www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΟΑΕΔ: Αλλαγές στον τρόπο εξυπηρέτησης των ανέργων από 1ης Φεβρουαρίου


Αλλαγές στον τρόπο εξυπηρέτησης των ανέργων από την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.

Όπως αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση ο οργανισμός:
• Η διαδικασία εγγραφής στα Μητρώα Ανέργων απλοποιείται καθώς απαιτείται μόνον επίδειξη δικαιολογητικών.

• Η διαδικασία ανανέωσης των δελτίων ανεργίας γίνεται στο εξής ανά τρίμηνο για όλες τις κατηγορίες ανέργων. Αυτό σημαίνει βελτίωση της εξυπηρέτησης για τον επιδοτούμενο άνεργο που όφειλε να εμφανίζεται στις υπηρεσίες μία φορά το μήνα για να εξασφαλίσει την είσπραξη του επιδόματος. Στο εξής με την αυτοπρόσωπη εμφάνισή του στον ΟΑΕΔ θα κατοχυρώνει την καταβολή του επιδόματος όχι μόνον για τον

Χημικός κίνδυνος για το ανοσοποιητικό των παιδιών


Παιδιά που εκτίθενται σε χημικά τα οποία περιέχονται σε συσκευασίες τροφίμων και υφάσματα αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο προβλημάτων στο ανοσοποιητικό σύστημα. Ειδικοί από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ στη Βοστόνη ανακάλυψαν ότι τα παιδιά που εμφανίζουν υψηλότερα επίπεδα υπερφθοριωμένων υδρογονανθράκων (PFCs) στο αίμα τους έχουν και περισσότερες πιθανότητες να μην αποκρίνονται επαρκώς στα εμβόλια.

Αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού
«Όταν η συγκέντρωση των PFCs στο αίμα αυξάνεται, το ανοσοποιητικό σύστημα αποδυναμώνεται και έχει μικρότερη ικανότητα διατήρησης ενός αποτελεσματικού μηχανισμού άμυνας ενάντια στα παθογόνα» εξήγησε ο δρ Φίλιπ Γκράντζιν που ηγήθηκε της μελέτης η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας. Αν και ο ειδικός τόνισε πως τα νέα ευρήματα δεν αποδεικνύουν

Τηγανίστε με λάδι ελιάς


Η κατανάλωση τηγανιτών γευμάτων μπορεί τελικά να μην είναι τόσο επιβλαβής, αρκεί το τηγάνισμα να έχει πραγματοποιηθεί με ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο, υποστηρίζουν ισπανοί επιστήμονες.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές του Αυτόνομου Πανεπιστημίου της Μαδρίτης, μελετώντας τις διατροφικές συνήθειες συνολικά 40.757 ενηλίκων, η κατανάλωση φαγητών τηγανισμένων σε ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο δεν έδειξε να αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων ή πρόωρου θανάτου.

Ως γνωστόν, όταν το φαγητό τηγανίζεται «φορτώνεται» με επιπλέον θερμίδες λόγω του ότι απορροφά τα λίπη από το λάδι στο οποίο βυθίζεται. Η συχνή κατανάλωση ροδοκοκκινισμένων τραγανών πειρασμών συνδέεται με την αύξηση της αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων της χοληστερόλης, τα οποία αποτελούν βασικούς παράγοντες της εμφάνισης καρδιαγγειακών

Ασπίδα στο εγκεφαλικό οι τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο

Μειωμένες πιθανότητες ενός εγκεφαλικού επεισοδίου έχουν όσοι καταναλώνουν πολλά λαχανικά και τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο, υποστηρίζει έρευνα που δημοσιεύτηκε σε εξειδικευμένο επιστημονικό περιοδικό.

Η έρευνα βασίστηκε σε δεδομένα μελετών που έγιναν τα τελευταία 45 χρόνια προκειμένου οι επιστήμονες να συγκρίνουν πόσοι άνθρωποι από όσους κατανάλωναν μαγνήσιο υπέστησαν εγκεφαλικό επεισόδιο.

Σε επτά μελέτες που δημοσιεύτηκαν τα τελευταία 14 χρόνια, περίπου

Ο Παπαδήμος συγκαλεί σύσκεψη πολιτικών αρχηγών

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που συμμετέχουν στην κυβέρνηση αναμένεται να συγκαλέσει Παρασκευή ή Σάββατο ο Λουκάς Παπαδήμος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θέλει να ξεκαθαριστεί αν η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ή όχι

Η Bild αγόρασε ελληνικά ομόλογα!

Ελληνικά ομόλογα έχει αγοράσει η γερμανική εφημερίδα «Bild», όπως ανακοινώνει η ίδια σε σημερινό δημοσίευμά της.

Η εφημερίδα, η οποία είναι γνωστή για τις λαϊκίστικες επιθέσεις της κατά της Ελλάδας, αναφέρει ότι υπάρχει πιθανότητα τα ελληνικά ομόλογα να αποφέρουν σημαντικά κέρδη σε σύντομο χρονικό διάστημα και διευκρινίζει ότι έχει στην κατοχή της ένα ομόλογο, αξίας 5.179 ευρώ, το οποίο λήγει στις 20.3.2012

Κώστας Σκανδαλίδης: Δε θα φορολογήσουμε την αγροτική γη


Η κυβέρνηση δε μελετά και δεν πρόκειται να φορολογήσει την αγροτική γη, διαβεβαίωσε από το βήμα της Bουλής, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, αποσοβώντας τις αντιδράσεις που φούντωσαν, λόγω της σχετικής φημολογίας.

Παράλληλα ο κ. Σκανδαλίδης μιλώντας στην ολομέλεια της Bουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης επί του νομοσχεδίου για τα αδέσποτα ζώα,

Πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ σε δημοσκόπηση της VPRC!

Δημοσκόπηση-σοκ για το ΠΑΣΟΚ δημοσιεύεται την Πέμπτη στο περιοδικό Επίκαιρα, την οποία πραγματοποίησε η εταιρεία VPRC και εμφανίζει το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου στην πέμπτη θέση πίσω από Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Αριστερά, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30,5%, η Δημοκρατική Αριστερά 13%, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ από 12,5% και το ΠΑΣΟΚ 12%, απέχοντας

Ύποπτο ΙΧ γκρέμισε τα διόδια στην Θεσπρωτία!

Όλα τα έγγραφα ενός Αλβανού που πέρασε τα ελληνοαλβανικά σύνορα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας με ένα αυτοκίνητο μάρκας Mercedes, ήταν νομότυπα και οι αστυνομικοί του επέτρεψαν την είσοδο στη χώρα. Όταν, όμως, οι υπάλληλοι του Τελωνείου Μαυροματίου ζήτησαν να ελεγχθεί το Ι.Χ., ο οδηγός πάτησε γκάζι και… έσπασε την μπάρα επιστρέφοντας με μεγάλη ταχύτητα στην πατρίδα του!


Οι Έλληνες αστυνομικοί επικοινώνησαν αμέσως με τους

Μέρκελ: «Δεν τα έχουμε καταφέρει ακόμα με την Ελλάδα»

«Δεν τα έχουμε καταφέρει ακόμα». Με αυτήν τη δήλωση, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε τις αμφιβολίες της για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας. Σε συνέντευξη που έδωσε σε έξι ευρωπαϊκές εφημερίδες (El Pais, The Guardian, Gazeta, Le Monde, Suddeutche Zeitung), η κυρία Μέρκελ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, παρά τις προσπάθειες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός, αλλά και η διεθνής κοινότητα, η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας παραμένει ρευστή.


Όπως αναφέρει στο δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα «The Guardian», λίγες ημέρες πριν τη σημαντική ευρωπαϊκή σύνοδο, η Μέρκελ θέλει να οριστικοποιήσει μια νέα διεθνή συνθήκη μεταξύ των κυβερνήσεων της ευρωζώνης, που σκοπό θα έχει να τεθεί το γερμανικό φορολογικό μοντέλο,

Έλληνες αστυνομικοί πήραν 800.000 ευρώ για να καλύψουν αρχηγό μαφιόζων


Τα δημοσιεύματα στον Ισπανικό Τύπο για δωροδοκία Ελλήνων αστυνομικών από καταζητούμενο σε όλον τον κόσμο προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Τι λένε οι Ισπανοί; Ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ο Γεωργιανός αρχιμαφιόζος που συνελήφθη πριν λίγες μέρες στον Αστέρα της Βουλιαγμένης δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτει στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά απλά την πρώτη φορά, κάποιοι αστυνομικοί πήραν χρήματα για να τον αφήσουν ελεύθερο.

Δυο ισπανικές εφημερίδες

Την Παρασκευή η κηδεία του Θόδωρου Αγγελόπουλου


Την Παρασκευή στις 4 το απόγευμα θα τελεστεί στο Α' Νεκροταφείο της Αθήνας η κηδεία του Θόδωρου Αγγελόπουλου, που έχασε τη ζωή του λίγο πριν τα μεσάνυχτα της περασμένης Τρίτης.

Ο σκηνοθέτης τραυματίστηκε ενώ βρισκόταν στα γυρίσματα της νέας του ταινίας «Η άλλη θάλασσα» στην

Ένωση Εισαγγελέων: Ορισμένοι πολιτικοί δεν επιθυμούν ανεξάρτητη Δικαιοσύνη


Αιχμές κατά πολιτικών αφήνει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος ΕΕΕ σε ανακοίνωσή της, με αφορμή δηλώσεις σχετικά με το αίτημα του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη να διαβιβαστεί στη Βουλή η δικογραφία για το έλλειμμα που παρουσίασε η ΕΛΣΤΑΤ.

Οι Εισαγγελείς παρέχουν εμμέσως, πλην σαφώς, κάλυψη στον κ. Πεπόνη για την ενέργειά του να ζητήσει να διαβιβαστεί στη Βουλή η επίμαχη δικογραφία επικαλούμενος το γεγονός πως η έρευνά του προσέκρουσε σε πολιτικά πρόσωπα.

«Το άρθρο 86 του Συντάγματος και ο νόμος "περί ευθύνης υπουργών" εμποδίζουν τη δικαστική αρχή να ελέγξει την ουσιαστική και νομική βασιμότητα υποθέσεων, στις οποίες εμπλέκονται πολιτικά

Στις 27/1 δικάζεται ο Σεραφείμ Φυντανίδης


Για την Παρασκευή αναβλήθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο η δίκη του δημοσιογράφου και πρώην διευθυντή της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» Σεραφείμ Φυντανίδη, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας για οφειλές προς το Δημόσιο από μη καταβολή ΦΠΑ συνολικού ύψους 135.000 ευρώ.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι σε βαθμό πλημμελήματος και αφορά χρέη προς τη ΔΟΥ Ψυχικού, από εταιρεία που είχε συστήσει ο κ. Φυντανίδης, με αντικείμενο θέματα επικοινωνίας.

Το αρχικό ποσό της οφειλής ήταν περίπου 55.000 ευρώ και με τις προσαυξήσεις έφτασε τα 135.989

Αυστηρότεροι έλεγχοι στην εισαγωγή και διακίνηση της πατάτας


H αυστηροποίηση των ελέγχων στα σημεία εισόδου της χώρας των εισαγόμενων προϊόντων, καθώς και στη διακίνησή τους στην εσωτερική αγορά, προκειμένου να προστατευτούν τόσο οι Έλληνες παραγωγοί όσο και οι καταναλωτές, αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός Γιάννης Δριβελέγκας.

Ο κ. Δριβελέγκας είχε σήμερα σειρά επαφών με παραγωγούς πατάτας του νομού Δράμας και κυρίως

Διαδικτυακή απάτη 200.000 ευρώ σε βάρος του ΙΚΑ!


Διαδικτυακή απάτη σε βάρος του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης αποκαλύφθηκε ύστερα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε τρεις πόλεις από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο ενεργούμενης αστυνομικής έρευνας και προανάκρισης για απάτη και πλαστογραφία σε βάρος του Ιδρύματος.

Συγκεκριμένα, εγκληματική οργάνωση που αποτελούνταν από πέντε ημεδαπούς, από τους οποίους οι τέσσερις είναι άνδρες και μία γυναίκα, είχαν υποβάλλει το προηγούμενο έτος σε Υποκαταστήματα του ΙΚΑ ψευδείς αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις απασχόλησης εργαζομένων σε εικονικά ή πραγματικά κατασκευαστικά έργα, προκειμένου, αφενός μεν, να αποκομίζουν τα ένσημα ασφάλισης οι ψευδώς δηλωμένοι εργάτες, αφετέρου δε να λαμβάνουν μέρος από τα

Παραδόθηκε στις αρχές συνιδιοκτήτης εταιρείας στο Βόλο


Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου προσήλθε την Τρίτη αυτοβούλως και συνελήφθη επιχειρηματίας, 41 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ' εξακολούθηση.

Ο εν λόγω επιχειρηματίας ήταν συνιδιοκτήτης εταιρείας μεταλλικών

Αποκαταστάθηκε το σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ



Η βλάβη στο ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης εισιτηρίων αποκαταστάθηκε. 
Τα εισιτήρια εκδίδονται πλέον

Δωρεάν εξέταση για καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

Δωρεάν εξέταση για τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας θα μπορούν να κάνουν όσες γυναίκες επιθυμούν, έως το τέλος του τρέχοντος μηνός.

Με αφορμή την ευρωπαϊκή εβδομάδα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά πρόγραμμα δωρεάν πληθυσμιακού προσυμπτωματικού ελέγχου, από σήμερα, Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, έως και την 1η Φεβρουαρίου 2012 σε 40 μεγάλα δημόσια νοσοκομεία.

Το υπουργείο Υγείας, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι «η πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των ασθενειών και ειδικότερα του καρκίνου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προτεραιότητες του υπουργείου Υγείας και

Μετάβαση στο Timeline για όλους τους χρήστες του Facebook

Όπως ανακοίνωσε το Facebook, μέσα στις επόμενες εβδομάδες όλοι ανεξαιρέτως οι χρήστες της υπηρεσίας θα δουν το λογαριασμό τους να παρουσιάζεται μέσω του Timeline. Αν και η αλλαγή δεν θα γίνει την ίδια στιγμή για όλους αλλά σταδιακά, θα είναι υποχρεωτική για κάθε χρήστη. Επιπλέον, από τη στιγμή που θα γίνει η μετάβαση, οι χρήστες θα έχουν περιθώριο μόνο επτά ημερών προκειμένου να κάνουν αλλαγές και να αφαιρέσουν τα στοιχεία που δεν θέλουν να εμφανίζονται.

Η χρήση του Timeline θα κάνει πολύ πιο εύκολη την πρόσβαση σε παλιότερες δημοσιεύσεις κάθε χρήστη και για το λόγο αυτό έχει δημιουργήσει πολλά παράπονα σε ό,τι αφορά ζητήματα

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι κάτοικοι του κέντρου

Ομάδα περίπου 200 ατόμων που κατοικούν στην περιοχή γύρω από την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το δημαρχείο Λιοσίων διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι η γειτονιά τους έχει μετατραπεί σε στέκι τοξικομανών. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν την υποβάθμιση της περιοχής τους εξαιτίας του εμπορίου ναρκωτικών που γίνεται μπροστά στα μάτια τους ακόμη και μέρα μεσημέρι και τη μη λήψη μέτρων από την

Αυτοκτόνησε συνεργάτης του Καραμπέρη στη Θεσσαλονίκη


Ένα περίεργο περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 58χρονος πήδηξε στο κενό από τον 3ο όροφο πολυκατοικίας που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Περδίκα και Χανίων στην περιοχή της Τούμπας.

Πηγές αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος άνδρας ονομάζεται Αντώνης Αυγερινός, ήταν άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του φερόμενου ως εγκεφάλου της εγκληματικής οργάνωσης Μ. Καραμπέρη και η αυτοκτονία του ενδεχομένως να

Εταιρεία επαναπροσλαμβάνει 17 απολυμένους που δε δέχτηκαν μείωση ωραρίου!

Η απόφαση σταθμός της δικαιοσύνης έρχεται την ώρα που πλήθος επιχειρήσεων εφαρμόζει την πρακτική του μειωμένου ωραρίου και άρα των μειωμένων αποδοχών.


Το μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την απόφαση 739/2012 (κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων) δικαίωσε 17 εργαζόμενους γνωστής εταιρείας τους οποίους απέλυσε το καλοκαίρι του 2011 επειδή δε δέχτηκαν μειωση του ωραρίου απασχόλησής τους.

Οπως δήλωσε o εργατολόγος και δικηγόρος των 17 απολυμένων Δημήτρης Περπατάρης «το

Απάντηση Παπανδρέου στον Πεπόνη από την Κόστα Ρίκα


Απάντηση για την εις βάρος του κριτική και τις ευθύνες που του αποδίδονται για «φούσκωμα» του ελλείμματος σε ποινικό επίπεδο πλέον, με βάση τη δικογραφία που απέστειλαν στη Βουλή οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης, έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, από την Κόστα Ρίκα όπου βρίσκεται για να προεδρεύσει στις εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

«Η προηγούμενη κυβέρνηση λίγες ημέρες πριν τις εκλογές δήλωσε ότι

Τι θα γίνει με όσους είχαν πληρώσει το χαράτσι σε Energa και Hellas Power

Διαβεβαιώσεις προς τους καταναλωτές που έχουν πληρώσει το Ειδικό Τέλος Ακινήτων ότι η καταβολή του ποσού προς το Δημόσιο θα γίνει κανονικά και δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους πελάτες που το έχουν εξοφλήσει παρέχουν με σημερινή ανακοίνωση οι εταιρίες Energa και Hellas Power.


Προαναγγέλουν επίσης προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, κατά των αποφάσεων για την απαγόρευση συμμετοχής τους στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι συμβάσεις των δύο εταιριών με τον Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής

Οικονομικά προβλήματα σε Nova και Forthnet


Η διακοπή της χρηματοδότησης απο τους Άραβες επιφέρει σωρεία προβλημάτων στον όμιλο (Forthnet/Nova), καθώς δεν προχώρησε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Κυκεώνας προβλημάτων από τα μεγάλα επενδυτικά ανοίγματα, τις επαναλαμβανόμενες ζημιές, τον υψηλό δανεισμό και την πρόσφατη διακοπή της χρηματοδότησης από τους βασικούς μετόχους, έχουν προκαλέσει «βραχυκύκλωμα» στη Forthnet.

Η νέα χρονιά δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον διευθύνοντα σύμβουλο του leader των εναλλακτικών παρόχων Πάνο Παπαδόπουλο. Η μεγάλη προσδοκία που είχε, για να αντιμετωπίσει τα πλήγματα που επιφέρει η οικονομική κρίση, μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου 30 εκατ.

Στη Βουλή το συντομότερο θέλει το φάκελο της ΕΛΣΤΑΤ ο Μ. Παπαϊωάννου


Τη διαβίβαση το συντομότερο στη Βουλή του φακέλου για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ θέλει ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, σύμφωνα με δηλώσεις του στο ρ/σ Real.

Όπως είπε, τα στοιχεία θα τα δώσει είτε σε εξεταστική επιτροπή είτε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Επιπλέον, ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε ότι η κατάθεση ερωτήματος για την αντικατάσταση των δύο οικονομικών

Τους εξαπατούσε μοιράζοντας άδειες οδήγησης-κυκλοφορίας


Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 46χρονος, ο οποίος με το πρόσχημα της διευκόλυνσης σε διαδικασίες έκδοσης - ανανέωσης - επέκτασης αδειών ικανότητας οδήγησης, μεταβιβάσεις οχημάτων κ.α., κατάφερε να αποσπάσει από 32 άτομα συνολικό ποσό ύψους 40.320 ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, εδώ και περίπου ένα χρόνο, ο 46χρονος εμφανιζόμενος ψευδώς ως υπάλληλος της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης και ως συνεργάτης σχολών οδηγών, πλησίαζε άτομα προκειμένου να τους διευκολύνει

Εργαστήριο ηρωίνης σε σπίτι στο Ν. Κόσμο


Εργαστήριο ηρωίνης ανακάλυψαν σε σπίτι στο Ν. Κόσμο αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα -τρεις Αλβανοί και ένας Έλληνας- που οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι για κατοχή - διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, και για εγκατάσταση εργαστηρίου νόθευσης

Υπό το βάρος των πιέσεων της τρόικας η κρίσιμη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων

Κρίσιμη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων θα παργματοποιηθεί σήμερα το πρωί στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ υπό τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας και του ΔΝΤ που με νέο υπόμνημα βάζει «φωτιά» σε μισθούς και εργασιακά.

Το σκληρό υπόμνημα της Τρόικας που είδε το φως της δημοσιότητας την Τρίτη, ζητά κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, κατάργηση της 6μηνης προστασίας που παρέχουν στους εργαζόμενους οι συλλογικές συμβάσεις μετά τη λήξη τους και περαιτέρω ελαστικοποίηση στην αγορά εργασίας αλλά και τη συμφωνία των εταίρων στην Ισπανία που υπέγραψαν μικρή αύξηση στους μισθούς.

Αναλυτικά στο υπόμνημά του το ΔΝΤ ζητά:


• Να καταργηθεί με νόμο ο 13ος και 14ος μισθός καθώς ανάλογος περιορισμός έχει ήδη επιβληθεί

Πώς εξαφανιστήκαν προτομές αρχαίων φιλοσόφων από την πλατεία Κοτζιά;

Τις προτομές έξι Ελλήνων φιλοσόφων είχαν εξαφανιστεί το 2004 από την πλατεία Κοτζιά, επί της θητείας της Ντόρας Μπακογιάννη.

Όπως αναφέρει η «Ελεύθερη Ώρα», η κυρία Μπακογιάννη, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ξήλωσε τις προτομές προκειμένου να τοποθετήσει στην θέση τους διάφορα κιόσκια, περίπτερα, που χρησίμευαν στην διεξαγωγή των αγώνων.

Με το πέρας των Αγώνων είχε υποσχεθεί να επαναφέρει τις προτομές στην θέση τους. Ωστόσοκάτι τέτοιο δεν έγινε, ούτε μετά τις αιτήσεις και παραστάσεις του ίδιου του γλύπτη, ο

Τρόμος στα βόρεια και τα νότια προάστια!

Νέα συμμορία με Καλάσνικοφ σκορπά τον τρόμο στα βόρεια και τα νότια προάστια. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να εισβάλλει σε τουλάχιστον έξι πολυτελή σπίτια, προκαλώντας πανικό στις διωκτικές Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Εσπρέσσο», οι αστυνομικοί πιστεύουν πως πρόκειται για την ίδια συμμορία καθώς οι δράστες και στις έξι ληστείες χτυπούν με δικό τους τρόπο. Δηλαδή, σπάνε τον ομφαλό της κλειδαριάς, έστω κι αν αυτή είναι ασφαλείας.

Οι υποψίες των αστυνομικών όμως

Ανδρέας Λοβέρδος: Το θέμα του ωραρίου θα επανέλθει


Η απόφαση της Βουλής για το θέμα του ωραρίου των φαρμακείων είναι σεβαστή, το θέμα όμως θα επανέλθει την ερχόμενη εβδομάδα με άλλη μορφή, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος για την απόρριψη της σχετικής τροπολογίας κατά τη χθεσινή ψηφοφορία στο κοινοβούλιο.

«Πρέπει να σεβαστώ την απόφαση της Βουλής, είναι σεβαστή, μου προτάθηκε να κάνω πίσω, όταν όμως πιστεύω ότι κάτι είναι σωστό, δεν μπορώ να κάνω πίσω», ανέφερε ο υπουργός μιλώντας στο ρ/σ Real FM.

Όσο για τη στάση των βουλευτών που υποστήριξαν ότι δεν ήταν ενήμεροι

Κ. Σκανδαλίδης: Κενό ηγεσίας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ


Για «κενό ηγεσίας και πολιτικής διεύθυνσης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ» κάνει λόγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, σε δήλωσή του με αφορμή τη χθεσινοβραδινή καταψήφιση του άρθρου 29 του πολυνομοσχεδίου για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων  κ. Σκανδαλίδης ζητεί από τον πρόεδρο του Κινήματος, Γιώργο Παπανδρέου, να συγκαλέσει άμεσα την Κοινοβουλευτική Ομάδα για να συζητήσει τη διάταξη μάχης και τους στόχους και να εκλέξει τον πρόεδρό της.

«Είναι αδιανόητο οι βουλευτές μας να μην αντιμετωπίζουν συντεταγμένα τα πολύ βαρύτερα και κρισιμότερα καθήκοντα που προμηνύονται της αμέσως επόμενες μέρες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σκανδαλίδης και προσθέτει:

Τα βλαστοκύτταρα στην υπηρεσία της διάσωσης απειλούμενων ζώων;


Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αιλουροειδή, η λεοπάρδαλη του χιονιού, απειλείται. «Συγγενείς» της βρίσκονται σε ακόμη χειρότερη μοίρα. Τα προγράμματα αναπαραγωγής σε συνθήκες αιχμαλωσίας και οι πρωτοβουλίες για την προστασία οικοτόπων καρποφορούν μετά από χρόνια. Τότε για κάποια είδη θα είναι πλέον αργά. Θα μπορούσε η επιστήμη να βοηθήσει στη διάσωσή τους δημιουργώντας... αντίγραφα στο εργαστήριο;

Επιστήμονες από την Αυστραλία έκαναν το πρώτο βήμα, το οποίο και περιγράφουν στην επιθεώρηση Theriogenology: στα εργαστήρια του Πανεπιστημίου Μόνας της Μελβούρνης δημιούργησαν κύτταρα παρόμοια με τα εμβρυονικά βλαστοκύτταρα από τον ιστό ενήλικου εκπροσώπου του είδους Panthera uncia, της γνωστής λεοπάρδαλης του χιονιού.

Για τον υποψήφιο διδάκτορα Ρατζνίς Βέρμα, το εγχείρημα αυτό είναι κάτι περισσότερο από μια μελέτη που θα του εξασφαλίσει τον πολυπόθητο τίτλο. Είναι μια πολύ προσωπική αποστολή, καθώς

Αίτημα παρέμβασης εισαγγελέα για τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Την παρέμβαση του εισαγγελέα έχουν ζητήσει οι εκπρόσωποι της τρόικας, προκειμένου να εξέλθουν του ξενοδοχείου Χίλτον, στην είσοδο του οποίου έχουν συγκεντρωθεί από το

Σύνταγμα: Δωρεάν διανομή αγροτικών προϊόντων

Παραγωγοί και επιχειρήσεις αγροτικών προϊόντων της Βοιωτίας διανέμουν από νωρίς σήμερα το πρωΐ,

Απάντησε ο Καρατζαφέρης για τους τοκογλύφους

Την απάντηση του για τις φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου και που τον δείχνουν σε… θερμές χειραψίες με τον αρχιτοκογλύφο της Θεσσαλονίκης Μ. Καραμπέρη και τις σχέσεις του με το ΛΑΟΣ, έδωσε ο πρόεδρος του του κόμματος Γ. Καρατζαφέρης.

Μέσω της εκπομπής που διατηρεί στο τηλεοπτικό κανάλι ΤΗΛΕ ΑΣΤΥ, ο Γ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τίποτε για τις παράνομες δραστηριότητες του Καραμπέρη,

Ρωγμές στα φτερά ενός Airbus A380 εντόπισαν οι προληπτικοί έλεγχοι


Οι μηχανικοί που επιθεωρούν τα Airbus Α380 για ρωγμές στα φτερά μετά από σύσταση των ευρωπαϊκών Αρχών εντόπισαν προβλήματα σε τουλάχιστον ένα αεροσκάφος.

Οι ευρωπαϊκές Αρχές ασφαλείας των αεροπορικών μεταφορών διέταξαν επείγουσες επιθεωρήσεις στο ένα τρίτο περίπου του στόλου των τεράστιων αεροσκαφών την περασμένη εβδομάδα αφότου δυο τύποι ρωγμών ανακαλύφθηκαν στον ίδιο τύπο βραχίονα μέσα από τα φτερά του μεγαλύτερου αεροσκάφους του κόσμου.

Οι εταιρείες που έχουν αεροσκάφη αυτού του τύπου έχουν διορία έως την Παρασκευή για να ολοκληρώσουν την πρώτη φάση των ελέγχων, μετά από τους οποίους η Airbus ή οι ρυθμιστικές Αρχές

Για ένα πιο ασφαλές Facebook

Αν και λίγοι πια πιστεύουν τα παραπλανητικά μηνύματα που δημοσιεύονται από τοίχο σε τοίχο σχετικά με την ασφάλεια του λογαριασμού μας στο Facebook, το ερώτημα του πώς να προστατεύσει κανείς το προφίλ του από κακόβουλα άτομα παραμένει.

Για κανένα λόγο μην πιστεύετε/αναδημοσιεύετε μηνύματα που ταξιδεύουν από τοίχο σε τοίχο. Αν το Facebook έχει ένα κενό ασφαλείας, το διορθώνει αμέσως μόνο του. Δεν περιμένει από τους χρήστες να ενημερώσουν ο ένας τον άλλο με τέτοιου είδους μηνύματα. Πάντοτε λοιπόν πρόκειται για φάρσες.

Ενεργοποιήστε από τις ρυθμίσεις ασφαλείας την ασφαλή περιήγηση: Ρυθμίσεις λογαριασμού ==> Ασφάλεια ==> Ασφαλής περιήγηση

Ενεργοποιήστε από τις ρυθμίσεις ασφαλείας τις ειδοποιήσεις σύνδεσης: Ρυθμίσεις λογαριασμού ==> Ασφάλεια ==> Ειδοποιήσεις σύνδεσης. Με αυτή τη ρύθμιση θα ενημερώνεστε αμέσως όποτε

Στη Ρωσία ο Αντ. Σαμαράς


Στη Ρωσία, όπου πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη, βρίσκεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

Στις 11:00 ο κ. Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της Προεδρικής Διοίκησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Ιβανόφ, ενώ στις 15:00 θα συναντηθεί με την

«Πρεμιέρα» του διαλόγου για το φορολογικό


Αρχίζει σήμερα ο διάλογος μεταξύ των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου για το νέο φορολογικό σύστημα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναμένεται να έχει το πρωί συνάντηση με τους εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Βρούτση, και του ΛΑΟΣ, Αλέκο Χρυσανθακόπουλο, προκειμένου να συζητηθούν οι βασικοί άξονες του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Σημειώνεται πως η ΝΔ έχει ήδη

Καταψηφίστηκε το άρθρο για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων


Καταψηφίστηκε, μετά από ονομαστική ψηφοφορία, το άρθρο 29 για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, ενώ υπερψηφίστηκαν όλες οι υπόλοιπες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

Η έγκριση του άρθρου «προσέκρουσε» στις έντονες αντιδράσεις από πολλούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ. Τελικά, σε σύνολο 253 παρόντων, υπέρ του επίμαχου άρθρου, τάχθηκαν 101 βουλευτές, ενώ 65 το καταψήφισαν και 87 δήλωσαν «παρών», με αποτέλεσμα να απορριφθεί.

Σύμφωνα με τη νέα εκδοχή της διατύπωσής της που κατέθεσε ο υπουργός Υγείας, η νομιμοποίηση της υπερωριακής εργασίας ενός φαρμακείου γίνεται «όπως προσδιορίζεται απ' τη νομοθεσία και

Ο καιρός στις 25.01.2012


Αυξημένες νεφώσεις με βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, περιμένουμε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012. Τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στη Δυτική Ελλάδα ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 8 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 5 έως 12, στην Κεντρική Ελλάδα από 6 έως 13, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 16 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Μέτριοι έως ισχυροί και στο Κρητικό σχεδόν θυελλώδεις νότιοι – νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο

Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο Θόδωρος Αγγελόπουλος

Έφυγε από τη ζωή ο διάσημος σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος, μετά από πολύωρη μάχη που έδωσαν οι γιατροί να τον κρατήσουν στη ζωή.

Τον Θ. Αγγελόπουλο παρέσυρε μοτοσικλέτα στην περιφερειακή οδό Δραπετσώνας, μετά το πρώτο τούνελ, στο ρεύμα προς Κερατσίνι.

Ο σκηνοθέτης βρισκόταν στο σημείο για γύρισμα ταινίας και τη στιγμή που διέσχιζε το οδόστρωμα παρασύρθηκε από τη μοτοσικλέτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οδηγός της μοτοσικλέτας ήταν ειδικός φρουρός εκτός υπηρεσίας, ο οποίος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Αττικό Νοσοκομείο.

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Απριλίου 1935. Έκανε νομικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τις οποίες εγκατέλειψε πριν πάρει το πτυχίο του. Το 1961 έφυγε στο