www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Συμφωνία για νέο πακέτο στήριξης

Στα 109 δισ. ευρώ ορίζεται το νέο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας στο οποίο θα συμμετάσχουν και ιδιώτες. Η εθελοντική συμμετοχή τους θα φτάνει στα 37 δισ. ευρώ.

Το σχέδιο προβλέπει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων από 7,5 σήμερα σε 15 έως και 30 χρόνια και μείωση του επιτοκίου στο 3,5%.

Τονίζεται ότι την Παρασκευή θα συνεδριάσει εκτάκτως το ΔΝΤ για να αποφασίσει το ποσοστό συμμετοχής του στη νέα βοήθεια στην Ελλάδα.

Δεσμευόμαστε να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο

Σύνοδος Κορυφής: Τι προβλέπει το προσχέδιο συμφωνίας για την Ελλάδα

Συνεδριάζει την Παρασκευή εκτάκτως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκειμένου να αποφασίσει για τη συμμετοχή του στο νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδος.

Στο μεταξύ, η έκτακτη σύνοδος των κρατών-μελών της ευρωζώνης άρχισε στις Βρυξέλλες εν μέσω ενός κλίματος «συγκρατημένης αισιοδοξίας» από πλευράς Γερμανίας και Γαλλίας, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε συμφωνία μεταξύ Βερολίνου και Παρισιού για το δεύτερο σχέδιο «βοήθειας» στην Ελλάδα.

Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν- μετά από πρόσκληση του κ. Παπανδρέου - και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, και ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Βασίλης Ράπανος, με την ιδιότητα του προέδρου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Ο κ. Προβόπουλος βρισκόταν στη Φρανκφούρτη όπου συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Η παρουσία τους στις Βρυξέλλες κρίνεται αναγκαία, καθώς οι αποφάσεις που θα ληφθούν για το δεύτερο πακέτο βοήθειας της ΕΕ προς την Ελλάδα ενδέχεται να έχουν σοβαρές συνέπειες στο

Πυρκαγιά στο Γραμματικό

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στο Σέσι Γραμματικού, στην Αττική. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα, τρία

«΄Οχι» σε γνωμοδοτικό συμβούλιο για Μαρκογιαννάκη - Αλογοσκούφη


Απορρίφθηκε η πρόταση των 108 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για συγκρότηση γνωμοδοτικού συμβουλίου για τους πρώην υπουργούς της ΝΔ Γιώργο Αλογοσκούφη και Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Η Ολομέλεια με της Βουλής με μυστική ψηφοφορία δεν ενέκρινε τη συγκρότηση τριμελούς γνωμοδοτικού συμβουλίου εισαγγελέων, το οποίο θα αξιολογούσε τη βασιμότητα των κατηγοριών που έχουν απαγγελθεί με την πρόταση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά των πρώην υπουργών της ΝΔ για την υπόθεση της Siemens και θα αποφάσιζε για το ζήτημα της παραπομπής τους σε προανακριτική.

Η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ δεν πήραν μέρος στην μυστική ψηφοφορία, ενώ λευκό δήλωσαν ότι ψηφίζουν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Αριστερά και Δημοκρατική

Ιατρικός Σύλλογος: Επικοινωνιακό τρικ το νέο σχέδιο του υπ. Υγείας για το ΕΣΥ


Επικοινωνιακό τρικ χαρακτηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας το νέο σχέδιο για τις συγχωνεύσεις των μονάδων του Ε.Σ.Υ.

Σε ανακοίνωσή του, κατηγορεί τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο ότι «για άλλη μία φορά μπλόφαρε παρουσιάζοντας ένα πρόχειρο και ημιτελές σχέδιο που δεν έχει καμία σχέση με αυτό για το οποίο έχει δεσμευθεί».

Ειδικότερα, ο Σύλλογος σημειώνει πως «η τελική πρόταση για τα διασυνδεόμενα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ, που παρουσίασε σήμερα, έχοντας μεσολαβήσει πολλοί μήνες από την εξαγγελία μέχρι τον τελικό σχεδιασμό, που, ωστόσο, δείχνει ότι είναι πρόχειρος και ανέτοιμος στην εφαρμογή του».

Επίσης, προσθέτει, μετά και την εκπόνηση δύο σχεδίων από ομάδες εμπειρογνωμόνων- τα οποία παρ’ όλα αυτά δεν έλαβε υπόψη του- το μόνο που κάνει είναι να δημιουργεί μαμούθ διοικητικούς σχηματισμούς που θα προκαλέσουν μεγάλη αναστάτωση στο σύστημα χωρίς να προσφέρουν εξοικονόμηση.

Ο Ιατρικός Σύλλογος κατακρίνει το υπουργείο πως επιχειρεί να συγκαλύψει «την απροκάλυπτη ιδιωτικοποίηση του Ε.Σ.Υ για καθαρά εισπρακτικούς λόγους υπό τον ψευδεπίγραφο τίτλο

Περιορίζονται σε 77 οι διοικητές των νοσοκομείων

Τον περιορισμό των διοικητών νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε 77 από 131 που είναι σήμερα, τη μετατροπή οκτώ υγειονομικών δομών, την επιστημονική συνεργασία έξι νοσοκομείων με άλλα και τη μείωση των οργανικών κλινών από 46.873 σε 35.815, προβλέπει μεταξύ άλλων το τελικό σχέδιο της αναδιάταξης του ΕΣΥ.


Τμήμα του τελικού σχεδίου παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας ότι στόχος της αναδιάταξης είναι η παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους πολίτες, οι οποίοι, όπως είπε, πληρώνουν 25 δισ. ευρώ τον χρόνο και εξακολουθούν να δηλώνουν ότι δεν έχουν καλή υγεία.

Το σχέδιο σύμφωνα με τον υπουργό δεν θα περιλαμβάνει λουκέτα, αλλά πολλές διοικητικές

Έκκληση των ξενοδόχων Θεσσαλονίκης στους ιδιοκτήτες ταξί


Την αποχώρηση των ιδιοκτητών ταξί από τα «μπλόκα» που έχουν στηθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», στις εισόδους της πόλης, αλλά και στα Τέμπη, ζητεί με ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.


Όπως αναφέρει, οι κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών εμποδίζουν την άφιξη για όλους τους επαγγελματίες επισκέπτες, τους εκδρομείς και τα τουριστικά γκρουπ που κατευθύνονται προς την ευρύτερη περιοχή και έχουν επακόλουθες συνέπειες στον τουρισμό και την εικόνα της πόλης διεθνώς.


Η ΕΞΘ κάνει λόγο επίσης για παράπονα και καταγγελίες που

ΓΣΕΕ: Απλήρωτοι για τρεις μήνες οι εργαζόμενοι στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό


Τη στήριξή στους εργαζομένους στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό εκφράζει η ΓΣΕΕ επισημαίνοντας ότι παραμένουν απλήρωτοι για τρίτο συνεχόμενο μήνα και καταγγέλλοντας «την απαράδεκτη στάση της διοίκησης του ιδρύματος».

«Η διοίκηση αδιαφορώντας πλήρως για το βιοποριστικό πρόβλημα των 557 εργαζομένων, δεν προχωρά σε καμιά δέσμευση για την καταβολή των δεδουλευμένων αλλά ούτε για τις προοπτικές εύρυθμης

Ενεργοποίηση των εισαγγελικών αρχών ζητεί ο ΣΕΤΕ για τα ταξί


Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε απευθύνθηκε ο ΣΕΤΕ, ζητώντας την ενεργοποίηση των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών - στις οποίες καταλογίζει αδράνει και ανοχή, προκειμένου να δοθεί λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί λόγω των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας των ιδιοκτητών ταξί.

Ειδικότερα, ο Σύνδεσμος παρακαλεί τον κ. Τέντε να δώσει τις κατάλληλες οδηγίες και εντολές, διότι, όπως αναφέρει, «τυχόν παράταση ή επανάληψη των φαινομένων κατάληψης ή αποκλεισμού οδών, λιμένων και αεροδρομίων μας δεν μας αφήνει άλλα περιθώρια από το να κινήσουμε κάθε νόμιμη

Κέρκυρα: Μικροεπεισόδια μεταξύ ιδιοκτητών ταξί - υπαλλήλων υπουργείου Πολιτισμού


Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν στην είσοδο του Παλαιού Φρουρίου της Κέρκυρας ανάμεσα σε ιδιοκτήτες ταξί και σε υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού.

Οι οδηγοί, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, προχώρησαν στην κατάληψη των εκδοτηρίων εισιτηρίων στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας, αφού προηγουμένως συνεπλάκησαν με τους υπαλλήλους, οι οποίοι αντιστάθηκαν.

Με την κατάληψη των εκδοτηρίων οι τουρίστες μπαίνουν στους χώρους του Παλαιού Φρουριου ελεύθερα. Ταυτόχρονα, ενημερώνονται από τους ιδιοκτήτες ταξί για τους λόγους των απεργιακών

Συνάντηση ΥΠΕΣ με εκπροσώπους του δήμου Αργυρούπολης - Ελληνικού


Ομαλά ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση των κατοίκων, φορέων και εργαζόμενων στον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, μετά τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποί τους με τον υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί προηγήθηκε πορεία διαμαρτυρίας μέχρι το υπουργείο Εσωτερικών.
Ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτσίδης ενημέρωσε τον υπουργό για τα οξυμένα οικονομικά προβλήματα του δήμου, μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη, ενώ παρουσίασε και τα αιτήματα της περιοχής, που είναι:

- Να αποδοθούν στον δήμο τα περίπου 3,5 εκατ. ευρώ που περικόπηκαν το 2010 σε σχέση με το 2009.

- Να μπορούν οι δήμοι να πάρουν χαμηλότοκο δάνεια, για να εξοφλήσουν τα χρέη τους.

- Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και να δοθεί η δυνατότητα να προκηρυχθούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με γρήγορες διαδικασίες, ώστε να

ΝΔ: Νέος γραμματέας Οργανωτικού ο Κ. Ζωντανός

Νέος γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ ορίστηκε ο Κώστας Ζωντανός, με απόφαση του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά. O κ. Ζωντανός παίρνει τη θέση του μέχρι σήμερα γραμματέα Οργανωτικού, Μανώλη Αγγελάκα, ο οποίος αποχώρησε για να συμπεριληφθεί στον εκλογικό συνδυασμό της ΝΔ στην Α'

Παχυσαρκία, «ένοχη» για τον καρκίνο του μαστού


Η παχυσαρκία αποτελεί τον κύριο «ένοχο» πίσω από την πιο κοινή μορφή καρκίνου του μαστού στις ηλικιωμένες γυναίκες. Το αλκοόλ και το κάπνισμα συμπληρώνουν την τριάδα της …ενοχής, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης σημειώνουν ότι η πλειονότητα των καρκίνων του μαστού είναι ορμονοευαίσθητοι, γεγονός που σημαίνει ότι η ανάπτυξή τους «πυροδοτείται» από ορμόνες. Το επιπλέον αποθηκευμένο λίπος στον οργανισμό αυξάνει τα επίπεδα αυτών των ορμονών του φύλου οι οποίες «θρέφουν» τον καρκίνο, λένε οι επιστήμονες.

«Κλειδί» οι ορμόνες


Μελέτες δείχνουν ότι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες με υψηλά επίπεδα οιστρογόνων και τεστοστερόνης στον οργανισμό τους αντιμετωπίζουν δύο ως τρεις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο

Mείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους προβλέπει η γαλλογερμανική πρόταση


Η γαλλογερμανική πρόταση για τη νέα στήριξη της Ελλάδας, που θα βρεθεί σε λίγη ώρα στο «τραπέζι» της έκτακτης συνεδρίασης των ηγετών της ευρωζώνης, προβλέπει τη μείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Αυτό δήλωσε πριν από λίγο διπλωματική πηγή, προσθέτοντας ότι η πρόταση αυτή που αναμένεται να γίνει αποδεκτή σε όλα σχεδόν τα σημεία της από τα άλλα κράτη μέλη, θα μπορούσε να ερμηνευθεί από

Πορεία διαμαρτυρίας από κατοίκους του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης


Σε εξέλιξη βρίσκεται πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών κατοίκων και εργαζομένων στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος.

Αγνωστο είναι μέχρι στιγμής αν η πορεία θα κατευθυνθεί τελικά προς το Μέγαρο Μαξίμου, όπως προγραμματιζόταν. Η απόφαση για την κινητοποίηση, καθώς και το κλείσιμο των υπηρεσιών του δήμου σε ένδειξη διαμαρτυρίας ελήφθη από το δημοτικό συμβούλιο.

Όπως επισημαίνει σε ψήφισμά του ο Δήμος, «η κυβέρνηση με την πολιτική του μνημονίου προσέδωσε ασφυκτικές διαστάσεις σε όλα τα προβλήματα, κόβοντας πέρυσι 3,5 εκατ. ευρώ από τις

Δεν απέκλεισε «επιλεκτική χρεοκοπία» ο Γιούνκερ


Προσπαθούμε να αποφύγουμε λύση που θα επιφέρει «επιλεκτική χρεοκοπία» της Ελλάδας αλλά δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε, δήλωσε προσερχόμενος στη σύνοδο, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ, η γαλλογερμανική συμφωνία μπορεί να διευκολύνει την επίτευξη λύσης στη συνάντηση κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών. Πρόσθεσε επίσης ότι το ευρώ δεν είναι σε κίνδυνο, αλλά θα πρέπει να βρεθεί σήμερα συνολική συμφωνία την Ελλάδα.

Τέλος, ο κ. Γιούνκερ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η σημερινή συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών

Από 25/7 οι αιτήσεις για άδειες δακτυλίου


Από τις 25 Ιουλίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2011 θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για τις ειδικές άδειες κυκλοφορίας οι κάτοχοι ή οδηγοί των οχημάτων που εξαιρούνται από τους περιορισμούς της κυκλοφορίας στο δακτύλιο της Αθήνας.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται συγκεκριμένα από Δευτέρα έως Παρασκευή, 08:00 έως 14:00 και το Σάββατο 08.00 έως 12.00 στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, (Θ. Δηλιγιάννη 24-26, 5ος όροφος) ή στο fax 210-5284013.

Όπως έγινε εν τω μεταξύ γνωστό, υπογράφηκε από τους συναρμόδιους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Προστασίας του Πολίτη η κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά τον

1 εκατ. κάτοικοι της Δ. Αττικής χάνουν το νοσοκομείο τους ....?

«Τα τελευταία 100 χρόνια, από ιδρύσεώς του, στο νοσηλευτικό ίδρυμα που σήμερα ονομάζεται «Η Αγία Βαρβάρα» νοσηλεύτηκαν ασθενείς με λέπρα, πολιομυελίτιδα, ηπατίτιδες, μηνιγγίτιδες, AIDS και όποια άλλη νέα για την εποχή ασθένεια, που και μόνο το άκουσμά της προκαλούσε τρόμο. Τώρα που κάποιες από αυτές δεν υπάρχουν κι άλλες λόγω προόδου της επιστήμης δεν τρομάζουν, δικαιούνται οι κάτοικοι, φτωχών οικονομικών στρωμάτων, της δυτικής Αθήνας ένα νοσοκομείο».

«Οχι» είναι η απάντηση του υπουργείου στο αναρτημένο στην ηλεκτρονική διαβούλευση για τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων του υπουργείου Υγείας σχόλιο, ανωνύμου, που συμπυκνώνει την αλήθεια κάθε κατοίκου της δυτικής Αθήνας. Το νοσοκομείο «μετατρέπεται σε πλήρες Κέντρο Υγείας αστικού τύπου», σύμφωνα με την τελική πρόταση «Αναδιατάξεων Μονάδων Υγείας ΕΣΥ», του

Φρένο στην εκτός σχεδίου δόμηση, γκάζι επιστροφής στο κέντρο

Τέρμα στην επέκταση των αυτοκινητόδρομων στα Μεσόγεια και στις σήραγγες στον Υμηττό βάζει το νέο Ρυθμιστικό της Αττικής, που προβλέπει μόνον την επέκταση της Περιφερειακής Υμηττού προς τα νότια, και μάλιστα ώς τη λεωφόρο Βουλιαγμένης και όχι ώς την παραλιακή.


Οι σχεδιασμοί, που είχαν παρουσιαστεί την άνοιξη του 2009 από το τότε υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, προέβλεπαν, εκτός από τη νότια επέκταση, νέο αυτοκινητόδρομο, που θα ξεκινούσε από την Αγία Μαρίνα, θα διέσχιζε τα Μεσόγεια για να φτάσει στη βορειο-ανατολική Αττική και να δημιουργήσει μαζί με την Ποσειδώνος ένα νέο δακτύλιο στην

Με τακτική αιφνιδιασμού σήμερα οι κινητοποιήσεις στα ταξί


Ξεκίνησαν οι προαναγγελθείσες αιφνίδιες κινήσεις των ιδιοκτητών ταξί, με τους απεργούς της Αθήνας να έχουν στήσει από το πρωί μπλόκο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί άλλοι οδηγοί που είχαν συγκεντρωθεί στη λεωφόρο Αθηνών, αναχώρησαν για τα διόδια της Ελευσίνας, με σκοπό να σηκώσουν τις μπάρες για την ελεύθερη πρόσβαση των διερχόμενων οχημάτων.

Υπενθυμίζεται πως χθες, μετά το ναυάγιο της συνάντησής τους με το Γιάννη Ραγκούση, οι αυτοκινητιστές ανακοίνωσαν ότι εμμένουν στην επ' αόριστον απεργία και πως στο εξής θα

Βέλγιο: Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης της Ελλάδας


Για νέο πρόγραμμα ενίσχυσης της Ελλάδας- με την επιβολή τραπεζικού φόρου που θα μπορούσε να αποφέρει 50 δισ. ευρώ, και ανταλλαγή ομολόγων, με αποτέλεσμα τη μείωση του εθνικού χρέους, έως και 90 δισ. ευρώ- έκαναν λόγο διπλωματικές πηγές στο Βέλγιο, μία μόλις ημέρα πριν από την κρίσιμη σύνοδο κορυφής για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ζαν-Κλοντ Τρισέν αναζητούσαν χθες στο Βερολίνο λύση κοινής αποδοχής για το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας.

Πρόκειται για το περιεχόμενο εγγράφου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα διευκόλυνε τις συνομιλίες, όπως διευκρινίζει τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου, που μετέδωσε τις σχετικές πληροφορίες.

Οι διπλωματικοί κύκλοι που συνέταξαν το εν λόγω έγγραφο προτείνουν ακόμη ανταλλαγή των δημοσίων χρεογράφων με ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας, τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες και

Αποζημίωση θα καταβάλει η ΔΕΗ σε εταιρεία για διακοπές ρεύματος


Η ΔΕΗ υποχρεώθηκε από τα Δικαστήρια να καταβάλει σε βιομηχανική και εμπορική εταιρεία πλαστικών ειδών της Αττικής το ποσό των 21.867,76 ευρώ, για τις ζημιές που υπέστη από εννέα διακοπές ρεύματος, οι οποίες σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα 13 μηνών, ενώ αντίθετα οι δικαστές δεν επιδίκασαν σε βάρος τής ΔΕΗ σχεδόν αντίστοιχο ποσό για επτά ακόμη διακοπές, που έγιναν στο ίδιο διάστημα, καθώς κρίθηκε ότι δεν υπήρχε δική της ευθύνη.

Στην περιοχή του Μαρκόπουλου Αττικής, κατά το διάστημα από 17 Οκτωβρίου 1997 μέχρι και 20

Ψηφίστηκε το ν/σ για την αναμόρφωση του ΣΕΠΕ


Ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, κλείνοντας την συζήτηση και αιτιολογώντας την απόφαση του να μην κάνει δεκτές

Σύνταξη στα 58 ή μετά από 35 χρόνια για το προσωπικό των φυλακών από 1/1/2013


Με τη συμπλήρωση του 58ου έτους της ηλικίας τους ή τη συμπλήρωση 35 ετών συντάξιμης υπηρεσίας θα συνταξιοδοτείται το προσωπικό των καταστημάτων κράτησης από την 1/1/2013, οπότε και εξισώνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών σύμφωνα με το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη

Αποφυλακίστηκε ο Β. Ξηρός


Την πύλη εξόδου των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας Χαλκιδικής, διέβη ο εκ των καταδικασθέντων για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη», Βασίλης Ξηρός.

Ο Β. Ξηρός, αδελφός του Σάββα και του Χριστόδουλου, κι εκ των μελών που βρισκόταν κοντά στον πυρήνα της οργάνωσης, εξέτισε τα τρία πέμπτα της συνολικής ποινής των 25 ετών κάθειρξης που του είχε επιβληθεί στο εφετείο. Με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης και διέταξε την υφ'

Ο καιρός στις 21.07.2011


Καλό καιρό με λίγες νεφώσεις κυρίως μετά το μεσημέρι στα ηπειρωτικά, σταδιακή ενίσχυση των δυτικών ανέμων στη Νότια Ελλάδα και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 34 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 19 έως 31 βαθμούς, στην Ανατολική Ελλάδα από 22 έως 36, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 34 βαθμούς, στις νησιωτικές περιοχές από 22 έως 30, αλλά η μέγιστη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Νότια Κρήτη θα φτάσει στους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, με σταδιακή ενίσχυση στα νότια πελάγη και στον Κορινθιακό σε σχεδόν θυελλώδεις. Τις βραδινές ώρες στον Κορινθιακό και στη