www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Did you know?




Παρατείνεται το καθεστώς εισαγωγής των αποφοίτων εσπερινών λυκείων στις σχολές

Το υπουργείο Παιδείας κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή για την παράταση, κατά ένα έτος, της εφαρμογής της πρόσθετης προϋπόθεσης σύμφωνα με την οποία για να εισαχθούν στην Ανώτατη Εκπαίδευση οι απόφοιτοι των Εσπερινών Λυκείων με ειδική διαδικασία (στο οριζόμενο ποσοστό θέσεων) πρέπει να έχουν πλήρη φοίτηση και στις δύο τελευταίες τάξεις του Εσπερινού Γενικού Λυκείου.

Σύμφωνα με την εισαγόμενη μεταβατική ρύθμιση, η ως άνω προϋπόθεση (της πλήρους φοίτησης κατά τα δύο τελευταία έτη) θα ισχύσει για όσους αποφοιτούν από

Από 1η Μαρτίου θα ισχύσουν οι μειώσεις των μισθών

Οι εργοδότες θα αποφασίζουν αν θα μειώνουν ή όχι τους μισθούς, σύμφωνα με τον Γιώργο Κουτρουμάνη. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός εργασίας για τις αλλαγές στα εργασιακά με το νέο μνημόνιο η μείωση του κατώτατου μισθού θα ισχύσει από την 1η Μαρτίου και θα είναι στο χέρι των εργοδοτών να κάνουν τις μειώσεις όποτε επιθυμούν.

Όπως προκύπτει από την άτυπη ενημέρωση του Γιώργου Κουτρουμάνη προς τους δημοσιογράφους θα καταργηθούν ουσιαστικά οι κλαδικές συμβάσεις εργασίας και οι συμβάσεις θα μετατραπούν σε ατομικές, ενώ από την κατάργηση της μετενέργειας οι μειώσεις στους μισθούς όσων εργάζονται μπορεί να φτάσουν και στο 40%.

Πλέον η μετενέργεια των κλαδικών συμβάσεων περιορίζεται στους τρεις από τους έξι μήνες.

Μετά την πάροδο των τριών μηνών της μετενέργειας, οι αμοιβές των εργαζομένων επανέρχονται

Αποσύνδεση των επιδομάτων από το βασικό μισθό εξετάζει η κυβέρνηση


Το ενδεχόμενο αποσύνδεσης σειράς παροχών, επιδομάτων και ασφαλιστικών διατάξεων από τον κατώτατο μισθό και ημερομίσθιο εξετάζει το υπουργείο Εργασίας σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, προκειμένου να αποφευχθούν αλλεπάλληλες μειώσεις εξαιτίας της περικοπής του κατώτατου μισθού κατά 22%. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τουλάχιστον 20 παροχές μεταξύ των οποίων το επίδομα ανεργίας, και οι κατώτατες συντάξεις.

Την ίδια ώρα, στον «αέρα» κινδυνεύουν να βρεθούν οι ατομικές συμβάσεις αορίστου χρόνου των 360.000 εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που καλύπτονται από κλαδικές συμβάσεις, μετά τη λήξη

Δύο συλλήψεις και 60 προσαγωγές στις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα

Σε δύο συλλήψεις και 60 προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές,

Στήριξη Λ. Παπαδήμου στις προσπάθειες επίλυσης του Σκοπιανού


Τη σταθερή υποστήριξη της Ελλάδας στην προσπάθεια να βρεθεί λύση στο ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ στο πλαίσιο της διαδικασίας των Ηνωμένων Εθνών, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε με τον προσωπικό απεσταλμένο του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, ο υπουργός Επικρατείας

ΔΗΜΑΡ: «Ναι» σε σύσταση εξεταστικής για ΕΛΣΤΑΤ


«Ναι» στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της αποτύπωσης των στοιχείων του δημοσιονομικού ελλείμματος και χρέους λέει η Δημοκρατική Αριστερά, υπογραμμίζοντας ότι από την ώρα που η υπόθεση έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, πρέπει να εφαρμοστεί το Σύνταγμα και ο νόμος.

Συμπληρώνει πάντως ότι «εκείνο που

΄Αννα Διαμαντοπούλου: Μειοψηφική η αντίδραση στο νόμο για τα ΑΕΙ


Για «βίαιη αλλά εξαιρετικά μειοψηφική» αντίδραση έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου με αφορμή τις συνεχείς αναβολές των εκλογών για νέα συμβούλια διοίκησης σε ορισμένα πανεπιστήμια.

««Δίνω ενδεικτικά το παράδειγμα, του μεγαλύτερου Πανεπιστημίου, του Αριστοτέλειου Θεσσαλονίκης, με 88.000 φοιτητές και 2.500 καθηγητές όπου 300 άνθρωποι, με παραταξιακές και κομματικές σημαίες λοιδόρησαν, εξύβρισαν με χυδαίο τρόπο, σεβαστούς δασκάλους και γενναίους καθηγητές», τόνισε.

Παράλληλα, παρατήρησε ότι «είναι γενναίοι οι άνθρωποι που κάτω από απειλές και βία, η οποία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την ελληνική κοινωνία, προσπαθούν να αλλάξουν και να πάρουν

Παράθυρο Αντ. Σαμαρά για επιστροφή των διαγραφέντων


Ανοιχτό άφησε ο Αντώνης Σαμαράς το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη ΝΔ οι βουλευτές που είχαν διαγραφεί από το κόμμα, μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για τη νέα δανειακή σύμβαση, ενώ αναφερόμενος στο χρόνο των εκλογών τόνισε ότι πρέπει να γίνουν μέσα στο επόμενο δίμηνο.

«Ακόμα και για εκείνους τους συναδέλφους μας που εγκατέλειψαν το κόμμα, τις τελευταίες μέρες, θα χαρούμε να ξαναγυρίσουν κοντά μας, εφ’ όσον βέβαια, έμπρακτα αποδείξουν, τις κρίσιμες επόμενες μέρες, ότι συστρατεύονται με την παράταξη», επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, κατά την εισήγησή του στην Εκτελεστική Γραμματεία του Κόμματος.

Ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε ότι ήδη αρχίζει μια πανστρατιά της ΝΔ εν όψει των εκλογών, προσθέτοντας ότι «κανείς δεν περισσεύει». «Αλλά πριν συστρατευθούμε όλοι, πρέπει να κλείσουμε

Βουλή: Ψηφίστηκε στην αρμόδια επιτροπή το ν/σ για το PSI


Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το νομοσχέδιο για το πρόγραμμα περικοπής του ελληνικού χρέους (PSI), με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Η ανάγκη εξασφάλισης των ιδιωτών ομολογιούχων, που εμπιστεύτηκαν το ελληνικό Δημόσιο αγοράζοντας ομόλογα απ' την πρωτογενή αγορά, υπήρξε το μόνο σημείο σύμπτωσης ανάμεσα στους εισηγητές και εκπροσώπους των κομμάτων (πλην του ΚΚΕ . Απαντώντας ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου σημείωσε πως οι βουλευτές «κρούουν ανοικτές θύρες» καθώς η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί επί του θέματος και «μετά την ολοκλήρωση του PSI, θα υπάρξει διαδικασία για τη διαχείριση των

Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση Γερουλάνου


Δεν έγινε δεκτή από τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο η παραίτηση που είχε υποβάλει ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος για λόγους ευθιξίας μετά τη ληστεία στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Σε σημερινή τους συνάντηση ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις έρευνες στην υπόθεση, ζήτησε να

Άνοιξαν οι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ σε Μοναστηράκι, Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο
















Στο «κούρεμα» θα ενταχθούν και τα ομόλογα των πολιτών

Περισσότερα από 11.000 φυσικά πρόσωπα θα χρειαστεί να πουν «αντίο» στις οικονομίες τους, τις οποίες είχαν τοποθετήσει σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, αφού στο «κούρεμα» θα ενταχθούν και τα ομόλογα του των πολιτών.


Σύμφωνα με το Έθνος, το γεγονός επιβεβαιώθηκε από τον υπουργό Οικονομικών και θα γίνει με την υλοποίηση του PSI. H συνολική αξία των ομολόγων που έχουν αγοραστεί από πολίτες υπολογίζεται από τραπεζικά στελέχη σε 5,5 με 6 δισ. ευρώ.

Εξετάζει αποζημίωση υπό προϋποθέσεις το υπουργείο Οικονομικών

Με χιλιάδες επενδυτές να χάνουν το μεγαλύτερο μέρος των αποταμιεύσεων τους (υπενθυμίζεται ότι το κούρεμα θα κυμανθεί στο 53,5% της αξίας των ομολόγων), το υπουργείο Οικονομικών

Πάγκαλος: Είμαι υπέρ της απώλειας εθνικής κυριαρχίας

Νέα «βόμβα» έριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος σε συνέντευξή του σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό τόνισε ότι είναι υπέρ της απώλειας εθνικής κυριαρχίας διευκρινίζοντας επιπλέον ότι δε θεωρεί πως ο έλεγχος της τρόικας ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

«Είναι μεγάλο πρόβλημα για πολλούς συμπολίτες μου, ίσως για την πλειονότητα, κατανοώ την άποψή τους. Εγώ, όμως, είμαι υπέρ του να χάνει κανείς την κυριαρχία του, πάντα

Αντιπαράθεση στη Βουλή για το κατεπείγον του PSI


Σε υψηλούς τόνους συζητείται στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το νομοσχέδιο δύο άρθρων για το PSI, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών να επιχειρηματολογεί ώστε να κάμψει τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τη διαδικασία του κατεπείγοντος.


Αιτιολογώντας την επιλογή αυτή ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως προκειμένου να επιτευχθεί το κούρεμα του χρέους και η ανταλλαγή των ομολόγων, πρέπει να υπάρξει αλλαγή στο ατελές ελληνικό νομικό πλαίσιο, το οποίο δεν προβλέπει συλλογική εκπροσώπηση των ομολογιούχωνκαι «προκειμένου να υπάρχει πλήρες ισχύον ελληνικό δίκαιο, πρέπει να δημοσιευθεί ο νόμος μέχρι αύριο, ώστε να εκδοθεί η σχετική πράξη του

Οίκος Fitch Ratings: Υποβάθμιση της Ελλάδας σε επιλεκτική χρεοκοπία


Η μεγάλη συμμετοχή ιδιωτών στο κούρεμα του ελληνικού χρέους ήταν η αιτία που ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε την Ελλάδας από CCC σε C. Ο οίκος μάλιστα δε σταμάτησε εκεί καθώς προειδοποίησε πως η Ελλάδα θα την αξιολογήσει σε επιλεκτική χρεοκοπία λόγω του κουρέματος των ελληνικών ομολόγων.

Σύμφωνα με την Fitch η ανακοίνωση του Eurogroup αναγνωρίζει ότι έχει επιτευχθεί μια κοινή συμφωνία μεταξύ των ελληνικών αρχών και του ιδιωτικού τομέα για τους γενικούς όρους της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα (PSI) στην προσφορά

Ανάκληση λιαστής ντομάτας από τον ΕΦΕΤ


Την άμεση ανάκληση του προϊόντος με την εμπορική ονομασία «Περί ορέξεως xenia λιαστή ντομάτα» διέταξε ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής.

Πρόκειται για λιαστή ντομάτα σε γυάλινο βάζο με μεταλλικό καπάκι με παρέμβυσμα 8,5 cm, που διακινείται στην Ελλάδα σε συσκευασίες των 200 γρ, με αριθμό παρτίδας LT 04151004 και ημερομηνία λήξης 31.12.2013 από την επιχείρηση «ΟΛΥΜΠΙΑ - ΧΕΝΙΑ ΑΒΑΕΕ.».

Έπειτα από εργαστηριακούς ελέγχους

Υπέρ της παράτασης του βίου της κυβέρνησης ο Γ. Παπακωνσταντίνου


Υπέρ της παράτασης του βίου της κυβέρνηση Παπαδήμου τάσσεται ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε προδημοσίευση συνέντευξής του από την ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «Die Zeit».

«Ο κόσμος πρέπει να νοιώσει ότι κάτι αλλάζει», επισημαίνει ο υπουργός και σημειώνει ότι το αν τελικά θα δοθεί περισσότερος χρόνος, εξαρτάται από την στάση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου εμφανίζεται ικανοποιημένος για τα αποτελέσματα του Eurogroup της Δευτέρας, τονίζοντας ότι η απόφαση που επετεύχθη καθιστά δυνατό ένα νέο

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το θέμα της ACTA


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι προτίθεται να απευθυνθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να βεβαιωθεί ότι η Εμπορική Συμφωνία Καταπολέμησης της Παραποίησης (ACTA) δεν παραβιάζει θεμελιώδη δικαιώματα.

«Σκοπεύουμε να απευθυνθούμε στο ανώτατο δικαστήριο της Ευρώπης για να μάθουμε αν η ACTA είναι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ασύμβατη με τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις

Για χρηματισμό κατηγορείται υπάλληλος της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου


Στον εισαγγελέα οδηγείται, κατηγορούμενος για χρηματισμό, ανώτερος υπάλληλος της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου στην Αλεξανδρούπολη, ο οποίος συνελήφθη το πρωί από άνδρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ο εν λόγω υπάλληλος συνελήφθη στο

Σταθμοί Μετρό

Κλειστοί είναι οι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα, Μοναστηράκι και

Στη Βουλή το ν/σχ για τους ένοπλους φρουρούς στα πλοία


Με τη φράση «ήρθε η ώρα να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής ναυτιλίας», ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, κάλεσε τα κόμματα να υπερψηφίσουν τις διατάξεις του νομοσχεδίου με το οποίο ανοίγει ο δρόμος για την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας από ένοπλοος ιδιώτες φρουρούς σε εμπορικά πλοία με ελληνική σημαία.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, το νομοσχέδιο λαμβάνει υπόψη του τις θέσεις της Ένωσης Πλοιοκτητών αλλά και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ , για την ανάγκη αποτελεσματικής πολιτικής στην προσπάθεια αντιμετώπισης της ναυτικής πειρατείας.

Το ν/σχ συζητήθηκε σήμερα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Ολες οι πλευρές παραδέχθηκαν ότι τα φαινόμενα της πειρατείας είναι διαρκώς αυξανόμενα. Τις διατάξεις ωστόσο δήλωσαν ότι ψηφίζουν μόνον οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, ενώ σοβαρές

Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών: Οι κυβερνητικοί εταίροι φοβούνται τις εκλογές


Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πανελληνίου Αρματος Πολιτών, Σωτήρης Στανωτάς, κατηγορώντας τους ότι «δείχνουν να έχουν ξεχάσει την δέσμευσή τους για εκλογές», την ώρα «που προωθούν δυσβάστακτα μέτρα».

«Ακολουθούν και οι δύο επικίνδυνες λογικές προκειμένου να αποφύγουν

Διώξεις σε 11 άτομα για την υπόθεση Energa - Hellas Power


Ποινική δίωξη για τρεις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου σε βάρος 11 προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση των δύο εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, Energa και Hellas Power.


Η δίωξη αφορά τα κακουργήματα της υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημοσίου από κοινού, της απιστίας στην υπηρεσία -κατηγορίες σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου- και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη

Γερμανία: Δεν είναι αρνητικές οι προβλέψεις για το ελληνικό έλλειμμα


Δεν θεωρεί αρνητικές τις τελευταίες προβλέψεις για το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας το Βερολίνο, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

«Δεν αξιολογούμε αρνητικά τα τελευταία στοιχεία για το έλλειμμα της Ελλάδας», δήλωσε η εκπρόσωπος σε συνέντευξη Τύπου.

Ωστόσο, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Γιαν Κέες ντε Γιάγκερ φέρεται να δήλωσε σε εφημερίδα ότι

Εξάρθρωση σπείρας διακίνησης κάνναβης


Σπείρα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης εξαρθρώθηκε από την αστυνομία με τη σύλληψη πέντε ατόμων -τεσσάρων Ελλήνων και ενός Αλβανού- στο Χαϊδάρι το βράδυ της Τρίτης.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν την οικία από όπου είχαν πληροφορίες ότι η σπείρα προμήθευε μικροδιακινητές σε περιοχές της

Η αξία της Ελλάδας


> Οποιος   γνωριζει  ας  μας  πει   ποιά  από  αυτά  αληθεύουν
> 
> 
> Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ****
> 
> ** **
> *ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ;;;*
> Πάρτε βαθιά ανάσα και διαβάστε.
> 
> Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει Έλληνας και Ελλάδα που "τάχα" πάει
> για φούντο....
> 
> 1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση
> είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού
> εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου

Αίτηση της GlaxoSmithKline για πτώχευση της ΚΠ Μαρινόπουλος Α.Ε.


Αίτηση για την κήρυξη της κατά 100% θυγατρικής της, «ΚΠ Μαρινόπουλος ΑΕ», σε κατάσταση πτώχευσης υπέβαλε η GlaxoSmithKline AEBE,

ΕΦΕΤ: Ανάκληση παξιμαδιών ολικής άλεσης


Την άμεση ανάκληση - απόσυρση συγκεκριμένων παρτίδων παξιμαδιών ολικής άλεσης ζήτησε ο ΕΦΕΤ από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Carrefour Μαρινόπουλος AE, μετά από καταγγελίες καταναλωτών.

Συγκεκριμένα πρόκειται για παξιμάδια ολικής άλεσης, με την εμπορική ονομασία «ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΛΑΔΟΠΑΞΙΜΑΔΑ ΚΥΘΗΡΩΝ», με ημερομηνία ανάλωσης 25/04/12, σε

Ανοιχτά ή κλειστά τα μαγαζιά την Καθαρά Δευτέρα;


Η λειτουργία των καταστημάτων την Καθαρά Δευτέρα θα εξαρτηθεί από το εάν και εφόσον το επιθυμεί ο κάθε έμπορος – επιχειρηματίας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου μετά από ερωτήσεις επιχειρηματιών σχετικά με το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων και το καθεστώς πληρωμής των μισθωτών.

Δεδομένου ότι, ειδικότερα στην περιφέρεια, υπάρχουν μικρά και μεσαία σούπερ μάρκετ ενταγμένα στην δύναμη των Εμπορικών

Κινητοποιήσεις στη Ρόδο και σε άλλα νησιά των Δωδεκανήσων

Ανοικτές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, με σκοπό να ματαιωθούν τα σχέδια που υπάρχουν για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου, πρόκειται να πραγματοποιηθούν στη Ρόδο και σε άλλα νησιά των Δωδεκανήσων σήμερα το βράδυ.

Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας οργανώνονται από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων της Δωδεκανήσου, που έχει προγραμματίσει τέτοιες εκδηλώσεις

Επί ποδός η Τροχαία για το τριήμερο


Αυξημένα θα είναι τα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού των Αποκριών και της Καθαρής Δευτέρας. Σε ισχύ τίθενται από την Παρασκευή απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου και πιο συγκεκριμένα από τις 16.00 έως τις 21.00 την Παρασκευή 24/2, από 08.00 έως 13.00 το Σάββατο 25/2 και την Καθαρή Δευτέρα 27/2 από 15.00 έως 21.00.

Πιο αναλυτικά τα μέτρα της τροχαίας περιλαμβάνουν :
- Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.
- Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου , όπου

Επιστήμονες ζητούν να αναγνωριστούν τα δελφίνια ως «μη ανθρώπινα όντα»


Τα δελφίνια και οι φάλαινες είναι θηλαστικά τόσο νοήμονα που θα πρέπει να αναγνωριστούν ως «μη ανθρώπινα άτομα» και να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τους ανθρώπους στη ζωή και στην ελευθερία, υποστήριξαν φιλόσοφοι και ειδικοί στη διατήρηση των ειδών και στη συμπεριφορά των ζώων, από το βήμα του συνεδρίου της Αμερικανικής Ένωσης για την Πρόοδο της Επιστήμης, που πραγματοποιείται στον Καναδά.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι ήδη υπάρχουν τόσες αποδείξεις για τη νοημοσύνη, την αυτογνωσία και την περίπλοκη συμπεριφορά των θαλάσσιων θηλαστικών που τα δικαιώματά τους θα πρέπει να κατοχυρωθούν στο διεθνές δίκαιο, προκειμένου να προστατευθούν από το κυνήγι και την αιχμαλωσία. Λένε ότι στο πλαίσιο μιας διακήρυξης των δικαιωμάτων των κητοειδών, τα θηλαστικά αυτά θα προστατεύονταν ως «μη ανθρώπινα όντα», έχοντας και νομικά δικαίωμα στη ζωή.

Πρακτικά, εάν το αίτημα γινόταν δεκτό, η φαλαινοθηρία θα αποτελούσε παρελθόν, όπως και η χρήση δελφινιών σε θαλάσσια πάρκα μεταξύ άλλων. «Το επιχείρημά μας είναι ότι η επιστήμη έχει

Αναβλήθηκαν οι εκλογές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών


Αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένες για σήμερα εκλογές για την ανάδειξη μελών των νέων Συμβουλίων Διοίκησης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.


Φοιτητές από το Σύλλογο του Ιδρύματος, αλλά και εκπρόσωποι εργαζομένων, συγκεντρώθηκαν στο Πανεπιστήμιο, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του νέου νόμου

Τροφική αλυσίδα: Εσύ πόσο HFCS πήρες σήμερα;


Ενα από τα παιχνίδια της παρέας θα μπορούσε να είναι το ποιος μπορεί να απαριθμήσει περισσότερα προϊόντα που να έχει σε αυτά συμμετοχή το καλαμπόκι. Και μια καλή επίδοση θα λέγαμε ότι πετυχαίνει όποιος φθάσει κοντά στον αριθμό 70. Κάποιος μάλιστα θα μπορούσε να αναφέρει προϊόντα έτσι στην τύχη και πάλι να πετύχει αρκετά από αυτά. Μέσα θα έπεφταν και όσοι θα είχαν την έμπνευση ή τη γνώση να αναφέρουν και τα πιο γνωστά αναψυκτικά ευρείας κατανάλωσης. Από τα πιο διάφανα ως τα πορτοκαλί και τα πολύ σκούρα.

Το HFCS (High-Fructose Corn Syrup), το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης, είναι μια παχύρρευστη ουσία με γλυκιά γεύση που χρησιμοποιείται αντί για τη ζάχαρη σε κάποια πολύ γνωστά προϊόντα. Ψωμί, νιφάδες καλαμποκιού για το πρωινό, γιαούρτι, σούπες, αναψυκτικά είναι μερικά από αυτά. Η ζάχαρη, όταν η παραγωγή των βιομηχανιών τροφίμων άρχιζε να παίρνει

Η καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ πουλήθηκε σε Ινδούς


Αλλάζει σελίδα η συνεταιριστική καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ μετά τη συμφωνία της Αγροτικής Τράπεζας να πωλήσει το ποσοστό της (50,36%) που κατέχει στην εταιρεία στον ινδικό όμιλο Bommidala Enterprises Ltd.

Οι Ινδοί θα καταβάλουν 25,4 εκατ. ευρώ στην Αγροτική Τράπεζα. Το ποσό καλύπτει την αξία μετοχών, την επιστροφή προκαταβολής έναντι αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και αναλαμβανόμενα μη διαγραφέντα δάνεια.

Επίσης, ο νέος μέτοχος δεσμεύτηκε να καλύψει αύξηση κεφαλαίου 30 εκατ. ευρώ, κεφάλαια που θα συμβάλουν στην πλήρη επαναλειτουργία της εταιρείας και στην ενίσχυση της παραγωγικής της

Σεσημασμένοι κακοποιοί οι ληστές του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας

Κοντά στην ταυτοποίηση των ληστών του παλαιού Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας φαίνεται πως έχουν φτάσει οι αστυνομικοί. Τα χαρακτηριστικά τους ταιριάζουν απόλυτα με εκείνα των ληστών που είχαν διαπράξει προ τετραμήνου ληστεία σε κοσμηματοπωλείο της περιοχής.

Πρόκειται για έναν Έλληνα και έναν

Το Μακεδονία TV μετατρέπεται σε ΑNT2

Την οριστική μετατροπή του σε αμιγώς ψυχαγωγικό κανάλι περιλαμβάνει το σχέδιο που έχει εκπονήσει ο γενικός διευθυντής του ΑΝΤ1 Αλεξάντερ Χόλαντ για το Μακεδονία TV.

Το μεγαλύτερο βάρος στο νέο σταθμό θα πέσει στο ξένο πρόγραμμα, με στόχο να διαμορφωθεί ένας εναλλακτικός πόλος για τον

Ανάπλαση του φαληρικού όρμου


Τον Οκτώβριο του 2012 εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι οριστικές μελέτες για την ανάπλαση του φαληρικού όρμου, έργο ύψους 200 - 250 εκατ. ευρώ το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ (Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς).

Όπως είπε χθες κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ν. Σηφουνάκης η παράδοση του έργου προβλέπεται για το τέλος του 2014.

Αξιοποιείται συνολική έκταση 760 στρεμμάτων που εκτείνεται από το ΣΕΦ μέχρι το Δέλτα Φαλήρου. Περιλαμβάνει την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών έργων και εγκαταστάσεων, τη μετασκευή του κλειστού γυμναστηρίου tae kwon do

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 53χρονου για τη γιάφκα της Τριανδρίας


Συνελήφθη την Τρίτη το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη 53χρονος Τούρκος, κουρδικής καταγωγής, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με τη γιάφκα που αποκαλύφθηκε τον περασμένο Οκτώβριο σε υπόγειο διαμέρισμα στην Τριανδρία μετά από έκρηξη χειροβομβίδας. Από την έκρηξη είχε χάσει τη ζωή του ένας 32χρονος Κούρδος.


Ο 53χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη βάσει σχετικού εντάλματος των ανακριτικών αρχών, καθώς αποτυπώματά του είχαν βρεθεί στο συγκεκριμένο διαμέρισμα. Τον συλληφθέντα βαρύνουν κακουργηματικές κατηγορίες για κατασκευή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενήσουν κίνδυνο σε άνθρωπο από κοινού, και για προμήθεια και κατοχή πολεμικού

Στη δημοσιότητα βίντεο-φωτογραφίες από λεηλασίες στο κέντρο της Αθήνας




Φωτογραφίες, καθώς και το αντίστοιχο μαγνητοσκοπημένο οπτικό υλικό που λήφθηκε από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης οπλοπωλείου στο κέντρο της Αθήνας που λεηλατήθηκε στα πρόσφατα επεισόδια έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία μετά από σχετική Εισαγγελική Διάταξη.

Στα πρόσωπα που συμμετέχουν στους βανδαλισμούς, τις βιαιοπραγίες κατά πραγμάτων και στη λεηλασία του καταστήματος, όσο και σε άλλους επίσης αγνώστους μέχρι στιγμής, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις.

Συγκεκριμένα, κατηγορούνται, κατά περίσταση, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, για

Τα 29 δικαιολογητικά για έγκριση άδειας δόμησης

Όποιος θελήσει να χτίσει από την 1η Μαρτίου και μετά θα πρέπει να συγκεντρώσει συνολικά 29 δικαιολογητικά προκειμένου να εκδοθούν η έγκριση και η άδεια δόμησης ενός κτιρίου.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η οποία εκδόθηκε σε εξειδίκευση του νόμου 4030 για τον νέο τρόπο έκδοσης των οικοδομικών αδειών, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μελέτες και διαδικασίες είναι 13 για την έγκριση δόμησης και 16 για την άδεια δόμησης. Κι αυτό τη στιγμή που ο αρχικός στόχος του υπουργείου ήταν η απλοποίηση της διαδικασίας έκδοσης οικοδομικών αδειών.

Η έγκριση δόμησης χορηγείται εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την υποβολή των δικαιολογητικών, μετά τον έλεγχο των στοιχείων και εφόσον αποδειχθούν ορθά. Ωστόσο, οι

Ιδρύουν μεταφορικές εταιρείες πέρα από τα σύνορα!

Την εξ αποστάσεως – με το ταχυδρομείο – ίδρυση μεταφορικών εταιρειών με έδρα τη Βουλγαρία και την Κύπρο καταγγέλλει η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ). Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Απόστολο Κενανίδη, την ίδρυση των συγκεκριμένων μεταφορικών εταιρειών «αναλαμβάνουν έναντι αδράς αμοιβής κάποιοι αετονύχηδες, που διαφημίζουν μάλιστα το έργο τους αυτό και στο Διαδίκτυο»!


Η ΟΦΑΕ επισημαίνει ότι κάτι τέτοιο δημιουργεί ουσιαστικά προβλήματα στην αγορά, αφού νοθεύεται ο ανταγωνισμός και ανακύπτουν σοβαρά ζητήματα ασφάλειας και δημοσίου συμφέροντος. 

Οι ιδιοκτήτες των φορτηγών καλούν την Πολιτεία να λάβει μέτρα αμέσως. Ηδη για το πρόβλημα των ελλιπών ελέγχων στην Βουλγαρία οι ιδιοκτήτες φορτηγών έχουν ενημερώσει και το υπουργείο Μεταφορών, ενώ – σύμφωνα με τον κ. Κενανίδη – και οι ελεγκτικές

Εμπορικές εταιρείες: Τι αλλάζει στη σύσταση και τη λειτουργία τους

Τομές στον τρόπο σύστασης, λειτουργίας και διάλυσης των προσωπικών εμπορικών εταιρειών (Ομόρρυθμες Εταιρείες [ΟΕ], Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης [ΕΠΕ] και Αφανείς Εταιρείες) επιφέρει το νομοσχέδιο που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα αλλά και σε δημόσια διαβούλευση ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Το νομοσχέδιο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου, αποσκοπεί στη διάσωση και προστασία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, ενώ προβλέπεται για πρώτη φορά, αν μία εταιρεία πτωχεύει, δεν θα οδηγείται υποχρεωτικά σε λύση, όπως συμβαίνει σήμερα.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η επωνυμία της Ομόρρυθμης Εταιρείας δεν είναι υποχρεωτικό να σχηματίζεται από τα ονόματα των εταίρων, αλλά μπορεί να σχηματισθεί και από το αντικείμενο της

Τετράμηνη παράταση για την τακτοποίηση αυθαιρέτων

Παράταση έως τις 30 Ιουνίου για την τακτοποίηση των αυθαίρετων, που έληγε στις 28 Φεβρουαρίου, έδωσε το βράδυ της Τρίτης η κυβέρνηση.

Η παράταση προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή σε μία

Βουλευτής έβγαλε ένα εκατ. ευρώ στο εξωτερικό το Μάιο του 2011

Στην αποκάλυψη ότι «ένας ή μια βουλευτής» έβγαλε ένα εκατομμύριο ευρώ τον Μάιο του 2011, ενώ η χώρα λύγιζε υπό το βάρος των νέων απαιτήσεων της τρόικα εν όψει του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Σταθερότητας, προέβη ο πρόεδρος της Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, κ. Π. Νικολούδης.


Όπως αναφέρει το Βήμα, στο πλαίσιο της συζήτησης για τα πεπραγμένα της Αρχής στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο κ. Νικολούδης ανέφερε ότι «από ελέγχους που μπορεί να μην είναι πλήρως εξαντλητικοί, αλλά δεν είναι

Τα light αναψυκτικά σκοτώνουν την καρδιά των ηλικιωμένων;

Τα light αναψυκτικά, όταν καταναλώνονται καθημερινά, μπορεί να μην κάνουν κακό στη γραμμή, φαίνεται όμως ότι μάλλον κάνουν κακό στην καρδιά.

Αμερικανοί ερευνητές, των οποίων η έρευνα παρουσιάστηκε την «Journal of General Internal Medicine», διαπίστωσαν ότι οι ηλικιωμένοι ενήλικες που έπιναν καθημερινά λάιτ αναψυκτικό ήταν 44% πιο πιθανό να πάθουν καρδιακή προσβολή.


Και αυτό είναι επικίνδυνο, έστω και αν δεν κατάφεραν να αποδείξουν ότι υπεύθυνα γι’ αυτό το πρόβλημα υγείας ήταν μόνο αυτά τα αναψυκτικά. «Ισως υπάρχουν και άλλα

Μαθητές μούντζωσαν ομαδικά τους επισήμους στα Ιωάννινα

Η ομαδική μούντζα μαθητών προς τους επισήμους που κάθονταν στην εξέδρα σημάδεψε τη χθεσινή παρέλαση στα Ιωάννινα για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης από τους Τούρκους.

Ομάδα μαθητών από σχολείο της πόλης, μόλις πλησίασε την εξέδρα, γύρισε και μούντζωσε ομαδικά τους επίσημους, που παρακολουθούσαν την παρέλαση.

Προηγήθηκε, όπως αναφέρει το epirusgate.gr, το σύνθημα του σημαιοφόρου του σχολείου ο οποίος

Γαλακτοβιομηχανία θα εξοφλήσει τα χρέη της σε κτηνοτρόφους


Τη δέσμευση ότι εντός του επόμενου 10ημέρου θα πληρωθούν για τα προϊόντα που παρέδωσαν το Μάιο και τον Ιούνιο και το υπόλοιπο διάστημα θα το εξοφληθούν με 6μηνιαίες επιταγές, εξασφάλισαν από τη διοίκηση της εταιρείας «Κολιός» οι περίπου 100 βορειοελλαδίτες κτηνοτρόφοι, που σήμερα πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τις εγκαταστάσεις της μονάδας στο Λαγκαδά.

Όπως τόνισε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης, η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας εξηγώντας τους λόγους που καθυστέρησε να αποπληρώσει τους

Απεργεί το εργατοτεχνικό προσωπικό του Μετρό της Θεσσαλονίκης

Συνεχίζεται η 48ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης, προειδοποιώντας μάλιστα ότι προτίθενται να την κλιμακώσουν τις δράσεις τους.

Αυτό που επιζητούν είναι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους που

Απεργία των νοσοκομειακών γιατρών την Πέμπτη


Απεργία την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου προκήρυξε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ΟΕΝΓΕ , αντιδρώντας στη μείωση «κατά 17% του ωρομισθίου αποζημίωσης των εφημεριών».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ Δημήτρη Βαρνάβα, η σχετική διάταξη προστέθηκε αιφνιδιαστικά χθες το μεσημέρι από τον υπουργό Υγείας στο νομοσχέδιο που βρίσκεται προς

Πώς θα γίνει η παρακράτηση αναδρομικών για τις μειώσεις μισθών στο Δημόσιο


Από τη μισθοδοσία του Απριλίου θα ξεκινήσει η παρακράτηση των αναδρομικών για τις μειώσεις μισθών που προβλέπει το ενιαίο μισθολόγιο σε υπαλλήλους του δημοσίου για τους οποίους δεν έχει εφαρμοσθεί ακόμη το νέο μισθολογικό καθεστώς.

Οι μειώσεις αφορούν στη μισθοδοσία των υπαλλήλων αυτών από την 1η Νοεμβρίου 2011 και θα παρακρατηθούν ισόποσα από τους μισθούς των επόμενων μηνών έως και τον Ιούνιο.

Αυτό προβλέπεται μεταξύ άλλων στο νομοσχέδιο για τις μειώσεις των συντάξεων και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις για την εφαρμογή του Μνημονίου Συνεννόησης που κατατέθηκε χθες στη