www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Κόντρα Ρόβλια - Χατζηδάκη για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων

Σε πινγκ – πόνγκ ευθυνών με αντικείμενο την καθυστέρηση που παρουσιάζει το νομοσχέδιο για την ίδρυση εταιρειών σε μια μέρα επιδίδονται κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Αφορμή οι δηλώσεις του υπεύθυνου Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Ν.Δ., Κ. Χατζηδάκη και η σκληρή απάντηση από τον υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ντίνο Ρόβλια.


«Η απλούστευση της ίδρυσης εταιριών παραπέμπεται στις καλένδες. Το παραδέχτηκε ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης απαντώντας χθες σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή. Χωρίς μάλιστα να δώσει κανένα απολύτως χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων'' σχολίασε αρχικά ο Κ. Χατζηδάκης.

Όπως υποστήριξε, η Ν.Δ. είχε προειδοποιήσει, πως για να εφαρμοστούν οι διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου έπρεπε να τροποποιηθεί παράλληλα η σχετική ειδική εμπορική νομοθεσία για
τη λειτουργία της Υπηρεσίας Μιας Στάσης.
Σε απάντηση, ο Ντίνος Ρόβλιας χαρακτήρισε κωμικό το γεγονός ότι διαμαρτύρεται η Ν.Δ. για την καθυστέρηση καθώς η διαδικασία ίδρυσης εταιρειών σε μια ημέρα, εξαρτάται από ένα νόμο και από ένα έργο της εποχής της κυβέρνησης της Ν.Δ.που ουδέποτε λειτούργησε.

Αναφέρει ότι η έναρξη ισχύος του νόμου απαιτούσε την έκδοση 22 Υπουργικών Αποφάσεων και ενός Προεδρικού Διατάγματος, τα οποία ουδέποτε ετοιμάστηκαν και ουδέποτε εκδόθηκαν από τη Ν.Δ..

“Είναι απορίας άξιο που βρίσκουν το πολιτικό κουράγιο για τέτοιου είδους ανακοινώσεις. Απορούμε μάλιστα γιατί ο κ. Χατζηδάκης επανέρχεται για τρίτη φορά με δημόσια τοποθέτησή του για το ίδιο θέμα, παρότι η ευθύνη ανήκει στην κυβέρνησή του. Προφανώς άγχεται να μεταθέσει τις ευθύνες” καταλήγει στην ανακοίνωση του το ΥΠΑΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: