www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Κλείνει οριστικά το πρατήριο που εντοπίστηκε με πειραγμένες αντλίες

Με ταχείς διαδικασίες προωθείται η οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του πρατηρίου υγρών καυσίμων που εντοπίστηκε χθες με πειραγμένες αντλίες και με αποθήκη με πληθώρα ηλεκτρονικών εξαρτημάτων- παρεμβατικών μηχανισμών.

Τέσσερις παρεμβατικοί μηχανισμοί σε αντλίες απλής αμόλυβδης βενζίνης εντοπίστηκαν, από τις υπηρεσίες του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, σε πρατήριο υγρών καυσίμων χθες Δευτέρα, επί της οδού Πειραιώς 24 στο Μοσχάτο. Οι μηχανισμοί αλλοίωναν τις ενδείξεις των αντλιών, δείχνοντας μεγαλύτερη ποσότητα από την πραγματικά πωλούμενη, εξαπατώντας με τον τρόπο αυτό τους καταναλωτές.

Στο ίδιο πρατήριο εντοπίστηκε εργαστήριο - αποθήκη με πληθώρα ηλεκτρονικών εξαρτημάτων- παρεμβατικών μηχανισμών-, ικανών για παρόμοιες αλλοιώσεις των ποσοτήτων της βενζίνης. Τα ευρήματα αυτά κατασχέθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία μαζί με δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές

ΠΓΔΜ: Δεν δεχόμαστε ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό


Την αντίθεσή του σε ένα όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό εξέφρασε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, που εμφανίστηκε ωστόσο θετικός στην επιλογή «Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)».

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του στη Γενεύη όπου βρίσκεται για τη διάσκεψη του ΟΗΕ, με θέμα τη μείωση των παγκόσμιων κινδύνων από φυσικές καταστροφές, η πρόταση αυτή θα μπορούσε να εξετασθεί σοβαρά από την ΠΓΔΜ και να τεθεί σε δημοψήφισμα για έγκριση από τους πολίτες της χώρας.

Ο Γκόργκι Ιβάνοφ επισήμανε ότι μετά τις βουλευτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ, που θα διεξαχθούν στις 5

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη


Δεμένα θα παραμείνουν αύριο Τετάρτη τα πλοία, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, συμμετέχοντας στην απεργία της ΓΣΕΕ.


Η ΠΝΟ ζητεί την άρση της πολιτικής επιστράτευσης των ναυτεργατών, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των ναυτικών και την απορρόφηση των ανέργων.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες λόγω της απεργίας έχουν τροποποιήσει τα προγραμματισμένα δρομολόγια για αύριο. Οι επιβάτες πριν από την

Σε επιτυχή επέμβαση στο πόδι υποβλήθηκε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος


Σε επιτυχή επέμβαση αποκατάστασης του διπλού κατάγματος στο αριστερό πόδι, υποβλήθηκε σήμερα στο ΚΑΤ ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Το ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει τα εξής: «Ο μακαριώτατος αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, χειρουργήθηκε σήμερα Τρίτη, 11 π.μ., για αποκατάσταση διπολικού κατάγματος κνήμης και περόνης αριστερά, με ενδομυελική ήλωση. Η μετεγχειρητική κατάσταση κρίνεται αρίστη και η διάρκεια

Η Ελλάδα δεν ανήκει στους Έλληνες


Η Ελλάδα δεν ανήκει στους Έλληνες

10/05/2011, 05:00 π.μ. 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου. Ένας 44χρονος πέφτει νεκρός από μαχαιριές τριών δραστών οι οποίοι ήθελαν να του κλέψουν την κάμερα που κρατούσε. Κατευθυνόταν στο parking που είχε σταθμευμένο το αυτοκίνητό του ώστε να πάει την γυναίκα του στο μαιευτήριο για να γεννήσει το δεύτερο παιδί τους.

Άλλος ένας θάνατος, άλλη μια χαμένη ζωή.

Στο κέντρο της Αθήνας. Τουλάχιστον έτσι ονομαζόταν η περιοχή μέχρι το 2007. Κέντρο. Με κίνηση, εμπορική ζωή. Λίγους, επίμονους παλιούς κατοίκους, και πολλούς μετανάστες αλβανικής και πολωνικής καταγωγής οι οποίοι έφτιαξαν τις οικογένειες τους και το μέλλον τους στην περιοχή.

Από τότε και μετά όμως το πράγμα δεν έχει προηγούμενο. Παράνομοι μετανάστες από κάθε γωνιά της γης στριμώχνονται κατά 20σάδες σε διαμερίσματα των 40 τετραγωνικών.

Σας μεταφέρω ΑΥΤΟΥΣΙΟ κομμάτι διαλόγου με γνωστό μου, που υπηρετεί στην Ασφάλεια.

«Δεχτήκαμε καταγγελία από κάτοικο της περιοχής του Αγίου Παντελέημωνα, Αλβανικής υπηκοότητας

Στους 74.440 οι φετινοί εισακτέοι στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση


Τους 74.440 θα φθάσουν για το ακαδημαϊκό έτος 2011 - 2012 οι εισακτέοι στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι οι Πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν την Πέμπτη 12 Μαΐου με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και θα ολοκληρωθούν στις 25 Μαΐου με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.
Φέτος, παράλληλα με την κατάργηση των μετεγγραφών, για πρώτη φορά θεσπίζεται ειδικός αριθμός θέσεων για κάθε Τμήμα ή Σχολή και για κάθε κατηγορία πέραν του κανονικού αριθμού εισακτέων, δηλαδή για τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες, για περιορισμό πολλαπλών νοικοκυριών, για λόγους υγείας των μελών οικογενειών των υποψηφίων, κλπ.

Οι ειδικοί αριθμοί εισακτέων είναι τέτοιοι, ώστε να ανταποκρίνονται στον αριθμό των φοιτητών που άσκησαν το ακαδ. έτος 2010-2011 το δικαίωμα της μετεγγραφής, τόσο στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης όσο και στα Περιφερειακά Ιδρύματα.

Η λογική είναι οι αριθμοί αυτοί να κατανεμηθούν σε όλα τα Τμήματα των πόλεων αυτών, ώστε να μην

Ρύθμιση για τους ανέργους που συμμετέχουν στην απογραφή


Σε ειδική ρύθμιση ώστε να μην περικοπεί το επίδομα ανεργίας και να μην ακυρωθεί η κάρτα ανεργίας οσων εγγεγραμμένων ανέργων συμμετέχουν στο πρόγραμμα της απογραφής προέβη η ΕΛΣΤΑΤ μετά από επικοινωνία του Αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνη, με τον Πρόεδρο της Αρχής, κ. Ανδρέα Γεωργίου.

Οι άνεργοι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα της απογραφής αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο να χάσουν την κάρτα ανεργίας εξαιτίας της

Κλειστά την Τετάρτη δικαστήρια και υποθηκοφυλακεία


Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Τετάρτη, τα δικαστήρια και τα υποθηκοφυλακεία της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, λόγω της συμμετοχής της ΟΔΥΕ στην απεργία που έχουν κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ.


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι δικαστικοί υπάλληλοι «μετέχουν και αγωνίζονται για το αύριο, μετέχουν και αγωνίζονται για να σταματήσει η κατρακύλα των εργασιακών μισθολογικών και κοινωνικών κατακτήσεων», ενώ δηλώνουν ότι δεν

ΣτΕ: «Όχι» στο αίτημα ΟΙΕΛΕ για «πάγωμα» της απόφασης για απολυτήριο χωρίς Πανελλαδικές


Απερρίφθη από τον πρόεδρο του Γ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Γιώργο Σταυρόπουλο η αίτηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδος ΟΙΕΛΕ και δύο γονέων, με την οποία ζητούσαν να εκδοθεί προσωρινή διαταγή προκειμένου να «παγώσει» η από 4.5.2011 απόφαση της υπουργού Παιδείας που αφορά στην απόκτηση απολυτηρίου από τα Γενικά Λύκεια με ενδοσχολικές εξετάσεις.

Παράλληλα, ο κ. Σταυρόπουλος προσδιόρισε να εκδικαστεί η προσφυγή (αίτηση ακύρωσης) της Ομοσπονδίας στις 9 Ιουνίου 2011, στην αυξημένη, επταμελή σύνθεση του Γ΄Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Με την εν λόγω υπουργική απόφαση, παρέχονται οδηγίες στους διευθυντές των Γενικών Λυκείων να προετοιμάσουν τα σχολεία τους για τις ενδοσχολικές εξετάσεις που θα χορηγήσουν απολυτήριους

Bασίλης Μαρκεζίνης: Καιρός να ειπωθούν μερικές αλήθειες


Ο Μάρτιος ήταν μήνας βαθιάς απαισιοδοξίας. Η αίσθηση αυτή προκλήθηκε εν μέρει από την ίδια την κυβέρνηση, η οποία έχει ειδικευτεί στο να τρομάζει τον κόσμο για να τον κρατά, έτσι, πειθαρχημένο.

Στις 25 Μαρτίου, ήρθε η θριαμβολογία των Βρυξελλών. Κράτησε λίγο όμως. Στις 15 Απριλίου, ο πρωθυπουργός ζήτησε να παύσει η «παραφιλολογία», τονίζοντας ότι «πολλά ανεύθυνα λέγονται».

Διερωτάται κανείς: «Ποιοι είναι τάχα αυτοί που ενεργούν τόσο ανεύθυνα;» Οι απειράριθμοι ξένοι οικονομολόγοι από διάφορες χώρες; Ο κ. Σημίτης; Η κα Βάσω Παπανδρέου; Όποιοι και αν είναι, γεγονός παραμένει ότι στο καθημερινό λεξιλόγιο ξαναμπήκε η έννοια της «αναδιάρθρωσης του χρέους». Πόσοι όμως καταλαβαίνουν πράγματι τι σημαίνει ο συγκεκριμένος όρος;

Οι προσπάθειες του πρωθυπουργού να θέσει τέλος στη συζήτηση δεν πείθουν κανέναν


Οι λόγοι γι' αυτό είναι αδιαμφισβήτητοι:


Πρώτον: ο πρωθυπουργός προέβη και κατά το παρελθόν σε κατηγορηματικές δηλώσεις, τις οποίες, την ίδια στιγμή -ή λίγο πιο μετά-, ανέτρεψε πλήρως με τις πράξεις του.

Δεύτερον: τα σκοτσέζικα ντους στα οποία μας υποβάλλει -«δύσκολες στιγμές», σύντομα «μπαίνουμε ξανά στις αγορές», «όχι νέα μέτρα», νέα και σκληρότερα μέτρα, «η κατάσταση είναι κρίσιμη», «πήραμε ανάσα», «μπήκαμε στην εντατική» κ.ο.κ.- όχι μόνο δεν λειτουργούν πλέον, αλλά στερούνται

Πρεμιέρα πανελλαδικών την Πέμπτη

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας ανοίγει την Πέμπτη η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων.

Η ώρα έναρξης της εξέτασης ορίζεται για τις 8.30 το πρωί και είναι κοινή για τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών Λυκείων.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες μέχρι τις 8 το πρωί, ενώ η διάρκεια της εξέτασης

Nέα online μουσική υπηρεσία ετοιμάζει η Google


Η Google ετοιμάζεται να χτυπήσει το Amazon στον αγώνα για το παγκόσμιο διαδικτυακό “τζουκ μποξ”.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Wall Street Journal, η Google θα θέσει άμεσα σε λειτουργία μια νέα online μουσική υπηρεσία, παρόμοια με αυτή που ξεκίνησε ήδη από τον Απρίλιο η Amazon.

Η νέα υπηρεσία της Amazon επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν δωρεάν περίπου 1.000 τραγούδια της επιλογής τους στους κεντρικούς υπολογιστές της, αντί για τους σκληρούς δίσκων των προσωπικών υπολογιστών τους.

Στη συνέχεια, μπορούν να ακούνε αυτά τα τραγούδια, μέσω διαδικτύου, όποτε θέλουν. Το νέο σύστημα -που αναμένεται να ακολουθήσει και η Google- λειτουργεί ως ένας “σκληρός δίσκος” εξ

Microsoft: Εξαγοράζει το Skype έναντι 8,5 δισ. δολ.


Σε συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας διαδικτυακής τηλεφωνίας Skype έναντι 8,5 δισ. δολαρίων σε μετρητά κατέληξε σήμερα η Microsoft επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχε μεταδώσει νωρίτερα το Reuters.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι δύο εταιρείες αναφέρουν ότι η Microsoft θα εξαγοράσει τη Skype, με έδρα το Λουξεμβούργο, από ομάδα επενδυτών με επικεφαλής την Silver Lake. Η συμφωνία έχει εγκριθεί από τα διοικητικά τους συμβούλια.

Η εξαγορά πιθανόν να βοηθήσει τη Microsoft να προσελκύσει χρήστες του Διαδικτύου και να μειώσει το προβάδισμα έχει η Google στον χώρο της διαδικτυακής διαφήμισης. Η συμφωνία είναι, εξάλλου, η

΄Ενοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι για το τροχαίο Κεντέρη-Θάνου


΄Ενοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο οι ολυμπιονίκες Κατερίνα Θάνου και Κώστας Κεντέρης, καθώς και οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοί τους στην υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

Εκτός από τους δύο ολυμπιονίκες, το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ενόχους για όλες τις κατηγορίες όπως εισάγονται στο κατηγορητήριο, τον πρώην προπονητή τους Χρήστο Τζέκο, επτά γιατρούς του ΚΑΤ και τους αυτόπτες μάρτυρες του τροχαίου. Ο εισαγγελέας Έδρας ζήτησε από τους δικαστές να αναγνωρίσουν ελαφρυντικά στους κατηγορουμένους, πλην του Χρήστου Τζέκου, όπως είχε εισηγηθεί και στην πρότασή του.

Το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να αποφασίσει επί των ποινών.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρότασή του ο εισαγγελέας Γ. Πέτρος είχε ζητήσει την ενοχή όλων των κατηγορουμένων, χαρακτηρίζοντας «σκηνοθετημένο και προμελετημένο» το επίμαχο τροχαίο και

Γενική απεργία την Τετάρτη


Γενική απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα πραγματοποιηθεί αύριο, με τους εργαζομένους να αντιδρούν έντονα στις πολιτικές που περιλαμβάνει το μνημόνιο και εν αναμονή νέων μέτρων.

Ειδικότερα, στην απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πάρουν μέρους εργαζόμενοι στο Δημόσιο, στις ΔΕΚΟ, σε δημόσιες υπηρεσίες και ταμεία, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στη δικαιοσύνη καθώς και εκπαιδευτικοί, τραπεζικοί υπάλληλοι, δημοσιογράφοι, γιατροί και προσωπικό του ΕΣΥ, γιατροί του ΙΚΑ και αυτοαπασχολούμενοι (μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι).

Οι ιδιωτικοποιήσεις, το 40ωρο στο δημόσιο, τα εργασιακά, καθώς και ενδεχόμενες νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό και τις συντάξεις βρίσκονται στο επίκεντρο του αγώνα των συνδικάτων.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως, ενώ χωριστό συλλαλητήριο στην Ομόνοια θα πραγματοποιήσει την ίδια

Ένα στα επτά εγκεφαλικά συμβαίνει στη διάρκεια του ύπνου


Περίπου το 15% των ατόμων (ένας στους επτά) που παθαίνει εγκεφαλικό, δεν μπορεί να τύχει αντιθρομβωτικής θεραπείας σε νοσοκομείο, επειδή το επεισόδιο συμβαίνει κατά τη διάρκεια του ύπνου, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Τζέησον Μακί της Ιατρικής Σχολής και του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Σινσινάτι, ανέλυσαν τα ιατρικά αρχεία από τα ιατρεία επειγόντων περιστατικών και διαπίστωσαν ότι περίπου ένας στους επτά ασθενείς είχε προσέλθει στο νοσοκομείο αναφέροντας ότι ξύπνησε με συμπτώματα ισχαιμικού εγκεφαλικού, τα οποία προκαλούνται, όταν μπλοκάρεται η ροή του αίματος στον εγκέφαλο.

Συγκρίνοντας τα επεισόδια που συμβαίνουν στον ύπνο με αυτά που συμβαίνουν την μέρα, οι ερευνητές δεν βρήκαν κάποια αξιόλογη διαφορά. Σε γενικές γραμμές πάντως, όσοι παθαίνουν εγκεφαλικό όντας ξύπνιοι, είναι κατά μέσο όρο λίγο μεγαλύτερης ηλικίας (72 ετών) και τα επεισόδιά

Εν ψυχρώ δολοφονία 44χρονου για μία κάμερα


΄Αγρια δολοφονία τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας με θύμα έναν 44χρονο.

Ο άτυχος άνδρας είχε κατέβει από το διαμέρισμά του στην Γ' Σεπτεμβρίου 57 για να φέρει το ΙΧ του από γκαράζ στην οδού Ιουλιανού, με το οποίο θα μετέφερε την έγκυο σύζυγό του στο μαιευτήριο για να φέρει στο κόσμο το δεύτερο παιδί τους, όταν δέχθηκε την επίθεση τριών ατόμων.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο 44χρονος δέχθηκε μαχαιριές στο λαιμό, την πλάτη και τα χέρια, ενώ κίνητρο των δραστών ήταν ληστεία καθώς οι δράστες τού άρπαξαν μία κάμερα.

Τον 44χρονο βρήκαν νεκρό η γυναίκα και η πεθερά του που ανησύχησαν, επειδή είχε καθυστερήσει

Ξεκινά σήμερα η απογραφή

Η Microsoft εξαγοράζει την Skype

Η Microsoft βρίσκεται πολύ κοντά σε μία συμφωνία εξαγοράς της εταιρίας ιντερνετικής τηλεφωνίας Skype έναντι 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου του χρέους, δήλωσε πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί ακόμα και την Τρίτη, σύμφωνα με την ίδια πηγή που αρνήθηκε να κατονομαστεί καθώς οι διαπραγματεύσεις δεν είναι δημόσιες.

Την Skype συμβουλεύουν οι Goldman Sachs και JPMorgan, είπε η πηγή, ενώ η

Στο ΚΑΤ με διπλό κάταγμα στο πόδι ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας προσγειώθηκε τη Δευτέρα στις 23.15 το ελικόπτερο Super Puma που μετέφερε από το νοσοκομείο του Αγρινίου, όπου διακομίσθηκε με διπλό κάταγμα στο πόδι, τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, μετά από δική του επιθυμία. Ο αρχιεπίσκοπος θα νοσηλευτεί στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Ιερώνυμος τραυματίσθηκε προσερχόμενος στον ιερό ναό του Αγίου Χριστοφόρου. Βρισκόταν στο Αγρίνιο, προκειμένου να παραστεί στις

Ο καιρός στις 10.05.2011


Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο, στην Κρήτη και στα ορεινά κυρίως τμήματα της ηπειρωτικής χώρας, περιμένουμε την Τρίτη 10 Μαΐου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 20 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 9 έως 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 22 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου από 13 έως 20 βαθμούς, ενώ στις νότιες ακτές της Κρήτης και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες αναμένεται να φτάσουν στους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα κεντρικά και δυτικά κυρίως τμήματα σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις μέτριοι και από το απόγευμα βόρειοι ισχυροί.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας το μεσημέρι στα βόρεια και στα ορεινά, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 20 βαθμούς, αλλά στα βόρεια οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 16. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι