www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: 48ωρη αποχή στις 26/5 και 27/5

Την προκήρυξη 48ωρης αποχής των δικηγόρων της Θεσσαλονίκης από όλα τα δικαστήρια της χώρας την Τετάρτη 26/05/2010 και την Πέμπτη 27/05/2010, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Ημιτελικός Eurovision σήμερα με Γ. Αλκαίο και «OPA»

Με στόχο την πρόκριση στον τελικό της 55ης Eurovision, διαγωνίζεται σήμερα στον πρώτο ημιτελικό ο Γιώργος Αλκαίος & οι Friends με το «OPA». Δείτε τα βίντεο των 17 συμμετοχών που θα εμφανιστούν σήμερα στο «Telenor Arena» του Όσλο.


Ο σημερινός ημιτελικός θα διεξαχθεί στις 10.00 ώρα Ελλάδος στη νορβηγική πρωτεύουσα και μαζί με την Ελλάδα διαγωνίζονται (με σειρά εμφάνισης) οι χώρες: Μολδαβία, Ρωσία, Εσθονία, Σλοβακία, Φινλανδία, Λετονία, Σερβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Πολωνία, Βέλγιο, Μάλτα, Αλβανία, Πορτογαλία, ΠΓΔΜ, Λευκορωσία και Ισλανδία.

Ζωντανή μετάδοση θα γίνει από τη συχνότητα της ΝΕΤ.
tanea

Στυλιανίδης: «Ο Καραμανλής θα μιλήσει όταν πρέπει»

Δημόσια τοποθέτηση του Κώστα Καραμανλή, για πρώτη φορά μετά την ήττα του στις εκλογές, προανήγγειλε ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης.


Ο τέως πρωθυπουργός «θα βγει και θα μιλήσει όταν πρέπει», δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84».

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, με την ιδιότητα του μέλους της εξεταστικής επιτροπής, υποστήριξε ότι δεν έχουν προκύψει ποινικές ευθύνες υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή, ωστόσο παραδέχθηκε ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, οι οποίες είναι «διαχρονικές και διακομματικές».

«Εάν υπάρξουν ένοχοι θα τιμωρηθούν, αλλά δεν μπορούμε να κατασκευάζουμε ενόχους για να ικανοποιήσουμε το δημόσιο αίσθημα», πρόσθεσε ο κ. Στυλιανίδης.
tanea

Θα κρατάμε τα βιβλία για 4 χρόνια το πολύ...

Την πρόθεση της κυβέρνησης ώστε ο χρόνος διατήρησης των βιβλίων που κρατούν οι επιχειρήσεις να περιοριστεί σε 3το πολύ 4 χρόνια δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Δ. Γεωργακόπουλος απαντώντας στον προβληματισμό των βιοτεχνών σχετικά με τις συνεχείς παρατάσεις των προθεσμιών παραγραφής εξαιτίας της αδυναμίας των ελεγκτικών μηχανισμών.


Το ΒΕΑ σημειώνει ότι οι αδυναμίες των ελεγκτικών μηχανισμών οδηγούν σε συνεχείς παρατάσεις των προθεσμιών παραγραφής, με αποτέλεσμα να θέτουν τις επιχειρήσεις υπό την

Κανονικά θα λειτουργήσουν την Τετάρτη οι λαϊκές αγορές

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο Τετάρτη οι λαϊκές αγορές, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Πωλητών Λαϊκών Αγορών. Ο κλάδος πραγματοποίησε σήμερα διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στην περιφέρεια, αντιδρώντας στην υπαγωγή του θεσμού στην τοπική αυτοδιοίκηση, στο πλαίσιο του σχεδίου Καλλικράτης.


«Κάναμε αυτό που θεωρήσαμε σωστό, προκειμένου να προστατευτεί ο θεσμός της Λαϊκής Αγοράς, που συνέβαλε και συμβάλλει τα μέγιστα για το ασφαλές, θρεπτικό και φθηνό καθημερινό πιάτο του μέσου έλληνα καταναλωτή», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι πωλητές των λαϊκών αγορών σημειώνουν ακόμα ότι αύριο θα δουλέψουν κανονικά, αλλά ότι «εάν χρειαστεί θα βρεθούμε ξανά στους δρόμους, για να κάνουμε αυτό που πρέπει: Να προστατέψουμε τις λαϊκές αγορές από τα δόντια και τα νύχια των πολυεθνικών συμφερόντων που τις έχουν βάλει στο μάτι, με σκοπό να τις διαλύσουν».
naftemporiki

ΟΑΕ: Ευθύνη του αρτοποιού η διαμόρφωση της τιμής του ψωμιού

«Οι τιμές του άρτου διαμορφώνονται ελεύθερα», αναφέρει η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας (ΟΑΕ), με αφορμή πρόταση της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων και Περιχώρων για μείωση της τιμής του ψωμιού σε 50 λεπτά τη φρατζόλα.


«Την ευθύνη για τον καθορισμό τιμής πώλησης έχει αποκλειστικά ο κάθε επιχειρηματίας αρτοποιός», συμπληρώνει η ΟΑΕ και τονίζει ότι η πρόταση για μείωση της τιμής αποτελεί απόφαση «30 – 40 αρτοποιών του κέντρου της Αθήνας».

Από την πλευρά της η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, ανακοίνωσε ότι η πρόταση συναποφασίστηκε από την πλειονότητα των 1500 σημείων πώλησης που υπάγονται στη δικαιοδοσία της και ότι είναι στην ευχέρια του κάθρε αρτοποιού να ορίσει την ώρα λήξης της προσφοράς.

Πανεργατικό συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στις 5 Ιουνίου

Πανεργατικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ το Σάββατο 5 Ιουνίου με συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος, αντιδρώντας στα «άδικα και σκληρά οικονομικά και ασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης».


Την Πέμπτη το πρωί συγκαλείται η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕ, προκειμένου να προγραμματίσει την αγωνιστική της δράση. Θέματα ημερήσιας διάταξης είναι επίσης η ΕΓΣΣΕ, το ασφαλιστικό και τα εργασιακά.

«Για την ΕΓΣΣΕ κρίνεται αναγκαίο και απαραίτητο, ιδιαίτερα στις σημερινές ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες που τα εισοδήματα μειώνονται ενώ οι τιμές καλπάζουν, να υπογραφεί ικανοποιητική ΕΓΣΣΕ που θα διασφαλίζει τα

΄Αμεσα στη Βουλή το ν/σ για την εξίσωση των ορίων ηλικίας στο Δημόσιο

΄Αμεσα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο.


Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο ενδέχεται να υπάρχουν και άλλες γενικότερες διατάξεις σχετικές με το ασφαλιστικό.

Εν τω μεταξύ, ακόμα και εντός της τρέχουσας εβδομάδας, αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, με αντικείμενο το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, το άνοιγμα των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων» και την εφαρμογή των δεσμεύσεων του μνημονίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
naftemporiki

ΕΣΕΕ: Λειτουργικός ο νέος αναπτυξιακός νόμος

Θετικά κρίνει η ΕΣΕΕ το νέο αναπτυξιακό νόμο, τονίζοντας πως δείχνει να είναι λειτουργικός και πως απευθύνεται και στις μικρότερου μεγέθους επιχειρήσεις.

Σε επιστολή της προς την ΥΠΟΙΑΝ Λούκα Κατσέλη, η ΕΣΕΕ αναφέρει πως «η χώρα χρειάζεται ένα σύγχρονο και ευέλικτο αναπτυξιακό νόμο, ο οποίος θα συμβάλλει στην βελτίωση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, ιδιαίτερα δε στη κρίσιμη οικονομική συγκυρία την οποία βιώνουμε».

«Ταυτόχρονα, θα πρέπει και με αυτό το εργαλείο η χώρα να καταστεί ελκυστική στις επενδύσεις και

Αντικαταστάσεις διευθυντών ΔΟΥ και μπαράζ ελέγχων

Την αντικατάσταση 20 προϊσταμένων ΔΟΥ, τη διενέργεια 50 ΕΔΕ κατά υπαλλήλων εφοριών, τελωνείων, ΣΔΟΕ ΠΕΚ, Κτηματικών Υπηρεσιών σε όλη τη χώρα και ελέγχων πόθεν έσχες για δεκάδες υπαλλήλους του, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο την άμεση βελτίωση της απόδοσης των στην είσπραξη των δημοσίων εσόδων και την αποκατάσταση της διαφάνειας.


Ειδικά όσον αφορά του ελέγχους πόθεν έσχες στο στόχαστρο είναι 70 υπάλληλοι του ΥΠΟΙΚ οι οποίοι ενώ δηλώνουν ετήσιο εισόδημα 50.000 ευρώ (κατά μέσο όρο) εμφανίζονται να έχουν ακίνητη περιουσία από 800.000 ευρώ έως 3 εκατ. ευρώ ( 1,228 εκατ ευρώ κατά μέσο όρο).

Επίσης, έχει διαταχθεί έλεγχος σε 234 υπαλλήλους του υπουργείου, οι οποίοι εμφανίζονται να μην

Κτηματολόγιο: Δωρεάν αεροφωτογραφίες όλης της χώρας

Δωρεάν πρόσβαση σε αεροφωτογραφίες όλης της χώρας, μέσω μιας ηλεκτρονικής υπηρεσίας της Κτηματολόγιο ΑΕ, προσφέρει το ΥΠΕΚΑ.


Η διαδικτυακή υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα περιήγησης σε χαρτογραφικό υλικό όλης της χώρας και είναι προσβάσιμη από όλους τους πολίτες. Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να βλέπει φωτογραφίες, που είναι αποτέλεσμα λήψεων από αεροπλάνο ή δορυφόρο (ορθοφωτογραφίες), σε

Απελευθέρωση handling στα περιφερειακά αεροδρόμια

Στην πλήρη και οριστική απελευθέρωση των υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης (handling) στα 34 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, προχωρά το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Το σχετικό νομοσχέδιο βρίσκεται ήδη στη διαδικασία της σύνταξής του και σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή.


Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου, η απελευθέρωση του Handling θα επιφέρει μείωση του κόστους έως και 50% (που μπορεί να φτάσει μέχρι και 30 ευρώ ανά επιβάτη), αύξηση των πτήσεων, κυρίως τσάρτερς, προς τα περιφερειακά αεροδρόμια, σημαντική ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος καθώς το μεταφορικό κόστος θα γίνει φθηνότερο και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας (συγκεκριμένα υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθούν ευκαιρίες για εργασία σε τουλάχιστον 350 άτομα).

Στο ίδιο νομοσχέδιο θα προβλέπεται επίσης η ανακατανομή των check in counters, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των περιφερειακών

Δ. Αθηναίων: Αποξήλωση κεραιών κινητής τηλεφωνίας

Στην αποξήλωση τριών κεραιών κινητής τηλεφωνίας που είχαν εγκατασταθεί αυθαίρετα σε γειτονιές της Κυψέλης, προχώρησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Αθηναίων.


Η σημερινή επιχείρηση πραγματοποιήθηκε επί των οδών Αριστοτέλους, Νεμέσεως και Γανυμίδου. Η τρίτη φάση της επιχείρησης συνεχίζεται αύριο Τετάρτη και την Παρασκευή.

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

• Μία Κεραία επί της οδού Στρ. Δαγκλή 28 στις 08:00

• Μία Κεραία επί της οδού Λένoρμαν 104 στις 10:00
συνεχίζεται ...

Πρόταση αρτοποιών για μείωση της τιμής της φρατζόλας

Τη μείωση της τιμής του ψωμιού -στα 50 λεπτά τη φρατζόλα- προτείνει η Ομοσπονδία Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων Περιχώρων.


Όπως ανακοινώθηκε από την ομοσπονδία, αποφασίστηκε από την πλειονότητα των 1500 σημείων πώλησης που υπάγονται στη δικαιοδοσία της, οι βιοτέχνες αρτοποιοί να προχωρήσουν σε μια μείωση τιμής σε ένδειξη, βοηθώντας τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας.

Φυσικά ο κάθε βιοτέχνης ορίζει την τιμολογιακή του πολιτική και δεν είναι υποχρεωτικό όλοι να πωλούν τη φρατζόλα το ψωμί προς 50 λεπτά, αλλά η ομοσπονδία εκτιμά ότι αρκετά από τα μέλη της

ΥΠΠΟΤ: Καμία αλλοίωση στο διαγωνισμό για το Μουσείο Πέλλας

«Απαλλακτικό» για την υφυπουργό Εσωτερικών Θ. Τζάκρη είναι το πόρισμα των ελεγκτών του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για το θέμα των προσλήψεων στο Μουσείο Πέλλας.


Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, από το πόρισμα δεν προκύπτει καμία αλλοίωση των αποτελεσμάτων, ούτε στοιχεία ιδιοτέλειας και υστεροβουλίας στην κατάρτιση του πίνακα κατάταξης των επιτυχόντων του διαγωνισμού που διενήργησε η ΙΖ ΕΚΠΑ.

Κατά συνέπεια, υπογραμμίζει το ΥΠΠΟΤ, όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες περί αλλοίωσης των αποτελεσμάτων και παρατυπιών στο διαγωνισμό, είναι παντελώς αβάσιμα.

Αφορμή για την έρευνα αποτέλεσε δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας, που κατηγορούσε την υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Θεοδώρα Τζάκρη, ότι μεσολάβησε προκειμένου να προσληφθούν στο μουσείο συγγενείς και συμπολίτες της.

Όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟΤ, τόσο η κατάρτιση του πίνακα κατάταξης των υποψηφίων για το Μουσείο της Πέλλας, όσο και η επιλογή των προσληφθέντων έγιναν

Στρατηγική συνεργασία SingularLogic και NEC

Την έναρξη της συνεργασίας τους στο χώρο των τηλεφωνικών συστημάτων ανακοίνωσαν οι εταιρείες SingularLogic και NEC


Η συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας εντάσσεται στο πλαίσιο της αξιοποίησης από τη SingularLogic των ευκαιριών που δημιουργούνται από τη σύγκλιση των τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.

Η νέα συνεργασία αναμένεται -σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση- να προσδώσει ανταγωνιστικά

Ποινική δίωξη κατά του Π. Ψωμιάδη

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της απάτης άσκησε ο εισαγγελέας Ευαγγελος Ιωαννίδης σε βάρος του πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΑΣΠΙΣ Παύλου Ψωμιάδη.

Ποινικά διώκεται και ο πρώην οικονομικός διευθυντής του ομίλου με την κατηγορία της απλής συνέργειας στην απάτη.

Ο εισαγγελέας απήγγειλε τις κατηγορίες, μετά το πέρας έρευνας που διενήργησε για υποθέσεις εξαπάτησης επενδυτών μέσω ασφαλιστικών προγραμμάτων, τα οποία αποδείχθηκε ότι δεν είχαν την απαιτούμενη οικονομική κάλυψη. Για την υπόθεση θα διενεργηθεί κύρια ανάκριση.
Naftemporiki

Στ΄ αλβανικά νερά ο τουρκικός στόλος

Το αλβανικό κοινοβούλιο ενέκρινε το νόμο περί εισόδου και προσωρινής παραμονής τουρκικής ναυτικής μονάδας.


Την είδηση μετέδωσε αργά τη νύχτα της Δευτέρας το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, ο νόμος αφορά την ανάληψη καθηκόντων εκ μέρους της τουρκικής στρατιωτικής δύναμης 1.125 ατόμων στα αλβανικά χωρικά ύδατα.

Η απόφαση στοχεύει στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ του τουρκικού και του αλβανικού στόλου.
tanea

Λιτότητα χωρίς σύνορα

Τον δρόμο για δεκαετή λιτότητα στην Ευρώπη ανοίγει η Γερμανία. Το Βερολίνο βάζει μπροστά πρόγραμμα περικοπών τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ κάθε χρόνο μέχρι και το 2016, με στόχο να μειωθεί το έλλειμμα από 5% σήμερα σε 3% τα επόμενα χρόνια, επιδιώκοντας να δώσει το παράδειγμα και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης.


Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, σκληρά μέτρα ανακοίνωσαν χθες η Ιταλία και η Βρετανία, ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έκανε συστάσεις στην Ισπανία για νέα λιτότητα. Το Λονδίνο ανακοίνωσε περικοπές 6,2 δισ. στερλινών, ενώ η Ιταλία ετοιμάζεται να πάρει μέτρα λιτότητας για να μειώσει το έλλειμμα το 2011 κατά 13 δισ. ευρώ. Ειδικότερα, θα αντικατασταθεί μόνο το 20% όσων αποχωρήσουν από το Δημόσιο από το 2011 έως το 2013 και θα πραγματοποιηθούν περικοπές στην υγεία, ενώ θα γίνουν και περικοπές μισθών έως 10% σε όσους εργάζονται σε υπουργεία. Επίσης, όσοι είχαν δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν το 2011 θα πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται άλλους έξι μήνες.

