www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

ΒΟΥΛΗ: ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΥΠΕΒΑΛΕ Η ΝΔ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ Ν/Σ

Συμφωνία υπ. Υγείας - ΚΤΕΛ για τις μετακινήσεις ΑμεΑ

Σε πλήρη συμφωνία κατέληξε το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τα ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των ατόμων με αναπηρία.


Μετά από συνάντηση που είχε ο Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας Γιώργος Κατριβάνος με αντιπροσωπία των διοικήσεων των ΚΤΕΛ, αποφασίστηκε η καταβολή των οφειλομένων για το 2009, καθώς και η καταβολή - με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης- του πρώτου εξαμήνου για το 2010.

Ως εκ τούτου, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, οι μετακινήσεις των ΑΜΕΑ θα γίνονται με την ειδική έκπτωση ή πλήρη ατέλεια κατά περίπτωση, που προβλέπει ο νόμος.

Εκρηκτικά «έκρυβε» ο προαύλιος χώρος κτηρίου στο Ψυχικό

Μια χειροβομβίδα, 454 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, 15 μασούρια αμμωνιοδυναμίτιδας και γαλάκτωμα, τέσσερα γυάλινα φιαλίδια εκ των οποίων τα τρία περιέχουν αγνώστου είδους υγρό, βρέθηκαν χθες στο προαύλιο χώρο κτηρίου στο Ψυχικό, από αλλοδαπό υπάλληλο τεχνικής εταιρείας, που διενεργούσε εργασίες ανακαίνισης.


Τα παραπάνω ευρήματα κατασχέθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, η οποία διενεργεί προανάκριση και απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.
naftemporiki

Αλλαγή σελίδας στον Ολυμπιακό

Ιστορική μέρα για τον Ολυμπιακό ήταν η Τρίτη 6 Ιουλίου, καθώς με κοινή συνέντευξη Τύπου οι κ.κ. Σωκράτης Κόκκαλης και Βαγγέλης Μαρινάκης επισημοποίησαν την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του συλλόγου από τον πρώτο στον δεύτερο.


Η αλλαγή σκυτάλης στα διοικητικά της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ είναι ή πρώτη μετά από 17 χρόνια συνεχούς παρουσίας του Σωκράτη Κόκκαλη, επί των ημερών του οποίου ο Ολυμπιακός έφτασε στην κατάκτηση 12 πρωταθλημάτων και πέντε κυπέλλων Ελλάδας.

«Ότι έκανα και ότι κάνω σήμερα γίνεται με μοναδικό κριτήριο το καλό του Ολυμπιακού. Χρειάζονται νέες δυνάμεις, με πάθος. Δεν τον δίνω τυχαία τον Ολυμπιακό στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Είμαι βέβαιος ότι θα δώσει τα πάντα για να παραμείνει πρωταγωνιστής μόνιμος σε αυτή τη χώρα. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τους προπονητές, τους αθλητές και όλους τους φιλάθλους παρόλο που κάποιες φορές εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους. Αλλά αυτά συμβαίνουν στο

Προκαταρκτική χωροθέτηση θαλάσσιων αιολικών πάρκων

Συνολικά 12 θαλάσσιες περιοχές επελέγησαν για τη χωροθέτηση αιολικών πάρκων. Οι περιοχές που έχουν επιλεγεί, αφορούν στην πρώτη φάση της ανάπτυξης θαλάσσιων αιολικών πάρκων στην Ελλάδα, με χρονικό ορίζοντα ανάπτυξης 2012-2017.


Για την πρώτη φάση επιλέγεται η τεχνολογία της θεμελίωσης των ανεμογεννητριών στο θαλάσσιο πυθμένα, αποκλείοντας τις πλωτές ανεμογεννήτριες και τα μεγάλα θαλάσσια βάθη.

Η προκαταρκτική χωροθέτηση των περιοχών ενδιαφέροντος των θαλάσσιων αιολικών πάρκων παρουσιάστηκε σήμερα σε ενεργειακούς φορείς, εταιρείες, εκπροσώπους υπουργείων και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία αδειοδότησης για τα θαλάσσια αιολικά πάρκα απαιτείται η προκαταρκτική αδειοδότηση των περιοχών ενδιαφέροντος επί των οποίων θα γίνουν στη συνέχεια οι αναλυτικές μελέτες και η διαδικασία

ΠΑΚΟΕ: Ακατάλληλος για κολύμβηση μέχρι και ο Αστέρας Βουλιαγμένης! Δείτε όλη την λίστα

102 είναι οι κατάλληλες για κολύμβηση και 118 είναι οι ακατάλληλες, σε σύνολο 220 που αναλύθηκαν...


Το ΠAKOE (Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών) προχώρησε και φέτος, για 31η χρονιά, στην πραγματοποίηση εκτεταμένων δειγματοληψιών από 220 παραλίες.

Το ποσοστό των ακτών που σύμφωνα με τους ελέγχους κρίνονται ακατάλληλες για κολύμβηση, διότι δεν πληρούν τα πρότυπα για την ποιότητα των υδάτων και αναμένεται να αναρτηθούν πινακίδες που θα αναγράφουν «απαγορεύεται

Στη Βουλή η μηνυτήρια αναφορά του Γ. Καρατζαφέρη για τη ΝΔ

Το δρόμο για τη Βουλή θα πάρει η μηνυτήρια αναφορά του Γιώργου Καρατζαφέρη κατά του οικονομικού επιτελείου της προηγούμενης κυβέρνησης. Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ το Σεπτέμβριο του 2009, το επιτελείο του υπουργείου έδωσε ψευδή στοιχεία για το δημοσιονομικό έλλειμμα στην Eurostat.

Για τη μηνυτήρια αναφορά του Γ. Καρατζαφέρη πραγματοποιήθηκε προκαταρκτική εξέταση.


Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης, η δικογραφία εστάλη

Έλλειμμα ενημέρωσης των πολιτών για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους στην Ε.Ε.

Να διεκδικούν τα δικαιώματά τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προέτρεψε η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών Χρυσούλα Παλιαδέλη κατά την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης δραστηριοτήτων της Επιτροπής Αναφορών στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, αναγνωρίζοντας ωστόσο το έλλειμμα ενημέρωσης των πολιτών και τη σύγχυση αναφορικά με τις αρμοδιότητες των σχετικών υπηρεσιών.


Η κ. Παλιαδέλη επισήμανε ότι το υψηλό ποσοστό μη παραδεκτών αναφορών (άνω του 50% επί συνόλου 1942 αναφορών) δείχνει ότι εξακολουθεί να υπάρχει σύγχυση αναφορικά με τις ευρωπαϊκές και τις εθνικές αρμοδιότητες, τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και εκείνα του Συμβουλίου της Ευρώπης, ιδίως το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σημείωσε επίσης ότι με τη Συνθήκη της Λισαβόνας προστέθηκε η πρωτοβουλία που επιτρέπει τους πολίτες να προτείνουν βελτιώσεις ή προσθήκες στη νομοθεσία της ΕΕ εφόσον συγκεντρώσουν ένα

Τροχαίο με ένα νεκρό στα Οινόφυτα

Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος, που έγινε το πρωί στο 51ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, στα Οινόφυτα.


Μικρό φορτηγό, στο οποίο επέβαιναν έξι άτομα και κατευθύνονταν προς Λαμία, συγκρούσθηκε με άλλο φορτηγό, που κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση και στη συνέχεια ανατράπηκε.

Από το πρώτο φορτηγό ανασύρθηκε νεκρός ένας Πακιστανός εργάτης και τραυματίες οι άλλοι πέντε, όλοι ελληνικής υπηκοότητας.

Προανάκριση για το δυστύχημα γίνεται από την Τροχαία.
enet

Χωρίς νερό την Πέμπτη ο δήμος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης

Διακοπή υδροδότησης θα σημειωθεί την Πέμπτη 8/7 στο δήμο Τριανδρίας Θεσσαλονίκης, από τις 8 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι. Όπως ανακοίνωσε η Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθούν εργασίες ύδρευσης, λόγω διαρροής αγωγού στην οδό Βενιζέλου με Ελευθερίας.

Το πρόβλημα στην ομαλή υδροδότηση θα εντοπιστεί στην οδό Βενιζέλου 19 έως Βενιζέλου 25 του

Αποδείξεις μέχρι 300 ευρώ από τα βενζινάδικα

Αποδείξεις λιανικής και όχι τιμολόγια υποχρεούνται να εκδίδουν τα πρατήρια για πωλήσεις καυσίμων αξίας μέχρι 300 ευρώ.


Στις περιπτώσεις αυτές, οι αποδείξεις αντικαθιστούν τα τιμολόγια και οι καταναλωτές έχουν τα ίδια δικαιώματα έκπτωσης όπως ίσχυαν και για τα τιμολόγια.

Για πωλήσεις αξίας άνω των 300 ευρώ, παραμένει η υποχρέωση έκδοσης τιμολογίου.

Αυτά προκύπτουν από εγκύκλιο που απέστειλε η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος προς τις Ενώσεις - μέλη της σχετικά με την έκδοση αποδείξεων, λόγω των προβλημάτων που δημιουργούνται με τους πελάτες τους.

Όπως αναφέρει η ΟΒΕ:

1) Για πωλήσεις έως 300 ευρώ ανά συναλλαγή

Σύμφωνα με την Υπουργική Aπόφαση ΠΟΛ1091/14-6-2010 τα πρατήρια υγρών καυσίμων όταν πωλούν καύσιμα (πετρέλαιο κίνησης , βενζίνη) από την αντλία σε επαγγελματίες (επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, φορτηγά, ταξί κ.λπ.) έως και 300 ευρώ ανά συναλλαγή, εκδίδουν

Η εικόνα του Σύμπαντος ολοκληρώθηκε

Το ευρωπαϊκό διαστημικό τηλεσκόπιο Πλανκ, που σχεδιάστηκε για να αποκρυπτογραφήσει τα μυστικά του Μπιγκ Μπανγκ, δημιούργησε την πρώτη ολοκληρωμένη απεικόνιση του σύμπαντος. «Πρόκειται για έναν ανεκτίμητο θησαυρό» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ΕSA). «Τα νέα δεδομένα που έχουμε συλλέξει χάρη στο τηλεσκόπιο Πλανκ θα βοηθήσουν σημαντικά στην εξέλιξη της αστρονομίας».


H ολοκληρωμένη εικόνα του σύμπαντος, που πλέον διαθέτουν στα χέρια τους οι αστρονόμοι, δημιουργήθηκε κομμάτι κομμάτι από το ευρωπαϊκό διαστημικό τηλεσκόπιο, που τέθηκε σε τροχιά τον Μάιο του 2009 και το κόστος κατασκευής του υπερέβη τα 700 εκατομμύρια ευρώ. Το τηλεσκόπιο σχεδιάστηκε κατά τρόπο ώστε να είναι δυνατή η ανίχνευση ακτινοβολίας στο τμήμα του φάσματος των μικροκυμάτων. Αυτά τα στοιχεία αποτελούν ένδειξη της γέννησης και του θανάτου τόσο αστέρων

Mην τα Χάνετε!

Eίναι, χωρίς αμφιβολία, η μεγαλύτερη ανδρική ανασφάλεια. H σταδιακή αποδυνάμωση της τρίχας, η φθορά και η τελική πτώση της έχει πολλές αιτίες, από lifestyle μέχρι περιβαλλοντικές, οι οποίες καθιστούν απαραίτητη τη φροντίδα και την προληπτική δράση.


Η αλήθεια είναι πως το καθημερινό στρες, η διατροφή που δεν παρέχει στον οργανισμό σημαντικά θρεπτικά συστατικά, αλλά και διάφορες έντονες περίοδοι στην προσωπική ζωή, είναι παράγοντες επιβαρυντικοί για την υγεία των μαλλιών.


Oι άνδρες που το παρακάνουν στο στάιλινγκ, αλλά και όσοι φοράνε κράνη και καπέλα έχουν έναν ακόμα λόγο να ανησυχούν -στην περίπτωσή τους, η φθορά στην τρίχα είναι μηχανική, η τριβή αποδυναμώνει τη ρίζα, κάτι που συχνά οδηγεί σε μόνιμη απώλεια του θύλακα. Aν σε όλα αυτά προσθέσετε τη ρύπανση του περιβάλλοντος και τη φυσιολογική φθορά από τις καιρικές συνθήκες

΄Οταν το μπικίνι γίνεται... εφιάλτης

΄Ενα από τα συχνότερα σε εμφάνιση προβλήματα της γυναικείας φόρμας είναι η κυτταρίτιδα, δηλαδή η εναπόθεση νερού και λίπους στο δέρμα, που συνοδεύεται από μειωμένης ελαστικότητας συνδετικό ιστό, με αποτέλεσμα την εμφάνιση ρυτίδων με συγκεκριμένη χαρακτηριστική υφή.

Η κυτταρίτιδα δεν συσχετίζεται απαραίτητα με τα παραπανίσια κιλά, όπως οι περισσότεροι νομίζουν. Ακόμα και γυναίκες με ιδανικό βάρος αντιμετωπίζουν πρόβλημα κυτταρίτιδας, λόγω κακής τοπικής αιμάτωσης του λιπώδους ιστού.


Μελέτες στον γενικό πληθυσμό αποκαλύπτουν ότι πάνω από το 80% των γυναικών εμφανίζει πρόβλημα κυτταρίτιδας σε κάποιον βαθμό, η οποία φυσικά δεν αποτελεί αποκλειστικό βάσανο των γυναικών, αλλά ταλαιπωρεί και αρκετούς άνδρες που ανήκουν σε διάφορες ηλικιακές ομάδες και ιδιαίτερα τους αγύμναστους, με μεγάλες αυξομειώσεις βάρους.

«Η εμφάνιση κυτταρίτιδας έχει κληρονομικό χαρακτήρα, καθώς επηρεάζεται από πολλά γονίδια, όπως έχει αποδειχθεί από πληθώρα επιστημονικών μελετών», επισημαίνει ο κ. Εμμανουήλ Δημητρούλης, Msc κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος.

«Πέρα όμως από το γενετικό υπόβαθρο, ο τρόπος ζωής και οι διατροφικές συνήθειες είναι αυτές που θα καθορίσουν την εμφάνιση και την κλίμακά της. Οι κακές διατροφικές συνήθειες, η καθιστική ζωή

΄Εσπασαν τον μυστικό κώδικα του Πλάτωνα

«Σαν να ανοίγει έναν τάφο και να ανακαλύπτει κρυμμένα έργα του Πλάτωνα» ένιωσε ο ιστορικός και φιλόσοφος της επιστήμης Τζέι Κένεντι από το βρετανικό Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ όταν, όπως ισχυρίστηκε, έσπασε τον μυστικό μαθηματικό και μουσικό κώδικα στο έργο του Πλάτωνα.


Ο καθηγητής βάσισε τη θεωρία του, που δημοσιεύτηκε στην αμερικανική επιθεώρηση «Apeiron», στη στιχομετρία. Μέτρησε, δηλαδή, τους αριθμούς των στίχων και προσπάθησε να αναζητήσει κάποιο σταθερό μοτίβο ή κάποια σχέση μεταξύ τους.


Αποθηκεύοντας αυθεντικά χειρόγραφα του Πλάτωνα σε έναν υπολογιστή, που αποτελούνται από 35 χαρακτήρες χωρίς κενά και σημεία στίξης, ο Κένεντι ανακάλυψε ότι με περιθώριο απόκλισης μόλις ένα ή δύο τοις εκατό, σε πολλούς από τους διαλόγους του Πλάτωνα, ο αριθμός των στίχων βασιζόταν

Israel Soldiers dance on Ke$ha's Tik Tok song - near gaza



Νοσοκομείο ενοικιάζεται για τσόντες

Ταινία πορνογραφικού περιεχομένου «μεγάλου προϋπολογισμού» που γυρίστηκε σε νοσοκομείο του Λονδίνου υπήρξε σημαντική πηγή εσόδων για αυτό.


Η βουλευτής των Τόρις, Πένι Μπορντόντ, σε ομιλία της Βουλής των Εθνοτήτων σχετικά με τη βελτίωση της διαφάνειας στα οικονομικά της κυβέρνησης δήλωσε ότι το περιστατικό συνέβη πριν το 2002.

"Όταν ήμουν διευθυντής της Επιτροπής του Kensington and Chelsea, ανακάλυψα ότι ένα από τα νοσοκομεία μας νοίκιαζε μια -κλειστή αλλά πλήρως εξοπλισμένη – πτέρυγα σε μια κινηματογραφική εταιρεία”, δήλωσε η ίδια προσθέτοντας ότι σαν να μην έφτανε αυτό, η ταινία ήταν πορνογραφικού

Διευκρινίσεις ΙΚΑ για την αναπηρία σε ποσοστό 80%

Ανακοίνωση σχετικά με τη διάρκεια της αναπηρίας 80% ασφαλισμένων όλων των ασφαλιστικών οργανισμών εξέδωσε η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση: "Με την παρ. 1 του άρθρου 16 του Ν. 3846/10 (ΦΕΚ 66Α/11-5-2010) καθορίσθηκε επ' αόριστον η διάρκεια της αναπηρίας των ασφαλισμένων όλων των ασφαλιστικών Οργανισμών αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης που κρίνονται από τις αρμόδιες Υγειονομικές Επιτροπές Αναπηρίας με ποσοστό αναπηρίας 80% και πάσχουν από:

α) Σύνδρομο Down - αυτισμό - υψηλού βαθμού νοητική υστέρηση

β) ακρωτηριαστικές βλάβες άνω ή κάτω άκρων

γ) φωκομέλειες

Αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για κάλυψη θέσεων τυφλών τηλεφωνητών στο Δημόσιο

Αύριο ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στις υπηρεσίες του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για την κάλυψη θέσεων τυφλών τηλεφωνητών στο Δημόσιο Τομέα καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, βάσει των διατάξεων του νόμου 2643 του 1998.


Το σύνολο των θέσεων είναι 23 για το Δημόσιο Τομέα και έξι για τα ΝΠΙΔ.

Οι ενδιαφερόμενοι που υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου 2643/98 και κατέχουν πτυχίο των Σχολών Εκπαίδευσης Τυφλών τηλεφωνητών μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010, στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ όπου εδρεύουν Επιτροπές του άρθρου 9 του Ν. 2643/98. Για θέσεις στο Δημόσιο Τομέα υποβάλλεται μόνον μία αίτηση σε μία Επιτροπή ενώ για θέσεις σε ΝΠΙΔ οι

Πέθανε ο Γιάννης Παπασπύρου

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες το βράδυ στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο όπου νοσηλευόταν ο πρώην υπουργός, βουλευτής και δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Παπασπύρου.

Ο Γιάννης Παπασπύρου γεννήθηκε στον Πειραιά το 1922. Ήταν οικονομολόγος και πολιτικός και διετέλεσε δήμαρχος Πειραιά, κατά την περίοδο 1982 - 1986.

Συμμετείχε στο αντιδικτατορικό μαθητικό κίνημα κατά της 4ης Αυγούστου, όπου και είχε συνεργαστεί με τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Στη διάρκεια της κατοχής, ανέλαβε Πρόεδρος της "Πανσπουδαστικής Αθηνών" και Γραμματέας της ΕΠΟΝ Ανωτάτων Σχολών και για τη δράση του διώχτηκε, βασανίστηκε και απέδρασε από το

30.000.000 ευρώ για τηλέφωνα, μισθούς και έπιπλα στο υπουργείο Γεωργίας!




- 150.000 ευρώ για ανακαίνιση γραφείου υφυπουργού!


- Ο υφυπουργός διέθετε 70 κινητά τηλέφωνα!

- 20 εκατ. σε ροζ τηλέφωνα και τηλεπωλήσεις

Απίστευτες ήταν οι καταγγελίες του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για το όργιο σπατάλης στο υπουργείο.

Τα στοιχεία βγήκαν με αφορμή τη νέα κόντρα για τις σκανδαλώδεις προσλήψεις “γαλάζιων παιδιών” στη διαβόητη “ΑΓΡΟΓΗ” ... που μάλλον αποτελεί “παρωνυχίδα” μετά τα όσα ακούστηκαν στην

Ηλιοθεραπεία: αναγκαία αλλά με μέτρο

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και οι παραλίες σφύζουν από κόσμο. Αλλοι αναζητούν το ιδανικό μαύρισμα και άλλοι το θέλουν αλλά το φοβούνται. Ο ήλιος μπορεί να προσφέρει οφέλη για την υγεία μας, αλλά μπορεί να αποδειχθεί και επιβλαβής. Το φως του ήλιου το έχουμε ανάγκη για την παραγωγή και σύνθεση της αντιραχιτιδικής βιταμίνης D. Ωστόσο, η αλόγιστη έκθεση σε αυτόν ευθύνεται για την πρόωρη γήρανση, τις πανάδες, τα εγκαύματα και, στη χειρότερη των περιπτώσεων, για την εμφάνιση του μελανώματος και άλλων δερματικών καρκίνων. Ιδιαίτερα πρέπει να προσέχουν οι νεότερες ηλικίες, αφού είναι οι πιο ευάλωτες για να εμφανίσουν σοβαρά προβλήματα. «Το Βήμα» παρουσιάζει τους μύθους και τις αλήθειες σε ό,τι αφορά την έκθεσή μας στον ήλιο με τη συμβολή του καθηγητή Δερματολογίας του Πανεπιστημίου των Αθηνών κ. Ν. Σταυριανέα.

Μύθος 1ος

Τα παιδιά χρειάζονται μεγάλες δόσεις ηλιοθεραπείας για να διατηρούν καλή υγεία.

Η έκθεση στον ήλιο είναι ωφέλιμη για την υγεία μας γιατί βοηθά στην παραγωγή και σύνθεση της αντιραχιτιδικής βιταμίνης D. Λίγα όμως λεπτά την ημέρα είναι αρκετά για τη σύνθεση της βιταμίνης αυτής. Τα παιδιά που συμμετέχουν σε ασχολίες έξω από το σπίτι πρέπει να φορούν τον κατάλληλο ρουχισμό, καπέλο και αντηλιακή κρέμα, ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Πρέπει να αποφεύγουν την απευθείας

Με δύο ταχύτητες οι βάσεις

Διαφορετικές ταχύτητες, σε κατεύθυνση και σε ένταση, και εκπλήξεις στην κίνηση των βάσεων εισαγωγής στα τμήματα ΑΕΙ- ΤΕΙ, τις Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές των πέντε Επιστημονικών Πεδίων δείχνει η ανάλυση των βαθμολογικών στοιχείων που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Περίπου σε 40 πανεπιστημιακά τμήματα (εκτός εκείνων με ειδικό μάθημα) αναμένεται να κινηθούν μεταξύ 18.000 - 19.400 μόρια οι βάσεις, ενώ σε 90- 100 τμήματα ΤΕΙ κυρίως αλλά και ΑΕΙ (ξένων Φιλολογιών και όχι μόνο) τις πύλες θα ανοίξουν με λιγότερα από 10.000 μόρια.

Φέτος οι βάσεις εισαγωγής έχουν το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι ενώ δεκάδες τμήματα θα δεχθούν χιλιάδες υποψηφίους με βαθμολογίες 4.000- 9.900 μόρια, στα περιζήτητα και υψηλόβαθμα τμήματα

Φορο-πριμ με «χρυσές» αποδείξεις

«Χρυσές» αποδείξεις που θα παρέχουν αυξημένη έκπτωση στους φορολογουμένους, από ελεύθερους επαγγελματίες όπως υδραυλικούς, ελαιοχρωματιστές, ηλεκτρολόγους και γιατρούς, εξετάζει να καθιερώσει ο υπουργός Οικονομικών για να διατηρήσει ζωντανό το «κίνημα» των αποδείξεων και να ενισχυθούν τα φορολογικά έσοδα.

Την ίδια ώρα, το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζεται να στείλει τον λογαριασμό δευτέρου εξαμήνου του μνημονίου, ύψους 6,1 δισ. ευρώ, σε φορολογουμένους, δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, και προετοιμάζει τη φοροκαταιγίδα του 2011 που περιλαμβάνει τη μεταφορά προϊόντων και υπηρεσιών από τους χαμηλούς συντελεστές ΦΠΑ στον υψηλό 23% και αύξηση στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, ώστε να εξισωθούν με τις αγοραίες. Σήμερα, η ψαλίδα ανάμεσα σε αντικειμενικές και αγοραίες τιμές ξεπερνά σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και το 200%, προδιαγράφοντας το μέγεθος των αυξήσεων.

Οι διαδικασίες για τη μεταφορά προϊόντων και υπηρεσιών από τους χαμηλούς συντελεστές ΦΠΑ 5,5% και 11% στον υψηλό συντελεστή 23% έχουν αρχίσει, ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Παπακωνσταντίνου. Σειρά προϊόντων και υπηρεσιών όπως εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία,

΄Ολι Ρεν: Πιθανή η στήριξη των τραπεζών από το ταμείο διάσωσης

Ο μηχανισμός στήριξης των κρατών - μελών της ΕΕ που κινδυνεύουν με χρεοκοπία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για τη διάσωση των τραπεζών τους, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν.


Μιλώντας στην οικονομική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο κ. Ρεν συνέστησε ετοιμότητα σε περίπτωση που η δημοσίευση των stress tests των τραπεζών, που αναμένονται εντός του μήνα, αποκαλύψει κάποιο πρόβλημα.

«Τα πρώτα κονδύλια θα είναι εκείνα για τη σταθερότητα των εθνικών προϋπολογισμών και στη δεύτερη γραμμή άμυνας θα έχουμε τα ποσά για την ευρωπαϊκή οικονομία», επεσήμανε.

Πρόσθεσε πως η ευρωπαϊκή παρέμβαση θα μπορούσε να συνδυασθεί, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο,

Ο καιρός σήμερα 06.07.2010

Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας περιμένουμε την Τρίτη 6 Ιουλίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 19 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 20 έως 35 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 21 έως 33 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο ισχυροί και