www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Στόχος ληστείας ο Απόστολος Φωτιάδης

Στόχος θρασύτατης απόπειρας ληστείας έγινε το βράδυ του Σαββάτου ο πρώην υφυπουργός Οικονομίας Απόστολος Φωτιάδης.


Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 22.40 δύο άγνωστοι δράστες εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα στην οικία του κ. Φωτιάδη στην Αλεξανδρούπολη, φορώντας πλαστικά γάντια και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με πλαστικές αποκριάτικες μάσκες. Με την απειλή όπλου θέλησαν να ακινητοποιήσουν τον πρώην υπουργό και τη σύζυγο του που βρίσκονταν στο σπίτι εκείνη την ώρα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Απόστολος Φωτιάδης στο «ΑΠΕ», ακολούθησε πάλη με έναν από τους δράστες. Ο κ. Φωτιάδης προσπάθησε να τον απωθήσει και τον κτύπησε αρπάζοντας μια καρέκλα, ο δράστης όμως ανταπέδωσε με το πίσω μέρος του όπλου του και χτυπώντας τον κ. Φωτιάδη τον έριξε

Λάθος η βοήθεια προς την Ελλάδα λέει ο Σλοβάκος ΥΠΕΞ

Υπεραμύνθηκε την απόφαση της Σλοβακίας να μην συμμετέχει στον μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μίκουλας Ντζουρίντα, με συνέντευξη του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε αμ Ζόνταγκ».

Όπως ανέφερε "η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα είναι ένα λάθος", προσθέτωντας πως "είναι απλό να είναι κανείς λαϊκιστής, να συσσωρεύει χρέη και να αγοράζει τους ψηφοφόρους".

Στη συνέχεια κάνει λόγο για ύπαρξη έντονης τάσης λαϊκισμού στην Ευρώπη κάτι που τονίζει ότι ενέχει πολλούς κινδύνους.

Υποστηρίζει ότι η χρηματική βοήθεια αποτελεί μέσο στήριξης του τραπεζικού τομέα. "Σε ποιόν άραγε

Υποψήφιος δήμαρχος Καρπενησίου ο Κώστας Μπακογιάννης

Την απόφασή του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος για τον Δήμο Καρπενησίου ανακοίνωσε σήμερα από τον Προυσσό Ευρυτανίας ο Κώστας Μπακογιάννης.


«Σήμερα, αναλαμβάνω συγκεκριμένες δεσμεύσεις έναντι των συμπατριωτών μου. Στον τουρισμό και τον πολιτισμό να στοχεύσουμε σε μια σταθερή δωδεκάμηνη τουριστική περίοδο απευθυνόμενοι σε συγκεκριμένες αγορές μέσω της συστηματικής ανάδειξης ολόκληρου του νέου Δήμου και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

»Στα έργα και τις υποδομές να βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης του Καρπενησίου, η οποία σήμερα αδικεί κατάφωρα την Ευρυτανία, να αναβαθμίσουμε το οδικό δίκτυο και να αξιοποιήσουμε το Χιονοδρομικό μας Κέντρο.

»Στο περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη να υιοθετήσουμε καινοτόμες μεθόδους οι οποίες θα διασφαλίσουν την προστασία της ζωντανής φυσικής μας κληρονομιάς και θα βελτιώσουν τη ποιότητα ζωής των Δημοτών», δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης.

«Ως προς τη χρηματοδότηση να δεχτούμε τη στενότητα του Κεντρικού Κράτους ως δεδομένο και να αξιοποιήσουμε εναλλακτικούς τρόπους όπως τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και τα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο Τογάνι Κερατέας.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο Τογάνι Κερατέας.


Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο πιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα και ένα αεροσκάφος.

Πυρκαγιές στο Οίτυλο και στην Αχαΐα

Δύο ακόμα φωτιές ξέσπασαν το απόγευμα της Κυριακής σε χορτολιβαδική έκταση στο Οίτυλο Λακωνίας και σε δασική έκταση στα Μαύρα Βουνά στον Άραξο Αχαΐας.


Στο έργο της κατάσβεσης στο Οίτυλο επιχειρούν έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Στο μέτωπο της Αχαϊας επιχειρούν 27 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, έντεκα άτομα πεζοπόρο και ένα

Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων: Αφαιρέθηκε χάλκινο μετάλλιο από την Μπερδούση

Λίγο κράτησε η χαρά της Κατερίνας Μπερδούση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων. Τερμάτισε τρίτη στα 3.000 μέτρα, αλλά έχασε λίγο αργότερα το χάλκινο μετάλλιο μετά από ένσταση που κατέθεσε και κέρδισε η αθλήτρια Μενγκιστεάμπ από την Ερυθραία.


Μάλιστα η Μπερδούση είχε προλάβει να φορέσει το χάλκινο στο λαιμό της που της απένειμαν ο πρίγκηπας του Μονακό, Αλβέρτος και ο Σεργκέι Μπούμπκα. Η επίδοση της αθλήτριας από την Τρίπολη (9:37.56) αποτελεί ατομικό ρεκόρ και πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κενυάτισα Τσεσίρ με 9:13.58 και το ασημένιο η Γιαπωνέζα Κιούμα με 9:23.70.

Στο ύψος, η Αλεξάνδρα Ζαγορά κατετάγη στην 7η θέση με 1.75, ύψος που πέρασε με την πρώτη ενώ

Ελληνικό «νυστέρι» σε μια ύπουλη νόσο

Φως στο σκοτεινό τούνελ της πνευμονικής υπέρτασης, μιας νόσου που «χτυπά» σιωπηλά και ύπουλα τον οργανισμό κόβοντας την... ανάσα των ασθενών και πολλές φορές πρόωρα ακόμη και το νήμα της ζωής τους, ρίχνει μια νέα μελέτη ειδικών από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτας στον Καναδά, η οποία φέρει και ελληνική υπογραφή, εκείνη του καθηγητή Καρδιολογίας κ. Ευ. Μιχελάκη.

Η μελέτη, που θεωρήθηκε τόσο σημαντική ώστε να κοσμεί το διαδικτυακό εξώφυλλο της έγκριτης επιστημονικής επιθεώρησης «Science Τranslational Μedicine» της 11ης Αυγούστου, αποτελεί την πρώτη συστηματική διερεύνηση του μεταβολισμού στα τοιχώματα των παθολογικών αγγείων σε ό,τι αφορά την πνευμονική υπέρταση. Δείχνει ότι απαιτείται αύξηση του κυτταρικού μεταβολισμού προκειμένου το αίμα να συνεχίσει να ρέει... άφθονο εντός των πνευμονικών αρτηριών που το έχουν απόλυτη ανάγκη. Και όχι μόνο αυτό: μαρτυρεί επίσης ότι φάρμακα- ορισμένα εκ των οποίων ήδη διαθέσιμα, γεγονός πολύ σημαντικό- τα οποία αυξάνουν τον κυτταρικό μεταβολισμό θα μπορούσαν μελλοντικά να κάνουν τους ασθενείς με πνευμονική υπέρταση να... ανασάνουν με ανακούφιση για το μέλλον τους, το οποίο σήμερα δυστυχώς δεν είναι ευοίωνο.

Θύματα κυρίως 30χρονες!

Η πνευμονική υπέρταση αφορά επικίνδυνα υψηλή πίεση στις πνευμονικές αρτηρίες εξαιτίας ανεξέλεγκτου πολλαπλασιασμού των λείων μυϊκών κυττάρων και των ενδοθηλιακών κυττάρων των πνευμόνων, με αποτέλεσμα να προκαλείται μεγάλη στένωση των πνευμονικών αρτηριών . Τα κύρια «θύματά» της είναι γυναίκες στο μέσον της δεκαετίας των 30 ετών τους (δεν έχει βρεθεί ακόμη για

Στάχτη το φοινικόδασος στην Πρέβελη της Κρήτης...

Ανάμνηση αποτελεί το μοναδικού κάλλους φοινικόδασος στην Πρέβελη της Κρήτης, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος του κάηκε από τη φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα.


Λόγω της έντασης των ανεμών δεν μπόρεσαν να επιχειρήσουν πυροσβεστικά αεροπλάνα στην προστατευόμενη αυτή περιοχή, και οι φλόγες απείλησαν προς στιγμή την ιστορική Μονή Πρέβελης. Η φωτιά στο φοινικόδασος είναι υπό μερικό έλεγχο και οι άνδρες της πυροσβεστικής δημιουργούν αντιπυρικά μονοπάτια ώστε να ελεχθεί απόλυτα, σε περίπτωση αναζωπύρωσής της.

"Πρόκειται για τεράστια καταστροφή για το δεύτερο μεγάλο φοινικόδασος της Κρήτης, καταστροφή οικολογική, πολιτιστική και τουριστική", δήλωσε στο ΑΠΕ ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Νομού Ρεθύμνης κ. Μπαγιαρτάκης, για τις συνέπειες της φωτιάς στην περιοχή.

«Ο μεγαλύτερος μας εχθρός είναι οι ισχυροί άνεμοι από τους οποίους μάλιστα δεν μπορείς ούτε να σταθείς όρθιος», είπε χαρακτηριστικά. Τα χωριά Γιαννιού και Ροδάκινο κινδύνευσαν σοβαρά, αλλά ευτυχώς τόσο οι δυνάμεις πυρόσβεσης όσο και η αλλαγή κατεύθυνσης του αέρα έσωσαν στο παρά

ΠΟΜΙΔΑ: «Μονιμοποιήστε» τη νομιμοποίηση ημιυπαίθριων

Έξι αλλαγές στο νόμο για τους ημιυπαίθριους προτείνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), έτσι ώστε να αυξηθεί η ελάχιστη όπως σημειώνει μέχρι σήμερα συμμετοχή των πολιτών στο μέτρο.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΜΙΔΑ "το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών για συμμετοχή στη ρύθμιση είναι ελάχιστο, λόγω των πολλών προβλημάτων της, τα οποία κινδυνεύουν να την οδηγήσουν σε πραγματικό δημοσιονομικό "Βατερλώ" ".

Τονίζει ότι η ρύθμιση είναι ασύμφορη και προτείνει:

1. Να μην είναι η λύση προσωρινού χαρακτήρα (για 40 έτη) αλλά μόνιμου

2. Για τον υπολογισμό του προστίμου να καταργηθεί ο αυξητικός συντελεστής βάσει του μεγέθους του

Νέο φιάσκο σε αστυνομικό τμήμα – Απέδρασαν 8 κρατούμενοι

Ούτε ένας ούτε δύο αλλά οκτώ κρατούμενοι απέδρασαν από αστυνομικό τμήμα λίγες μέρες μετά την απόδραση στον Κορυδαλλό.

Οκτώ άτομα απέδρασαν από το αστυνομικό τμήμα Παλαιού Φαλήρου τα ξημερώματα της Κυριακής.

Οι κρατούμενοι ξεκόλλησαν τα κάγκελα του κρατητηρίου και έφυγαν από την πίσω πλευρά του κτιρίου, χωρίς ο σκοπός της εισόδου να αντιληφθεί το παραμικρό. Είναι χαρακτηριστικό ότι το γεγονός έγινε αντιληπτό μόλις το πρωί της Κυριακής από τους άνδρες του Τμήματος.

Για άλλη μια φορά οι αστυνομικοί πιάστηκαν στον ύπνο αφού δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε απόδραση από αστυνομικό τμήμα. Όμως σίγουρα οκτώ άτομα δεν έχουν αποδράσει ποτέ ξανά μαζί από

Ισχυρός σεισμός στο Ιόνιο

Σεισμός μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13.23.


Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 329 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό σεισμολογικό ινστιτούτο το εστιακό βάθος είναι 10 χιλιομέτρων. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές

Χρεωκόπησε το μοντέλο του θερινού προορισμού

ΟΡΙΑΚΟ για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού και οδυνηρό για την εθνική οικονομία αποδεικνύεται το φετινό καλοκαίρι, καθώς οι τουριστικές εισπράξεις εκτιμάται ότι θα είναι φέτος μειωμένες κατά ένα δισ. ευρώ, σε σχέση με πέρυσι.


Αν συνυπολογιστούν τα έσοδα 1,26 δισ. ευρώ που χάθηκαν πέρυσι, οι απώλειες της θεωρούμενης ως «ατμομηχανής» της ελληνικής οικονομίας φθάνουν τα 2,3 δισ. ευρώ την τελευταία διετία (σχεδόν όσο 1% του ΑΕΠ).

Φρούδες ελπίδες

Το «καμπανάκι» για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ήχησε εκκωφαντικά την περασμένη εβδομάδα, καθώς τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος κατέγραψαν μείωση 15,7% τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού (Ιούνιο), με τη μείωση εσόδων στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς να τρέχει με 11,9%. Η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού ευελπιστεί ότι η μείωση εσόδων θα περιοριστεί τελικά σε μονοψήφιο ποσοστό (7%-9%), καθώς εκτιμά ότι βελτιώθηκε η εικόνα το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου και εκφράζεται η ελπίδα ότι θα κλείσει κι άλλο η ψαλίδα τον Σεπτέμβριο.

Σε κάθε περίπτωση, οι εισπράξεις της χώρας από τον τουρισμό αναμένεται να πέσουν μετά από χρόνια κάτω από το ψυχολογικό «φράγμα» των 10 δισ. ευρώ. Οσα δηλαδή ήταν τα έσοδα από τον τουρισμό το 2002.


Τα στοιχεία αυτά μεταφράζονται σε απώλειες εσόδων των τουριστικών επιχειρήσεων από 15% έως και 50%, ανάλογα με την επιχείρηση. Υπολογίζεται ότι κάθε μία από τις εταιρείες του κλάδου έχει χάσει την τελευταία διετία κατά μέσον όρο το 30% του τζίρου της. Χιλιάδες επιχειρήσεις επιβιώνουν οριακά, καθώς υπολογίζεται ότι το 60% των ξενοδοχειακών μονάδων βρίσκονται ήδη στο «κόκκινο» και τα περισσότερα από αυτά, αν αντιμετωπίσουν και τρίτη κακή χρονιά, θα απειληθούν με λουκέτο, αφήνοντας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κάρυστος- Ανεξέλεγκτη η φωτιά

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Κάρυστός, όπου απο χθες, στις 10 το βράδυ μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά.


Μέχρι αυτή την ώρα, η πυρκαγιά έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε τρεις κατοικίες στο χωριό Αετός.

Οι ισχυροί άνεμοι (10-11 μποφόρ) που πνέουν στην περιοχή καθιστούν αδύνατη την πυρόσβεση με εναέρια μέσα. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και πεζοπόρο τμήμα δίνουν μάχη με τις φλόγες. Συνολικά στην περιοχή επιχειρούν 32 πυροσβεστικά οχήματα με 67 πυροσβέστες, 51 πεζοπόροι, 10 οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μεγάλος αριθμός εθελοντών πολιτών. Σοβαρό πρόβλημα δημιουργεί η διακοπή ρεύματος που καθιστά απαγορευτική τη χρήση των αντλιών για νερό.

Ευτυχώς, δεν κινδυνεύουν οι κάτοικοι αφού έχουν φύγει από τα σπίτια τους. Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί τα χωριά Γραμβιά, Μεκουνίδα, Μύλοι και Παλαιά Χώρα. Εκατοντάδες επισκέπτες και κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή και αρκετά ξενοδοχεία έχουν εκκενωθεί. Οι δρόμοι

Α.Λοβέρδος: «Περιμένουμε νέα αύξηση της ανεργίας»

Αύξηση της ανεργίας και μείωση των εισοδημάτων προβλέπει ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος, σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, τονίζει ότι για την πλειοψηφία των Ελλήνων μετά τον εμφύλιο πόλεμο θα είναι η πρώτη περίοδος που θα έχουν μικρότερο εισόδημα από τις προηγούμενες.


Για το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα μέτρα, σημειώνει ότι στο νέο κείμενο φέρονται ως νέα μέτρα πράγματα που έχουν ήδη γίνει, όπως η απεξάρτηση της ισχύος ανάμεσα στα διάφορα επίπεδα των συλλογικών συμβάσεων. Υπογραμμίζει, όμως, με νόημα: "Υπάρχει και ένα μέτρο, το οποίο δεν παρουσιάστηκε σε μένα, αλλά μπήκε στην πορεία των συνολικών κυβερνητικών συζητήσεων και αφορά την κατάργηση της αρμοδιότητας του υπουργού να επεκτείνει την

Ακυρώθηκαν δρομολόγια πλοίων

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη την Κυριακή ακυρώθηκαν ορισμένα δρομολόγια ταχύπλοων σκαφών από Πειραιά, Ραφήνα και νησιά του Αργοσαρωνικό.


Οι επιβάτες εξυπηρετήθηκαν απο άλλα πλοία των εταιρειών.

Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν θα πρέπει να επικοινωνούν με τους τουριστικούς πράκτορες και τα τοπικά λιμεναρχεία.

Πάρκο 2.000 στρεμμάτων στο Ελληνικό

Καθαρό πάρκο 2.000 στρεμμάτων και στον υπόλοιπο χώρο εγκαταστάσεις οι οποίες θα αποδίδουν κέρδη προβλέπει σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Στόχος να διασφαλίσει το κράτος το απαραίτητο κεφάλαιο από την εμπορική αξιοποίηση και την οικιστική ανάπτυξη για τη διαμόρφωση του πάρκου αλλά και τη δημιουργία μικρότερων χώρων πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας. Αυτό αναφέρεται σε μελέτη που εκπόνησε ο καθηγητής Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ κ. Σπύρος Πολλάλης για λογαριασμό του υπουργείου Οικονομικών, μέσω της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ).

«Η ανάπτυξη του χώρου στο Ελληνικό αποτελεί τεράστια ευκαιρία για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής σε όλη την Αθήνα. Και αυτό δεν είναι υπόθεση μόνο των δήμων που περιστοιχίζουν το πρώην αεροδρόμιο. Μπορούμε να ανταλλάξουμε έκταση στο Ελληνικό, η οποία είναι μεγάλης αξίας, με μεγαλύτερες εκτάσεις σε άλλες υποβαθμισμένες περιοχές της Αττικής τις οποίες θα μετατρέψουμε σε υπόγεια πάρκινγκ και πάρκα υψηλού πρασίνου» λέει μιλώντας στο «Βήμα» ο κ. Πολλάλης.

Ο έλληνας καθηγητής από το Χάρβαρντ θεωρεί ότι η πρόταση να γίνει πάρκο ολόκληρη η έκταση στο Ελληνικό δεν είναι ούτε οικολογική ούτε αειφόρος. Οπως εξηγεί, θα μπορούσε να διατεθεί μια έκταση

Γ. Παπακωνσταντίνου: «Όχι νέα δυσάρεστα μέτρα»

Σε συνέντευξή του στην Realnews ο υπουργός Οικονομικών απευθύνει μήνυμα ότι δεν πρόκειται να χαλαρώσει η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης λόγω δημοτικών εκλογών και αποκλείει κατηγορηματικά τη λήψη νέων μέτρων, εκτιμώντας ότι «θα βγει» ο προϋπολογισμός.


Ο κ. Παπακωνσταντίνου εκτιμά επίσης ότι το 2011 θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε η Ελλάδα να βγει ξανά στις διεθνείς αγορές.

Για τις δημοτικές εκλογές σημειώνει ότι "η οικονομική πολιτική είναι συγκεκριμένη και δεν διαφοροποιείται με βάση τον εκλογικό κύκλο". Παράλληλα κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι παρερμηνεύει τη δικαιολογημένη δυσφορία των πολιτών για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση και "επενδύει σε δημοψηφισματικού τύπου διλήμματα στις περιφερειακές εκλογές".

Για την πορεία των εσόδων τονίζει ότι ακόμη και εάν υπάρξει κάποια υστέρηση στο τέλος του χρόνου, αυτή θα είναι μικρή και δεν θα επηρεάσει τη συνολική εικόνα.

Για το ενδεχόμενο περικοπής μισθών λέει ότι το ζήτημα αυτό είχε τεθεί στις αρχικές διαπραγματεύσεις με την τρόικα και ότι το αποφύγαμε γιατί η κυβέρνηση έπεισε ότι αυτό θα μείωνε την αγοραστική

Δημόσιοι υπάλληλοι έπαιρναν 18 έξτρα μισθούς!

Πόρισμα “βόμβα” του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για στελέχη με διπλούς μισθούς και παράνομα επιδόματα. Μεγάλο φαγοπότι διαρκείας. Πως λεηλατούσαν από το 2004 έως και το 2010 το δημόσιο χρήμα.


Το αμαρτωλό γαϊτανάκι με τις προμήθειες των δισεκατομμυρίων ευρώ και τις παράνομες δαπάνες στα νοσοκομεία ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Ερευνώντας το κύκλωμα που είχαν στήσει το μεγάλο φαγοπότι στην Υγεία, οι ελεγκτές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους εντόπισαν τα πλοκάμια ενός τεράστιου μηχανισμού διασπάθισης δημόσιου χρήματος με πολλαπλές εξτρά αμοιβές, μέχρι και 18! Ακόμη βρέθηκαν διπλομισθίες, αποδοχές που ξεπερνούσαν το ανώτατο πλαφόν στο Δημόσιο και επιδόματα “μαϊμού”.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, υποδιοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας έπαιρνε από δύο “δουλειές” στο Δημόσιο (από το ΕΚΕΠΥ και από την Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού) επειδή “ξέχασε” να επιλέξει ποιον μισθό θα διατηρούσε, ενώ στελέχη του Δημοσίου που ο ρόλος τους ήταν να ελέγξουν που πάνε τα λεφτά, αμείβοντα διπλά! Δηλαδή και ως

Το νέο κατάστημα της Google άνοιξε για τους προγραμματιστές!

Πριν λίγους μήνες η Google ανακοίνωσε στους προγραμματιστές οτι μπορούν πλέον να αναπτύξουν εφαρμογές για το νέο της διαδικτυακό κατάστημα που θα ονομάζεται, Chrome Web Store.


Το νέο online store, θα περιέχει αποκλειστικά επεκτάσεις (add-ons) για τον browser της Google (Chrome) αλλά και για το νέο λειτουργικό σύστημα (Chrome OS).

Οι προγραμματιστές αναπτύσσουν προγράμματα για ηλεκτρονικό κατάστημα της Google μπορούν, όπως και στο αντίστοιχο online κατάστημα της Apple αλλά και στο Android Market, να δημιουργούν δωρεάν ή εμπορικές εφαρμογές και να τις προσφέρουν στο Chrome Web Store.

Οι πληρωμές θα γίνονται μέσα από μία νέα υπηρεσία της Google που μοιάζει με αυτή του Pay Pal και θα

«Πωλητήριο» σε δημόσιες επιχειρήσεις

Η ατζέντα αξιοποίησης της κρατικής περιουσίας ανοίγει συνολικά για την κυβέρνηση. Στόχος εκτός από τα έσοδα η συνολική αναδιάρθρωση κρίσιμων αγορών. Επιχειρείται να δημιουργηθούν από την αρχή επιχειρηματικοί κλάδοι ή να γίνει πιο αποτελεσματική η λειτουργία υφιστάμενων.


Η πρόταση Σάλλα άνοιξε τη συζήτηση για την εξαγορά της Αγροτικής και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Στόχος πάντως της κυβέρνησης είναι η εξασφάλιση ρευστότητας στην αγορά.

Αυτό θα γίνει μισθώνοντας ή και εκποιώντας περιουσιακά στοιχεία σε ξένα και εγχώρια κεφάλαια. Το σχέδιο, που έχει τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας, θα επιφέρει αναπόφευκτα αλλαγές και στα εργασιακά, όπως μετατάξεις, μειώσεις μισθών και υπερωριών.

Ηδη, το υπουργείο Οικονομικών έχει καταλήξει στους τρεις συμβούλους -εκτός απροόπτου θα είναι οι HSBC, Deutsche Bank και Lazard- οι οποίοι θα συντάξουν μελέτη με εναλλακτικές προτάσεις

Βρέθηκε ο κλεμμένος πίνακας του Βαν Γκογκ

Ένας από τους διασημότερους πίνακες του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, οι «Παπαρούνες», βρέθηκε και πάλι αργά χθες, λίγο αφού είχε κλαπεί από μουσείο του Καΐρου, ανακοίνωσε το αιγυπτιακό υπουργείο Πολιτισμού.


Δεν έγινε αμέσως σαφές πώς οι κλέφτες κατάφεραν να κλέψουν τον πίνακα από το μουσείο Μαχμούντ Χαλίλ, όμως όταν αναφέρθηκε η κλοπή, ο υπουργός Πολιτισμού Φαρούκ Χόσνι έδωσε εντολή να ληφθούν επείγοντα μέτρα για να μην βγει ο πίνακας από τη χώρα.

Το έργο τέχνης κατασχέθηκε από δύο υπόπτους χθες το βράδυ σε αεροδρόμιο του Καΐρου, δήλωσε ο υπουργός, μερικές ώρες αφού είχε αναφερθεί η κλοπή του από το

Το κόστος των συμβολαίων υγείας, θέμα συνεδρίου

Ο Έλεγχος του κόστους των συμβολαίων υγείας και η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα , θα είναι βασικό θέμα του Φετινού Ασφαλιστικού και Αντασφαλιστικού συνεδρίου που θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου στην Ύδρα από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.


Επίσης στο συνέδριο που θα γίνει από τις 2 έως τις 4 Σεπτεμβρίου θα συζητηθεί και το θέμα του Άμεσου Διακανονισμού Ζημιών από Τροχαίο Ατύχημα

Το συνέδριο αποτελεί ένα από τα κορυφαία γεγονότα της ασφάλιση στην Ευρώπη, και πραγματοποιείται

Οnline ασφαλστική ενημερότητα από το ΙΚΑ

O Διοικητής του Ι.Κ.Α-Ε.Τ.Α.Μ, κος Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ανακοίνωσε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2010, όλοι οι δικαιούχοι θα μπορούν να πάρουν ασφαλιστική ενημερότητα από το διαδίκτυο και από οποιοδήποτε Υποκατάστημα του Ιδρύματος

Το Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. θα προβεί σε αναβάθμιση και περαιτέρω βελτίωση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας για την χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας, η οποία θα συνδυάζει την απλούστευση των διαδικασιών

Καίγονται σπίτια στην Κάρυστο – Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά λόγω των ανέμων

Εκτός ελέγχου είναι η μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες βράδυ στον Αετό Καρύστου στη νότια Εύβοια. Τα πύρινα μέτωπα έχουν κατεύθυνση προς Μετόχι.

Σύμφωνα με μαρτυρίες οι εστίες της φωτιάς είναι πολλές, ενώ καίγονται κατοικίες στην Κάρυστο. Ευτυχώς δεν κινδυνεύουν οι κάτοικοι αφού έχουν φύγει από τα σπίτια τους. Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί τα χωριά Γραμβιά, Μεκουνίδα, Μύλοι και Παλαιά Χώρα.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και πεζοπόρο τμήμα