www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Γιάννης Ραγκούσης: Πέντε αποχωρήσεις για μία πρόσληψη

Την αυστηρή τήρηση των εξαγγελιών της κυβέρνησης για μείωση των προσλήψεων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και στους ΟΤΑ, επαναβεβαιώνει με επείγουσα εγκύκλιο και με θέμα «Προγραμματισμός Προσλήψεων Προσωπικού έτους 2011», ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, που απέστειλε σήμερα σε όλους τους φορείς του δημοσίου, ενώ επισημαίνει ότι θα πρέπει «τα αιτήματα για προσλήψεις να περιοριστούν στα απολύτως απαραίτητα».


Όπως τονίζεται στην εγκύκλιο, ο αριθμός των ετήσιων προσλήψεων και διορισμών μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά από μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις, ενώ σε αυτές πρέπει να συνυπολογιστούν και οι μετατάξεις προσωπικού από φορείς ιδιωτικού δικαίου.

Επίσης, σημειώνεται ότι «οι εγκρίσεις πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και οι συμβάσεις μίσθωσης έργου για το έτος 2011 περιορίζονται κατά δεκαπέντε τοις εκατό (15%) σε σχέση με τις αντίστοιχες εγκρίσεις του έτους 2010», ενώ το ίδιο ισχύει και για
τις εγκρίσεις πρόσληψης προσωπικού με συμβάσεις μίσθωσης έργου.

Υπενθυμίζεται δε ότι οι εγκρίσεις έτους 2010 είχαν περιοριστεί κατά τριάντα τοις εκατό (30%) σε σχέση με τις εγκρίσεις του 2009 και στις δύο περιπτώσεις.

Προστίθεται ότι «προκειμένου να γίνει ο προγραμματισμός προσλήψεων για το έτος 2011 και να εκδοθεί η κοινή Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών για τον καθορισμό των προτεραιοτήτων για τις προσλήψεις το έτος 2011, θα πρέπει τα αιτήματα να περιορισθούν στις απολύτως αναγκαίες προσλήψεις».

Για το λόγο αυτό, συμπληρώνει ο κ. Ραγκούσης, θα πρέπει άμεσα όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και οι λοιποί φορείς του δημοσίου τομέα να υποβάλουν στο υπουργείο Εσωτερικών τον προγραμματισμό των αναγκών τους σε μόνιμο προσωπικό, σε προσωπικό ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου καθώς και συμβάσεων μίσθωσης έργου με βάση τις ανάγκες που θεωρούνται απολύτως απαραίτητες ενόψει των ως άνω περιορισμών».

Όσον αφορά τον προγραμματισμό πρόσληψης του μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, ο υπουργός Εσωτερικών επισημαίνει ότι τα αιτήματα πρέπει να έχουν περιέλθει στην υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών όσο και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να χορηγηθεί η βεβαίωση ύπαρξης των απαιτούμενων πιστώσεων, έως τις 14 Ιανουαρίου 2011.

Επίσης τα αιτήματα θα πρέπει να συνοδεύονται με στοιχεία από τα οποία να προκύπτει ο ακριβής αριθμός των αποχωρήσεων προσωπικού κατά το έτος 2010.

Επιπλέον πρέπει να αποσταλούν στοιχεία, για εκκρεμότητες διορισμών-προσλήψεων τακτικού προσωπικού, ανά κατηγορία και κλάδο ή ειδικότητα, από πίνακες οριστικών αποτελεσμάτων που έχουν εκδοθεί από το ΑΣΕΠ μέχρι 31-12-10, ενώ θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και ο αριθμός προσωπικού που μεταφέρθηκε από φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως Ολυμπιακή κλπ.

Μεμονωμένα αιτήματα φορέων ή αιτήματα που θα υποβληθούν μετά την παραπάνω ημερομηνία, δεν θα περιληφθούν στον ενιαίο προγραμματισμό προσλήψεων έτους 2011, με εξαίρεση τα αιτήματα που θα αφορούν στην πρόσληψη προσωπικού για την αντιμετώπιση απροβλέπτων και επειγουσών αναγκών που λόγω της φύσης τους δεν είναι δυνατόν να προγραμματισθούν.



Δεν υπάρχουν σχόλια: