματα του ΟΑΕΔ και το επίδομα ανεργίας, ακολουθώντας τη μείωση που κατώτατου μισθού κατά το ίδιο ποσοστό. Πλέον το επίδομα ανεργίας διαμορφώνεται στα 359 ευρώ.

Η μείωση των επιδομάτων θα ισχύσει από τις 12 Μαρτίου και παρά τις χθεσινές αναφορές του υπουργού Εργασίας στους δημοσιογράφους πως εξετάζεται η εξαίρεση ορισμένων κατηγοριών ανέργων από τη μείωση, κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στην υπουργική απόφαση που υπεγράφη.

Πηγές του υπουργείου Εργασίας ανέφεραν πως η υπογραφή της απόφασης κρίθηκε επιβεβλημένη εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup, στην οποία συζητείται η, κατ' αρχήν, επικύρωση του νέου

Μεγάλη απάτη σε βάρος εταιρείας παροχής υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας


Απάτη σε βάρος εταιρείας παροχής υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας εξιχνίασε η ΕΛΑΣ. Εμπλέκονται 19 άτομα που με εικονικές επιδοτήσεις συσκευών σε υποτιθέμενους συμβεβλημένους εταιρικούς πελάτες προκάλεσαν ζημιά που ξεπερνά τα 3,6 εκατομμύρια ευρώ.

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας εννέα από αυτά, μεταξύ των οποίων και μία 41χρονη υπάλληλος της εταιρείας, που φέρεται ως αρχηγικό μέλος της οργάνωσης.

Τα τελευταία δυο και πλέον χρόνια διέθεσαν παράνομα 11.261 συσκευές κινητών τηλεφώνων (smart phones), σε δήθεν συμβεβλημένα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας.

Συγκεκριμένα, η 41χρονη φέρεται να «αλίευε» προσωπικά δεδομένα υπαρκτών μεν εταιρικών

Δικογραφία σε βάρος Γεωργιανού για κλοπές


Δικογραφία σε βάρος 40χρονου αλλοδαπού υπηκόου Γεωργίας για κλοπές κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση σχηματίστηκε από το Τ.Α. Συντάγματος.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο ανωτέρω δράστης διέπραττε κλοπές από αυτοκίνητα στη περιοχή του

Συνελήφθη ιδιοκτήτης εταιρείας μεταφορών για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο


Συνελήφθη το πρωί στη Θεσσαλονίκη 58χρονος οδηγός και ιδιοκτήτης εταιρείας μεταφορών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ΄εξακολούθηση.

To ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 293.318,48 ευρώ, για το χρονικό διάστημα από 30-11-2006 έως 30-04-2008.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον συλληφθέντα αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 98 Π.Κ «Εγκλήματα τελούμενα κατ΄εξακολούθηση», καθώς και του άρθρου

Χρ. Παπουτσής: Στόχος ένα σύγχρονο κόμμα της Κεντροαριστεράς


Επισήμως ανήγγειλε την υποψηφιότητά του για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Παπουτσής.

Όπως ανέφερε, η υποψηφιότητα στοχεύει στην ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ σε «ένα σύγχρονο κόμμα της

ΚΕΔΕ: Μόνο δέκα δήμαρχοι λαμβάνουν 2.941 ευρώ καθαρά


Το πολύ τα 2.941 ευρώ φθάνουν οι καθαρές αποδοχές ενός δημάρχου, δήμου με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Αφορμή για την ανακοίνωση της ΚΕΔΕ ήταν η δημοσιοποίηση έγγραφης απάντησης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σχετικά με τις αμοιβές λειτουργών του Δημοσίου και ΝΠΔΔ που υπερβαίνουν τα 5.000 ευρώ, ως συνολικές μεικτές μηνιαίες αποδοχές.

Στο έγγραφο του κ. Σαχινίδη, μεταξύ των λειτουργών του δημοσίου με τις προαναφερόμενες

Yπεγράφη η σύμβαση επέκτασης του μετρό έως Πειραιά


Υπεγράφη η σύμβαση για την επέκταση της γραμμής 3 του μετρό με έξι νέους σταθμούς από το Χαϊδάρι μέχρι το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, συνολικού μήκους 7,6 χιλιομέτρων.

Το έργο, προϋπολογισμού 660 εκατ. ευρώ, θα υλοποιηθεί σε 5,5 χρόνια και θα παραδοθεί το 2017.

Η γραμμή θα διέρχεται από τους δήμους Αγίας Βαρβάρας, Κορυδαλλού και Νίκαιας και θα καταλήγει στον Πειραιά, ενώ αναμένεται να εξυπηρετεί καθημερινά 115.000 κατοίκους και συνολικά 132.000 επιβάτες.

Οι έξι σταθμοί που θα δημιουργηθούν είναι στην Αγία Βαρβάρα, τον Κορυδαλλό, τη Νίκαια, τα Μανιάτικα, το λιμάνι του Πειραιά και το Δημοτικό Θέατρο. Κατά τη διάρκεια κατασκευής του

ΥΠΟΙΚ: Πολύ καλή η προσφορά για το PSI


Την ανταπόκριση της αγοράς για το PSI περιμένει η κυβέρνηση, ύστερα από τις αποφάσεις του προηγούμενου Eurogroup σχετικά με την υιοθέτηση του νέου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας και την επίσημη έναρξη του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων.

Τα παραπάνω δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, όπου αναμένεται να δοθεί το «πράσινο

Στην ανάπτυξη εστιάζει ο Αντ. Σαμαράς


«Η Ελλάδα πρέπει να βαδίσει στην οδό της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και των δομικών μεταρρυθμίσεων, ωστόσο προέχει και ο παράγοντας ανάπτυξη» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ΕΛΚ στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ.

Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση

Προς ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων φόρου κληρονομιάς, δωρεάς, γονικής παροχής, μεταβίβασης ακινήτων


Την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φόρου κληρονομιάς, δωρεάς, γονικής παροχής και μεταβίβασης ακινήτων προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, όπως προκύπτει απο απόφαση Ευ. Βενιζέλου.

Ειδικότερα, συστήνεται ομάδα εργασίας για τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων με εκπροσώπους των συμβολαιογράφων αλλά και των ιδιοκτητών ακινήτων, για τη μελέτη και υποβολή προτάσεων προκειμένου

Η Τζούλια Αλεξανδράτου ανακοίνωσε το κόμμα της!


Έτοιμο το Π.Α.Ν.Ο. (Πανελλήνιο Κόμμα Αγανακτισμένων και Οικολόγων Ελλάδος) της Τζούλιας. Συνεπής στα λεγόμενά της, η Τζούλια απαντά στα κακώς κείμενα της πολιτικής με κόμμα! Το Π.Α.Ν.Ο. της Τζούλιας Αλεξανδράτου είναι γεγονός και η ίδια δηλώνει έτοιμη για τις εκλογές.

Βρέθηκαν πλαστά 1εκατ. ευρώ σε βαλίτσα αλλοδαπού


Παραχαραγμένα χαρτονομίσματα έτοιμα προς κυκλοφορία άλλα και άλλα υδατογραφημένα προς παράνομη αναπαραγωγή, συνολικού ποσού περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ, βρέθηκαν στις αποσκευές

Κρύβουν κινδύνους τα γενόσημα φάρμακα;

Είναι ένα από τα θέματα των ημερών και ίσως από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που λαμβάνονται στον χώρο του φαρμάκου. Ωστόσο το θέμα των γενόσημων φαρμάκων έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και αντιπαραθέσεων στον ιατρικό κόσμο.

«Είναι μέρες τώρα που δεχόμαστε πρωτοφανή πόλεμο σε προσωπικό επίπεδο από συμφέροντα που δεν αποτελούν την υγιή, πατριωτική, εθνική επιχειρηματικότητα». Αυτά έλεγε μεταξύ άλλων υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης χθες από το βήμα της Βουλής.

Παράλληλα , ο υπουργός μίλησε για ένα πρωτοφανή πόλεμο και μία λασπολογία που εγείρει πολλά ερωτήματα.
«Σε αυτούς που πολεμούν με μέσα ανίερα και έχουν βρει τις φωνούλες τους στον δημόσιο βίο απαντάμε με κατάλληλα επιχειρήματα. Οι λασπολόγοι έχουν την αλήθεια απέναντί τους. Ελβετία, ΗΠΑ, Γερμανία χώρες που παράγουν πρωτότυπα φάρμακα χρησιμοποιούν κατά 80% γενόσημα. Θα πεθάνουν οι άνθρωποι λένε. Σοβαρά; Πώς το ξέρει ο καθηγητής και γιατί δεν το ξέρει ο ΕΟΦ και ποιος του είπε να βγει σε κάποιο συγκεκριμένο κανάλι; Είναι λασπολόγοι και ψεύτες. Ας το βρουν οι περίεργοι τι κρύβεται από πίσω».

Τι απαντούν όμως σχετικά με την ασφάλεια των γενόσημων φαρμάκων οι αρμόδιοι:

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών


Ο ΙΣΑ στηρίζει τα επώνυμα γενόσημα φάρμακα, αντιθέτως είναι αντίθετος σε όσα εισάγονται από

΄Aρωμα από παιχνίδια που δεν υπάρχουν πια


Την έκθεση «30 Xρόνια "Mοντέρνα" Παιδικά Παιχνίδια» του συλλέκτη Γιάννη Γιαννακάκη - Σεϊτανίδη φιλοξενεί από σήμερα έως και τις 18 Μαρτίου το Ίδρυμα Ευγενίδου.

Οι χώροι του Ιδρύματος θα γεμίσουν με τα παιχνίδια που κάποιοι από εμάς, οι γονείς μας αλλά και οι παππούδες μας είχαν την ευκαιρία ή την τύχη να κρατήσουν στα χέρια τους και να παίξουν άλλοτε μόνοι τους κι άλλοτε παρέα με τους φίλους, στην αυλή ή τη γειτονιά. Η έκθεση περιλαμβάνει 170 συλλεκτικά παιχνίδια. Πρόκειται για αυτοκίνητα κάθε είδους, πολλά από τα οποία λειτουργούν ακόμα και σήμερα, από αγωνιστικά, φόρμουλες και

«Αναγκαία» η σταθερή παρουσία ΕΛ.ΑΣ. γύρω από Νομική-πρώην ΑΣΟΕΕ


Την ανάγκη σταθερής παρουσίας ειδικών σωμάτων της Ελληνικής Αστυνομίας (ΥΜΕΤ) πλησίον της Νομικής Σχολής και του Οικονομικού Πανεπιστημίου επισημαίνει με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο δήμος της Αθήνας και καταγγέλλει κατάχρηση της προστασίας του ασύλου.

Στο έγγραφο, που υπογράφεται από τον γενικό γραμματέα του δήμου Αθηναίων Θεόδωρου Λιβάνιο και διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση σχετικής ερώτησης της βουλευτού της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, προς το υπουργείο Εσωτερικών, περιγράφονται συνθήκες ανομίας στις περιοχές γύρω από τη Νομική Σχολή και την πρώην ΑΣΟΕΕ, με επιθέσεις κατά στελεχών της Δημοτικής Αστυνομίας στους επιχειρούμενους

Φωτογραφίες του εμπρηστικού μηχανισμού στο μετρό Αιγάλεω


Πέντε φωτογραφίες από τον αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό που βρέθηκε το Σάββατο το απόγευμα στον τερματικό σταθμό

Επίτροπος Χαν: Η γραφειοκρατία «διώχνει» τις επενδύσεις


Στη γραφειοκρατία «σκοντάφτει», σύμφωνα με τον επίτροπο για την Περιφερειακή Πολιτική Γιοχάνες Χαν, η επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στο Reuters, οι ξένοι επενδυτές είναι αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουν μία γραφειοκρατία που βρίσκεται σε σύγχυση και ένα σύστημα απονομής δικαιοσύνης που κάνει χρόνια να εκδώσει αποφάσεις.


Ο κ. Χαν τάσσεται κατά της αύξησης της εποπτείας της Ελλάδας από την ΕΕ ή του διορισμού επιτρόπου για τη χώρα. «Οι ελληνικές αρχές πρέπει να ανταποκριθούν στις προκλήσεις. Δεν

Πρόταση νόμου για τη διεύρυνση της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων συναλλαγών


Πρόταση νόμου για τη διεύρυνση της χρήσης των ηλεκτρονικών μέσων συναλλαγών στην Ελλάδα (χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες) με φορολογικά και άλλα κίνητρα, κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Χαραλαμπόπουλος και άλλοι 69 βουλευτές. Η πρόταση νόμου προβλέπει επίσης ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της απόδοσης του ΦΠΑ με στόχο την αύξηση των εσόδων του κράτους.

Παράλληλα, προτείνεται η χρησιμοποίηση μέρους του ποσού από

Σύλληψη 74χρονου για 41 εκκρεμούσες καταδικαστικές αποφάσεις


Συνελήφθη στην Κηφισιά 74χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν 41 καταδικαστικές αποφάσεις Δικαστηρίων για παραβάσεις του Νόμου περί επιταγών, εργοδοτικών εισφορών και απάτες, με συνολική ποινή

Επιπλέον φόρος 500 ευρώ θα βεβαιωθεί σε όλους τους φορολογούμενους


Στα 500 ευρώ ανέρχεται κατ’ ελάχιστο ο επιπλέον φόρος που θα βεβαιωθεί στους φορολογούμενους φέτος, για τα εισοδήματα του 2011, λόγω και μόνο της αλλαγής του αφορολογήτου.

Όλοι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι με την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης φέτος, θα τους βεβαιωθεί:

-επιπλέον φόρος εισοδήματος 350 ευρώ που αντιστοιχεί στη μείωση του

Εφάπαξ η έκτακτη εισφορά για εκατομμύρια φορολογούμενους!

Μπροστά στο ενδεχόμενο να πληρώσουν μια και έξω το χαράτσι για τα εισοδήματα του 2011, βρίσκονται εκατομμύρια φορολογούμενοι, οι οποίοι εν των μεταξύ θα έχουν «στραγγίξει» από τη μηνιαία παρακράτηση της εισφοράς του 2012 κι από τη καταβολή του χαρατσιού για τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ!


Όλα ξεκινάνε από το ότι για μια ακόμα χρονιά, η άλλοτε ναυαρχίδα του υπουργείου Οικονομικών, το ΚΕΠΥΟ, είναι παντελώς απροετοίμαστο για τις φορολογικές δηλώσεις της χρήσης, ανεξαρτήτως του ότι θα μπορούσε να επιρρίψει κανείς τις ευθύνες στο υπουργείο Οικονομικών που δεν αποφάσισε εγκαίρως για τις όποιες ενδεχόμενες αλλαγές στα

Πάτρα: Συνεχίζεται η δράση λαθροϋλοτόμων - Επίθεση κατά δασικών υπαλλήλων


Συνεχίζεται η δράση των λαθροϋλοτόμων σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδος, όπως για παράδειγμα στο προστατευόμενο δάσος της Στροφυλιάς στην Αχαΐα, ενώ σε μία περίπτωση, όπως καταγγέλθηκε επίσημα, υπάλληλοι του δασαρχείου Αγρινίου απειλήθηκαν με

Διαθέσιμη στο διαδίκτυο η δοκιμαστική έκδοση των νέων Windows 8


Στη διάθεση των χρηστών θέτει η Microsoft τη δοκιμαστική έκδοση «Consumer Preview» του νέου λειτουργικού συστήματος Windows 8, που θα αποτελέσουν το διάδοχο των τωρινών Windows 7.

Η νέα έκδοση και για τους 'Ελληνες χρήστες, οι οποίοι θα μπορούν να τη δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν τα νέα χαρακτηριστικά της, είναι ήδη διαθέσιμη για «κατέβασμα» στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://windows.microsoft.com/el-GR/windows-8/consumer-preview . Η έκδοση είναι διαθέσιμη διεθνώς για «κατέβασμα» στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιαπωνικά και κινέζικα.

Είχε προηγηθεί η δοκιμαστική έκδοση Windows 8 Developer Preview για επαγγελματίες της πληροφορικής, που είχε διατεθεί στο τέλος του περασμένου έτους και την οποία έχουν ήδη

Φεύγει και από το Άμστερνταμ η Olympic Air


Ολοκληρώνεται η πλήρης αποχώρηση της Olympic Air από την Δυτική Ευρώπη, καθώς το μεσημέρι της 24ης Μαρτίου 2012 ένα Airbus Α320 της πτήσης ΟΑ152 θα πετάξει για τελευταία φορά από το Άμστερνταμ στην Αθήνα, κλείνοντας έναν μεγάλο ιστορικό κύκλο.

Η κίνηση της Olympic Air κρίνεται από κύκλους των αερομεταφορών ως μάλλον αναπάντεχη, αφού τις προηγούμενες εβδομάδες είχε προγραμματιστεί αύξηση των πτήσεών της προς την Ολλανδική πρωτεύουσα σε δύο ανά ημέρα, με ταυτόχρονη μείωση των αντίστοιχων δρομολογίων της KLM από δύο σε μία ημερησίως.

Μάλιστα, υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο οι δύο εταιρίες είχαν ανακοινώσει συμφωνία για πτήσεις κοινού κωδικού. Πλέον, το δρομολόγιο Αθήνα - Άμστερνταμ θα εκτελείται από την KLM,

Απαρνήθηκε το μισθό του ο Λουκάς Παπαδήμος

Ούτε οι στενοί του συνεργάτες δεν γνώριζαν ότι εξαρχής ο Λουκάς Παπαδήμος είχε απαρνηθεί τη λεγόμενη πρωθυπουργική χορηγία, δηλαδή τον μισθό του.

Είδηση η οποία εντελώς τυχαία βγήκε χθες στη δημοσιότητα μετά από ερώτηση

Να μην ξεχάσω να βάλω «Μάρτη»! Το έθιμο της «Μαρτιάς»


Το έθιμο της «Μαρτιάς» είναι πολύ παλιό, αφού κατά μία εκδοχή έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα. Σύμφωνα με αυτό, από τη 1η ως τις 31 του Μάρτη, οι άνθρωποι φορούν στον καρπό του χεριού τους ένα αυτοσχέδιο βραχιολάκι, γνωστό ως «Μάρτης» ή «Μαρτιά».

Η λαϊκή παράδοση, λέει ότι η «Μαρτιά» προστατεύει τα πρόσωπα όσων τη φορούν από τον πρώτο ήλιο της Άνοιξης, που είναι πολύ δυνατός!

Πώς φτιάχνεται η «Μαρτιά».
Η κατασκευή είναι εξαιρετικά απλή, αφού αρκούν δυο κλωστές πλεξίματος – μία λευκή και μία κόκκινη. Τις βάζουμε την μια δίπλα στην άλλη και στη συνέχεια τις

Απάντηση Πετσάλνικου στον πρόεδρο της Μπούντεσταγκ


Στον πρόεδρο της γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής, Νόρμπερτ Λάμερτ, που ζητούσε εξηγήσεις για τα δημοσιεύματα περί εξαγωγής χρηματικών ποσών από Έλληνες βουλευτές στο εξωτερικό, την ώρα που η Μπούντεσταγκ ενέκρινε το πακέτο στήριξης για την Ελλάδα, απάντησε με επιστολή του ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.

Όπως αναφέρει στην απαντητική του επιστολή ο πρόεδρος της Βουλής, από το σχετικό έλεγχο που έχει γίνει μέχρι τώρα, δεν υπάρχουν Έλληνες βουλευτές οι οποίοι να έχουν βγάλει μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό.

Όπως επίσης έκανε γνωστό ο ίδιος ο κ. Πετσάλνικος, στην επιστολή του προς τον κ. Λάμερτ

Εν ψυχρώ εκτέλεση περιπτερά στη Λ. Αθηνών

Νεκρός από τα πυρά ληστών έπεσε τα ξημερώματα υπάλληλος περιπτέρου στη Λ. Αθηνών. Σύμφωνα με τις

Πέρασε ο εφαρμοστικός


Δεκτός κατά πλειοψηφία, επί της αρχής και επί των άρθρων, έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχαν ζητήσει ΚΚΕ και ΛΑ.Ο.Σ., ο εφαρμοστικός νόμος για την ενοποίηση επικουρικών ταμείων, την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων και την αύξηση των γενόσημων φαρμάκων.

Συγκεκριμένα ο εφαρμοστικός αρμοδιότητας υπουργείων Εργασίας και Υγείας εγκρίθηκε με 213 ψήφους υπέρ, 58 κατά και 12 παρών. Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «όχι» σε όλα, όπως και ο ΛΑ.Ο.Σ. πλην του άρθρου 35 το οποίο υπερψήφισε, καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές του

Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ σήμερα


Ταλαιπωρία σήμερα, πρώτη μέρα του Μαρτίου, για το επιβατικό κοινό, καθώς οι ηλεκτροδηγοί Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία.

Σε ανακοίνωσή τους, τα σωματεία των ηλεκτροδηγών εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εφαρμογή των μέτρων «που καταργούν στην πράξη ό,τι μέχρι σήμερα εξασφάλιζε και κατοχύρωνε τα ελάχιστα για τους εργαζόμενους», ενώ κάνουν λόγο για «απαξιωτική τακτική» που καταλήγει στη διάλυση των μέσων σταθερής τροχιάς.

Ο ΟΑΣΑ από την πλευρά του ανακοίνωσε την τροποποίηση, από σήμερα, της διαδρομής και την

Ο καιρός την 01.03.2012


Τοπικές βροχές ή χιονόνερο στην Ανατολική Στερεά από το ύψος της Μαγνησίας και νοτιότερα, στην Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και καλό καιρό στις υπόλοιπες περιοχές, περιμένουμε την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της Ανατολικής Στερεάς και στα ορεινά της Κρήτης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 10 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από -1 έως 16 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 0 έως 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 9 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 3 έως 10