www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Κινητοποίηση στον Πειραιά για κρούσματα μεταδοτικής ασθένειας σε Κ/Ζ

Κινητοποίηση στον Πειραιά μετά από ενημέρωση της Λιμενικής Αρχής για την εμφάνιση τριών πιθανών κρουσμάτων ύποπτης μεταδοτικής ασθένειας σε κρουαζιερόπλοιο, το οποίο αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι στις 06:30, προερχόμενο από την Τουρκία.


Συγκεκριμένα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά ενημερώθηκε στις 06:30 πρόκειται να καταπλεύσει στο λιμάνι το Ε/Γ - Κ/Ζ «NAVIGATION OF THE SEAS» σημαίας Μπαχάμες, με 3.500 επιβάτες και πλήρωμα 1.196 άτομα. Μεταξύ των επιβατών, έχουν αναφερθεί

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το ασφαλιστικό για το δημόσιο

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο για τους δημοσίους υπαλλήλους με 157 ψήφους «υπέρ», 129 «κατά» και τρεις βουλευτές να δηλώνουν «παρών». Διαρροές από το κυβερνών κόμμα δεν υπήρξαν. Οι ανεξάρτητοι βουλευτές, Β. Οικονόμου, Γ. Δημαράς και Κ. Κιλτίδης ψήφισαν «παρών» ενώ η Σ. Σακοράφα καταψήφισε το νομοσχέδιο.

Στην διαδικασία συμμετείχαν 289 βουλευτές, ενώ μεταξύ των απόντων ήταν η γ.γ. του ΚΚΕ, Α. Παπαρήγα και ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο Α. Τσίπρας.


Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί με επιστολή τους αναφέρουν πως εάν ήταν παρόντες στην διαδικασία θα καταψήφιζαν το νομοσχέδιο. Απούσα από τη διαδικασία ήταν και η ανεξάρτητη βουλευτής, Ντόρα

Εκπαιδευτήρια Κωστέα – Γείτονα. Κι αυτοί στους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου.

Περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ χρωστάνε τα εκπαιδευτήρια Κωστέα – Γείτονα σε εισφορές στο κράτος.

Το θέμα είναι πώς είναι δυνατόν να λειτουργεί μια ιδιωτική επιχείρηση και μάλιστα να ... ... προσφέρει εκπαιδευτικό έργο όταν χρωστάει τέτοια ποσά στο Δημόσιο.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς ζουν οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων εκπαιδευτηρίων.

sarotiko

ΕΦΕΤ : 614.000 ευρώ πρόστιμο σε 56 εταιρείες!

Πρόστιμα συνολικού ύψους 614.000 ευρώ επέβαλε σε 56 εταιρείες ο ΕΦΕΤ επειδή κατείχαν τρόφιμα επικίνδυνα προς κατανάλωση, νοθευμένα και μη συμμορφούμενα στις προδιαγραφές καταλληλότητας και κανονικότητας. Σε ορισμένες από τις εταιρίες παρατηρήθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές διατάξεις.
Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν είναι τα εξής:

1. Πρόστιμο € 4.000 στην επιχείρηση Επεξεργασίας Ξηρών Καρπών με την επωνυμία  ΣΗΦΑΚΗΣ Α.Ε. που βρίσκεται στο 1ο χλμ Γαζίου - Κρουσώνα ΚΡΗΤΗ, διότι διαπιστώθηκε ότι συσκεύασε και προμήθευσε ξηρούς καρπούς (αραχίδες χωρίς κέλυφος), για λογαριασμό του Σούπερ Μάρκετ Χαλκιαδάκης (Ελευθερίου Βενιζέλου 80 - Κρήτη), στους οποίους ανευρέθηκαν αφαλοτοξίνες σε επίπεδο πολύ υψηλότερο του κανονικού και επιπλέον η διαδικασία ανάκλησης του προϊόντος, χωρίς την παρουσία του ΕΦΕΤ, υπήρξε πλημμελής όσον αφορά την τεκμηρίωση πλήρους ανάκλησης, από

Ανέκδοτο με Παπανδρέου, Καραμανλή και Παπαρήγα

Ήταν ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου και η Παπαρήγα μπροστά στον Αγ.Πέτρο για να κρίνει αν θα πάνε παράδεισο ή κόλαση.


- Λοιπόν τώρα που έχετε πεθάνει, εξαρτάται τελείως από μένα αν θα πάτε στον παράδεισο ή στην κόλαση, λέει ο Άγιος Πέτρος.

. Για να πάτε στον παράδεισο, πρέπει να μου απαντήσετε τι γένους είναι το δέντρο που βλέπουμε απέναντι.Τι νομίζεις εσύ λοιπόν, Καραμανλή; Είναι το δέντρο θηλυκό ή αρσενικό;

- Ε, να πάω να το δώ από κοντά.

Πηγαίνει ο Καραμανλής να το δει από κοντά.

Σεισμολογικός σταθμός στην αρχαία Μεσσήνη

Υπογράφηκε σήμερα προγραμματική σύμβαση, μεταξύ της νομαρχίας Μεσσηνίας και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, με σκοπό την υλοποίηση του έργου «Επισκευή κτίσματος σεισμολογικού σταθμού Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην αρχαία Μεσσήνη».


Το κτίριο του Σεισμολογικού Σταθμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου βρίσκεται εντός του οικισμού στο Μαυρομάτι Ιθώμης και... κατασκευάστηκε

Νέο Athens Metro Mall στον Άγιο Δημήτριο

Kαι το όνομα αυτού Athens Metro Mall! Ο λόγος για το νέο εμπορικό κέντρο που θα ανοίξει η Talima Venture στον Άγιο Δημήτριο. Το μετρό, σημείο αναφοράς για το νέο mall που θα ανοίξει το Νοέμβριο εν μέσω κρίσης, δίνει και το όνομα στο νέο εμπορικό που θα έχει πολλές ομοιότητες, ως προς τη σύνθεση των χρηστών, με το The Mall Athens.


Η Village Roadshow Greece, θα έχει, όπως όλα δείχνουν, πολυκινηματογράφο πέντε αιθουσών (στα πρότυπα αυτού που λειτουργεί στο Παγκράτι), στο Athens Metro Mall, ενισχύοντας το ψυχαγωγικό κομμάτι του κέντρου που έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα επιτυχημένο και στο The Mall Athens, ενώ και ο τομέας της εστίασης θα περιλαμβάνει γνωστές αλυσίδες όπως π.χ. τα KFC κ.τ.λ..

Πέραν της Village, τη μίσθωση χώρων στο νέο mall συζητούν επίσης πολύ γνωστά ονόματα του λιανεμπορίου, όπως οι αλυσίδες Hondos, Ιntersport, επίσης ο όμιλος Ιnditex, ο οποίος σχεδιάζει να λειτουργήσει πέντε καταστήματα με τις φίρμες Zara, Bershka, Stradivarius, Zara Home, Pull & Bear, η

Χάπι για προβληματισμένα άτομα !!!

Το νέο logo του Παναθηναϊκού















Αναγνώστης για το http://www.kryfokamari.blogspot.com/

Κινηματογραφική ανάλυση στα βίντεο του Youtube

Αν είστε από αυτούς που δεν αρκούνται απλά σε μία HD ανάλυση των βίντεο του Youtube τότε οι νέες δυνατότητες της υπηρεσίας, σίγουρα θα σας ικανοποιήσουν. Η Google ανακοίνωσε οτι πλέον υπάρχει η δυνατότητα στο YouTube να αναπαράγει βίντεο με ανάλυση 4096p γι’ αυτούς που δεν τους αρκεί η αναπαραγωγή βίντεο με ανάλυση 1080p.


Σε πραγματικά στοιχεία αυτό σημαίνει οτι το ιδανικό μέγεθος για να δει κάποιος μια ταινία με ανάλυση 4Κ είναι 300 ίντσες σκεφτείτε απλά οτι η μεγαλύτερη οθόνη σινεμά όπως το IMAX, αναπαράγει ταινίες σε ανάλυση 2Κ και χρησιμοποιεί οθόνη 864 ιντσών.

Τέλος σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν πάρα πολύ λίγα βίντεο με ανάλυση 4Κ πόσο μάλλον οθόνες που

Αποζημίωση στον Έλληνα “Τούρκο” του γιαουρτιού



Αποζημίωση άνω των 160.000 ευρώ θα πάρει ο 77χρονος Μηνάς Καρατζόγλης,από μικρή γαλακτοκομική εταιρεία στη Σουηδία, η οποία χρησιμοποίησε φωτογραφία του, χωρίς την άδειά του, σε «γιαούρτια τουρκικής συνταγής».

«Καταλήξαμε σε συμφωνία, η οποία υπεγράφη απ’ όλες τις πλευρές. Μπορούμε να χρησιμοποιούμε τη φωτογραφία του σε όλα μας τα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του τουρκικού γιαουρτιού", δήλωσε ο Τόμας Αξελσον, διευθυντής πωλήσεων της οικογενειακής επιχείρησης γαλακτοκομικών

Ο καπνός του τσιγάρου «τρελαίνει» εκατοντάδες γονίδια

Ο καπνός του τσιγάρου απορρυθμίζει τη λειτουργία τουλάχιστον 323 γονιδίων, τα οποία σχετίζονται με το ανοσοποιητικό σύστημα, το μεταβολισμό, τον κυτταρικό θάνατο και τον καρκίνο, αποκαλύπτει η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα μελέτη για το θέμα.

«Τα αποτελέσματά μας υποδεικνύουν ότι το κάπνισμα επηρεάζει όχι μόνο μεμονωμένα γονίδια αλλά και ολόκληρα δίκτυα αλληλεπίδρασης γονιδίων. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε αποκαλυφθεί μια τέτοια ξεκάθαρη σχέση» αναφέρουν οι ερευνητές του Ιδρύματος Βιοϊατρικής Έρευνας Southwest στο Σαν Αντόνιο του Τέξας.

«Η κλίμακα στην οποία η έκθεση στον καπνό του τσιγάρου φαίνεται να επηρεάζει τα επίπεδα

Απάντηση Πρωθυπουργού στο "κοινωνικά επτωχεύσαμεν" του Αντώνη Σαμαρά

Σκληρή απάντηση έδωσε ο Πρωθυπουργός στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έκανε λόγο για κοινωνική πτώχευση, με αφορμή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό του Δημοσίου.


«Πρόκειται στην πραγματικότητα για πτώχευση των ιδεών και πρακτικών, που ακολούθησε η ΝΔ τα τελευταία εξίμισι χρόνια» σημείωσε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου από το Συμπόσιο της Σύμης, προσθέτοντας ότι «το μνημόνιο είναι το μνημόσυνο και η ταφόπλακα αυτών των πολιτικών».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στη ΝΔ, ο Πρωθυπουργός συμπλήρωσε: «Η παράταξη αυτή θα έπρεπε, λόγω των τεράστιων ευθυνών της, και αυτό θα περίμενε ο ελληνικός λαός, να βοηθήσει να ξεπεραστεί η κρίση. Αντίθετα, συνεχίζει την προσπάθεια να κρύψει τις μεγάλες ευθύνες της και να υπερασπίζεται τις πολιτικές της ... παίζει

Θέσεις του Πανελληνίου Συλλόγου Χημικών Βιομηχανίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Χημικών Βιομηχανίας εκφράζοντας τους χημικούς που εργάζονται στη βιομηχανία και σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, παρακολούθησε όλες τις εξελίξεις που αφορούν στην επεξεργασία του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό σύστημα και τη βιωσιμότητά του.

Προς μεγάλη μας λύπη και ακόμα μεγαλύτερη απογοήτευση διαπιστώνεται πως η κυβέρνηση προχωράει σε μια νέα νομοθετική ρύθμιση, τόσο με προχειρότητα, όσο και ενάντια στις μόλις πρόσφατες προεκλογικές της δεσμεύσεις.
Πιο συγκεκριμένα:

•Ο όρος «κοινωνική ασφάλιση» φαίνεται πως γίνεται τίτλος ψευδεπίγραφος αφού το νομοσχέδιο δεν εξετάζει κανένα κοινωνικό κριτήριο και γίγνεσθαι αλλά αντίθετα προσπαθεί με εμβαλωτικού χαρακτήρα κινήσεις να διορθώσει ταμειακές και μόνο ζημίες.

•Θεωρούμε πως ο όρος «υψηλό προσδόκιμο» ο οποίος κατά κόρον χρησιμοποιείται για να δείξει ότι η αύξηση των ορίων ηλικίας είναι φυσική και αναμενόμενη έχει οδηγήσει σε εντελώς λάθος πορίσματα. Κοινός νους αντιλαμβάνεται πως η μακροβιότητα δε σημαίνει κατ’ ανάγκη εργασιακή δυνατότητα και

Ο κόκκινος πρόεδρος στην πράσινη ΠΑΕ


΄Ενας «κατακόκκινος» πολιτικός, πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, οργανωμένος στη διάρκεια της δικτατορίας στη «Δημοκρατική Αμυνα», καταδικασμένος από το έκτακτο στρατοδικείο σε κάθειρξη 8 ετών, έγινε από χθες... πράσινος καθώς ο κ. Ν. Κωνσταντόπουλος ήταν το όνομα-έκπληξη που ανακοίνωσε ο κ. Ι. Βαρδινογιάννης. Ο 68χρονος νέος πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός φαίνεται ότι δεν ξέχασε την πολιτική καταγωγή του ούτε χθες. Στις πρώτες δηλώσεις του δύο φορές μπέρδεψε τον Παναθηναϊκό με τον... Συνασπισμό, αλλά δεν τον σταμάτησε το σαρδάμ. Προσπάθησε να το καλύψει λέγοντας: «Φαίνεται ότι ασχολήθηκα με την πολιτική».
Στοχεύει μάλιστα να συνασπίσει και τις παναθηναϊκές συνιστώσες λέγοντας ότι επιθυμεί να συναντηθεί και να συνομιλήσει με όλους τους μετόχους, συμπεριλαμβανομένου βεβαίως και «τουαφεντικού της ΜΙG» κ. Α. Βγενόπουλου. Μόνον που το δικηγορικό γραφείο του κ. Κωνσταντόπουλου έχει αναλάβει, με εντολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα, να χειριστεί

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ένστολων στο Σύνταγμα

Οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας διαδηλώνουν στο Σύνταγμα κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.


«Οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας δεν είναι δούλοι, ούτε καρπαζοειπράκτορες» αναφέρει ανακοίνωση που υπογράφουν οι πρόεδροι των συνδικαλιστικών οργανώσεων (ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, ΠΟΕΥΠΣ, ΠΟΕΠΛΣ, ΕΑΠΣ, ΠΕΑΛΣ).
newsit

Τούρκος υπήκοος ο Καραγκιόζης


Τούρκος υπήκοος ορίστηκε και επίσημα πια από την UNESCO, ο πολυαγαπημένος ήρωας του θεάτρου σκιών, Καραγκιόζης, δίνοντας τέλος στη διαμάχη Τουρκίας - Ελλάδας σχετικά με την καταγωγή του.

Ένα χρόνο πριν, το 2009, υποεπιτροπή της UNESCO αποτελούμενη από εκπροσώπους της Τουρκίας, της Εσθονίας, του Μεξικού, της Βόρειας Κορέας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Κένυας, εξέτασε εισήγηση που υποβλήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, σύμφωνα με την οποία οι δύο ήρωες του θεάτρου σκιών, Καραγκιόζης και Χατζηαβάτης θεωρούνται γέννημα –θρέμμα της Τουρκίας.

Το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ξεκίνησε τη διαδικασία αυτή μετά από αίτημα της

Παγώνουν οι επεκτάσεις του τραμ σε παραλιακή και Πειραιά

Το τραμ αποτελεί ειδική περίπτωση στις αστικές μεταφορές και θα αντιμετωπιστεί αναλόγως.

Τα προβλήματά του είναι γνωστά: υπεράριθμο προσωπικό, κακός σχεδιασμός των δρομολογίων και ακόμη χειρότερος προσανατολισμός τους. Στα 6 χρόνια λειτουργίας του έχει συσσωρεύσει ζημιές 150 εκατ. ευρώ και το προσωπικό του από 192 άτομα εκτοξεύτηκε στα 700 άτομα. Από το 2004 και έπειτα στις καταστάσεις προσωπικού της Τραμ προστέθηκαν 553 άτομα, αύξηση που ξεπερνά το 250%. Είναι χαρακτηριστικό ότι για την εξυπηρέτηση 24 συρμών απασχολούνται 148 οδηγοί. Σύμφωνα με το πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης το κόστος μισθοδοσίας της Τραμ ΑΕ είναι διπλάσιο από τα συνολικά έσοδα και τριπλάσιο από τον κύκλο εργασιών της εταιρείας. Το 2009 οι ζημιές της ΤΡΑΜ ΑΕ ανήλθαν σε 37 εκατ. ευρώ και είναι ενδεικτικό ότι οι χρεωστικοί τόκοι και τα συναφή έξοδα εκτοξεύτηκαν από 4,8

