www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Χιλιάδες εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη γενική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ, αντιδρώντας στις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, στην αύξηση των έμμεσων φόρων και στις αλλαγές στο Ασφαλιστικό. Ολοκληρώθηκε η πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ενώ διαδηλώσεις και συμβολικές καταλήψεις έγιναν σε πολλές πόλεις, σε όλη την Ελλάδα.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έγινε στο Πεδίον του Άρεως στις 11.00 π.μ. Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έγινε στην Ομόνοια.


Αντίστοιχες απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα.

Κλειστά παρέμειναν τα καταστήματα και οι χώροι εργασίας σε όλο το μήκος της οδού Σταδίου, μετά το τραγικό συμβάν της πορείας της 5ης Μαΐου, καθώς και αρκετοί χώροι εργασίας στην οδό

Πανεπιστημίου.

Ανοιχτοί ήταν οι χώροι εργασίας και καταστήματα στην περιοχή της Ομόνοιας προς το Μοναστηράκι καθώς και στη Βουκουρεστίου προς το Κολωνάκι.

Ο απεργιακός χάρτης

►Κλειστά είναι τα σχολεία. (Σημ. kryfokamari: Όχι όλα. Κάποιοι Διευθυντές και καθηγητές Γυμνασίων - Λυκείων συμμερίστηκαν την αγωνία των μαθητών τους και των γονιών αυτών και πήγαν στο σχολεία τους για να δώσουν τα παιδιά εξετάσεις. Και δεν μιλάω για τα ιδιωτικά σχολεία, που διεξάγονται κανονικά έτσι και αλλιώς τα μαθήματα, αλλά για δημόσια σχολεία). Ωστόσο, το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιηθούν κανονικά οι πανελλαδικές εξετάσεις στα Εσπερινά Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ (Ομάδα Β), παρά τη συμμετοχή της ΟΛΜΕ στην απεργία. Ο εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ δήλωσε ότι "αντικειμενικά θα υπάρχει πρόβλημα στη διεξαγωγή των εξετάσεων, όχι μόνο λόγω της συμμετοχής των καθηγητών στην απεργία, αλλά και λόγω προβλημάτων που θα προκύψουν στις συγκοινωνίες".

►Τα νοσοκομεία δέχονται μόνο τα έκτακτα περιστατικά

►Οι οργανισμοί κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ) υπολειτουργούν

►Προβλήματα παρουσιάστηκαν στις συναλλαγές των πολιτών με τα Ταμεία και το Δημόσιο

►Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες

"Χειρόφρενο" στα μέσα μεταφοράς

►Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και Προαστιακός

►ΗΣΑΠ και τραμ πραγματοποίησαν δρομολόγια μόνον από τις 10:00-16:00

►Καθηλωμένες είναι οι αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ

►Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια

►Ανοιχτός είναι ο εναέριος χώρος, καθώς δεν μετέχουν στην απεργία οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Όμως, έγιναν ματαιώσεις πτήσεων στα περιφερειακά αεροδρόμια, λόγω της απεργίας της ΟΣΥΠΑ.

►Κανονικά θα κυκλοφορούν τα ταξί

►Δεν ισχύει ο δακτύλιος. Όπως ανακοίνωσε η Τροχαία, λόγω της 24ωρης απεργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς δεν θα ισχύσει το μέτρο του περιορισμού και της εκ περιτροπής κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας.

Δεν συμμετέχουν στην απεργία οι δημοσιογράφοι

Κανονικά μεταδίδουν ειδήσεις τα ενημερωτικά ραδιόφωνα, οι τηλεοπτικοί σταθμοί και οι ενημερωτικές ιστοσελίδες, ενώ και οι εφημερίδες θα κυκλοφορήσουν την Παρασκευή. Ωστόσο, η ΕΡΤ έχει κατεβάσει "ρολά", από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης μέχρι την ίδια ώρα, την Παρασκευή, λόγω της συμμετοχής της ΠΟΣΠΕΡΤ στην απεργία.

Αλ. Παπαρήγα: Ζητούμενο η κοινωνική ευημερία

Την πεποίθησή της ότι οι αγώνες του λαϊκού κινήματος θα βγάλουν "από τη μέση όλα τα φράγματα, όλα τα αναχώματα" ώστε να κατορθώσουν οι πολίτες να βαδίσουν "στο δρόμο της κοινωνικής ευημερίας" εξέφρασε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Όπως τόνισε στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση, "το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, σημασία έχει να μετατραπεί σε έναν ορμητικό χείμαρρο, σε έναν αληθινό καταρράκτη".

Χαιρετίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις κινητοποιήσεις

Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει τη μαζική και μαχητική συμμετοχή των εργαζομένων στις συγκεντρώσεις.

"Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι να αποδεσμευτεί η χώρα μας από το σφαγείο του μηχανισμού «στήριξης» Ε.Ε.-ΔΝΤ και να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πολιτική προς όφελος των εργαζομένων", αναφέρει.

Τέλος, καταγγέλλει τις προληπτικές προσαγωγές από την ΕΛΑΣ, τις οποίες αποκαλεί "προληπτική τρομοκρατία". Όπως γνωστοποιεί, ανάμεσα στους προσαχθέντες ήταν και μέλη της αντιπροσωπείας της Νεολαίας του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: