www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Δεν αλλάζει διάρκεια ζωής το γάλα

Τέλος στα σενάρια για επιµήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος από τις 5 ηµέρες που είναι σήµερα σε 7 ή 9 έβαλε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη...

Η κ. Αποστολάκη επεσήµανε ότι στόχος του υπουργείου είναι η ενίσχυση των ελλήνων κτηνοτρόφων. Καθώς συνεχώς συρρικνώνεται το εισόδηµα των αγροτών στον κλάδο της αγελαδοτροφίας,η αύξηση των ηµερών ζωής στο γάλα θα ήταν καταστροφική για τον κλάδο.

Την ίδια ώρα, στην αγορά του γάλακτος οι πωλήσεις παραµένουν σταθερές, όµως λόγω της οικονοµικής κρίσης παρατηρούνται σηµαντικές ανακατατάξεις στα µερίδια ανά είδος γάλακτος, όπως η στροφή της ζήτησης στο υψηλής παστερίωσης

Πετροπόλεμος και μολότοφ στην Αθήνα

Σε  σύγκρουση μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και διαδηλωτών μετατράπηκε για ακόμα μία φορά το κέντρο της Αθήνας. Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν τις 14.00, έξω από τη Βουλή, όπου κατέληξε η πορεία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στην αρχή σημειώθηκαν μικροσυμπλοκές μεταξύ κουκουλοφόρων και ανδρών των ΜΑΤ, όταν οι πρώτοι άρχισαν να τους ρίχνουν πέτρες. Οι αστυνομικοί «απάντησαν» με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και τα επεισόδια μέσα σε λίγα λεπτά, πήραν μεγαλύτερες διαστάσεις.

Το κυνηγητό συνεχίστηκε στην Πανεπιστημίου όπου οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένη

Τεχνητό πάγκρεας για την αντιμετώπιση του διαβήτη-1

Νέα έρευνα αυξάνει τις ελπίδες ότι το τεχνητό πάγκρεας μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς με διαβήτη 1 να ελέγχουν καλύτερα τη νόσο.

Ενήλικες που πάσχουν από διαβήτη 1, σε νέα έρευνα εμφάνισαν βελτίωση στον έλεγχο του σακχάρου τη νύχτα, όταν χρησιμοποιήθηκε πειραματική συσκευή υποβοηθούμενη από υπολογιστή. Εμφανίστηκαν λιγότερα επεισόδια μείωσης των επιπέδων σακχάρου σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα.

Για δεκαετίες ερευνητές προσπαθούσαν να ανακαλύψουν τρόπο αυτόματου συντονισμού παροχής ινσουλίνης με άμεσες αλλαγές στη γλυκόζη για τη διατήρηση επιθυμητών επιπέδων σακχάρου με ελάχιστη προσπάθεια.

Τεχνολογικές εξελίξεις οδήγησαν σε συσκευές που παρακολουθούν συνεχώς το σάκχαρο, καθώς και τις αντλίες ινσουλίνης.

Ερευνητές προσπαθούν τώρα να συνδέσουν τα δυο χρησιμοποιώντας πολύπλοκο λειτουργικό

Στον τελικό της Eurovision το ελληνικό «Watch my dance»


Το εισιτήριο για τον τελικό του 56ου διαγωνισμού της Eurovision κέρδισε άποψε η συμμετοχή της Ελλάδας με το ζεϊμπέκικο-ραπ του Λούκα Γιώρκα και του Stereo Mike. Η ανακούφιση για την ελληνική αποστολή ήρθε σχετικά γρήγορα καθώς η πρόκριση της χώρας μας στον τελικό του Σαββάτου, ανακοινώθηκε τρίτη στη σειρά.

Οι υπόλοιπες εννέα χώρες που κατάφεραν απόψε να προκριθούν στον τελικό είναι οι: Σερβία, Λιθουανία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Ελβετία, Ουγγαρία, Φινλανδία, Ρωσία και Ισλανδία.

Το τραγούδι του Λούκα και του Stereo Mike φαίνεται πως άρεσε τελικά στο κοινό που παρακολούθησε τον πρώτο ημιτελικό στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, παρά το ...παραφορτωμένο κιτς σκηνικό με τους κίονες και τους ασπρογάλανους φωτισμούς που συνόδευε την ελληνική

24ωρη απεργία και στα ΜΜΕ


Σε εικοσιτετράωρη απεργία από τις 06.00 το πρωί της της Τετάρτης έως τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης 12 Μαΐου προχωρούν οι δημοσιογράφοι, λόγω της συμμετοχής της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας, στην απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.


Οι δημοσιογράφοι ζητούν την υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και το σταμάτημα των

Προφυλακίστηκαν έξι για τη δολοφονία των αστυνομικών στο Ρέντη


Προφυλακίστηκαν, μετά τις απολογίες τους ενώπιον της 16ης Τακτικής Ανακρίτριας, έξι εκ των δέκα κατηγορουμένων στην υπόθεση της ληστείας στο Μενίδι που κατέληξε στη δολοφονία των δύο νεαρών αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ

Οι δέκα κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Ευελπίδων. Πρώτοι απολογήθηκαν οι τρεις που βαρύνονται για το μακελειό στου Ρέντη.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών ανακρίτρια και Εισαγγελέας έκριναν ότι οι έξι κατηγορούμενοι - που βαρύνονται με την δολοφονία των αστυνομικών αλλά και την ληστεία - πρέπει να προφυλακιστούν, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις συγκατηγορούμενοι τους κρίθηκαν προσωρινά ελεύθεροι με την επιβολή των περιοριστικών όρων της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα και απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Τους επιβλήθηκαν επίσης χρηματικές εγγυήσεις που κυμαίνονται

Ο καιρός στις 11.05.2011


Βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα, στο Βορειοδυτικό Αιγαίο, στο Ιόνιο και κατά περιόδους κυρίως μετά το μεσημέρι σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, περιμένουμε την Τετάρτη 11 Μαΐου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 22 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 9 έως 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 22 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 13 έως 20 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι

EUROVISION 2011 - GREECE - Loukas Giorkas & Stereo Mike - Watch my Dance



Καλή επιτυχία!