www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Ο καιρός στις 13.07.2011


Ζεστό καιρό με λίγες τοπικές νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας, παροδικές βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα βορειοανατολικά και μικρή εξασθένηση του μελτεμιού στο Αιγαίο, περιμένουμε την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 36 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 22 έως 37 βαθμούς, στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 20 έως 37 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 22 έως 31 βαθμούς, αλλά η μέγιστη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Νότια Κρήτη θα φτάσει στους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι και κατά περιόδους βόρειοι μέτριοι.

Ηλιοφάνεια και ζέστη περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς στην πόλη και στα νότια και στους 32 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί με εξασθένηση

Πτώση των βάσεων αναμένεται σε όλα τα πεδία


Μεγάλη πτώση των βάσεων και στα πέντε επιστημονικά πεδία αναμένεται, όπως εκτιμούν οι καθηγητές, μετά τη δημοσιοποίηση των στατιστικών στοιχείων κλιμάκωσης του Γενικού Βαθμού Πρόσβασης και των Ειδικών Μαθημάτων των υποψηφίων από το υπουργείο Παιδείας.

Η πτώση σε ορισμένες σχολές, ενδέχεται να πλησιάσει τα 2.000 μόρια, αλλά σε Ιδρύματα στην περιφέρεια. Πτώση αναμένεται και σε περιζήτητες σχολές, όπως για παράδειγμα οι ιατρικές στην περιφέρεια αλλά και στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η πτώση των βάσεων ήταν αναμενόμενη καθώς τα θέματα φέτος ήταν δυσκολότερα σε σχέση με τις άλλες χρονιές, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει ο αριθμός των υποψηφίων κάτω από τη βάση και να

Αποφασισμένοι να παραμείνουν στο Σύνταγμα οι «αγανακτισμένοι»


Αποφασισμένοι να παραμείνουν στην Πλατεία Συντάγματος δηλώνουν οι «αγανακτισμένοι» πολίτες οι οποίοι συγκεντρώθηκαν για 49η ημέρα και οργανώνονται για τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Αργά το απόγευμα πραγματοποιήθηκε «άτυπη» συνάντηση του συντονιστικού και εκπρόσωποι των ομάδων και των φορέων κατέθεσαν προτάσεις, ανά τομέα και θεματική ενότητα, προκειμένου αύριο να συζητηθούν εκτενώς και να ληφθούν αποφάσεις.

Αναφορικά με τις δηλώσεις της Δημοτικής Αρχής για απομάκρυνση των σκηνών που έχουν τοποθετήσει οι «αγανακτισμένοι» στην Πλατεία Συντάγματος, σε ανακοίνωση της «λαϊκής

Νέα μείωση της αποζημίωσης των βουλευτών που συμμετέχουν σε Επιτροπές


Την περαιτέρω μείωση της αποζημίωσης των βουλευτών που συμμετέχουν σε Επιτροπές αποφάσισε ομόφωνα η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, μετά από πρόταση του προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου.

Η αποζημίωση μειώνεται συνολικά κατά 50%, σε σχέση με ό,τι ίσχυε στο παρελθόν και πλέον θα είναι 150 ευρώ ανά συνεδρίαση.

Πρόκειται για την δεύτερη μείωση που υφίστανται τα μέλη του Κοινοβουλίου, τα οποία συμμετέχουν σε Επιτροπές καθώς πέρσι μειώθηκε η αμοιβή τους από τα 300 ευρώ στα 245 για κάθε συνεδρίαση.

Ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε στην ομιλία του ότι «στις εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας η συμμετοχή όλων μας στις θυσίες και η συμβολή στις προσπάθειες, που

Δέσμευση ΕΕ για στήριξη τραπεζών μετά τα τεστ αντοχής


Τη δέσμευση να στηρίξει τις τράπεζες που θα αποτύχουν στα τεστ αντοχής τα οποία ανακοινώνονται την Παρασκευή ανέλαβε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην απόφαση που ενέκριναν νωρίτερα οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ κατά τη σύνοδό τους στις Βρυξέλες σημειώνεται ότι «τα κατάλληλα μέτρα θα ληφθούν για την αντιμετώπιση της κατάστασης μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των τεστ αντοχής».

Στα μέτρα αυτά θα περιλαμβάνεται η συμμετοχή του ίδιου του τραπεζικού τομέα αλλά επίσης και η στήριξη των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων «σε περίπτωση ανάγκης», πάντα με σεβασμό στους κανόνες ανταγωνισμού, ώστε να μην δοθεί παρανόμως πλεονέκτημα σε ορισμένες

Στα 27,3 εκατ. ευρώ ετησίως τα μισθώματα για κτήρια που στεγάζουν εφορίες


Στις 299 ανέρχονται οι συμβάσεις μίσθωσης κτηρίων που στεγάζουν τις Δημόσιες Οικονομικές και Κτηματικές Υπηρεσίες, ανά τη χώρα, όπως διευκρινίζει ο υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που είχε υποβάλει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον κ. Βενιζέλο, έγινε επαναδιαπραγμάτευση των μισθωτηρίων συμβολαίων, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών συνθηκών που επικρατούν και επιτεύχθηκε μείωση των μισθωμάτων σε ποσοστό τουλάχιστον 20% χωρίς ανατιμήσεις ή άλλες προσαυξήσεις για μία τριετία, με ισχύ από 1.7.2010, σε 184 από τις 299 συμβάσεις μίσθωσης.

Το ποσό που καταβλήθηκε για το οικονομικό έτος 2010 για μισθώματα κτιρίων όπου στεγάζονται οι Δημόσιες Οικονομικές και Κτηματικές Υπηρεσίες της χώρας ανέρχεται στα 28.109.131 ευρώ, ενώ οι αντίστοιχες εγγεγραμμένες πιστώσεις για το τρέχον οικονομικό έτος ανέρχονται σε 27.288.615 ευρώ,

«Πράσινο» στο ν/σ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση


Το «πράσινο φως» για τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση έδωσε το υπουργικό συμβούλιο, που συνεδρίασε υπό τον Πρωθυπουργό.

Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου παρουσίασε την εθνική στρατηγική για την Ανώτατη Παιδεία. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, οι γενικοί στόχοι της αλλαγής είναι η βελτίωση της ποιότητας και αποτελεσματικότητας των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, η βελτίωση της ποιότητας των σπουδών και της μάθησης, η ενίσχυση του διεθνούς χαρακτήρα και της διεθνούς παρουσίας των ΑΕΙ και η σύνδεση των ΑΕΙ με την αναπτυξιακή διαδικασία και την αγορά εργασίας.

Πυλώνες των αλλαγών, όπως ανέφερε η κ. Διαμαντοπούλου, είναι η αυτοδιοίκηση των Ιδρυμάτων, η εξασφάλιση της δημόσιας χρηματοδότησης και η κατανομή της με βάση την ποιότητα και τις εθνικές προτεραιότητες, η αξιολόγηση και η κοινωνική λογοδοσία παντού, η αναβάθμιση της ποιότητας

«Προσκλητήριο μάχης» από τον Αντ. Σαμαρά


«Προσκλητήριο μάχης» απηύθυνε στα στελέχη της ΝΔ ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Εκτελεστική Γραμματεία. «Τις εκλογές τις ζητήσαμε και τις θέλουμε, μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή, γι' αυτό απευθύνω προσκλητήριο μάχης για όλους. Εφέτος δεν έχει διακοπές» ανέφερε.

Στέλνοντας μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος, τόνισε πως δεν θα επιτρέψει αδράνεια και προσωπικές στρατηγικές. «Είμαστε όλοι μαζί με την κοινωνία δίπλα στον λαό. Στόχος μας είναι να προσεγγίσουμε κάθε πολίτη, ότι κι αν ψήφιζε μέχρι σήμερα και να τον πείσουμε. Δεν είναι συνηθισμένες οι στιγμές ούτε το προσκλητήριο αγώνα που απευθύνω».

Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα κερδίσει τις εκλογές και ανάφερε ότι «θα κυβερνήσουμε για να κάνουμε τομή με το χθες και να διορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος. Η Ελλάδα διαθέτει αστείρευτο πλούτο, έμψυχο και άψυχο. Δεν είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Οι πολιτικές τους απέτυχαν, όχι η Ελλάδα. Οι απόψεις μας βρίσκουν αναγνώριση και διεθνή στήριξη. Στο προσκλητήριο αγώνα δεν υπάρχει εχθρός παρά μόνο ο κακός μας εαυτός».

Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας της ότι απέτυχαν οι προβλέψεις της: «το έλλειμμα αντί να μειωθεί κατά 4% που είχαν προβλέψει το πρώτο εξάμηνο, είχε άνοδο κατά 28%

Με γρήγορες διαδικασίες οι απελάσεις παράνομων μεταναστών


Με γρήγορες διαδικασίες θα γίνονται πλέον οι απελάσεις των παράνομων αλλοδαπών, καθώς η νομοθεσία της χώρας μας εναρμονίζεται με την Κοινοτική Οδηγία 2008/115/ΕΚ, μετά και την ισχύ του ν. 3907/2011.

Όπως αναφέρει σε σχετική του εγκύκλιο ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, θεσπίζεται μία εναρμονισμένη, σε επίπεδο κρατών μελών της ΕΕ, διαδικασία επιστροφής του παρανόμως διαμένοντος υπηκόου τρίτης χώρας, προκειμένου να σταματήσει η παράνομη παραμονή του.

Σημειώνεται δε ότι «παράνομη παραμονή» χαρακτηρίζεται η παρουσία στην ελληνική επικράτεια κάθε υπηκόου τρίτης χώρας που «δεν πληροί ή δεν πληροί πλέον τις προϋποθέσεις εισόδου, όπως ορίζονται στο άρθρο 5 του Κώδικα Συνόρων του Σένγκεν, ή τις

Γ. Παπανδρέου: «Αλμα δεκαετιών» το ν/σ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση


Για άλμα δεκαετιών στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ που βρέθηκε στο επίκεντρο του σημερινού υπουργικού συμβουλίου.

Κατά την εισηγήσή του, ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε το νομοθέτημα «μεταρρύθμιση ιστορικών διαστάσεων», που αλλάζει, όπως είπε, ριζικά το τοπίο της ανώτατης εκπαίδευσης όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Εκρινε επίσης αναπόφευκτες τις αντιδράσεις κατά του ν/σχ, αφού, όπως παρατήρησε, «κάθε μεγάλη αλλαγή, ξεβολεύει όλους αυτούς που είχαν συνηθίσει στα πράγματα ως είχαν μέχρι σήμερα».

Στο σημείο αυτό, ο Πρωθυπουργός απηύθυνε, στο πλαίσιο του διαλόγου που συνεχίζεται, έκκληση, «στους συντελεστές της εκπαιδευτικής κοινότητας, όλες τις φωτεινές και με εθνική και διεθνή αναγνώριση δυνάμεις των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας», να στηρίξουν τις αλλαγές «που ξέρουν

ΟΟΣΑ: Δεν είναι αναπόφευκτη μια ελληνική χρεοκοπία


Η Ελλάδα μπορεί να διαχειριστεί το χρέος της χωρίς να χρεοκοπήσει, υποστήριξε σήμερα ο επικεφαλής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Ανχελ Γκουρία.

«Δεν χρειάζεται να χρεοκοπήσει η Ελλάδα. Αυτό που χρειάζεται είναι να συμμετάσχει ο ιδιωτικός τομέας στη λύση», δήλωσε ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

Ο Γκουρία πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί η διάσωση χωρών μόνο με τις πλάτες των φορολογουμένων. «Αυτή η

Ικανοποίηση Βενιζέλου από το «καθαρό μήνυμα» Eurogroup

Ικανοποιημένος από το καθαρό -όπως είπε- μήνυμα που έστειλε το χθεσινό Eurogroup, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας ζωτικής σημασίας την ανάμειξη του EFSF. Προϋπόθεση επιτυχίας του προγράμματος, η εφαρμογή του, διεμήνυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ενώ τόνισε πως η πρόσκληση της κυβέρνησης προς την αντιπολίτευση για τη διαπραγμάτευση του νέου προγράμματος παραμένει ανοικτή.


Όπως σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, «η χθεσινή απόφαση του Eurogroup τοποθετεί το ελληνικό ζήτημα μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της κρίσης στην Ευρωζώνη και της μεγάλης νευρικότητας στις διεθνείς αγορές» και στο σημείο αυτό εξέφρασε την ικανοποίησή του «γιατί το Eurogroup χθες έστειλε ένα πολύ καθαρό μήνυμα: Πως είναι έτοιμο να αναλάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η χρηματοοικονομική σταθερότητα στην Ευρωζώνη», κάτι που «συμπεριλαμβάνει την

Εκρηκτικές ύλες ανακάλυψε η Ασφάλεια σε σπίτι στην Καλαμάτα


Ποσότητα εκρηκτικών υλών ανακάλυψε η Ασφάλεια Καλαμάτας σε σπίτι ιδιοκτησίας 53χρονου θανόντος, κατόπιν αξιοποίησης σχετικών πληροφοριών.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα δοχείο που περιείχε πέντε κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας, ένα δέμα αποτελούμενο από 14 μασούρια ζελατοδυναμίτιδας και δύο τεμάχια άγνωστης εκρηκτικής ύλης, συνολικού βάρους επτά κιλών και 650 γραμμαρίων, ένα μασούρι

Σύλληψη 38χρονου για εμπρησμό στη Ζάκυνθο


Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου θα οδηγηθεί 38χρονος που συνελήφθη τη Δευτέρα ως υπαίτιος της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή «Αη Λιάς» στις Βολίμες.

Ο δράστης εντοπίστηκε από τις αρχές στην ευρύτερη περιοχή του σημείου εκδήλωσης της πυρκαγιάς, κινούμενος με το αυτοκίνητο του. Όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τον ελέγξουν εκείνος τράπηκε σε φυγή. Οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν και τον ακινητοποίησαν σε κοντινή απόσταση.

Σε έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητό του εντοπίστηκαν δοχεία με υπολείμματα άγνωστου υγρού, ένα

Παράσταση διαμαρτυρίας από το ΠΑΜΕ για δεδουλευμένα απογραφέων


Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ και απογραφείς, ζητώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων σε όσους εργάστηκαν για την απογραφή που έγινε μέσα στον Μάιο.

«Τους είχαν διαβεβαιώσει ότι θα είχαν πληρωθεί μέσα στο δίμηνο, αλλά το δίμηνο τελειώνει. Πρόκειται για περίπου 4.500 απογραφείς στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε το μέλος

Πρόστιμο 60.000 ευρώ στη ΔΕΗ από την Περιφέρεια Δυτ.Μακεδονίας


Νέο πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ επέβαλε στη ΔΕΗ ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα, όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, το πρόστιμο επεβλήθη για αυθαίρετη και παράνομη εκμετάλλευση του «Ορυχείου Πτολεμαΐδας» πέραν των ορίων που προσδιορίζονται στην εγκεκριμένη

Apple: Νέα αγωγή κατά της HTC


Νέα αγωγή κατέθεσε η Apple κατά της HTC σχετικά με φορητές ηλεκτρονικές συσκευές και λογισμικό.
Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική εταιρεία είχε κινηθεί νομικά κατά της HTC για παραβίαση πατεντών στις ΗΠΑ και την περασμένη χρονιά. Ακολούθησε αγωγή της HTC κατά της Apple, με την ταϊβανέζικη εταιρεία να ζητεί να σταματήσουν οι πωλήσεις στις ΗΠΑ όλων των προϊόντων iPhone, iPad και iPod.

Η τελευταία αγωγή της Apple κατατέθηκε στις 8 Ιουλίου, σύμφωνα με σύντομη ανακοίνωση στο website της Διεθνούς Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ (ITC). Δεν ήταν διαθέσιμο

Συνεδριάζει το μεσημέρι το υπουργικό συμβούλιο


Τα σχέδια νόμου για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την εκδίκαση πράξεων διαφθοράς πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων, καθώς και το θέμα της πλήρωσης κενών θέσεων δικαστικών λειτουργών, θα βρεθούν σήμερα στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου, που συνεδριάζει στις 12 το μεσημέρι υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Αναλυτικά τα θέματα που θα εξεταστούν στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο έχουν ως εξής:

1. Πλήρωση κενών θέσεων Δικαστικών Λειτουργών: Προέδρου του Αρείου Πάγου και δύο Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, ενός Αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας δύο Αντιπροέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας των Τακτικών

΄Εκρηξη στο καφέ-μπαρ Vive Mar στη Βούλα


΄Εκρηξη σημειώθηκε στις 05:45' το πρωΐ έξω από το καφέ-εστιατόριο-μπαρ, Vive Mar στη λεωφόρο Καραμανλή 18, στη Βούλα, δίπλα από το Δημαρχείο της πόλης, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Στο σημείο βρίσκονται πυροτεχνουργοί και αστυνομικοί της

Συνέντευξη Μπακογιάννη σε εφημερίδα των Σκοπίων για το όνομα


Την άποψη ότι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, δεν επιθυμεί ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος, εξέφρασε η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξη της στην εφημερίδα των Σκοπίων «Ουτρίνσκι Βέσνικ».

Η κ. Μπακογιάννη πρόσθεσε ότι ο κ.Γκρούεφσκι χρησιμοποιεί το ζήτημα της ονομασίας για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους και για να αποσπά ψήφους στις εκλογές.

Η κ.Μπακογιάννη, η οποία διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, αναφέρει ότι η ελληνική

Σε δόσεις η καταβολή ΦΠΑ


Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ενεργοποίηση της διάταξης του φορολογικού νόμου σχετικά με την καταβολή του ΦΠΑ σε τρεις δόσεις από το υπουργείο Οικονομικών.

Σε ανακοίνωση του TAXIS net αναφέρεται ότι η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ σε δόσεις θα είναι τεχνητά έτοιμη στις 14/07/2011.

Η παραγωγική λειτουργία της εφαρμογής θα ξεκινήσει με την

Ο καιρός στις 12.07.2011


Πολύ ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, σποραδικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα βορειοδυτικά και βόρεια ορεινά και ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο, περιμένουμε την Τρίτη 12 Ιουλίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 36 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 19 έως 39 βαθμούς, στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 19 έως 36 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 20 έως 31 βαθμούς, αλλά η μέγιστη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Νότια Κρήτη θα φτάσει στους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και πρόσκαιρα τοπικά στις Κυκλάδες και στο Καρπάθιο θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από