www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Στάσεις εργασίας στις συγκοινωνίες την Παρασκευή

Επανέρχονται τα προβλήματα  την Παρασκευή μαζί με τις προγραμματισμένες στάσεις εργασίας.


Αναλυτικότερα την Παρασκευή δεν θα κινηθούν:

• τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ από τις 11 το πρωί έως τις 3:30 το απόγευμα,

• τα τρόλεϊ από τις 11.00 μέχρι τις 15.00 και

• ο Ηλεκτρικός από τις 12 το

Συλλήψεις διαχειριστών ιστοσελίδας για πειρατεία ψηφιακού υλικού

Στη σύλληψη πέντε διαχειριστών ιστοσελίδας και στο σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος άλλων οκτώ, με την κατηγορία της παραβίασης δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, προχώρησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από επιχείρηση σε Αθήνα, Καβάλα και Φλώρινα.


Οι έρευνες των αρχών ξεκίνησαν μετά από καταγγελία που υπέβαλε εκπρόσωπος της εταιρείας προστασίας οπτικοακουστικών έργων «Ε.Π.Ο.Ε.» κατά των διαχειριστών της ιστοσελίδας www.thegreekz.com , οι οποίοι ανέβαζαν και στην συνέχεια διαμοίραζαν, χωρίς προηγούμενη έγκριση των αρμόδιων εταιρειών, παράνομο ψηφιακό υλικό (τραγούδια, ταινίες, παιχνίδια αλλά και ερασιτεχνικά βίντεο) σε ιστοσελίδα, την οποία και είχαν την δυνατότητα να τροποποιούν.

Μετά από ψηφιακή ανάλυση των καταγγελλομένων, κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθηνών και Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, κατ’ οίκον έρευνες, στο πλαίσιο των οποίων επιβεβαιώθηκε ότι οι συλληφθέντες συνδέονταν στην ιστοσελίδα ως διαχειριστές και στη συνέχεια διαμοίραζαν το ψηφιακό υλικό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ιστοσελίδα ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα ελληνικά site παράνομου διαμοιρασμού ψηφιακών αρχείων και επέφερε μεγάλη οικονομική ζημιά σε εταιρίες οπτικοαστικού

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στην E.O. Τρίπολης - Σπάρτης

Από τις 5.00 το απόγευμα έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία φορτηγών, λεωφορείων και οχημάτων βαρέως τύπου στην εθνική οδό Τριπόλεως - Σπάρτης λόγω της έντονης χιονόπτωσης. Η κυκλοφορία των επιβατικών αυτοκινήτων πραγματοποιείται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.


Η αστυνομία καλεί τους οδηγούς να αποφεύγουν τις μετακινήσεις τους αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος

Πρόστιμα ύψους 216.000 ευρώ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Πρόστιμα συνολικού ύψους 216.000 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε φυσικά και νομικά πρόσωπα για παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας. Eιδικότερα:


- Επέβαλε πρόστιμο 150.000 ευρώ στον κ. Χρήστο Αθανασιάδη διότι προέβη δύο φορές σε δημόσια προσφορά κινητών αξιών της εταιρίας CAPITAL INVESTORS S.A. SPF με έδρα το Λουξεμβούργο, σε συνολικά 229 επενδυτές στην Ελλάδα χωρίς προηγούμενη δημοσίευση ενημερωτικού δελτίου και χωρίς λήψη σχετικής άδειας.

- Επέβαλε πρόστιμο 50.000 στον κ. Κωνσταντίνο Ζαβλιάρη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας ΒΕΤΑΝΕΤ ΑΒΕΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ για μη παροχή στοιχείων στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, παρακωλύοντας την άσκηση των αρμοδιοτήτων της.

- Επέβαλε πρόστιμο ύψους 6.000 στον κ. Αθανάσιο Κατσιρούμπα, διότι ως υπόχρεο πρόσωπο του άρθρου 13 του ν. 3340/2005 προέβη σε εκπρόθεσμη γνωστοποίηση συναλλαγών επί της μετοχής της

Αναστέλλεται η ποινική δίωξη για την επίθεση κατά του Β. Μιχαλολιάκου

Αναστέλλεται, μετά από απόφαση που έλαβαν οι εφέτες ανακριτές υποθέσεων τρομοκρατίας, η ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί κατ΄ αγνώστων για την υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης έξω από το σπίτι του τότε βουλευτή της ΝΔ και σημερινού δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου, τον Ιανουάριο του 2001.


Η απόφαση ελήφθη καθώς από την έρευνα της υπόθεσης δεν προέκυψαν ικανά στοιχεία για να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων.

Η δικογραφία για την έκρηξη έξω από το σπίτι του κ. Μιχαλολιάκου, από την οποία υπέστη καρδιακή προσβολή και κατέληξε ηλικιωμένη περίοικος, είχε ανασυρθεί από το αρχείο, που είχε τεθεί, τον περασμένο Μάιο μετά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Σ. Μπολέτση και είχε ανατεθεί προς

Μέρκελ: Αν καταρρεύσει το ευρώ, θα καταρρεύσει η Ευρώπη

Η Ευρώπη δεν θα επιτρέψει να καταρρεύσει το ευρώ, διεμήνυσε σήμερα η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, απευθύνοντας έκκληση στις χώρες της ευρωζώνης να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους.


«Αν καταρρεύσει το ευρώ, θα καταρρεύσει η Ευρώπη», υπογράμμισε η κα Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ισπανό πρωθυπουργό Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο.

Η ευρωζώνη θα πρέπει να κάνει σημαντικά βήματα μέχρι τα τέλη Μαρτίου προκειμένου να βελτιώσει τους δημοσιονομικούς κανόνες και να συμφωνήσει

Ηλιακό σύστημα εξωπλανητών εντοπίστηκε από το Κέπλερ

Ένα ηλιακό σύστημα έξι εξωπλανητών που βρίσκονται «στριμωγμένοι» σε τροχιά γύρω από το άστρο τους που μοιάζει με τον δικό μας Ήλιο, εντόπισε σε απόσταση περίπου 2.000 ετών φωτός από τη Γη, το διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ».


Η ανακάλυψη έχει εντυπωσιάσει ιδιαίτερα τους αστρονόμους, καθώς πρόκειται για το σημαντικότερο εύρημα από το πεδίο των εξωπλανητών, μετά τον εντοπισμό του πρώτου εξωπλανήτη (51 Pegasi B) το 1995. Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι η στενή απόσταση στην οποία πραγματοποιούν τις τροχιές τους οι εξωπλανήτες γύρω από το άστρο τους, γεγονός που πιθανότητα σημαίνει ότι έχουν ιδιαίτερα υψηλή θερμοκρασία.

Το «νέο» ηλιακό σύστημα πήρε την ονομασία «Κέπλερ-11» και αυτό που κάνει εντύπωση στους αστρονόμους είναι το ότι τόσοι πολλοί και σχετικά μεγάλοι πλανήτες «στριμώχνονται» σε τόσο

Αντιπαράθεση Δ. Ρέππα - Δ. Παπαδημούλη για διόδια-εισιτήρια

Αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, και το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, με αιχμή το κίνημα τού «δεν πληρώνω» για εισιτήρια και διόδια.


Στη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης των άρθρων του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ο κ. Παπαδημούλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κυβερνά με τη λογική τού «διαίρει και βασίλευε».

«Εσείς κατακερματίζετε την ελληνική κοινωνία και ακολουθείτε το ''διαίρει και βασίλευε'' γιατί υιοθετείτε κάθε αίτημα ομάδων ακόμη κι αν είναι αντικρουόμενο ως προς τις επιδιώξεις και τους στόχους τους. Αυτό δείχνει πολιτική αδυναμία για τους πολιτικούς και συνδικαλιστική αδυναμία για τους συνδικαλιστές», απάντησε ο κ. Ρέππας.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των διοδίων και των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες, ο κ. Ρέππας τόνισε ότι βεβαίως ενισχύονται από το κράτος οι υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα, όμως ένα μέρος τους πρέπει να αναλαμβάνεται από τον ίδιο το χρήστη για λόγους λειτουργικούς των εταιρειών που προσφέρουν τις υπηρεσίες αυτές, αλλά και για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης.

«Πιστεύετε αλήθεια ότι όσοι δεν πληρώνουν διόδια εκτελούν εντολές ενός κόμματος;» ρώτησε τον

Εμπαιγμό των αγροτών καταγγέλλει η ΝΔ

Για σύγχυση όσον αφορά στην εξέταση αιτημάτων αγροτών για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων κάνει λόγο ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για εμπαιγμό των αγροτών.


Όπως αναφέρει ο βουλευτής, μεγάλος αριθμός αιτημάτων βρίσκεται στον "αέρα", αφού επικρατεί σύγχυση όσον αφορά την ευχέρεια απορρόφησης ισχύος από τη Δ.Ε.Η. σε 16 νομούς.

«Οι υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ για εύκολες λύσεις και υψηλές αποδόσεις, οδήγησαν τελικά χιλιάδες αγρότες σε απόγνωση, αφού η Δ.Ε.Η. λόγω έλλειψης υποδομής και κορεσμού του δικτύου, αδυνατεί να εξυπηρετήσει το πλήθος των αιτήσεών τους», επισημαίνει.

Με αφορμή εξάλλου τις εξαγγελίες του κ. Σκανδαλίδη για τις αποζημιώσεις αγροτών για τις ζημιές του 2010, ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης του κόμματος Γ. Κασαπίδης, σχολίασε: «Σχετικά με τον τρόπο αποζημίωσης των ζημιών των βαμβακοπαραγωγών

Σε κινητοποιήσεις οι αγρότες από Δευτέρα

Ακαρπη απέβη σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους, η συνάντηση των αγροτών και κτηνοτρόφων από τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε αίθουσα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, στη Θεσσαλονίκη.


Όπως έκαναν γνωστό, από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, ξεκινούν κινητοποιήσεις, σύμφωνα με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των συλλόγων τους που συνεδρίασε αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης με την ηγεσία του υπουργείου, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεών τους.

Στα ζητήματα που έθεσαν κατά τη συνάντηση οι αγρότες, κυριάρχησε το θέμα των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για το οποίο ζητούν να καταβάλλονται στο σύνολό τους μέσα από μια δίκαιη και αποτελεσματική διαδικασία εκτίμησης των ζημιών. Τέθηκε επίσης το θέμα του Μητρώου Αγροτών,

Τεχνητά αιμοφόρα αγγεία από ανθρώπινα κύτταρα

Τεχνητά αιμοφόρα αγγεία από ανθρώπινα κύτταρα κατάφεραν να δημιουργήσουν στο εργαστήριο Αμερικανοί επιστήμονες από τα πανεπιστήμια Γιέιλ, Ντιούκ και Ανατολικής Καρολίνας, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις χωρίς να απορρίπτονται από τον ανθρώπινο οργανισμό.


Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τη νέα τεχνολογία, μεταξύ των οποίων και νεφροπαθείς. Τα τεχνητά αγγεία θα μπορούσαν μελλοντικά να παράγονται μαζικά και να διατηρούνται στο ψυγείο των νοσοκομείων για καιρό, μέχρι να χρησιμοποιηθούν σε κάποιο ασθενή.

Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε στην έρευνα υπό την Σάνον Νταλ τους συνίσταται στην μεταφορά κυττάρων λείων μυών από δωρητές και στην μεταμόσχευσή τους σε σωληνοειδείς «σκαλωσιές» από πολυγλυκολικό οξύ (βιοδιασπώμενο πολυμερές). Σε οκτώ έως δέκα εβδομάδες, τα κύτταρα πολλαπλασιάστηκαν, παρήγαγαν κολλαγόνο και σταδιακά αντικατάστησαν τις "σκαλωσιές" που αποσυντίθενται. Αφού απομακρυνθούν τα αρχικά μυϊκά κύτταρα, προκύπτει τελικά ένα νέο είδος

Δίκη για Πυρήνες της Φωτιάς: Εκδίκαση χωρίς δικηγόρους και κατηγορουμένος

Την απόφαση να προχωρήσει στην εκδίκαση για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», θεωρώντας ωσεί παρόντες τους απόντες κατηγορούμενους και χωρίς δικηγόρους, έλαβε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.


Το δικαστήριο θεωρεί παρελκυστική την τακτική των κατηγορουμένων και εκτιμά ότι με τις ενέργειές τους προβαίνουν σε καταχρηστική άσκηση του δικαιώματός τους να έχουν δικηγόρο της επιλογής τους με απώτερο στόχο την αδυναμία εκδίκασης της υπόθεσης. Στην απόφασή του το δικαστήριο, όπως ανέγνωσε η πρόεδρος, έλαβε υπόψη του και το γεγονός της επικείμενης λήξης του 18μήνου ορίου προφυλάκισης για κάποιους από τους

Χ.Καστανίδης: Η δίκη των «Πυρήνων» θα συνεχιστεί

Η δίκη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» θα συνεχιστεί με όλες τις νόμιμες προβλέψεις και διαδικασίες, ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης.


Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε εν τω μεταξύ να προχωρήσει η εκδίκαση της υπόθεσης, χωρίς δικηγόρους και με απόντες του κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με την απόφαση που ανέγνωσε η πρόεδρος, το δικαστήριο θεωρεί παρελκυστική την τακτική των κατηγορουμένων, υποστηρίζοντας ότι με τις ενέργειές τους προβαίνουν σε καταχρηστική άσκηση του δικαιώματός τους να έχουν δικηγόρο της επιλογής τους με απώτερο στόχο την αδυναμία εκδίκασης της υπόθεσης. Επιπρόσθετα το δικαστήριο έλαβε υπόψη και το γεγονός της επικείμενης λήξης του 18μηνου για την προφυλάκιση ορισμένων εκ των κατηγορουμένων.

Η δίκη συνεχίστηκε σήμερα με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου από τον εισαγγελέα έδρας. Η

ΕΕ: 48.811 νέοι Ελληνες αναζήτησαν εργασία στο εξωτερικό το 2010

Στις πρώτες θέσεις κατάταξης των Ευρωπαίων που αναζητούν εξάσκηση ή εργασιακή εμπειρία στο εξωτερικό βρίσκονται οι Έλληνες, όπως προκύπτει από απάντηση της επιτρόπου για θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας Αν. Βασιλείου έπειτα από σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γ. Παπανικολάου.


Συγκεκριμένα, η Ελλάδα κατατάσσεται ένατη σε απόλυτο αριθμό χρηστών με 48.811 συμπληρωμένα βιογραφικά στην ευρωπαϊκή πύλη Europass. Όπως επισημαίνει ο κ. Παπανικολάου, ο αριθμός αυτός είναι ιδιαίτερα υψηλός αν αναλογιστεί κανείς τον πληθυσμό της Ελλάδας σε σύγκριση με αυτόν άλλων χωρών που προηγούνται σε αριθμό χρηστών όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Πολωνία.

Σημειώνεται ότι το Europass αποτελεί την πλέον διαδεδομένη ευρωπαϊκή πύλη αναζήτησης εργασίας όπου από το 2005 και έπειτα έχουν συμπληρωθεί περισσότερα από 10 εκατομμύρια βιογραφικά σημειώματα, από τα οποία τα 3,5 εκατ. το 2010. Το 70% των χρηστών του ήταν ηλικίας κάτω των 30 ετών και ειδικότερα: το 13% ήταν κάτω των 20, το 34% ήταν μεταξύ 20 και 25 και το 24% μεταξύ 25 και 30 ετών. Το ένα τρίτο των χρηστών του Europass CV δεν είχαν καμία επαγγελματική πείρα και

΄Ελεγχος συμβάσεων του Δημοσίου από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Τον έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο όλων των συμβάσεων του Δημοσίου που δεν έχουν υπογραφεί μέχρι σήμερα, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης.


Όπως διευκρίνισε, ο υπουργός, όλες οι συμβάσεις της Siemens και άλλων εταιρειών, οι οποίες δεν έχουν υπογραφεί μέχρι σήμερα, θα επανελεγχθούν από ειδικό τμήμα μείζονος σύνθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Ο έλεγχος, σημείωσε, θα γίνει για λόγους δημοσίου συμφέροντος, ενώ δικαίωμα αναθεώρησης των συμβάσεων αυτών έχει το Δημόσιο, αλλά και οποιοσδήποτε με έννομο συμφέρον (εταιρείες, πολίτες, κλπ). Πάντως, όπως διευκρινίστηκε, δεν ελεγχθούν οι συμβάσεις που έχουν ήδη εκτελεστεί.

Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, τονίζεται πως το Ελεγκτικό Συνέδριο αποτελεί το θεματοφύλακα του σύννομου ελέγχου της δημόσιας διαχείρισης, με τον προληπτικό έλεγχο των δαπανών που προκαλούνται από τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων.

Όπως επισημαίνεται, η άσκηση της ενλόγω αρμοδιότητας υπαγορεύεται από την ανάγκη αποτελεσματικής προστασίας του δημοσίου χρήματος, με την πρόληψη της σύναψης άκυρων συμβάσεων και παράνομων εκταμιεύσεων, αλλά και προκειμένου να εμπεδωθεί κλίμα

Απέχουν από προπονήσεις και αγώνες οι αθλητές πόλο του Ολυμπιακού

Σε αποχή από τις προπονήσεις και τους αγώνες του συλλόγου θα προχωρήσουν οι αθλητές πόλο του Ολυμπιακού, μέχρι να πάρουν μέρος των δεδουλευμένων τους.


Όπως εξήγησε ο φουνταριστός των «ερυθρολεύκων» Αντώνης Βλοντάκης, η απόφαση αυτή του ιδίου και των συμπαικτών του είναι οριστική, μιας και η υπομονή τους εξαντλήθηκε μετά από δεκάδες απραγματοποίητες υποσχέσεις.

«Από τη διοίκηση μας είπαν να κάνουμε υπομονή μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου. Εμείς από την πλευρά μας αποφασίσαμε να περιμένουμε μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου και το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα για την Ευρωλίγκα Από τη στιγμή που δεν είδαμε καμία κίνηση, η υπομονή μας εξαντλήθηκε και γι’ αυτό αποφασίσαμε να απέχουμε από τις υποχρεώσεις μας και αυτή τη φορά

Διόδια: Διαταγές πληρωμής από τις κοινοπραξίες σε όσους δεν πληρώνουν

Διαταγές πληρωμής ετοιμάζεται να κοινοποιήσει η κοινοπαξία «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου» σε περίπου εξακόσιους οδηγούς που αρνήθηκαν να πληρώσουν διόδια.


Οι εν λόγω οδηγοί αναμένεται να λάβουν επιστολή της εταιρείας για την εξόφληση του χρέους τους εντός 15 ημερών και αν δεν το πράξουν, θα κλήθουν να πληρώσουν το 20πλάσιο του ποσού με διαταγή πληρωμής, όπως προβλέπεται από τη συμβαση παραχώρησης.

Σε ανάλογη διαδικασία προχωρά και η κοινοπραξία «Νέα Οδός», που εκμεταλλεύεται, μεταξύ άλλων, και τα διόδια των Αφιδνών, στα οποία παρατηρείται το μεγαλύτερο πρόβλημα με τους οδηγούς, που αρνούνται να καταβάλουν αντίτιμο. Σημειώνεται ότι από τους κατά μέσο όρο 60.000 οδηγούς που διέρχονται καθημερινά από τα συγκεκριμένο διόδια, δεν πληρώνει το 14%.

«Έχουμε συγκεντρώσει φωτογραφικό υλικό και έχουμε ζητήσει από το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος της κοινοπραξίας και πρόσθεσε: «Οι "τζαμπατζήδες" θα λάβουν επιστολή να εξοφλήσουν το ποσό εντός

«Πυρήνες»: Αρνήθηκαν το διορισμό τους οι συνήγοροι

Με νέα εμπόδια συνεχίζεται η δίκη των κατηγορουμένων για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Τον αυτεπάγγελτο διορισμό τους αρνήθηκαν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, πλην των συνηγόρων της Κ.Καρακατσάνη, Νίκου και Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι δήλωσαν στο δικαστήριο ότι η εντολέας τους δεν είπε ποτέ ότι αποχωρεί από τη διαδικασία και ότι οι ίδιοι ποτέ δεν καταργήθηκαν.


Οι δύο συνήγοροι ζήτησαν την ανάκληση της απόφασης για αυτεπάγγελτο διορισμό τους, αίτημα το οποίο αρνήθηκε τόσο η πρόεδρος όσο και το δικαστήριο στο οποίο προσέφυγαν.

Οι Νίκος Βογιατζάκης και Ερρίκος Ράλλης, ελεύθεροι κατηγορούμενοι, δήλωσαν ότι απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης τους οι συνήγοροί τους και επανέλαβαν ότι αρνούνται να συμμετέχουν στη διαδικασία. Ο Ράλλης δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εκπροσωπείται σε μία δίκη με αυθαιρεσίες.

Η πρόεδρος, παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα, διέταξε να διαβιβαστούν τα πρακτικά με τις αρνήσεις των συνηγόρων να αποδεχτούν τον αυτεπάγγελτο διορισμό τους στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών και στο Δικηγορικό Σύλλογο Ο εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να προχωρήσει στο διορισμό νέων δικηγόρων, πρόταση την οποία αρνήθηκε η πρόεδρος. Αυτή τη στιγμή το

Στοχευμένοι έλεγχοι από Σ.ΕΠ.Ε έως 29 Απριλίου

Στοχευμένους ελέγχους ξεκινά το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Οι έλεγχοι θα διαρκέσουν έως τις 29 Απριλίου και θα ακολουθήσει η σύνταξη εκθέσεων ανά τμήμα που θα περιλαμβάνουν τα σχετικά ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία των ελέγχων.


Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι έλεγχοι επικεντρώνονται σε τομείς, που με βάση τα τηρούμενα στις υπηρεσίες στοιχεία, παρουσιάζουν κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον, προσμετρώντας την παραβατικότητα ανά κλάδο οικονομικής δραστηριότητας, τους ελέγχους που διενεργήθησαν το 2010 και άλλες σχετικές παραμέτρους.

Ειδικότερα, οι Κοινωνικοί Επιθεωρητές έχουν εντάξει στον προγραμματισμό αυτό κλάδους οικονομικής δραστηριότητας όπως: βιομηχανίες τροφίμων και ποτών, χημικές βιομηχανίες, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, κομμωτήρια, κέντρα περιποίησης νυχιών, παιδότοπους, δικηγορικά γραφεία, συνεργεία - βενζινάδικα - πλυντήρια αυτοκινήτων και πάρκινγκ, φροντιστήρια για μαθητές και φροντιστήρια ξένων γλωσσών, γραφεία τελετών και συναφών δραστηριοτήτων, εταιρείες

Καμία εξαίρεση στο νόμο για τις προσλήψεις στο Δημόσιο

Χωρίς εξαιρέσεις θα τηρηθεί ο νόμος για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, ξεκαθάρισε από τη Βουλή ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γ. Ντόλιος, τονίζοντας ότι αυτός θα ισχύσει τόσο στη Βουλή των Ελλήνων και την Προεδρία της Δημοκρατίας, όσο και στην Εκκλησία της Ελλάδος.


Κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη, σχετικά με την εφαρμογή του κανόνα ένα προς πέντε στις προσλήψεις του Δημοσίου, ο υφυπουργός γνωστοποίησε ότι ο αριθμός των αποχωρησάντων από το στενό Δημόσιο τομέα το 2010 είναι 46.000 κι εκείνων που αποχώρησαν από διάφορα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, ανέρχεται στις 6.000.

Απαντώντας ερώτημα του κ. Παπαδημούλη αν, τηρώντας το γενικό κανόνα ένα προς πέντε για το σύνολο του στενού δημόσιου τομέα, υπάρχουν τομείς που η κυβέρνηση θεωρεί ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος, όπως π.χ. είναι η Υγεία και η εκπαίδευση, ο κ. Ντόλιος ανέφερε ότι αναμένεται η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών.

Με βάση αυτή την απόφαση, θα καθορίζονται οι προτεραιότητες και τα κριτήρια και πολύ σύντομα θα γίνει ο προγραμματισμός των αναγκών από όλους τους φορείς του δημοσίου τομέα. Στη συνέχεια, θα εκδοθεί απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, με την οποία θα κατανέμονται στους φορείς, ο

Εντός διετίας οι έρευνες για πετρέλαιο στη Δυτική Ελλάδα

Μέσα στην επόμενη διετία αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη.


«Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να ξεκινήσουμε μέσα στους επόμενους 18-24 μήνες, δηλαδή να έχει γίνει η πρώτη ανάθεση ερευνητικού αντικειμένου και να έχουμε ανάδοχο», τόνισε ο κ. Μανιάτης σε συνέντευξή του στο Reuters.

«Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να ξεκινήσουμε μέσα στους επόμενους 18-24 μήνες, δηλαδή να έχει γίνει η πρώτη ανάθεση ερευνητικού αντικειμένου και να έχουμε ανάδοχο», τόνισε ο κ. Μανιάτης σε σημερινή συνέντευξή του στο Reuters.

«Αντιλαμβάνομαι ότι ο (νέος κρατικός) φορέας θα εισηγηθεί έναν πρώτο γύρο παραχωρήσεων», συμπλήρωσε, εκτιμώντας ότι ο σχετικός διαγωνισμός θα αφορά 4-5 μπλοκ.

«Η κατεύθυνση που έχουμε δώσει είναι ο φορέας να αρχίσει να δουλεύει στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, εκεί που έχουμε ώριμα, επιστημονικά δεδομένα», ανέφερε ο κ. Μανιάτης.

Η Ελλάδα δαπανά 10-12 δισ. ευρώ ετησίως για εισαγωγές πετρελαίου, ποσό που αντιστοιχεί στο 5% του ΑΕΠ. Με τα πετρέλαια του Πρίνου να αποδίδουν μόνο μερικές χιλιάδες βαρέλια ημερησίως, η χώρα έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εξάρτησης από εισαγωγές στην ΕΕ. Περίπου 120 εκατ.

Διαξιφισμοί στη Βουλή για την ψήφο των αποδήμων

Για ρύθμιση του θέματος με την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων, με το νέο εκλογικό νόμο, δεσμεύθηκε από το βήμα της Βουλης ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Ντόλιος, κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλου.


Όπως είπε ο υφυπουργός, κατά την ψήφιση του εκλογικού νόμου θα υπάρχει ρύθμιση, η οποία θα απαντά στο θέμα της ψήφου των απόδημων Ελλήνων, στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμιμων διαδικασιών, εξασφαλίζοντας μια ουσιαστική εκπροσώπηση των αποδήμων Ελλήνων στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

«Από τις παλινωδίες σας, από την παρεμπόδιση της ψήφισης ενός νόμου τον οποίο είχαμε συμφωνήσει, κρατώ τη δέσμευσή σας. Μόνο μη δούμε να έρχεται κανένα σχέδιο εκλογικού νόμου εδώ χωρίς να έχει και τον εκτελεστικό νόμο του άρθρου 51 παρ. 4. Η καταγγελία σε παγκόσμια κλίμακα θα είναι ηχηρή γιατί δεν πάει άλλο», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος, απευθυνόμενος στον υφυπουργό.

Ο βουλευτής της ΝΔ καταλόγισε επίσης το κυβερνών κόμμα ότι στερεί την ψήφο από τους oμογενείς αφού ως αντιπολίτευση δεν στήριξε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης της ΝΔ, αν και ενσωμάτωνε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να υπάρχει ένα είδος εκλογής βουλευτών από τους εκτός Επικράτειας Έλληνες στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Επίσης, όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση υπαναχώρησε μιλώντας για «εκπροσώπηση», όταν το άρθρο 51 παρ. 4 του Συντάγματος αναφέρεται στην «συμμετοχή των εκτός Επικρατείας Ελλήνων στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος». «Το

Ενημερωτικές δράσεις κατά του καπνίσματος

Την ενημερωτική του εκστρατεία για την πρόληψη και διακοπή του καπνίσματος συνεχίζει το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με εθελοντές.


Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο θα συνεχιστεί κάθε Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου η διανομή σχετικού ενημερωτικού φυλλαδίου σε συνεργασία με τα Σωματεία - Μέλη της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής (Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.), τα οποία για το σκοπό αυτό θα

Χ.Παπουτσής: Δεν έχει εξαρθρωθεί η τρομοκρατία

«Θα πρέπει μάλλον να διαγράψουμε τη φράση ότι έχει εξαρθρωθεί η τρομοκρατία και έχει μηδενιστεί ο κίνδυνος από το οργανωμένο έγκλημα», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, σε δηλώσεις του με αφορμή τη νέα αποστολή παγιδευμένου φακέλου, αυτή τη φροά στο υπουργείο Δικαιοσύνης.


«Μέχρι να δούμε από πού προέρχεται η πράξη, ποιοι είναι οι φορείς, αν ήταν από την πλευρά της τρομοκρατίας ή του οργανωμένου εγκλήματος, καλά θα κάνουμε να έχουμε μια οργανωμένη αντίδραση και μια συνολική ετοιμότητα όλων των αρχών και όλων των υπηρεσιών του κράτους», πρόσθεσε ο υπουργός σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τη Φινλανδή υπουργό Εσωτερικών, Ανε Χόμλουντ.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η μετανάστευση, και ειδικότερα η αναμενόμενη αύξηση μεταναστευτικών ροών απο την Αίγυπτο και τις χώρες της Βόρειας Αφρικής. «Όλοι ανησυχούμε για τα μεταναστευτικά ρεύματα, τα οποία δρομολογούνται προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, πολύ

Intracom: Παραίτηση του κ. Κων. Δημητριάδη

Την παραίτηση του κ. Κωνσταντίνου Γ. Δημητριάδη από τη θέση του Αντιπροέδρου και Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας, καθώς και από τις θέσεις που κατέχει στις διοικήσεις των λοιπών εταιρειών

Ανέκδοτο με Πακιστανό

Τι είπε ο Πακιστανός στην μάνα του όταν την πήρε τηλέφωνο?

- Έλα μάνα!!

Ο καιρός στις 03.02.2011

Κακοκαιρία με βροχές και τοπικά έντονες καταιγίδες από τη Θεσσαλία και νοτιότερα περιμένουμε την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011. Χιόνια θα πέσουν εκτός από τα ορεινά και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς με σχετικά χαμηλό υψόμετρο.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 4 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 4 έως 7 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 9 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 8 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βοριάδες που τοπικά θα φτάνουν τα 9μπ. Στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί – βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στα κεντρικά τμήματα σχεδόν θυελλώδεις 7 μπ.

Νεφώσεις με βροχές που κατά περιόδους θα είναι έντονες και χιόνια στην Πάρνηθα περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν