www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Επί πληρωμή από σήμερα οι Times στο Internet

Επί πληρωμή παρέχουν από σήμερα το περιεχόμενό τους στο Internet οι βρετανικοί Times. Η πρόσβαση στα άρθρα της καθημερινής και της κυριακάτικης έκδοσης κοστίζει 1,5 ευρώ για μια ημέρα, ή 3 ευρώ την εβδομάδα.


Επιπλέον, με την εγγραφή που προαπαιτεί στη δοκιμαστική έκδοση εγγεγραμμένων χρηστών, με 1,5 ευρώ δίνεται πρόσβαση δωρεάν για τον πρώτο μήνα.

Οι δύο εφημερίδες είχαν εγκαινιάσει νέες ιστοσελίδες τον περασμένο μήνα, οπότε και ανακοίνωσαν ότι από τον Ιούνιο το περιεχόμενό τους θα διατίθεται μόνο με συνδρομή.

«Πιστεύουμε ότι οι νέοι δικτυακοί τόποι μας προσφέρουν μια πραγματική αξία και βιαζόμαστε να συνεχίσουμε να επενδύουμε και να προχωρούμε σε νεωτερισμούς για τους αναγνώστες», δήλωσε η

To σχόλιο του Γιάννη Λοβέρδου για την οικονομία της Ελλάδος

Σε εμάς εδώ στην Ελλάδα πρέπει να μας προβληματίσει κι ένα ακόμα παράδειγμαπου είναι πολύ κοντά μας και σε πολλά σημεία μοιάζει με τη δική μας περίπτωση. Πρόκειται για την περίπτωση της Ρουμανίας, όπως εξελίσσεται τις τελευταίες οδυνηρές μέρες για τη γειτονική μας χώρα. Η Ρουμανία, ως γνωστόν, είναι από τα νεώτερα μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά δεν ανήκει στη ζώνη του ευρώ. Η χώρα αυτή δεν έχει μεγάλο δημόσιο χρέος, όπως η Ελλάδα, διότι όταν κατέπεσε το σαθρό και δικτατορικό καθεστώς του Νικολάϊ Τσαουσέσκου πριν από 20 περίπου χρόνια δεν άφησε οφειλές.


Ο μακαρίτης δικτάτορας πίστευε ότι ήταν προτιμότερο για τον λαό του να πεινά, (μολονότι ο ίδιος ζούσε μέσα σε απίστευτη χλιδή), παρά να χρωστά στους ξένους. Γι’ αυτό κι η Ρουμανία δεν είχε πρόβλημα με το χρέος ποτέ, όπως η πατρίδα μας. Όμως, η οικονομία της, που πέφτει από κρίση σε κρίση έχει ανάγκη από δανεικά κυρίως για να μπορέσει να εισαγάγει τεχνολογία και να αναπτυχθεί. Αλλά οι δανειστές της, εξαιτίας των σοβαρών δημοσιονομικών της πλέον προβλημάτων, την εγκατέλειψαν και της γύρισαν την πλάτη, όπως έκαναν κι οι δικοί μας δανειστές.

Γι’ αυτό η κυβέρνηση του προέδρου Μπασέσκου αναγκάστηκε να καταφύγει απευθείας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κι όχι στον μηχανισμός στήριξης, που καταφύγαμε εμείς επειδή δεν έχουν ευρώ αλλά το τοπικό νόμισμα λέϊ. Το ΔΝΤ τους επέβαλε, όπως ήταν αναμενόμενο, ένα αυστηρό

Νέα 24ωρη απεργία της ΠΝΟ!

Νέα ταλαιπωρία περιμένει τους ταξιδιώτες στο λιμάνι του Πειραιά αφού η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε στο απόγειο της τουριστικής περιόδου να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία.

΄Ετσι, την Πέμπτη 8 Ιουλίου τα πλοία θα δέσουν για ακόμα μια φορά κάβο και χιλιάδες ταξιδιώτες που έχουν προγραμματίσει την καλοκαιρινή τους άδεια θα πρέπει να ζήσουν με την αγωνία να επαναπρογραμματίσουν αυτό που περίμεναν έναν ολόκληρο χειμώνα: τις διακοπές τους.

Η απόφαση για την απεργία λήφθηκε μετά από επεισοδιακή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ επέκριναν το γενικό γραμματέα της ΠΝΟ επειδή η ομοσπονδία δεν εξέδωσε ανακοίνωση για τα επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά την περασμένη Τρίτη και ζήτησαν επιτακτικά να ληφθεί σήμερα η απόφαση για την απεργία.
newsit

Μετά 35 έτη υπηρεσίας η σύνταξη των στρατιωτικών

Το νωρίτερο στα 53 τους χρόνια θα συνταξιοδοτούνται οι στρατιωτικοί, βάσει των αλλαγών στο Ασφαλιστικό που προωθεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Εξαιρούνται οι Ιπτάμενοι για τους οποίους προβλέπονται ευνοϊκότερες ρυθμίσεις.

Τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων θα μπορούν να συνταξιοδοτούνται ύστερα από 35 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας, στα οποία περιλαμβάνονται και τα χρόνια φοίτησης στις στρατιωτικές σχολές. Σε αυτά θα προστίθενται πέντε πλασματικά χρόνια, για να φτάσουν συνολικά στα 40.


Οι Ιπτάμενοι θα βγαίνουν στη σύνταξη ύστερα από 25 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας, υπό την

Διευκρινίσεις για την επιβολή του φόρου πολυτελείας

Διευκρινίσεις για την επιβολή του ειδικού φόρου πολυτελείας σε ορισμένα είδη παρείχε το υπουργείο Οικονομικών. Τι ισχύει για αυτοκίνητα τύπου jeep, πολύτιμα μέταλλα, κοσμήματα, είδη χρυσοχοΐας.

Ειδικότερα:


1. Με τις διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 17 του ν. 3833/2010 επιβάλλεται φόρος πολυτελείας στα επιβατικά αυτοκίνητα τις δασμολογικής κλάσης 8703 της Συνδυασμένης Ονοματολογίας, καθώς και στα αυτοκίνητα τύπου jeep της δασμολογικής κλάσης 8704. Ο φόρος αυτός επιβάλλεται επί της φορολογητέας αξίας του άρθρου 126 του ν. 2960 /2001 (ΦΕΚ 265 Α΄). Περαιτέρω, με τις διατάξεις των περιπτώσεων α) και β) της παραγράφου 3 του άρθρου αυτού, προβλέπεται ρητά ότι, εξαιρούνται από το φόρο πολυτελείας ορισμένες κατηγορίες επιβατικών αυτοκινήτων οχημάτων καθώς και τα επιβατικά αυτοκίνητα της κατηγορίας αυτής που παραλαμβάνονται από παραπληγικούς αναπήρους και αναπήρους με αμφοτερόπλευρο ακρωτηριασμό κάτω άκρων, η οποίοι σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και λόγω της φύσης της αναπηρίας τους, δικαιούνται να παραλαμβάνουν με απαλλαγή από

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τις συντάξεις στο δημόσιο

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών με το οποίο παρατείνεται από πέντε έως 15 χρόνια η ημερομηνία συνταξιοδότησης για τις γυναίκες που απασχολούνται στο Δημόσιο και ήλπιζαν, ως μητέρες ανηλίκων, να συνταξιοδοτηθούν στο 50ό έτος της ηλικίας τους.

Στο εξής το όριο συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το 65ο έτος ηλικίας. Η σταδιακή εξίσωση δεν αφορά μόνο τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, αλλά και τον χρόνο θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος.


