www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Βασίλειος Μαρκεζίνης: Ακούω το Δρούτσα και απελπίζομαι


Ο τίτλος του «Σερ» που του απένειμε η Βασίλισσα της Αγγλίας είναι ένας μόνο από τους πολλούς, εξαιρετικά τιμητικούς τίτλους που απονεμήθηκαν στον Βασίλειο Μαρκεζίνη και που θα χρειαζόμαστε ολόκληρη τη σελίδα για να τους αναφέρουμε, κατά τη διάρκεια μιας μακράς ακαδημαϊκής πορείας που τον οδήγησε σε μια επίλεκτη θέση στην αφρόκρεμα της διεθνούς νομικής επιστήμης.

Ανθρωπος με πολύπλευρα ενδιαφέροντα, μεταξύ των οποίων μια πολύ προσωπική, ψυχαναλυτική ματιά στην τέχνη, πέρασε όλη την καριέρα του στο εξωτερικό, για να «τραβηχτεί» τώρα όλο και περισσότερο στην «Ιθάκη» του, την Ελλάδα και τα προβλήματά της, στην οποία αφιερώνει το τελευταίο βιβλίο του «Ελλάδα των Κρίσεων», που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Ερ. «Ελλάδα των Κρίσεων». Γιατί πληθυντικός; 

Απ. ‘Εχουμε τη μοναδική ατυχία να αντιμετωπίζουμε πολλές κρίσεις. Κάθε μία μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή. ‘Εχουμε κρίση οικονομική, μεταναστευτική, μειονοτική, εξωτερική…

Ερ. Το Αιγαίο;Απ. Κυρίως, αλλά μετά θα ακολουθήσει η Θράκη, με απώτερο σκοπό να δημιουργηθεί νέο κρατίδιο με το μοντέλο του Κοσσυφοπεδίου.

Ερ. Ξεχάσατε την οικολογική. Η ΝΑ Ευρώπη θα πληγεί ιδιαίτερα από ερημοποίηση και θερμοκήπιο.Απ. Αναμφισβήτητα. Πρέπει όμως στο σημείο που είμαστε να αναζητήσουμε ισορροπία αναπτυξιακής και οικολογικής πολιτικής. Γιατί αυτή τη στιγμή προτεραιότητα έχει το

Μειώνουν τα όρια των πιστωτικών καρτών έως 50%


Σημαντικές διαφοροποιήσεις στη χρήση του πλαστικού χρήματος έχει επιφέρει η κρίση, την ίδια στιγμή που τράπεζες προχωρούν σε μεγάλη μείωση μέχρι και 50% περίπου του πιστωτικού ορίου που παρείχαν στους κατόχους πιστωτικών καρτών, ακόμη και πελατών με συχνή χρήση των καρτών που αποπληρώνουν χωρίς καμία καθυστέρηση τις δόσεις τους.

Για κατόχους πιστωτικών καρτών που δεν χρησιμοποιούν συχνά τις κάρτες τους οι μειώσεις του πιστωτικού ορίου είναι πολύ μεγαλύτερες. Για παράδειγμα, από 4.000 ευρώ πιστωτικό όριο που μπορεί να έχει μια πιστωτική κάρτα, μειώνεται μόλις στα 1.000 ευρώ περίπου. Όπως επισημαίνουν τραπεζίτες που επικοινώνησε η «Καθημερινή», ο λόγος που γίνεται αυτό είναι κυρίως το γεγονός ότι οι τράπεζες στα αποτελέσματά τους ελέγχονται από τους ορκωτούς ελεγκτές, αλλά και από την Τράπεζα της Ελλάδος, για τα εγκεκριμένα και μη εκταμιευμένα ποσά ορίων.

Δηλαδή, ακόμη και για τα αχρησιμοποίητα εγκεκριμένα όρια καρτών πελατών τους, αλλά και ανοιχτών καταναλωτικών δανείων και αλληλόχρεων λογαριασμών (επιχειρηματικά δάνεια). Ο

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια αύριο στις 13:00 ο Αντώνης Σαμαράς


Δεν αναζητεί συναίνεση. Αναζητεί συνενόχους

Του Κώστα Κατσαφάδου

Αποδείχθηκε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν θέλει δημοκρατικές λύσεις.

Δεν αναζητεί συναίνεση. Αναζητεί συνενόχους.

Απαιτεί τη στήριξη πολιτικών που χρεοκόπησαν και οδηγούν και την ίδια τη χώρα στη χρεοκοπία.

Ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία έκαναν πραγματική υπέρβαση καταθέτοντας τη μοναδική αξιόπιστη και ρεαλιστική λύση. Μία μεταβατική κυβέρνηση που θα αναλάμβανε να ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση και μόνον αυτή και να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές.

Και η νέα κυβέρνηση, που θα προκύψει μετά τις εκλογές, οφείλει να βάλει τέλος στις παθογένειες ενός συστήματος που μας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση. Αυτό το σύστημα έχει πεθάνει.

Ήταν μία πρόταση που μας έβγαζε από το αδιέξοδο που οι ίδιοι δημιούργησαν με την ιδέα του δημοψηφίσματος.

Χθες, κανείς δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις για αυτό, όλοι προσπέρασαν αυτά που συνέβησαν την τελευταία εβδομάδα.

Ο κ. Βενιζέλος υπερθεμάτιζε για το δημοψήφισμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, όλοι τους έχουν ευθύνη για το γεγονός ότι για πρώτη φορά τέθηκε σε αμφισβήτηση η συμμετοχή της

Δηλώσεις Αντώνη Σαμαρά

Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΥΤΕΛΙΣΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Ο κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ

Ο κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ

ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ - Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΙΣ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ

ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΑΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ 6ΗΣ ΔΟΣΗΣ ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ

Επίθεση Οικολόγων-Πρασίνων σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα


Επίθεση στην κυβέρνηση, τη ΝΔ, αλλά και τα κόμματα της Αριστεράς εξαπολύουν οι Οικολόγοι-Πράσινοι, σχολιάζοντας τη στάση τους στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που σημειώνονται στη χώρα.

«Όσα στραβά κι αν έχουμε ως ελληνική κοινωνία, σε καμία περίπτωση δεν αξίζει να μας αντιπροσωπεύει ένα τόσο κοντόφθαλμο και υποκριτικό πολιτικό σύστημα. Από τον πρωθυπουργό, ανίκανο για την παραμικρή αυτοκριτική, μέχρι τον κ. Σαμαρά που δε θέλει να λερώσει τα χέρια του έως τις εκλογές, κανείς τους δεν ενδιαφέρεται για τις καταστροφικές συνέπειες των ενεργειών τους στα συμφέροντα της κοινωνίας. Την ίδια στιγμή, η αριστερά αδιαφορεί για το αν οι άμεσες εκλογές που ζητά θα γίνουν σε συνθήκες χρεοκοπίας, οι οποίες θα εκβιάζουν την ψήφο των πολιτών» σημειώνουν σε

Κατάργηση του θρησκευτικού όρκου στα ελληνικά δικαστήρια υποδεικνύει το ΔΑΔ


Να τροποποιήσει το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με την υποχρέωση του θρησκευτικού όρκου στα ελληνικά δικαστήρια, ώστε να γίνει συμβατό με το Αρθρο 9 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την θρησκευτική ελευθερία, υποδεικνύει στην ελληνική κυβέρνηση το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΔΑΔ).

Πιο συγκεκριμένα, με ομόφωνη απόφασή του το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία σκέψης, συνείδησης και θρησκείας, καθώς και για παραβίαση του δικαιώματος σε μία πραγματική προσφυγή, κρίνοντας αντίθετη με τις διατάξεις της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την υποχρέωση που

H TUI ζητεί πρόνοια για πληρωμή σε δραχμές από τους Έλληνες ξενοδόχους


Ο γερμανικός τουριστικός όμιλος TUI έχει ζητήσει από τους Έλληνες ξενοδόχους, με τους οποίους συνεργάζεται, να τους πληρώσει σε ελληνικό νόμισμα, και όχι σε ευρώ, αν η Ελλάδα εγκαταλείψει τη νομισματική ένωση, γράφει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild.

«Πρέπει να προστατευτούμε από τους κινδύνους ενδεχόμενης αλλαγής. Υπάρχει μια πιθανότητα, περισσότερο

Σχόλιο BBC νωρίτερα

"Greeks will have 'Bulgarian salary with

Επανεντάσσεται η Κατσέλη στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Επανεντάσσεται στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ η Λούκα Κατσέλη μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσε στην κυβέρνηση.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, είχε διαγραφεί από το κόμμα μετά την καταψήφιση

Στις 12 το μεσημέρι η συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Κάρολο Παπούλια

Oλόκληρη η ομιλία του Πρωθυπουργού στη Βουλή


Η δευτερολογία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί της προτάσεως για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Αγαπητοί συνάδελφοι, εδώ και 25 μήνες, έδωσα μια μάχη άνευ προηγουμένου, για να σωθεί η χώρα.

Μόνος, από όλη την ηγεσία του πολιτικού συστήματος. Με πολιτική στήριξη, τις δυνάμεις του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Με πραγματική στήριξη, τους πολίτες της χώρας, τον αγώνα τους, τις προσπάθειές τους. Με μια πολιτική πραγματικότητα στην Ελλάδα, ζοφερή. Με μια Αντιπολίτευση, δυστυχώς, ανεύθυνη και φυγόπονη. Και με ένα ευρύτερο κομμάτι του πολιτικού συστήματος, που το μόνο που το ενδιαφέρει εδώ και καιρό, είναι η επιβίωση του παλαιού συστήματος.

Ζήσαμε και πολλή λάσπη. Γιατί έγιναν και τραγικά λάθη σε αυτή τη χώρα, από πολλές Κυβερνήσεις. Αποκορύφωμα, όμως, η προηγούμενη Κυβέρνηση και η πενταετία της Νέας

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση


Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση με τις ψήφους όλης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ (152) και τη στήριξη της ανεξάρτητης βουλευτού Λούκας Κατσέλη, από τους συνολικά 298 που ψήφισαν.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν η μέχρι πρότινος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, η οποία όμως ανεξαρτητοποιήθηκε τις

Ο καιρός στις 05.11.2011


Λίγες νεφώσεις, πυκνότερες στα ανατολικά τμήματα της χώρας, με αρκετό κρύο και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, περιμένουμε το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 15 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 7 έως 19 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 16 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν