www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Νέο αίμα από την οικογένεια Καραμανλή στην πολιτική σκηνή;

Έρχεται ο Κώστας Καραμανλής; Πολλοί νεοδημοκράτες όταν ακούν το ερώτημα ξαφνιάζονται και μιλάνε για τον τέως πρωθυπουργό που παραμένει στη ΝΔ ως απλός βουλευτής. Για τη συντριπτική πλειονότητα της κομματικής βάσης το όνομα «Καραμανλής» παραμένει στην καρδιά τους, ενώ για άλλους αποτελεί τον πολιτικό... θυρεό ή οικόσημο της παράταξής τους. Άλλοι νεοδημοκράτες, κυρίως βουλευτές και στελέχη που έχουν γνώση όσων κυκλοφορούν στο παρασκήνιο, αναφέρονται σε έναν άλλον Καραμανλή. Ορισμένοι μπερδεύονται και μη γνωρίζοντας πρόσωπα της ευρύτερης οικογένειας των Καραμανλήδων μιλάνε με νοσταλγία για τον ιδρυτή της ΝΔ και επί δεκαετίες κεντρικό πρόσωπο της πολιτικής ζωής, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.


Οι συζητήσεις όμως αφορούν τον συνονόματο εξάδελφο του τέως πρωθυπουργού και γιο του πρώην υπουργού κ. Αχ. Καραμανλή, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής». Πίσω από τις κουρτίνες της «γαλάζιας» εξουσίας αρχίζουν, δειλά-δειλά, να γίνονται

Πώς να επανέλθετε στα κιλά σας μετά τις γιορτές

Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι μια χρονική περίοδος κατά την οποία αυξάνονται οι οικογενειακές και οι κοινωνικές συνεστιάσεις που σχετίζονται με το φαγητό. Τα οικογενειακά γεύματα και τα γεύματα με φίλους αυξάνονται, η κατανάλωση αλκοόλ για αρκετούς από εμάς είναι περισσότερη από το συνηθισμένο και τα γλυκά που προσφέρονται είναι ποικίλα και πολύ δελεαστικά.


Μελέτες έχουν δείξει ότι μετά τις γιορτές, προσλαμβάνουμε κατά μέσο όρο 1-3 κιλά, λόγω της υπερφαγίας των τελευταίων ημερών του χρόνου. Η μικρή αυτή πρόσληψη βάρους δε θα πρέπει να μας ανησυχίσει καθώς είναι βάρος που ο οργανισμός έχει πρόσφατα βάλει και μπορεί εύκολα να αποχωριστεί. Για να βοηθηθείτε στην απώλεια αυτών των κιλών, παρακάτω παρουσιάζονται μερικές απλές συμβουλές για τις ημέρες που θα ακολουθήσουν.

1) Αποφύγετε την κατανάλωση περισσότερων από 2 ποτηριών αλκοόλ στην εβδομάδα. Μια μονάδα αλκοόλ αντιστοιχεί σε 125ml κρασί ή ένα μπουκάλι μπύρα ή μια μονή δόση λικέρ ή

Επιχείρηση - σκούπα στο κέντρο της Αθήνας

Σχέδιο για την εφαρμογή επιχείρησης-«σκούπας» στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με στόχο τη σύλληψη και τον έλεγχο των παράνομων μεταναστών και εγκληματικών ομάδων που δρουν στην περιοχή, βρίσκεται στα συρτάρια αξιωματούχων της Ελληνικής Αστυνομίας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, στο στόχαστρο θα βρεθούν κυρίως οι εγκληματικές συμμορίες αλλοδαπών που, πολλές φορές και σε συνεργασία με έλληνες κακοποιούς, λυμαίνονται με πολλούς τρόπους τις υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου της πρωτεύουσας.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν εκπονήσει το σχέδιο εδώ και μήνες και, σύμφωνα με πληροφορίες, δηλώνουν έτοιμες για την εφαρμογή του, αν και εφόσον κριθεί ότι ενέργειες τέτοιου τύπου είναι αναγκαίες, στο πλαίσιο της εφαρμογής της νέας νομοθεσίας για τη μετανάστευση και τη χορήγηση ασύλου, που περνάει αυτές τις ημέρες από τη Βουλή.

Μικρότερης κλίμακας επιχειρήσεις έχουν αρχίσει ήδη σε μεγάλες επαρχιακές πόλεις, μεταξύ των οποίων ο Βόλος, από όπου τις τελευταίες εβδομάδες του έτους έχουν ήδη απελαθεί περίπου 60 παράνομοι μετανάστες. Σημειώνεται, πάντως, ότι πολλά από τα συναρμόδια υπουργεία για το σχέδιο αναβάθμισης του ιστορικού κέντρου της Αθήνας κρίνουν ότι δεν υπάρχει άμεση αναγκαιότητα επιχειρήσεων τέτοιας μορφής, ειδικώς εφόσον ψηφιστεί και εφαρμοστεί η νέα νομοθεσία.

Σχέδιο 48 ωρών

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος της Κυριακής», το σχέδιο προβλέπει τη συντονισμένη δράση αστυνομικών δυνάμεων στην Αθήνα, με στόχο τη σύλληψη μεταναστών, τον έλεγχο της νόμιμης ή μη παραμονής τους στη χώρα και τις δυνατότητες χορήγησης ασύλου, επαναπροώθησης ή απέλασης. Ως χρόνος διάρκειας της επιχείρησης-«σκούπας»- με εναλλακτικές προτάσεις για την

Μετακίνηση ... τσάμπα

Οι συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ «ακυρώνουν» τις ακυρωτικές μηχανές των εισιτηρίων τη Δευτέρα, ημέρα στάσης εργασίας των μέσων μαζικής μεταφοράς.


Όπως τόνισε στο ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Στο στόμα του Νίκου» ο πρόεδρος των τεχνικών του οργανισμού Βαγγέλης Ραφτόπουλος, «ζητήσαμε από την κυβέρνηση για τις ημέρες που έχουμε κινητοποιήσεις να μεταφέρονται δωρεάν οι επιβάτες μας ως ελάχιστο αντισταθμιστικό όφελος. Η κυβέρνηση δεν το κάνει θα το κάνουμε εμείς».

Ο κ. Ραφτόπουλος τόνιζε ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων είναι προς όφελος του επιβατικού κοινού, και επανέλαβε στο ΣΚΑΪ την πρόταση των εργαζομένων στα ΜΜΜ για ενιαίο δημόσιο φορέα αστικών συγκοινωνιών με ενιαίο μισθολόγιο όπως γίνεται στην Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ. Μέτρο και ηλεκτρικός δεν θα

Έλεγχοι για τζαμπατζήδες

Παρά την εμφανή αύξηση του επιβατικού κοινού, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης, τα ακυρωθέντα εισιτήρια το 2010 έχουν μειωθεί πάνω από 5% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ τα έσοδα παρουσιάζουν πτώση λίγο πάνω από 6%, με τις μηνιαίες κάρτες απεριόριστων διαδρομών να έχουν μειωθεί σχεδόν κοντά στο 5%.


Το κυνηγητό θα έχει δύο σημεία αναφοράς:

Τους κατά σύστημα τζαμπατζήδες αλλά και αυτούς που το τελευταίο διάστημα έχουν προσχωρήσει από κοινωνική ευαισθησία στο αυθόρμητο και συνεχώς διογκούμενο κίνημα της προσφοράς σε άλλους του χρησιμοποιημένου εισιτηρίου τους. Δεν είναι τυχαίο ότι η μεγαλύτερη μείωση εισιτηρίων εμφανίζεται σε προσφυγικούς δήμους, όπως Καισαριανή, Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Νίκαια, Ταύρο, Αιγάλεω, Ιωνία, Δάφνη και Μεταμόρφωση. Την ίδια περίοδο καταγράφεται κατακόρυφη άνοδος των εισιτηρίων σε ακριβές περιοχές, όπως Φιλοθέη, Κηφισιά, Αγία Παρασκευή, Φάληρο, Γλυφάδα και

Φορτώνουν και στους εργαζόμενους την εισφοροδιαφυγή

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ σχέδιο «μαστίγιου και καρότου» προετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση για να μαζέψει έσοδα από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.


Με δύο νομοσχέδια, ένα του υπουργείου Οικονομικών και ένα του υπουργείου Εργασίας, προωθεί «διευκολύνσεις» για την καταβολή φόρων και εισφορών αλλά και βαριές «καμπάνες» για όσους συλλαμβάνονται να φοροδιαφεύγουν ή να εισφοροδιαφεύγουν.

Το σχέδιο αποσκοπεί στο να εξυπηρετηθούν ταυτόχρονα δύο πολιτικές που «περνάνε» στην κοινή γνώμη μέσα στο εξαιρετικά δυσμενές κλίμα που έχει δημιουργηθεί. Η πρώτη πολιτική υπαγορεύει την ολομέτωπη επίθεση σε όσους δεν πληρώνουν τις οφειλές. Κάτι άλλωστε που απαιτεί και η τρόικα, σύμφωνα με τις δημόσιες τοποθετήσεις που έχουν γίνει, ακόμη και από τον Ντομινίκ Στρος Καν. Η δεύτερη προβλέπει ότι η κυβέρνηση πρέπει να βοηθήσει όσους προσπαθούν να διατηρήσουν «ζωντανές» τις επιχειρήσεις τους και είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Το σχέδιο αποτελεί στοίχημα υψηλού ρίσκου για το οικονομικό επιτελείο, καθώς η επιτυχία του τελικά θα εξαρτηθεί:

*Από το πόσο γρήγορα θα υιοθετηθεί η νέα τεχνολογία από τον ελεγκτικό μηχανισμό της εφορίας και των ασφαλιστικών ταμείων.

*Από τις επιδόσεις των ελεγκτών σε μια περίοδο όπου κυριαρχούν η λειψανδρία στις συγκεκριμένες

Το ενδεχόμενο ανεξέλεγκτης κοινωνικής έκρηξης φοβούνται οι Έλληνες

Το ενδεχόμενο της ανεξέλεγκτης κοινωνικής έκρηξης και της χρεοκοπίας αποτελούν τον μεγαλύτερο φόβο για τους Έλληνες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Kapa Research για το Βήμα της Κυριακής. Μάλιστα, ο φόβος αυτός ξεπερνά και το ενδεχόμενο απώλεια της εργασίας τους.


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 56% των Ελλήνων φοβάται ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη μέσα στο 2011 και το 52,1% χρεοκοπία της χώρας. Στην Τρίτη θέση με 34,2% βρίσκεται ο φόβος της ανεργίας. Ακολουθεί η μετανάστευση των ελλήνων στο εξωτερικό με 12,1%. Η τρομοκρατία δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τους Έλληνες καθώς βρίσκεται στην τελευταία θέση με 7,7%. Ακόμη, στην ερώτηση εάν στις συζητήσεις για την οικονομική κρίση που πραγματοποιούν υπάρχει το στοιχείο του πανικού το 85,4% απάντησε θετικά ενώ το 14,1% αρνητικά.

Τέλος σχετικά με τους τομείς που οι ερωτηθέντες πιστεύουν ότι τα τελευταία 30 χρόνια η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο, στην πρώτη θέση βρίσκονται οι ατομικές και πολιτικές ελευθερίες, ακολουθούν

Δεν θέλει Εξεταστική για την οικονομία ο Ευ. Βενιζέλος

Υπέρ της σύστασης κοινοβουλευτικής διακομματικής και όχι εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία τάσσεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, με δηλώσεις του στο «Βήμα της Κυριακής».


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημειώνει ότι οι εξεταστικές επιτροπές δεν προσέφεραν τίποτε στο παρελθόν, καθώς κάθε κόμμα βγάζει το δικό του πόρισμα και δε γίνεται ποτέ πραγματική συζήτηση για το τι συνέβη και φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού.

Για το λόγο αυτό, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δηλώνει ότι προτιμά να συσταθεί μια κοινοβουλευτική διακομματική επιτροπή, η οποία "θα αναλύσει τι συνέβη στο παρελθόν και θα μελετήσει τις προτάσεις για την οικονομία στο μέλλον".

Ακόμη, ζητά υπάρξει πολιτική συναίνεση και όχι "διευθέτηση" μεταξύ των κομμάτων, ενώ υποστηρίζει ότι αγωνίζεται με άλλους συναδέλφους "για να αποβάλλουμε την αίσθηση ότι είμαστε

Β. Μαρκεζίνης: Δεν υπογράψαμε Μνημόνιο για τα εθνικά μας συμφέροντα

Σκληρή κριτική στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης ασκεί ο ακαδημαϊκός Βασίλειος Μαρκεζίνης, με συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής. «Από την απαράδεκτη συναινετικότητα, κυλάμε στην εύκολη παράδοση» τονίζει, ξεκαθαρίζοντας ότι το Μνημόνιο δεν σημαίνει και αποδοχή απεμπόλησης κυριαρχικών δικαιωμάτων.


Ο γνωστός ακαδημαϊκός εκφράζει την ανησυχία του για την "(επιτυχημένη) επικοινωνιακή πολιτική της παρούσας κυβέρνησης", η οποία -όπως τονίζει- "χρησιμοποιεί" την οικονομική κρίση τόσο ως μοχλό εκφοβισμού και πειθάρχησης των δυστυχούντων συμπολιτών μας όσο και ως δικαιολογία για μια πιθανή απεμπόληση των εθνικών δικαιωμάτων μας. Και αν τολμήσει κάποιος να διατυπώσει άλλη σκέψη, αμέσως θα τον "λεκιάσουν" ως φιλοπόλεμο. Αυτή δεν είναι δημοκρατία είναι τρομοκρατία!".

Ο Β. Μαρκεζίνης προβλέπει συμφωνία συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο και φοβάται ότι "το μειονοτικό 'θέμα' στη Θράκη, σιγά σιγά μεταμορφώνεται σε 'πρόβλημα' πρώτου μεγέθους".

Σε ερώτηση για το τι διαφορετικό θα έκανε από αυτά που πράττει ο υπουργός Εξωτερικών, Δ. Δρούτσας, σημειώνει: "Εννοείται τον κ. Παπανδρέου, μια και ο κ. Δρούτσας, ως γνωστόν, είναι