www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Για καλά διαβασμένους τα θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων


Περισσότερο απαιτητικά από κάθε άλλη χρονιά με ερωτήματα που επιδέχονται διαφορετικές απαντήσεις ήταν τα θέματα που εκλήθησαν να διαχειριστούν οι υποψήφιοι. Για καλά διαβασμένους και τα ερωτήματα σε Μαθηματικά, Φυσική, Ιστορία

 Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βγήκαν χθες από τα εξεταστικά κέντρα όλοι οι υποψήφιοι, αλλά οι μαθητές που διαγωνίστηκαν στη Βιολογία χρειάστηκαν και... ηρεμιστικά.

Ακόμη και οι καθηγητές δυσκολεύτηκαν ν΄ απαντήσουν τα προχθεσινά θέματα της Βιολογίας, στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι, καθώς ήταν περισσότερο δύσκολα από κάθε άλλη χρονιά και είχαν ερωτήματα που επιδέχονται διαφορετικής ερμηνείας των δεδομένων, με αποτέλεσμα τώρα οι βιολόγοι να ζητούν σαφείς οδηγίες για τη βαθμολόγηση.

Και στα υπόλοιπα μαθήματα όμως οι υποψήφιοι «γονάτισαν» για να καταφέρουν να δώσουν τις

Η Ελλάδα ζητά την έκδοση δικηγόρου ως ενεχομένου στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου


Οι ελληνικές αρχές ζήτησαν την έκδοση Κύπριου δικηγόρου από την Λευκωσία, ως κατηγορούμενου στην υπόθεση με τις μίζες του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης».

Ο εκπρόσωπος τύπου του Αρχηγείου της Αστυνομίας, επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα, ανέφερε ότι στάλθηκε αίτημα δικαστικής συνδρομής στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στο οποίο ο Κύπριος δικηγόρος Σπύρος Χατζηνικολάου χαρακτηρίζεται ως κατηγορούμενος, και χθες επιδόθηκε από την αστυνομία κλήση στον κ. Χατζηνικολάου να

Ο Κώστας Πλεύρης επικεφαλής στο Επικρατείας του ΛΑΟΣ


Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΛΑΟΣ τοποθετείται ο Κώστας Πλεύρης. Σημειώνεται ότι το περασμένο Σάββατο ο κ. Πλεύρης καταδίκασε όλους όσους αποχωρούν από το ΛΑΟΣ, ενώ ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο γιος του Θ. Πλεύρης, που πλέον ανήκει στη ΝΔ.

Σε δήλωση του ο Γ. Καρατζαφέρης αναφέρει ότι: «Ο Κώστας Πλεύρης ξέρει να απευθύνεται στους Έλληνες Πατριώτες και ξέρω πάρα πολύ καλά, πόσο τον σέβονται και τον εκτιμούν

Κεράσια: Πλούσια σε γεύση και θρεπτικά συστατικά


Όπου ακούς πολλά κεράσια... κράτα και μεγάλο καλάθι! Αντιστρέφοντας τη λαϊκή παροιμία δίνουν στον οργανισμό ποικιλία θρεπτικών συστατικών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων ικανά να συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του, στην πρόληψη και άλλοτε στη θεραπεία πολλών νοσημάτων και εκφυλιστικών παθήσεων.

Τα κεράσια έχουν ως πιθανό τόπο καταγωγής, μια μικρή πόλη της Μικράς Ασίας, την Κερασούντα, από όπου πιστεύεται ότι πήραν και το όνομα τους. Έπειτα έφτασαν στην Ιταλία και την υπόλοιπη Ευρώπη. Στην Ελλάδα παράγονται στην Πιερία, την Έδεσσα, τη Ροδόπη, τα Γρεβενά, και σε άλλα μέρη της βόρειας Ελλάδας ενώ θεωρούνται εξαιρετικής ποιότητας.

Πιο συγκεκριμένα, η χώρα μας κατέχει την 10η θέση στον κόσμο σε παραγωγή κερασιών με 43,000 τόνους το χρόνο. Τέλος, η κερασιά ανήκει στο γένος προύνος, στην οικογένεια ροδίδες, στην τάξη ροδώδη και είναι αγγειόσπερμο δικότυλο φυτό. Έχει πολλές ποικιλίες, οι πιο γνωστές είναι η κερασιά Ρουπκόβου, η πετροκερασιά, η Ναπολέων και η κερασιά βοδενών, οι οποίες προέρχονται

Περιορίστε το άγχος των πανελληνίων εξετάσεων


Οι πανελλαδικές εξετάσεις άρχισαν, η αγωνία και το άγχος τόσο των μαθητών όσο και των γονιών κορυφώνεται. Το άγχος των εισαγωγικών εξετάσεων όταν βρίσκεται σε φυσιολογικά επίπεδα είναι λειτουργικό και δημιουργικό, βοηθά στην επίτευξη υψηλών επιδόσεων και παρέχει τη δυνατότητα στα νεαρά άτομα να αναπτύξουν αμυντικούς μηχανισμούς, οι οποίοι θα τους είναι απαραίτητοι προκειμένου να μπορέσουν να αντέξουν σε μελλοντικές καταστάσεις.

Όταν όμως το άγχος παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις γίνεται δυσλειτουργικό, έχει επιπτώσεις στην ψυχική υγεία του μαθητή και αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την επιτυχία των εξετάσεων. Συνήθως το υπερβολικό άγχος κατακλύζει άτομα τα οποία είτε έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και αδυνατούν να αντεπεξέλθουν υπό συνθήκες πίεσης είτε άτομα τα οποία δεν επιθυμούν να απογοητεύσουν τον οικογενειακό τους και το κοινωνικό τους περίγυρο.

Το άγχος μεγιστοποιείται όταν ο υποψήφιος και ιδιαίτερα η οικογένειά του ταυτίζουν την επιτυχία σε κάποιο ανώτατο ίδρυμα ως προσωπική και αργότερα επαγγελματική καταξίωση και ευτυχία, ενώ

Η Νόσος του Crohn και η Ελκώδης Κολίτιδα δεν είναι ταμπού!


‘Η Νόσος του Crohn και η Ελκώδης Κολίτιδα δεν είναι ταμπού!’ με αυτό το μήνυμα γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα για τα Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου (ΙΦΝΕ), ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αττικής, πραγματοποιώντας εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού το Σάββατο 19 Μαΐου 2012 στην πλατεία Κοραή, με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον του κόσμου που παρευρέθηκε στην εκδήλωση και ενημερώθηκε από τα Μέλη του Συλλόγου για τα ΙΦΝΕ, για τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς, τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης αλλά και τις νέες θεραπευτικές μεθόδους.

Στην πρόσφατη παγκόσμια έρευνα IMPACT πάνω από 6.000 Ευρωπαίοι, ανάμεσά τους και Έλληνες, κατέθεσαν τις απόψεις τους, από τις οποίες προέκυψαν ανησυχητικά συμπεράσματα

Με Μαθηματικά συνεχίζονται οι πανελλαδικές για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ


Στα μαθηματικά εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στο πλαίσιο των πανελλαδικών εξετάσεων.

 Χθες, οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων εξετάστηκαν σε τέσσερα μαθήματα γενικής παιδείας (Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Ιστορία, Φυσική και Βιολογία).

 Η Μαθηματική Εταιρεία χαρακτήρισε τα θέματα των μαθηματικών ως

Ο καιρός στις 24.05.2012


΄Αστατο καιρό στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με νεφώσεις παροδικά αυξημένες, βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα κεντρικά ηπειρωτικά, την Πελοπόννησο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου περιμένουμε την Πέμπτη 24 Μαΐου 2012. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 14 έως 22 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 13 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 18 έως 22 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως 27 βαθμούς στην Κρήτη και από 18 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού