www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Εντοπισμός εργοστασίου παραγωγής λαθραίων τσιγάρων

Ένα πλήρως εξοπλισμένο εργοστάσιο παραγωγής λαθραίων τσιγάρων, επώνυμης μάρκας (Marlboro), εντοπίστηκε στην περιοχή των Αχαρνών Μενίδι, μετά από συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής.


Κατά την επέμβαση των υπαλλήλων του Τμήματος, συνελήφθησαν τρία άτομα, τα οποία συμμετείχαν στη διαδικασία παραγωγής και μεταφοράς των λαθραίων τσιγάρων και κατασχέθηκαν 27 τόνοι περίπου καπνού, 3.000.000 τεμάχια τσιγάρα, 300 κιβώτια με φίλτρα και μη καταμετρημένος ακόμη αριθμός από τσιγαρόχαρτο, αλουμινόχαρτο και άλλα υλικά συσκευασίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, κατασχέθηκαν και πέντε μηχανήματα ρωσικής, βρετανικής και κινεζικής προέλευσης, τα οποία χρησιμοποιούνταν για την

Τα Ε9 του 2010 ζητάει το υπουργείο Οικονομικών από τις εφορίες

Μέχρι την Παρασκευή έχουν προθεσμία οι εφορίες της χώρας να στείλουν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τα Ε9 φυσικών και νομικών προσώπων που τους έχουν υποβληθεί το 2010, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου.


Η ανάγκη για ταχύτερη αποστολή των εκκαθαριστικών του ΕΤΑΚ, φαίνεται πως ανάγκασε το υπουργείο να βάλει καταληκτική ημερομηνία στις εφορίες ώστε να προχωρήσουν με γοργούς ρυθμούς στην επεξεργασία και αποστολή των στοιχείων των Ε9.

Σε ορισμένες ΔΟΥ μάλιστα ζητείται η αποστολή των δηλώσεων, όχι ταχυδρομικώς αλλά με τον επιμελητή της

Οι κίνδυνοι από το φαινόμενο δίαιτας γιο-γιο

Είναι γεγονός ότι για τους περισσότερους ανθρώπους με πρόβλημα βάρους, μικρό ή μεγάλο, η διαδικασία της απώλειας βάρους είναι ένας συνεχής αγώνας, που τις περισσότερες φορές γυρίζει στο σημείο μηδέν, ως προς το βάρος εκκίνησης τους, ενώ τα αποτελέσματα, ποσοτικά ή ποιοτικά, εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το είδος και το σχεδιασμό του διαιτολογίου που ακολουθείται.


Tις περισσότερες φορές η τήρηση του διαιτολογίου έχει αρχικά ένα αποτέλεσμα, αλλά το σημείο εκείνο στο οποίο συνήθως δεν υπάρχει επιτυχία είναι η διατήρηση της απώλειας μακροπρόθεσμα και έτσι το άτομο αρχίζει να κερδίσει το βάρος του πίσω, ακολουθώντας μια ακόμα προσπάθεια 'γιο-γιο'.

Το φαινόμενο 'γιο-γιο' είναι λοιπόν μια διαδικασία 'ανακύκλωσης του σωματικού βάρους', που χαρακτηρίζει τις συνεχείς αυξομειώσεις του βάρους, μέσα από την επαναλαμβανόμενη απώλεια και επανάκτησή του, συνήθως λόγω της εφαρμογής, πολλών διαιτών, συνήθως υπερβολικά

Μας μεγαλώνουν τα γυαλιά

Μπορεί να αποτελούν το απαραίτητο αξεσουάρ για κάθε fashionista που σέβεται τον εαυτό του, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τα γυαλιά μας κολακεύουν. Τουναντίον, μία νέα δημοσκόπηση αποκαλύπτει πως όσοι φορούν γυαλιά φαντάζουν στα μάτια των άλλων μεγαλύτεροι κατά τουλάχιστον 3 χρόνια!


Επιστήμονες από την Οφθαλμολογική Κλινική του Λονδίνου επιστράτευσαν 4.000 εθελοντές ηλικίας άνω των 18 ετών και τους ζήτησαν να αξιολογήσουν φωτογραφίες ατόμων με ή χωρίς γυαλιά.

Τα άτομα που φορούσαν γυαλιά θεωρήθηκαν κατά μέσον όρο 3,3 χρόνια μεγαλύτερα απ’ ό,τι στην πραγματικότητα ήταν. Επιπλέον, οι εθελοντές τους περιέγραψαν ως πιο «κολλημένους» με τα κομπιούτερ και το διάβασμα απ’ ό,τι τα άτομα δίχως γυαλιά.

Τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα για τους διοπτροφόρους ηλικίας 45 ετών και άνω, οι οποίοι θεωρήθηκαν κατά 5 χρόνια μεγαλύτεροι απ’ ό,τι στην πραγματικότητα ήταν.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι εθελοντές χωρίσθηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη είδε δέκα φωτογραφίες ατόμων με γυαλιά και κλήθηκε να υπολογίσει την ηλικία τους και τις προσωπικές προτιμήσεις και συμπεριφορές τους. Η δεύτερη ομάδα είδε τα ίδια άτομα, αλλά χωρίς γυαλιά, και

Θα δουν φως από τα γαϊδουράγκαθα


40.000 στρέμματα αγριαγκινάρας θα φυτευτούν στη Μαγνησία με στόχο την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

«Εμείς νιώθουμε ότι βγάζουμε πετρέλαιο, η ζήτηση για ενέργεια δεν πρόκειται να εκλείψει ποτέ ». Ο παραγωγός κ. Γιώργος Ταχούλας δεν αναφέρεται σε φωτοβολταϊκά ούτε σε κάποιο ορυκτό, ούτε σε κάποιο εξωτικό υλικό με μαγικές ιδιότητες αλλά σε... γαϊδουράγκαθα, και πιο συγκεκριμένα στην ποικιλία της αγριαγκινάρας. Δεκάδες παραγωγοί της Μαγνησίας έχουν ήδη συμφωνήσει να καλλιεργήσουν 40.000 στρέμματα, η παραγωγή των οποίων θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε 6 μονάδες συνολικής ισχύος 15 ΜW που θα δημιουργηθούν στην περιοχή. « Πιστεύω πως η αγριαγκινάρα είναι το προϊόν που μπορεί να αλλάξει την αγροτική οικονομία όλης της χώρας » λέει ο καθηγητής Γεωργίας στη Γεωπονική Σχολή

“Mafioso”… αυτός είναι καφές

Πικρό... καφέ έπιναν για καιρό εκατοντάδες επιχειρηματίες- ιδιοκτήτες καφέ μπαρ στη Νάπολη, καθώς η περιβόητη Καμόρα τους υποχρέωνε να αγοράζουν αποκλειστικά το δικό της χαρμάνι.


Ο... "μαφιόζικος καφές", σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ήταν κάκιστης ποιότητας και η μάρκα έφερε την ονομασία "Caffe Setola", από το επώνυμο ενός εκ των μελών της οργάνωσης!

Η ιταλική αστυνομία προχώρησε σήμερα το πρωί σε έντεκα συλλήψεις μαφιόζων-μελών της πανίσχυρης οικογένειας των Καζαλέζι.

Στις κατηγορίες περιλαμβάνεται η απόσπαση χρημάτων με εκβιασμό, η μαφιόζικη δράση και η παράνομη οπλοκατοχή.

Πρόκειται για τη "φατρία της Καμόρα" με την οποία έχει ασχοληθεί, καταγγέλλοντας τις υπόγειες

Χυμοί: «Περικοπές» στη ζάχαρη ζητεί η Κομισιόν

Περισσότερους χυμούς «sugar free», ζητεί η Κομισιόν από τις βιομηχανίες τροφίμων.


Συγκεκριμένα, η Επιτροπή πρότεινε νέους ευρωπαϊκούς κανόνες για την παραγωγή, τη σύσταση και τη σήμανση των τυποποιημένων χυμών φρούτων, οι οποίοι θα ευθυγραμμίζονται με την ευρωπαϊκή πολιτική προώθησης ισορροπημένης διατροφής.

Όσον αφορά στα συστατικά των χυμών, η Επιτροπή ζήτησε την απαγόρευση προσθήκης ζάχαρης, εξαιρώντας ορισμένους τύπους νέκταρ και άλλα παραπλήσια προϊόντα. Ωστόσο, η προσθήκη ζάχαρης θα πρέπει να αναγράφεται με σαφήνεια στη συσκευασία του προϊόντος, τονίζει η Επιτροπή.

Οι περισσότερες προτεινόμενες αλλαγές στους κανόνες που διέπουν τους χυμούς φρούτων στην ΕΕ.

Η διατροφική αξία του τυριού

Τα τυριά αποτελούν από τα αρχαία χρόνια ως σήμερα μια άριστη λύση για τη μακρά συντήρηση του γάλακτος. Ταυτόχρονα αποτελούν απολαυστική και χορταστική πρόταση για κάθε γεύμα όλες τις ώρες της ημέρας.


Αν και υπάρχουν αρκετές εκατοντάδες διαθέσιμες ποικιλίες τυριών με διαφορετική υφή, γεύση και άρωμα, όλα τα είδη διατηρούν κάποια βασικά χαρακτηριστικά που τα καθιστούν πολύτιμα στη διατροφή του ανθρώπου.

Το γνωστότερο ίσως συστατικό των τυριών και όλων των γαλακτοκομικών προϊόντων είναι το ασβέστιο. Το ασβέστιο που προσλαμβάνουμε καθημερινά από τη διατροφή μας αποτελεί το κυριότερο 'δομικό υλικό' των οστών μας, καθώς συμβάλλει στη διαμόρφωση πυκνών και δυνατών

Μαζικές ακυρώσεις πτήσεων στη Γαλλία

Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας της Γαλλίας (DGAC) προβλέπει για αύριο ακύρωση του 50% των προγραμματισμένων πτήσεων στο αεροδρόμιο Ορλί και του 40% στο αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ. Στα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας θα ακυρωθεί επίσης το 40% των πτήσεων.

Τα εργατικά συνδικάτα έχουν εξαγγείλει μεγάλες κινητοποιήσεις στη Γαλλία για αύριο Πέμπτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα που προωθεί η κυβέρνηση, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 χρόνια μέχρι το 2018.

Η διεύθυνση πολιτικής αεροπορίας καλεί τους επιβάτες να ενημερώνονται από τις αεροπορικές εταιρείες προτού κατευθυνθούν προς τα αεροδρόμια.

Ας σημειωθεί ότι οι συνέπειες αυτής της απεργίας αναμένονται σοβαρότερες από εκείνες της 7ης

Απαγορευτικό στις εκπτώσεις του Ελευθερουδάκη

Ο εισαγγελέας Υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Αθήνας απαγόρευσε με προσωρινή διαταγή στα βιβλιοπωλεία «Ελευθερουδάκης» να πουλούν σχολικά είδη με μεγαλύτερη έκπτωση από εκείνη που προβλέπει ο νόμος.


Προηγήθηκε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν έξι βιβλιοπωλεία και σύλλογοι εκδοτών και βιβλιοχαρτοπωλών κατά της αλυσίδας.

Σε αρραγές μέτωπο καλεί τους δημοσιογράφους η ΠΟΕΣΥ

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στον «ΔΟΛ» αλλά και στο «Κανάλι 1» η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών ( ΠΟΕΣΥ) επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι η εργοδοσία ακολουθεί την παλιά και δοκιμασμένη μέθοδο του «διαίρει και βασίλευε» γι αυτό και καλεί όλες τις Ενώσεις και τους δημοσιογράφους να σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων στα ΜΜΕ που απειλούνται με απολύσεις και μειώσεις.


Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ:

Οι εξελίξεις στο ΔΟΛ και οι απειλές για περικοπές και απολύσεις στον ημερήσιο περιοδικό και περιφερειακό Tύπο, καθώς και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ προοιωνίζονται ένα δύσκολο φθινόπωρο για όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ (δημοσιογράφους, διοικητικούς και τεχνικούς).

Η μέθοδος που ακολουθεί η εργοδοσία είναι η παλιά και δοκιμασμένη συνταγή του «διαίρει και βασίλευε», η οποία δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή από κανένα συνάδελφο. Τελευταίο παράδειγμα η παράνομη απόλυση τριών τεχνικών από το «Κανάλι 1» του Πειραιά, που βρίσκονται σε

Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση

Σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου ή έργου στις υπηρεσίες των δήμων και των νομαρχιών της χώρας, ύστερα από απόφαση της Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.


Όπως αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ το υπόλοιπο προσωπικό των ΟΤΑ και των δημοτικών επιχειρήσεων θα πραγματοποιήσει 4ωρη στάση εργασίας από τις 7,30 π.μ. έως τις 11,30 π.μ..

Παράλληλα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση αύριο, στις 9 το πρωί, έξω από τον Άρειο Πάγο. Την ίδια ώρα είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί συζήτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο για τη δυνατότητα των πολιτικών δικαστηρίων να εξετάζουν τη δυνατότητα της

Δάνεια σε ανέργους

Kαι με επιδοτούμενα δάνεια θα ενισχύονται οι άνεργοι μέσω του Ταμείου Κοινωνικής Οικονομίας.


Η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη προβλέπει "έκρηξη της ανεργίας κατά τους επόμενους μήνες" και σχεδιάζει νέες παρεμβάσεις για την απάλυνση ή μερική άρση των επιπτώσεων σε κάθε άτομο που χάνει την δουλειά του. Στόχος είναι μια παρέμβαση σε κάθε άνεργο το αργότερο τέσσερις μήνες μετά την απώλεια της απασχόλησής του.

Τα εν λόγω δάνεια θα χορηγούνται ανεξάρτητα από τις δράσεις τους ΟΑΕΔ (επιδότηση νέων ελεύθερων επαγγελματιών κ.α), ενώ στα κεφάλαια του ταμείου, εκτός από τους εθνικούς, κοινωνικούς και κοινοτικούς πόρους θα μετέχουν και ιδιώτες (τράπεζες) κατά το πρότυπο των

Νέα στάση εργασίας την Πέμπτη σε ΟΣΕ και Προαστιακό

Με προβλήματα θα πραγματοποιηθούν και την Πέμπτη τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού, λόγω της πεντάωρης στάσης των μηχανοδηγών που έχει προγραμματισθεί για τις 11:00.


Δεκάδες δρομολόγια είναι τα δρομολόγια που δεν θα πραγματοποιηθούν, ενώ κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας το Μετρό δεν θα εκτελεί το δρομολόγιο από το σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας έως το αεροδρόμιο.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ διαμαρτύρονται για τις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο

Δεν καλεί τον Κ. Σημίτη η Εξεταστική για τη Siemens

Nα μην κληθεί ο Κώστας Σημίτης και γενικότερα πρώην πρωθυπουργοί στην εξεταστική για τη Siemens αποφάσισε η Επιτροπή, καθώς τονίζεται πως δεν υπάρχουν στοιχεία. Την απόφαση υποστήριξε νωρίτερα η Ν.Δ. με ανακοίνωση της.


"Με βάση την απόφαση που λήφθηκε στη συνεδρίαση της 14ης Σεπτεμβρίου, η Επιτροπή κατά πλειοψηφία συμφώνησε, με εξαίρεση τον εκπρόσωπο του ΛΑΟΣ, να μην κληθούν οι πρώην πρωθυπουργοί, διότι δεν έχουν προκύψει στοιχεία, που να συνηγορούν γι' αυτό από τα μέχρι τώρα δεδομένα" δήλωσε ο πρόεδρος της Εξεταστικής, Σήφης Βαλυράκης.

Την κλήση του Κ. Σημίτη είχε ζητήσει νωρίτερα ο βουλευτής του ΛΑΟΣ και μέλος της επιτροπής, Κώστας Αϊβαλιώτης.

Νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωση της είχε αντιταχθεί στην κλήση Σημίτη, σε συμφωνία με την θέση της να μην κληθεί ο Κ. Καραμανλής στην εξεταστική για το Βατοπέδι. "Η ΝΔ δεν

Τι απαντά το ΥΠΕΚΑ για τα εκτός σχεδίου

Με μια αρκούντως αόριστη ανακοίνωση το υπουργείο Περιβάλλοντος επιχειρεί να διαψεύσει το σημερινό δημοσίευμα της «Ε» για την εκτός σχεδίου δόμηση και υποστηρίζει ότι το νέο προεδρικό διάταγμα που προβλέπει το νομοσχέδιο για τα δάση (άρθρο 30, παράγραφος 1) προωθείται για λόγους νομοθετικούς.


Συνεργάτες της Τίνας Μπιρμπίλη, επιβεβαίωσαν πάντως ότι οι προτάσεις που αναφέρονται στο δημοσίευμα έχουν διατυπωθεί από ομάδα εργασίας του υπουργείου, αλλά δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις. Είναι σαφές ότι προωθείται η

Αν. Λοβέρδος: Εκτός χειρουργείων οι γιατροί που παίρνουν φακελάκι

Εντολές στους διοικητές της πρώτης και δεύτερης υγειονομικής περιφέρειας της Αττικής να θέτουν εκτός χειρουργείων όσους γιατρούς δέχονται «φακελάκι» έδωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε ακόμη να επιβάλλεται ποινή τρίμηνης αργίας στους γιατρούς για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις ότι προβαίνουν σε προκλητή

Επικροτεί ο Συνήγορος του Πολίτη τα πρόστιμα στη ΔΕΗ

Ικανοποίηση για την επιβολή προστίμων στη ΔΕΗ, ύψους 449.100 ευρώ από το υπουργείου Περιβάλλοντος και 85.000 ευρώ από τη νομαρχία Κοζάνης εξέφρασε ο Συνήγορος του Πολίτη.


Η ανεξάρτητη αρχή είχε προτείνει κυρώσεις εις βάρος της εταιρείας εξαιτίας των περιβαλλοντικών προβλημάτων που προκαλούν τα λιγνιτωρυχεία και οι ατμοηλεκτρικοί σταθμοί ΔΕΗ στους νομούς

H ΕΡΤ χρησιμοποιεί παράνομα το Κέντρο Εκπομπής της Πάρνηθας

Παράνομα χρησιμοποιεί η ΕΡΤ από την Τρίτη βράδυ το Κέντρο Εκπομπής της Πάρνηθας μεταδίδοντας στη συχνότητα 52, ψηφιακά τα προγράμματα της ΝΕΤ, της ΕΤ1, της ΕΤ3 και του Καναλιού της Βουλής.


Επίσης, χωρίς να προβλέπεται από τη νομοθεσία, η κρατική τηλεόραση ανέβασε στο 'μπουκέτο' και τα ραδιοφωνικά της προγράμματα, αν και κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται στο μεταβατικό χάρτη της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης.

Επιπλέον οι τηλεθεατές δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσουν τα προγράμματα της κρατικής

Ποσό 40 εκατ. ευρώ για λειτουργικές δαπάνες σχολείων σε ΟΤΑ

Την κατανομή ποσού 40.000.000 ευρώ σε ΟΤΑ πρώτου βαθμού της χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών έτους 2010 των σχολείων τους, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.


Το ανωτέρω ποσό θα αποδοθεί άμεσα στους δικαιούχους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ, μόλις περιέλθουν στο υπουργείο Εσωτερικών οι προτάσεις των Επιτροπών των νομών, οι οποίες θα πρέπει να υποβληθούν το αργότερο έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2010.

Στην σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι στο ανωτέρω ποσό συμπεριλαμβάνονται οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και των χώρων άθλησης

Ψήφισε το νομοσχέδιο για τις μεταφορές η Δημοκρατική Αριστερά

Την απόφαση των ανεξάρτητων βουλευτών που πρόσκεινται στη Δημοκρατική Αριστερά να ψηφίσουν επί της αρχής το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των οδικών μεταφορών, ανακοίνωσε το γραφείο τύπου του κόμματος.


"Για τη Δημοκρατική Αριστερά η εξασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος και της καθημερινότητας των πολιτών είναι κύρια πολιτική επιλογή", αναφέρεται στη σχετική

ΠΟΣΠΕΡΤ: Παράνομες οι απολύσεις τεχνικών στο δημοτικό ραδιοσταθμό του Πειραιά

«Παράνομες» χαρακτηρίζει η ΠΟΣΠΕΡΤ τις απολύσεις τεχνικών του δημοτικού ραδιοσταθμού του Πειραιά «Κανάλι 1».


Καλεί τον δήμαρχο Πειραιά να σταματήσει την «αντεργατική πορεία στο Κανάλι 1» και τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας αλλά και το ΣΕΠΕ να παρέμβουν άμεσα για την ανάκληση των απολύσεων και την καταβολή των δεδουλευμένων. Τη συμπράστασή τους στους απολυμένους συναδέλφους εκφράζουν με επιστολή τους και οι υπόλοιποι τεχνικοί στο "Κανάλι 1" οι οποίοι επίσης ζητούν την ανάκληση των «αυθαίρετων» απολύσεων.

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ:

«Παράνομα και καταχρηστικά η Διοίκηση του Δημοτικού ραδιοσταθμού του Πειραιά, Κανάλι 1, προφανώς με την κάλυψη και της Δημοτικής αρχής απολύει 3 τεχνικούς (ένας εκ των οποίων είναι

«Τοπικά» ηλεκτροσόκ εξαφανίζουν την ακμή

Ισραηλινή εταιρεία δοκιμάζει ένα υψηλής τεχνολογίας επίθεμα που, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, θεραπεύει την ακμή κάνοντας ηλεκτροσόκ στα βακτήρια τα οποία την προκαλούν. Τα αποτελέσματα των ως τώρα δοκιμών δείχνουν ότι η ακμή στην περιοχή που καλύπτει το επίθεμα εξαφανίζεται μέσα σε διάστημα τριών ημερών, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει σημαντική βελτίωση και στα σημεία που βρίσκονται γύρω από αυτό.

Η ακμή είναι η πιο κοινή δερματική πάθηση και κατά βάση εκδηλώνεται σε εφήβους, αλλά κάποιες φορές συνεχίζεται και στην ενήλικη ζωή. Το ποσοστό εμφάνισης σε ενηλίκους είναι 1 στις 20 γυναίκες και 1 στους 100 άνδρες. Αν και πρόκειται για πάθηση που εκδηλώνεται κυρίως στο πρόσωπο, ορισμένες φορές «χτυπά» και άλλες περιοχές του σώματος όπως ο θώρακας και η πλάτη. Η κρατούσα θεωρία αναφέρει ότι ένοχες για την ακμή είναι κάποιες ορμόνες οι οποίες οδηγούν τους σμηγματογόνους αδένες σε

Τεστ «αναπνοής» ηφαιστείων

Βρετανοί ερευνητές αναπτύσσουν ένα σύστημα το οποίο, όπως υποστηρίζουν, μπορεί να αναλύει τη δραστηριότητα των ενεργών ηφαιστείων και να ειδοποιεί εγκαίρως για πιθανή έκρηξη. Επιστήμονες του Κέντρου Ανάπτυξης Τεχνολογίας Ακραίων Περιβαλλοντικών Συνθηκών του Πανεπιστημίου του Νιούκαστλ κατασκευάζουν μια συσκευή που μπορεί να τοποθετηθεί και να λειτουργήσει σε σημεία των ηφαιστείων στα οποία κανένα άλλο

Μια πατάτα γεμάτη... πρωτεΐνες

Ερευνητές στην Ινδία ανέπτυξαν μια γενετικά τροποποιημένη ποικιλία πατάτας η οποία περιέχει 60% περισσότερες πρωτεΐνες από τις κανονικές καθώς και αυξημένα επίπεδα αμινοξέων.

«Επειδή η πατάτα αποτελεί βασικό μέρος της διατροφής τόσο στον αναπτυγμένο όσο και στον αναπτυσσόμενο κόσμο, είναι φανερό ότι αυτό το νέο είδος πατάτας θα έχει σημαντικό όφελος στην υγεία των ανθρώπων» αναφέρουν οι ερευνητές στο άρθρο τους που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Ρroceedings of the Νational Αcademy of Sciences».

Ερευνητές στην Ινδία απομόνωσαν το γονίδιο του αμάραθου που παράγει την πρωτεΐνη ΑmΑ1 και το εισήγαγαν σε «απλές» πατάτες δημιουργώντας τη νέα ποικιλία.

Το συγκεκριμένο γονίδιο είναι υπεύθυνο για αμινοξέα όπως η λαϊσίνη και η μεθειονίνη, που αποτελούν αντιοξειδωτικούς και αποτοξινωτικούς παράγοντες και έχουν πλήθος ευεργετικών

Η αστυνομία επιβεβαιώνει «σοβαρό κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης»

Η γαλλική κυβέρνηση θεωρεί ότι υπάρχει «σημαντικός κίνδυνος (τρομοκρατικής) επίθεσης και παραμένει "σε πλήρη επιφυλακή"», επανέλαβε σήμερα ο γενικός διευθυντής της γαλλικής αστυνομίας Φρεντερίκ Πεσενάρ.

«Δεν βρίσκομαι εδώ για να ανησυχήσω τους ανθρώπους, αλλά έχουμε σοβαρά στοιχεία που προέρχονται από αξιόπιστες πληροφορίες ότι υπάρχει σημαντικός κίνδυνος επίθεσης...τίποτε λιγότερο ή περισσότερο, αλλά αυτό είναι αρκετό για να αυξήσουμε λίγο την

ΟΑΕΔ: Αυξημένες οι απολύσεις τον Αύγουστο

Στα 569.222 άτομα φθάνουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά το μήνα Αύγουστο. Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει μια ελαφρά μείωση κατά -0,09% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Μια αντίστοιχα ελαφρά μείωση κατά -0,18% καταγράφεται σχετικά και με τους μακροχρόνια ανέργους.


Οι επιδοτούμενοι άνεργοι ανέρχονται σε 191.653 άτομα και εμφανίζονται αυξημένοι κατά 3,76% (6.944 άτομα) σε σχέση με τον Ιούλιο του 2010 ενώ οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας εμφανίζονται μειωμένες κατά -36,7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 52.660 και είναι ελαφρά μειωμένες κατά -0,24% σχετικά με τον Αύγουστο του 2009.

Οι απολύσεις (καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου) έφθασαν τις 18.225, οι λήξεις συμβάσεων

Έκλεισαν τις Εθνικές Οδούς οι ιδιοκτήτες φορτηγών

Πράξη έκαναν την προειδοποίησή τους οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων, κλείνοντας την Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της γέφυρας της Μεταμόρφωσης και στο ύψος της γέφυρας Σκαραμαγκά στη λεωφόρο Καβάλας. Την ίδια ώρα στη Βουλή, διεξαγόταν η ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο που αφορά στις εμπορευματικές μεταφορές.


Οι ιδιοκτήτες φορτηγών δεν επιτρέπουν την κίνηση των αυτοκινήτων στο ρεύμα προς Αθήνα.

Θυμίζουμε ότι οι ιδιοκτήτες φορτηγών είχαν προειδοποιήσει από νωρίς το πρωί ότι θα κλιμακώσουν

Στους γονείς μας οφείλονται οι καταναλωτικές μας συνήθειες

Σας αρέσει η τζαζ και προτιμάτε την μουστάρδα από την κέτσαπ; Το «πήρατε» από τη μαμά σας... Όσο και αν ακούγεται εξωφρενικό, είναι δυνατό οι πιο απίθανες προτιμήσεις ενός καταναλωτή να έχουν κληρονομική ή γενετική βάση, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.


Η μελέτη μεταξύ διδύμων που διεξήγαγαν οι καθηγητές μάρκετινγκ, Ιτάμαρ Σίμονσον, του πανεπιστημίου Στάνφορντ και Άνερ Σέλα του πανεπιστημίου της Φλόριντα, και δημοσιεύεται στο περιοδικό "Journal of Consumer Research", διαπίστωσε ότι οι καταναλωτικές προτιμήσεις και επιθυμίες έχουν ισχυρή κληρονομική αιτιολογία, η οποία, για παράδειγμα, μπορεί να εξηγεί γιατί άλλοι
άνθρωποι προτιμούν τα συμβατικά και άλλοι τα υβριδικά αυτοκίνητα.

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι "πολλές - αν όχι όλες - αποφάσεις αυτού του είδους στην πραγματικότητα επηρεάζονται από την κληρονομικότητα και από γενετικούς παράγοντες".

Μια ισχυρή ένδειξη εάν κάποια συμπεριφορά είναι γενετικά κληρονομημένη, προέρχεται από το κατά πόσο οι απολύτως όμοιοι δίδυμοι είναι πιο πιθανό να έχουν την ίδια συμπεριφορά ή προτίμηση σε

Κίνδυνος για πρόκληση εγκεφαλικού από αντιψυχωσικά φάρμακα

Σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου του Νότιγχαμ τα αντιψυχωσικά φάρμακα αυξάνουν την πιθανότητα να δημιουργηθούν επικίνδυνες θρομβώσεις στο αίμα, με συνέπεια να αυξάνεται ο κίνδυνος για πρόκληση εγκεφαλικού.


Στην μελέτη των ερευνητών που δημοσιεύτηκε στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "British Medical Journal", σύμφωνα με το BBC, παρέχουν τις ισχυρότερες μέχρι σήμερα ενδείξεις για την ύπαρξη σχέσης ανάμεσα σε αυτού του είδους τα ψυχοφάρμακα και στην θρόμβωση.

Οι επιστήμονες, οι οποίοι ανέλυσαν 25.000 περιστατικά ασθενών, διαπίστωσαν ότι όσοι έπαιρναν επί δύο χρόνια αντιψυχωσικά φάρμακα, εμφάνιζαν αύξηση κατά το ένα τρίτο περίπου της πιθανότητας

Ένζυμο «προστατεύει» ασθενείς που έπαθαν εγκεφαλικό

Ολλανδοί και Γερμανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα ένζυμο που ευθύνεται για τον θάνατο των νευρικών κυττάρων μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο. Οι μελετητές ευελπιστούν ότι ένα νέο πειραματικό φάρμακο θα μπορέσει να λειτουργήσει και στους ανθρώπους μελλοντικά.


Σύμφωνα με τους ερευνητές, το πειραματικό φάρμακο πέτυχε να μειώσει δραστικά την εγκεφαλική ζημιά στα ποντίκια.

Το εγκεφαλικό είναι το πιο συνηθισμένο καρδιαγγειακό πρόβλημα μετά το έμφραγμα και σκοτώνει περίπου 5,7 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο.

Οι μέχρι τώρα προσπάθειες να δημιουργηθούν φάρμακα που θα προστατεύουν τον εγκέφαλο μετά

Παραμένει προσαραγμένο το πλοίο Klaipeda Spirit στην Κόρινθο

Το φορτηγό πλοίο «Klaipeda Spirit», με σημαία Αγίου Βικεντίου προσάραξε στα αμμώδη αβαθή του λιμένα Κορίνθου. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν τόσο με ίδια μέσα του πλοίο όσο και με την βοήθεια του σκάφους «Άρτεμις» δεν κατέστη δυνατόν να αποκολληθεί το πλοίο.


Στο λιμάνι της Κορίνθου έχει φτάσει το ρυμουλκό σκάφος "Έκτωρ" και σε λίγο θα ξεκινήσουν εκ νέου προσπάθειες

Μην παραπονεθείς ξανά για το στενό γκαράζ σου!

Σε κλοιό κινητοποιήσεων

Κλειστή είναι από νωρίς το πρωί η άνοδος της Βασ. Σοφίας (εως Σέκερη) λόγω συγκέντρωσης των ιδιοκτητών ΦΔΧ έξω από τη Βουλή. Στο σημείο αναμένεται να συγκεντρωθεί περισσότερος κόσμος κατά τη διάρκεια της ημέρας, εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών.


Σε κινητοποιήσεις και οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) εξήγγειλε πεντάωρες στάσεις εργασίας από τις 12.00 έως 17.00 το απόγευμα σήμερα και από τις 11.00 π.μ. έως 16.00 μ.μ. την Πέμπτη. Οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει συγκεντρωση έξω από τα γραφεία του ΟΣΕ στη οδό Καρόλου και πορεία προς τη Βουλή, αντιτιθέμενοι στο κυβερνητικό σχέδιο για την εξυγίανση του Οργανισμού.

Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του Μετρό από Δουκίσσης Πλακεντίας έως Αεροδρόμιο, καθώς το δίκτυο ανήκει στον ΟΣΕ και όπως ανακοίνωσε,

Κλειστή η Αμαλίας από τους διαδηλωτές - Ένταση με οδηγούς

Έσβησε 114 κεράκια !

Οι γονείς του πέθαναν πριν κλείσουν τα 50. Η σύζυγος του έχει πεθάνει εδώ και 53 χρόνια, το 1957. Αυτός όμως συνεχίζει...ακάθεκτος!


Ο Γουόλτερ Μπρένινγκ, όµως, έδειχνε ακµαιότατος χθες όταν κλήθηκε να σβήσει, στην τούρτα γενεθλίων του, 114 κεράκια! Είναι, σύµφωνα µε το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες και την Ερευνητική Οµάδα Γεροντολογίας (GRG), ο γηραιότερος άνδρας στον κόσµο. Σε ολόκληρο τον κόσµο, µόνο τρεις γυναίκες – µία από τη Γαλλία, µία από το Τέξας και µία από τη Τζόρτζια – είναι µεγαλύτερες σε ηλικία, κι αυτό µόνο κατά µερικούς µήνες.

Ο Μπρένινγκ γεννήθηκε στις 21 Σεπτεµβρίου του 1896 στο Μέλροουζ της Μινεσότα και µετακόµισε στη Μοντάνα το 1918.

Εργάστηκε στον τοπικό οργανισµό σιδηροδρόµων για 50 χρόνια. Πλέον ζει στο Γκρέιτ Φολς, σε µια

Νέες πυρκαγιές σε Άνδρο - Κρήτη

Πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα στην Άνδρο λίγες ώρες έπειτα από αυτή στο Σίδωντα που έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Φωτιά ξέσπασε σήμερα και στην Κρήτη στη θέση Βαμβακάδο στο Δήμο Καντάνου.


Η πυρκαγιά στην Άνδρο εκδηλώθηκε στην περιοχή Στενιές και καίει σύμφωνα με την πυροσβεστική χαμηλή βλάστηση σε δασική περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 4 οχήματα της πυροσβεστικής με 13 πυροσβέστες

Σκυλακάκης: "Θα εξαντλήσω την θητεία μου"

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να αφήσει την έδρα του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.


Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» είπε πως «οι ευρωβουλευτές εκλέγονται όπως και οι βουλευτές, ο Κώστας Καραμανλής με επέλεξε και θα κρατήσω την εντολή που μου δόθηκε μέχρι το τέλος της θητείας μου», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σκυλακάκης έκανε λόγο για κατάργηση του κοινοβουλευτισμού λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να φιμώνεται όποιος διαγράφεται από κάποιο κόμμα.

Επανέλαβε πως είναι ανέφικτες οι αιτιάσεις του Αντώνη Σαμαρά ότι μπορεί να μηδενιστεί το έλλειμμα έως το 2011. Ανέφερε επίσης πως η χώρα «κρατιέται» από το μνημόνιο καθώς είναι το μόνο που χωρίζει την Ελλάδα από την χρεοκοπία.

Εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, απαντώντας σε ερώτηση εάν θα συμπλεύσει με την Ντόρα Μπακογιάννη. Πρόσθεσε πως έχει επικοινωνία με πολλούς

Αύξηση του ΦΠΑ από 11% στο 13%

Την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στο 13% όλων τ ων προϊόντων και υπηρεσιών που βρίσκονται στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ (11%) αυτή τη στιγμή, προκρίνει η τρόικα για το 2011, αντί της μετάταξης του 30% προϊόντων και υπηρεσιών στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ (23%), όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο για το επόμενο έτος.


Το σενάριο αυτό θα φέρει στα ταμεία ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Ωστόσο η κυβέρνηση δεν έχει λάβει ακόμα τις τελικές της αποφάσεις, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου από το βήμα της Βουλής, δήλωσε πως δεν πρόκειται να γίνει μαζική

Στο "κόκκινο" 4.500 επιχειρήσεις

Σε δεινή θέση βρίσκονται περίπου 4.500 επιχειρήσεις ΑΕ και ΕΠΕ σε ό,τι αφορά την πιστοληπτική τους ικανότητα, ενώ την ίδια ώρα αυξάνεται συνεχώς το ποσοστό των ασυνεπών επιχειρήσεων.


Σύμφωνα με έρευνα της ICAP, το ποσοστό των ασυνεπών επιχειρήσεων, από 1,94% το 2000, έφτασε στο 4,32% το 2009, ενώ για το 2010 εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 7% έως 7,5%.

Το ποσοστό αυτό προκύπτει χωρίς

Τα 4 στρέμματα γίνονται... 6,8 και 20 εκτός σχεδίου!

- "Παραθυράκι" στο νέο νόμο φέρνει σαρωτικές αλλαγές


- Σε ποιες περιοχές της Αττικής θα χρειάζονται 20 στρέμματα

- Αυξάνονται τα στρέμματα που θα απιτούνται για έκδοση αδειών στα νησιά

Οι αλλαγές που μελετάει το υπουργείο αλλάζουν τα πάντα. Υπάρχει πρόταση ακόμη και για την κατάργηση της διάταξης που επιτρέπει τις οικοδομικές άδειες σε οικόπεδα ως 750 τετραγωνικά μέτρα με πρόσοψη σε νομαρχιακούς, δημοτικούς ή εθνικούς δρόμους.

Στην Αττική οι προτάσεις ανεβάζουν τα στρέμματα ως και στα 40 για οικοδομική άδεια σε περιοχή που θεωρείται ορεινός όγκος ή βιότοπος!

Παράλληλα όμως το υπουργείο ανοίγει ένα “παράθυρο” για τα αδόμητα τμήματα δασικών εκτάσεων

Αγγούρι... 119 εκατοστών!!

Είναι με... διαφορά το μεγαλύτερο αγγούρι στον κόσμο! Κάτοχος του μία ηλικιωμένη από την Βρετανία η οποία με καμάρι επιδεικνύει τα προσόντα της στην κηπουρική καθώς μόνη της φύτεψε και φρόντισε το συγκεκριμένο λαχανικό. Τώρα η προσπάθεια της δικαιώθηκε και διεκδικεί μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ γκίνες.


Το ρεκόρ του μεγαλύτερου αγγουριού κατέχει μέχρι σήμερα ένας Αμερικανός, ο οποίος είχε καλλιεργήσει αγγούρι μήκους 105 εκατοστών. 14 εκατοστά μεγαλύτερο είναι όμως το αγγούρι της Αγγλίδας, η οποία περιμένει τους... ειδικούς του βιβλίου «Ρεκόρ Γκίνες» να την επισκεφτούν για να το μετρήσουν και να της δώσουν την πολυπόθητη θέση στο βιβλίο των ρεκόρ.

"Μυστηριώδης" δύναμη έλκει διαστημικό σκάφος της Nasa!


Ο Pioneer 10 (το όνομά του σημαίνει "πρωτοπόρος") είναι το πρώτο διαστημικό σκάφος που ταξίδεψε πέρα από την ζώνη των αστεροειδών και εξερεύνησε τον Δία από κοντά.

Εκτοξεύτηκε το 1972 και η αποστολή του ήταν να μελετήσει τα διαπλανητικά και πλανητικά μαγνητικά πεδία, τον ηλιακό άνεμο, τις ιδιότητες της διαστημικής σκόνης, το σέλας στην αμτόσφαιρα του Δία καθώς και τα ραδιοκύματα που αυτός εκπέμπει.

Ο Pioneer 10 μεταφέρει μαζί του την περίφημη "χρυσή πινακίδα του Πρωτοπόρου", η οποία αποτελεί ειρηνικό μήνυμα προς εξωγήινους πολιτισμούς. Πάνω στην αλουμινένια πλάκα με επικάλυψη χρυσού, απεικονίζονται οι φιγούρες ενός...

άντρα και μιας γυναίκας, μαζί με ένα χάρτη που δείχνει το μέρος απ’ όπου κατάγονται, κάτι που η NASA αποκαλεί "το κοσμικό ισοδύναμο ενός μηνύματος σε μπουκάλι".

Μαζί με το δίδυμο του σκάφος Pioneer 11, ο Pioneer 10 έφερε επανάσταση στην αστρονομία με λεπτομερείς καταγραφές του Δία και του Κρόνου. Τον Ιούνιο του 1983, ο Pioneer 10 πέρασε τον

Ο καιρός σήμερα 22.09.2010

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές στα δυτικά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές – ορεινές κυρίως περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης, περιμένουμε την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στο Νότιο Ιόνιο και στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο ενδέχται να ενταθούν και να εκδηλωθούν καταιγίδες.


Η θερμοκρασία, σε πτώση, θα κυμανθεί από 8 έως 24 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από 14 έως 25 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 18 έως 28 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 19 έως 24 - 25 στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στα Δωδεκάνησα και στις νότιες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν στους 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και κατά περιόδους τοπικά θυελλώδεις. Μέτριοι και πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί άνεμοι ανατολικών κυρίως

Στάσεις εργασίας στον ΟΣΕ

Πεντάωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 22/09 οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, αντιδρώντας στο σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ που προωθεί η κυβέρνηση.


Στη μία το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απο τα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ, στην Καρόλου και στη συνεχεία θα κάνουν πορεία

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τους δασικούς χάρτες

Τις «πράσινες γραμμές», που οριοθετούν τις δασικές περιοχές, θεσμοθετεί το υπουργείο Περιβάλλοντος με νομοσχέδιο που κατέθηκε χθες στη βουλή. Θα χαραχθούν από τις δασικές υπηρεσίες ή και ιδιώτες μελετητές, με βάση τους χάρτες που έχει ήδη εκπονήσει ή ετοιμάζει η κρατική εταιρεία «Κτηματολόγιο ΑΕ» και τον ορισμό του δάσους που προβλέπει ο νόμος 998/1979. Ως βάση θα χρησιμοποιηθούν οι παλιότερες αεροφωτογραφίες της κάθε περιοχής και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να έχουν ληφθεί μετά το 1960.


Στους ίδιους χάρτες, οι πολεοδομικές υπηρεσίες θα χαράξουν τις πορτοκαλί γραμμές που αφορούν τα όρια των οικισμών και τις κίτρινες που οριοθετούν τις εντός σχεδίου περιοχές.

Οι πρώτοι δασικοί χάρτες αφορούν οκτώ δήμους της Αττικής (Αγιος Στέφανος, Ανθούσα, Κηφισιά, Μαραθώνα, Νέα Μάκρη, Πεντέλη, Νέα Πεντέλη και Σταμάτα) που είχαν πληγεί στις πυρκαγιές του