www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Ξεκινά ο εμβολιασμός για την εποχική γρίπη

Την έναρξη του εμβολιασμού των ομάδων υψηλού κινδύνου για την εποχική γρίπη γνωστοποίησε το υπουργείο Υγείας με εγκύκλιό του προς τις νομαρχίες, τις Διευθύνσεις Υγείας και τις Υγειονομικές Περιφέρειες.


Σύμφωνα με το υπουργείο, η περίοδος εκδήλωσης της εποχικής γρίπης είναι από Οκτώβριο έως και τον Απρίλιο, ενώ η πιθανή περίοδος έξαρσής της, τοποθετείται στο διάστημα μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου.

Το αντιγριπικό εμβόλιο πρέπει να χορηγείται έγκαιρα και πριν την έναρξη της συνήθους περιόδου εμφάνισης της έξαρσης των κρουσμάτων, καθώς απαιτούνται περίπου δύο εβδομάδες για την επίτευξη ανοσολογικής απάντησης.

Οι ομάδες υψηλού κινδύνου που θα πρέπει να εμβολιαστούν είναι:

1. Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω.

2. Εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας (ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και λοιποί εργαζόμενοι).

3. Παιδιά και ενήλικες που παρουσιάζουν έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω επιβαρυντικούς

Ελευθέριος Βενιζέλος

Κινητοποίηση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» την Τρίτη.

Πραγματοποιήθηκαν ελεγχόμενες εκρήξεις στα δύο δέματα τα οποία βρέθηκαν στον εμπορευματικό σταθμό του αεροδρομίου. Το ένα δέμα προοριζόταν για τη Europol και το άλλο για το Ευρωδικαστήριο.




Σύλληψη υπαλλήλων του υπ. Περιβάλλοντος για χρηματισμό

Τη σύλληψη δύο υπαλλήλων του υπουργείου Περιβάλλοντος για χρηματισμό ανακοίνωσε το υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Όπως ανακοινώθηκε, οι υπάλληλοι ζήτησαν 2.500 ευρώ από ιδιοκτήτρια εστιατορίου, για να μην καταλογίσουν παραβάσεις περί ηχορύπανσης.


Στις 28 Οκτωβρίου η ιδιοκτήτρια είχε καταγγείλει στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ότι οι εν λόγω υπάλληλοι την επισκέφτηκαν και αφού διαπίστωσαν παραβάσεις "απείλησαν" ότι εάν έλεγχαν περαιτέρω το μαγαζί θα έβρισκαν και άλλες με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο και να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του μαγαζιού.

Λίγες μέρες μετά, την 1η του Νοέμβρη ζήτησαν από την επιχειρηματία 2.500 ευρώ, για να μην καταλογίσουν τις παραβάσεις αυτές. Σε καθορισμένη συνάντηση σήμερα, η ιδιοκτήτρια τους έδωσε

Αντ. Σαμαράς: Μηδενισμός του ελλείμματος αν δουλέψει η Οικονομία

H Ελλάδα θα μπορούσε να δανειστεί χρήματα από τις αγορές -έστω και πανάκριβα- τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και το Μάρτιο, όπως έπραξαν η Ποροτογαλία και η Ιρλανδία και να μην υπογράψει μνημόνιο, δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη ο Αντώνης Σαμαράς. Επέμεινε ότι το έλλειμμα μπορεί να μηδενιστεί χωρίς νέα μέτρα, «φτάνει να δουλέψει η Οικονομία»


Ζήτησε από τους πολίτες να στείλουν μήνυμα στις εκλογές της Κυριακής, ότι ο λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα και ζητά άλλη πολιτική για να βγει από την κρίση.

Στο ερώτημα πως μπορεί να ξεπεραστεί η κρίση δανεισμού, απάντησε "με ανάπτυξη", χαρακτηρίζοντας "αργό θάνατο" τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην οικονομία.

Αναφερόμενος στα σενάρια "οικουμενικής κυβέρνησης", ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε πως το πρόβλημα δεν είναι να μοιράσουμε υπουργεία, αλλά να αλλάξει η "καταστροφική πολιτική

Ύποπτα αντικείμενα και στο αεροδρόμιο

Δύο ύποπτα αντικείμενα στο χώρο των εμπορευματικών μεταφορών του αεροδρομίου (τομέας cargo) εντόπισαν οι αρχές. Σε εξέλιξη βρίσκεται κινητοποίηση των υπευθύνων του Ελ. Βενιζέλος, ενώ στο σημείο μεταβαίνουν και πυροτεχνουργοί.


Η διαδικασία που ακολουθείται για τον έλεγχο του συνόλου των δεμάτων που διακινούνται από το αεροδρόμιο της Αθήνας, προβλέπει τον έλεγχό τους με ακτινοσκοπικά μηχανήματα (ακτίνων Χ).

Το συγκεκριμένο προσωπικό ανήκει σε

«Ύποπτο» δέμα και στη Θεσσαλονίκη

Την κινητοποίηση της αστυνομίας προκάλεσε ένα «ύποπτο» δέμα που έφτασε το μεσημέρι στη Γερμανική Σχολή της Θεσσαλονίκης. Υπάλληλοι της σχολής ειδοποίησαν τους αστυνομικούς που μετέβησαν επί τόπου.


Κατά τη διάρκεια ελέγχου διαπιστώθηκε ότι το δέμα περιείχε μόνο χαρτιά και όχι κάτι άλλο ανησυχητικό.



Οι τσούχτρες θα «τσιμπίσουν» τον καρκίνο

Φωσφορίζοντα κύτταρα από τσούχτρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διάγνωση καρκίνου κρυμμένου βαθιά μέσα στο ανθρώπινο σώμα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν επιστήμονες.


Κατά τη διαδικασία χρησιμοποιείται η πράσινη φωσφορίζουσα πρωτεΐνη που κάνει τις τσούχτρες να λάμπουν στο σκοτάδι.

Η ερευνητική ομάδα του Ερευνητικού Εργαστηρίου για τον Καρκίνο στο Βόρειο Γιορκσάιρ στο πανεπιστήμιο του Γιορκ ανακάλυψε ότι η συγκεκριμένη πρωτεΐνη μπορεί να ενσωματωθεί στα καρκινικά κύτταρα επιτρέποντας τον εντοπισμό τους με τη χρήση μιας ειδικής κάμερας.

Ο επικεφαλής της ομάδας καθηγητής Norman Maitland, θεωρεί ότι η μελέτη θα φέρει επανάσταση στον τρόπο που διαγιγνώσκονται ορισμένοι τύποι καρκίνου. Όπως λέει ο ίδιος στο BBC, ο καρκίνος που βρίσκεται σε βάθος μέσα στο σώμα είναι δύσκολο να εντοπιστεί σε πρώιμο στάδιο και η

Ανέστειλαν την αποχή τους για την ημέρα των εκλογών οι εργαζόμενοι στην ΠΟΕ-ΟΤΑ

Αναστέλλεται τελικά η αποχή των εργαζομένων στους Δήμους από τις εκλογικές εργασίες τους την ημέρα των εκλογών.


Ωστόσο, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. εμμένει στις θέσεις της για απεργία στις 19, 20

Φάρσες με βόμβες στην Ακτή Μιαούλη

Απειλητικά τηλεφωνήματα για την τοποθέτηση βόμβας δέχθηκε σήμερα νωρίς το μεσημέρι το κτίριο στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, η Cosco, αλλά και πολλές ναυτιλιακές εταιρίες, επί της Ακτής Μιαούλη.

Τα τηλεφωνήματα που πραγματοποιήθηκαν στη κεντρική ρεσεψιόν του κτιρίου προκάλεσαν την άμεση κινητοποίηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας η οποία έσπευσε στο κτίριο το οποίο και εκκένωσε για προληπτικούς λόγους.

Μετά από εξονυχιστικό έλεγχο, τόσο στο κτίριο, όσο και στη γύρω περιοχή, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για φάρσα, οπότε και έληξε ο συναγερμός της Αντιτρομοκρατικής.

Εξάλλου, πριν από λίγο άγνωστοι επικοινώνησαν με το υπουργείο Οικονομικών προειδοποιώντας για

Καταγγελία για σκουλήκια στο νερό της Περαίας

Καταγγελία για σκουλήκια στην περιοχή της Περαίας Θεσσαλονίκης, προκάλεσε νέα διακοπή υδροδότησης και αναστάτωση στους κατοίκους. Ένας δημότης παρουσίασε βάζο με νερό γεμάτο κόκκινα σκουλήκια δύο εκατοστών! «Τα σκουλήκια είναι προεκλογικά», απαντά ο δήμαρχος Γιάννης Αλεξανδρής.


Η καταγγελία αφορούσε την ίδια γεώτρηση του δήμου Θερμαϊκού, που τον περασμένο Αύγουστο είχε παρουσιάσει πρόβλημα υφαλμύρωσης.

Δείγματα του νερού από τη συγκεκριμένη γεώτρηση είχαν δείξει ότι είναι ακατάλληλο για πόση και αμέσως η ΔΕΥΑΘ ενημέρωσε τους κατοίκους να το χρησιμοποιούν μόνο για καθαριότητα.

"Τότε οι δεξαμενές είχαν πάρει λασπώδες υλικό από τον πυθμένα της γεώτρησης και χρειάστηκε ν' ακολουθηθεί η διαδικασία της εκκένωσης - υπρεχλωρίωσης - εκτόνωσης, ώστε το πρόβλημα ν' αποκατασταθεί. Μετά από αυτήν τη διαδικασία που κράτησε σχεδόν 20 μέρες, η γεώτρηση

Δεν λειτουργούν την Τετάρτη τα δημοτικά σχολεία

Δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη τα δημοτικά σχολεία λόγω των εκλογών των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια.


Επίσης, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν την προσεχή Παρασκευή και τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με εγκύκλιο που έστειλε σε όλα τα σχολεία, το υπουργείο Παιδείας.

Επίσης, σε όσες περιφέρειες ή δήμους επαναληφθεί η ψηφοφορία, για την εκλογή των αιρετών περιφερειακών αρχών στις 14 Νοεμβρίου, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,

Ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με φωτογραφίες και στοιχεία ταυτότητας ατόμων σε βάρος των οποίων εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση Συνομωσίες των Πυρήνων της Φωτιάς

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την αστυνομία οι φωτογραφίες πέντε προσώπων σε βάρος των οποίων εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσίες των Πυρήνων της Φωτιάς».

Πρόκειται για τους Νικολόπουλο Γεώργιο του Παναγιώτη, ετών 24, Νικολόπουλο Μιχαήλ του Παναγιώτη, ετών 22, Νtamiano Bolano του Ptolemeo, ετών 23, Καραγιαννίδης Γεώργιος του Χρήστου, ετών 30, και Μητρούσια Αλέξανδρο του Κωνσταντίνου, ετών 21.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τις εξής αξιόποινες πράξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης, της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών βομβών κατά συναυτουργία για να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε ξένα πράγματα και κίνδυνο για άνθρωπο κατά συρροή και της έκρηξης κατά συναυτουργία με τη χρήση εκρηκτικών υλών από την οποία μπορούσε να προκύψει

Κόντρα Ρόβλια - Χατζηδάκη για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων

Σε πινγκ – πόνγκ ευθυνών με αντικείμενο την καθυστέρηση που παρουσιάζει το νομοσχέδιο για την ίδρυση εταιρειών σε μια μέρα επιδίδονται κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Αφορμή οι δηλώσεις του υπεύθυνου Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Ν.Δ., Κ. Χατζηδάκη και η σκληρή απάντηση από τον υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ντίνο Ρόβλια.


«Η απλούστευση της ίδρυσης εταιριών παραπέμπεται στις καλένδες. Το παραδέχτηκε ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης απαντώντας χθες σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή. Χωρίς μάλιστα να δώσει κανένα απολύτως χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων'' σχολίασε αρχικά ο Κ. Χατζηδάκης.

Όπως υποστήριξε, η Ν.Δ. είχε προειδοποιήσει, πως για να εφαρμοστούν οι διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου έπρεπε να τροποποιηθεί παράλληλα η σχετική ειδική εμπορική νομοθεσία για

Συμφωνία για έργα ΑΠΕ υπέγραψε η ΔΕΗ

Την υπογραφή συμφωνητικού μεταξύ της ΔΕΗ Ανανεώσιμες και της EP GLOBAL ENERGY LTD (EPGE), συμφερόντων του ομίλου Παρασκευαϊδη για τη σύσταση εταιρείας ανάπτυξης έργων που σχετίζονται με τις ΑΠΕ.


Στη νέα εταιρεία θα συμμετέχει κατά 49 % η ΔΕΗ Ανανεώσιμες και κατά 51 % η EPGE. Αντικείμενο θα έχει την ανάπτυξη έργων που σχετίζονται με :

α) την απόκτηση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ,

β) την ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης, μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής

Έχασε τη μάχη ένας από τους τραυματίες της Χαλυβουργίας

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Μακρυχώρι Καρδίτσας, κηδεύτηκε σήμερα ο Γιώργος Τσαγκαράκης, 54 ετών. Είχε τραυματισθεί στο εργατικό δυστύχημα της 13ης Οκτωβρίου, στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο.


Το δυστύχημα έγινε όταν έσπασε συρματόσχοινο, με αποτέλεσμα να πέσει κάδος που περιείχε τηγμένο μέταλλο. Ο άτυχος άνδρας έδωσε μάχη επί 19 ημέρες για να κρατηθεί στη ζωή.

Το υπουργείο Εργασίας εξέφρασε τα συλληπητήριά του στους οικείους του, ενώ ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον 35χρονο Ιμανούμ Πάρη, που νοσηλεύεται με εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια. Όπως ανακοίνωσε, στη Χαλυβουργία έγιναν από την Επιθεώρηση Εργασίας 26 έλεγχοι και

Το Πολεμικό Ναυτικό παρέλαβε το υποβρύχιο «Παπανικολής»

Η τελετή ύψωσης της ελληνικής σημαίας και παραλαβής από το Πολεμικό Ναυτικό του υποβρυχίου (Υ/Β) «Παπανικολής», πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη στο Κίελο της Γερμανίας, παρουσία του αρχηγού ΓΕΝ, αντιναυάρχου Δημητρίου Ελευσινιώτη.


Στην τελετή ύψωσης της ελληνικής σημαίας και παραλαβής από το Πολεμικό Ναυτικό παρέστησαν, επίσης, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, Δημήτριος Ράλλης, η πρόξενος της Ελλάδας στο Αμβούργο, Αικατερίνη Δημάκη και ο πρόεδρος της HDW, Αντρέας Μπουρμέστερ.

Η ονομασία «Παπανικολής» έχει δοθεί σε άλλα δύο υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού στο παρελθόν. Το πρώτο ήταν το ένδοξο υποβρύχιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που παρελήφθη το

ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΟΥ ΔΕΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Μικροσκοπικές σαν τους κόκκους του αλατιού, οι νέες μπαταρίες

Μπαταρίες μικρές σαν τους κόκκους του αλατιού αναπτύσσουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες.


Αν και δεν αναμένεται να κάνουν σύντομα την εμφάνισή τους στην αγορά, αυτές οι μικροσκοπικές μπαταρίες φαίνεται πως θα είναι σε θέση να τροφοδοτήσουν από ένα μικρο-ρομπότ μέχρι ιατρικά εμφυτεύματα.

«Προσπαθούμε να πετύχουμε την ίδια πυκνότητα ισχύος με την ενεργειακή πυκνότητα της παραδοσιακής μπαταρίας ιόντων λιθίου», τόνισε σε δηλώσεις της η Jane Chang, μηχανικός του UCLA, που συμμετέχει στην ανάπτυξη των νέων μπαταριών.

Το μυστικό της επιτυχίας των μικροσκοπικών μπαταριών ιόντων λιθίου βρίσκεται στη χρήση νανοκαλωδίων, που δημιουργούν μια τρισδιάστατη αρχιτεκτονική.

Οι περισσότερες μπαταρίες σήμερα έχουν δισδιάστατη αρχιτεκτονική, γεγονός που σημαίνει ότι με τη δημιουργία τριών διαστάσεων η μπαταρία κερδίζει χώρο και μπορεί να αποθηκεύσει περισσότερη

«Απαγορευτικό» EΣΡ στο kontra channel

Δεν μπορεί το kontra channel να μεταδίδει ενημερωτικό πρόγραμμα απεφάνθη την Τρίτη το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.


Η αρχή επέβαλε πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό, καθώς ο νόμος ορίζει ότι οι σταθμοί δηλώνουν μία και μόνη φορά το περιεχόμενο του προγράμματός τους.

Υπενθυμίζεται πως το kontra channel είχε δηλώσει στο ΕΣΡ πριν από 3 χρόνια με την επωνυμία ΤΗΛΕΦΩΣ, χαρακτήρα μη ενημερωτικού προγράμματος.

Αναλυτικότερα τα πρόστιμα του ΕΣΡ:

Πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι ΑΝΤ1 για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση σε

Μητέρα ετών δέκα

Μητέρα έγινε ένα κορίτσι 10 ετών στην πόλη Χερέθ της νότιας Ισπανίας.


Τόσο η κατάσταση της υγείας της μητέρας όσο και του μωρού "είναι πολύ καλές", όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους η Μικαέλα Ναβάρο, αξιωματούχος της αυτόνομης κυβέρνησης της Ανδαλουσίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Diario de Jerez, που αποκάλυψε το γεγονός, το κορίτσι γέννησε την προηγούμενη Τρίτη ένα μωρό βάρους 2,9 κιλών και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Οι αρχές εξετάζουν τώρα αν η μητέρα και το παιδί ζουν σε ικανοποιητικές συνθήκες και αν μπορούν

Ύποπτο δέμα στο γραφείο της Άνγκελα Μέρκελ

Ένα ύποπτο δέμα εντοπίστηκε στο γραφείο της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.


Μέχρις στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση.



Σε... λάθος πύργο έψαχναν τον Δράκουλα

Σε λάθος τόπο πηγαίνουν οι τουρίστες που ψάχνουν το κάστρο του Κόμη Δράκουλα στη Ρουμανία. Η πραγματική κατοικία του μεσαιωνικού πρίγκιπα Βλαντ Ντράκουλια, γνωστού ως Βλαντ Τέπες ή «Βλαντ ο Παλουκωτής», δεν είναι το περίφημο κάστρο Μπραν, στο οποίο κάθε χρόνο συρρέουν ορδές τουριστών για μια ελεγχόμενη δόση τρόμου και ιστορίας, αλλά το απομονωμένο κάστρο Ποϊενάρι σε μια δύσβατη ορεινή περιοχή της Βλαχίας.

Το κάστρο εντοπίζεται σε μια βουνοκορφή με απέραντη θέα σε βαθιά φαράγγια, γρανιτένιους βράχους και ειδυλλιακές λίμνες. Πρόκειται για επίγειο παράδεισο- ωστόσο αυτό που τραβάει τους λιγοστούς επισκέπτες δεν είναι η φυσική ομορφιά της περιοχής αλλά η σύνδεση με τον πιο διάσημο «βρικόλακα» του κόσμου, τον Δράκουλα.

Σύμφωνα με τον θρύλο, ο πρίγκιπας Βλαντ αιχμαλώτισε τους κατοίκους μιας γειτονικής εχθρικής πόλης και τους ανάγκασε να χτίσουν το κάστρο για λογαριασμό του. Το σίγουρο είναι ότι στα χρόνια του Βλαντ επεκτάθηκε και χρησιμοποιήθηκε ως μόνιμη βάση του βλάχου ηγεμόνα, σε αντίθεση με

Δεκτή η αίτηση της Ατλάντικ για προστασία από τους πιστωτές

Ξεκίνησε η διαδικασία συνδιαλλαγής σύμφωνα με το άρθρο 99 του νόμου για την προστασία από τους πιστωτές της εταιρείας Ατλάντικ Σουπερ Μαρκετ ΑΕΕ όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.


Η ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής:

Η εταιρεία ΑΤΛΑΝΤΙΚ Α.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι δυνάμει της με αριθμό 1022/2010 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών άνοιξε η διαδικασία συνδιαλλαγής σύμφωνα με το άρθρο 99 ΕΠ. του Νόμου

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της Βουλής του 2011

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε από την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου ο προϋπολογισμός για το 2011, μειωμένος κατά 20,1 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2010, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής.


Στο σύνολο του έτους οι πιστώσεις ανέρχονται σε 197.988.000 ευρώ από 218.092.000 το 2010. Μάλιστα ο Φ. Πετσάλνικος χαρακτήρισε το ποσό πολύ μικρότερο αναλογικά με όσα αναλογούν στους Βουλευτές άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Η μείωση των βουλευτικών αποζημιώσεων, κατά τον κ. Πετσάλνικο ανέρχεται σε 1.600 ευρώ το μήνα για κάθε βουλευτή και όπως ανέφερε ο ίδιος "κανείς από αυτούς μέχρι σήμερα δεν πλούτισε από τη βουλευτική αποζημίωση που δεν ξεπερνά τα 6.500 ευρώ το μήνα, δηλαδή τις 75.000-80.000 ευρώ σε ετήσια βάση. Τα ποσά αυτά για έναν απλό πολίτη

Επικίνδυνος ιός μέσω Facebook..

Τις τελευταίες ώρες έχει χτυπήσει πολλούς χρήστες του Facebook ένας επικίνδυνος ιός που εξαπλώνεται με πολύ μεγάλη ταχύτητα και απειλεί εκτός από τους υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα των χρηστών.

Ο ιός αρχικά εμφανίζεται με τη μορφή μηνύματος και παραπέμπει τον κάθε χρήστη που το ανοίγει να μπει σ’ ένα link που η διεύθυνσή του είναι όμοια με αυτή που έχουν τα blogs.

Στη συνέχεια όμως αν ο χρήστης πατήσει στο link θα μεταφερθεί σ’ ένα άδειο site που και αυτό με τη

Γραφειοκρατία εναντίον βιολογικού καθαρισμού

Αντιμέτωπες με το τέρας της γραφειοκρατίας οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να κατασκευάσουν και να λειτουργήσουν βιολογικό καθαρισμό.


Θα πρέπει να εφαρμόσουν περισσότερους από 20 νόμους, υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους.

Η εγκατάσταση πολλές φορές ακυρώνεται και από τη λανθασμένη εφαρμογή της περιβαλλοντική νομοθεσίας από τις Περιφέρειες και τις Νομαρχίες.

Τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει κάθε επιχείρηση.


1.Μελέτη κατασκευή, μελέτη λειτουργίας. Κάθε επιχείρηση θα πρέπει να καταθέσει στην Πολεοδομία τη μελέτη για την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού όταν η εγκατάσταση θα είναι εκτός του χώρου του εργοστασίου. Μπέρδεμα υπάρχει εάν ο βιολογικός καθαρισμός θα είναι εντός του χώρου της μονάδας. Η νομοθεσία ορίζει ότι σε αυτή την περίπτωση δεν απαιτείται οικοδομική άδεια όμως ορισμένες Πολεοδομίες δεν ερμηνεύουν σωστά την εγκύκλιο. Επίσης θα πρέπει η επιχείρηση να καταθέσει μελέτη για την λειτουργία του βιολογικού δηλαδή μέθοδος επεξεργασίας,

Καταδίκη, αλλά και επιφυλάξεις εκφράζει ο πολιτικός κόσμος για την υπόθεση των παγιδευμένων φακέλων

«Με τέτοιου είδους άθλιες πράξεις δεν τρομοκρατούνται ούτε οι βουλευτές ούτε το Κοινοβούλιο» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, αναφερόμενος στην υπόθεση με τους παγιδευμένους φακέλους.


«Δεν τρομοκρατείται η Δημοκρατία, ούτε το εθνικό κοινοβούλιο σημείωσε. Η Δημοκρατία είναι το ίδιο ισχυρή στη χώρα μας. Προχωρούμε όλοι μαζί, για να βγει η χώρα έξω από τη δύσκολη αυτή κατάσταση» κατέληξε.

Λίγο νωρίτερα, ο τέως πρόεδρος Δημήτρης Σιούφας, είχε ζητήσει από τον κ. Πετσάλνικο να παίξει ρόλο στην επίτευξη εθνικής συνεννόησης εν καιρώ κρίσης και να βγει το μήνυμα «να

«Μαϊμού» μία στις πέντε συνταγές

«Σημεία και τέρατα» βλέπουν οι ελεγκτές του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών από την ημέρα που άρχισε να εφαρμόζεται το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Μία στις πέντε συνταγές βγαίνει εκτός συστήματος επειδή η διάγνωση της πάθησης του ασφαλισμένου δεν ανταποκρίνεται στη θεραπεία που αναγράφει ο γιατρός, ενώ μία στις δύο συνταγές εμφανίζουν λάθη που σχετίζονται με τον Αριθμό Μητρώου

Ο Διεθνής Τύπος για τα ελληνικά δέματα - βόμβες

Τα διεθνή μέσα Ενημέρωσης δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την έκρηξη της παγκόσμιας τρομοκρατίας.
Το Associated Press δημοσιεύει επιγραμματικά τα γεγονότα στην Ελλάδα, μη παραλείποντας να κάνει αναφορά στις συλλήψεις στις οποίες προέβη η Αστυνομία.

Ο Μάλκολμ Μπραμπάντ του BBC, λέει ότι φαίνεται πως πρόκειται για μια συντονισμένη επίθεση εξτρεμιστικής ομάδας. Συνεχίζει αναφέροντας τις εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής: Υποψιάζονται τους «Πυρήνες» και θεωρούν ότι η τρομοκρατική οργάνωση προσπαθεί να εκκινήσει επανάσταση κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.Το Associated Press κάνει λόγο για αύξηση της ανησυχίας στην Ελλάδα, καθώς πλησιάζουν ζωτικής σημασίας εκλογές και τις συνδέει με τις δηλώσεις Παπανδρέου ότι δηλαδή ίσως κηρύξει

Μπαράζ εκρηκτικών μηχανισμών και σήμερα - Εξουδετερώθηκαν σε Βουλή, βουλγαρική και ρωσική πρεσβεία, εξερράγη σε ελβετική

΄Υποπτο δέμα με εκρηκτικό μηχανισμό που προοριζόταν, σύμφωνα με πληροφορίες, για τη χιλιανή πρεσβεία, εντοπίστηκε από τα υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα ελέγχου εισόδου της Βουλής και εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη.

Ελεγχόμενη έκρηξη πραγματοποιήθηκε και στην πρεσβεία της Ρωσίας στην οδό Λύτρα. Εντωμεταξύ, ύποπτα δέματα εντοπίστηκαν στο γραφείο του Κώστα Σημίτη με αποστολέα μια γυναίκα ενώ ελεγχόμενη έκρηξη αναμένεται να γίνει και σε ύποπτο δέμα στην Πρεσβεία του Παναμά στην οδό Φιλελλήνων

Οσον αφορά το δέμα της βουλής ελέγχεται από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Βουλής και της Αντιτρομοκρατικής, ενώ έχει απαγορευθεί η είσοδος στη Βουλή για κάθε επισκέπτη.

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές στην Αττική λόγω διαδοχικών περιστατικών που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα τέσσερα δέματα-βόμβες που

Φ. Κουβέλης: Αυτοδιοικητικές οι εκλογές, το ΠΑΣΟΚ αυτοπαγιδεύθηκε

Σκληρή κριτική άσκησε ο Φώτης Κουβέλης στον πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τονίζοντας ότι ο Γ.Παπανδρέου αυτοεγκλωβίστηκε στο ίδιο αδιέξοδο με τον Αντώνη Σαμαρά.


Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς χαρακτήρισε τις αυτοδιοικητικές εκλογές πολιτικές, προσθέτοντας ότι διαφωνεί με τη μετατροπή τους σε δημοψήφισμα. Επανέλαβε, δε, πως δεν συναντήθηκε ποτέ με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Δημαρά.

Επισήμανε ότι στις επερχόμενες εθνικές εκλογές -όποτε κι αν γίνουν- η Δημοκρατική Αριστερά θα συμμετάσχει αυτόνομα.

Όπως υποστήριξε ο Φώτης Κουβέλης, με τα σημερινά πολιτικά δεδομένα δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, ενώ σημείωσε πως "ο δημοψηφισματικός χαρακτήρας που προσέδωσε ο κ. Παπανδρέου ήταν μια αρνητική πολιτική επιλογή με

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η Απογευματινή

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η εταιρεία που εκδίδει την εφημερίδα «Απογευματινή», συμφερόντων Κ. Σαραντόπουλου.


Το μεσημέρι, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, Δημ. Μάυρος, ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι η ιδιοκτησία της εφημερίδας προσέφυγε σήμερα στο Πρωτοδικείο και η εφημερίδα θα κλείσει.

Χθες, είχε αποσύρει την προσφυγή

Ανταλλαγή πυροβολισμών στο Παλαιό Φάληρο

Πυροβολισμοί ανταλλάχθηκαν, περίπου στις 11.30 το πρωί στο Παλαιό Φάληρο, κατά τη διάρκεια καταδίωξης αγνώστων από την ομάδα ΔΙΑΣ. Συνελήφθη ένας άνδρας, ενώ δεν υπήρξαν τραυματισμοί.


Η συμπλοκή σημειώθηκε στη διασταύρωση των οδών Αφροδίτης και Εσπέρου στο Παλαιό Φάληρο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι στις 12.20 συνελήφθη ένας από τους

Επιχειρήσεις-«σκούπα» σε δυτική Μακεδονία για 1868 λαθρομετανάστες

Αστυνομικοί συνέλαβαν 2.084 άτομα , μέσα στο μήνα Οκτώβριο , στους νομούς Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας, στη δυτική Μακεδονία.


Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:

-35 άτομα, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

-Δύο άτομα, για απόπειρα ληστείας.

-Πέντε άτομα, για χρήση πλαστών εγγράφων.

-Δύο άτομα, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

-7 άτομα, για διάπραξη κλοπών - διαρρήξεων.

Χωρίς ηλεκτρικό σιδηρόδρομο αύριο από τις 12 μέχρι τις 4

Δεν θα πραγματοποιεί αύριο δρομολόγια ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα λόγω στάσης εργασίας του προσωπικού.


Η κινητοποίηση πραγματοποιείται προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στη γενική συνέλευση του σωματείου.

Δεν έχουν σχέση με τη «Σέχτα Επαναστατών» τα δύο πιστόλια

Δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε ενέργειες για τις οποίες έχει αναλάβει την ευθύνη η «Σέχτα Επαναστατών» τα δύο πιστόλια τύπου Glock που έφεραν πάνω τους οι δύο ύποπτοι που συνελήφθησαν χθες μετά το περιστατικό με τις επιστολές - βόμβες σε ταχυδρομικές εταιρείες στο Παγκράτι.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα από τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων δεν προκύπτει το συμπέρασμα ότι τα όπλα αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες των οποίων την ευθύνη έχει αναλάβει η "Σέχτα Επαναστατών".


Ωστόσο ο βαλλιστικός έλεγχος συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα συγκεκριμένα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες υποθέσεις που αφορούν τρομοκρατικές ενέργειες.

Εν τω μεταξύ προθεσμία για να απολογηθεί αύριο το πρωί από τον εφέτη ανακριτή Κώστα Μπαλτά έλαβε ο 22χρονος φοιτητής καθώς σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή του

Ο εγκέφαλος προδίδει όλες τις κρυφές σκέψεις

Οι «κρυμμένες» σκέψεις μας χάρη στην τεχνολογία πλέον αποκαλύπτονται, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα. Η κινητικότητα που καταγράφεται στον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων λειτουργιών «προδίδουν» τον παίκτη που θέλει να «ρίξει» τον συμπαίκτη του.

Αμερικανοί νευρολόγοι εντόπισαν στον εγκέφαλο το "ίχνος" της μπλόφας, δηλαδή της ικανότητας των ανθρώπων να προβάλλουν στους άλλους μια απατηλή εικόνα του εαυτού και των σκέψεων τους με σκοπό να τους "ξεγελάσουν".


Οι ερευνητές παρακολούθησαν με τη βοήθεια της μαγνητικής τομογραφίας τη δραστηριότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου την ώρα που δύο άνθρωποι έπαιζαν ένα παιχνίδι στρατηγικής.

Όσοι επιχείρησαν να "κλέψουν" τον αντίπαλο τους προδόθηκαν από την ιδιαίτερη κινητικότητα που παρατήρηθηκε στον εγκέφαλο τους.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα αποτέλεσματα της έρευνας αυτής μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμα για την κατανόηση του τι συμβαίνει στον εγκέφαλο των ατόμων που πάσχουν από κάποια διανοητική

Απεργιακές κινητοποιήσεις προαναγγέλλει η ΠΟΕ - ΟΤΑ

Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ με επιστολή που απέστειλε προς κάθε αρμόδιο δικαστήριο και προς τα υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών και Εργασίας, γνωστοποίησε ότι προκήρυξε 24ωρη στάση εργασίας για την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου και αποχή ή απεργία, ανάλογα με την υπηρεσία και τον τρόπο απασχόλησης των εργαζομένων, το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Νοεμβρίου.


Οι εργαζόμενοι στους Δήμους διεκδικούν την αναπλήρωση των απωλειών στο εισόδημά τους, την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, προσλήψεις προσωπικού και άλλα.

Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα,

Ψάχνουν κοινά σημεία σε Πυρήνες και Σέχτα

Κύμα νέων επιθέσεων με δέματα-βόμβες φοβάται η ΕΛ.ΑΣ. μετά τη σύλληψη των δύο ατόμων που θεωρούνται μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» για την απόπειρα αποστολής των «εκρηκτικών» δεμάτων στις πρεσβείες Μεξικού, Ολλανδίας, Βελγίου στην Αθήνα και στον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Νικολά Σαρκοζί. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε χειρόγραφη λίστα με δέκα διευθύνσεις, ανάμεσα στις οποίες και εταιρείες ταχυμεταφο- ρών στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και ήδη ερευνάται αν και από εκεί έχουν σταλεί τις προηγούμενες ημέρες ύποπτα δέματα. Εξετάζονται επίσης και οι υπόλοιπες διευθύνσεις για το αν αφορούν άλλους στόχους της οργάνωσης.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πλέον οι ένοπλες οργανώσεις λόγω σύμπτυξης και επιχειρησιακών αδυναμιών θα στραφούν σε τέτοιου είδους επιθέσεις «εξ αποστάσεως». Επιχειρήσεις που ενέχουν μικρό ρίσκο και γίνονταν σε απομίμηση παρόμοιων ενεργειών σε Ιταλία και Ισπανία τα προηγούμενα χρόνια και, κυρίως, μετά το 2003. Αναζητείται επίσης η γιάφκα των ενόπλων προκειμένου να βρεθούν ακόμη περισσότερα αξιοποιήσιμα στοιχεία αλλά και να αποφευχθεί νέο κύμα βομβιστικών επιθέσεων. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η δημοσιοποίηση, χθες το βράδυ, των

Οκτώ διατροφικοί μύθοι για την παχυσαρκία

Oκτώ δημοφιλείς διατροφικούς μύθους για την παχυσαρκία επιχειρεί να καταρρίψει το νέο βιβλίο γνωστής βρετανίδας διατροφολόγου. Η «Επιδημία της παχυσαρκίας» (Τhe Οbesity Εpidemic) που κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες στη Βρετανία έχει προκαλέσει συζητήσεις επειδή η συγγραφέας του Ζόε Χάρκομπ θεωρεί ότι η παχυσαρκία δεν οφείλεται στον σύγχρονο τρόπο ζωής, όπως συνηθίζαμε να πιστεύουμε ως σήμερα. Εκτιμά ότι αν άνδρες και γυναίκες καταναλώνουν ημερησίως τον συνιστώμενο αριθμό θερμίδων μπορούν να διατηρούν το βάρος τους ό,τι και αν τρώνε, όπως και αν το τρώνε.

Δεν υπάρχουν «κακές» ή απαγορευμένες τροφές. Οσο για την απώλεια βάρους, αρκεί, λέει, μια απλή μείωση των θερμίδων ημερησίως και μια ήπια σωματική δραστηριότητα, σε συνεννόηση με τον

Επανέρχεται το όραμα της «Μεγάλης Αλβανίας»

Έρευνα για τη συμμετοχή Αλβανών πολιτικών από τη νότια Σερβία στην παρουσίαση προχθές στα Τίρανα του σχηματισμού «Κατάλογος της Φυσικής Αλβανίας» (List of natural Albania), που αποτελεί στην ουσία ένα σχέδιο για την ίδρυση της «Μεγάλης Αλβανίας» με την ειρηνική προσάρτηση εδαφών από τις γειτονικές χώρες, διεξάγει η Γενική Eισαγγελία της Σερβίας.


Ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Eισαγγελέα της Σερβίας, Τόμο Ζόριτς, ανέφερε ότι θα εξεταστεί, εάν στην ομιλίες των Aλβανών πολιτικών από τη Σερβία υπάρχουν στοιχεία που να δηλώνουν ότι διαπράχθηκε κάποιο ποινικό αδίκημα και θα αποδοθούν ευθύνες, “ειδικά αν διαπιστωθεί ότι υπονομεύεται η ασφάλειας της χώρας”.

Από τη νότια Σερβία χαιρετισμό στην παρουσίαση του "Καταλόγου της Φυσικής Αλβανίας" απηύθυναν ο δήμαρχος της πόλης του Πρέσεβο, Ραγμί Μουσταφά, ο αντιδήμαρχος, Ορχάν Ρετζέπι και ο Δήμαρχος του Μπουγιάνοβατς, Γιονούζ Μουσλίου.

Ο τελευταίος σε δήλωση του στην εφημερίδα "Νόβοστι" του Βελιγραδίου, υποστήριξε το όραμα της "Φυσικής Αλβανίας" για την ίδρυση ενιαίου αλβανικού κράτους με την προσάρτηση εδαφών από γειτονικά κράτη. "Στη Συνθήκη του Λονδίνου, το 1913, η Αλβανία δεν είχε μεγάλη επιρροή γι' αυτό

Γυμναστική κατά του κρυολογήματος

Όσοι αθλούνται συχνά έχουν λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν από το κοινό κρυολόγημα αποδεικνύεται σε έρευνα στην οποία συμμετείχαν 1.000 άνθρωποι και δημοσιεύθηκε στην βρετανική επιθεώρηση αθλητικής ιατρικής.


Σύμφωνα με την έρευνα του κρατικού πανεπιστημίου Appalachian στην Νότια Καρολίνα, όσοι αθλούνται συχνά έχουν τις μισές πιθανότητες να αρρωστήσουν και ακόμη και αν νοσήσουν τα συμπτώματα είναι λιγότερο έντονα συγκριτικά με όσους δεν ασκούνται.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η γυμναστική ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης όπως επισημαίνουν το είδος της άσκησης δεν χρειάζεται να είναι έντονο, ακόμη και μετριοπαθής γυμναστική μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά στον οργανισμό.

Εκτιμάται ότι οι ενήλικες νοσούν δύο με πέντε φορές το χρόνο. Ωστόσο σύμφωνα με την έρευνα αν κάποιος συμπεριλάβει στην καθημερινότητά του μια μετριοπαθή άσκηση τότε αυξάνει τις πιθανότητες να μη αρρωστήσει καθόλου ή τα συμπτώματα να είναι ήπια.

Για τη συγκεκριμένη μελέτη οι αμερικανοί ερευνητές ζήτησαν από τους εθελοντές να καταγράψουν τον όποιο βήχα ή φτέρνισμα είχαν μέσα σε περίοδο τριών μηνών από το φθινόπωρο έως και το χειμώνα. Επίσης τους ζήτησαν να καταγράψουν πόσο συχνά κάνουν γυμναστική έστω και για είκοσι λεπτά, τη διατροφή τους, ακόμη και γεγονότα που τους άγχωσαν πολύ, καθώς το στρες επηρεάζει το

Βύθιση αλιευτικού στο λιμάνι του Πειραιά

Ένα αλιευτικό σκάφος με τέσσερις επιβαίνοντες βυθίστηκε σήμερα τα ξημερώματα λίγο έξω από το λιμάνι του Πειραιά. Οι αλιείς περισυνελέγησαν από άλλο αλιευτικό σκάφος που βρισκόταν κοντά εκείνη την ώρα.

Το λιμενικό ενημερώθηκε για το συμβάν στο πλοίο "Μαρία - Θεοδώρα" στις 5:30 τα ξημερώματα και έσπευσε στο σημείο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το αλιευτικό πιθανότατα βυθίστηκε έπειτα από σύγκρουση

Προμήνυμα της μετεκλογικής τακτικής στις ΔΕΚΟ

Καμπανάκι για 13.014 εργαζομένους σε 15 ζημιογόνες ΔΕΚΟ χτυπάει η κυβέρνηση. Το επόμενο βήμα είναι η μείωση των αποδοχών τους ή ακόμα και η μετάταξή τους σε άλλη υπηρεσία του Δημοσίου στην περίπτωση της κατάργησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών.

Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε χθες στη δημοσιότητα τα πρώτα οικονομικά και χρηματοοικονομικά δεδομένα των 31 Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών επί συνόλου 52, για τις οποίες ανακοινώθηκε η δαπάνη μισθοδοσίας και ο αριθμός των απασχολούμενων.


Από τα στοιχεία που συνέλεξε η Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ αποκαλύπτεται πως είναι «μύθος» το ζημιογόνο Δημόσιο, καθώς 15 ΔΕΚΟ εμφανίζουν ζημιές, 14 είναι κερδοφόρες και 2 έχουν ισοσκελισμένο αποτέλεσμα.

Τα στοιχεία του υπουργείου, που δίνονται την τελευταία εκλογική εβδομάδα και 15 ημέρες πριν από την έλευση της τρόικας, είναι το προμήνυμα για το τι θα ακολουθήσει, καθώς η κυβέρνηση έχει