Εκτός από τις δυσμενείς αλλαγές στη συνταξιοδότηση, το σχέδιο νόμου του υπ. Οικονομικών. καθιερώνει από το 2015, το νέο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων (όπως και στον ιδιωτικό τομέα) το οποίο εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε μειώσεις έως και 30%. Εξάλλου καθιερώνεται η ειδική εισφορά (νέος ΛΑΦΚΑ) και στους συνταξιούχους του δημοσίου, από 1.8.2010, για ποσό κύριας σύνταξης άνω των 1400 εύρω (από 3% έως 10% ανάλογα με το ποσό της σύνταξης), καταργείται το δικαίωμα συνταξιοδότησης των αγάμων ανηλίκων θυγατέρων, επεκτείνονται οι απαγορεύσεις των

«Ζύγισαν» τα πιο παχυντικά τρόφιμα του καλοκαιριού

Ψησταριές με λουκάνικα και παϊδάκια, τηγανιστές πατάτες, παγωτό και το βράδυ κοκτέιλ και λουκουμάδες. Επιστήμονες έβαλαν στη… ζυγαριά τα πιο παχυντικά τρόφιμα του καλοκαιριού. Μάθετε ποια είναι και με τι μπορείτε να τα αντικαταστήσετε.


Στην ψησταριά

Μία μεγάλη μπριζόλα με κόκαλο μπορεί να έχει έως 1.540 θερμίδες και 124 γραμμάρια λίπους. Ένα χάμπουργκερ με τυρί έχει περίπου 750 θερμίδες και 45 γραμμάρια λίπους. Και αυτό διότι το κρέας και στις δύο περιπτώσεις προέρχεται από το πιο παχύ σημείο του ζώου.

Αντικατάσταση με:

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μπριζόλα με ένα κομμάτι φιλέτο ή ψαρονέφρι, στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα και άπαχο κύμα.

Λουκάνικα

Τα χοτ ντογκ και τα λουκάνικα οποιουδήποτε είδους, προσθέτουν εύκολα κιλά, όχι απλώς επειδή

H Google μπαίνει στις αεροπορικές κρατήσεις στο Ίντερνετ

Τα «πάνω-κάτω» στον κλάδο των αεροπορικών κρατήσεων φέρνει η συμφωνία που ανακοίνωσε ότι έκλεισε η Google με την ITA. Πρόκειται για την αμερικανική εταιρεία που αναπτύσσει το πιο διαδεδομένο λογισμικό αναζητήσεων και κρατήσεων πτήσεων στον κόσμο, την οποία η Google εξαγόρασε έναντι 700 εκατ. δολαρίων, που κατέβαλε σε μετρητά.


Η συμφωνία, που τελεί υπό την έγκριση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών, ανατρέπει πλήρως το υπάρχον σκηνικό των online κρατήσεων, με την Google να αποκτά ξαφνικά το μεγαλύτερο μερίδιο στην «πίτα» της αγοράς, ο ετήσιος τζίρος της οποίας ανέρχεται σήμερα στα 132 δισεκατομμύρια δολάρια. Κι αυτό, διότι οι κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες και οι μεγαλύτεροι ταξιδιωτικοί οργανισμοί που παρέχουν online αναζητήσεις και κρατήσεις θέσεων, χρησιμοποιούν σήμερα το λογισμικό της ITA.

Αν η συμφωνία εγκριθεί, η Google θα είναι ο νέος ιδιοκτήτης του λογισμικού, κάτι που εκτιμάται ότι θα πλήξει άμεσα τους ανταγωνιστές της. Η Google φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια νέα υπηρεσία, που

Ομαδικές αγωγές στην Apple για το iPhone 4

Μαζικές αγωγές εναντίον της Apple κατέθεσαν χρήστες του iPhone 4, κατηγορώντας την εταιρεία ότι εσκεμμένα απέκρυψε τα προβλήματα λήψης που παρουσιάζει η συσκευή λόγω κακοτεχνίας στην κεραία της.


Η Apple αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη, σε αρκετές αμερικανικές πολιτείες. «Το iPhone 4 παρουσιάζει σχεδιαστικά και κατασκευαστικά ελαττώματα», αναφέρει το κείμενο της αγωγής που κατατέθηκε σε περιφερειακό δικαστήριο της Καλιφόρνιας. Οι ενάγοντες κατηγορούν την Apple για «απάτη λόγω απόκρυψης, εσκεμμένη παραπλανητική παρουσίαση και αμέλεια».

Το iPhone 4 έχει μεταλλικό περίβλημα στα πλάγια, το οποίο λειτουργεί και ως κεραία Wi-Fi από τη μία πλευρά και ως κεραία κινητής τηλεφωνίας από την άλλη. To σήμα του δικτύου γίνεται εξαιρετικά αδύναμο όταν ο χρήστης αγγίζει το περίβλημα του τηλεφώνου στην κάτω αριστερή γωνία,

Διά βοής εξελέγη ο Ανδρέας Λυκουρέντζος

Ο βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος είναι από σήμερα το μεσημέρι ο νέος γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας. Εξελέγη διά βοής από τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, καθώς κατά τη συνεδρίαση που προηγήθηκε, συμφωνήθηκε να μην στηθεί κάλπη εφόσον είχε παραμείνει μόνον ένας υποψήφιος, μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας του Κώστα Μαρκόπουλου.


«Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τις ιδέες και το πρόγραμμα του προέδρου του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, που θα δώσει ελπίδα στην χώρα», είπε απευθυνόμενος στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, στο πρώτο του μήνυμα με την ιδιότητα του γραμματέα του κόμματος.

Ακόμη, δεσμεύθηκε ότι θα εργαστεί για την ανασυγκρότηση του κόμματος και τη μείωση της κομματικής γραφειοκρατίας, προσθέτοντας ότι «είναι ώρα να αισθανθούν οι Έλληνες ότι τα στελέχη της ΝΔ είναι δίπλα τους».

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον κ. Λυκουρέντζο απέστειλε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτης Ξυνίδης. «Αγαπητέ Ανδρέα, Τα θερμά μου συγχαρητήρια για την εκλογή σου. Εύχομαι η θητεία σου στη θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

Και με τη βούλα «πάγωμα» για επιστροφές ΦΠΑ άνω των 30.000 ευρώ

Οι επιστροφές ΦΠΑ μέχρι 30.000 ευρώ θα καταβάλλονται στο 90% του ποσού χωρίς έλεγχο, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, αλλά για μεγαλύτερα ποσά θα διενεργείται υποχρεωτικά προσωρινός έλεγχος σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

Στην πράξη το "πάγωμα" που ίσχυε ανεπίσημα για τις επιστροφές ΦΠΑ καταργείται για όσες είναι μέχρι 30.000 ευρώ για τις οποίες θα γίνεται άμεσα επιστροφή του 90% του ποσού και χωρίς προσωρινό έλεγχο.

Όπως σημειώνεται, για ποσά άνω των 30.000 ευρώ, θα γίνεται προσωρινός έλεγχος, ώστε “να αντιμετωπιστεί η καταστρατήγηση των επιστροφών φόρου χωρίς έλεγχο για πλαστά και εικονικά

Ευρω-αποκλεισμός στη Γαύδο για λόγους ασφαλείας

Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση έμεινε η Γαύδος μετά την απαγόρευση στα πλοία «Δασκαλογιάννης» και «Σαμαριά» της ΑΝΕΝΔΥΚ να μεταφέρουν επιβάτες στο ακρητικό νησί. Η εξέλιξη δρομολογήθηκε καθώς τίθενται σε ισχύ οι νέοι κανόνες ασφαλείας της ΕΕ που δεν επιτρέπουν σε πλοία τέτοιου τύπου να μεταφέρουν επιβάτες πέραν των παράκτιων δρομολογίων.

Το θέμα θα συζητηθεί το Σάββατο σε έκτακτη συνεδρίαση του κοινοτικού συμβουλίου Γαύδου.

Ο κοινοτάρχης Γαύδου Ευστράτιος Λαμπάκης χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή "πολύ δυσάρεστη δεδομένου ότι οι μήνες Ιούλιος και Αύγουστος αποτελούν για το νησί τη χρονική περίοδο των

Βακτήρια υπόσχονται ζωή Μαθουσάλα



Ονομάζονται Βacillus F και πρόκειται για μια ομάδα βακτηρίων τα οποία έως πρόσφατα ήταν παγιδευμένα για χιλιάδες χρόνια μέσα σε πάγους στη Σιβηρία. Ρώσοι επιστήμονες τα εντόπισαν, τα μελέτησαν, απέσπασαν από αυτά διάφορα στοιχεία τους και ξεκίνησαν πειράματα σε μύγες και ποντίκια. Προηγούμενα πειράματά τους είχαν δείξει ότι τα συγκεκριμένα βακτήρια προσφέρουν σε ποντίκια γονιμότητα, ακόμη και σε πολύ μεγάλη ηλικία, λειτουργώντας ως ένα είδος... προϊστορικού Viagra.

Νέες μελέτες έδειξαν ότι η εισαγωγή στοιχείων των... παγωμένων βακτηρίων στο μυϊκό σύστημα ποντικών αλλά και σε μύγες οδήγησε σε αύξηση της επιβίωσής τους σχεδόν κατά 50%. Η αύξηση της διάρκειας της ζωής των πειραματόζωων μάλιστα δεν είχε αρνητικές συνέπειες στην ποιότητα της ζωής τους, αφού παρά την ηλικία τους διατηρούσαν την ενεργητικότητα και την σιλουέτα τους, αλλά και δεν αντιμετώπιζαν ιδιαίτερα προβλήματα υγείας.

Οι ερευνητές θα συνεχίσουν τώρα τα πειράματά τους με άλλα είδη ζώων και υποστηρίζουν ότι αν τα βακτήρια

Ζημιές από χαλάζι στα Ιωάννινα

Μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες, προκάλεσε η σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε χθες το βράδυ τα χωριά του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων.


Στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Παμβώτιδας, το χαλάζι καλύψε δρόμους και χωράφια, σαν να είχε χιονίσει. Επίσης, από την έντονη χαλαζόπτωση, προκλήθηκαν αρκετά τροχαία στην Εγνατία Οδό.



Ανάκληση οχημάτων HONDA

Σε ανάκληση 498 οχημάτων HONDA μοντέλα Civic 4D και Stream παραγωγής 2001 και 2002 προχωρά η εταιρία ΓΕΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΕΒΕ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.


Στα συγκεκριμένα οχήματα υπάρχει η πιθανότητα -σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί κατά τη διάρκεια ατυχήματος- ο αερόσακος του συνοδηγού να ανοίξει με περισσότερη από την κανονική πίεση φουσκώματος, και ενδεχομένως να προκαλέσει τραυματισμό στο άτομο που θα κάθεται στη θέση. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η λειτουργία των υπόλοιπων αερόσακων παραμένει ανεπηρέαστη, καθώς και ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία σχετική περίπτωση ατυχήματος.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της HONDA για να γίνει έλεγχος

Τέλη Ιουλίου θα λειτουργήσει ο σταθμός του Προαστιακού στη Μεταμόρφωση

Στο επιβατικό κοινό θα παραδοθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου ο σταθμός του Προαστιακού στη Μεταμόρφωση.

Ο σταθμός είναι έτοιμος εδώ και καιρό, αλλά δεν λειτούργησε εξαιτίας γραφειοκρατικών διαδικασιών, μεταξύ των οποίων ήταν και η κόντρα μεταξύ της ΕΡΓΟΣΕ και της Πολεοδομίας για τη μη έκδοση νόμιμης άδειας.


Σε ανακοίνωσή της η ΕΡΓΟΣΕ αναφέρει, ότι τελικά στις 18 Ιουνίου εκδόθηκε η απαιτούμενη οικονομική άδεια και ο σταθμός είναι έτοιμος να δοθεί στην κυκλοφορία.

Όπως έγινε γνωστό, θα ακολουθήσει περίπου ένα 20ήμερο δοκιμών του συνόλου των Ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων προκειμένου όταν δοθεί ο σταθμός για χρήση από το

Σεισμός 6,8 Ρίχτερ στο Βανουάτου

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,8 βαθμών σημειώθηκε στον Ειρηνικό, ανοικτά των νησιών Βανουάτου.

Όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS), το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 230 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Σάντο και σε εστιακό βάθος 41 χιλιομέτρων.

Το Σάντο είναι το μεγαλύτερο από τα νησιά του αρχιπελαγικού κράτους Βανουάτου.

Το Βανουάτου αποτελείται από 82 συνολικά μικρά και μεγαλύτερα νησάκια.

Στις 7 Οκτωβρίου 2009, στο Βανουάτου σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 7,8 βαθμών.

Βρήκαν τρόπο να υπολογίζουν πόσο θα ζήσουμε!

Αμερικανοί επιστήμονες συνδύασαν μια σειρά από «γονίδια της μακροζωίας» και βρήκαν τρόπο να προβλέπουν με ακρίβεια 77% εάν ένας άνθρωπος θα ζήσει ως τα 100 του χρόνια ή όχι. Τώρα, ετοιμάζουν μια ιστοσελίδα στην οποία θα μπορεί να εισάγει κανείς την αποκωδικοποίηση του DNA του, για να μάθει πόσο θα ζήσει!


Αν και μια καλή ιδέα για το προσδόκιμο επιβίωσής του θα έπαιρνε κανείς κοιτάζοντας πόσο έζησαν οι γονείς τους, ο δρ Ρόμπερτ Μάριον και οι συνεργάτες του παραδέχονται πως η νέα μέθοδος είναι πολύ πιο χρήσιμη.

«Εάν μπορούμε να εντοπίζουμε εγκαίρως όσους είναι “προγραμματισμένοι”» να πεθάνουν νωρίς, θα μπορούμε να τους βοηθήσουμε να πάρουν μέτρα για να ζήσουν περισσότερο», λέει ο δρ Μάριον, ο οποίος είναι επικεφαλής του Τμήματος Γενετικής & Αναπτυξιακής Ιατρικής και διευθυντής του

Η βουβουζέλα είναι πιο ηχηρή από το... αεροπλάνο!

Ο ενθουσιασμός για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2010 κορυφώνεται καθώς πλησιάζει ο μεγάλος τελικός. Τον δικό τους αγώνα όμως δίνουν καθημερινά και οι θεατές με αντίπαλο το σήμα κατατεθέν του φετινού Μουντιάλ, τις βουβουζέλες, οι οποίες απειλούν να προκαλέσουν μόνιμες βλάβες στην ακοή όσων βρίσκονται στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής.


΄Οπως λέει ο κ. Ανέστης Ψηφίδης, αναπληρωτής καθηγητής Ωτορινολαρυγγολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μελέτες που έχουν διεξαχθεί έχουν δείξει ότι ο θόρυβος της βουβουζέλας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ακοής, όπως ακουστικό τραύμα και βουητό των αυτιών.

Τον Απρίλιο, λ.χ., επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα και το Πανεπιστήμιο της Πραιτώριας δημοσίευσαν στην ιατρική επιθεώρηση «South Africa Medicine» μελέτη που έγινε σε 11 θεατές ενός προκριματικού αγώνα του Μουντιάλ, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο στάδιο της πόλης

Η Κλεοπάτρα... αυτοκτόνησε!

Η τελευταία βασίλισσα ελληνιστικού βασιλείου έβαλε τέρμα στη ζωή της πίνοντας δηλητήριο.


Η Κλεοπάτρα δεν πέθανε από δάγκωμα φιδιού, αλλά από δηλητήριο που κατάπιε για να δώσει τέλος στη ζωή της. Ο γερμανός καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Τρίερ Κριστόφ Σέφερ καταρρίπτει την εδώ και αιώνες διατυπωμένη θεωρία ότι η βασίλισσα της Αιγύπτου αυτοκτόνησε αφήνοντας μια κόμπρα να τη δαγκώσει. «Για μένα είναι βέβαιο ότι δεν επρόκειτο για κόμπρα» δήλωσε ο κ. Σέφερ με την ευκαιρία της προβολής από το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ΖDF ενός προγράμματος αφιερωμένου στην Κλεοπάτρα.

Ο κ. Σέφερ μελέτησε μαρτυρίες της εποχής και συμβουλεύτηκε ειδικούς στην τοξικολογία. Υποστηρίζει ότι η διάσημη για την ομορφιά της και την επιρροή της στον Ιούλιο Καίσαρα και τον Μάρκο Αντώνιο βασίλισσα πέθανε από έναν συνδυασμό τοξικών δηλητηρίων, που της προκάλεσαν

Στο «σφυρί» η ακίνητη περιουσία του Τόλη

Στο «σφυρί» με δημόσιο πλειστηριασμό βγάζει το υπουργείο Οικονομικών το μεγαλύτερο μέρος της ακίνητης περιουσίας του Τόλη Βοσκόπουλου.


Στο Υποθηκοφυλακείο της Νίκαιας έχει εγγραφεί κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας του τραγουδιστή και συζύγου της βουλευτού του ΠαΣοΚ κυρίας Αντζελας Γκερέκου για βεβαιωμένα χρέη προς την Εφορία ύψους 3,5 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι οι συνολικές οφειλές από φόρους εισοδήματος, πρόστιμα και προσαυξήσεις του δημοφιλούς τραγουδιστή φθάνουν τα 5,5 εκατ. ευρώ.

Για τα χρέη του γνωστού τραγουδιστή η αρμόδια ΔΟΥ έχει εγγράψει πέντε υποθήκες σε ακίνητά του για την εξασφάλιση των απαιτήσεων του Δημοσίου. Συνεπώς, θα πρέπει να αναμένεται να υπάρξουν και άλλοι πλειστηριασμοί στην ακίνητη περιουσία του τραγουδιστή ώστε το Δημόσιο να εξασφαλίσει

Δημόσιος υπάλληλος με καταθέσεις €9 εκατ.

Κραυγαλέες περιπτώσεις για τη διαφθορά στο Δημόσιο μέσα από την έκθεση του γενικού επιθεωρητή για το 2009

«Αν εξαρτάται η ασφάλεια της χώρας από μια μπαταρία κινητού τηλεφώνου, δεν είναι να απορεί κανείς πώς φθάσαμε σε αυτά τα χάλια» είπε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής, παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεσή του για τη διαφθορά στο Δημόσιο. Αφορμή για την τοποθέτησή του αυτή έδωσε η υπόθεση της τιμωρίας-χάδι σε ελέγκτρια περιφερειακού αεροδρομίου, η οποία ξέχασε να... λειτουργήσει το αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η άφιξη αεροσκάφους που εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση. Η ελέγκτρια δικαιολογήθηκε ότι παρακοιμήθηκε, καθώς δεν χτύπησε το ξυπνητήρι του κινητού τηλεφώνου της, και η ποινή που της επιβλήθηκε ήταν πρόστιμο πέντε εργάσιμων ημερών...

Κατά τη διάρκεια του 2009, ο κ. Ρακιντζής άσκησε 2.740 πειθαρχικές αποφάσεις εναντίον δημοσίων υπαλλήλων που είχαν παραπεμφθεί στα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια. Από αυτές οι 185 υποθέσεις στάλθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, καθώς προέκυπταν ποινικές ευθύνες- οι 146 αφορούσαν διευθυντικά στελέχη τα οποία δεν είχαν υποβάλει δηλώσεις «πόθεν έσχες». Σημαντική αύξηση παρατηρήθηκε το περασμένο έτος και στις καταγγελίες των πολιτών για υποθέσεις διαφθοράς (45,3%). Τα σκήπτρα των πλέον διεφθαρμένων υπηρεσιών εξακολουθούν και πάλι να κατέχουν οι

«Αποκάλυψη σοκ»

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΒΕΛΑΣΚΕΘ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΓΕΪΛ

΄Ηταν «θαµµένος» σχεδόν επί έναν αιώνα στα υπόγεια του Πανεπιστηµίου του Γέιλ. Νέα έρευνα υποστηρίζει πως ο βαριά πληγωµένος από τον χρόνο πίνακας, «Η εκπαίδευση της Παρθένου», είναι αυθεντικό έργο του Ντιέγκο Βελάσκεθ.


Αν κάτι τέτοιο ισχύει, το σοκ για τους φιλότεχνους θα είναι µεγάλο. Οχι µόνο επειδή µέσα σε δέκα µήνες αποκαλύπτεται ακόµη ένα άγνωστο αυθεντικό έργο του «πατέρα» της ισπανικής σχολής και από τους σηµαντικότερους ζωγράφους του µπαρόκ _ το προηγούµενο, το «Πορτρέτο άνδρα», είχε

ΜΕΙΩΣΕΙΣ- ΣΟΚ έως και 50% στις συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (ΙΚΑ)

ΜΕΙΩΣΕΙΣ- ΣΟΚ έως και 50% στις συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (ΙΚΑ) λόγω της αλλαγής στον τρόπο υπολογισμού τους φέρνει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, σύμφωνα με αναλυτικά στοιχεία που δόθηκαν από τους εκπροσώπους των εργαζομένων του ΙΚΑ.


Σύμφωνα με σχετική έρευνα των εκπροσώπων του προσωπικού του ΙΚΑ, ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων είναι αποτέλεσμα της ακόλουθης μεθοδολογίας: το ΙΚΑ με βάση το ισχύον νομοσχέδιο δίνει συντάξεις με βάση την ασφαλιστική κλάση και τα ημερομίσθια. Η ασφαλιστική κλάση υπολογίζεται με βάση το τεκμαρτό μηνιαίο εισόδημα αφού λαμβάνεται υπόψη η καλύτερη 5ετία αποδοχών από την τελευταία 10ετία του εργασιακού βίου. Οι ασφαλιστικές κλάσεις στο ΙΚΑ με το ισχύον νομοσχέδιο είναι 28. Οι ασφαλιστικές κατηγορίες που προτείνει το νέο νομοσχέδιο είναι 12. Συνεπώς για να συγκριθούν τα δύο ασφαλιστικά συστήματα

Ο καιρός την Παρασκευή 02.07.2010

Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, με βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι, στα ορεινά κυρίως τμήματα, περιμένουμε την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 - 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 20 έως 33 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 20 έως 28 - 29 στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 32 - 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές – βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις, βαθμιαία πυκνότερες με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής κυρίως στα βόρεια,

Γιατί νοιώθω συνέχεια κουρασμένος;

Είστε ηλικίας 30- 60 ετών, υγιής, αλλά νιώθετε συνέχεια κουρασμένος; Αισθάνεστε ότι γεράσατε πριν από την ώρα σας; Παθαίνετε κρίσεις πανικού; Υποφέρετε από αϋπνίες; Η σεξουαλική σας ζωή είναι από μέτρια ως... μακρινή ανάμνηση; Αν απαντήσατε θετικά σε αυτές τις ερωτήσεις, πιθανώς πάσχετε από το «σύνδρομο του σωματικού ξοδέματος». Ετσι αποκαλεί τη νέα νόσο της εποχής ο βρετανός γιατρός Φρανκ Λίπμαν, ο οποίος στο βιβλίο του με τίτλο «Spent: Εnd Εxhaustion; Feel Great» («Το ξόδεμα: Σταματήστε την εξάντληση, αισθανθείτε υπέροχα», εκδόσεις Ρay Ηouse) προτείνει τρόπους για να ξαναβρούμε τη χαρά της ζωής και να γίνουμε πάλι χρήσιμοι και δημιουργικοί.

΄Οπως τονίζει ο δρ Λίπμαν, στα 20 και πλέον χρόνια που ασκεί τη γενική ιατρική έχει παρατηρήσει ότι αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των υγιών αλλά παραπονούμενων ασθενών του. Σήμερα, λέει, το 75% εξ αυτών πάσχει από το «σύνδρομο του σωματικού ξοδέματος». Ο γιατρός έχει δει χιλιάδες