www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Συλλήψεις για δορυφορική πειρατεία της NOVA

Στη σύλληψη δύο ατόμων, ενός Έλληνα και μιας αλλοδαπής, για οργανωμένη μορφή δορυφορικής πειρατείας μέσω ίντερνετ, προχώρησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για ακόμη επτά Ελληνες.


Όπως ανακοίνωσε η ΓΑΔΑ, οι συλληφθέντες, με τη χρήση αποκωδικοποιητών φορτωμένων με ειδικό παράνομο λογισμικό, διένειμα παράνομα, μέσω διαδικτύου, το συνδρομητικό σήμα της NOVA.

Για το λόγο αυτόν, η εταιρεία Multichoice Hellas υπέβαλε μήνυμα κατ’ αγνώστων, καταγγέλλοντας ότι αυτές οι παράνομες υπηρεσίες προσφέρονται σε χρήστες έναντι αγνώστου χρηματικού ποσού, χαμηλότερου της νόμιμης μηνιαίας συνδρομής για το μπουκέτο NOVA και οδηγούν στην απώλεια κερδών τόσο για την ίδια την εταιρεία όσο και για το ελληνικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με τη Multichoice, η οικονομική ζημιά που έχει υποστεί το δημόσιο για τα έτη 2008-2009 ανέρχεται στο ποσό των 15.975.360 ευρώ.

Κατά τη διενέργεια ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Ένας φορητός Η/Υ μέσω του οποίου γινόταν ηλεκτρονική διαχείριση .

• πέντε δορυφορικοί δέκτες παρανόμως προγραμματισμένοι για θέαση, μέσω διαδικτύου

ΓΣΕΕ: Να απαγορευθούν οι απολύσεις

Απαγόρευση των απολύσεων όσο διαρκεί η οικονομική κρίση και επιβολή ποινών στους εργοδότες ζητεί από τον πρωθυπουργό η ΓΣΕΕ.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, το προεδρείο της Συνομοσπονδίας κατέθεσε στον Γιώργο Παπανδρέου αναλυτικό υπόμνημα με το σύνολο των θέσεων και των προτάσεών της.

Εκτός από την απαγόρευση στους εργοδότες να απολύουν και να θέτουν το προσωπικό σε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών, η ΓΣΕΕ ζητεί να ληφθούν μέτρα για τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους χαμηλόμισθους, να ενισχυθεί η προστασία των ανέργων και να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας και να χρηματοδοτήσει το κράτος τα ταμεία υγείας και κοινωνικής

Τα συμπτώματα-SΟS για καρκίνο στις ωοθήκες

Μην παραμελείτε συμπτώματα στην περιοχή της κοιλιάς - όπως φούσκωμα ή αίσθημα πίεσης- και μην ξεχνάτε το ετήσιο κολπικό υπερηχογράφημα στον γυναικολόγο σας. Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου των ωοθηκών σώζει τις εννέα στις δέκα ασθενείς.


Ο καρκίνος των ωοθηκών, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ (ΝCΙ), είναι αυτός που εμφανίζεται στη μία ή και στις δύο ωοθήκες (το ζευγάρι των γυναικείων αναπαραγωγικών αδένων, στους οποίους δημιουργούνται τα ωάρια). Οι περισσότεροι από αυτούς είναι είτε επιθηλιακά καρκινώματα (που αρχίζουν στα κύτταρα της επιφάνειας της ωοθήκης) είτε κακοήθεις όγκοι των κυττάρων (που αρχίζουν στα γεννητικά κύτταρα των ωαρίων).

«Ο επιθηλιακός καρκίνος των ωοθηκών αποτελεί το συνηθέστερο αίτιο κακοήθους όγκου και πρακτικά είναι συνώνυμο με την έννοια του καρκίνου των ωοθηκών», λέει ο ογκολόγος, καθηγητής

Αλτσχάιμερ: Συν και πλην για τις ασκήσεις του μυαλού

Δραστηριότητες όπως το λύσιμο σταυρόλεξων και παζλ ή το διάβασμα, μπορεί να καθυστερήσουν την εμφάνιση άνοιας και Αλτσχάιμερ στα άτομα της τρίτης ηλικίας, όμως από τη στιγμή που η πάθηση εκδηλωθεί, θα ακολουθήσει ταχύτερη επιδείνωση, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα.


Η μελέτη, υπό τον δρα Ρόμπερτ Γουίλσον του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου Ρας του Σικάγο, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Neurology» της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, κατέδειξε ότι οι νοητικές ασκήσεις προστατεύουν μεν τον εγκέφαλο από νευροεκφυλιστικές παθήσεις, όπως η άνοια και το Αλτσχάιμερ, όμως από τη στιγμή που τα συμπτώματα θα εκδηλωθούν, η εξέλιξη της πάθησης θα είναι ταχύτερη, απʼ ό,τι αν δεν είχε

Μαρία Χούκλη: «Ο ΑΝΤ1 είναι νέα σελίδα στην καριέρα μου»

Πότε θα παρουσιάσει το πρώτο δελτίο


Μετά από την αποχώρησή της από την ΕΡΤ η Μαρία Χούκλη αναλαμβάνει την παρουσίαση του κεντρικού δελτίο ειδήσεων στον ΑΝΤ1. Όπως αναφέρεται και στο δελτίο Τύπου:

«Ο ΑΝΤ1 εγκαινιάζει τη συνεργασία του με τη Μαρία Χούκλη. Μετά από πολυετή θητεία στην τηλεόραση, η καταξιωμένη δημοσιογράφος ανήκει πλέον στο δυναμικό του ΑΝΤ1 και σύντομα θα αναλάβει την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σταθμού βάζοντας την προσωπική της σφραγίδα στην ενημέρωσή μας καθημερινά στις 8 το βράδυ.

Η ίδια με αφορμή την νέα συνεργασία της δήλωσε τα ακόλουθα: «Η συνεργασία μου με τον ΑΝΤ1 αποτελεί μια νέα σελίδα στην καριέρα μου. Είναι ένα νέο ξεκίνημα, μία ακόμα πρόκληση, στην οποία

Αποχώρησε και από την εξεταστική για τα ομόλογα η Ν.Δ.

Αποχώρησε από την εξεταστική επιτροπή για τη διερεύνηση της υπόθεσης των δομημένων ομολόγων η Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο εις βάρος πολιτικών προσώπων.


Πριν από δύο ημέρες η αξιωματική αντιπολίτευση είχε αποχωρήσει από την προανακριτική επιτροπή για το Βατοπέδι. Πρόκειται για κινήσεις που εκτιμάται ότι εντάσσονται στη στροφή της Ρηγίλλης προς την ομαλή συνεύρεση με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή και το περιβάλλον του, ενόψει και των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του Νοεμβρίου.

Για την υπόθεση των ομολόγων, η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι έχει ήδη βγάλει πόρισμα και και έχει προαποφασίσει για ενόχους χωρίς στοιχεία. κάνει λόγο για "δομημένο

Κατά της αύξησης του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης οι πρατηριούχοι

«Η αδυναμία της κυβέρνησης, και διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων, να ελέγξουν το λαθρεμπόριο και την παράνομη διακίνηση καυσίμων, σε συνδυασμό με την αποτυχία του «Ήφαιστου» οδηγούν σε αντικοινωνικά μέτρα, όπως αυτό της εξίσωσης των φόρων στα πετρέλαια κίνησης και θέρμανσης» αναφέρει μεταξύ άλλων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).


Εξάλλου, η ΠΟΠΕΚ υποστηρίζει ότι η εξίσωση των φόρων, εφόσον υλοποιηθεί, θα έχει επώδυνες επιπτώσεις στην κοινωνία και θα οδηγήσει, στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, σε φαινόμενα που δεν είχαμε δει επί δεκαετίες.

Επίσης, υπογραμμίζει ότι η εξίσωση των φόρων θα έχει δυσμενείς συνέπειες για τα πρατήρια καυσίμων αφού η πλειοψηφία των καταναλωτών θα αδυνατούν να καλύψουν τις δαπάνες θέρμανσης με αποτέλεσμα να μειωθούν περαιτέρω οι πωλήσεις ή να αυξηθούν τα «φέσια».

Για το λόγο αυτό, η ΠΟΠΕΚ καλεί την κυβέρνηση "να ακούσει τις προτάσεις των επαγγελματιών του κλάδου και να πάρει τα απαιτούμενα μέτρα για την πάταξη της παράνομης διακίνησης καυσίμων, από τα οποία θα εξασφαλιστούν πρόσθετα έσοδα για το Δημόσιο Ταμείο χωρίς να τιμωρούνται οι

Επίπεδος υπολογιστής (και) από την Samsung

Την είσοδό της στους επίπεδους υπολογιστές πραγματοποιεί η κορεατική εταιρεία με το Galaxy Tab, μια συσκευή που επιχειρεί να ανταγωνιστεί το iPad της Apple.


Το Galaxy Tab παρουσιάστηκε σήμερα στο πλαίσιο της έκθεσης IFA στο Βερολίνο. Η συσκευή χρησιμοποιεί το Android της Google και σε πρώτη φάση θα διατίθεται ένα μοντέλο με οθόνη 7 ιντσών και μνήμη 16 ή 32 GB που μπορεί να επεκταθεί με τη χρήση καρτών. Το Tab υποστηρίζει σύνδεση μέσω Bluetooth, wi-fi και δικτύων κινητής τηλεφωνίας, διαθέτει ενσωματωμένο chip GPS και γυροσκοπικό μηχανισμό που προσαρμόζει αυτόματα την προβολή ανάλογα με το πως κρατά κανείς τη συσκευή .Η Samsung δεν ανακοίνωσε

Προς κύρωση η συμφωνία εξαγοράς των ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Εντός της ημέρας αναμένεται να μονογραφεί το κείμενο της συμφωνίας για την εξαγορά των ναυπηγείων Σκαραμαγκά από την εταιρία Abu Dhabi Mar, όπως ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος διευκρίνισε πως το κείμενο θα περάσει, στη συνέχεια, από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα αλλά και το Ελεγκτικό Συνέδριο και θα κυρωθεί με νόμο από τη Βουλή, με στόχο να επιτευχθεί ευρεία συναίνεση.

Απαγόρευση της βουβουζέλας και από την ΕΠΟ

Μια μέρα μετά τη γνωστοποίηση της UEFA ότι απαγορεύει τις βουβουζέλες στα παιχνίδια των διοργανώσεων της, “κόκκινο” άναψε σήμερα και η ΕΠΟ που με ανακοίνωση της αναφέρει ότι απαγορεύεται στο αυριανό ματς με τη Γεωργία στο Καραϊσκάκη η χρήση βουβουζέλας.


“Οι έλεγχοι από την Αστυνομία για την είσοδο των θεατών στο στάδιο θα είναι εξαιρετικά αυστηροί. Απαγορεύεται οι κάτοχοι των εισιτηρίων να έχουν μαζί τους κέρματα, αναπτήρες και μεταλλικά

Διευκρινήσεις ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για καταβολή ασφαλιστικών εισφορών ημιυπαίθριων χώρων

Την απαλλαγή από τις ασφαλιστικές εισφορές, στην περίπτωση που οι εργοδότες ιδιωτικών οικοδομικών έργων προσκομίσουν στις υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έγγραφα στοιχεία, που εξέδωσαν οι αρμόδιες πολεοδομικές Αρχές ότι έχουν ήδη καταβληθεί σε αυτές τα «πρόστιμα» για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων, ανακοίνωσε η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με αφορμή σχετικές αναφορές σε ΜΜΕ.


Σχετικό έγγραφο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, από 25-05-2010 (Ε41/139/25-5-

Στο διαδικτυακό παιχνίδι μπαίνουν τα Zara

Στον κόσμο του Διαδικτύου στη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και τη Μ. Βρετανία, «εισβάλλει» από σήμερα, Πέμπτη, ο μεγαλύτερος όμιλος ειδών ένδυσης στην Ευρώπη, Zara, σε ένα «στοίχημα» που αναμένεται να συναντήσει έντονο ανταγωνισμό από άλλες εταιρείες ένδυσης, ήδη καταξιωμένες στον κυβερνοχώρο.


Από το 2011, το on line κατάστημα Zara θα επεκταθεί στις ΗΠΑ, στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.

Τα Zara ήδη διαθέτει τα προϊόντα της για το σπίτι στο διαδίκτυο, τώρα, ωστόσο, προχωρά στο επόμενο βήμα, που είναι η πώληση και των όλων των ειδών ένδυσης.

Οι πωλήσεις ειδών ένδυσης αντιστοιχούσαν πέρυσι μόλις στο 2,5% των οnline πωλήσεων στην Ισπανία, το 5,6% στη Γαλλία και το 8% στη Μ. Βρετανία, ωστόσο, η εταιρεία πιστεύει πως οι

Εξερευνώντας την άβυσσο του Τιτανικού...

Στις 15 Απριλίου του 1912 περίπου στις 2 το πρωί ο Τιτανικός βυθίζεται στη Νέα Γη, ύστερα από την πρόσκρουση στο παγόβουνο, περνώντας από τη στιγμή εκείνη στην ιστορία ως το πολυτελέστερο και μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο.


Από τότε, πολλές αποστολές αποτελούμενες από ειδικούς επιστήμονες και ερευνητές επιχείρησαν να ανακαλύψουν τα μυστικά του Τιτανικού, στα 4.000 μέτρα βάθος.

Παρασυρμένος ακόμη και ο διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης, Τζέιμς Κάμερον, αποφάσισε να γυρίσει το ντοκιμαντέρ "Τα φαντάσματα του Τιτανικού" το 2003.

Στο πλαίσιο, ωστόσο, της πιο πρόσφατης "διαδραστικής" αποστολής, του διαδικτυακού ντοκιμαντέρ "Return to the Deep", αρχαιολόγοι και ωκεανογράφοι έχουν θέση ως στόχο να αξιολογήσουν την κατάσταση του ναυαγίου χάρη σε ένα τηλεχειριζόμενο μικρό υποβρύχιο εξοπλισμένο με κάμερες

Τα πάνω κάτω στο στράτευμα

Σε μια συγκυρία αυξανόμενης δυσαρέσκειας και χαμηλού ηθικού που εκδηλώνεται με συνεχιζόμενες παραιτήσεις στρατιωτικών στελεχών και σαφώς επιδιώκοντας να «ξεχαστεί» έστω και για λίγες μέρες το θέμα των αναταράξεων στις διαπραγματεύσεις μεταβίβασης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος προωθεί ένα πολυνομοσχέδιο με το οποίο φιλοδοξεί να αλλάξει το τοπίο για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.


Μεταβολή...

Στο τελικό κείμενο των 268 σελίδων, που κατατέθηκε στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα και συζητήθηκε προκαταρκτικά, σε κλειστή συνάντηση, στην κοινοβουλευτική επιτροπή εξωτερικών και άμυνας, πρόκειται σήμερα να εμβαθύνει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας σε συνέντευξη Τύπου, όπως

Φωτιά στο πετρέλαιο θέρμανσης


Στην απόφαση να «παγώσει» οποιαδήποτε μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών στον συντελεστή ΦΠΑ 23% από το 11% που είναι σήμερα έχει καταλήξει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια να μην επιβαρυνθούν υπέρμετρα τα νοικοκυριά και και να μην αυξηθεί και άλλο ο πληθωρισμός από τη συγκεκριμένη φορολογία.
Σε αντιστάθμισμα όμως θα υπάρξει από τα μέσα Οκτωβρίου πλήρης ενοποίηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, γεγονός που αναμένεται να επιβαρύνει αρκετές χιλιάδες φορολογουμένων, ιδιαίτερα όσους ανήκουν στην κατηγορία των υψηλόμισθων, καθώς οι χαμηλόμισθοι θα προστατεύονται με ειδική ρύθμιση που θα τους εξαιρεί από την πρόσθετη φορολογία. Στην απόφαση αυτή φαίνεται ότι έχει καταλήξει η κυβέρνηση και αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως από τα χείλη