www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Λίστα με 11 πολιτικούς και 9 δημοσιογράφους - Ποιοί ήταν οι επόμενοι στόχοι του Ε.Α.

Ανάμεσα στους επόμενους στόχους του Επαναστατικού Αγώνα ήταν 11 πολιτικοί που προέρχονται κυρίως από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και 9 δημοσιογράφοι τόσο της τηλεόρασης όσο και των εφημερίδων.

Μάλιστα επειδή οι περισσότεροι από αυτούς τους «μεγάλους» στόχους κινούνταν με θωρακισμένα οχήματα, υπήρχαν αποθηκευμένα στοιχεία για το επίπεδο θωράκισης διαφόρων μοντέλων θωρακισμένων αυτοκινήτων, ενδεχομένως για να πλήξουν αυτοκινητοπομπή μεταφοράς τους.

Σε άλλο κατάλογο υπήρχαν επωνυμίες και διευθύνσεις 13 εταιριών, όπως λατομείων και άλλων επιχειρήσεων, σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενδεχομένως για την προμήθεια ή κλοπή εκρηκτικών υλών κατασκευής βομβών με αντίστοιχο οδηγό κατασκευής.

Αβγό στο πρωινό, «σύμμαχος» της δίαιτας

ΛΟΝΔΙΝΟ. Η κατανάλωση αβγών στο πρωινό μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στον αγώνα ενάντια στα περιττά κιλά, σύμφωνα με νέα μελέτη. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ, όπως αναφέρουν στο επιστημονικό έντυπο «Νutrition Research». Οι επιστήμονες είδαν ότι η κατανάλωση αβγών το πρωί βοηθά στη μείωση κατανάλωσης θερμίδων ως και κατά 18% μέσα στην ημέρα. Και αυτό διότι η πλούσια σε πρωτεΐνη τροφή δημιουργεί αίσθημα κορεσμού για μεγαλύτερο διάστημα.

Στη μελέτη συμμετείχαν 21 άνδρες: τη μία ημέρα οι εθελοντές έφαγαν πρωινό το οποίο περιελάμβανε τρία αβγά και μιάμιση φέτα ψωμί του τοστ. Τη δεύτερη ημέρα έφαγαν πρωινό που περιείχε ένα ατομικό ψωμάκι, τετηγμένο τυρί χαμηλών λιπαρών και γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.

Και τα δύο πρωινά περιείχαν τον ίδιο ακριβώς αριθμό θερμίδων. Ωστόσο μετά το πρωινό που βασιζόταν στην πρωτεΐνη των αβγών οι άνδρες κατανάλωσαν

Πτώση μετεωρίτη στις ΗΠΑ - Ανησυχία στους επιστήμονες για την αύξηση της πτώσης μετεωριτών (video)

Aνήσυχη εμφανίζεται η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα αστροφυσικής από την συχνή πτώση κομητών και μετεωριτών στο ηλιαακό μας σύστημα, Χθες το βράδυ στις πολιτείες της Indiana, του Michigan, της Dakota και της Iowa των ΗΠΑ οι κάτοιχοι έγιναν μάρτυρες μιας εντυπωσιακής πτώσης μετέωρου –αυτή είναι τουλάχιστον η επικρατούσα εκδοχή- η πτώση του οποίου όμως συνοδευόταν από δυνατό θόρυβο.


Από την αρχή του χρόνου έχουν πέσει τόσο μεγάλα ουράνια σώματα επάνω στο Ήλιο, όσα συνήθως πέφτουν κατά την διάρκεια μιας ολόκληρης χρονιάς.

Κάμερα από αστυνομικό αυτοκίνητο στην ανατολική Iowa κατέγραψε http://www.youtube.com/watch?v=TR2uNajroOM την εντυπωσιακή αυτή πτώση του μετέωρου μέσα από τα σύννεφα, και το γεγονός σχολιάστηκε από τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Ένα άλλο μεγάλο ουράνιο σώμα το οποίο βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση, για την ώρα, από το ηλιακό μας σύστημα, παρακολουθείτε με μεγάλη προσοχή από τους επιστήμονες
defencenet

20 τουρκικά αεροσκάφη και σωρεία παραβάσεων και παραβιάσεων

Το δίκτυο των ραντάρ της ΠΑ εντόπισε σήμερα 15 Απριλίου, 6 σχηματισμoύς αποτελούμενους από 20 συνολικά τουρκικά αεροσκάφη, τα οποία πραγματοποίησαν 6 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας του FIR Αθηνών και 6 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. Δύο από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.
defencenet

Πώς να κατεβάσετε εύκολα βίντεο από το νέο Youtube!

Με την προσθήκη ενός Add-on στον Mozilla Firefox μπορείτε να κατεβάζετε όποιο βίντεο θέλετε από το Youtube.


Όσοι δεν έχετε Mozilla Firefox ξεκινήστε από το να το κατεβάσετε και να το εγκαταστήστε από εδώ http://www.mozilla.com/en-US/firefox/personal.html.

Στη συνέχεια επιλέξτε Tools και κάντε κλικ στην επιλογή Add-ons. Στο search αναζητείστε το DownloadHelper, εγκαταστήστε το στον υπολογιστή σας και κάντε restart τον Firefox.

Θα εμφανιστεί ένα νέο εικονίδιο δίπλα από την γραμμή διευθύνσεων (Adress Bar) και απλά πατώντας πάνω του όταν βλέπετε ένα βίντεο στο Youtube σας δίνει επιλογές για τη μορφή που θέλετε να το κατεβάσετε.

Τόσο εύκολο και φυσικά δουλεύει κανονικότατα μετα την τελευταία αλλαγή που έκανε το Υoutube!
newsit

Υποθαλάσσιο πάρκο στον Άγιο Νικόλαο

Υποθαλάσσιο πάρκο δημιουργεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο με στόχο την προώθηση του καταδυτικού τουρισμού.

Το έργο θα είναι το πρώτο που γίνεται με τη συγκεκριμένη τεχνική και με στόχο τις καταδύσεις σε ολόκληρη τη Μεσόγειο και έχει μελετηθεί και θα υλοποιηθεί με δαπάνη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λασιθίου.

Η παρουσίαση του έργου έγινε στο Επιμελητήριο Λασιθίου από τον Διευθυντή Ερευνών του ΕΛΚΕΘΕ κ. Κώστα Ντούνα που είχε την ευθύνη εκπόνησης της μελέτης και ωρίμανσης του έργου.

Η πρωτοβουλία στηρίζεται από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος σε γραπτή δήλωσή του τονίζει πως η συγκεκριμένη υποδομή είναι

Η χώρα που ζει από τα σκουπίδια της

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ 'Oταν άλλοι θεωρούν τα σκουπίδια βρώμικο πρόβλημα, οι Δανοί τα βλέπουν ως καθαρό και εναλλακτικό καύσιμο, ή ακόμη και ως πηγή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Δανία διαθέτει πλέον δεκάδες μη συμβατικές μονάδες αποτέφρωσης, επεξεργασίας και ανακύκλωσης σκουπιδιών, δηλαδή υπερσύγχρονα εργοστάσια τα οποία μετατρέπουν τα απορρίμματα σε ενέργεια και θέρμανση για τις κοινότητες που τα φιλοξενούν, με τεράστια οφέλη για το περιβάλλον.

Η χρήση αυτών των μονάδων έχει μειώσει όχι μόνο τις ενεργειακές δαπάνες και την εξάρτηση της Δανίας από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, αλλά και τη χρήση των χωματερών και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Στην πραγματικότητα, οι μονάδες αυτές λειτουργούν τόσο καθαρά και χωρίς οσμές που πλέον τα

Νέα ευρήματα για την τρομοκρατία

Σημαντικά ευρήματα δημοσίευσε η Ελληνική Αστυνομία από τις έρευνες που διεξάγει σχετικά με τη δράση τρομοκρατικών οργανώσεων.

Σε συνέχεια των ερευνών που διεξάγονται για την τρομοκρατία στη χώρα μας, χθες Τετάρτη, 14 Απριλίου και κατά τις απογευματινές ώρες, εντοπίστηκε το ΙΝΕ 1629 αυτοκίνητο Lancia Dedra, ιδιοκτησίας του κατηγορουμένου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», Κωνσταντίνου ΓΟΥΡΝΑ, το οποίο μεταφέρθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Το εν λόγω αυτοκίνητο ερευνήθηκε παρουσία εισαγγελέα.

Στο χώρο αποσκευών του (πορτ-μπαγκάζ) βρέθηκε και κατασχέθηκε σακίδιο πλάτης, το οποίο περιείχε τα ακόλουθα:

-Δύο (2) πιστόλια Zastava, των 9 χιλιοστών, με γεμιστήρες άνευ φυσιγγίων

-Δύο (2) επιπλέον γεμιστήρες κενούς φυσιγγίων

-Εκατόν είκοσι πέντε (125) σφαίρες των 9 χιλιοστών

Συγχώνευση τριών φορέων του Υπ. Παιδείας


Τη συγχώνευση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας και του Οργανισμού Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, με βάση την απόφαση του Πρωθυπουργού περί κατάργησης, συγχώνευσης ή μεταφοράς αρμοδιοτήτων των φορέων.


Ο συντονισμός των διαδικασιών για την συγχώνευση των τριών αυτών φορέων ανατέθηκε στον κ. Αλέξιο Δημαρά, επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Πατρών.
naftemporiki

Υπερψηφίστηκε το φορολογικό νομοσχέδιο

Yπερψηφίστηκε και επί των άρθρων και επί του συνόλου το φορολογικό νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής.


Η πλειοψηφία υπερψήφισε το νομοσχέδιο, η ΝΔ υπερψήφισε το ένα τρίτο των άρθρων, ενώ ορισμένες διατάξεις υπερψήφισε ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ καταψήφισε το σύνολο των άρθρων, αν και αναγνώρισε πως περιλαμβάνονται σ’ αυτά και ορισμένες επιμέρους ευεργετικές διατάξεις, ανάμεικτες ωστόσο με άλλες που το βρίσκουν αντίθετο.
naftemporiki

Νικήτρια στήλη Τζόκερ

Αποτελέσματα


1071η Κλήρωση 15/04/2010
 
ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΣΤΗΛΗ


17 22 36 39 42 ΤΖΟΚΕΡ: 14

Κατηγορίες Επιτυχιών    Διανεμόμενα               Επιτυχίες      Κέρδη ανά επιτυχία


5+1                               19.278.990,85                  3              6.426.330,28

5                                      2.192.295,85               40                   54.807,39

4+1                                                                     310                    2.500,00

4                                                                      5.705                         50,00

3+1                                                                15.138                         50,00

3                                                                  269.222                           2,00

2+1                                                             205.478                            2,00

1+1                                                            962.009                             1,50

Σύνολο Στηλών : 49.543.409

ΜΙG: Πώληση του κλάδου αρτοποιίας-ζαχαρωδών της Vivartia

Την πώληση του κλάδου αρτοσκευασμάτων και ζαχαρωδών της Vivartia σε κοινοπραξία επενδυτών με επικεφαλής το σαουδαραβικό όμιλο Olayan και το Σπύρο Θεοδωρόπουλο προς 730 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Marfin Investment Group (MIG).


Στη σχετική της ανακοίνωση σημειώνει τα ακόλουθα:

«Η Marfin Investment Group (MIG) ανακοινώνει σήμερα την συμφωνία για την πώληση του 100% του κλάδου αρτοσκευασμάτων και ζαχαρωδών της Vivartia, ο οποίος θα αποσχισθεί και θα εισφερθεί σε νέα εταιρεία με την ονομασία Chipita σε κοινοπραξία επενδυτών της οποίας ηγούνται ο όμιλος Olayan και ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, μέχρι σήμερα Διευθύνων Σύμβουλος της Vivartia, έναντι συνολικού τιμήματος 730 εκατ. ευρώ από τα οποία 327 εκατ. ευρώ είναι δανειακές υποχρεώσεις που αναλαμβάνει η νέα εταιρεία. Το τίμημα ανταποκρίνεται σε πολλαπλασιαστή 12,6 επί

Μέχρι την Παρασκευή 7 πμ θα παραταθεί η απαγόρευση πτήσεων

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 7ΠΜ ΤΟΠΙΚΗ ΩΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ, λόγω της μεταφοράς στάχτης από το ισλανδικό ηφαίστειο που εξερράγη, ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή υπηρεσία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας Eurocontrol.

Σύμφωνα με την ίδια, ενδέχεται να κλείσει ο εναέριος χώρος Γαλλίας και Γερμανίας, ενώ οι εναέριες μετακινήσεις αναμένεται να μειώθούν κατά 20 με 25%.
naftemporiki

ΝΔ: Κάλεσμα για λήψη μέτρων κατά της ανεργίας

«Το φορολογικό νομοσχέδιο δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνει νόμος γιατί θα βυθίσει την καθημερινότητα του Ελληνα και της Ελληνίδας σε ύφεση και μαρασμό», παρατήρησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος.


Κάλεσε επίσης τον πρωθυπουργό να προχωρήσει άμεσα στη λήψη μέτρων κατά της ανεργίας, καθώς, όπως είπε, «ο μεγαλύτερος κίνδυνος που προκύπτει, αν παραταθεί η βαθιά ύφεση, είναι να έχουμε τους επόμενους μήνες περαιτέρω εκτίναξη των μεγεθών της οικονομίας σε δυσθεώρητα ύψη».

Εξάλλου, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρακολουθεί την εξέλιξη των μεγεθών στις αγορές, που αφορούν το κόστος δανεισμού της χώρας και έπειτα από εντολή του Α. Σαμαρά θα εξακολουθήσει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική.
naftemporiki

Περικοπές και στον ιδιωτικό τομέα συστήνει ο Ρεν

Σύσταση στη χώρα μας για επέκταση των μέτρων περικοπής των δαπανών του δημόσιου τομέα και στον ιδιωτικό απηύθυνε ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν.


Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το πώς χώρες όπως η Ελλάδα που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, θα μπορέσουν στο μέλλον να κινητοποιήσουν τους παράγοντες ανάπτυξης, θα μπορέσουν να έχουν βιώσιμη ανάπτυξη και εάν για αυτό θα χρειάζονται ευρωπαϊκή βοήθεια, σημείωσε πως είναι σημαντικό τα μέτρα περικοπής των δαπανών που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση για τον δημόσιο τομέα να επεκταθούν και στον ιδιωτικό τομέα, διευκρινίζοντας όμως πως αυτό εξαρτάται από την ελληνική κυβέρνηση και τους κοινωνικούς εταίρους.

Ο κοινοτικός επίτροπος ανέφερε ακόμη ότι η πρόσφατη παγκόσμια οικονομική κρίση έδειξε καθαρά ότι πλέον η οικονομική ανάπτυξη δεν μπορεί να θεωρείται ως δεδομένη παρά το γεγονός ότι γίνονται μικρά βήματα προς την κατεύθυνση της ανάκαμψης. Ο φόβος που υπάρχει πλέον παντού είναι εκείνος

Αίγυπτος: Βρέθηκε τάφος 3.300 χρόνων!

Ομάδα Αιγυπτίων αρχαιολόγων ανακάλυψε στη βορειοανατολική περιοχή Ισμαηλία τον τάφο ενός βασιλικού γραμματέα ηλικίας 3.300 ετών...


Ο τάφος, ηλικίας τουλάχιστον 3.300 ετών, που ανακαλύφθηκε στην περιοχή Τελ Ελ Μασχούτα, 120 χλμ. ανατολικά του Καΐρου, ανήκε στον Κιν Αμίν, έναν βασιλικό γραμματέα που κατείχε σημαντικά αξιώματα.

Περιείχε επίσης ένα κομμάτι διακοσμημένης πλάκας ασβεστόλιθου πάνω στην οποία ήταν χαραγμένα ιερογλυφικά που αντιπροσωπεύουν το όνομα 'Αβαρις, που ήταν η πρώην πρωτεύουσα των Υξώς, ενός πολυεθνοτικού λαού που έφθασε στην περιοχή του Δέλτα του Νείλου από την Ασία.

Σύμφωνα με τον Ζάχι Χαουάς, τον επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων "ο τάφος αυτός είναι ο πρώτος ο οποίος χρονολογείται στη 19η δυναστεία που ανακαλύπτουμε στην περιοχή του Δέλτα του Νείλου με ένα τέτοιο βαθμό τελειότητας και καλλιτεχνικής δημιουργικότητας στην εκτέλεση των διακοσμήσεων".

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν επίσης στο ανώτερο επίπεδο των ταφικών ανασκαφών 35 τάφους ρωμαϊκής εποχής.
newsit

Ανακαλούνται 90.000 Mazda – Η Toyota σταματά τις πωλήσεις Lexus

Και τώρα η σειρά της Mazda. Άλλη μια ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοινώνει την ανάκληση αυτοκινήτων της.

Η Mazda ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακαλεί στην Ιαπωνία και την Κίνα περίπου 90.000 αυτοκίνητα Axela, τα οποία διατίθενται στο εξωτερικό ως "Mazda 3", εξαιτίας πιθανής διαρροής λαδιών, ενώ πρόσθεσε ότι καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί προς τα παρόν για τα Mazda 3 που κυκλοφορούν στην Ευρώπη, τρίτη αγορά στον κόσμο του μοντέλου αυτού.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να ανακληθούν 35.181 αυτοκίνητα στην Ιαπωνία και περίπου 54.000 στην Κίνα, τα οποία κατασκευάστηκαν μεταξύ Ιανουαρίου 2006 και Μαρτίου 2009. Σύμφωνα με την

Για κατοχή εκρηκτικών οι 4 της Καλλιθέας - Δεν διώκονται για τους "Πυρήνες"

Δεν ήταν επαρκή τα στοιχεία για να διωχθούν με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο οι τρεις νεαροί και η μητέρα του ενος που συνελήφθησαν στην Καλλιθέα.

Οι τρεις νεαροί και η μητέρα τού ενός παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, καθώς τα στοιχεία δεν κρίθηκαν επαρκή για να διωχθούν με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο και να παραπεμφθούν στον ειδικό εφέτη ανακριτή, που χειρίζεται την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Έτσι, σε βάρος των τεσσάρων ασκήθηκε ποινική δίωξη για την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος της κατοχής εκρηκτικών, καθώς και για πλημμεληματικές πράξεις.

Η δικογραφία ανατέθηκε στην 31η τακτική ανακρίτρια.
newsit

Διαψεύδονται οι πληροφορίες για κλείσιμο του εναέριου χώρου της Ολλανδίας

Η ευρωπαϊκή υπηρεσία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας Eurocontrol ανακοίνωσε ότι δεν έχει λάβει προς το παρόν απόφαση για το κλείσιμο του εναέριου χώρου της Ολλανδίας λόγω της στάχτης από το ισλανδικό ηφαίστειο που εξερράγη, διαψεύδοντας προηγούμενες πληροφορίες. Εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Άμστερνταμ δήλωσε ότι περίπου 40 με 50 πτήσεις είχαν ακυρωθεί, αλλά δεν είναι ακόμα γνωστό αν θα κλείσει εντελώς το αεροδρόμιο.
naftemporiki

Κλείνει ο εναέριος χώρος Δανίας, Ολλανδίας, Βελγίου και Γερμανίας

Κλείνει από σήμερα το απόγευμα ο εναέριος χώρος της Δανίας, της Ολλανδίας, του Βελγίου και της δυτικής Γερμανίας λόγω της μεταφοράς στάχτης από το ηφαίστειο που έχει εκραγεί στην Ισλανδία.


Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, ο εναέριος χώρος της Δανίας θα κλείσει από τις 16.00 ώρα Γκρίνουιτς (19.00 ώρα Ελλάδας).

Νωρίτερα το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ είχε ανακοινώσει ότι δεκάδες πτήσεις από και προς τη Βρετανία, τις σκανδιναβικές χώρες και τη Ρωσία είχαν ακυρωθεί.

Οι υπηρεσίες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισαν να καθηλώσουν τα αεροπλάνα και στο Βέλγιο, καθώς και σε δυτικά τμήματα της Γερμανίας μετά το μεσημέρι.
naftemporiki

Ελ. Βενιζέλος: Ακυρώσεις πτήσεων από και προς Λονδίνο

Σε ακυρώσεις πτήσεων από και προς το Λονδίνο προχωρούν έως και αύριο το πρωί οι αεροπορικές εταιρείες Easy Jet και British Airways, εξαιτίας της ηφαιστειακής στάχτης που μεταφέρεται από την Ισλανδία στον εναέριο χώρο της Βρετανίας.


Συγκεκριμένα, από το Ελευθέριος Βενιζέλος ανακοινώθηκε πως ακυρώνονται οι ακόλουθες πτήσεις:

Easy jet

Ώρα: 14.40 από Αθήνα προς Gatwick

Ώρα: 18.20 (τοπική ώρα) από Gatwick προς Αθήνα

Ώρα: 19.00 από Αθήνα προς Gatwick

Χάος στην Ινδία μετά τη φονική θύελλα

Οι ινδικές αρχές προσπαθούν σήμερα να οργανώσουν το έργο διάσωσης στα κρατίδια που επλήγησαν από τη σφοδρή θύελλα, η οποία άφησε πίσω της τουλάχιστον 129 νεκρούς και χιλιάδες άστεγους.


Άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα μεγαλύτερη των 120χλμ. την ώρα σάρωσαν τη νύχτα της Τρίτης τα ινδικά κρατίδια του Μπιχάρ, της δυτικής Βεγγάλης και του Ασαμ, καθώς και το βορειοδυτικό Μπανγκλαντές.

Σύμφωνα με τον υπουργό πολιτικής άμυνας της δυτικής Βεγγάλης υπάρχει έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού για τη διανομή ρυζιού και φαρμάκων και οι διασώστες δίνουν μάχη με το χρόνο να βοηθήσουν τους άστεγους κάτω από αντίξοες συνθήκες, καθώς πολλοί δρόμοι είναι αποκλεισμένοι από ξεριζωμένα δέντρα.

Στη δυτική Βεγγάλη, 250.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι και 41 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Από