Πέφτει το ευρώ

Η προσπάθεια των χωρών της Ε.Ε. πραγματοποιείται ενώ οι ανησυχίες για την οικονομία στην ευρωζώνη πληθαίνουν, πιέζοντας κοντά σε χαμηλά τετραετίας το ευρώ- το οποίο χθες

Νέο σοκ στις συντάξεις

Πέντε νέες επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο (μεταξύ αυτών προβλέπεται να καταβάλλεται πλήρης σύνταξη στα 40 χρόνια εργασίας) απαιτούν οι εμπειρογνώμονες της τρόικας (Ε.Ε., ΕΚΤ, ΔΝΤ) που σήμερα επισκέπτονται γι΄ αυτό τον λόγο την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.


΄Oπως είχαν γράψει «ΤΑ ΝΕΑ» στις 13 Μαΐου, οι επιτηρητές ζητούν επίμονα να μην υπάρξει απόκλιση από όσα μέτρα για το Ασφαλιστικό προβλέπονται στο μνημόνιο. Μιλώντας χθες το πρωί στον ΑΝΤ1 (στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»), ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι η τρόικα, φοβούμενη πιθανή κατάρρευση του Ασφαλιστικού, που είναι νευραλγικός τομέας στην

«Ράμπο» εναντίον καρτέλ και ακρίβειας

Ράμπο για το κυνήγι των καρτέλ βγάζει στην αγορά ώς τα τέλη του έτους το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, καθώς διαπιστώνεται ότι αρκετοί κλάδοι ελέγχονται από λίγους μεγάλους ομίλους, την ίδια ώρα που τα περιθώρια κέρδους βιομηχανιών και σούπερ μάρκετ ξεπερνούν ακόμη και το 50%.

Πρόκειται για την νέα Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία, η οποία θα ανήκει στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και θα δρα προληπτικά ώστε να εντοπίζει τους κλάδους και τις αγορές όπου κυριαρχεί ο νόμος των καρτέλ και δεν λειτουργεί σωστά ο ανταγωνισμός. Οι ελεγκτές- επιστήμονες που θα στελεχώνουν την Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία θα αναλύουν συνεχώς τη δομή των αγορών, τη συγκέντρωση σε κάθε κλάδο και των συνθηκών του ανταγωνισμού προκειμένου να εντοπίζουν εναρμονισμένες πρακτικές. Στις έρευνές τους θα αξιοποιούν ως εργαλεία το Παρατηρητήριο Τιμών, καθώς και τα κοστολογικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η αρμόδια Διεύθυνση της Υπηρεσίας

Ρίξτε τη δόση στο μισό!

Ψαλίδι που φτάνει ακόμα και το 70% στις δόσεις των δανείων και των πιστωτικών καρτών και ανάσα για εκατομμύρια δανειολήπτες που φλερτάρουν με τον κίνδυνο της υπερχρέωσης δίνουν τα νέα πακέτα αναχρηματοδότησης που διαθέτουν στην αγορά, η μία μετά την άλλη, οι τράπεζες.


΄Ηδη η Εθνική Τράπεζα άνοιξε τον δρόμο για νέο γύρο σχετικών προϊόντων, τα οποία απευθύνονται σε δημοσίους υπαλλήλους και εξασφαλίζουν χαμηλότερη δόση μέσω μειωμένων επιτοκίων και αυξημένης διάρκειας.

΄Αμεση ήταν η απάντηση και άλλων τραπεζών, αφού η Εurobank, η Πειραιώς και η Μillennium

Υπάλληλοι με... μπάρμπα στη Βουλή

Από τους πιο καλοπληρωμένους υπαλλήλους του Δημοσίου είναι οι υπάλληλοι της Βουλής των Ελλήνων, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων είχε το προνόμιο να περάσει με τον ευκολότερο τρόπο την επιβλητική είσοδο του Κοινοβουλίου.

Αρκούσε να είχε μια καλή «σύσταση» κάποιου από τα κόμματα που μετέχουν στην εθνική αντιπροσωπεία ή προσωπικά προέδρων, αντιπροέδρων, γραμματέων, βουλευτών και γενικά κομματικών στελεχών. Ακόμα και μετά τις περικοπές, οι εργαζόμενοι στο Κοινοβούλιο κάθονται στην κορυφή του ελληνικού δημοσιοϋπαλληλικού κλάδου - για παράδειγμα ο νεοπροσλαμβανόμενος στο Κοινοβούλιο κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (π.χ. προσωπικό καθαριότητας) λαμβάνει καθαρά 1.900 ευρώ, ενώ την ίδια ώρα ο νεοπροσλαμβανόμενος της ίδιας κατηγορίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) λαμβάνει περίπου 1.300 ευρώ (μεικτά).

Συνολικά οι 1.340 υπάλληλοι της Βουλής στοιχίζουν ετησίως μετά τις περικοπές 54.000.000 ευρώ, ενώ την ώρα που όλος ο δημόσιος τομέας έχει μπει στον αστερισμό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οι συγκεκριμένοι θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης στα 28,5 χρόνια εργασίας, άνευ ορίου ηλικίας.

Υπάρχουν και... καλύτεροι

Τα προνόμια όσων είχαν την τύχη να θητεύσουν σε κόμματα ή πρόσωπα και να εισέλθουν στο Κοινοβούλιο μπορεί να μην είναι τα μεγαλύτερα στο Δημόσιο, καθώς όπως υποστηρίζουν πολλές

«Οι αγορές αναρωτιούνται εάν η Ελλάδα θα μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της»

«Οι αγορές θα παραμείνουν επιφυλακτικές έως ότου αρθούν οι αμφιβολίες για το κατά πόσον η Ευρωπαϊκή Ένωση θα τηρήσει την υπόσχεση βοηθείας προς την ελληνική κυβέρνηση και επιλυθεί η ιστορία της αποπληρωμής των χρεών της Ελλάδας», δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα La Tribue ο κορυφαίος οικονομολόγος του Δ.Ν.Τ, Ολιβιέ Μπλανσάρ.

Εκτίμησε, επίσης ότι οι ευρωπαϊκές χώρες δεν χρειάζεται να πάρουν τόσο δραστικά μέτρα όσο η Ελλάδα και ότι το ένα τρισεκατομμύριο ευρώ που είναι διαθέσιμο ως μηχανισμός βοηθείας προς τις ευρωπαϊκές χώρες, τόσο από την Ευρώπη όσο και από το ΔΝΤ, είναι αρκετό.


"Οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν χρειάζεται να πάρουν τόσο δραστικά μέτρα όπως η Ελλάδα. Είναι πιο αξιόπιστες για να ξεκινήσουν, έχουν μικρότερο χρέος και μπορούν να αντέξουν μια σταδιακή προσαρμογή και έτσι να περιορίσουν τις αρνητικές συνέπειες... στην ανάπτυξη σε σύντομο χρονικό

Διαμαρτυρία ΠΑΜΕ για την Υγεία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας έχει προγραμματίσει για σήμερα το μεσημέρι στη μία το ΠΑΜΕ, διεκδικώντας δωρεάν και δημόσια περίθαλψη. Την ίδια ώρα η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θα ενημερώνει για την πολιτική στον τομέα του φαρμάκου.

Σε ανακοίνωσή του Πανεργατικού Μετώπου: «Καλούμε τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους στην Πρόνοια να αντιταχθούν στην πολιτική που θέλει τα δημόσια νοσοκομεία

Στην Αθήνα δήμαρχοι της Κρήτης κατά του «Καλλικράτη»

Στην Αθήνα έφτασαν στις 7 η ώρα το πρωΐ δήμαρχοι από το Ηράκλειο της Κρήτης προκειμένου να συναντηθούν με τους αρμόδιους υπουργούς, αλλά και βουλευτές για το σχέδιο «Καλλικράτης» και την επικείμενη συνένωσή τους με τον Δήμο του Ηρακλείου.

Σημειώνεται ότι από τους 26 Δήμους, οι 21 είναι κατά του σχεδίου.
naftemporiki

Λούκα Κατσέλη: ΄Εξοδος από την ύφεση στο τέλος του 2011

Έξοδο της χώρας από την ύφεση στα τέλη του 2011 προβλέπει η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, θεωρώντας, ωστόσο, ότι αυτό το οποίο πραγματικά αμφισβητείται σήμερα δεν είναι η οικονομία μας, αλλά η αρχιτεκτονική της νομισματικής ένωσης και η αξιοπιστία του ευρώ, από ανεξέλεγκτες κερδοσκοπικές δυνάμεις της αγοράς.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Ν», η υπουργός τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν προσβλέπει σε κρατικοδίαιτες πολιτικές ανάπτυξης για λίγους, με κατασπατάληση των δημόσιων επενδυτικών προγραμμάτων υπέρ των ισχυρών, αλλά στην ανάταξη της οικονομίας και στην καθιέρωση των «καθαρών» τιμών.

Για την αποτελεσματικότητα των ελέγχων αναφέρει ότι το υπουργείο δεν χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της Πολιτείας για να αποσπάσει λίγα λεπτά δημοσιότητας στα βραδινά δελτία των καναλιών και για τον ιδιωτικό τομέα υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση πέτυχε την αναχαίτιση των διεθνών πιέσεων για βίαιες περικοπές στις αμοιβές.

Επίσης θεωρεί ότι το οικονομικό επιτελείο παραμένει αρραγές και ότι πρέπει να δοθεί τέλος στα μυθεύματα περί αντιπαλότητάς της με τον υπουργό Οικονομικών, ενώ για τα σενάρια περί

Video από την έκρηξη του ηφαιστείου eyjafjallajokull στην Ισλανδία

Εκπληκτικές εικόνες και ήχος από τις εκρήξεις του ηφαιστείου!

Πρόσκληση σε ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010 - Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος. Ελάτε να ενώσουμε τις φωνές μας, απαιτώντας την εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

Όπως έχετε διαπιστώσει η υπουργός υγείας εδώ και μήνες μας έχει χορτάσει με λόγια λόγια λόγια και ουσία μηδέν! Καμία φερεγγυότητα & καμία υπόληψη απ’ ότι αποδεικνύεται.

ΟΜΩΣ ΤΕΡΜΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ.

Ελάτε να πιέσουμε για θέσπιση & εφαρμογή καθολικής απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, όπως έχουν εφαρμόσει με επιτυχία οι περισσότερες πολιτισμένες χώρες.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΜΑΪΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 6:30 Μ.Μ.

Αν πρόκειται να συνεισφέρετε μια και μόνο φορά στον αντικαπνιστικό αγώνα, ας είναι αυτή και μόνο αυτή η συνεισφορά σας. Είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!

Η δύναμη του Nosmoke.gr είστε εσείς! Αξιοποιήστε τη δύναμή σας!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Nosmoke.gr M.K.O.

Διάκονος πωλούσε οστά και κρανία «αγίων»

Στη σύλληψη ενός 24χρονου διακόνου της Μητρόπολης Σιδηροκάστρου και ενός 43χρονου Ελβετού προχώρησε η αστυνομία, καθώς έπειτα από έρευνες στις αποσκευές του δεύτερου εντοπίστηκαν περίπου 200 οστά και μια ασημένια λειψανοθήκη.


Ακολούθησε εξέταση των κατασχεμένων οστών, από την οποία διαπιστώθηκε ότι είναι καλά συντηρημένα, αρωματισμένα με μύρο και στο καθένα αναγράφεται όνομα Αγίου ή Οσίου.

Τα οστά και τη λειψανοθήκη παρέλαβε ο 43χρονος από τον νεαρό διάκονο, αφού μετέβη στο Σιδηρόκαστρο, με σκοπό να τα μεταφέρει και να τα παραδώσει σε υψηλόβαθμο ιερέα (αρχιμανδρίτη) στη Γερμανία, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην αστυνομία.

Έπειτα από έρευνες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο σπίτι του διακόνου βρέθηκαν 10 ναρκωτικά χάπια, 505 οστά και 15 κρανία, στα οποία αναγράφονταν