Μαχαίρι στις συγκοινωνίες λόγω μνημονίου

Με ταχείς ρυθμούς προωθεί η κυβέρνηση τις παρεμβάσεις για την εξυγίανση των ΔΕΚΟ. Το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αναμένει να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με την τρόικα για το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ και έχει έτοιμο αντίστοιχο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες. Οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου αυτού δεν έχουν λάβει οριστική μορφή καθώς αναμένεται η τελική συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών αλλά και η απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου για τον χρόνο ανακοίνωσης των σχετικών εξαγγελιών. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Υποδομών προβλέπει συγχωνεύσεις-μαμούθ στους οργανισμούς αστικών συγκοινωνιών, οι οποίοι θα υπαχθούν στην «ομπρέλα» του ΟΑΣΑ, αναδιάταξη των δρομολογίων, μετατάξεις προσωπικού ενώ θεωρείται πολύ πιθανόν να αυξηθεί η τιμή των εισιτηρίων προκειμένου να μειωθούν τα ελλείμματά τους. Σήμερα αναμένεται συνάντηση του κ. Δ. Ρέππα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο και τον υπουργό Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκη, στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχουν εγκαινιάσει με υπουργούς (προηγήθηκε συνάντηση με την υπουργό Υγείας κυρία Μαριλίζα

Λύθηκε ο αιώνιος γρίφος: Η κότα έκανε το αβγό !

Πρόκειται για ένα ερώτημα που έχει απασχολήσει τα πιο λαμπρά επιστημονικά μυαλά από την αυγή του πολιτισμού ως σήμερα: η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα; Τώρα ερευνητές από τα Πανεπιστήμια του Σέφιλντ και του Γουόρικ πιστεύουν ότι βρήκαν τη λύση στον προαιώνιο γρίφο.

΄Οπως αναφέρουν, η κότα είναι αυτή που κάνει το αβγό: και τούτο διότι προκειμένου να σχηματιστεί το κέλυφος του αβγού, είναι απαραίτητη μια πρωτεΐνη που εντοπίζεται μόνο στις ωοθήκες της κότας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ύπαρξη αυτής της πρωτεΐνης, που ονομάζεται ovocledidin-17 (ΟC-17), δείχνει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι το αβγό μπορεί να υπάρξει μόνο αν προηγουμένως βρεθεί εντός της κόταςάρα η κότα είναι εκείνη που προϋπάρχει. Η συγκεκριμένη πρωτεΐνη δρα ως καταλύτης ο οποίος επιταχύνει την ανάπτυξη του κελύφους, χωρίς το οποίο δεν είναι δυνατόν να αναπτυχθεί το

Βλαστικά κύτταρα κατά οστεοαρθρίτιδας

Εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο οι οποίοι ταλαιπωρούνται σήμερα από τα επώδυνα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας, ίσως στο μέλλον ωφεληθούν σημαντικά από μια πρωτοποριακή θεραπεία βλαστικών κυττάρων τα οποία θα ανήκουν στους ίδιους τους ασθενείς.

Η θεραπεία αναμένεται να δοκιμαστεί για πρώτη φορά σε ανθρώπους αργότερα μέσα στο έτος από ειδικούς του Πανεπιστημίου Κιλ στη Βρετανία. Στη δοκιμή, η οποία θα λάβει χώρα στο νοσοκομείο Robert Jones and Αgnes Ηunt του Σροπσάιρ, θα συμμετάσχουν 70 ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα στην περιοχή των γονάτων.

Οι ειδικοί θα λάβουν βλαστικά κύτταρα του μυελού των οστών των ασθενών τα οποία και θα καλλιεργήσουν στο εργαστήριο επί τρεις μήνες. Στη συνέχεια τα κύτταρα θα εμφυτευτούν στην πάσχουσα άρθρωση. Οπως πιστεύουν οι βρετανοί επιστήμονες, μέσα σε λίγους μήνες τα κύτταρα θα βοηθήσουν στον σχηματισμό νέου χόνδρου, μειώνοντας έτσι σημαντικά τη

Ξεκινούν αύριο 15.07.2010 οι εκπτώσεις !


Πρεμιέρα κάνουν αύριο, Πέμπτη, οι καλοκαιρινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα, οι οποίες αναμένεται να κινηθούν σε πρωτοφανή για την ελληνική αγορά υψηλά επίπεδα. Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου
Oι έμποροι ετοιμάζονται να ρίξουν τις τιμές έως και 70%, προκειμένου να πείσουν τους καταναλωτές να μπουν στα καταστήματά τους.

Με την κίνηση στην αγορά να έχει πέσει έως και 40% σε σχεδόν όλους τους κλάδους κατά το πρώτο εξάμηνο, οι έμποροι βλέπουν ως μονόδρομο τη γενναία μείωση των τιμών κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων για να αναστρέψουν το κακό κλίμα που επικρατεί στην αγορά λόγω της μείωσης στο

Βρήκαν το αντικαρκινικό μυστικό του μπρόκολου

Επιστήμονες από το Ινστιτούτο για τη Μελέτη στα Τρόφιμα του Ερευνητικού Πάρκου Νόργουιτς πιστεύουν ότι ανακάλυψαν το αντικαρκινικό μυστικό του μπρόκολου. Οπως είδαν οι ερευνητές, ένα χημικό του λαχανικού αλληλεπιδρά με γονίδια τα οποία εμπλέκονται στην ανάπτυξη καρκίνου. Το χημικό ονομάζεται σουλφοραφάνη και φαίνεται ότι εξισορροπεί την έλλειψη ενός γονιδίου, του ΡΤΕΝ, που έχει συνδεθεί με τον καρκίνο του προστάτη. Το συγκεκριμένο γονίδιο υπό φυσιολογικές συνθήκες σταματά την ανάπτυξη του καρκίνου, ωστόσο ορισμένα κύτταρα εμφανίζουν έλλειψή του. Αυτά τα κύτταρα είναι και τα υπαίτια για «πυροδότηση» της νόσου. Η σουλφοραφάνη λειτουργεί λοιπόν ως «φρένο» στα συγκεκριμένα κύτταρα αποτρέποντάς τα από το να

Κάνε μόνη σου φυσικές ανταύγειες στα μαλλιά σου!

Ονειρεύεσαι τέλειες ανταύγειες αλλά δε θέλεις να ταλαιπωρήσεις τα μαλλάκια σου με οξυζενέ λίγο πριν την παραλία; Μην ανησυχείς υπάρχει τρόπος να αποκτήσεις φυσικές ανταύγειες αλλά και να διατηρήσεις το μαλλί σου λαμπερό και υγιές!

Πώς θα κάνεις φυσικές ανταύγειες μόνη σου: φρόντισε τα μαλλιά σου να είναι υγιή , περιποιημένα και σωστά ενυδατωμένα. Το κοντίσιονερ και η μάσκα μαλλιών είναι απαραίτητη αν θέλεις τα μαλλάκια σου να είναι υγιή και περιποιημένα. Και μην ξεχνάς: ούτε οι ανταύγειες αλλά ούτε και το νέο σου χτένισμα θα δείξουν ποτέ τέλεια αν τα μαλλάκια σου δεν είναι υγιή.

Τα κάναμε με τα αυγά: τα αυγά λόγω του ότι περιέχουν λεκιθίνη , είναι ότι πρέπει για την ενυδάτωση των μαλλιών σου. Φτιάξε την τέλεια μάσκα για τα μαλλάκια σου: χτύπησε ένα αυγό και άπλωσε το

Αδυνατίστε πίνοντας παγωμένο νερό!

Το νερό ως γνωστόν ωφελεί την υγεία και την σιλουέτα. Σύμφωνα με τους ειδικούς βοηθάει στην αποβολή των τοξινών και στην λεία επιδερμίδα, αφού «σκοτώνει» την κυτταρίτιδα.

Τα νέα είναι όμως ακόμα πιο ευχάριστα, για όσους προτιμούν το παγωμένο νερό, το οποίο βοηθάει και στην απώλεια βάρους!!!

Έτσι λοιπόν, αν θέλετε να χάσετε επιπλέον θερμίδες, πιείτε παγωμένο νερό! Αυτό θα ενεργοποιήσει εκείνο τον μηχανισμό του σώματος, ο οποίος ανεβάζει τη θερμοκρασία του παγωμένου νερού, προκειμένου να “ισορροπήσει” με τη θερμοκρασία του σώματος, με το να καταναλώνει θερμίδες.

Αυτό συμβαίνει, γιατί το σώμα για να ανεβάσει την θερμοκρασία ενός γραμμαρίου νερού κατά 1 βαθμό Κελσίου πρέπει να κάψει 1 θερμίδα.

Έτσι λοιπόν, ο οργανισμός καίει τις θερμίδες που χρειάζεται προκειμένου να εναρμονίσει το

Εξώδικο από Casino Loutraki προς ΥΠΟΙΚ και ΥΠΠΟ

Εξώδικο στους υπουργούς Πολιτισμού - Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο και Οικονομικών, κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου επέδωσε σήμερα η Club Hotel Casino Loutraki. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία με το εν λόγω εξώδικο εκφράζει τη διαμαρτυρία της για την αναποτελεσματική διαχείριση πολιτιστικής χορηγίας, ύψους 95.000 ευρώ. Η χορηγία, η οποία εγκρίθηκε από τον τότε υπουργό Πολιτισμού και καταβλήθηκε από την Club Hotel Casino Loutraki το 2008, αφορά την εκπόνηση τριών μελετών, για την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων Αρχαίας Σικυώνας, Αρχαιολογικού Μουσείου Φενεού και Αρχαίας Στυμφάλου.


Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως μέσω του εξωδίκου, το Υπουργείο Πολιτισμού εγκαλείται για αδικαιολόγητη καθυστέρηση και αδιαφορία, όσον αφορά την υλοποίηση των συμβατικών υποχρεώσεών του, με αποτέλεσμα τα χρήματα να έχουν απορροφηθεί από το Γενικό Λογιστήριο του

Vivartia: Αγορά μετοχών από MIG

Σε αγορά 300 μετοχών της Vivartia, συνολικής αξίας 5.403,56 ευρώ, προέβη στις 13/7 η Marfin Investment Group. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η MIG δύναται να θεωρηθεί ότι έχει στενό δεσμό με τον κ. Βγενόπουλο Ανδρέα, αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της Vivartia και τον κ. Μαλαματίνα Ανδρέα, πρόεδρο του Δ.Σ. της Vivartia.

capital

Τρεις νέοι θεσμοί για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων

Τρεις νέοι θεσμοί, ο ποινικός συμβιβασμός για οικονομικά κακουργήματα που διαπράττονται μεταξύ ιδιωτών χωρίς βια, η διαμεσολάβηση σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις και η πρότυπη δίκη για υποθέσεις μείζονος κοινωνικού ενδιαφέροντος καθιερώνονται σε νομοσχέδιο του υπουργείου δικαιοσύνης, με στόχο την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης και την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων.


Ο κ. Καστανίδης απάντησε και στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τονίζοντας ότι “ειπώθηκαν και γράφτηκαν πολλά από δόκιμους και μη δόκιμους αναλυτές”.

Στα σενάρια πρόωρων εκλογών, μετά και τη δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη περί δημοκρατικής νομιμοποίησης αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παντελής Οικονόμου

Ο χάρτης ερευνών του "Πίρι Ρέϊς" - Ελληνικό ερευνητικό στο Β.Α.Αιγαίο!

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέϊς βρίσκεται αυτή την στιγμή επί του 31ου Μεσημβρινού, στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά εγγύτερα στις τουρκικές ακτές. Οι έρευνες που διενεργεί το τουρκικό σκάφος στην κυπριακή ΑΟΖ έχουν τον χαρακτήρα αναζήτησης κοιτάσματος υδρογονανθράκων. Το defencenet.gr δεν θέλει να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα, αλλά μπορεί να διαβεβαιώσει ότι το τουρκικό σκάφος παρακολουθείται στενά, ενώ η ελληνική πλευρά προχώρησε σε ένα είδος αντιπερισπασμού:


Έρευνες ανατολικά της Σαμοθράκης στα διεθνή ύδατα, πολύ κοντά στα τουρκικά χωρικά ύδατα ξεκίνησε το ελληνικό σκάφος «Φιλία», που ανήκει στο ΥΠΕΚΑ (πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ). Το ελληνικό σκάφος παρακολουθείτε από τουρκική ακταιωρό! Πρόκειται για την πρώτη ελληνική απάντηση του είδους.

Πριν από λίγο έγινε και το αναμενόμενο διάβημα προς την Άγκυρα με το οποίο «καλείται να απέχει

Αλ. Παπαρήγα: Σε δυο - τρεις μήνες η φτώχεια θα είναι μαζική

Για «απόλυτη μείωση των εισοδημάτων» λόγω των μέτρων που προβλέπονται στο Μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση με την τρόικα έκανε λόγο από τα Χανιά η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Υπογράμμισε πως για πρώτη φορά υπάρχει στη χώρα ονομαστική μείωση των μισθών και των συντάξεων ενώ τόνισε ότι "τους επομένους δυο - τρεις μήνες η φτώχεια θα είναι μαζική".


Αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη δημιουργίας ενός κοινωνικού, πολιτικού ρεύματος που θα έχει ως στόχο την ριζική ανατροπή της σημερινής κατάστασης στη χώρα.

Το πρωί, η Αλ. Παπαρήγα επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου ανακύκλωσης - κομποστοποίησης απορριμμάτων.

Μιλώντας στους εργαζομένους, μεταξύ άλλων, επισήμανε: "Η μια επιλογή, είναι να σκύψεις το κεφάλι και να κλαις την μοίρα σου, και η άλλη επιλογή είναι να αποφασίσεις ότι πρέπει να δείξεις καθημερινά και με διάφορους τρόπους τη μη συμφωνία σου. Να απορρίψεις όλους τους σκοπούς που έχουν τεθεί για το Μνημόνιο, όλα τα επιχειρήματα που έχουν βάλει για το Μνημόνιο".

Κάλεσε τους εργαζομένους να δείξουν "πολύμορφη αντίδραση"ενώ σημείωσε ότι η κρίση που περνά σήμερα η χώρα "έχει να κάνει με το καπιταλιστικό σύστημα και με την κερδοφορία του κεφαλαίου".
enet

΄Ενα βήμα πριν την πτώχευση τα σούπερ μάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ

Δεν άντεξε η Ατλάντικ. Παρά τις προσπάθειες της διοίκησης να αντιμετωπίσει τα έντονα προβλήματα ρευστότητας, τελικά ηεταιρεία κατέθεσε αίτημα υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007, η οποία πρόκειται να εκδικαστεί από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.


Είναι μια κίνηση για να ξεκινήσει συνδιαλλαγή με τους πιστωτές της, ώστε να βρεθεί μια φόρμουλα αναχρηματοδότησης των χρεών.

«Η ενέργεια αυτή κρίνεται απαραίτητη για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της εταιρείας και της ευόδωσης των

Ανησυχία για την άνοδο της θαλάσσιας στάθμης στον Ινδικό ωκεανό

Τον προβληματισμό τους εκφράζουν οι επιστήμονες για την ολοένα αυξανόμενη στάθμη της θάλασσας στον Ινδικό Ωκεανό, που θέτει σε κίνδυνο εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν κατά μήκος των ακτογραμμών του στο Μπαγκλαντές, την Ινδονησία και τη Σρι Λάνκα.


Σύμφωνα με ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Κολοράντο και το Εθνικό Κέντρο για την Ατμοσφαιρική Έρευνα η αυξανόμενη στάθμη της θάλασσας προκαλείται εν μέρει από την κλιματική αλλαγή και την υπερθέρμανση των υδάτων, αλλά και τις αλλαγές στη μορφή κυκλοφορίας της ατμόσφαιρας.

Όπως προκύπτει από τη μελέτη, η υψηλότερη στάθμη της θάλασσας μπορεί να επιτείνει τις πλημμύρες εξαιτίας των μουσώνων και να θέσει σε μεγαλύτερο κίνδυνο τις σοδειές, τα σπίτια και τις

Carrefour Μαρινόπουλος: Προς απορρόφηση της Dia Ελλάς

Στην απορρόφηση της Dia Ελλάς και στην ενσωμάτωση του δικτύου καταστημάτων της στο ήδη υπάρχον δίκτυό του, προχωρά ο Όμιλος Carrefour Μαρινόπουλος.


«Με τη σημαντική αυτή επένδυση, η Carrefour Μαρινόπουλος, συμμετέχει ενεργά στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας», τονίζει ο όμιλος σε ανακοίνωσή του.

Όπως σημειώνει, η ενσωμάτωση των καταστημάτων της Dia Ελλάς στον Όμιλο – ο οποίος ανήκει σε ποσοστό 50% στην Carrefour SA και 50% στον Όμιλο Μαρινόπουλος – προϋποθέτει την ανάπτυξη των καταστημάτων, με επενδύσεις που θα γίνονται για την ανακατασκευή τους, καθώς και νέων θέσεων εργασίας στο διευρυμένο δίκτυο

Ξεκίνησε το ξήλωμα διαφημιστικών πινακίδων στη Λ.Ποσειδώνος

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκστρατεία καταπολέμησης της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γεώργιος Ντόλιος.


Χθες ξεκίνησε το έργο της αποξήλωσης διαφημιστικών πινακίδων στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, όπου υπάρχουν πάνω από 150 παράνομες διαφημιστικές πινακίδες.

«Ξεκινήσαμε από το πιο δύσκολο σημείο, τη λεωφόρο Ποσειδώνος, ενώ εντός των ημερών θα προχωρήσουμε και στο κάτω τμήμα της λεωφόρου, την παλιά Ποσειδώνος, όπου υπάρχουν πολύ περισσότερες, καθώς και στη μαραθώνια διαδρομή», ανέφερε ο κ. Ντόλιος.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε τραγική την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους και σημείωσε ότι «θα χρειαστεί όχι απλώς αποφασιστικότητα αλλά και μεγάλη επιμέλεια για

ΟΑΕΔ: Αδυναμία καταβολής επιδομάτων σήμερα λόγω κατάληψης

Δεν καταβλήθηκαν σήμερα τα επιδόματα ανεργίας και τα οικογενειακά επιδόματα από τον ΟΑΕΔ λόγω του αποκλεισμού των κεντρικών γραφείων του οργανισμού από μέλη σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.


Ωστόσο, ο ΟΑΕΔ διαβεβαιώνει τους δικαιούχους πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η πληρωμή των επιδομάτων να πραγματοποιηθεί κανονικά την Πέμπτη.
naftemporiki

Στο «Ωνάσειο» ορισμένα καρδιοχειρουργικά του «Αγ. Σοφία»

Στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο διακομίζονται από το το Ειδικό Κέντρο Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών σε Παιδιά του γενικού νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία» επεμβάσεις καρδιάς που χρήζουν αντιμετώπισης σε σύντομο χρονικό διάστημα.


Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, στην παρούσα φάση, λόγω κανονικών αδειών του προσωπικού και μόνο για το μήνα Ιούλιο, από το συνολικό φάσμα των δραστηριοτήτων του Κέντρου που χρήζουν αναισθησιολογικής υποστήριξης, ένα μέρος καλύπτεται από τους αναισθησιολόγους του νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία» (Αιμοδυναμικό Εργαστήριο - Θωρακοχειρουργικές επεμβάσεις).

Μέχρι στιγμής και σε διάστημα 14 ημερών έχουν διακομισθεί στο Ωνάσειο δύο νεογνά.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη των δυο θέσεων των επικουρικών αναισθησιολόγων του τμήματος.
naftemporiki

Αλλαγή στο παρά πέντε υπέρ των γυναικών στο Ασφαλιστικό του Δημοσίου

Διάταξη με την οποία δίνεται η δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικού χρόνου ασφάλισης στις γυναίκες για τα τρία πρώτα παιδιά (ένα έτος για το πρώτο παιδί και δύο έτη για κάθε ένα από τα επόμενα) ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών το μεσημέρι στην Βουλή.

Νωρίτερα ο κ.Παπακωνσταντίνου αναδιατύπωσε διατάξεις με τις οποίες το σχέδιο νόμου εναρμονίζεται με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας ως προς τις εγγυήσεις του συνταξιοδοτικού.

- Μειώνει κατά δύο χρόνια το όριο συνταξιοδότησης γυναικών που εργάζονται στην καθαριότητα των ΟΤΑ οι οποίες σταδιακά έως το 2013 θα συνταξιοδοτούνται στο 58 έτος ηλικίας.

- Μειώνει επίσης κατά 5 έτη, από τα 55 στα 50 χρόνια το όριο συνταξιοδότησης γονέων με ανίκανα

Σβήνουν από το χάρτη το Καστελλόριζο!

- Τι επιδιώκουν οι Τούρκοι με τις συνεχείς προκλήσεις


- Διαβήματα της Αθήνας στην Αγκυρα

- "Είμαστε έτοιμοι για όλα", δηλώνει ο δήμαρχος του Καστελλόριζου

Η "βόλτα" του Πίρι Ρέϊς στο Καστελλόριζο, δεν είναι καθόλου "αθώα". Γι΄ αυτό και παρά τα επισήμως δηλωθέντα, η ανησυχία στην Αθήνα είναι πάρα πολύ μεγάλη.

Η Άγκυρα, θέλει να "σβήσει" από το χάρτη το Καστελλόριζο. Αυτό το μικρό, πανέμορφο νησί αποτελεί "αγκάθι" στα πλευρά της νεο-οθωμανικής Τουρκίας των Ερντογάν-Νταβούντογλου.

Η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει μία Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) στη Μεσόγειο, όπως ακριβώς έκανε στη Μαύρη Θάλασσα. Στη περίπτωση της Μεσογείου προσπαθεί να αποκόψει την Ελλάδα από τη Κύπρο.

Την τελευταία διετία, περιφρονώντας επιδεικτικά το Δίκαιο της Θάλασσας η Άγκυρα, υποστηρίζει στα σοβαρά ότι Κρήτη και Δωδεκάνησα δεν έχουν ΑΟΖ και η "νότια" Κύπρος έχει κάποια περιορισμένα

Σαμαράς: "Κοινωνικά επτωχεύσαμε" - Παπακωνσταντίνου: "Εμείς δεν λέμε παραμύθια με δράκους"

Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, και τον υπουργό Οκονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, σημειώθηκε στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό του Δημοσίου.«Κοινωνικά επτωχεύσαμε», δήλωσε στη παρέμβασή του ο κ. Σαμαράς και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «με τα άδικα μέτρα, που παίρνει, οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο και μακροχρόνια ύφεση».


Μίλησε για «πλήρη ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος» και υποστήριξε ότι «υπάρχει άλλος δρόμος, που η ΝΔ προτείνει, με συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία μέσα σε δύο χρόνια θα βγάλουν τη χώρα από τους όρους του μνημονίου».

Απαντώντας ο κ. Παπακωνσταντίνου, κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για αοριστολογίες, τον κάλεσε να εξηγήσει «με ποια συγκεκριμένα "μαγικά", όπως ισχυρίστηκε, θα μπορούσε η χώρα να ξεφύγει από τους όρους του μνημονίου σε δύο χρόνια» και συμπλήρωσε: «εμείς δεν λέμε παραμύθια με δράκους,

Αφόρητη η ζέστη - 'Εκτακτα μέτρα και συστάσεις από το υπουργείο Περιβάλλοντος

Κόκκινο έχει "χτυπήσει" το θερμόμετρο σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ οι αυξημένοι ρύποι κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση ιδιαίτερα για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου.


Τα δόντια του δείχνει πλέον το καλοκαίρι με το θερμόμετρο κολημένο σταθερά πάνω από τους 30 βαθμούς ακόμα και κατά την διάρκεια της νύχτας.

Η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της χώρας έχει ήδη φτάσει τους 38 βαθμούς υπό σκιάν, ενώ η θερμοκρασία στο Χίλτον στις 2:00 το μεσημέρι άγγιξε τους 40,5 C.

Οι πέντε υψηλότερες θερμοκρασίες αυτή την ώρα είναι :

Αθήνα 38

Τρίκαλα 38

Μυκήνες 38

Ναύπλιο 38

Μεσσήνη 38

Πιο αναλυτικά:

Πολλή ζέστη σε όλη τη χώρα αλλά και λίγες καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινότερα

Υποβαθμίζει τα περί πρόωρων εκλογών ο Χ. Καστανίδης

«Γράφονται πολλά από δόκιμους και μη δόκιμους αναλυτές» απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετική με τα περί διπλών εκλογών τον Νοέμβριο, που δημοσιεύονται στον Τύπο.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στα αιτήματα των δικαστικών ενώσεων για το ζήτημα της υπαγωγής των δικαστών στο ΙΚΑ ανέφερε ότι από 1.1.2011 όλοι όσοι υπηρετούν στο δημόσιο τομέα, θα υπάγονται πλέον στο ΙΚΑ, ενώ για τους ήδη υπηρετούντες δεν υπάρχουν αλλαγές.

Περιοδείες στην περιφέρεια ξεκινά ο Αντ. Σαμαράς

Περιοδείες στην περιφέρεια ξεκινά ο Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να ενημερώσει στελέχη και ψηφοφόρους του κόμματος για τη στρατηγική της ΝΔ και τις προτάσεις του για έξοδο από την κρίση, εν όψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου.


Οι περιοδείες δεν αποκλείεται να συνδυαστούν και με τις ανακοινώσεις των ονομάτων των υποψηφίων για τις

Βενζινοπώλες: Υπό την απειλή λουκέτου τα πρατήρια

Αντιμέτωπα με τον κίνδυνο λουκέτου βρίσκονται ολοένα και περισσότερα πρατήρια καυσίμων εξαιτίας των συσσωρευμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών (ΟΒΕ) κ. Μ. Κιούσης, κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδίας περισσότερα από 500 πρατήρια έχουν βάλει λουκέτο από την αρχή του χρόνου, ενώ 1000 υπολειτουργούν.

Την ίδια ώρα, επισήμανε ο κ. Κιούσης, οι καταναλωτές που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το ΙΧ αναζητούν εναλλακτικές λύσεις και στρέφονται στην υγραεριοκίνηση ενώ όσοι μένουν σε παραμεθόριες περιοχές προμηθεύονται

ΣΥΝ: ΠΑΣΟΚ - ΝΔ υπέθαλπαν τις φουσκωμένες συμβάσεις νοσοκομείων - Siemens

Ευθύνες σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επέρριψε ο Συνασπισμός για τις απευθείας αναθέσεις και τις υπερτιμολογημένες συμβάσεις μεταξύ νοσοκομείων και Siemens που αποκάλυψαν οι Επιθεωρητές Υγείας.


Σε δήλωσή της, η υπεύθυνη για θέματα Υγείας του κόμματος Σόφη Παπαδόγιαννη σημείωσε πως αυτές οι συμβάσεις «αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου στο σύστημα προμηθειών στο χώρο της υγείας, που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ για χρόνια όχι μόνο ανέχτηκαν αλλά και υπέθαλπαν».

«Είναι προφανές, ότι τα λεφτά του ελληνικού λαού αντί να στηρίζουν το δημόσιο σύστημα υγείας, καταλήγουν στα ταμεία πολυεθνικών εταιριών, διογκώνοντας τα ελλείμματα των νοσοκομείων»

Αποκλεισμός Γενικού Λογιστηρίου του κράτους για τρίτη μέρα

Οι διοριστέοι του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ 1Γ 2008 για το Υπουργείο Οικονομικών συνεχίζουν για τρίτη μέρα τον αποκλεισμό του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στην Πανεπιστημίου (στάση μετρό) ζητώντας τον άμεσο διορισμό τους που έχει ανασταλλεί με τον νόμο περί εισοδηματικής πολιτικής. Οι διοριστέοι έπρεπε να είναι ήδη στην εργασία τους από αρχές Μαρτίου προσφέροντας πολύτιμη αρωγή σε νευραλγικές θέσεις (εφορίες, τελωνεία, Γενικό Λογιστήριο του Κράτους). Έχουν