www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Ντ.Μπακογιάννη: Η χώρα δεν χρειάζεται συναγωνισμό καταστροφολογίας

"Η χώρα δεν χρειάζεται συναγωνισμό στην καταστροφολογία αλλά κοινή προσπάθεια και αγώνα για ένα καλύτερο αύριο, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες και προσωπικές επιλογές", δήλωσε απόψε από τα Χανιά η πρώην υπουργός και ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη.
naftemporiki

Ασυνήθιστη αεροπορική δραστηριότητα από την τουρκική Αεροπορία στο Αιγαίο

Ασυνήθιστη αεροπορική δραστηριότητα είχαμε σήμερα Κυριακή 23 Μαΐου, από την τουρκική Αεροπορία στο Αιγαίο. Πιο συγκεκριμένα 1 σχηματισμός αποτελούμενος από 7 μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής Αεροπορίας, πραγματοποίησε 2 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας.


Από τα 7 τουρκικά μαχητικά τα 4 ήταν οπλισμένα. Επισημαίνεται ότι είναι εξαιρετικά σπάνια, ίσως να έχουν περάσει πολλά χρόνια, που η τουρκική Αεροπορία δραστηριοποιείται μέρα Κυριακή στο Αιγαίο, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.
defencenet

Η Προφητεία του Γέροντος Παϊσίου (1924-1994) για την Κωνσταντινούπολη

Ο Γέροντας Παΐσιος αποκαλύπτει στον Ανέστη Μαυροκέφαλο, τα γεγονότα που θα προηγηθούν της παράδοσης της Κωνσταντινούπολης στους Έλληνες, όπως επίσης και ορισμένα από εκείνα που θα ακολουθήσουν


Καθώς η καταγωγή μας είναι απ’ την Καππαδοκία και η μία γιαγιά μας κατάγεται απ’ το χωριό του Γέροντα, απ’ τα Φάρασα, ενώ η άλλη απ’ την Καισάρεια, έχουμε κοινές ρίζες με το Γέροντα, και επειδή εκείνα τα μέρη μας πονάνε ιδιαίτερα τώρα που είναι σε ξένα χέρια, ρωτούσα συνέχεια το Γέροντα για την Τουρκία, τι θα γίνει με τον Ελληνισμό και άλλα σχετικά.

Κάποτε, είχα πάει στο Γέροντα με ένα φίλο μου και εκεί συναντήσαμε μία παρέα από πέντε παιδιά. Τότε, ρώτησα το Γέροντα ποιές προέβλεπε να είναι οι εξελίξεις σχετικά με την Τουρκία. "Γέροντα", του λέω, "απ’ την Αλεξανδρούπολη είμαστε. Μήπως μας πιάσει η μπόρα κατά κει;" Μου απαντά: "Κοίταξε να δεις. Οι Τούρκοι δε θα μπουν στην Αλεξανδρούπολη. Θα κάνουν μόνο μία πρόκληση στην Ελλάδα, που θα έχει σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνη. Και εμάς θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα. Και επειδή θα κρατήσει αυτή η μπόρα

Με... point system οι κυρώσεις στους παραβάτες εργοδότες

Με αλγόριθμο θα υπολογίζονται τα πρόστιμα, ενώ σύντομα θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά (και θα ελέγχονται) τα περισσότερα στοιχεία των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους οποίους απασχολούν, προαναγγέλλει ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ, Μιχ. Χάλαρης, στην «Η»

Με αντικειμενικό σύστημα και στη βάση ειδικού μαθηματικού τύπου (αλγόριθμου) θα προσμετρούνται και θα επιβάλλονται στο εξής τα πρόστιμα του Σώματος Επιθεωρήσεων Εργασίας στους εργοδότες που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία.


Αυτό προαναγγέλλει στην «Η» ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ, Μιχ. Χάλαρης, υπογραμμίζοντας ότι μετά την εφαρμογή του νέου νόμου για τις «εγγυήσεις κατά της εργασιακής ασφάλειας» (που πρόσφατα ψηφίστηκε) το ΣΕΠΕ θα διασυνδεθεί ηλεκτρονικά με το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ ώστε οι εργοδότες να υποβάλλουν χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες τα στοιχεία για την απασχόληση και την ασφάλιση των εργαζομένων τους, και, ταυτόχρονα, να παρακολουθούνται και να ελέγχονται χωρίς

«Θα χρεωθεί έως το τέλος η Ντόρα το «ναι» στα μέτρα»

Η απαλλαγή της Ν.Δ. από τα «βαρίδιά» της θα γίνει μέσω της πρόσφατα συσταθείσας επιτροπής αξιολόγησης του κόμματος κι όχι με διαγραφές. Αυτό υπαινίσσεται ο Α. Σαμαράς, στη συνέντευξη που παραχωρεί σήμερα στην «Κ.Ε.».

Ο αρχηγός της Ν.Δ. δεν απαντά ευθέως αν και ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής θα «περάσει» από την επιτροπή αξιολόγησης. Καταφεύγει στο καταστατικό του κόμματος, όπου στο άρθρο 21 προβλέπεται η αυτοδίκαιη συμμετοχή των εν ενεργεία βουλευτών στους πίνακες των υποψηφίων στις εθνικές εκλογές. Αλλά προσθέτει ότι η νέα επιτροπή αξιολόγησης θα κρίνει καθημερινά και θα ανανεώνει τα στελέχη της παράταξης.


*Παράλληλα προσφέρει πλήρη κάλυψη στην «επιλογή σιωπής» του Κ. Καραμανλή, ενώ θεωρεί ότι η Ντόρα Μπακογιάννη θα «πληρώσει» την επιλογή της να υπερψηφίσει μαζί με το ΠΑΣΟΚ τα μέτρα.

*Ο Αντ. Σαμαράς αποκλείει συμμετοχή του κόμματος σε κυβερνήσεις συνεργασίας και δεν αποκλείει

Αίμα στην αρένα

Πάγωσαν οι θεατές μίας ταυρομαχίας στη Μαδρίτη όταν είδαν τον ταυρομάχο Χούλιο Απαρίθιο να σωριάζεται στο έδαφος μετά από φρικτό χτύπημα του ταύρου, που τρύπησε με το κέρατο το λαιμό του. Το κέρατο βγήκε από το λαιμό του.

Με κομμένη την ανάσα παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές τον σοβαρό τραυματισμό του ταυρομάχου Χούλιο Απαρίθιο από τη Σεβίλλη μέσα στην αρένα κατά τη διάρκεια ταυρομαχίας στην Plaza de Toros de Las Ventas της Μαδρίτης.


Ο Χούλιο Απαρίθιο όδευε προς το τέλος της μάχης καθώς είχε επιφέρει στο ζώο αρκετά δυνατά χτυπήματα με αποτέλεσμα ο ταύρος να έχει χάσει πολύ αίμα, ωστόσο ένα μοιραίο στραβοπάτημα του

Ελέγξτε την online εικόνα σας

Υπερλεωφόρος όχι μόνο των πληροφοριών αλλά πλέον και των... φωτογραφιών, το διαδίκτυο «σφύζει» από οπτικά ντοκουμέντα προσωπικού χαρακτήρα. Με την έλευση της Web 2.0 εποχής έμελλε, μεταξύ άλλων, να μετατραπεί σε ένα πολυσέλιδο και εύκολα προσπελάσιμο φωτογραφικό άλμπουμ το οποίο, αν και διόλου ιδιωτικό, ξεχειλίζει από ιδιωτικές στιγμές.


Μια επίσκεψη σε έναν χώρο κοινωνικής δικτύωσης αρκεί προκειμένου να πειστεί κανείς για του λόγου το αληθές. Δεδομένου, ωστόσο, πως ό,τι ανεβαίνει on line παύει αυτομάτως να είναι απολύτως ασφαλές και ελεγχόμενο, αναρωτηθήκατε ποτέ εάν υπάρχουν κάπου εκεί έξω στον κυβερνοχώρο αναδημοσιευμένες χωρίς την έγκρισή

Ενοχλημένος ο Κόκκαλης από τον... επιθετικό Μαρινάκη

O Σωκράτης Κόκκαλης άνοιξε την πόρτα της ΠΑΕ Ολυμπιακός σε κάθε ενδιαφερόμενο επενδυτή και ο Βαγγέλης Μαρινάκης δείχνει ιδιαίτερα... ζεστός για να συμμετάσχει στο νέο διοικητικό σχήμα της ομάδας του Πειραιά.


Ωστόσο, η επιθετική τακτική του Έλληνα επιχειρηματία, ο οποίος επιδιώκει συμμαχία με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, δεν σχολιάστηκε με τον καλύτερο τρόπο στους κύκλους της ΠΑΕ. «Θέλει να... πάρει την ΠΑΕ και όχι να την αγοράσει» ήταν μία από τις αντιδράσεις.

Το σενάριο σύμπραξης Μαρινάκη - Λαυρεντιάδη φαντάζει αρκετά πιθανό, καθώς έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν σχεδόν 100 εκατομμύρια ευρώ και να αποκτήσουν το μετοχικό πακέτο της ΠΑΕ.

Για να γίνει, πάντως, κάτι τέτοιο, πρέπει πρώτα απ' όλα να γίνει η αποτίμηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, διαδικασία που έχει

Πωλείται το σπίτι της Αθηνάς Ωνάση!

Ο Τιερί Ρουσέλ έβγαλε προς πώληση το σπίτι που μεγάλωσε η κόρη του στην Ελβετία.Η βίλα Boislande ςίναι το σπίτι που μεγάλωσε κι έκανε τα πρώτα της βήματα η εγγονή του Έλλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση. Σε αυτό το σπίτι ζούσε η Χριστίνα Ωνάση με τον σύντροφό της και την κόρη της.

Μετά τον θάνατο της Χριστίνας, ο Τιερί Ρουσέλ εγκαταστάθηκε εκεί με την καινούρια οικογένεια που δημιούργησε αλλά και με την Αθηνά έως ότου παντρεύτηκε.

Το σπίτι αυτό όμως δεν θυμίζει τίποτα από την παλιά του δόξα αφού τα παιδιά της οικογένειας έχουν κάνει τις δικές τους επιλογές, σύμφωνα με την εφημερίδα Real, γι' αυτό ο Ρουσέλ αποφάσισε να το πουλήσει. Η τιμή του φτάνει τα 40 εκατομμύρια ευρώ.
newsit

Πτωτικά κινείται η τάση για τις βάσεις των ΑΕΙ

Οι επιδόσεις των υποψηφίων στα εξετασθέντα μαθήματα ανά επιστημονικό πεδίο


΄Εως τώρα, οι περίπου 93.000 υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων που θα διεκδικήσουν μία από τις περίπου 70.000 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, έχουν εξετασθεί σε τέσσερα υποχρεωτικά μαθήματα, ενώ απομένουν να εξετασθούν σε άλλα δύο. Αν και έπονται εξετάσεις σε μαθήματα ειδικής βαρύτητας (για παράδειγμα, τα Αρχαία και η Φυσική, η Χημεία

Διχασμένοι οι πολίτες για την άσκηση του έργου κυβέρνησης - αντιπολίτευσης

Διχασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες ως προς τον τρόπο με τον οποίο ασκεί η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση το έργο της, σύμφωνα με δημοσκόπηση της RASS για το «Παρόν».


Συγκριμένα, στο ερώτημα πόσο ικανοποιημένοι είστε από τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 58,4% εκφράζεται θετικά από πολύ έως λίγο, ενώ το 41,3%, απαντά καθόλου. Σε ό,τι αφορά τον τρόπο με

Τα σχέδια στη Θράκη

Το παιχνίδι της ΄Αγκυρας με τους ιμάμηδες

Συνάντηση κορυφής εφ΄ όλης της ύλης με την ηγεσία της μειονότητας είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

«Γκρίζες ζώνες» στη Θράκη αναζητεί η Αγκυρα, χρησιμοποιώντας ως μοχλό την εκλογή μουφτήδων και αξιοποιώντας όταν μπορεί την αναβλητικότητα των ελληνικών κυβερνήσεων. Το ζήτημα έθεσε επιτακτικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, αν και η κίνησή του να μην επισκεφθεί την περιοχή

Δυσπιστία και απογοήτευση στην κοινή γνώμη δείχνει νέα δημοσκόπηση

Ανήσυχοι για το μέλλον και δύσπιστοι για την ικανότητα των πολιτικών κομμάτων να δώσουν λύση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, εμφανίζονται οι πολίτες σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας.
tovima

Βρετανικό περιοδικό εξυμνεί την αντίσταση των Ελλήνων στις συστάσεις του ΔΝΤ

Το περιοδικό New Statesman, στο εξώφυλλο του, καλεί τους Βρετανούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελλάδας και να αντισταθούν εκ των προτέρων στο όποιο ενδεχόμενο παρέμβασης του ΔΝΤ στη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας τους.

Η Ελλάδα είναι ο μικρόκοσμος ενός σύγχρονου πολέμου που μπορεί να μην ονομάζεται ταξικός, αλλά σπέρνει τον πανικό σε όλους τους φορείς του κεφαλαίου...", αναφέρεται σε άρθρο του περιοδικού, με τον τίτλο: "Η κρίση που οδήγησε στη "σωτηρία" της Ελλάδας".


Σε άλλο σημείο ο αρθρογράφος του New Statesman υποστηρίζει ότι "αυτό που συνέβη με την Ελλάδα είναι επικού μεγέθους κλοπή", και εκφράζει την εκτίμηση ότι η χώρα μας είναι μισητή για την αντίσταση που προβάλλει, αναφερόμενος προφανώς στις κοινωνικές αντιδράσεις για τα οικονομικά μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση σε συμφωνία με την τρόικα, ΔΝΤ, ΕΚΤ και Κομισιόν.
enet

Βλέπουν τους σεισμούς από το Διάστημα

Διαστημικό “βαν” έχουν βρει Έλληνες επιστήμονες στο πανεπιστήμιο Θράκης.

Χρησιμοποιώντας το γαλλικό δορυφόρο “Demeter” έχουν παρατηρήσει ότι κάθε φορά που παρατηρείται συγκεκριμένο φαινόμενο “καταιγίδας ηλεκτρονίων”, ακολουθεί μεγάλος σεισμός. Του όλου προγράμματος προϊσταται ένας παπάς, ο πατέρας Γεώργιος Αναγνωστόπουλος – επίσης διαστημικός φυσικός.


“Το φαινόμενο που παρατηρείται μοιάζει με βροχή ηλεκτρονίων. Αρχίζει με μία αυξανόμενη ένταση αρκετές μέρες πριν το σεισμό και στη συνέχεια γίνεται ηπιότερη μέχρι που σταματάει απότομα. Μετά ακολουθεί ο σεισμός” αναφέρει

Άγγλος διαιτητής αποκάλυψε ότι έλαβε ακριβά δώρα από τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού!

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Φίλιπ Ντον, παλαίμαχου Άγγλου διαιτητή, που κάνει λόγο για ακριβά δώρα που έλαβε το 1994 από τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού... Σε συνέντευξη του στην Daily Mail ο πρώην διεθνής ρέφερι, Φίλιπ Ντον, προχώρησε σε μία αποκάλυψη που σίγουρα κάνει αίσθηση. Συγκερκιμένα ανέφερε ότι το 1994, μετά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ της Μίλαν και της Μπαρτσελόνα που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, ο τότε πρόεδρος του Παναθηναϊκού (δεν τον κατονομάζει) τον επισκέφτηκε στο ξενοδοχείο και του προσέφερε ακριβά δώρα.


Σύμφωνα με τον Ντον η κίνηση αυτή έγινε ώστε την επόμενη σεζόν, σε περίπτωση που ο Άγγλος

Το Δημόσιο χρυσοπληρώνει ενοίκια ενώ έχει δικά του κτίρια

Ενώ το ελληνικό δημόσιο έχει στην ιδιοκτησία του χιλιάδες κτίρια, τα αφήνει ανεκμετάλευτα και μισθώνει άλλα για να στεγάσει τις υπηρεσίες του.


'Οπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Real News χιλιάδες κτίρια που ανήκουν στο κράτος, μένουν αναξιοποίητα ενω θα μπορούσαν να στεγάσουν διάφορες υπηρεσίες που τώρα βρίσκονται στο νοίκι ή να νοικιαστούν σε ιδιώτες. Αντ' αυτού, το ελληνικό Δημόσιο μισθώνει ακίνητα έναντι πολλών χιλιάδων ευρώ, τα οποία επιβαρύνουν τους έλληνες φορολογούμενους.

Μάλιστα, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες της εφημερίδας εδώ και δύο χρόνια οργανισμός

Στοπ στα απογευματινά ιατρεία των καθηγητών

Αποφασισμένη να φθάσει μέχρι το κλείσιμο των ιδιωτικών ιατρείων των καθηγητών που κάνουν στον δικό τους χώρο απογευματινά ιατρεία για λογαριασμό των νοσοκομείων στα οποία εργάζονται, είναι η κυβέρνηση.

Ωστόσο, πριν δοθεί οποιαδήποτε λύση θα προηγηθεί διάλογος, μας είπε η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.


Με βάση το νόμο του Αλ. Παπαδόπουλου (2001), οι γιατροί-καθηγητές μπορούσαν να διατηρήσουν προσωρινώς τα ιατρεία τους για να βλέπουν ασθενείς του νοσοκομείου με αμοιβή το απόγευμα, μέχρι να λυθεί το θέμα των χώρων στα νοσοκομεία, καθώς υπήρχαν διαμαρτυρίες πως δεν

Η λιτότητα αρχίζει από τα ρούχα και την ψυχαγωγία

Από τα ρούχα, τα παπούτσια, τα μπαράκια, τα εστιατόρια, τις αγορές για το σπίτι, ακόμη και τις διακοπές τους έχουν ξεκινήσει τις περικοπές τους οι Ελληνες, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Ειδικότερα στην έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης του Παρατηρητηρίου Τιμών και Ανταγωνιστικότητας του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, οκτώ στους δέκα παραδέχονται ότι έχουν μειώσει τις δαπάνες τους στην κατανάλωση, ενώ έξι στους δέκα λένε ότι έχουν ακυρώσει ή αναβάλει σχέδια σχετικά με αγορές για το σπίτι ή διακοπές.

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων επισημαίνει ότι μείωσε τις δαπάνες για ρούχα, παπούτσια, διασκέδαση και ψυχαγωγία και ακύρωσε σχέδια για μεγάλες αγορές για το σπίτι και για διακοπές. Εξαίρεση αποτελούν οι φοιτητές, οι οποίοι εξακολουθούν να βάζουν το χέρι στην τσέπη για να βγουν

Τροποιήσεις στα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς στην αργία του Αγίου Πνεύματος

Ο ΟΑΣΑ ενημερώνει το επιβατικό κοινό πως τη Δευτέρα 24 Μαΐου, του Αγίου Πνεύματος, τα δρομολόγια των λεωφορείων (ΕΘΕΛ) και τρόλεϊ θα είναι τροποποιημένα και θα βασίζονται σε πρόγραμμα δρομολόγησης Σαββάτου.


Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) θα εκτελεί δρομολόγια ανά 10 λεπτά.
tanea

Αλέκος Αλαβάνος: «Να αποχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη »Βουλή της Ντροπής«»

Ακόμη και σε κοινοβουλευτική ανταρσία καλεί ο Αλέκος Αλαβάνος τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να συμμετέχει σε αυτή τη "βουλή της ντροπής.


Ο κ. Αλαβάνος ασκεί εμμέσως κριτική στην ηγεσία του ΣΥΝ, εκτιμώντας ότι "υπάρχει ακόμη αξιόλογος κόσμος στον ΣΥΝ" και αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Κουμουνδούρου έχει καθησυχάσει "θεωρώντας ότι η συνείδησή της είναι ήσυχη επειδή δεν γοητεύτηκε από τις σειρήνες του συτήματος.

Ταυτόχρονα τάσσεται εκ νέου υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους της χώρας, σημειώνοντας πως "θα είναι ενθουσιασμένοι να πάρουν οι δανειστές πίσω τα μισά" και επαναλαμβάνει ότι δεν θα πρέπει να λειτουργεί ως φόβητρο και καταστροφικός δρόμος η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ.
enet

Αλλάζει ο αριθμός κλήσης του Κέντρου Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης του ΟΤΕ

Από 134 σε 13888

Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι από την Κυριακή 23 Μαΐου 2010 το 134 (Κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης του ΟΤΕ), αλλάζει σε 13888.


Το 13888 λειτουργεί Δευτέρα-Παρασκευή 08:00-22:00 και Σάββατο 09:00-15:00 και μπορεί να κληθεί από οποιοδήποτε δίκτυο σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας από όλη την Ελλάδα.

Το Κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης, 13888, είναι ένα αυτόνομο και ολοκληρωμένο κανάλι πώλησης προϊόντων και υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.
tanea

Χάρης Καστανίδης: «Να μην διστάσει το ΠΑΣΟΚ μπροστά σε πιθανές ευθύνες στελεχών του»

Οι υπάρχουσες διατάξεις της ποινικής νομοθεσίας δεν αποτρέπουν τον καταλογισμό ευθυνών και την τιμωρία για τα σκάνδαλα που διερευνά η Βουλή, υπογραμμίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News». Ο Χ. Καστανίδης επισημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ θα χάσει το προνόμιο της αξιοπιστίας αν διστάσει να προχωρήσει μπροστά σe ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες στελεχών του.

"Αν ένα κόμμα και μία κυβέρνηση που δίνουν σθεναρά τη μάχη για τη διαφάνεια διστάσουν μπροστά σε πιθανές ποινικές ευθύνες στελεχών τους, τότε θα έχουν χάσει το προνόμιο της αξιοπιστίας", αναφέρει χαρακτηρηστικά ο Χ. Καστανίδης και υπογραμμίζει ότι το "ερώτημα είναι αν η Ν.Δ ανακαλύπτει τα περί δικαστικού τσίρκου, επειδή θέλει να συγκαλύψει ευθύνες στελεχών της".

Με αφορμή το ενδεχόμενο έκδοσης πολλών πορισμάτων στην

Κάρι: το νόστιμο φάρμακο

Αν το βλέπαμε σε κινηματογραφικό έργο, θα μας ενοχλούσε γιατί θα το βρίσκαμε τραβηγμένο.Ενας ινδικής καταγωγής ερευνητής σε αντικαρκινικό ινστιτούτο στο Τέξας πηγαίνει στην κουζίνα,παίρνει λίγη κίτρινη σκόνη από το κουτί με τα μπαχαρικά που είχε για να νοστιμίζει το πρόχειρο μεσημεριανό φαγητό του και τη ρίχνει επάνω από κάποιες καλλιέργειες καρκινικών κυττάρων.
Σε λίγο δεν πιστεύει στα μάτια του: η δράση δύο σημαντικών για την καρκινογένεση μορίων αναστέλλεται! Και ο ινδός ερευνητής που κάτι ήξερε από αγιουρβεδική ιατρική και θυμήθηκε ότι μικρός στην πατρίδα του οι άνθρωποι για χίλιες αιτίες, από πληγές ως στομαχικές διαταραχές, έτρωγαν παραπάνω κάρι έριξε στα καρκινοπαθή κύτταρα ένα από τα πιο

Άρης Σπηλιωτόπουλος: «Έγκλημα η ποινικοποίηση των λανθασμένων πολιτικών»

Κατηγορηματικά αντίθετος με τις...διώξεις πολιτικών που αποδείχθησαν λανθασμένες, όπως αυτή του Κ. Καραμανλή εμαφνίζεται με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας από τις απόψεις της Ρηγίλλης για αυτοκάθαρση.


Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος χαρακτηρίζει ιστορικό έγκλημα την ποινικοποίησης λανθασμένων και δηλώνει επιφυλάξεις για την ορθότητα της άποψης ότι η Ν.Δ πρέπει να απαλλαγεία από τα

Τα γούστα των τηλεθεατών

Τι ζητάει το τηλεοπτικό κοινό; Με δυο λόγια, θέλει κωμικές σειρές, θέλει μουσική και τραγούδι, θέλει ειδήσεις, θέλει σίριαλ, θέλει και επιστημονικές/εκπαιδευτικές εκπομπές. Η εκπαίδευση και η μόρφωση το απασχολούν ιδιαιτέρως και θα επιθυμούσε ζωηρότερη παρουσία τους στη μικρή οθόνη.

΄Οσο για τη σύγκριση ιδιωτικής με δημόσια τηλεόραση, η πρώτη κερδίζει στον τομέα ψυχαγωγία και η δεύτερη στον τομέα ενημέρωση. Και κάτι ακόμη για τέλος: Στο ερώτημα αν η δημόσια τηλεόραση έγινε καλύτερη από τότε που υπάρχει ο ανταγωνισμός των ιδιωτικών καναλιών, η απάντηση του κοινού είναι κατά βάση αμήχανη.


΄Ολα τα ανωτέρω προκύπτουν ως συμπεράσματα από Ερευνα Κοινής Γνώμης των τηλεθεατών στο νομό Θεσσαλονίκης, που διενεργήθηκε τον περασμένο μήνα με τη μέθοδο του γραπτού ερωτηματολογίου. Την έρευνα έτρεξαν φοιτητές και φοιτήτριες του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο Αριστοτέλειο, υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας Τέσσας Δουλκέρη. Συνολικά ρωτήθηκαν 335 άτομα, 161 εκ των οποίων γυναίκες (ποσοστό 48,1%) και 174 άνδρες (51,9%).

Τα αποτελέσματα αναλυτικά

Και πάμε τώρα να τα δούμε αναλυτικά τα συμπεράσματα: Πρώτες σε προτιμήσεις έρχονται οι ειδήσεις, που ενδιαφέρουν πολύ ή μέτρια το 72,5% των ερωτηθέντων. Ακολουθούν οι κωμικές τηλεοπτικές σειρές με 69,2% θετικές απαντήσεις, γεγονός που εξηγείται από την ανάγκη του έλληνα τηλεθεατή να ξεσκάσει τέτοιες μέρες που ζούμε. Η μουσική και το τραγούδι στο 68,9%, τα σίριαλ στο 62,8% και οι επιστημονικές/εκπαιδευτικές εκπομπές στο 60,9%.

Πιο χαμηλή εκτίμηση; Το 32,2% που συγκεντρώνουν στις θετικές γνώμες τα ριάλιτι. Οι συγκεκριμένες εκπομπές καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση και στην κατηγορία «δεν μ' αρέσουν

Θα πληρώσουμε 830.000 μηνιαίως για κλειστά διόδια

Περίπου 830.000 ευρώ μηνιαίως, και μάλιστα αναδρομικά από τον Ιανουάριο, καλείται να πληρώσει το κράτος μετά τους «λεονταρισμούς» του υπουργείου Υποδομών σχετικά με τη μη λειτουργία του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο Πιερίας. Το κόστος της μη λειτουργίας του ιδιωτικού σταθμού Αιγινίου θα καλυφθεί από τα έσοδα του κρατικού σταθμού-χρυσωρυχείου στα Μάλγαρα της Θεσσαλονίκης, παρότι βρίσκεται εκτός του παραχωρούμενου τμήματος της εθνικής οδού. Ταυτόχρονα το υπουργείο Υποδομών... υπέστειλε τα λάβαρα του αγώνα ενάντια στα ακριβά διόδια, παραδεχόμενο ότι δεν είναι σε θέση να επαναδιαπραγματευτεί τις συμβάσεις, τους ακριβείς όρους των οποίων όμως γνώριζε –και είχε ψηφίσει στη Βουλή– τρία χρόνια νωρίτερα.


Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε., που διαχειρίζεται το τμήμα της εθνικής οδού από τον Μαλιακό έως το Κλειδί Ημαθίας, καθημερινά από τον κλειστό σταθμό διοδίων στο Αιγίνιο διέρχονται κατά μέσο όρο 13.500 οχήματα. Τα απολεσθέντα έσοδα της εταιρείας συνεπώς

Ελεύθερη είσοδος στις πλαζ!

Κατάργηση του εισιτηρίου στις οργανωμένες πλαζ και γκρέμισμα όλων των εμποδίων και των εξωτερικών περιφράξεων προκειμένου να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις παραλίες είναι το νέο δόγμα του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας (ΟΡΣΑ).


Η πρόταση για την κατάργηση του εισιτηρίου στις εκμισθωμένες-οργανωμένες πλαζ θα κατατεθεί μέσα στις επόμενες μέρες στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής από την ομάδα εργασίας του ΟΡΣΑ. Οι μελετητές θεωρούν ότι σε όλες τις εκμισθωμένες παραλίες η είσοδος πρέπει να είναι ελεύθερη για τους λουομένους, οι οποίοι θα

Ήρθε η "ώρα του Καραμανλή" για τη ΝΔ;

Η "ώρα του Καραμανλή" φαίνεται να έχει έρθει στη ΝΔ, καθώς σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της Real News ο Σαμαράς δέχεται εισηγήσεις από κορυφαία στελέχη της ΝΔ να κοπεί ο “ομφάλιος λώρος” με τον πρώην πρωθυπυργό.Ορισμένοι μάλιστα ζητούν ευθέως να μη συμπεριληφθεί το όνομά του στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις επόμενες εκλογές.


Στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά – σύμφωνα με τη Real News – υπάρχει εισήγηση που αναφέρει: “Δυστυχώς ο πρώην πρωθυπουργός διαχειρίζεται θλιβερά την πραγματικότητα. Ή θα πρέπει σαν το Γ. Σουφλιά να δηλώσει αποχή από την πολιτική ή θα έπρεπε σαν τον Κ. Μητσοτάκη να κάθεται στα πρώτα έδρανα της Βουλής”. Η εισήγηση φέρεται να ανήκει σε κορυφαίο στέλεχος της παράταξης.

“Ο Κ. Καραμανλής με τη σιωπή του εμπεδώνει την πεποίθηση ότι ευθύνεται η ΝΔ για το σημερινό αδιέξοδο, μειώνει τα δικά μας περιθώρια στήριξης και δυσκολεύει το κόμμα να τραβήξει μπροστά” αναφέρει σημείωμα από στέλεχος, που επίσης έχει σταλεί στον κ. Σαμαρά, σύμφωνα με την

Επίθεση με ρουκέτες εναντίον αεροδρομίου, στο Αφγανιστάν

Ένοπλοι έβαλαν με ρουκέτες εναντίον αεροδρομίου στη Κανταχάρ, στο νότιο Αφγανιστάν.

" Το αεροδρόμιο της Κανταχάρ βρίσκεται κάτω από έμμεσα πυρά από τις 8 απόψε και λίγο αργότερα ξεκίνησε και συνεχίζεται χερσαία επιχείρηση", δήλωσε εκπρόσωπος των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

Το ευρώ δεν κινδυνεύει, διαβεβαιώνει ο Ζαν Κλοντ Τρισέ

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν Κλοντ Τρισέ επιμένει ότι το ευρώ  "δεν κινδυνεύει" διατυπώνοντας σαφώς αντίθετη άποψη από αυτή της γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ η οποία προειδοποιεί ότι η το μέλλον του ευρώ βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ενδιαφέρον Βαγγέλη Μαρινάκη για τον Ολυμπιακό

Με γραπτή δήλωση που μοιράστηκε στα ΜΜΕ ο Βαγγέλης Μαρινάκης εκδηλώνει επίσημο ενδιαφέρον για την ΠΑΕ Ολυμπιακός, όμως θέλει να το κάνει μόνο με τους δικούς του όρους.


«Ενδιαφέρομαι, ο Ολυμπιακός είναι ιδέα»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποτελεί ένα από τα «βαριά χαρτιά», όσον αφορά την επόμενη μέρα στα διοικητικά του Ολυμπιακού. Εδώ και αρκετό καιρό είχε εκφράσει την επιθυμία του να μπει στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ, ωστόσο, οι συζητήσεις του με τον Σωκράτη Κόκκαλη δεν είχαν καταλήξει σε «γάμο».

Πλέον μετά και το κάλεσμα του ισχυρού άνδρα των Πειραιωτών ο Μαρινάκης αναμένεται να είναι ένας από τους επενδυτές που θα απασχολήσουν σοβαρά. Ο ίδιος με γραπτή του δήλωση που