www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Φοροελαφρύνσεις για τα επιδόματα επικίνδυνης εργασίας

Τροπολογία με την οποία απαλλάσσεται του φόρου εισοδήματος μισθωτών υπηρεσιών από 1/1/2010 το 65% των ειδικών επιδομάτων επικίνδυνης εργασίας κατέθεσαν οι υπουργοί Οικονομικών και Άμυνας στην Βουλή.


Πρόκειται για τα επιδόματα όπως πτητικό, καταδυτικό, ναρκαλιείας, αλεξιπτωτιστών, δυτών αλλά και την ειδική αποζημίωση των ιατρών νοσηλευτικού προσωπικού και πληρωμάτων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ που εκτελούν υπηρεσία με αεροπορικά μέσα για την παροχή Α' βοηθειών σε ασθενείς.

Νέα γενιά φωτοβολταϊκών

Θα συναρμολογούνται και θα επιδιορθώνονται μόνα τους.

Ερευνητές του MIT ανέπτυξαν μια φωτοβολταϊκή τεχνολογία υψηλής απόδοσης που μιμείται τις βασικές ιδιότητες των φυτών: μικροσκοπικές δομές που συναρμολογούνται και επιδιορθώνονται αυτόματα ώστε να διατηρούν σταθερή την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τη λιακάδα.

Ένα σοβαρό εμπόδιο στην ανάπτυξη αποδοτικότερων συστημάτων ηλιακής ενέργειας είναι ότι η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου καταστρέφει πολλά από τα υλικά με τα οποία πειραματίζονται οι επιστήμονες.

Όπως τα κύτταρα των φύλλων, τα οποία αδιάκοπα συνθέτουν και διασπούν μόρια χλωροφύλλης, το νέο σύστημα επιδιορθώνει διαρκώς τον εαυτό του χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη ένα διάλυμα

Αίτηση για ένταξη στο πτωχευτικό δίκαιο από την ΑΤΤΙ-ΚΑΤ

Αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του πτωχευτικού νόμου 3588/2007, κατέθεσε η κατασκευαστική εταιρεία ΑΤΤΙ-ΚΑΤ λόγω του προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζει.


Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της εταιρείας με επιστολή της προς το Χρηματιστήριο Αθηνών. Στην ίδια επιστολή αναφέρει ότι κατά την κατάθεση της αίτησης εκδόθηκε προσωρινή διαταγή που διατάσσει την αναστολή των ατομικών διώξεων των πιστωτών σε βάρος της εταιρίας, μέχρι και τη συζήτηση της αίτησης. Επισημαίνει ότι έχει συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο και πρόταση αναδιάρθρωσης των εν γένει υποχρεώσεων της, η εφαρμογή των οποίων θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα ρευστότητας και θα επιτρέψει την ομαλή λειτουργία της, και δη την ολοκλήρωση των τεχνικών έργων που βρίσκονται

Πεντάωρη στάση στις συγκοινωνίες την Τετάρτη

Προβλήματα θα σημειωθούν στις μετακινήσεις των πολιτών με μέσα μαζικής μεταφοράς την Τετάρτη, ως αποτέλεσμα της 5ωρης στάσης εργασίας που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι σε αυτά.


Η στάση θα πραγματοποιηθεί από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα και αφορά σε όλα τα μέσα, λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, προαστιακό, τραμ και ΟΣΕ.

Μάλιστα, ειδικά για τον ΟΣΕ και τον προαστιακό, προβλέπεται επανάληψη της στάσης εργασίας την Πέμπτη, κάτι που θα φέρει

Γ. Παπακωνσταντίνου: Θα υπάρξει αναπροσαρμογή των μέτρων

Η λήψη νέων μέτρων για το 2010 και το 2011 είναι εκτός πλάνων, την ώρα όμως που θα υπάρξει αναπροσαρμογή των υφιστάμενων, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξη του στην βελγική εφημερίδα «Libre Belgique».


Ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι "Η Ελλάδα βλέπει το τέλος του τούνελ" και αυτό διότι ο υπουργός χαρακτηρίζει "εφικτό και ρεαλιστικό" τον στόχο για μείωση του ελλείμματος στο 3% μέχρι το 2014.

Σχετικά με το θέμα της είσπραξης των εσόδων από το κράτος, ο Γ. Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκε εκ νέου αισιόδοξος, τονίζοντας ότι θα φανούν τα αποτελέσματα φόρων που ακόμη δεν έχουν εισπραχθεί, όπως η αύξηση του ΦΠΑ από τον Ιούλιο και ο φόρος ακίνητης περιουσίας του 2009.

Ο υπουργός Οικονομικών, έδωσε μεγάλη έμφαση στην επιστροφή των επενδύσεων στη χώρα καθώς την συνδέει άμεσα με την αύξηση της κατανάλωσης.

"Η ανάπτυξη εξαρτάται και από την εμπιστοσύνη των επενδυτών, η οποία δεν αναμένεται να αποκατασταθεί χωρίς τη φορολογική εξυγίανση. Η προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής του 2010 αλλάζει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό και συμβάλει στην επιστροφή της

Ανεστάλη η απεργία των περιπτεράδων

Την αναστολή των απεργιακών της κινητοποιήσεων ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος, η Ομοσπονδία Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση.


Προηγήθηκε συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη, παρουσία εκπροσώπων των καπνοβιομηχάνων και των πρατηριούχων.

Οι περιπτεριούχοι είχαν αποφασίσει πανελλαδική απεργία

Ο «Τζίγγερ» χαρίζει τον Παναθηναϊκό

Θεαματική ανατροπή του σκηνικού στον Παναθηναϊκό με την απόφαση του Γιάννη Βαρδινογιάννη να παραχωρήσει δωρεάν το 25% των μετοχών της οικογένειάς του στους Ανδρέα Βγενόπουλο και Νικόλα Πατέρα. Με αυτή την κίνηση που αλλάζει τον ρου της ιστορίας του Παναθηναϊκού, ο “Τζίγγερ” τους δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν την πλειοψηφία και να διοικήσουν, βάζοντας ένα τέλος στην «άρρωστη και διχαστική ατμόσφαιρα” όπως σημειώνει χαρακτηριστικά στην επιστολή του.

Μοναδική προϋπόθεση που έθεσε ο «Τζίγγερ», είναι να μην φύγει κανείς από τους πρωτοκλασάτους παίκτες της ομάδας, ενώ παράλληλα παραχωρεί χωρίς οικονομικά ανταλλάγματα τη χρήση του προπονητικού κέντρου της Παιανίας για δύο χρόνια. Επίσης ο Γιάννης Βαρδινογιάννης τονίζει ότι θα στηρίξει τον Νικόλα Πατέρα ως πρόεδρο στη νέα μετοχική σύνθεση, αλλά και θα συμμετέχει

Απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω ψεκασμών στο Ν. Θεσσαλονίκης

Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ανθρώπους και ζώα συστήνει η Νομαρχία Θεσσαλονίκης, λόγω των ψεκασμών για τη θανάτωση κουνουπιών που θα γίνουν σήμερα το βράδυ.


Οι επίγειες ακμαιοκτονίες (κωνωποκτονίες), με τη μέθοδο της εκνέφωσης, θα πραγματοποιηθούν σήμερα στον Άγιο Αντώνιο, στην Επανομή και στην Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης.

Οι ψεκασμοί θα ξεκινήσουν τα μεσάνυχτα και θα διαρκέσουν ως τις πέντε το πρωί.

Οι κωνωποκτονίες πραγματοποιούνται μετά από απόφαση που έλαβαν τα υπουργεία Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για την αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου στο νομό Θεσσαλονίκης.

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης έγινε γνωστό στους κατοίκους ότι:

Ο πιο κοντός άνθρωπος του κόσμου



Με ύψος 70 εκατοστά και βάρος 10 κιλά ο Έντουαρντ Νίνο Ερνάντες από την Κολομβία, είναι ο πιο κοντός άνθρωπος του κόσμου.


Σύμφωνα με το βιβλίο των Ρεκόρ Guinness, ο Ερνάντες, 24 ετών, εργάζεται ως χορευτής. «Είμαι ευτυχισμένος γιατί είμαι μοναδικός» δήλωσε, μόλις έγινε γνωστό ότι έχει συμπεριληφθεί στο

Η πλουσιότερη γλώσσα του κόσμου είναι η ελληνική

Το Κέντρο Μακεδονικών Σπουδών στο πλαίσιο των εορτασμών των Τριών Ιεραρχών διοργάνωσε πριν από λίγες ημέρες διάλεξη με θέμα τη σημασία της ελληνικής γλώσσας και του αλφαβήτου για τη διατήρηση της πολιτισμικής κληρονομιάς.


Οι κίνδυνοι, που εγκυμονούν από την Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς πολλοί ακαδημαϊκοί παρατηρούν πως η ελληνική γλώσσα αλλοιώνεται σημαντικά μέσα από διάφορες διαδικασίες, όπως η χρησιμοποίηση λατινικών χαρακτήρων στις ηλεκτρονικές αλληλογραφίες, η κατάργηση των τόνων, η περίπτωση κατάργησης των φωνηέντων και η γενικότερη χρήση του "ι" για την απλούστευση της γραφής, ήταν το κύριο σημείο αναφοράς στη διάλεξη.

Σύμφωνα με την ομογενειακή εφημερίδα "Πρωινή" της Νέας Υόρκης στην ομιλία της η κ.Βάγια Καραντινίδη, κλινική ψυχολόγος, παιδοψυχολόγος και διεθνής επιστήμων της αρχαίας ελληνικής

Η Βρετανία σκέφτεται να μετριάσει την εισροή φοιτητών

Ο αριθμός των ξένων φοιτητών που εισέρχονται στη Βρετανία είναι «ανυπόφερτος», δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης, Ντάμιαν Γκριν.


Τα σχόλια του υπουργού πραγματοποιούνται ενώ έρευνα του υπουργείου Εσωτερικών επισημαίνει ότι το ένα πέμπτο των φοιτητών που εισέρχονται στη Βρετανία εξακολουθούν να παραμένουν στη χώρα ακόμη και οχτώ χρόνια αφού τους χορηγηθεί βίζα.

Η έρευνα μελέτησε μετανάστες εκτός ΕΕ που ήρθαν στη Βρετανία το 2004. Οι περισσότεροι από αυτούς (185.000) ήταν φοιτητές και το 21% παρέμεινε στη χώρα ακόμα και πέντε χρόνια μετά την έκδοση βίζας, κάτι που σημαίνει ότι είτε

Pimco: Η Ελλάδα ενδέχεται να χρεοκοπήσει λόγω αφερεγγυότητας

Η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικό κίνδυνο αδυναμίας αποπληρωμής χρεών, καθώς εξαιτίας της αφερεγγυότητας, η χώρα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της όταν λήξει το πρόγραμμα διάσωσης σε τρία χρόνια, δήλωσε ο διαχειριστής του ομίλου επενδύσεων σε ομόλογα, Pacific Investment Management Co. (Pimco), Andrew Bosomworth.


“Η Ελλάδα είναι αφερέγγυα", δήλωσε ο Bosomworth σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο Bloomberg. “Θεωρώ ότι είναι μεγάλος ο κίνδυνος τελικά η Ελλάδα να αθετήσει την δέσμευση αποπληρωμής των χρεών της ή να οδηγηθεί σε αναδιάρθρωση του χρέους

Ήρθαν στην επιφάνεια οι παλαιότερες μπύρες του κόσμου

Οι «παλαιότερες μπύρες στον κόσμο» ανακαλύφθηκαν σε ναυάγιο στη Βαλτική κατά την προσπάθεια ανέλκυσης από το ίδιο ναυάγιο μιας σαμπάνιας 200 ετών.


"Πιστεύουμε πως πρόκειται για τις παλαιότερες μπύρες στον κόσμο" δήλωσε ο εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης του Άαλαντ, μιας ημιαυτόνομης επαρχίας της Φινλανδίας, Ράινερ Γιούσλιν.

Τα μπουκάλια μπύρας, τα οποία ήταν άθικτα, ήρθαν στην επιφάνεια, ύστερα από την παραμονή τους για περίπου 200 χρόνια στα 50 μέτρα στο βυθό της θάλασσας, ενώ μια ομάδα ερευνητών δυτών επιχειρούσαν να ανελκύσουν

Υγροηλεκτρισμός: Φως από τον αέρα

Στο προσκήνιο έρχεται μια επίμαχη τεχνολογία που φιλοδοξεί να «συλλέξει» δωρεάν ηλεκτρισμό από τον αέρα, ιδίως όταν υπάρχει υγρασία, δημιουργώντας ελπίδες ότι μπορεί να αποτελέσει μελλοντικά μια νέα μορφή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο ερευνητής δρ Φερνάντο Γκαλεμπέκ, από το Ινστιτούτο Χημείας του πανεπιστημίου του Καμπίνας, του Σάο Πάουλο στη Βραζιλία, παρουσίασε στο τελευταίο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρίας, όπως μεταδίδει το BBC, μια νέα μέθοδο με βάση την οποία μικρά ηλεκτρικά φορτία είναι δυνατό να συλλεχθούν απ' ευθείας από τον υγρό αέρα, παράγοντας ηλεκτρισμό, όπως δηλαδή το "φως" συλλέγεται από τα ηλιακά πάνελ των φωτοβολταϊκών και μετατρέπεται σε ηλεκτρισμό, με ανάλογο τρόπο θα μπορούσε ο ηλεκτρισμός να συλλέγεται από πάνελ απ' ευθείας από τον υγρό αέρα.

Η πρωτοποριακή τεχνολογία αξιοποιεί ένα ελάχιστα γνωστό ατμοσφαιρικό φαινόμενο, ενώ όλα δείχνουν πώς διάφορα μέταλλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να συλλέξουν αυτόν τον "αέρινο ηλεκτρισμό", ιδίως σε περιοχές με υγρό κλίμα.

Ο Φερνάντο Γκαλεμπέκ εκτιμά ότι μελλοντικά μπορεί να υπάρχουν ειδικά "υγροηλεκτρικά πάνελ", όπως τα φωτοβολταϊκά, που θα "συλλέγουν" τον ηλεκτρισμό από την ατμόσφαιρα, καθώς τα μέταλλα που τοποθετούνται σε ένα υγρό περιβάλλον, απορροφούν νερό από την επιφάνειά τους και έτσι φορτίζονται ηλεκτρικά, είτε με θετικά είτε με αρνητικά ηλεκτρικά φορτία. Με άλλα λόγια,

Τρισέ: Καταστροφική η επιστροφή στη δραχμή

Ο Ζαν Κλοντ Τρισέ προειδοποίησε αυτό το Σαββατοκύριακο πως εάν η Ελλάδα εγκατέλειπε ποτέ την Ευρωζώνη για να επιστρέψει στη δραχμή, αυτό θα ήταν η «χειρότερη δυνατή επιλογή».


"Δημιουργήσαμε το ευρώ για να πετύχουμε την ενιαία αγορά για την ευημερία και τη σταθερότητα της Ευρώπης" δήλωσε σε ετήσια συνάντηση των πολιτικών και επιχειρηματικών ηγετών στην Ιταλία. "Όμως οι εθνικές κυβερνήσεις πρέπει να φροντίσουν την δική τους εθνική ανταγωνιστικότητας μέσα στην Ευρωζώνη".

Ο κορυφαίος για χρηματοπιστωτικά θέματα στην ΕΕ, Χοακίν Αλμούνια, ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα τα καταφέρνει καλά με τα αυστηρά μέτρα λιτότητας που ζήτησαν τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά έθνη και το

H Toshiba ανακαλεί 41.000 υπολογιστές σε όλο τον κόσμο

Η Toshiba ανακαλεί 41.000 φορητούς υπολογιστές σε όλο τον κόσμο εξαιτίας κινδύνου υπερθέρμανσης της συσκευής αλλά να υποστούν εγκαύματα στα χέρια οι χρήστες. Τα μοντέλα είναι τα Satellite T135, Satellite T135D και Satellite ProT130.

Οι καταναλωτές καλούνται να "κατεβάσουν" την τελευταία έκδοση του λογισμικού προγράμματος BIOS.

Το πρόγραμμα θα ανιχνεύει εάν το notebook υπερθερμαίνεται, θα θέτει εκτός λειτουργίας τον υπολογιστή και θα ειδοποιεί τον καταναλωτή για να έρθει σε επαφή με την Toshiba για δωρεάν επισκευή.

Το λογισμικό είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα http://laptops.toshiba.com/about/consumer-notices.

Οι πελάτες χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο να επικοινωνήσουν με την εταιρεία για την εγκατάσταση

Στην τελική ευθεία η κατάργηση οργανισμών του Δημοσίου

Στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή έφτασε το προσχέδιο νόμου με το οποίο καταργούνται ή συγχωνεύονται υπηρεσίες και εταιρείες του δημοσίου τομέα.


Το προσχέδιο προβλέπει ότι το προσωπικό που απασχολούν θα μεταταγεί. Εξαίρεση αποτελεί η "Αγρογή", για την οποία οι συμβάσεις εργασίας καταγγέλονται στο σύνολό τους και δεν προβλέπεται η μεταφορά των εργαζομένων σε άλλο φορέα με συναφείς αρμοδιότητες. Πρόκειται

ΟΣΕ: Ματαιώσεις δρομολογίων την Τετάρτη και την Πέμπτη

Ματαιώσεις δρομολογίων θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη στον ΟΣΕ λόγω των δύο πεντάωρων στάσεων εργασίας (11.00-16.00) που έχει εξαγγείλει η ΠΟΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών).


Συγκεκριμένα:

1. Μεταξύ Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Αθήνας

Καταργούνται τα δρομολόγια IC 70, IC 50, 884, 500, IC 52, IC 54, 502, IC 51, IC 53, IC 71, 501, IC 55, 885, 1520

2. Μεταξύ Αθήνας – Χαλκίδας – Αθήνας

Καταργούνται τα δρομολόγια 1540, 1542, 1544, 1546, 1548, 1543, 1545, 1547, 1549, 1553

3. Μεταξύ Λάρισας – Παλαιοφάρσαλου – Καλαμπάκας – Λάρισας

Λιτότητα, φόροι, Ασφαλιστικό, κόκκινο πανί για τα συνδικάτα

ΜΕΙΩΣΗ εισοδημάτων έως 30%, αύξηση της φορολογίας για μισθωτούς - συνταξιούχους, ύφεση, αύξηση της ανεργίας (1 εκατ. άνεργοι το 2011) και ριζικές ανατροπές στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα έχει επιφέρει το Μνημόνιο της τρόικας. Η φετινή έκθεση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που θα παρουσιαστεί στις 14 Σεπτεμβρίου εκτιμά ότι δεν υπάρχει φως στο τούνελ της οικονομίας, ενώ προβλέπει ότι για εφέτος η ύφεση θα κινηθεί (τουλάχιστον) στο μείον 3,5% του ΑΕΠ. Τα εργατικά συνδικάτα ετοιμάζονται για το συλλαλητήριο το ερχόμενο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ (ώρα 6 μ.μ., άγαλμα Βενιζέλου) και προειδοποιούν για ένα απεργιακό φθινόπωρο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΕ ΓΣΕΕ: 1ΜΙΣΘΟΙ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Επήλθε δραματική μείωση εισοδημάτων για μισθωτούς- συνταξιούχους από 20-30%. Αφαίρεση ή περικοπή επιδομάτων Πάσχα, Χριστουγέννων και αδείας. Μείωση συντάξεων και συντάξιμων αποδοχών. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το εύρημα της έκθεσης ότι η αγοραστική δύναμη κινείται στα επίπεδα του 1984!


2 ΦΟΡΟΙ: Αύξηση των άμεσων και έμμεσων φόρων με περαιτέρω επιπτώσεις στα εισοδήματα των μη κατεχόντων.

3 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Μεγάλες ανατροπές επέρχονται από το 2011 στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων. Αύξηση από την 1/1/2011 των απαιτούμενων ετών ασφάλισης και των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για όσους και όσες δεν θεμελιώνουν έως το

Ελεύθερος τελικά ο Τ. Μαντέλης

Το Συμβούλιο Εφετών Αθήνας ήρε με βούλευμά του υπέρ της ανακρίτριας τη διαφωνία που είχε ανακύψει ανάμεσα στην ίδια και τον αρμόδιο εισαγγελέα μετά την απολογία του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη για τον αν θα έπρεπε να κριθεί προσωρινά κρατούμενος ή όχι.


Έτσι ο κ. Τάσος Μαντέλης θα παραμείνει ελεύθερος με καταβολή χρηματικής εγγύησης 200 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, όπως ήταν η θέση της ανακρίτριας για το σκάνδαλο τη Siemens ενώπιον της οποίας είχε απολογηθεί, Μαρίας Νικολακέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας κ. Χατζίκος είχε την άποψη ότι ο κ. Μαντέλης έπρεπε μετά την απολογία του να οδηγηθεί στην φυλακή.

Ο άλλοτε πρώην ισχυρός υπουργός του ΠΑΣΟΚ Τάσος Μαντέλης κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος και συγκεκριμένα για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα

Βλαβερές οι συνέπειες του σολάριουμ

Το τεχνητό μαύρισμα συνδέεται στενά με την εμφάνιση μελανώματος προειδοποιούν Αυστραλοί επιστήμονες έπειτα από τριετή έρευνα που πραγματοποίησαν.


Το μελάνωμα είναι το τρίτο πιο κοινό είδος καρκίνου στην Αυστραλία, έχει δε διαπιστωθεί ότι προσβάλει, σε μεγαλύτερο αριθμό, νέους.

Σημειώνεται ότι στην Αυστραλία εντοπίζονται πάνω από 10.000 περιπτώσεις πασχόντων από μελάνωμα το χρόνο, από τους οποίους οι 1.300 πεθαίνουν.

Σύμφωνα με τριετή έρευνα την οποία διεξήγαγε η ερευνήτρια και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, Δρ. Αν. Καστ (Dr Anne Cust), προσπαθώντας να εντοπίσει τη σχέση μεταξύ τεχνητού μαυρίσματος με τη μέθοδο του σολάριουμ και μελανώματος, σε άτομα κάτω των 40 χρόνων,

Πλημμύρισε το Ναύπλιο

Η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε χθες το βράδυ στην Αργολίδα είχε σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το εμπορικό κέντρο του Ναυπλίου και να σημειωθούν σοβαρά προβλήματα στις περιοχές Ενδεκάτης και Άργους.


Όπως έγινε γνωστό πολλά υπόγεια αλλά και καταστήματα γέμισαν με νερό εξαιτίας της ανόδου της στάθμης των υδάτων.

Παράλληλα, εκτός του Ναυπλίου, όπου οι ζημιές είναι αρκετές και εκτεταμένες, εξίσου σημαντικά προβλήματα με πλημμυρισμένα

Ο καιρός σήμερα 06.09.2010

΄Αστατο καιρό με παροδικές βροχές στο Ιόνιο, σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές και πιθανόν στις Σποράδες, τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και στα ορεινά ηπειρωτικά και λίγες νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα, περιμένουμε τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 14 έως 27 στην Κεντρική Ελλάδα, από 17 έως 28 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 21 έως 27 στα νησιωτικά τμήματα και από 22 έως 29 βαθμούς στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα. Πάντως στη Δ. Μακεδονία και στην Ήπειρο, οι μέγιστες κατά τόπους δε θα ξεπεράσουν τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνεόυν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, ενώ στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν ισχυροί δυτικοί –