www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Ελλάδα, έχεις ταλέντο!


Αφού τa CD αντικατέστησαν τα βιβλία, δεν θα υπάρχουν καθηγητές αλλά dj's, 
τα σχολεία θα γίνουν κλαμπ και αντί για προσευχή θα ακούμε ένα remix του πάτερ ημών! 
Επακόλουθο είναι να ακυρωθούν οι πανελλήνιες και στη θέση τους να υπάρχουν οντισιόν με κριτή τον Ηλία Ψινάκη! 
Ο καλύτερος μαθητής θα βραβεύεται στο ΑΡΙΩΝ και το cd του θα γίνεται

Πλανήτη με δύο ήλιους ανακάλυψαν αστρονόμοι


Έναν πλανήτη με δύο ήλιους ανακάλυψαν στο γαλαξία μας Αμερικανοί αστρονόμοι, γεγονός πρωτοφανές για τα χρονικά της αστρονομίας.

Ο πλανήτης, ο οποίος βρίσκεται εκτός του δικού μας ηλιακού συστήματος, περιστρέφεται γύρω από δύο ήλιους και επομένως έχει καθημερινά δύο ανατολές και δύο δύσεις. Απέχει περίπου 200 έτη φωτός από τη Γη και οι επιστήμονες τον βάφτισαν Κέπλερ-16β.

Μέχρι σήμερα, δεν γνωρίζαμε την ύπαρξη τέτοιων πλανητών παρά μόνο μέσα από τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας και κυρίως από την εποποιία του «Πολέμου των Αστρων».

Η φαντασία των σεναριογράφων "γέννησε" τον πλανήτη Τατουίν με τις άνυδρες ερήμους όπου κατοικούσαν οι Ανθρωποι της άμμου. Σε αντίθεση με τον Τατουίν όμως, και παρά τους δύο ήλιους, ο Κέπλερ-16β είναι κρύος και αεριώδης, ενώ οι αστρονόμοι απέκλεισαν την πιθανότητα να φιλοξενεί

Αυστηρότερο το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων


Η απαρίθμηση των πειθαρχικών παραπτωμάτων και ο αποκλεισμός των συνδικαλιστών από τα πειθαρχικά συμβούλια προβλέπονται μεταξύ άλλων στο νομοσχέδιο για το νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων, που ενέκρινε σήμερα το υπουργικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση του αρμόδιου υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα.

Ειδικότερα, η απαρίθμηση των παραπτωμάτων αποβλέπει στο να γνωρίζει εκ των προτέρων ο δημόσιος υπάλληλος το πλαίσιο μέσα στο οποίο οφείλει να διαμορφώνει την εν γένει συμπεριφορά του, τόσο εντός όσο και εκτός υπηρεσίας, έτσι ώστε να αποφεύγει πράξεις ή παραλείψεις που είναι πειθαρχικά αποδοκιμαστέες.

Όσον αφορά τα πειθαρχικά συμβούλια, αυτά θα απαρτίζονται πλέον από ένα δικαστικό λειτουργό (πρόεδρος), δύο μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και δύο προϊσταμένους διευθύνσεων που θα προέρχονται από υπηρεσίες διαφορετικές από αυτήν που ανήκει ο πειθαρχικώς διωκόμενος

Συνελήφθη ο Μάκης Ψωμιάδης


Συνελήφθη το απόγευμα σε μονοκατοικία στη συμβολή των οδών Ηλέκτρας και Ανθέων στην Ανάβυσσο, ο καταζητούμενος βάσει εντάλματος σύλληψης, Μάκης Ψωμιάδης.

Η σύλληψη έγινε έπειτα από συντονισμένες επιχειρήσεις της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

Το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί από τον 9ο Ανακριτή Αθηνών αφορά τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε εκβιάσεις, απάτες, δωροδοκίες και αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων ποδοσφαίρου.

Οπως προκύπτει από τις πρώτες πληροφορίες, ο Μάκης Ψωμιάδης είχε εντοπιστεί στην περιοχή και παρακολουθείτο από τις αρχές, οι οποίες κατέγραφαν τηλεφωνικές συνομιλίες μέχρι που διαπιστώθηκε

Αυστηρές ποινές για τους δημοσίους υπαλλήλους

Το ριζικά ανανεωμένο και αυστηρότερο από το προηγούμενο, πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων, έδωσε στη δημοσιότητα το αρμόδιο υπουργείο.

Πλέον ο υπάλληλος τίθεται σε αυτοδίκαιη αργία, όταν παραπέμπεται για τα ποινικά αδικήματα της δωροδοκίας, της υπεξαίρεσης περί την υπηρεσία, της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια, της ασέλγειας με κατάχρηση εξουσίας ή της πορνογραφίας ανηλίκων τα οποία

Επεισόδιο με το Θ. Πάγκαλο έξω από τη Βουλή

Επεισόδιο με το Θ. Πάγκαλο σημειώθηκε στη Βασιλίσσης Σοφίας, όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

Μία εργαζόμενη, μοντέρ της κρατικής τηλεόρασης, την ώρα που διαμαρτυρόταν μαζί με τους συναδέλφους της, έκανε απαξιωτικό μορφασμό προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, όταν εκείνος έμπαινε στη Βουλή με το αυτοκίνητο της συνοδείας του.

Ο κ. Πάγκαλος, σύμφωνα με πληροφορίες, γύρισε σε έναν από τους αστυνομικούς που ήταν στο σημείο και του ζήτησε να την συλλάβει, λέγοντας πως θα της υποβάλλει

Σημαντική μείωση του πληθωρισμού τον Αύγουστο

Μείωση από 2,1% σε 1,4% σημείωσε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Ο πληθωρισμός της Ελλάδας είναι ο τρίτος χαμηλότερος στην ΕΕ.

Στην ευρωζώνη ο πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος στο 2,5%, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 1,6%.

Την ίδια περίοδο, στην ΕΕ ο πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος στο 2,9%, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 2%.

Τον Αύγουστο, τα χαμηλότερα ποσοστά πληθωρισμού σημειώθηκαν στην Ιρλανδία (1%), τη Σλοβενία

Κ. Καραμανλής: Χρέος μου να στηρίξω την παράταξη και τον πρόεδρο

Απευθείας κι όχι μέσω κύκλων όπως συνηθίζει μίλησε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής προχωρώντας σε μια δήλωση ειδικής σημασίας στην παρούσα, ίσως προεκλογική, συγκυρία.

Σε ερώτηση αν θα ανέβει στην Θεσσαλονίκη κατά την ομιλία του προέδρου της ΝΔ, ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε «Είναι χρέος

«Ναι» του ΕΜΠ στα ανοιχτά πανεπιστήμια

Υπέρ των ανοιχτών Πανεπιστημίων τάσσονται καθηγητές του Μετσόβιου Πολυτεχνείου που υπογράφουν σχετικό κείμενο, στο οποίο κάνουν λόγο για «αδιέξοδες καταλήψεις και ανέξοδες απεργίες που οδηγούν το Πολυτεχνείο σε κατάσταση απαξίωσης», και καλούν «τις πρυτανικές αρχές του ΕΜΠ, να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες για την άμεση και πλήρη επαναλειτουργία του Ιδρύματος».

«Οι όποιες επιφυλάξεις ή/και αρνητικές εκτιμήσεις για τις πρόσφατες θεσμικές αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση δεν αποτελούν άλλοθι για τις συνθήκες ακαδημαϊκής εκτροπής που υπονομεύουν το μέλλον των σπουδαστών μας, ενώ

Τελεσίγραφο Βγενόπουλου στο Γιάννη Βαρδινογιάννη

Διορία μέχρι τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου έδωσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος στον Γιάννη Βαρδινογιάννη ώστε να του απαντήσει θετικά και εγγράφως σε πέντε όρους που έθεσε προκειμένου να προχωρήσει το θέμα του ιδιοκτησιακού.

Αρνητική αναμένεται να είναι η απάντηση Τζίγκερ, από το περιβάλλον του οποίου λέγεται πως δεν είναι δυνατόν κάθε φορά ο «Mr MIG» να επανέρχεται με νέους όρους.

Ο Βγενόπουλος μέσω επιστολής στον Δημήτρη Γόντικα ζητεί να επικοινωνήσει με τον μεγαλομέτοχο των «πράσινων», με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του συλλόγου, και θέτει ως

Με εγκεφαλικό στο νοσοκομείο ο Στεφανόπουλος

Αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος ο οποίος μεταφέρθηκε από την Αίγινα στον Ευαγγελισμό.

Ο κ. Στεφανόπουλος ενώ βρισκόταν στο νησί ένιωσε αδιαθεσία και ενημέρωσε τις υγειονομικές αρχές για το πρόβλημα υγείας του.

Ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε ο ίδιος να διακομιστεί στο συγκεκριμένο νοσοκομείο παρότι υπήρχε η δυνατότητα μεταφοράς του και σε νοσοκομείο του Πειραιά.

Έφτασε με δελφίνι στον Πειραιά και κατά τη μεταφορά του διατηρούσε τις αισθήσεις του, ενώ οι γιατροί

Με δικά τους έξοδα βουλευτές και στελέχη της ΝΔ στη ΔΕΘ

Με εντολή του Α.Σαμαρά τα κομματικά στελέχη και οι βουλευτές που θα μετακινηθούν προς την Θεσσαλονίκη για να παραβρεθούν στην ομιλία στο Βελλίδειο θα καλύψουν με δικά τους έξοδα και την μετακίνηση και την παραμονή.

Ήδη στάλθηκε σχετική «εντολή» σε όλες τις γραμματείες και τα κομματικά όργανα με την σημείωση ότι δεν θα εκταμιευτεί ούτε ένα ευρώ από τα

«Το 2012 θα ξέρουμε αν υπάρχει πετρέλαιο στο Ιόνιο»

Στις αρχές του καλοκαιριού του 2012 θα υπάρχουν τα πρώτα συγκεκριμένα στοιχεία για την ύπαρξη ή μη εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων πετρελαίου στο Ιόνιο σύμφωνα με τον υφυπουργό ΥΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη.

«Τη Δευτέρα πάντως, μια ημέρα μετά την εξαγγελία του Πρωθυπουργού, απεστάλη στην Εφημερία των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης η Διεθνής πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις σεισμικές έρευνες.

Άρα προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός και αυτή τη στιγμή μετράμε αντίστροφα τις 90 ημέρες που προβλέπονται από τον σχετικό Κανονισμό της Ε.Ε, προκειμένου οι εταιρίες που κάνουν σεισμικές έρευνες σε όλο τον κόσμο να καταθέσουν φάκελο στην Ελληνική Κυβέρνηση, ώστε να πάρουν τον διαγωνισμό για να διενεργήσουν έρευνες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης» δήλωσε μιλώντας στο

Σεισμός στην Κρήτη

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11:42 το πρωί και έγινε αισθητή στο Ηράκλειο, τον Άγιο Νικόλαο και τα βορειοανατολικά παράλια της Κρήτης.

Η δόνηση, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζεται

«Ληστρική η επιβολή του φόρου στα ακίνητα»

Σε έντονους τόνους, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, κατήγγειλε το νέο τέλος που επιβλήθηκε στην ακίνητη περιουσία, με αφορμή τη χθεσινή διευκρινιστική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για το ύψος του νέου φόρου.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Μίχαλος χαρακτήρισε «ληστρική» την επιβολή του φόρου από την κυβέρνηση και υποστήριξε ότι στρέφεται εναντίον επιχειρήσεων και πολιτών.

«Έξοδος της χώρας από την κρίση δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την εύκολη λύση της φορολογικής αφαίμαξης επιχειρήσεων και πολιτών. Απαιτείται η υιοθέτηση και προώθηση ενός νέου μείγματος πολιτικής που θα στοχεύει στην ανάπτυξη» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, καλώντας τον Υπουργό Οικονομικών να κάνει πίσω στην

Επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εξαπέλυσε η Ντ. Μπακογιάννη


Τη λύση των πρόωρων εκλογών, αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, πρότεινε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της 76ης ΔΕΘ.

Η Δημοκρατική Συμμαχία θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές και μετεκλογικά θα συνεργαστεί με οποιονδήποτε, στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων, είπε, καθώς θεωρεί σίγουρο ότι δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία (οι μονοκομματικές κυβερνήσεις θα μπουν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας) και ο λαός θα επιβάλει τις κυβερνήσεις συνεργασίας.

Η κ. Μπακογιάννη επιτέθηκε εναντίον του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι ο πρώτος έχει αποτύχει και ο δεύτερος λαϊκίζει.

«Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεοκοπίας και της καταστροφής. Αυτή την ώρα πατριωτικό καθήκον κάθε προσώπου που κατέχει πατριωτικό αξίωμα και δημόσιο βήμα είναι να

Διευκρινήσεις για την άρση απορρήτου στα blogs

Τη διεύρυνση του καταλόγου των εγκλημάτων για τα οποία θα επιτρέπεται η άρση του απορρήτου, χωρίς να εμποδίζεται η ελεύθερη έκφραση στο διαδίκτυο, μελετά η ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή, που συστάθηκε με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου στις αρχές Αυγούστου.

Όπως διευκρινίζει ο κ. Παπαϊωάννου, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, αντικείμενο της επιτροπής είναι ο εξορθολογισμός των διατάξεων που αφορούν το ηλεκτρονικό έγκλημα και την αποτελεσματική προστασία των θυμάτων καθώς και τις περιπτώσεις αναγκαίας άρσης του απορρήτου, με τη σύνταξη της σχετικής αιτιολογικής έκθεσης και έκθεσης αξιολόγησης συνεπειών των ρυθμίσεων.

Το έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση της βουλευτού της Ν.Δ., Διονυσίας Αυγερινοπούλου, σχετικά με την κατάρτιση νόμου για τη λειτουργία

«Μία χούντα θα επιβάλλει την τάξη στην Ελλάδα» είπε και το πλήρωσε

Να χρησιμοποιήσει το στρατό εναντίον όσων αντιδρούν στα μέτρα λιτότητας με διαδηλώσεις και απεργίες καλεί ο βουλευτής του φινλανδικού κόμματος «Αληθινοί Φινλανδοί» την ελληνική κυβέρνηση, με ανάρτησή του στο Facebook.

Ο Τζούσι Χαλαάχο γράφει στη σελίδα του χαρακτηριστικά ότι είναι «η στιγμή να έρθει μία χούντα που να επιβάλλει την τάξη στην Ελλάδα και να τακτοποιήσει τους απεργούς και τους διαδηλωτές».

Το κείμενο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και καταιγισμό από αρνητικά σχόλια, αναγκάζοντας τον

Στο «φως» μυκηναϊκό νεκροταφείο στο Λεωνίδιο Αρκαδίας

Άγνωστο μυκηναϊκό νεκροταφείο εντοπίστηκε από τη ΛΘ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων 10 χιλιόμετρα βορειoδυτικά του Λεωνιδίου στο Νομό Αρκαδίας, και συγκεκριμένα κοντά στο χωριού Βασκίνα, στη θέση «Σοχά».

Η σωστική ανασκαφή που ακολούθησε, με την υποστήριξη του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, έφερε στο φως πέντε κιβωτιόσχημους τάφους.

Μάλιστα, οι εν λόγω τάφοι είχαν δεχτεί περισσότερους του ενός νεκρούς. Μεταξύ των κτερισμάτων ξεχωρίζουν πήλινα συμποτικά αγγεία,

Νεκρά βρέθηκαν 15 τόνοι ψάρια στη λιμνοθάλασσα Πρόκοπου

Χιλιάδες νεκρά ψάρια εντοπίστηκαν σήμερα στη λιμνοθάλασσα του Πρόκοπου, που βρίσκεται στη δυτική Αχαΐα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που έχουν γίνει, ο αριθμός των νεκρών ψαριών πιθανόν να αγγίζει τους 15 τόνους. Για την εξακρίβωση των αιτίων που προκάλεσαν τον μαζικό θάνατο των ψαριών, εστάλησαν σε εργαστήριο της Αθήνας δείγματα για εξέταση.

Στο μεταξύ, η οικολογική καταστροφή έχει οικονομικές συνέπειες για τους αλιείς της περιοχής και γι’ αυτό το λόγο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας απέστειλε επείγον έγγραφο προς τον ΕΛΓΑ, προκειμένου να προωθηθούν οι διαδικασίες για την κάλυψη της ζημιάς.

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Αγγελόπουλος, συγκάλεσε για αύριο

Πρώτα ο στρατός, μετά το μεταπτυχιακό

Το σενάριο να χορηγούνται αναβολές στράτευσης στους νέους μόνο για το πρώτο πτυχίο εξετάζει το υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με την πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι, όσοι θέλουν να κάνουν μεταπτυχιακό ή επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους (στο εξωτερικό ή εσωτερικό) θα πρέπει πρώτα να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

Χτες, μιλώντας στη ΝΕΤ, ο υπουργός άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, άφησε

Διακοπή κυκλοφορίας στην Αθηνών-Πατρών

Από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6:30 της επόμενης μέρας θα διαρκέσει η διακοπή κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών.

Οι εργασίες θα γίνουν στο 172ο χλμ, στον κόμβο ανατολικού Αιγίου, με κατεύθυνση προς Αθήνα και η Τροχαία θα εκτρέπει την κυκλοφορία προς την παλαιά εθνική Κορίνθου - Πατρών έως

Κλείνουν δρόμοι για το «44ο Ράλλυ ΔΕΘ»

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου προκειμένου να διεξαχθεί το «44ο Ράλλυ ΔΕΘ».

Συγκεκριμένα:

Απαγορεύεται η κυκλοφορία στις ειδικές διαδρομές:

Από 7:30-16:30 στην «ειδική διαδρομή  Πολύγυρος»
Νο 1, 3 & 5 (χλμ. 7,9)

Αφετηρία: 900μ. από την αρχή της Π.Ε.Ο. Πολυγύρου - Θεσσαλονίκης

Δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού «υπουργείου Οικονομικών» ζητά ο Τζορτζ Σόρος

Τον κώδωνα του κινδύνου για ένα νέο οικονομικό κραχ, με ανυπολόγιστες πολιτικές συνέπειες, κρούει ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος.

Σε άρθρο του στο New York Review, ο Σόρος καλεί τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να πάρουν ριζοσπαστικά μέτρα καθώς και μέτρα- ασπίδα σε περίπτωση που η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία χρεοκοπήσουν. Ενώ επανέρχεται και στην πρότασή του για τη δημιουργία ενός «πανευρωπαϊκού υπουργείου Οικονομικών».

«Οι αρχές έχουν φτάσει πλέον σε αδιέξοδο με την ακολουθούμενη πολιτική διαρκούς μετάθεσης των αποφάσεων» γράφει ο Σόρος. «Ακόμη και αν αποφευχθεί το μοιραίο, ένα είναι βέβαιο: η πίεση για μείωση των ελλειμμάτων θα οδηγήσει την Ευρωζώνη σε παρατεταμένη ύφεση με ανυπολόγιστες πολιτικές συνέπειες» τονίζει.

- Προστασία των τραπεζικών καταθέσεων για να μην καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα των πιο

Αλεξίσφαιρο από δέρμα και ιστό αράχνης


Τι μπορεί να προκύψει από τη μείξη συνθετικού ιστού αράχνης και ανθρώπινου δέρματος; Ένα σούπερ-ισχυρό υλικό το οποίο υπόσχεται μελλοντικά θαύματα, όπως το να επουλώνει εγκαύματα, να βοηθά την αναγέννηση οστών, ακόμη και να μας κάνει κάποια ημέρα …αλεξίσφαιρους.

Η πιθανή αυτή ιατρική και τεχνολογική επανάσταση προήλθε από το «πάντρεμα» της επιστήμης με την τέχνη. Η ολλανδικής καταγωγής καλλιτέχνις Χαλίλα Εσαΐντι και ο κυτταρικός βιολόγος Αμπντελουάχαμπ Ελ Γκαλμπζούρι ήταν οι «γονείς» αυτής της μείξης η οποία εκτιμάται ότι μελλοντικά θα οδηγήσει στην παραγωγή του υλικού που θα μπορεί να μειώνει στο μισό την ταχύτητα μιας σφαίρας μετά από εκπυρσοκρότηση όπλου.

«Ζωντανό» έργο τέχνης


Η κυρία Εσαΐντι έχει ήδη δημιουργήσει ένα «ζωντανό» έργο τέχνης το οποίο αποτελεί ουσιαστικώς ένα δείγμα ιστού δέρματος που έχει αποθηκευθεί σε ένα ψυγείο. Το έργο συνοδεύει ένα βίντεο που παρουσιάζει ένα «crash test» στο υλικό που προκύπτει από τη μίξη του δέρματος με τον ιστό της

Μέταλλα προς εξαφάνιση

Μπορεί το αντιμόνιο, το ίνδιο και το νιόβιο να αποτελούν άγνωστες λέξεις για τους περισσότερους όμως σχεδόν όλοι τα «χρησιμοποιούμε» καθημερινά αφού αποτελούν τις πρώτες ύλες για πολλά αγαθά της καθημερινότητας μας, κυρίως ηλεκτρονικές συσκευές αλλά και συστήματα «πράσινης» ενέργειας.

Κινητά τηλέφωνα, οθόνες, σκληροί δίσκοι υπολογιστών, φωτοβολταϊκά συστήματα, ηλεκτροκινητήρες, ανεμογεννήτριες και πολλά άλλα βασίζουν την λειτουργία τους στα λεγόμενα «μέταλλα τεχνολογίας» που είναι ευρύτερα γνωστά με τον όρο «σπάνιες γαίες».

Η Βρετανική Γεωλογική Υπηρεσία (BGS) εξέδωσε την «κόκκινη λίστα» αυτών των μετάλλων όπου καταγράφονται εκείνα για τα οποία σε λίγο καιρό θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση αλλά ελάχιστη προσφορά προκαλώντας όπως είναι ευνόητο σημαντικά προβλήματα στην παγκόσμια βιομηχανία της

Φως στα μυστικά του κυτταρομεγαλοϊού

Φως στους μηχανισμούς που χρησιμοποιεί ο ερπητοϊός HCMV (ανθρώπινος κυτταρομεγαλοϊός) προκειμένου να ξεγελάσει το ανοσοποιητικό σύστημα έριξαν έλληνες ερευνητές από την ομάδα Χημείας Πρωτεϊνών του Ινστιτούτου Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος", σε συνεργασία με νοτιοκορεάτες ερευνητές από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ.

Σύμφωνα με δημοσίευση των ελλήνων επιστημόνων (Ευστράτιος Στρατίκος, Ειρήνη Ευνουχίδου) και των ασιατών συναδέλφων τους στην επιθεώρηση "Nature Immunology" ο ιός χρησιμοποιεί μόρια που ονομάζονται microRNA για να «χειραγωγήσει» τα κύτταρα που μολύνει, ώστε να σταματήσουν να παράγουν το ένζυμο ERAP1.

Ενζυμο -«κλειδί»

Το συγκεκριμένο ένζυμο παίζει βασικό ρόλο σε μια λειτουργία του κυττάρου που ονομάζεται αντιγονοπαρουσίαση και η οποία του επιτρέπει να «ενημερώσει» το περιβάλλον του ότι είναι μολυσμένο. Χωρίς το ένζυμο ERAP1, το ανοσοποιητικό σύστημα δεν γνωρίζει ποια κύτταρα είναι

Αλλάζουν ραγδαία οι θάλασσες της Ευρώπης

Δύο ερευνητικές ομάδες ανακοίνωσαν ότι οι πάγοι στις θάλασσες του Αρκτικού Κύκλου έλιωσαν το φετινό καλοκαίρι σε επίπεδα ρεκόρ. Η ανακάλυψη επιβεβαιώνει τις προβλέψεις ότι μέσα σε διάστημα δέκα ετών τα καλοκαίρια δεν θα υπάρχει ίχνος πάγου στις αρκτικές θάλασσες. Το φαινόμενο έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται συνεχώς η στάθμη των υδάτων στις ευρωπαϊκές θάλασσες γεγονός που αναμένεται να επιφέρει αλυσιδωτές αρνητικές επιπτώσεις στην γηραιά ήπειρο.

Οι πάγοι πάνε...διακοπές

Οι επιστήμονες μελετούν τις τελευταίες δεκαετίες το λιώσιμο των πάγων στον Αρκτικό Κύκλο. Η χρήση των δορυφόρων βοήθησε όπως είναι ευνόητο καθοριστικά στην παρατήρηση. Οι δορυφόροι κάνουν μετρήσεις της παρουσίας των θαλάσσιων πάγων της Αρκτικής από το 1979 και, όπως προκύπτει, τα τελευταία πέντε καλοκαίρια έχουν συντελεστεί οι πέντε μεγαλύτερες σε έκταση

Χάγη: Τι υποστήριξε η Ελλάδα για τη σφαγή του Διστόμου

Την αναγνώριση του ατομικού δικαιώματος κάθε συγγενούς «θυμάτων θηριωδίας» να προσφύγει ενώπιον της Δικαιοσύνης υποστήριξε την Τετάρτη η ελληνική πλευρά στη δίκη που εξελίσσεται στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με διαδίκους τη Γερμανία και την Ιταλία. Η Ελλάδα, η οποία συμμετέχει ως παρατηρητής στη δίκη, υποστήριξε τις ιταλικές θέσεις και τάχθηκε κατά του προνομίου της ετεροδικίας, το οποίο επικαλείται η Γερμανία για να παρεμποδίσει νομικά την εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων ελληνικών και ιταλικών δικαστηρίων που δικαίωσαν τα θύματα ναζιστικών εγκλημάτων πολέμου – μεταξύ αυτών και τους κατοίκους του Διστόμου.

Τις ελληνικές θέσεις ανέπτυξε ενώπιον του δικαστηρίου ο πληρεξούσιος δικηγόρος του ελληνικού Δημοσίου, καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών, κ. Στέλιος Περράκης, καθώς και οι καθηγητές κ.κ. Μαρία-Ντανιέλα Μαρούδα και Αντώνης Μπερεδήμας. Βασικό σημείο της επιχειρηματολογίας τους αποτέλεσε η ανάπτυξη των νομικών και πολιτικών αιτιών που εισάγουν εξαίρεση στο προνόμιο της ετεροδικίας, δηλαδή στη θεμελιώδη αρχή του διεθνούς δικαίου

ΥΠΕΚΑ: Ετοιμάζει πρόγραμμα «εξοικονόμησης νερού κατ΄οίκον»


Εξοικονόμηση στην οικιακή κατανάλωση νερού προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος. Όπως ανέφερε σε συνέδριο για τη «Διαχείριση Μη συμβατικών Υδατικών Πόρων στη Μεσόγειο» ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων του ΥΠΕΚΑ κ. Ανδρέας Ανδρεαδάκης η εξοικονόμηση, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης μπορεί να φθάσει ακόμη και το 30%.
Το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση νερού κατ΄οίκον» θα κινείται στην ίδια λογική με το πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας κατ΄ οίκον. Μάλιστα όπως επεσήμανε ο κ. Ανδρεαδάκης δεν αποκλείεται να θεσμοθετηθεί και πιστοποιητικό εξοικονόμησης νερού για τα σπίτια αντίστοιχο με το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης.
Το νέο πρόγραμμα θα προωθήσει νέες τεχνολογίες για την επαναχρησιμοποίηση των υδάτων και την εξοικονόμηση νερού. Ο Γενικός Γραμματέας έφερε ως παράδειγμα την υδατοσυλλογή που γινόταν

Άρχισε ξανά το πρόγραμμα του ALTER

Επέστρεψε σήμερα το ζωντανό πρόγραμμα στο Alter. Μετά τους δημοσιογράφους, οι οποίοι αποφάσισαν να μην προχωρήσουν στην επίσχεση εργασίας που είχαν κηρύξει για χτες, πείστηκαν και οι τεχνικοί να λήξουν την απεργία τους σήμερα στις 5.30 το πρωί.

Ως εκ τούτου το κανάλι από σήμερα λειτουργεί

7 τρόποι για να αυξήσετε το μεταβολισμό σας


Θέλετε να χάσετε βάρος και να το διατηρήσετε;

Θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολα μπορεί να γίνει αυτό χωρίς να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας.

Πολλοί πιστεύουν ότι για να χάσει κάποιος βάρος και να βελτιωθεί η φυσική κατάσταση και η εμφάνισή του, χρειάζονται δραματικές αλλαγές στον τρόπο ζωής. Το μυστικό όμως βρίσκεται στη μόνιμη ενσωμάτωση μικρών αλλαγών στην καθημερινότητά μας. Η μείωση της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων κάτω από 1.000 θερμίδες την ημέρα σε μια συνεχή βάση, θέτει τον οργανισμό σε διαδικασία νηστείας και κατά συνέπεια μειώνεται ο μεταβολισμός. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αποθήκευση του καταναλισκόμενου φαγητού ως λίπος και συνεπώς την αύξηση του σωματικού βάρους.

Οι θερμίδες παίζουν σημαντικό ρόλο αλλά αυτό που έχει σημασία είναι το πόσο επαρκώς το σώμα σας καταναλώνει αυτές τις θερμίδες. Ο μεταβολισμός σας παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του βάρους σας. Μεταβολισμός είναι ο τρόπος με τον οποίο το σώμα σας χρησιμοποιεί τις θερμίδες από το καταναλισκόμενο φαγητό και τις μετατρέπει σε ενέργεια. Μεταβολικός ρυθμός είναι η ταχύτητα με την οποία ο οργανισμός σας χρησιμοποιεί αυτές τις θερμίδες. Ο στόχος είναι η μεγιστοποίηση

Ο καιρός στις 15.09.2011


Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας τοπικά στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν δίνοντας πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρειοδυτικά ορεινά, περιμένουμε την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 32 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από 18 έως 33 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 16 έως 35 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 19 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στη Νότια Κρήτη και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο και Βορειοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς, στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι