www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Το ενδεχόμενο ανεξέλεγκτης κοινωνικής έκρηξης φοβούνται οι Έλληνες

Το ενδεχόμενο της ανεξέλεγκτης κοινωνικής έκρηξης και της χρεοκοπίας αποτελούν τον μεγαλύτερο φόβο για τους Έλληνες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Kapa Research για το Βήμα της Κυριακής. Μάλιστα, ο φόβος αυτός ξεπερνά και το ενδεχόμενο απώλεια της εργασίας τους.


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 56% των Ελλήνων φοβάται ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη μέσα στο 2011 και το 52,1% χρεοκοπία της χώρας. Στην Τρίτη θέση με 34,2% βρίσκεται ο φόβος της ανεργίας. Ακολουθεί η μετανάστευση των ελλήνων στο εξωτερικό με 12,1%. Η τρομοκρατία δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τους Έλληνες καθώς βρίσκεται στην τελευταία θέση με 7,7%. Ακόμη, στην ερώτηση εάν στις συζητήσεις για την οικονομική κρίση που πραγματοποιούν υπάρχει το στοιχείο του πανικού το 85,4% απάντησε θετικά ενώ το 14,1% αρνητικά.

Τέλος σχετικά με τους τομείς που οι ερωτηθέντες πιστεύουν ότι τα τελευταία 30 χρόνια η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο, στην πρώτη θέση βρίσκονται οι ατομικές και πολιτικές ελευθερίες, ακολουθούν
οι σχέσεις ανδρών γυναικών, η προώθηση του διεθνούς κύρους της χώρας και ο αθλητισμός. Στον αντίποδα το 54,8% θεωρεί ότι η Ελλάδα έχει μείνει πίσω στην οικονομία, το 47,9% στο σύστημα υγείας και το 38,3% στην εκπαίδευση.

Σύμφωνα με γκάλοπ της Kapa Research

Δεν υπάρχουν σχόλια: