www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Στον ΟΑΕΔ μεταφέρονται ΟΕΚ και Εργατική Εστία

Τη διάθεση της Εργατικής Εστίας και της Εργατικής Κατοικίας μέσα από τη μεταφορά τους στον ΟΑΕΔ προβλέπει το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης που συζητήθηκε στιγμή κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΟΕΚ και ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας κλείνουν, όπως προβλέπει και το μνημόνιο, οι

Ρευματοειδής αρθρίτιδα... τα πρώτα σημάδια

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι χρόνια, φλεγμονώδης, άγνωστης αιτιολογίας νόσος, που μπορεί να προκαλέσει παραμόρφωση των αρθρώσεων και προοδευτική αναπηρία.

Είναι η πιο συχνή φλεγμονώδης αρθροπάθεια. Η νόσος έχει παγκόσμια κατανομή, προσβάλει συχνότερα τις γυναίκες απ’ τους άνδρες και απαντάται στο γενικό πληθυσμό σε ποσοστό που κυμαίνεται από 0,3-1,5%. Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, με μεγαλύτερη συχνότητα όμως μεταξύ της 3ης και της 4ης δεκαετίας.

Η αιτιολογία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας παραμένει ακόμα άγνωστη. Υποστηρίζεται ότι γενετικοί, ορμονολογικοί και διαιτητικοί παράγοντες αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και εκδηλώνονται με φλεγμονές στον οργανισμό. Το 5-10% των ασθενών έχουν οικογενειακό ιστορικό ρευματοειδούς αρθρίτιδας, ενώ οι διατροφικές συνήθειες, όπως και

Παραπομπή Σπ. Λιβανού στον Εισαγγελέα για ανακριβή δηλωση «πόθεν έσχες»


Στον εισαγγελέα εφετών για ανακριβή δήλωση στο «πόθεν έσχες» παρέπεμψε η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής τον πρώην βουλευτή της ΝΔ Σπήλιο Λιβανό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ευάγγελο Αργύρη, από τον έλεγχο που έγινε στο «πόθεν έσχες» του κ. Λιβανού, διαπιστώθηκε ότι το 2009 είχε μηδενικές καταθέσεις, ενώ, αντίθετα, το 2008 και το 2010 είχε δηλώσει το ποσό των 980.000 ευρώ.

Σε γραπτές, πάντως, εξηγήσεις που έστειλε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο κ. Λιβανός επικαλέστηκε «αμέλεια».

Η Επιτροπή θα συνεχίσει αύριο Τετάρτη τον έλεγχο και των υπολοίπων «πόθεν έσχες» που εμφανίζονται να έχουν μεγάλες εκροές στις καταθέσεις τους το 2010, σε

Προσοχή στα υπνωτικά χάπια

Προσοχή στη λήψη υπνωτικών χαπιών συνιστούν αμερικανοί επιστήμονες από τα κέντρα Προληπτικής Ιατρικής Jackson Hole και Ύπνου Scripps Clinic Veterbi Family, καθώς όπως είδαν μέσα από μελέτη τους, τα σκευάσματα αυτά συνοδεύονται από αυξημένο κίνδυνο θανάτου.

Στη μελέτη τους, η οποία παρουσιάζεται στην επιθεώρηση British Medical Journal (BMJ), οι ερευνητές εξέτασαν τις περιπτώσεις 10.500 Αμερικανών οι οποίοι λάμβαναν υπνωτικά χάπια ευρείας κατανάλωσης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με τις δραστικές ουσίες τεμαζεπάμη, διαζεπάμη και ζολπιδέμη.

Είδαν λοιπόν ότι η τεμαζεπάμη και η ζολπιδέμη, που συνήθως χορηγούνται για την βραχυπρόθεσμη

Μετά τα εμφυτεύματα στήθους και ελλαττωματικά εμφυτεύματα ισχίου!

Εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς στον κόσμο μπορεί να έχουν εκτεθεί σε σημαντικά ποσοστά τοξικών μετάλλων λόγω ελαττωματικών εμφυτευμάτων ισχίου, μολονότι ο κίνδυνος αυτός ήταν γνωστός, προειδοποιούν έπειτα από κοινή τους έρευνα η Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση (BMJ) και το BBC.


Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro αποκαλύπτει επίσης ότι τα εμφυτεύματα ισχίου ASR που κατασκευάζονται από την DePuy Orthopaedics, θυγατρική της αμερικανικής Johnson & Johnson, τα οποία αποσύρθηκαν το 2009 από την αμερικανική και την αυστραλιανή αγορά, συνέχισαν να

Σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή οι οδοντίατροι

Απεργία για την Παρασκευή εξήγγειλε η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

«Στο όνομα της οικονομικής ελευθερίας, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στον ιδιωτικό τομέα παραδίδεται στα κεφαλαιουχικά συμφέροντα, τα οδοντιατρεία μεταβάλλονται σε super markets, οι οδοντίατροι χάνουν την επιστημονική και επαγγελματική τους ανεξαρτησία, ο ασθενής μένει εντελώς απροστάτευτος και η δημόσια υγεία χωρίς κανένα εχέγγυο αφού, από δω και πέρα, όχι μόνο εταιρείες και νομικά πρόσωπα, αλλά ο οποιοσδήποτε κατά κυριολεξία, μπορεί να λειτουργήσει οδοντιατρείο», τονίζει η Ομοσπονδία σε

Ανάκληση των αυτοκινήτων Honda Civic Type R

Στην ανάκληση των αυτοκινήτων HONDA μοντέλο Civic Type R για προληπτικό έλεγχο και εάν χρειάζεται σωστή τοποθέτηση της καλωδίωσης του κινητήρα προχωράει η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ, επίσημος εισαγωγέας και διανομέας των αυτοκινήτων Honda στην Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή η ανάκληση αφορά 522 οχήματα, παραγωγής από 07 Δεκεμβρίου 2006 έως 05 Νοεμβρίου 2010, στα οποία ενδέχεται η τοποθέτηση της καλωδίωσης του κινητήρα κατά την συναρμολόγηση να

Ε.Ε.: 500 εκατ. ευρώ για περίπου 18 εκατ. άπορους


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε σήμερα να ανέλθουν σε 500 εκατομμύρια ευρώ οι πόροι που προορίζονται για την τροφοδότηση του ευρωπαϊκού προγράμματος βοήθειας των πλέον απόρων (PEAD) φέτος.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε τελικά να υιοθετήσουμε μέτρα που θα επιτρέψουν να διατεθεί για το 2012 ο συνολικός προϋπολογισμός της Βοήθειας προς τους πλέον άπορους» δήλωσε ο

΄Αρση απαγορευτικού απόπλου από τα λιμάνια Πειραιά-Ραφήνας-Λαυρίου

Κανονικά πραγματοποιούνται από το απόγευμα όλα τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, μετά

Τα λαχανικά του χειμώνα


Λάχανο: Κλασικό χειμωνιάτικο λαχανικό, που το καταναλώνουμε είτε σε σαλάτες, είτε σε παραδοσιακά πιάτα, με ή χωρίς κρέας. Αποτελεί πηγή βιταμίνης C (και ειδικά το κόκκινο που περιέχει 6-8 φορές περισσότερη από το άσπρο) και σιδήρου. Περιέχει αντιοξειδωτικά συστατικά, που προστατεύουν τον οργανισμό μας από ποικίλες παθήσεις (όπως μορφές καρκίνου π.χ. στομάχου και εντέρου) και φυτοσυστατικά συστατικά που συμβάλουν στην αποτοξίνωση του από επιβλαβή μόρια και ουσίες. Είναι συχνά δύσπεπτο για ορισμένες κατηγορίες ατόμων με γαστρεντερικές παθήσεις και για αυτό συχνά συστήνεται η κατανάλωση του βρασμένο. Τα 100 γραμμάρια αποδίδουν περίπου 25 θερμίδες, με αρκετές ίνες και

Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών: «Κωμωδία» η υπόθεση με το έμβασμα του 1 εκατ. ευρώ


Για «κωμωδία» με υποκριτικό φινάλε έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του Πανελλήνιου Αρματος Πολιτών, Σ. Στανωτάς, αναφορικά με τη δημοσιοποίηση του ονόματος του προσώπου με το έμβασμα του ενός εκατ. ευρώ.

«Η επί ημέρες 'διακίνηση' ενός 'ονόματος… έκπληξη' για επικοινωνιακούς λόγους αναδεικνύει, για μια ακόμα φορά την παθογένεια του απερχόμενου πολιτικού

ΛΑΟΣ: «Πλούσιος σύζυγος, πτωχά επιχειρήματα»


«Η κα Ντόρα Μπακογιάννη, ατύχησε δύο φορές. Μία, γιατί η εξαγωγή ενός εκατ. ευρώ αφορούσε στην ίδια και τον σύζυγό της και η δεύτερη, με τη

Όποιος έχει βγάλει έξω λεφτά, να βγει από την αίθουσα




















Η Coca - Cola 3E βάζει «λουκέτο» στις μονάδες της σε Θεσσαλονίκη - Πάτρα

Σε μία απόφαση με πολύπλευρες απώλειες προχώρησε η Coca Cola 3E. Με απόφαση που κοινοποίησε στους εργαζομένους της, κλείνει τις γραμμές παραγωγής στα εργοστάσια της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας με τους εργαζόμενους σε αυτά να αγωνιούν για το τι μέλλει γεννέσθαι.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Coca - Cola στη Θεσσαλονίκη απεργούσαν από τις 2 Φεβρουαρίου, ενάντια στο επικείμενο «λουκέτο» της μονάδας.

Σύμφωνα με το vima, η διοίκηση σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι θα μεταφέρει τον όγκο παραγωγής των εγκαταστάσεων της Θεσσαλονίκης και Πάτρας, στις αντίστοιχες μονάδες του

Έντονη προσέλευση στις εφορίες για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές


Έντονη προσέλευση υπήρξε σήμερα στις εφορίες από οφειλέτες για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς το δημόσιο καθώς η προθεσμία για την υπαγωγή στη νέα ρύθμιση για σταδιακή αποπληρωμή τους λήγει αύριο.

Οι οφειλέτες που αποδεδειγμένα δεν έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τα χρέη τους προς το δημόσιο σε/έως 24 δόσεις θα μπορούν με αίτησή τους να ζητήσουν την αύξηση του χρονικού διαστήματος της ρύθμισης από τη ΔΟΥ στην οποία υπάγονται.

Σημειώνεται ότι στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν:
- Ληξιπρόθεσμες οφειλές βεβαιωμένες στις ΔΟΥ ή στα Τελωνεία ως τις 31 Δεκεμβρίου 2011.

- Ληξιπρόθεσμες οφειλές ως και 10.000 ευρώ για φυσικά πρόσωπα και έως 75.000 ευρώ για νομικά

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Συλλαλητήριο και στάση εργασίας την Τετάρτη


Με τρίωρη στάση εργασίας και συναυλία στο Σύνταγμα, συμμετέχουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην Πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης των συνδικάτων, αύριο Τετάρτη, απαιτώντας «ισότιμη και δικαιότερη Ευρώπη».

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 12 το μεσημέρι ως τις 3 το απόγευμα, ενώ στη 1 και μισή μετά το μεσημέρι συνδικαλιστικά στελέχη θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της

ΕΛΚΕΚΑ: Ακριβότερο το οικογενειακό καλάθι τον Ιανουάριο


Aκριβότερο κατά 52,21 ευρώ σε σχέση με πέρυσι ήταν το οικογενειακό καλάθι τον Ιανουάριο, σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ).

Συγκεκριμένα, το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού σκαρφάλωσε στα 2302,93 ευρώ, τον Ιανουαριο του 2012, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011, που κόστιζε 2250,71 ευρώ, αύξηση 2,3%, που μεταφράζεται σε 52,21 ευρώ.

Τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν οι εξής κατηγορίες: Στέγαση 8%, Αλκοολούχα ποτά και καπνός 4% και Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά 3%.

Ειδικότερα, οι δαπάνες ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού για διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά ανήλθαν, τον Ιανουάριο του 2012, στα 363,30 ευρώ, σε σχέση με τα 352,69 ευρώ του

Εκκληση Γ. Κοντογιάννη στους βουλευτές για επιστροφή καταθέσεων στην Ελλάδα


Έκκληση στους συναδέλφους του βουλευτές να επιστρέψουν σε ελληνικές τράπεζες τα χρήματα που έχουν καταθέσει στο εξωτερικό απηύθυνε ο βουλευτής και πρώην υφυπουργός Γιώργος Κοντογιάννης.

Σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, ο κ. Κοντογιάννης τον καλεί να απευθύνει έκκληση, με αυτό το στόχο, προς την Ολομέλεια του Σώματος, καθώς, όπως επισημαίνει, μια τέτοια κίνηση από την πλευρά των βουλευτών που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό, ιδιαίτερα μετά την ψήφιση της νέα δανειακής σύμβασης, θα έχει εκτός

Διαβεβαιώσεις ΕΟΦ για τα γενόσημα φάρμακα


Ασφαλή, αποτελεσματικά και υπό τον έλεγχο του ΕΟΦ είναι τα γενόσημα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στη Ελλάδα, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκου.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού, Ι. Τούντας, σημείωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι η χρήση των γενοσήμων φαρμάκων είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση με ποσοστό που ξεπερνά το 50% και εξήγησε ότι «όλα τα φάρμακα συμπεριλαμβανομένων και των γενοσήμων ανεξάρτητα από τη χώρα

Την Πέμπτη οι υπογραφές για την επέκταση του μετρό στον Πειραιά


Την Πέμπτη θα υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ της Αττικό Μετρό και της κοινοπραξίας που θα κατασκευάσει την επέκταση της γραμμής από το Χαϊδάρι μέχρι και το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, μαζί με τους έξι σταθμούς επιβίβασης-αποβίβασης.

Τα έργα θα ξεκινήσουν άμεσα και

Στα σκαριά νέο κόμμα από τη Λ. Κατσέλη


Επιβεβαίωσε η Λούκα Κατσέλη τις διεργασίες μεταξύ των διαγραφέντων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη δημιουργία κόμματος.

«Προχωράμε και με τον Χάρη Καστανίδη και με άλλα στελέχη», είπε μιλώντας στον τηλεοπτικός σταθμό ΣΚΑΙ και έθεσε ως στόχο να προκύψει μετά τις εκλογές μία κυβέρνηση

Ο σύζυγος της Ντ. Μπακογιάννη έβγαλε το 1 εκατ. ευρώ

Ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, Ι. Κούβελος, είναι ο άνθρωπος που έβγαλε 1 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η ίδια η πρόεδρος της Δημ. Συμμαχίας ο άντρας της έβγαλε τα χρήματα στο

Στη δημοσιότητα τα τραγούδια της Ελλάδας για τη Eurovision

Βγήκαν στη δημοσιότητα τα υποψήφια τραγούδια του ελληνικού τελικού για τη Eurovision. Οι συμμετοχές είναι τέσσερις και η ΕΡΤ σήμερα το πρωί ανακοίνωσε τους τίτλους τους μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της και των social media όπως Facebook και Twitter.

Οι τίτλοι των τραγουδιών είναι οι εξής: No Parking, Killer Bee, Baby I'm

Απεργούν αύριο οι γιατροί της Αθήνας

Σε 24ωρη απεργία προχωρεί αύριο ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας, ημέρα ψήφισης του Εφαρμοστικού Νόμου, ο οποίος περιλαμβάνει, όπως καταγγέλλουν οι γιατροί, διατάξεις που οδηγούν «σε πλήρη ισοπέδωση τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους Έλληνες πολίτες».

Στις 10:30 το πρωί συγκαλείται έκτακτη πανιατρική συγκέντρωση με θέμα τα μέτρα που προβλέπει ο Εφαρμοστικός Νόμος, όπως η

Μερική απαγόρευση απόπλου


Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά και του Λαυρίου για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και κατά τόπους φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά, κανονικά εκτός απροόπτου αναμένεται να εκτελεστούν τα απογευματινά δρομολόγια για την Κρήτη, ενώ για τον Αργοσαρωνικό εκτελούνται μόνο τα δρομολόγια με

«Επαχθής και προβληματική» η αναδρομική μείωση επιδομάτων γιορτών και άδειας σε χαμηλοσυνταξιούχους


Ο Συνήγορος του Πολίτη εκφράζει τις έντονες επιφυλάξεις του για τη νομιμότητα της πρακτικής με την οποία η Διοίκηση χορηγούσε, από το καλοκαίρι του 2010 έως και τα Χριστούγεννα του 2011, μειωμένα, σε σχέση με τα προβλεπόμενα στο νόμο, τα επιδόματα εορτών και αδείας των χαμηλοσυνταξιούχων με μηνιαία σύνταξη μικρότερη των 400 ευρώ.

Ο Συνήγορος του Πολίτη είχε ζητήσει να αποσυρθεί ή να τροποποιηθεί η σχετική εγκύκλιος που ερχόταν σε ευθεία αντίθεση με τον τότε ισχύοντα νόμο, και να χορηγηθούν τα προβλεπόμενα από τον νόμο ποσά στους χαμηλοσυνταξιούχους από την ημερομηνία ισχύος του. Επιπλέον, ο Συνήγορος χαρακτηρίζει προβληματική τη νέα ρύθμιση με την οποία επιχειρείται να νομιμοποιηθεί εκ των υστέρων η πρακτική της Διοίκησης.

Ο νόμος (Ν. 3845/2010) όριζε ότι κάθε συνταξιούχος (συνεπώς και οι δικαιούχοι σύνταξης μικρότερης των 400 ευρώ), δικαιούνταν επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας, ύψους 400, 200 & 200 ευρώ, αντίστοιχα. Επιπλέον,

Μέσω τράπεζας οι αμοιβές δικηγόρων


Οι αποδείξεις παροχής υπηρεσιών που εκδίδονται από δικηγόρους για παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες εξοφλούνται από τους ιδιώτες αποκλειστικά μέσω τραπέζης με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες ή μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή με επιταγές, όταν το ποσό της συναλλαγής υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ για το έτος 2011 ή το ποσόν των 1.500 ευρώ μετά από την 1η Ιανουαρίου 2012.

Αυτό γνωστοποιήθηκε αρμοδίως με την υπ' αριθμ. ΠΟΛ. 1046/21.2.2012 εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία δόθηκαν οι κατωτέρω διευκρινίσεις όσον αφορά στην εφαρμογή του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων ΚΒΣ στους δικηγόρους:

1. Εχει διευκρινιστεί (εγκύκλιος ΠΟΛ. 1026/26.1.2012) ότι όταν για τη διενέργεια δικονομικών πράξεων ή την παράσταση του δικηγόρου σε συμβολαιογραφική πράξη απαιτείται η έκδοση

Καταλήψεις σε ΤΕΑΔΥ, ΕΤΕΑ και ΤΕΑΙΤ


Καταλήψεις στα ενοποιούμενα Ταμεία ΤΕΑΔΥ, ΕΤΕΑ και ΤΕΑΙΤ πραγματοποιεί σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).

Καταγγέλλει «την καταλήστευση των αποθεματικών τους που τα οδηγεί

Ερώτηση Γ. Καρατζαφέρη για τη διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων


Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, Λ. Παπαδήμο, με θέμα τη «Διεκδίκηση Γερμανικών Αποζημιώσεων» κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο κ. Καρατζαφέρης ρωτά πότε και τι θα πράξει η ελληνική κυβέρνηση στο ζήτημα του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων, καθώς και έως πότε θα μένει ανενεργή -χωρίς την απαραίτητη υπογραφή του αρμόδιου υπουργού Δικαιοσύνης- η απόφαση του ελληνικού Πρωτοδικείου αναφορικά με την υπόθεση του Διστόμου.


Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:




Προς τον αξιότιμο κ. Πρωθυπουργό




ΠΟΕ - ΟΤΑ: Κατάληψη όλων των δημαρχείων την Τετάρτη


Την κατάληψη όλων των δημαρχείων της χώρας προγραμματίζει για αύριο Τετάρτη (από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι) η ΠΟΕ - ΟΤΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νέα δανειακή σύμβαση και τα μέτρα του νέου μνημονίου.

«Ο αγώνας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά των εκβιαστών, αντεργατικών και αντικοινωνικών απαιτήσεων της τρόικας συνεχίζεται», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Τονίζει ότι η Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου έχει χαρακτηρισθεί ως

Διαμαρτυρία ενστόλων κατά της περικοπής μισθών

Ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Πανελλήνιων Ομοσπονδιών Αστυνομικών, Πυροσβεστών, Λιμενικών κατά της περικοπής των

Τα πορτοκάλια «ασπίδα» ενάντια στα εγκεφαλικά

Η κατανάλωση πορτοκαλιών και γκρέιπφρουτ μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου στις γυναίκες, αναφέρουν ειδικοί της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας στο Νόριτς.

Οι ερευνητές είδαν ότι τόσο η κατανάλωση των εσπεριδοειδών όσο και των χυμών τους προστατεύει τον εγκέφαλο, πιθανώς λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς τους σε έναν συγκεκριμένο τύπο αντιοξειδωτικών ουσιών.

Ισχύς και για τους άνδρες

Η νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Stroke» είναι η πρώτη που διερευνά την επίδραση αποκλειστικώς των εσπεριδοειδών στον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. Στο πλαίσιό της περιελήφθησαν χιλιάδες γυναίκες που συμμετείχαν στη μεγάλη αμερικανική μελέτη «Nurses’ Health Study», ωστόσο οι ειδικοί εκτιμούν

Οι κάμερες «είδαν» ποιος έβαλε τη βόμβα στο μετρό

Σε νεαρό άνδρα, ο οποίος φέρεται ότι μπήκε στο μετρό από το σταθμό του Συντάγματος και αποβιβάστηκε στον τερματικό σταθμό του Αιγάλεω στις 17.18 το Σάββατο, εστιάζει τις έρευνες της η Αντιτρομοκρατική.

Οι διωκτικές Αρχές, όπως αναφέρουν τα Νέα, φέρονται να έχουν αρκετά στοιχεία για τους δράστες της επίθεσης που είχε σχεδιαστεί σε βαγόνι του Μετρό το απόγευμα του Σαββάτου.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζονται ο μηχανισμός που βρέθηκε τελικά άθικτος και η σακούλα μέσα στην οποία ήταν τοποθετημένος, για να εντοπιστούν τυχόν αποτυπωμάτων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες το βράδυ από το υπουργείο

Η Standard & Poors υποβάθμισε την Ελλάδα σε επιλεκτική χρεοκοπία


Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poors υποβάθμισε το βράδυ της Δευτέρας την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας στην κατηγορία SD, που ισοδυναμεί με επιλεκτική χρεοκοπία.

Ο οίκος είχε ανακοινώσει από το καλοκαίρι ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε μερική χρεοκοπία όταν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους,

Σε ποιες περιοχές χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες


Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για την κυκλοφορία των οχημάτων σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, λόγω του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.


Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την αστυνομία, αλυσίδες χρειάζονται στις εξής περιοχές:



Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Α.Δ. ΡΟΔΟΠΗΣ
Επ. Ο. Ν. Σάντας – Κέχρου από το 20ο χλμ.

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Α.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Επ. Ο. Φλώρινας – Καστοριάς, από 15ο έως 25ο χλμ. (μέσω Βίγλας).
Επ. Ο. Φλώρινας – Καστοριάς, από 18ο έως 30ο χλμ. μέσω (Βιτσίου).

Η επιστολή παραίτησης του Χρήστου Παπουτσή


Προβάλλοντας το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα για τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Χρήστος Παπουτσής, με επιστολή που απέστειλε προς τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, υπέβαλε χθες την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Στην επιστολή του, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι παρέμεινε στη θέση του προκειμένου να ληφθούν οι κρίσιμες αποφάσεις για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.

Μεταξύ άλλων ο κ. Παπουτσής αναφέρει στην επιστολή του: είχα την ευκαιρία επανειλημμένα να εκφράσω τις επιφυλάξεις μου σε ορισμένα θέματα κρίσιμης σημασίας για την οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του Χρήστου Παπουτσή προς τον πρωθυπουργό, με την οποία υπέβαλε την παραίτησή του:

Κύριε Πρόεδρε,

Σε κατ’ ιδίαν συνάντησή μας, προ μερικών εβδομάδων, σας είχα ενημερώσει για την πρόθεσή μου

Όχι της ΠΟΜΙΔΑ στην αυτοτελή φορολόγηση ενοικίων


«Με φορολογική καταλήστευση των μικροϊδιοκτητών ακινήτων που έχουν χαμηλά εισοδήματα ισοδυναμεί η πρόταση για αυτοτελή φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια με συντελεστή 20%», αναφέρει η Πανελλήνιος Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), σε σημερινή της ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανάλυση της ΠΟΜΙΔΑ, ιδιοκτήτης με εισόδημα 12.000 ευρώ το χρόνο, με την αυτοτελή φορολόγηση καλείται να πληρώσει (εκτός από το τέλος ακινήτων και τις λοιπές επιβαρύνσεις στην περιουσία του) φόρο εισοδήματος 2.400 ευρώ, ενώ με την ισχύουσα κλίμακα και το περιορισμένο αφορολόγητο των 5.000

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια


Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε πολλές περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Ταλαιπωρία περίμενε χθες τους 65 επιβάτες του επιβατηγού πλοίου «Πανόραμα», το οποίο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν μπορούσε να δέσει στο Μαρμάρι Ευβοίας, από τις 20:45 το βράδυ.

Τελικά στις 2:20 τα μεσάνυχτα έδεσε

Κλειστά τα σχολεία σε Παλαιά και Νέα πεντέλη



Κλειστά θα παραμείνουν επίσης το 3ο, 4ο και 5ο δημοτικό και νηπιαγωγείο στα Μελίσσια.













Ο καιρός στις 28.02.2012


Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα από τη Μαγνησία και νοτιότερα, την Ανατολική Πελοπόννησο, την Εύβοια, τη Χαλκιδική και τα νησιά του Αιγαίου, περιμένουμε την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Χαλκιδικής, του Βορείου Αιγαίου και της Ανατολικής Στερεάς. Στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα πάντως ο καιρός θα είναι καλός αλλά με έντονο κρύο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -7 έως 6 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από -2 έως 9 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από -3 έως 4 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 7 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου