www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Κλείνει η γέφυρα πορθμού Ευρίπου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Ταμείου Χαλκίδος, η κινητή γέφυρα πορθμού Ευρίπου θα παραμείνει κλειστή για τη ναυσιπλοΐα στις 07-08-11-15-20-24-25 και 29 Ιανουαρίου 2011,

Παράνομη κρίθηκε η στάση εργασίας στα ΜΜΜ

Παράνομη κρίθηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο η προγραμματισμένη στάση των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, η οποία ξεκινάει απόψε στις 9 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα.


Εν τω μεταξύ, κανονικά θα κυκλοφορήσουν αύριο Τρίτη, όλα τα μέσα μεταφοράς στην πρωτεύουσα.

Την Τετάρτη, παραμονή Θεοφανίων, αναμένονται προβλήματα στην μετακίνηση του επιβατικού κοινού λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι σε Μετρό και Ηλεκτρικό.

Στάση εργασίας 12 το μεσημέρι με 4 το απόγευμα έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία. Η τύχη της απεργίας πάντως θα κριθεί αύριο, από την απόφαση του αρμόδιου

Γεννήθηκε αγελάδα με χαρακτηριστικά πάντα

Μια σπάνια αγελάδα με σημάδια παρόμοια με αυτά που έχουν τα συμπαθέστατα πάντα γεννήθηκε σε φάρμα στην επαρχία Λάριμερ στο Κολοράντο της Αμερικής.


Το μικρό που οι κάτοικοι της περιοχής αποκαλούν «η αγελάδα-πάντα» είναι αρσενικό και ακούει στο όνομα Μπεν. Η γέννησή του αποτελεί εξαιρετικά σπάνια περίπτωση, καθώς σε όλον τον κόσμο υπάρχουν μόλις 24 ζώα.

Ο αγρότης και ιδιοκτήτης του Μπεν, Κρις Τζέσεν, ανατρέφει εδώ και καιρό βοοειδή μινιατούρες. Η αγελάδα-πάντα μινιατούρα είναι αποτέλεσμα γενετικής μετάλλαξης. Μια λευκή «ζώνη» γύρω από τη μέση του ζώου καθώς και τα λευκά οβάλ σημάδια στο κεφάλι του,

Συνάντηση Βασίλη Μιχαλολιάκου με τους εργαζομένους του Δήμου

Ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας και απέσπασε τη δέσμευσή τους ότι θα βοηθήσουν προκειμένου να γίνει πράξη η υπόσχεση για «καθαρό Πειραιά μέσα σε 60 μέρες».

«Εκείνο που τόνισα στους εκπροσώπους των εργαζομένων ήταν να υπερβούν ζητήματα που αυξάνουν τις εσωτερικές τριβές των υπηρεσιών και μπορούν να δυσκολέψουν το κοινό έργο», τόνισε ο δήμαρχος.

Πρόσθεσε ότι «όλοι οι εργαζόμενοι οφείλουν να αφήσουν λίγο πιο έξω το εγώ και να στηριχθούμε στο εμείς».

Ο κ. Μιχαλολιάκος συναντήθηκε και με εργαζόμενους της Οδοποιΐας, του Πρασίνου, της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά και τους διευθυντές της Δημοτικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος στη συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους της ΔΗ.ΡΑ.Π., δεσμεύτηκε ότι το Δημοτικό Ραδιόφωνο θα παραμείνει και θα το στηρίξει με όποιες

Κλειστά επαγγέλματα: Τι ζήτησε ο πρωθυπουργός από τους υπουργούς

Γενικές κατευθύνσεις για να προχωρήσει η διαδικασία για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, έδωσε στη σύσκεψη με το διαθεσμικό όργανο στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε, μιλώντας στους υπουργούς του, ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές θα είναι προς όφελος των πολιτών, ενώ τούς ζήτησε να υπάρξει όσο το δυνατόν ευρύτερη διαβούλευση με τις κοινωνικές ομάδες και τους φορείς που θίγονται πριν ανακοινωθούν οι τελικές

Γιάννης Ραγκούσης: Πέντε αποχωρήσεις για μία πρόσληψη

Την αυστηρή τήρηση των εξαγγελιών της κυβέρνησης για μείωση των προσλήψεων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και στους ΟΤΑ, επαναβεβαιώνει με επείγουσα εγκύκλιο και με θέμα «Προγραμματισμός Προσλήψεων Προσωπικού έτους 2011», ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, που απέστειλε σήμερα σε όλους τους φορείς του δημοσίου, ενώ επισημαίνει ότι θα πρέπει «τα αιτήματα για προσλήψεις να περιοριστούν στα απολύτως απαραίτητα».


Όπως τονίζεται στην εγκύκλιο, ο αριθμός των ετήσιων προσλήψεων και διορισμών μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά από μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις, ενώ σε αυτές πρέπει να συνυπολογιστούν και οι μετατάξεις προσωπικού από φορείς ιδιωτικού δικαίου.

Επίσης, σημειώνεται ότι «οι εγκρίσεις πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και οι συμβάσεις μίσθωσης έργου για το έτος 2011 περιορίζονται κατά δεκαπέντε τοις εκατό (15%) σε σχέση με τις αντίστοιχες εγκρίσεις του έτους 2010», ενώ το ίδιο ισχύει και για

Χρήστος Παπουτσής: Υπεραμύνεται των μέτρων για τη μετανάστευση

Υπεραμύνθηκε σήμερα με δήλωση του των μέτρων που λαμβάνονται για τον έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.


Αναλυτικά δήλωσε: «Είναι υποκρισία όταν κάποιοι μέχρι σήμερα καταγγέλλουν την Ελλάδα ότι αδυνατεί να φυλάξει τα σύνορά της σύμφωνα με τη Συνθήκη του Σένγκεν, να εμφανίζονται τώρα ως επικριτές της επειδή θέλει το αυτονόητο , να ενισχύσει τη φύλαξη των συνόρων της.

Ίσως κάποιοι θα επιθυμούσαν να καταστεί η Ελλάδα κέντρο μακράς παραμονής και εξέτασης των αιτημάτων ασύλου των μεταναστών που έρχονται από όλο τον κόσμο και επιδιώκουν να φτάσουν στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όμως, η Ελληνική κοινωνία δεν αντέχει αυτό το βάρος. Γι αυτό παίρνουμε μέτρα και επιμένουμε στην αναθεώρηση του Κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ που φέρνει την Ελλάδα προ δυσβάσταχτων ευθυνών.

Η κυβέρνηση έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στα ανθρώπινα δικαιώματα , την αγωνία και την ελπίδα των μεταναστών για μια καλύτερη ζωή. Παίρνουμε όλα τα μέτρα για εκείνους που έχουν το δικαίωμα

Περπατήστε και αδυνατίστε

Είναι το πιο ανέξοδο σπορ, μπορείτε να το κάνετε παντού και χρειάζεστε μόνο 30 λεπτά καθημερινά για να παραμείνετε υγιείς προστατεύοντας την καρδιά σας και διατηρώντας τη φόρμα σας.


Βοηθά στην απώλεια βάρους: Οι επιστήμονες αποκάλυψαν ότι οι υπέρβαροι που περπατούν γρήγορα για 30-60 λεπτά τη μέρα, χάνουν 3,5 κιλά σε, περίπου, 18 μήνες, ακόμα κι αν δεν αλλάξουν καθόλου τις συνήθειές τους. Μάλιστα, το σκανδιναβικό περπάτημα, αυτό που χρησιμοποιείτε μπαστούνια, βοηθά σε ταχύτερη απώλεια βάρους. Η χρήση των στηριγμάτων σας αναγκάζει να περπατάτε με πιο γρήγορο ρυθμό και να γυμνάζεστε περισσότερο χωρίς να το καταλαβαίνετε.

Βελτιώνει τη μνήμη: Μπορεί να ενισχύσει τη μνήμη και να αποτρέψει την απώλειά της ενώ έχει αποδειχτεί ότι όσοι περπατούν αυξάνουν τη διανοητική τους ευστροφία. Αυτό γιατί το περπάτημα αυξάνει τα αποθέματα οξυγόνου και τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, βοηθώντας τον να

Καθαρός αέρας και ήλιος χαρίζουν υγεία

Αισθάνεστε κουρασμένοι και αρρωσταίνετε συχνά; Βγείτε έξω, αναπνεύστε καθαρό αέρα, κάντε μία βόλτα και χαρείτε τον ήλιο, ακόμα κι αν υπάρχει συννεφιά, λένε οι επιστήμονες.


Όπως αναφέρει ο καθηγητής Ινγκο Φρομπίζ του Κέντρου για την Υγεία στο Αθλητικό Γυμνάσιο της Κολωνίας όσοι περνούν πολλές ώρες σε εσωτερικούς χώρους με θέρμανση, ασκούνται ελάχιστα στην ύπαιθρο, δεν εκτίθενται πολύ στον καθαρό αέρα και τον ήλιο και είναι πιθανό να αισθάνονται κουρασμένοι και να είναι ευάλωτοι στις ασθένειες.

Το φως της ημέρας θεωρείται εξαιρετικό για το ανοσοποιητικό μας σύστημα, δηλώνει και συνιστά καθημερινή έκθεση στον ήλιο τουλάχιστον για 20 λεπτά, ώστε ο οργανισμός μας να παράγει

Κλείνει το τμήμα Ειρήνη-Κηφισιά του ΗΣΑΠ

Από την προσεχή Πέμπτη, ημέρα των Θεοφανίων μέχρι την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, θα παραμείνει κλειστό το τμήμα του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου Ειρήνη-Κηφισιά, λόγω εργασιών ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής. Για το ανωτέρω τμήμα το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται με τη λεωφορειακή γραμμή Χ5 .


Επίσης, από την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου επαναλειτουργεί, σε άνοδο και κάθοδο, ο σταθμός

Διευκρινίσεις για τη φορολογία των δικηγόρων

Το υπουργείο Οικονομικών απαντώντας σε ερωτήματα των φορολογουμένων εξέδωσε εγκύκλιο με διευκρινίσεις σχετικά με τις αλλαγές που προβλέπει η φορολογική νομοθεσία για το επάγγελμα των δικηγόρων.


Έτσι μεταξύ άλλων ορίζεται ότι από 1.1.2011 χρόνος κτήσης του εισοδήματος των δικηγόρων θεωρείται ο χρόνος κατά τον οποίο παρασχέθηκαν οι σχετικές υπηρεσίες τους στον πελάτη και όχι ο χρόνος είσπραξης των αμοιβών τους. Αυτό σημαίνει ότι η απόδειξη παροχής υπηρεσιών θα πρέπει εκδίδεται ταυτόχρονα με το χρόνο παροχής των υπηρεσιών στον πελάτη όπως συμβαίνει και με τους άλλους ελεύθερους επαγγελματίες.

Εξαίρεση αποτελεί όπως ορίζεται στην εγκύκλιο η είσπραξη των σχετικών αμοιβών των δικηγόρων από το Δημόσιο και τα Ν.Π.Δ.Δ., όπου η απόδειξη εξακολουθεί να εκδίδεται με κάθε επαγγελματική

Τα ελληνικά ακτινίδια ταξιδεύουν στην Κίνα

Άναψε το «πράσινο φως» για την εξαγωγή ελληνικών ακτινιδίων στην μακρινή Κίνα μετά την επικύρωση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας των δύο χωρών και την υπογραφή του σχετικού σχεδίου νόμου από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.


Μετά από πολύμηνες προσπάθειες, ικανοποιήθηκαν οι αυξημένες απαιτήσεις της Κίνας για την υγειονομική κατάσταση των ελληνικών ακτινιδίων, ενώ σε πρόσφατη επίσκεψη Κινεζικής αντιπροσωπείας η ελληνική πλευρά έδωσε κάθε απαιτούμενο εχέγγυο για την ασφάλεια και την ποιότητα του ελληνικού προϊόντος.

Η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έχει στόχο την εξασφάλιση των φυτοϋγειονομικών απαιτήσεων που ορίζονται στο πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, τη λήψη μέτρων σχετικά με την πρόληψη και την ολοκληρωμένη διαχείρισης

Ξεκινά αύριο η εφαρμογή του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Οι υπερχρεωμένοι πολίτες, καταναλωτές και επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν αποδεδειγμένη μόνιμη αδυναμία να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους, μπορούν πλέον να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και να επιτύχουν τη ρύθμιση, με βάση τις πραγματικές τους δυνατότητες, ενός μέρους των χρεών τους για τέσσερα έτη και, εφόσον ανταποκριθούν στη ρύθμιση, να απαλλαγούν από το υπόλοιπο των χρεών τους.


Η σχετική αίτηση για ρύθμιση των οφειλών μπορεί να κατατίθεται από αύριο 4.1.2011 στο Ειρηνοδικείο του τόπου όπου κατοικεί ο υπερχρεωμένος και ευρισκόμενος σε μόνιμη αδυναμία να ανταποκριθεί σε ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις. Σε ρύθμιση υπάγονται τόσο οι οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, όσο και αυτές που ακόμη εξυπηρετούνται.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την προσφυγή στο δικαστήριο είναι να έχει πραγματοποιηθεί κατά το τελευταίο εξάμηνο πριν από την υποβολή της αίτησης στο δικαστήριο προσπάθεια επίτευξης εξωδικαστικού συμβιβασμού με τους πιστωτές και να έχει αυτή αποτύχει. Όπως είναι γνωστό, οι διατάξεις του νόμου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό έχουν τεθεί σε εφαρμογή ήδη από την 1η

Το Υπουργείο Οικονομικών στο κυνήγι των φοροφυγάδων

Πάνω από 1,5 δισ. ευρώ θα πρέπει να εξοικονομήσει το υπουργείο Οικονομικών το 2011 από την πάταξη της φοροδιαφυγής και για το λόγο αυτό ετοιμάζει και ειδική νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει στις διωκτικές αρχές αλλά και στον εισπρακτικό μηχανισμό να συλλαμβάνει φοροφυγάδες με τη διαδικασία του αυτοφώρου.


Στελέχη του υπουργείου οικονομικών εκτιμούν ότι το 2010 οι απώλειες του δημοσίου από τη μη καταβολή ΦΠΑ ξεπέρασαν τα 500 εκατ. ευρώ λόγω της αδυναμίας των επιχειρήσεων να καταβάλουν φόρους τους οποίους και κρατούν για να ενισχύσουν την ρευστότητά τους.

Για το 2011 το οικονομικό επιτελείο βάζει στόχο να εξοικονομήσει 5 δισ. ευρώ επιπλέον από τα 14 δισ. που ήθελε το 2010. Για να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, ρίχνει στην αγορά

Ρηγίλλης τέλος

Η ΝΔ αποχαιρετά τη Ρηγίλλης. Ήδη στο νέο κτήριο στην Συγγρού έχουν μεταφερθεί κάποιες γραμματείες και μέχρι 15 Ιανουαρίου θα έχει μεταφερθεί και ο κεντρικός μηχανισμός.

Αυτές τις μέρες ολοκληρώνονται οι εργασίες στον τρίτο όροφο όπου θα βρίσκεται το γραφείο του προέδρου, των αντιπροέδρων και

Απάντηση στον χαρακτηρισμό «κοπρίτες»

«Η συστηματική υβριστική επίθεση της Κυβέρνησης σε βάρος των Δημοσίων Υπαλλήλων, εκφράστηκε με αντικοινωνικό τρόπο ακόμα και την Πρωτοχρονιά», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ. «Έχουμε πλέον και στην πράξη τη νέα μορφή της συνεχιζόμενης βίας, απέναντι στο σύνολο της κοινωνίας και όχι μόνο σε μια κοινωνική ομάδα, με στόχο τη διαίρεση και την αποδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής που οδηγεί στοχευμένα στην πλήρη υποταγή της.


Είναι σαφές ότι προετοιμάζεται νέα μείωση μισθών, συντάξεων, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών παροχών, μέτρων σε βάρος των δημοσίων κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών, του συνόλου της κοινωνίας. Για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που το 96% δεν ξεπερνά τις 27 χιλιάδες

Ρίχνει τις τιμές ο ΟΤΕ

Χαμηλότερες είναι από την 1η Ιανουαρίου οι τιμές στις κλήσεις από σταθερό ΟΤΕ προς τα κινητά τηλέφωνα των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο οργανισμός.


Συγκεκριμένα, οι κλήσεις από σταθερό τηλέφωνο ΟΤΕ προς κινητά Cosmote, Vodafone και Wind έχουν ενιαία χρέωση 0,1033 ευρώ ανά λεπτό επικοινωνίας με χρέωση

Οδηγός συντάξεων για επαγγελµατίες

Έως και πέντε επιπλέον χρόνια εργασίας προσθέτει ο νέος ασφαλιστικός νόµος, σταδιακά από 1/1/2011 έως το 2015, σε όσους ελεύθερους επαγγελµατίες ασφαλισµένους στον ΟΑΕΕ δεν θεµελίωσαν µε το τέλος του 2010 συνταξιοδοτικό δικαίωµα και δεν αναγνώρισαν πλασµατικό χρόνο ασφάλισης.


Σύμφωνα με τα «Νέα», πρόκειται για τους ασφαλισµένους στα πρώην ΤΕΒΕ, ΤΑΕ (εµπόρων) και ΤΣΑ (αυτοκινητιστών), οι οποίοι περιλαµβάνονται στον νέο ασφαλιστικό νόµο. Σχετικές εγκύκλιοι εκδόθηκαν από το υπουργείο Εργασίας και τη διοίκηση του ΟΑΕΕ. Τονίζεται ότι µε τον νέο ασφαλιστικό νόµο επαναπροσδιορίζονται και στον ΟΑΕΕ οι χρόνοι που µπορούν να προσµετρηθούν ή να αναγνωριστούν µε εξαγορά για θεµελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώµατος ή για προσαύξηση του

Οι πολλές ώρες εργασίας βλάπτουν τον... ύπνο

Σχεδόν ένας στους τέσσερις εργαζόμενους που απασχολείται εβδομαδιαίως περισσότερες από 60 ώρες υποφέρει από διαταραχές του ύπνου, σύμφωνα με Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας.


Από την άλλη, μόνο ένας στους πέντε εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης που εργάζεται 35 έως 44 ώρες την εβδομάδα αντιμετωπίζει παρεμφερή προβλήματα.

Οι βάρδιες ή το ελαστικό ωράριο,

Με μέτρο η κατανάλωση κόκκινου κρέατος

Μια νέα σουηδική έρευνα έρχεται να ρίξει φως στις αρνητικές συνέπειες που μπορεί να έχει στην υγεία της γυναίκας η αυξημένη κατανάλωση κόκκινου κρέατος.


Σύμφωνα με την έρευνα το 42% των γυναικών που έτρωγαν περισσότερα από 25 γραμμάρια κόκκινου κρέατος την ημέρα είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό σε σχέση με τις γυναίκες που έτρωγαν λίγο κρέας.

Όσες γυναίκες ανήκαν στο 20%, που έτρωγε τουλάχιστον 86 γραμμάρια ημερησίως, είχαν 22% μεγαλύτερο κίνδυνο εγκεφαλικού από φράξιμο αρτηρίας, σε σχέση με όσες έτρωγαν λιγότερα από 36,5 γραμμάρια τη μέρα.

Η διατροφή με άφθονο κόκκινο κρέας έχει συνδεθεί από παλαιότερες έρευνες με διάφορα προβλήματα υγείας, όπως ο αυξημένος κίνδυνος για ορισμένες μορφές καρκίνου, καρδιοπάθεια και

Κομπίνα με πλαστά ένσημα του ΙΚΑ

Μεγάλη κομπίνα με 75.000 πλαστά ένσημα οικοδόμων, αποκαλύφθηκε στα ΙΚΑ Χρυσούπολης, Δράμας και Ξάνθης.


Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας «Εμπρός», το ύψος της απάτης ανέρχεται σε τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, ενώ θύματα είναι εκατοντάδες οικοδόμοι, που πλήρωσαν για να αγοράσουν τα ένσημα, τα οποία όμως ποτέ δεν πληρώθηκαν από τους εργοδότες, με αποτέλεσμα οι οικοδόμοι να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δωρόσημο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επιτήδειοι εκμεταλλευόμενοι τις άδειες οικοδομής των Ρομά και έχοντας στην κατοχή τους τον Αριθμό Μητρώου Οικοδομικού Έργου που είχαν πάρει από το ΊΚΑ, προχώρησαν σε εγγραφή στο ηλεκτρονικό σύστημα καταχώρησης και «πουλούσαν» ένσημα στους ανυποψίαστους οικοδόμους. Τα ένσημα καταχωρήθηκαν ηλεκτρονικά στα οικοδομικά έργα, αλλά

Επανέλθετε στα κιλά σας μετά τις γιορτές

Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι μια χρονική περίοδος κατά την οποία αυξάνονται οι οικογενειακές και οι κοινωνικές συνεστιάσεις που σχετίζονται με το φαγητό. Τα οικογενειακά γεύματα και τα γεύματα με φίλους αυξάνονται, η κατανάλωση αλκοόλ για αρκετούς από εμάς είναι περισσότερη από το συνηθισμένο και τα γλυκά που προσφέρονται είναι ποικίλα και πολύ δελεαστικά.


Μελέτες έχουν δείξει ότι μετά τις γιορτές, προσλαμβάνουμε κατά μέσο όρο 1-3 κιλά, λόγω της υπερφαγίας των τελευταίων ημερών του χρόνου. Η μικρή αυτή πρόσληψη βάρους δε θα πρέπει να μας ανησυχήσει καθώς είναι βάρος που ο οργανισμός έχει πρόσφατα βάλει και μπορεί εύκολα να αποχωριστεί. Για να βοηθηθείτε στην απώλεια αυτών των κιλών, παρακάτω παρουσιάζονται μερικές απλές συμβουλές για τις ημέρες που θα ακολουθήσουν.

1) Αποφύγετε την κατανάλωση περισσότερων από 2 ποτηριών αλκοόλ στην εβδομάδα. Μια μονάδα αλκοόλ αντιστοιχεί σε 125ml κρασί ή ένα μπουκάλι μπύρα ή μια μονή δόση λικέρ ή

Μαζί με μας μεγαλώνει και η συναισθηματική μας νοημοσύνη

Η ικανότητα των ανθρώπων να συναισθάνονται και να καταλαβαίνουν την ψυχική κατάσταση των άλλων, κορυφώνεται μετά την ηλικία των 60, σύμφωνα με μια δύο νέες αμερικανικές επιστημονικές έρευνες, που διαπίστωσαν ότι οι μεγαλύτερες γενιές έχουν μεγαλύτερη συναισθηματική νοημοσύνη σε σχέση με τις νεότερες.


Ερευνητές του Μπέρκλεϊ συμπέραναν ότι μαζί με το γήρας αναπτύσσεται μεγαλύτερη ικανότητα να νοιαζόμαστε για τους γύρω τους.

Η εξέλιξη φαίνεται πως έχει προσαρμόσει τα νευρικά μας συστήματα, καθώς γερνάμε, με τρόπους που είναι οι πιο κατάλληλοι για αυτές τις διαπροσωπικές και συμπονετικές δραστηριότητες, σχολίασε ο επικεφαλής της έρευνας.

Οι επιστήμονες μελέτησαν με ποιο τρόπο διάφορες ομάδες ενηλίκων σε διαφορετικές ηλικίες (μετά τα 20, τα 40 και τα 60 τους) αντιδρούσαν σε μια σειρά από αποσπάσματα κινηματογραφικών ταινιών (λυπητερά, αηδιαστικά, ουδέτερα κ.α.). Αποδείχτηκε ότι ήταν ευκολότερο στους ηλικιωμένους να

Απολαύστε ακίνδυνα τη μερική έκλειψη

Ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και από την Ελλάδα, αύριο το πρωί. Η μερική έκλειψη ηλίου, θα ξεκινήσει στις 8:57 και θα διαρκέσει έως τις 11:58, με αποκορύφωμα στις 10:23 (ώρα Ελλάδος), όταν η Σελήνη θα καλύψει περίπου τα δύο τρίτα του δίσκου του Ήλιου.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν, ωστόσο, ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κατά την παρακολούθηση του φαινομένου, ώστε να μην προκληθούν προβλήματα στην όρασή μας. Η άμεση παρακολούθηση της έκλειψης με γυμνά μάτια, ακόμα και για πέντε μόλις δευτερόλεπτα, μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στα μάτια, ακόμα και τύφλωση, λόγω καταστροφής των κυττάρων του αμφιβληστροειδούς, όπως προειδοποιούν οι γιατροί.

Χαρακτηρίζουν μάλιστα τη ζημιά από την υπέρυθρη ηλιακή ακτινοβολία ως «ύπουλη», ακριβώς επειδή δεν συνοδεύεται από αίσθημα πόνου, ενώ καθίσταται αντιληπτή μετά από μερικές ώρες, όταν

2011