www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Ανακαλούνται 90.000 Mazda – Η Toyota σταματά τις πωλήσεις Lexus

Και τώρα η σειρά της Mazda. Άλλη μια ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοινώνει την ανάκληση αυτοκινήτων της.

Η Mazda ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακαλεί στην Ιαπωνία και την Κίνα περίπου 90.000 αυτοκίνητα Axela, τα οποία διατίθενται στο εξωτερικό ως "Mazda 3", εξαιτίας πιθανής διαρροής λαδιών, ενώ πρόσθεσε ότι καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί προς τα παρόν για τα Mazda 3 που κυκλοφορούν στην Ευρώπη, τρίτη αγορά στον κόσμο του μοντέλου αυτού.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να ανακληθούν 35.181 αυτοκίνητα στην Ιαπωνία και περίπου 54.000 στην Κίνα, τα οποία κατασκευάστηκαν μεταξύ Ιανουαρίου 2006 και Μαρτίου 2009. Σύμφωνα με την
Mazda, ένας σωλήνας λαδιού είναι τοποθετημένος υπερβολικά κοντά στο σύστημα θέρμανσης του οχήματος και μπορεί να προκαλέσει διαρροή εάν το αυτοκίνητο οδηγείται επί μακρόν σε δύσβατους δρόμους.

Παράλληλα, η Toyota ανακοίνωσε ότι διακόπτει παγκοσμίως τις πωλήσεις των Lexus GX 460 SUV που παρήχθησαν εντός του 2010, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να λάβει παρόμοια μέτρα και για ένα άλλο SUV της εταιρείας, το Land Cruiser Prado.

Η Toyota εξαναγκάστηκε στην κίνηση αυτή, όταν ήδη από την Τρίτη αμερικανική οργάνωση καταναλωτών κάλεσε την εταιρεία να αναστείλει τις πωλήσεις του Lexus GX 460 SUV, λόγω προβλημάτων ασφαλείας. Το ιδιαίτερα αξιόπιστο περιοδικό Consumer Reports δημοσίευσε μία σπάνια προειδοποίηση "μην το αγοράσετε" για το μοντέλο αυτό, διότι κατά τη διάρκεια δοκιμαστικών ελέγχων οι μηχανικοί του περιοδικού διαπίστωσαν πως το όχημα παρεκκλίνει της πορείας του πολύ εύκολα και ότι, σε παρόμοιες συνθήκες στο δρόμο, μπορεί κάλλιστα να ανατραπεί.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: