www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2010

Τουρκική φρεγάτα έξω από την Άνδρο

Νέα τουρκική πρόκληση χθες στο Αιγαίο υπό την μορφή της "αδικαιολόγητης" παρουσίας τουρκικής φρεγάτας τύπου OHP (F-490 Gaziantep) στην περιοχή ανοιχτά των ανατολικών ακτών της Αττικής. Επίκεντρο του ενδιαφέροντος της τουρκικής ναυτικής μονάδας υπήρξε το στενό Καφηρέα μεταξύ Άνδρου και Εύβοιας, ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος για τα τουρκικά υποβρύχια καθώς αποτελεί την "πύλη" για την έξοδο των ελληνικών ναυτικών μονάδων προς το βόρειο Αιγαίο σε περίπτωση κινητοποίησης. Υπό αυτό το πρίσμα δεν αποκλείεται η παρουσία της φρεγάτας να συνοδεύονταν και από αντίστοιχη παρουσία υποβρυχίου στην ευρύτερη περιοχή.


Το τουρκικό σκάφος βρισκόταν υπό την διακριτική παρακολούθηση της πυραυλακάτου "Ρουσσέν"  καθ'όλη την διάρκεια της παρουσίας του εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων, παρουσία η οποία δεν ικανοποιούσε τις προϋποθέσεις της αβλαβούς διέλευσης *και ως εκ τούτου ήταν εντελώς παράνομη..Μετά από πλεύση αρκετών ωρών η Γαζιαντέπ ανέστρεψε την πορεία της και εξήλθε του στενού προς τα διεθνή ύδατα του Κεντρικού Αιγαίου.

http://www.enkripto.com/2010/03/abu-dhabi-mar-adm.html


Απεργούν οι εφοριακοί 8 & 9 Μαρτίου


Απεργούν οι εφοριακοί τη Δευτέρα 8 και Τρίτη 09/03, αντιδρώντας στη νέα

εισοδηματική πολιτική του 2010.

Λύση στο οικονομικό αδιέξοδο της χώρας


Τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν έτσι:


1. Δανείζουμε εμείς (οι Έλληνες) την Ελλάδα άμεσα. Έχουμε αρκετές καταθέσεις για να καλύψουμε αρκετούς μήνες. Ταυτόχρονα, δίδοντας εξωφρενικά προνόμια στους Κινέζους (λιμάνι και ζώνη ελευθέρου εμπορίου για ίδρυση μονάδων συναρμολόγησης και "εξευρωπαϊσμού" των προϊόντων τους) τους πουλάμε 40 με 50 δις ευρώ ομόλογα.
 Ένα μεγάλο μέρος των Ευρώ που μαζεύει η Κυβέρνηση από τα παραπάνω το μετατρέπει σε δολάρια (δείτε το γιατί στο 4).

2. Καλούμε το ΔΝΤ για τα υπόλοιπα. Θα πληρώσουμε κατιτίς παραπάνω αλλά θα απολαύσουμε τα μούτρα των "Εταίρων" όταν καταλάβουν ότι η Ευρωπαϊκή τους Ένωση είναι ένα μάτσο κουρελόχαρτα. Θα απολαύσουμε επίσης μια άνευ προηγουμένου ξεφτίλα της Κομισιόν και των καρεκλοκενταύρων της.

3. Αναθεωρούμε τις παραγγελίες οπλικών συστημάτων από τους φίλους Ευρωπαίους.

4. Καλούμε την Κομισιόν να δει το θέμα εξόδου μιας χώρας από τη Ζώνη του Ευρώ, μια και αυτό δεν προβλέπεται πουθενά. Με το που θα κυκλοφορήσει η είδηση το Ευρώ θα χάσει το 30% της αξίας του ως προς το δολάριο. Στο σημείο αυτό η Ελληνική Κυβέρνηση πουλάει τα δολάρια και αγοράζει Ευρώ.Το κέρδος είναι 25% (με τις προμήθειες) και οι Γερμαναράδες το φυσάνε και δεν κρυώνουν.

5. Εν τω μεταξύ σοβαρευόμαστε και δουλεύουμε και πληρώνουμε φόρους.

6. Συνάπτουμε συνθήκη με την Τουρκία σύμφωνα με την οποία δίνουμε Ελληνική (άρα και Ευρωπαϊκή) υπηκοότητα σε όποιον Τούρκο πολίτη έχει συγγένεια μέχρι β' βαθμού με Τούρκους που εκτοπίστηκαν κατά την ανταλλαγή πληθυσμών. Όλοι αυτοί την επόμενη μέρα παίρνουν το αεροπλάνο για τη Γερμανία... Ταυτόχρονα θεσπίζουμε ακόμα πιο εύκολα κριτήρια ελληνοποίησης (με παράβολο 3.000 Ευρώ) των παράνομων προσφύγων. Και αυτοί παίρνουν την επόμενη μέρα το τραίνο για τη Γερμανία και Γαλλία. Με τρόμο βλέπουν οι Εταίροι εισροή 15.000 χιλιάδων μουσουλμάνων την εβδομάδα με Ελληνικά διαβατήρια.

7. Η Κομισιόν απελπισμένη καλεί τους Εταίρους να αναθεωρήσουν τη στάση τους για την Ελλάδα, όλοι όμως βλέπουν ότι είναι αργά.

8. Η Ελλάδα αιτείται την αποχώρησή της από το Ευρώ. Ακολουθούν και η Ιταλία και Ισπανία που υποφέρουν χρόνια από το σκληρό Ευρώ και την κηδεμονία των Γερμανών. Το Ευρώ καταρρέει. Η Κομισιόν παραιτείται σύσσωμη. Οι Άγγλοι κατηγορούν Γερμανία και Γαλλία ότι τα έκαναν μούσκεμα και ζητούν επειγόντως αναθεώρηση των Συνθηκών.

9. Έχουμε φτάσει το Δεκέμβριο του 2012. Οι Γερμανοί κατάλαβαν ότι τα έβαλαν με λάθος Mother fucker. Μερικές μέρες αργότερα φτάνει το τέλος του κόσμου. Όχι για όλους όμως, οι Έλληνες (και τα 15 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο) έχουν μεταφερθεί με τα διαστημόπλοια των Ελ στον Άλφα του Κενταύρου. Μαζί τους σώθηκαν και μερικές ξέμπαρκες Γερμανίδες που είχαν παντρευτεί κάτι γκαρσόνια από την Μύκονο...

ΑναγνώστηςΑνοικτά αύριο τα περίπτερα

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία μισθωτών Περιπτέρων Αναπηρικών Κυλικείων και Καπνοπωλών ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν έλαβε καμία απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις, και δεν πήρε καμία απόφαση για συμμετοχή του κλάδου τους σ' αυτές, όπως είχε εξαγγελθεί στα ΜΜΕ για την Τρίτη 02/03/2010.

Συνεχίζουν τον διάλογο με τους αρμόδιους φορείς και επιφυλλάσονται για μελλοντικές κινητοποιήσεις, εφ' όσον δεν τα βρουν με το διάλογο.

Πρόβλημα στην αλληλογραφία του Facebook

Πολλοί χρήστες του Facebook την Τετάρτη βρέθηκαν σε δύσκολη θέση απο μια προσωρινή δυσλειτουργία της υπηρεσίας.


Πολλά μηνύματα έχασαν το δρόμο τους και προωθήθηκαν κατά λάθος σε παραλήπτες που δεν βρίσκονταν στις επιλογές των αποστολέων με αποτέλεσμα, πολλοί χρήστες να έχουν δυσάρεστα αποτελέσματα απο το περιεχόμενο του μηνύματος.

Οι υπεύθυνοι του Facebook δεν δημοσίευσαν λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των λογαριασμών που επηρεάστηκαν, όπως και για το χρονικό διάστημα που διήρκεσε η δυσλειτουργία.

Η εταιρεία δήλωσε οτι, από τη στιγμή που εντόπισαν το πρόβλημα μέχρι την διόρθωσή του, όλοι οι λογαριασμοί που είχαν επηρεαστεί ήταν απενεργοποιημένοι.

Απο το παραπάνω περιστατικό μπορούμε να διαπιστώσουμε οτι η επικοινωνία μέσω των κοινωνικών δικτύων μπορεί να μην είναι και πολύ ασφαλής.

Όταν λοιπόν ξαναστείλετε μήνυμα στο Facebook ή σε οποιοδήποτε άλλο κοινωνικό δίκτυο να σκεφτείτε αν αυτό που θα στείλετε μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην καθημερινότητά σας σε περίπτωση παρόμοιας δυσλειτουργίας.1η Μαρτίου "24 ώρες χωρίς μετανάστες"

Group που έχουν φτιάξει στο facebook οι μετανάστες.

Τα σχόλια δικά σας....


Η «Πρώτη Μαρτίου 2010  24 ώρες χωρίς εμάς», είναι ένα ειρηνικό κίνημα, που συσπειρώνει ανθρώπους κάθε εθνικότητας, καταγωγής, πίστης, εκπαίδευσης και πολιτικού προσανατολισμού.

Είμαστε μετανάστες πρώτης ή δεύτερης γενιάς και Έλληνες πολίτες. Αυτό που μας ενώνει είναι η άρνηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας της έλλειψης ανεκτικότητας που χαρακτηρίζει τμήμα της ελληνικής κοινωνίας.

Έχουμε συναίσθηση της σημασίας της μετανάστευσης (όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο) και μας  εξοργίζουν οι συκοφαντικές και ξενοφοβικές φωνές που ακούγονται κυρίως τώρα τελευταία με την ευκαιρία της ψήφισης του νόμου που ρυθμίζει τα θέματα της ιθαγένειας και του δικαιώματος ψήφου σε μερίδα μεταναστών.

Καταδικάζουμε και αρνούμαστε τα στερεότυπα, τη γλώσσα των διακρίσεων και τις πρακτικές αποκλεισμού. Μας τρομάζει η επίκληση των πολιτισμικών και θρησκευτικών μας ριζών, που μας θυμίζουν το «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» της χούντας.

Υπενθυμίζουμε ότι το δικαίωμα στη μετανάστευση αναγνωρίζεται από την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κι ότι η ανθρώπινη ιστορία υπήρξε πάντοτε ιστορία μετανάστευσης. Χωρίς μετανάστευση δεν θα είχε υπάρξει καμία διαδικασία οικοδόμησης των πολιτισμών. Η καταπάτηση αυτού κι άλλων δικαιωμάτων του ανθρώπου βλάπτει και προσβάλλει την κοινωνία στο σύνολό της.

Το να αντιμετωπίζονται οι μετανάστες ως μια άμορφη μάζα παρασίτων ή μια ανεξάντλητη πηγή φτηνής εργατικής δύναμης, αποτελεί κατά την γνώμη μας θέση ανήθικη, παράλογη και επικίνδυνη. Το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα εργάζονται σκληρά και συμβάλλουν καθοριστικά στην διατήρηση και την ανάπτυξη της πολυπολιτισμικής πλέον κοινωνίας μας. Αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της σημερινής Ελλάδας.

Η αντίθεση μεταξύ του «εμείς» και του «εκείνοι», του «αυτόχθονες» και «ξένοι» είναι αναχρονιστική. Τη θέση της παίρνει η συνειδητοποίηση ότι σήμερα είμαστε «μαζί», παλιοί και νέοι πολίτες που παλεύουμε για την πρόοδο της χώρας και για την οικοδόμηση του μέλλοντός της και του μέλλοντός μας.

Στόχος μας είναι η διοργάνωση, την 1η Μαρτίου 2010, ειρηνικών κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων στην Ελλάδα. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τη Γαλλία, πέρασε στην Ιταλία, την Ισπανία, σε μας και σταδιακά απλώνεται σε όλη την Ευρώπη. Θέλουμε η μέρα αυτή να σηματοδοτήσει δυναμικά την έναρξη μιας συζήτησης, σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, για το τι θα συνέβαινε αν πραγματικά, τα εκατομμύρια των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ευρώπη αποφάσιζαν να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους ή τις χώρες μας.

Την 1η Μαρτίου η φωνή μας θα ακουστεί με διαφορετικούς τρόπους. Κεντρικός άξονας θα είναι η αποχή μας από κάθε οικονομική συναλλαγή για 24 ώρες. Σε συνεργασία με όλους τους υποστηρικτές αυτής της πρωτοβουλίας και με βάση τις ανάγκες, τις δυνατότητες και τις επί μέρους ιδιαιτερότητες, θα οριστικοποιηθούν και μια σειρά άλλες εκδηλώσεις. Όλες οι ιδέες και οι πρωτοβουλίες είναι καλοδεχούμενες, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της νομιμότητας και της μη βίας. Σας καλούμε όλες και όλους να υφάνουμε μαζί ένα όμορφο πολύμορφο πολυπολιτισμικό πέπλο που θα σκεπάσει όλη την Ελλάδα.

http://www.facebook.com/group.php?gid=257686146592&ref=search&sid=1289253234.2551019200..1

Παλιό κλασικό ανέκδοτο του Μάρτη

Ένας νεαρός άντρας φλερτάρει μια νεαρή κοπέλα σε ένα μπαρ και μετά από λίγο την πλησιάζει λέγοντας:

"Γιάννης Χιόνης",  "χαίρω πολύ!"

"Το ονοματάκι σας;"

Άννα Άνοιξη, χάρηκα!  Μα, γιατί γελάτε;"

"Τίποτα, τίποτα, κάτι σκέφτηκα!"

"Ελάτε τώρα, πείτε μου!"

Να σκέφτηκα πως θα είναι 20 πόντοι Χιόνη μέσα στην Άνοιξη!!!"

Καλό μήνα !


Μην ξεχάσετε να φορέσετε το Μάρτη !

Ανέκδοτο

Πηγαίνει ένας τύπος με κουστουμάκι, γραβάτα και ένα φάκελο στο χέρι σε έναν αγρότη


- Δε μου λες, δικά σου είναι τα γουρούνια;

- Ναι.

- Και τι τα ταΐζεις;

- Ε να, ότι βρω. Κανένα αποφάι, φλούδες από φρούτα και τέτοια.


- Τι; Είναι δυνατόν; Δεν ντρέπεσαι.... Είμαι από την Εταιρεία προστασίας Ζώων.

2.000.000 πρόστιμο για να μάθεις!!!

Τρελάθηκε ο καημένος ο αγρότης.

Μετά από κανένα μήνα να' σου πάλι ένας τύπος με κουστουμάκι, γραβάτα και ένα φάκελο στο χέρι

- Δικά σου είναι τα γουρούνια;

- Ναι

- Και τι τα ταΐζεις;

- Αααα, τα καλύτερα! Κανένα παστίτσιο, κανένα μουσακά και τέτοια.
- Τι; Είναι δυνατόν; Δεν ντρέπεσαι... Εδώ ο κόσμος πεινάει και πεθαίνει και εσύ ταΐζεις τέτοια πράγματα στα γουρούνια;

 Είμαι από την Εταιρεία Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

2.000.000 πρόστιμο.

Ο καημένος ο αγρότης κόντεψε να πάθει έφραγμα.
Μετά από κανένα μήνα να' σου πάλι ένας τύπος με κουστουμάκι, γραβάτα και φάκελο στο χέρι.

- Δικά σου είναι τα γουρούνια;

- Ναι.

- Και τι τα ταΐζεις;

- Ααα, μπα... δεν ασχολούμαι. Τους δίνω χρήματα και πάνε και τρώνε έξω