www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Ανακαλύφθηκε νέο κενό ασφαλείας στα Windows 7

Η Microsoft ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες ότι εντοπίστηκε ένα σημαντικό κενό ασφαλείας στα Windows 7 και τα Windows Server 2008 R2, το οποίο αφορά αποκλειστικά και μόνο τις εκδόσεις 64-bit. Η ατέλεια στο λειτουργικό δίνει τη δυνατότητα σε hackers να εκτελέσουν απομακρυσμένο κώδικα, εκμεταλλευόμενοι ένα κενό που υπάρχει στον Canonical Display Driver (cdd.dll).


Σύμφωνα με τη Microsoft, μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο περιστατικό που να υποδηλώνει ότι η ατέλεια αυτή έχει χρησιμοποιηθεί από επιτηδείους. Οι τεχνικοί της

Τροποποιήσεις στον «Καλλικράτη»

Με τροποποιήσεις υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων το «Πρόγραμμα Καλλικράτης» στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή.


Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης προχώρησε σε αλλαγές μετά από παρατηρήσεις όλων των κομμάτων της Βουλής και των ενδιαφερόμενων φορέων - τους οποίους ακροάστηκε η Επιτροπή.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε επί της αρχής το νομοσχέδιο και επιφυλάσσεται να λάβει θέση επί των άρθρων στην Ολομέλεια της Βουλής. Το «Πρόγραμμα Καλλικράτης» εισάγεται την Τρίτη στην Ολομέλεια και η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ της Πέμπτης, 27 Μαΐου.

Πιο συγκεκριμένα, στις αλλαγές που επήλθαν στο νομοσχέδιο συγκαταλέγεται και το ότι καθορίζεται μεταβατική περίοδος έως το 2011 από την έναρξη της εφαρμογής του «Καλλικράτη», κατά την οποία

Συνάντηση Γ. Παπανδρέου με τον επικεφαλής της COSCO την Παρασκευή

Με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου COSCO, Wei Jiafou και με τον διυθύνοντα σύμβουλο, της Piraeus Container Terminal S.A., Li Keqiang, θα συναντηθεί την Παρασκευή στις 12:00 ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου.

Στη 1:30 μ.μ. ο κ. Παπανδρέου θα έχει επίσης συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Λιβύης, Al-Baghdadi Ali al-Mahmudi. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις και γεύμα εργασίας.
naftemporiki

Αλλαγές στο περιεχόμενο σχεδιάζουν τα κανάλια

Αλλαγές στον προγραμματισμό των τηλεοπτικών σταθμών φέρνουν τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η οικονομική κατάσταση της χώρας, επηρεάζοντας κατά κύριο λόγο τον τρόπο παραγωγής και εξ αυτού και τον είδος των προγραμμάτων που θα γεμίσουν το χρόνο της μικρής οθόνης.


Προσαρμογή στο νέο τηλεοπτικό περιβάλλον, με στροφή στις εσωτερικές παραγωγές, αναμένεται στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα από το σύνολο των ιδιωτικών επιχειρήσεων της χώρας σε μια προσπάθεια να συμπιεστούν τα έξοδα και

Θεσσαλονίκη: Κλειστά τα αρτοποιεία τη Δευτέρα

Ψωμί για τρεις ημέρες θα πρέπει να προμηθευτούν οι καταναλωτές στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 22 Μαΐου.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης «Ο Προφήτης Ηλίας», τη Δευτέρα 24 Μαΐου, τα αρτοποιεία θα παραμείνουν κλειστά, λόγω της εορτής του Αγίου Πνεύματος.
naftemporiki

Google TV

To Google TV είναι πλέον πραγματικότητα.

Δείτε το video που περιγράφει τι ακριβώς κάνει


Τα παρατάει ο Κόκκαλης - Ο Ολυμπιακός πωλείται!

Παγώνουν” τα πάντα στον Ολυμπιακό. Νέο διοικητικό συμβούλιο στις 14 Ιουνίου θα εκλέξει η ΠΑΕ. Επαφές με επενδυτές για την επόμενη μέρα και αποχώρηση του Σωκράτη Κόκκαλη προανήγγειλε ο Γιάννης Μώραλης αμέσως μετά το ΔΣ. Τι ειπώθηκε για Βαλβέρδε.


Το ΔΣ της Πέμπτης ολοκληρώθηκε μετά από δύο ώρες και μπορεί ο πρόεδρος του Ολυμπιακού να μην μίλησε, όπως περίμενε ο κόσμος της ομάδας, ωστόσο η ανακοίνωση της ΠΑΕ λίγο μετά φανερώνει τις προθέσεις του για την επόμενη μέρα.

“Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την 14η Ιουνίου 2010 με μοναδικό θέμα την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Εν τω μεταξύ θα υπάρξουν εκ νέου επαφές του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών του, με ενδιαφερόμενους που προτίθενται να συμμετάσχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση

Κανονικά οι Πανελλαδικές στα Εσπερινά ΓΕΛ με εξαίρεση ένα λύκειο στη Χίο

Ομαλά διεξήχθησαν σε γενικές γραμμές οι Πανελλαδικές εξετάσεις της Δ' τάξης των Εσπερινών Γενικών Λυκείων σε όλα τα εξεταστικά κέντρα της χώρας.


Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε το εσπερινό λύκειο Χίου.

Εκεί, ομάδα εκπαιδευτικών εμπόδισε τους τρεις υποψηφίους, τη Λυκειακή επιτροπή και τους επιτηρητές των εξετάσεων να εισέλθουν στο εξεταστικό κέντρο.

Η εξέταση για τους τρεις αυτούς μαθητές θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
naftemporiki

ΟΣΕ και Προαστιακός στην εξεταστική για τη Siemens

Στις συμβάσεις προμηθειών του ΟΣΕ και την κατασκευή τμήματος του προαστιακού επικεντρώθηκε σήμερα η εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση της υπόθεσης Siemens


Στην επιτροπή κατέθεσε ο Ευστάθιος Τσέγκος, διευθυντής στρατηγικού σχεδιασμού, ανάπτυξης και ακίνητης περιουσίας του Οργανισμού, ο οποίος αναφέρθηκε στην υπόθεση του έργου του Προαστιακού στο τμήμα ΣΚΑ-Τρεις Γέφυρες-Πειραιάς, για το οποίο η σχετική δικογραφία που έχει

Φως στο μυστήριο της αντι-ύλης

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ Ενα πείραμα που διεξήγαγαν φυσικοί στον επιταχυντή σωματιδίων Τevatron στο Fermilab του Ιλινόι ρίχνει φως στο μεγάλο μυστήριο σχετικά με το γιατί το Σύμπαν αποτελείται από ύλη και όχι από το σκοτεινό αντίθετό της, την αντι-ύλη. Κατά τη διάρκεια συγκρούσεων πρωτονίων και αντιπρωτονίων που προκάλεσαν οι επιστήμονες του Fermilab, αποκαλύφθηκε ότι παρήχθησαν 1% περισσότερα ζεύγη σωματιδίων ύλης σε σύγκριση με σωματίδια αντι-ύλης.
tovima

Αβλαβής ιός «εξολοθρευτής» καρκίνων

ΛΟΝΔΙΝΟ Ασθενείς με διαφορετικές μορφές καρκίνου θα μπορούσαν να ωφεληθούν σημαντικά από έναν αβλαβή ιό ο οποίος φαίνεται ότι μπορεί να «εξολοθρεύσει» ακόμη και τους πιο «δύσκολους» όγκους.

Ο ρεοϊός ζει στο ανθρώπινο αναπνευστικό σύστημα καθώς και στον γαστρεντερικό σωλήνα χωρίς να προκαλεί συμπτώματα. Οπως είδαν τώρα ερευνητές από το Ινστιτούτο για την Ερευνα του Καρκίνου στο Λονδίνο, ο συνδυασμός του ιού με τη συμβατική ακτινοθεραπεία μπορεί να σταματήσει την

Φουντώνει ο εμφύλιος στη Νέα Δημοκρατία


Σε περίοδο καχυποψίας, έντονων παρασκηνιακών επαφών και εμφύλιων συγκρούσεων, σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, εισήλθε η Νέα Δημοκρατία μετά τη διαγραφή της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ στο εσωκομματικό πεδίο αρχίζουν να ανατρέπονται σταδιακά σχέσεις και συμμαχίες των τελευταίων μηνών. Παράλληλα, η εσωκομματική «αντικατασκοπία» έχει την


Βουλή: Υπερψηφίστηκε στην αρμόδια επιτροπή το ν/σ για την απλοποίηση ίδρυσης εταιρειών

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων στην αρμόδια Επιτροπή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, για την απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης προσωπικών και κεφαλαιουχικών εταιρειών.


Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν επί της αρχής, το ΠΑΣΟΚ η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ, ενώ καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ
naftemporiki

Συγχαρητήρια Αντ. Σαμαρά για τη νίκη της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς συνεχάρη τα μέλη της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ για τη νίκη τους στις χθεσινές φοιτητικές εκλογές.


Ο κ. Σαμαράς επισκέφτηκε τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ όπου τον υποδέχτηκαν ο πρόεδρος και στελέχη της Οργάνωσης. Στις δηλώσεις του εξήρε τη σημασία της φετινής νίκης. «Νικάτε πολλά χρόνια. Φέτος, όμως, νικήσατε κάτω πολύ αντίξοες και δύσκολες συνθήκες. Έτσι δώσατε και μια απάντηση σ' αυτούς που θέλουν την προοπτική της παράταξης να σκοτεινιάζει. Η απάντηση είναι ότι η προοπτική είστε εσείς, είναι

Σαλάτα ζυμαρικών με ντρέσινγκ άνηθου

Υλικά

2 φλυτζάνια ζυμαρικά πέννες, ριγκατόνι ή ότι άλλο προτιμάτε
½ φλυτζάνι μαγιονέζα
1/2 φλυτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
2 κουτ. σούπας μηλόξυδο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
½ ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
Αλάτι - πιπέρι
1 ½ κουτ. σούπας μουστάρδα ντιζόν
2 φλυτζάνια άσπρα σταφύλια, κομμένα στη μέση
2 φλυτζάνια ψιλοκομμένο άπαχο ζαμπόν

Παρατείνεται η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων για κατηγορίες υπόχρεων

Παρατείνεται η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2010 για ορισμένες κατηγορίες υπόχρεων.

Η παράταση («Δ12/964/Πολ1064/18-5-2010» απόφαση του Υπουργού Οικονομικών) αφορά στους φορολογουμένους για τους οποίους η προθεσμία υποβολής έληγε από την 20η Μαΐου 2010 και μετά, αναλόγως του καταληκτικού ψηφίου του Α.Φ.Μ.. Οι συγκεκριμένοι μπορούν πλέον να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις

ΔΝΤ: Δεν ζητάμε περικοπές στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα

To πρόγραμμα λιτότητας της Ελλάδας δεν περιλαμβάνει περικοπές στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Καρολάιν Ατκινσον, ερωτηθείσα αν το ΔΝΤ ζητεί την περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα.


Η κ. Ατκινσον επεσήμανε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει ζήτημα ανταγωνιστικότητας.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση πως το οικονομικό περιβάλλον εντός του οποίου θα υλοποιηθεί το

Οι τουρκικές παραβιάσεις της 20ης Μαίου

Το δίκτυο ραντάρ της ΠΑ εντόπισε σήμερα 20 Μαίου δύο σχηματισμούς τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών με συνολικά 14 αεροσκάφη οι οποίοι προχώρησαν σε 2 παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών και 4 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου.

Από τα 14 μαχητικά τα 6 έφεραν οπλισμό. Η δραστηριότητα εκδηλώθηκε στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο. Εμπλοκές δε σημειώθηκαν καθώς τα αεροσκάφη της ΠΑ προχώρησαν σε διακριτικές αναγνωρίσεις κατά πάγια τακτική.
defencenet

Δεν έδεσαν στον Πειραιά τρία κρουαζιερόπλοια λόγω απεργίας

Τρία κρουαζιερόπλοια δεν κατέπλευσαν στο λιμάνι του Πειραιά, όπως είχαν προγραμματίσει, εξαιτίας των σημερινών απεργιακών κινητοποιήσεων.
Πρόκειται για το "Musica" με 2.600 επιβάτες, που κατέπλευσε στο Νάυπλιο, το ""Armonia" με 1.600 επιβάτες που κατέπλευσε στη Μύκονο και το "Ruby Princess" με 3.080 επιβάτες που συνέχισε το ταξίδι του για την Τουρκία.
enet

Έκλεψαν πίνακες του Πικάσο και του Ματίς

Η γαλλική αστυνομία ανακοίνωσε πριν από λίγο την κλοπή πινάκων του Πικάσο, του Ματίς και τριών άλλων μεγάλων ζωγράφων από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Παρισιού.

Πέραν των πινάκων του Πικάσο και του Ματίς, εκλάπησαν τρία έργα των Μπρακ, Μοντιλιάνι και Λεζέ.


Πηγές από την αστυνομία του Παρισιού, ανέφεραν ότι η κλοπή ανακαλύφθηκε το πρωί

Ταμειακές από την 1η Ιουλίου σε περίπτερα, ψιλικατζίδικα και καντίνες

Από την 1η Ιουλίου θα υποχρεούνται στην έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης με χρήση ταμειακών μηχανών και στην τήρηση βιβλίων εσόδων εξόδων οι περιπτεράδες, όσοι διαθέτουν λιανικώς στο κοινό εφημερίδες, περιοδικά, κάρτες σταθερής τηλεφωνίας και κάρτες ανανέωσης χρόνου κινητής τηλεφωνίας καθώς και όσοι εκμεταλλεύονται κινητές καντίνες.

Επίσης, ορίζεται ότι από την 1η Οκτωβρίου θα υποχρεούνται στην έκδοση αποδείξεων λιανικών

Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Χιλιάδες εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη γενική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ, αντιδρώντας στις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, στην αύξηση των έμμεσων φόρων και στις αλλαγές στο Ασφαλιστικό. Ολοκληρώθηκε η πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ενώ διαδηλώσεις και συμβολικές καταλήψεις έγιναν σε πολλές πόλεις, σε όλη την Ελλάδα.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έγινε στο Πεδίον του Άρεως στις 11.00 π.μ. Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έγινε στην Ομόνοια.


Αντίστοιχες απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα.

Κλειστά παρέμειναν τα καταστήματα και οι χώροι εργασίας σε όλο το μήκος της οδού Σταδίου, μετά το τραγικό συμβάν της πορείας της 5ης Μαΐου, καθώς και αρκετοί χώροι εργασίας στην οδό

ΑΝΟΙΞΕ Η ΑΜΑΛΙΑΣ

Kατάργηση της διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας στο εξωτερικό και εκ νέου αναθεώρηση των σχολικών βιβλίων Ιστορίας

Σημαντική υποχώρηση της πολιτισμικής ισχύος της Ελλάδας αναμένεται με τη κατάπτυστη απόφαση της Διεύθυνσης Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας να μη διεξαχθούν οι φετινές εξετάσεις γλωσσομάθειας που προβλέπονταν από την με αρ. πρωτ. Φ.821/2443Π/144249/Ζ1/20-11-2009 προκήρυξη του ΥΠΔΒΜΘ, καθώς δεν θα πραγματοποιηθούν νέες αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό για το σχολικό

Κόβουν 253 “καθημερινά” φάρμακα - Λοβέρδος: δεν κάνουμε ίντσα πίσω!

Αντιπυρετικά, σιρόπια, αλοιφές, παυσίπονα που όλοι χρειάζονται συχνά, πλέον δεν θα καλύπτονται απ' τα ταμεία και έτσι οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν ολόκληρο το ποσό.


Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου τα “καθημερινά” φάρμακα κόστισαν πέρυσι στα ταμεία περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ και έτσι πάρθηκε η απόφαση να “κοπούν” απ' την

ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΑΜΑΛΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 50 ΑΤΟΜΩΝ





Aπαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Την απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου αποφάσισε για την ασφαλέστερη μετακίνηση των εκδρομέων κατά το τριήμερο Αγίου Πνεύματος το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.


Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου οι απαγορεύσεις που θα ισχύσουν είναι:

* Την Παρασκευή 21 Μαΐου 2010, για το ρεύμα εξόδου και από τις 4 το απόγευμα έως τις 10 το

Χαλάει ο καιρός με καταιγίδες ακόμα και χιόνια στα βουνά

Οι βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά έντονες αρχικά στη δυτική Ελλάδα και βαθμιαία στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού για την σήμερα.Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις και γρήγορα τοπικές βροχές. Από το απόγευμα καταιγίδες. Από το βράδυ τα φαινόμενα κατά τόπους στη δυτική και κεντρική Μακεδονία πιθανώς να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.


Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις και γρήγορα τοπικές βροχές. Από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες οπότε και τα φαινόμενα κατά τόπους πιθανώς να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί

Aπεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα διαμαρτυρόμενοι για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.


Το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ οι οποίες έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία, θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Πεδίον του Αρεως, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή. Χωριστή συγκέντρωση οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στην Ομόνοια.

Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, ΔΕΚΟ, οι Οργανισμοί, καθώς και οι